Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - BitCollector

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8
1
Πολύ ωραίος, εύγε!

Πρόσφατα ξέθαψα την TDK με τον συγκεκριμένο δίσκο και την άκουσα στο deck... ωραίες εποχές  και νιάτα... :'(

2
Το φυσικό ξύλο έχει άλλη ομορφιά... όσο περνάνε τα χρόνια μου αρέσει όλο και περισσότερο.
Μπράβο για την επιλογή των κομματιών... νομίζω ότι η soul είναι ένα από τα είδη που το μπάσο έχει ξεχωριστό και απαιτητικό ρόλο. Ιδιαίτερα το 1ο είναι από τα αγαπημένα μου, αν και το ανακάλυψα από σπόντα, μέσω της (εξίσου υπέροχης) διασκευής των (μετα-Παστόριους) Weather Report...

Τίποτα σλαπ ομορφιές θα ακούσουμε;  ;D

3
Νομίζω ότι οι ερεθισμοί στα ακροδάχτυλα είναι και αναπόφευκτοι και εντελώς φυσιολογικοί/αναμενόμενοι. Για μάτωμα... ποτέ δεν ήμουν της μελέτης, αλλά δε νομίζω ότι θα μάτωνα τα χέρια μου για να παίξω καλύτερα. Θα μπορούσα φαντάζομαι να φτάσω στο ίδιο αποτέλεσμα λίγο αργότερα... και χωρίς χατζαπλάστ! Όπως και θα πρόσεχα ιδιαίτερα οι τραυματισμοί να παραμείνουν στα άκρα των δαχτύλων (μέχρι αυτά να αποκτήσουν την απαραίτητη σκληρότητα) και να μην εμφανιστούν πουθενά αλλού στο χέρι. Η τενοντίτιδα είναι ζόρικη περίπτωση...

Για το 4, όταν ήμουν πιτσιρικάς ακουγόταν (εν είδει αστικού μύθου) στην περιοχή μας ότι κάποιος είχε πεθάνει από ηλεκτροπληξία από ηλεκτρική. Αλλά  λεγόταν ότι δεν ήξερε και τη σύνδεσε στην μπρίζα... Ακόμα και δική σου κιθάρα να κάνεις δεν κινδυνεύεις αν τη συνδέσεις σωστά σε έναν ασφαλή ενισχυτή. Το θέμα είναι πού και πώς θα τη συνδέσεις. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε κιθάρα συνδεμένη σε έναν ενισχυτή που λειτουργεί σωστά δεν έχει κανέναν κίνδυνο.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία.

4
Δοκίμασα σήμερα την Garrison στον Λιόλιο.
Δυστυχώς δεν ήταν αυτό που περίμενα. Εκτός του ότι χρειαζόταν setup (προθυμοποιήθηκαν βέβαια να το κάνουν και γενικά ήταν πολύ εξυπηρετικά τα παιδιά στο μαγαζί) η όλη αίσθηση μου φάνηκε ότι δε δικαιολογούσε τα χρήματά της. Δοκίμασα και δυο ακόμα καναδέζικες, αλλά από τη μια είχαν τσιμπημένη τιμή κι από την άλλη δε μου έκαναν το "κλικ", αν και γενικά δεν ήταν άσχημες.

Η αναζήτηση συνεχίζεται...

5
Πολύ καλά έκανες και το έβαλες, ευχαριστώ.
Αυτό που ακούμε πώς ηχογραφήθηκε; Υποθέτω ότι είναι μέσω line οι κιθάρες και το με μικρόφωνο η φωνή... εκτός αν είναι fig 8 το μικρόφωνο. Η άλλη κιθάρα ποια είναι;

6
Τι σου πω... μεγάλη κουβέντα. Όπως και να το κάνουμε το online shopping έχει τις ιδιομορφίες του. Παρά τα παρατράγουδα που συμβαίνουν κατά καιρούς (και δικαιολογημένα κάνουν έξω φρενών τους «τυχερούς») αυτό που μένει στο τέλος είναι η μεγάλη εικόνα. Αυτοί μπορεί να διαφημίζουν έλεγχο βασιζόμενοι στον έλεγχο του εργοστασίου. Αν τα προβλήματα που προκύπτουν είναι στατιστικά αμελητέα (που δεν μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην εικόνα τους) προφανώς καθόλου δεν τους νοιάζει η «ηθική» διάσταση του ζητήματος.

Πάντως αν δεν μου «κάτσει» η Garrison (σαν προστακτική του γκαρίζω ακούγεται :p ) με βλέπω πάλι για online λοταρία...

7
... αλλά δεν τόλμησα γιατί έπιασε ψύχρα έξω...
Αυτόν το παράγοντα προσπαθώ να μην τον σκέφτομαι καν...  ;D

@Spyros Μάλλον δε γίνεται να τη δοκιμάσω, είμαι Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ πάντως, ούτε καν τον ήξερα τον μάστορα.

@Uriah Αυτό με την επιστροφή καλό είναι γενικά, αν και χρονοβόρο (και... ψυχοφθόρο...  σαν να πας στην ταβέρνα, να σου φέρουν το πιάτο και πάνω που πας να καρφώσεις το κοψίδι με το πιρούνι και να το τσαλακώσεις, τσακ, έρχεται ο σερβιτόρος και σου παίρνει το πιάτο.  ;D). Πάντως έτσι όπως το περιγράφεις ακούγεται σαν να μη γίνεται κανένας έλεγχος στα όργανα πριν τα στείλουν. Θα μου πεις με τόσες αποστολές...

8
Σκέφτομαι εδώ και καιρό να πάρω μια δωδεκάχορδη, όχι ότι μου είναι απολύτως απαραίτητη, αλλά επειδή πάντοτε μου άρεσε ο ήχος της.
Δεν πάω για κάτι εντελώς φθηνό μιας και νομίζω ότι κατασκευαστικά η 12-χορδη είναι πιο απαιτητική
και συνεπώς το χαμηλό κόστος πιθανόν να σημαίνει προβλήματα σε βάθος χρόνου.
Από την άλλη όμως δε βρίσκω ετοιμοπαράδοτη στο εύρος τιμών που ψάχνω (350-500 ευρώ) και δεν το βλέπω θετικά να δώσω στα τυφλά τέτοιο ποσό.
Επιπλέον βλέπω ότι η HB (για την οποία γενικά ακούω από καλά μέχρι αποθεωτικά σχόλια) έχει ένα μοντέλο που πουλάει
σαν ζεστό ψωμί στον Thomann. Τέλος βρήκα μια Garrison, που όταν υπήρχε, λένε ότι έβγαζε καλές κιθάρες. Η τιμή της είναι ελκυστική και κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσω να τη δοκιμάσω.
Τι γνώμες/εμπειρίες έχετε  συμφορουμίτες γενικά για τις 12-χορδες και ειδικότερα για ΗΒ και Garrison;

Ευχαριστώ

9
Με γεια τον καινούριο εξοπλισμό.
Πολύ ωραία η εκτέλεση/διασκευή, μπράβο.
Για το θέμα του συγχρονισμού θα συμφωνήσω κι εγώ... και δε μιλάμε για μερικά ms που χρειάζεται να δώσεις προσοχή για να το παρατηρήσεις, το πρόσεξα από την πρώτη στιγμή.

11
Το audio interface είναι hardware, ουσιαστικά είναι η «κάρτα ήχου», που λέγαμε τον παλιό καιρό. Μετατρέπει το αναλογικό ηχητικό σήμα σε ψηφιακό και αντιστρόφως. Τα VST plugins από την άλλη είναι λογισμικό, που για να «επικοινωνήσει» με τον έξω κόσμο (εν προκειμένω να πάρει τον ήχο μιας κιθάρας ή της φωνής, να τον επεξεργαστεί και να τον επιστρέψει σε ηχεία) χρειάζεται τον ενδιάμεσο, το κατάλληλο υλικό, το audio interface.

Το ΑΙ δεν είναι προσανατολισμένα στις κιθαροδουλειές, είναι γενικής χρήσης, αν και το λογισμικό που συνήθως τα συνοδεύει όλο και κάτι περιλαμβάνει και για εμάς τους κιθαριέρηδες. Επίσης τα VST plugins χρειάζονται συνήθως ένα DAW (Digital Audio Workstation - πρόγραμμα ηχογράφησης και επεξεργασίας audio και MIDI) μέσα στο περιβάλλον του οποίου λειτουργούν, εξ ου και plugin. Υπάρχουν και host utilities ωστόσο, που επιτρέπουν να τρέξει VST χωρίς να εγκαταστήσεις υποχρεωτικά ολόκληρο DAW, αν δεν το χρειάζεσαι.

12
Ευχαριστώ για τα σχόλια, τζέντελμεν!

13
Όπως είπε και κάποιος συμφορουμίτης είναι από τα πράγματα που κάθε κιθαρίστας οφείλει τουλάχιστον να προσπαθήσει να παίξει.

Η δική μου εκδοχή λοιπόν με τα (απαραίτητα) λαθάκια και τις αστοχίες... για το μάτι  ;D
https://soundcloud.com/bit-collector-102261814/hotel-california-guitar-solo-cover-v-2

14
Για κιθάρα ψάχνεις (το ριφ) ή απλώς τα ακόρντα; Στο kithara.to κοίταξες; Έχει διάφορες εκδοχές, ανάμεσά τους και τη σωστή, που είναι με drop D κούρδισμα. Τα ακόρντα που έχουν είναι λίγο στα χαμένα, αλλά δεν έχει τίποτα απαιτητικό που να μη βγαίνει με το αυτί.

15
Συνήθως Fender φοράνε 9-42 (250 L). Σχετικά με τις μάρκες περί ορέξεως... Μεγάλη ποικιλία σε προσιτές τιμές. Δοκιμάζεις και κρίνεις. Ernie Ball D' Addario, GHS, Dunlop, Elixir κτλ κτλ

16
thx sauce!
Το κούρδισμα είναι βήμα που συχνά λόγω ενθουσιασμού παραλείπεται, εκτός αν είναι πολύ extreme τα πράματα  ;D

17
TY για τα σχόλια, συνάδελφοι  :)

18
Από τα αγαπημένα μου. Η ηχογράφηση και η βιντεοσκόπηση έγιναν ανεξάρτητα. Το προσπάθησα όσο γινόταν με τον συγχρονισμό.
Ακούγονται κάτι αδέσποτες ανοιχτές σολ και το χάνω λίγο στην είσοδο του 2ου μέρους, αλλά... nobody's perfect, δεν πάμε και για πρωτάθλημα.  ;D

19
Δίκιο έχεις σ' αυτό. Αν ο ίδιος ήθελε να δημοσιοποιήσει πού βρίσκεται θα το είχε κάνει.

20
Αν είναι στον δρόμο για Χαλκιδική μιλάμε για το Κάτω Σχολάρι.
Το σκέτο Σχολάρι βρίσκεται δίπλα στα Λαγκαδίκια, από την άλλη πλευρά της πόλης.

21
Έχω την εντύπωση (αν κρίνω από το όνομα) ότι κι ο μποναμάσα κάπως έτσι το ξεκίνησε και κοίτα πού έφτασε...

22
Πού είναι ο Παναγιώτης; Από τότε που έκλεισε το μαγαζί ψάχνω να μάθω τι απέγινε.

23
Ήμουν στο ίδιο δίλημμα πριν κανέναν χρόνο. Αυτό που λες ισχύει για τις φθηνότερες μεξικάνες. Οι ακριβότερες μεξικάνικες είναι αντάξιες, αν όχι καλύτερες, από τις φθηνότερες αμερικάνικες, την American Special. Ειλικρινά μετάνιωσα που δεν πήρα μια μεξικάνα, η οποία και στο χέρι μού καθόταν καλύτερα (σχήμα μανικιού και vintage τάστα) και άψογα σεταρισμένη ήταν. Επίσης έπαιζε στα ίδια χρήματα και μια αξιοπρεπέστατη γιαπωνέζικη. Τελικά στράβωσα τελευταία στιγμή και πήρα την αμερικάνα, έτσι για το μ@μώτο... Το γράφει μεν στην ούγια το Made in USA ;D (αξία μεταπώλησης π.χ.) αλλά η βέλτιστη επιλογή δεν ήταν.

Αν το budget σου φτάνει για φθηνή μεξικάνα πάντως, θα άξιζε να δοκιμάσεις και την Classic Vibe της Squire. Υπόψη ότι ο Νάκας στη λεγόμενη Black Friday, που πλησιάζει, κάνει καλές προσφορές. Εκεί χτύπησα τη δική μου...

24
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 14/10/18, 19:31 »
Θερμοκρασία, υγρασία, ίσως το ρεύμα; Ακόμα και η κατάσταση του ακροατή, φυσική και ψυχολογική, ίσως να επηρεάζει. Πιο λογικό νομίζω να το αποδώσουμε σ' αυτά παρά στη μουσικοσχιζοφρένεια. ☺

25
Ε, σ' αυτό τι να λέμε! Άψογος!
Your style rocks :D

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8