Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - tzabros

Σελίδες: [1]
1
Απλά φίλε μου πες, παίδες είμαι επαγγελματίας κιθαρίστας τόσα χρόνια. Έχω παίξει με τα τάδε ακριβά μοντέλα που έχουν και τα τάδε EQ και τώρα μου κάνει κούκου να παίξω με τα συγκεκριμένα Taylor η με Lakewood γιατί βρίσκω εξαιρετικά ας πούμε τα χαρακτηριστικά τους από όλες τις απόψεις. Παρ' όλα αυτά επειδή ψάχνομαι στη λεπτομέρια, θέλω κάποιον με εξίσου μεγάλη εμπειρία στο χώρο και στις συγκεκριμένες 2 κιθάρες και τα ηλεκτρικά τους, να μου πει τη γνώμη του κάνοντας μία σύγκριση. Αν έχετε δοκιμάσει ή έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε ηλεκτρικά από αυτά που φοράνε, μιας και τα βρίσκω χαμηλότερης ποιότητας από την ίδια τη κιθάρα, πείτε γνώμη.
Γράψε ας πούμε και ένα budget, τι ακριβώς σου άρεσε εσένα σε αυτές τις κιθάρες, τι ακριβώς σου δίνουν. Πιο επαγγελματικά πράγματα. Εσύ φίλε μου, είτε το θέλεις, είτε όχι, απευθύνεσαι σε επαγγελματίες του είδους. Αν θέλεις να αποφύγεις άλλες απαντήσεις και να λάβεις μόνο από επαγγελματίες, θα το πετύχεις με τις πληροφορίες που δίνεις στο αρχικό ποστ σου. Μπορείς ακόμη να το περιορίσεις πιο πολύ και σταράτα. Παρακαλώ να απαντήσουν, μόνο έμπειροι και επαγγελματίες μουσικοί.
Από κιθάρα πάντως είμαι λίγο πριν το νηπιαγωγείο.

...την επόμενη φορά έτσι θα το διατυπώσω μπας και συνενοηθούμε............1!!!!!!!

2
.Αυτά είχα να πω και ναι πήρα προσωπικά κάποιοα σχόλια παρότι έγιναν με πολύ διπλοματικό τρόπο αλλά ήταν μομφές εναντίον μου
όπως νομίζεις...
αφού έτσι έγινε !!!!!

3
Τώρα είδα το μην σου Είναι η πρώτη και από ότι διαπιστώνω τελευταία φορα που ζητώ απόψεις από αυτό το Forum γιατί όπως αποδεικνύεται  δεν συνενονούμαστε (άλλωστε πόσες φορές αγοράζουμε ακριβές κιθάρες) και επι πλέον  είναι και κάποιες "παλιοσειρές" που με το παραμικρό και με πλάγιους τρόπους εξαπολύουν υποτιμητικά σχόλια χωρίς να ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν Το θέμα μου πριν το θέσω σε πληροφορώ ότι το αναζήτησα αν ήδη υπάρχει και σχολιαστεί αλλά δεν υπήρχε ούτε το ένα ούτε το άλλο σκέλος έστω και μεμομονομένα που και πάλι δεν ήταν αυτό το ερώτημα.Το ερώτημα ήταν αν κάποιος Έλληνας συνάδελφος έχει εμπειρία από αυτά τα δύο μοντέλα ταυτόχρονα !!!!!!!να την καταθέσει να συγκρίνει κι αν είναι να προτρέψει να μας πει τα συν και τα κατά ,κι όχι να αρχίσουμε το δεδικασμένο "δεν ξέρεις τι θέλεις " πρέπει να τη δοκιμάσεις ο ίδιος " και πολλά ακόμα λες κι είμαστε χθεσινοί και δεν τα ξέρουμε όλα αυτά......και αυτοί ούτε καν να τις έχουν ακουμπήσει.Αυτά είχα να πω και ναι πήρα προσωπικά κάποιοα σχόλια παρότι έγιναν με πολύ διπλοματικό τρόπο αλλά ήταν μομφές εναντίον μουξεκάθαρες Δεν υποχρέωσα κανένα φίλε να τρέξει σε εκθέσεις από μουσικά όργανα και να δοκιμάσει τα συγκεκριμένα μοντέλα για μένα ,να γράψει τις εμπειρίες του ζήτησα αν είχε όποιος είχε την διάθεση

4
Το πιστεύω ότι είσαι επαγγελματίας παίχτης και μουσικός. Φαίνεται από χιλιόμετρα μακρυά.
Όμως το πρώτο ποστ σου, δείχνει άνθρωπο, που δεν είναι καθόλου επαγγελματίας στο να αποσαφηνίζει ποιος είναι και τι ψάχνει. Γι' αυτό και κούρασες. Ξεκινάς με ερωτήσεις δημοτικού, τι ρόλο παίζει η μπεμβέ και η μερσεντές ενώ είσαι οδηγός φόρμουλα 1 και σιγά σιγά αποκαλύπτεσαι.  Πίστεψε με, αν έλεγες είμαι οδηγός Φορμουλα 1 ε το πιο πιθανό μόνο κάνας συνάδελφός σου να σου απαντούσε. Έχει από όλα τα καλά ο μπαξές εδώ. ? Όχι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπαίνουνε, όπως πχ ο Spyros Delta και άλλοι. Αλλά φίλε μου θέσε πρώτα σωστές βάσεις και μετά θα πάρεις σωστές απαντήσεις.

Σ αυτό μπορεί να συμφωνήσω ( Εσύ μπαίνοντας μέσα εδώ σκέφτηκες ότι θα σου απαντήσουνε ο Μιτζέλος και ο Σπάθας) γιατί πρώτη φορά μπαίνω σε αυτό το Forum αλλά σαφής φίλε μου ήμουνα σαφέστατος δηλαδή ζητούσα από κιθαρίστες να καταθέσουν την ΕΠΙΛΟΓΗ τους ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα αν βέβαια είχαν την εμπειρία ένα τύπου γκάλοπ δηλ.από Έλληνες συναδέλφους γιατί εδώ παίζουμε και έντεχνο και ρεμπέτικο και λαικό και κλάσικ ροκ και μετράει πολύ αυτή η εμπειρία ήμουνα σαφέστατος πέραν του δέοντος άλλοι από συνήθεια δεν το εξέλαβαν έτσι ,ξαναδές τι γράφει το αρχικό ποστ μου μη τα ξαναλέω.Διαπιστώνω ότι έκανα λάθος να απευθυνθώ σ 'αυτό το Forum ....δεν καταλαβαινόμαστε ......!!!!!!! Άστο μέχρι εδώ ....και που θα πάει θα το τελειώσω και το Δημοτικό ......εσύ δηλαδή πως θα το ρώταγες που είσαι του Γυμνασίου ?????

5
Το πιστεύω ότι είσαι επαγγελματίας παίχτης και μουσικός. Φαίνεται από χιλιόμετρα μακρυά.
Όμως το πρώτο ποστ σου, δείχνει άνθρωπο, που δεν είναι καθόλου επαγγελματίας στο να αποσαφηνίζει ποιος είναι και τι ψάχνει. Γι' αυτό και κούρασες. Ξεκινάς με ερωτήσεις δημοτικού, τι ρόλο παίζει η μπεμβέ και η μερσεντές ενώ είσαι οδηγός φόρμουλα 1 και σιγά σιγά αποκαλύπτεσαι.  Πίστεψε με, αν έλεγες είμαι οδηγός Φορμουλα 1 ε το πιο πιθανό μόνο κάνας συνάδελφός σου να σου απαντούσε. Έχει από όλα τα καλά ο μπαξές εδώ. ? Όχι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπαίνουνε, όπως πχ ο Spyros Delta και άλλοι. Αλλά φίλε μου θέσε πρώτα σωστές βάσεις και μετά θα πάρεις σωστές απαντήσεις.

Σ αυτό μπορεί να συμφωνήσω ( Εσύ μπαίνοντας μέσα εδώ σκέφτηκες ότι θα σου απαντήσουνε ο Μιτζέλος και ο Σπάθας) γιατί πρώτη φορά μπαίνω σε αυτό το Forum αλλά σαφής φίλε μου ήμουνα σαφέστατος δηλαδή ζητούσα από κιθαρίστες να καταθέσουν την ΕΠΙΛΟΓΗ τους ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα αν βέβαια είχαν την εμπειρία ένα τύπου γκάλοπ δηλ.από Έλληνες συναδέλφους γιατί εδώ παίζουμε και έντεχνο και ρεμπέτικο και λαικό και κλάσικ ροκ και μετράει πολύ αυτή η εμπειρία ήμουνα σαφέστατος πέραν του δέοντος άλλοι από συνήθεια δεν το εξέλαβαν έτσι ,ξαναδές τι γράφει το αρχικό ποστ μου μη τα ξαναλέω.Διαπιστώνω ότι έκανα λάθος να απευθυνθώ σ 'αυτό το Forum ....δεν καταλαβαινόμαστε ......!!!!!!! Άστο μέχρι εδώ ....και που θα πάει θα το τελειώσω και το Δημοτικό ......

6
Tzabros, είσαι άνθρωπος της λεπτομέριας, σχεδόν επαγγελματίας, σου απήντησαν και 25 κιθαρίστες με ακριβέστατα σχόλια στο Αμερικανοδιεθνές Φόρουμ. Ποιες οι απορίες σου μετά από αυτή τη καταιγιστική, ακαδημαϊκή λήψη ουσιαστικών έγκυρων πληροφοριών ? Να σε βοηθήσουμε πολύ πιο συγκεκριμένα, γιατί το πρώτο ποστ σου ήτανε πολύ γενικό. Θέλω να με κατευθύνεις σε πολύ συγκεκριμένα σημεία. Που έχεις κατασταλάξει και ποια η κόψη του ξυραφιού, που ενώ για τον απλό λαό είναι ανύπαρκτη εσένα σε οδηγεί σε δίλημμα ?
Ακριβώς, επειδή το ξύλο είναι ζωντανό και εσύ ψάχνεις αυτή τη ζωντάνια και το διαφορετικό,  ακόμη και οι κιθάρες παραγωγής η και χειροποίητες έχουν μεταξύ τους διαφορετικό ήχο. Οι μεγάλοι παίχτες, τις καταλαβαίνουνε αυτές τις διαφορές. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις 10 ίδιες Taylor 514ce και 10 ίδιες Lakewood M32cp (όμοιες... όχι ίδιες...μη κοροιδευόμαστε) γιατί αλλιώς....άκρη δε βγαίνει.
Όσο για το σύστημα, αφού ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο ή έχεις πάρει τις πληροφορίες σου από τους American Forumites. Τόσα φράγκα θα δώσεις, κάνε μια custom παραγγελία και σκάσε μερικά ευρώπουλα παραπάνω και βάλε ένα βαρβάτο που έχει κερδίσει και σε διαγωνισμούς και το προτιμούν οι επαγγελματίες του είδους.
Εγώ βασικά κουράστηκα, διαβάζοντας τα όσα έγραψες, πριν καν απαντήσω. Αλλά ακόμη και κουρασμένος, σου απάντησα. Ελπίζω να το εκτίμησες.
Αλλαγή Θέματος : Mistral, εξαιρετικά τα βιντεάκια σου, το παίξιμο σου, η κιθαρούλα σου και η φωνή σου! Με έφτιαξες μαν! Να 'σαι καλά!

Πολύ κουρασμένα παληκάρια γεννηθήκατε εδώ στην Ελλάδα Το post το έκανα ταυτόχρονα και στα δύο Forum ,για ποιές λεπτομέρειες μιλάς για δύο κιθάρες ζήτησα απόψεις τα συν και τα κατά κι όσοι βγήκαν κανένας δεν γνώριζε και τις δύο.Τι δεν κατάλαβες ???? Μάθετε κατ"αρχήν να αποσαφηνίζετε τι σας ρωτάνε και μετά τα άκυρα πικρόχολα σχόλια σας και μάλιστα φίλε μου είμαι επαγγελματίας κι από αυτό ζω και τελικά εσείς με κουράσατε και ζαλήσετε μέχρι εδώ

7
πολύ ωραία τα λέει ο Παναγιώτης και να τονίσω κι εγώ αυτό (για όποιον τύχει και το δει):
έχει παραητηρηθεί το φαινόμενο στο forum πολλοί να κάνουν ερωτήσεις, να κουράζουν κόσμο, ενώ στο τέλος αποδεικνύεται πως δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τί ψάχνουν.
το να ζητάμε πληροφορίες και γενικότερα βοήθεια από αγνώστους στο φόρουμ, ουσιαστικά τους ζητάμε να ψάξουν, να κάτσουν να μας απαντήσουν κτλ κτλ

και δεν είναι κανενός δουλειά...όλοι το κάνουμε από μεράκι και καλή θέληση...

γι'αυτό, όταν κάποιος ζητάει από έναν άγνωστο, συνήθως, να τον βοηθήσει σε κάτι ας είναι πρώτα σωστά προετοιμασμένος και ας έχει ψάξει όσο μπορεί και ο ίδιος...

το να μπαίνουν 4-5 μέλη κάθε μέρα και να ρωτάνε τα ίδια πράγματα που έχουν χιλιογραφεί στο φόρουμ κουράζει με αποτέλεσμα να απομακρύνονται μέλη όπως ο Mistral

(προς tzabros: όλα αυτά τα γράφω γενικά με αφορμή το ποστ του Mistral και δεν πάνε προσωπικά σε σένα ;) )

Συγνώμη φίλε μου αλλά είσαι λάθος ,δεν τους ζητάμε να ψάξουν γιατί να ψάξει μπορεί κι ο καθένας μόνος του ,τους ζητάμε τις εμπειρίες τους ΑΝ έχουν κι αν θέλουν βέβαια να τις μοιραστούν κανείς δεν τους υποχρεώνει , καθώς επίσης να προσέχουν τι επακριβώς ρωτάει ο καθένας κι όχι στο περίπου.Εγώ συγκεκριμένα ζήτησα αν κάποιοw έχει εμπειρία από τα δύο μοντέλα που αναφέρω κι όχι μόνο από το ένα και θεωρίες κ.α ,κι εγώ τις έχω παίξει στο παρελθόν αυτές τις κιθάρες μου άρεσαν και οι δύο απλά δεν έχω πρόσφατη φρέσκια εικόνα σύγκρισης ,αυτό λοιπόν ζητούσα και αφού κανένας δεν είχε την συγκεκριμένη εμπειρία έκρινε ξαφνικά χωρίς να ξέρει ποιος είμαι ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε κι ότι κουράζουμε λες κι είμαστε χτεσινοί κι αυτοί οι πανέμπειροι. Γενικά μιλάω !!!!!

8
Και κάτι ακόμα που ίσως βοηθήσει κάποιους στο να έχουν περισότερη περίσκεψη και υπομονή στο θέμα που επεμβαίνουν να βοηθήσουν-σχολιάσουν είναι ότι την ίδια ακριβώς ερώτηση έθεσα και στο Αμερικάνικο-Διεθνές Forum ακουστικής κιθάρας μου απήντησαν έως τώρα περίπου 25 κιθαρίστες ήταν οι περισσότεροι ακριβέστατοι στα σχόλια τους βάση της ερώτησης και κανένας μα κανένας δεν μου είπε ότι τους ΚΟΥΡΑΖΩ..............................

9
Φίλε tzabro, καταρχήν να πω πως συμφωνώ με τον Απόλλων γι'άλλη μία φορά.
Παραπέρα, εάν υποθέσουμε πως τα ηλεκτρικά της Taylor δεν είναι τόσο καλά όσο της Lakewood, τί θα προτιμούσες?
Προσωπικά, θα προτιμούσα να βάλω ένα πεταλάκι. Αν πάλι δίνεις τόση σημασία σε playability και ηλεκτρικά, δεν καταλαβαίνω γιατί κοιτάς αυτές τις δύο και δεν πας σε ovation που σίγουρα θα σε καλύπτουν σε αυτά τα δύο θέματα. Εμένα ας πούμε, δεν με ενδιέφερε αν τα ηλεκτρικά της Taylor έχουν κερδίσει βραβείο, γιατί γνώριζα πως με κάλυπτε σε ό,τι έψαχνα, ακόμα και χωρίς βραβεία.
Για την ιστορία πάντως, το Expression System της Taylor είναι πολύ καλό. Έχει μόνο Volume, Bass και Treble και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Στην δικιά μου δεν μου άρεσε ο τρόπος που έπαιρνε την μπαταρία, αλλά πλέον το έχουν αλλάξει κι έχουν βάλει 9V αν δεν κάνω λάθος.

Παραπέρα λες πως δεν έχεις την πολυτέλεια να δοκιμάζεις κιθάρες. Εγώ θα σου πω απλά πως ετοιμάζεσαι να δώσεις πάνω από 2500 Ε και πολύ φοβάμαι πως δεν έχεις καταλήξει τί ψάχνεις. Ούτε εγώ προσωπικά έχω την πολυτέλεια να δοκιμάζω, αλλά όταν αποφάσισα να δώσω τόσα χρήματα, αφενός απέκτησα και την πολυτέλεια της δοκιμής, αφετέρου ήξερα ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τί ψάχνω, ηλεκτρικά, σχήμα σκάφους, ήχος, playability, μέχρι και εξωτερική εμφάνιση.

Δεν σε κατηγορώ για κάτι, απλά μέχρι τώρα έχει παραητηρηθεί το φαινόμενο στο forum πολλοί να κάνουν ερωτήσεις, να κουράζουν κόσμο, ενώ στο τέλος αποδεικνύεται πως δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τί ψάχνουν. Αυτός είναι κ ο λόγος που δεν πολυγράφω στο forum πλέον. Δεν λέω πως ανήκεις στην κατηγορία αυτή κι εσύ, αλλά δεν σου κρύβω πως το να κοιτάς ποια έχει πάρει βραβείο στα ηλεκτρικά, μου ξενίζει λίγο.
Και άσε τί έχεις ακούσει. Δοκίμασέ την, άκουσέ την, βάλε την σε ενισχυτή, παίξε και αποφάσισε.

Όπως και να έχει, χαρά μου αν σε βοήθησα. Τέλος θα στο ξαναπώ. Δίνεις πολλά χρήματα. Keep that in mind ;) :)

Φιλικά
Παναγιώτης

Φίλε Παναγιώτη μια ηλ/ακουστική κιθάρα εξ ορισμού την θέλεις να παίζεις εγώ τουλάχιστον 9 στις 10 με ηλεκτρικό ήχο και η επιτυχία της εκάστοτε κιθάρας είναι αυτό ακριβώς να σου αναπαράγει τον φυσικό της ήχο όσο πιστότερα γίνεται χωρίς πολλά βοηθήματα ,πεταλάκια eq κομπρέσορες και βάλε,το ότι κέρδισε την εκτίμηση των κιθαριστών παγκοσμίως ένα ηλεκτρονικό σύστημα είναι πρόκριμα όταν το φοράει ένα μοντέλο κιθάρας ,μου ανέφερες τις Ovation έχω φίλε μου από -93 την Adamas και δεν με γεμίζει πλέον ηχητικά ζητώ μια κιθάρα με πραγματικά ξύλα ,ζωντανή που λέμε και αυτά τα δύο μοντέλα που έχω ΚΑΤΑΛΉΞΕΙ αν προσέξεις έχουν ομοιότητες και σε σχήμα και σε ζεστό κι ολοκληρωμένο ήχο απλά ζήτησα μια πιο έμπειρη γνώμη απευθηνόμενος σε όσους τα έχουν παίξει αυτά τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα αλλά και τα δύο όμως για να μπορούν να εκφέρουν γνώμη ,πραγματογνωμοσύνη ζήτησα και όχι υποθέσεις γιατί θεωηριτικά κατέχω κι εγώ αρκετά καλά,αν δεις την επικεφαλίδα στο ποστάρισμα μου είναι Taylor 514 ce vs Lakewood M-32 cp και όχι η κάθε μια ξεχωριστά .και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ειδικά το δικό σου σχόλιο μου έδωσε φώτα πρέπει όμως να βρεθεί (αν ποτέ βρεθεί) κάποιος που όπως είπα να τις έχει δοκιμάσει και τις δύο.Ας μη λέμε λοιπόν τόσο εύκολα μεγάλα λόγια ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε κι όλα τα υπόλοιπα ,ξέρω πολύ καλά τι θέλω απλά έχω σκαλώσει σε αυτά τα δύο μοντέλα
Φιλικά Αλέξης

10
Ναι δυστυχώς κι οι πιο φτηνές Taylor (700€) φοράνε τα ίδια ηλεκτρονικά δηλ. το expression system και έχω ακούσει ότι δεν είναι ότι καλύτερο όπως π.χ τα L R Baggs Anthem που πήρα και χρυσό βραβείο στα Players Choice Awards 2011.

Μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι και καλό. Παρομοίως το αν είναι καλό σαν ήχος ή όχι (που ούτως ή άλλως είναι κατά κύριο λόγο υποκειμενικές απόψεις) δεν έχει άμεση σχέση με το αν το σύστημα είναι αξιόπιστο ή όχι.

Για να μην παρεηγούμαι "αξιόπιστα"ηλεκτρονικά θεωρώ αυτά που σε ηλεκτρικό ήχο αναπαράγουν μια εικόνα με τον πιστότερο δυνατό φυσικό ήχο της κιθάρας ,αυτό είναι που ενδιαφέρει περισσότερο ένα παίχτη που ζητάει κιθάρα με ηλεκτρονικά να αναπαράγει ήχο το δυνατό φυσικότερο κι όχι να τον μαζεύει με ένα σωρό βοηθήματα EQ κ.λ.π .Για μένα σήμερα οι επιτυχημένες ηλ/ακουστικές κιθάρες ιδιαίτερα όταν κάνουν μια περιουσία είναι οι plugg & play χωρίς να ρυθμίζεις με τις ώρες .
Και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

11
Mιλάμε για κιθάρες που κοστίζουν πάνω από 2000 Ευρώ. Λες να μην έχουν "αξιόπιστα" ηλεκτρονικά ή ο,τιδήποτε  άλλο...;

Ναι δυστυχώς κι οι πιο φτηνές Taylor (700€) φοράνε τα ίδια ηλεκτρονικά δηλ. το expression system και έχω ακούσει ότι δεν είναι ότι καλύτερο όπως π.χ τα L R Baggs Anthem που πήρα και χρυσό βραβείο στα Players Choice Awards 2011.

www.acousticguitar.com/article/default.aspx?articleid=26936#productsyear

12
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την προθυμία να δώσετε συμβουλές κι όσους ακόμα πρόκειτε ,είμαι στο στάδιο να τις αξιολογήσω καθώς δεν έχω (όπως πολλοί) την πολυτέλεια να δοκιμάζω κιθάρες

13
Ποιά από τις δύο ???? Έχει κάποιος κάποια εμπειρία ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα κιθάρας Ζητάμε ένα ζεστο καθαρό και ισοροπημένο ήχο χωρίς  να προεξέχουν συχνότητες και με αξιόπιστα ηλεκτρονικά,εύκολη και ξεκούραστη για πολύωρο παίξιμο....

14
Παιδιά ευχαριστώ.Το delay σε μικρούς χρόνους δίνει τη λύση σε 2ο κανάλι βέβαια και παναρισμένο 2/5.

15
Ποιο είναι το καταλληλότερο effect σε live ή και studio για μια ηλ/ακουστική ώστε να δίνει την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για δύο κιθάρες που παίζουν?

Σελίδες: [1]