Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - The common cunning linguist

Σελίδες: [1]
1
Αγαπητοί διαχειριστές, moderators και συνφορουμίτες

Μετά από αρκετό καιρό στο forum, θεώρησα ότι ήρθε η ώρα να γράψω μερικά πράγματα για το τι και πως, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να γίνει, ώστε αυτός ο χώρος να γίνει κατά το δυνατόν καλύτερος. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση του καθενός που ενδιαφέρεται να κατονομάσει όσα στοιχεία θεωρεί προβληματικά και να προτείνει λύσεις. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος και συγκεκριμένος μπορώ και ζητάω τη γνώμη σας, ειδικότερα βέβαια αυτή των υπευθύνων του kithara:

1) Θα πρέπει οπωσδήποτε να εισαχθεί κάποιο σύστημα αξιολόγησης των μελών. Ξέρω ότι πολλοί μπορεί να αντιδράσουν ενστικτωδώς και λόγω "κοσμοθεωρίας" σε μια τέτοια πρόταση, θεωρώντας την προσπάθεια διαμόρφωσης κάποια "ελιτ". Δυστυχώς, η ιεραρχία δεν είναι ζήτημα γνώμης, αλλά θέσης. Όσο και να φωνάζουμε για το αντίθετο, ισχύει και θα ισχύει, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα διαμορφώνεται με βάση την εμπειρία που έχει κάποιος στα "κοινά" και κατά πόσον έχει αναγνωρίσει στους συνομιλητές του κάποια αξία, σε ό,τι αφορά στη γνώμη και γνώση τους.

Ένα νέο μέλος δεν έχει όμως τη δυνατότητα αυτή. Επίσης το Internet είναι ένας τόπος όπου μπορεί να συνομιλεί ο αδαής (και πολλές φορές ημιμαθής) δεκαεξάχρονος με κάποιον απόλυτα εξειδικευμένο σε συγκεκριμένο τομέα. Ούτε μπορεί να κρίνει φυσικά κάποιος από τον αριθμό των δημοσιεύσεων, για την ποιότητα και φερεγγυότητα της γνώμης κάποιου.

Προτείνω λοιπόν, εφόσον υποστηρίζεται βέβαια από το λογισμικό του forum, να εισαχθεί η δυνατότητα από τα μέλη να αξιολογούν, με συνοδευτικό κείμενο που αιτιολογεί την άποψή τους, συγκεκριμένα post. Οι "ψήφοι εμπιστοσύνης" αυτές θα αξιολογούνται μετά από τους moderators/admins και ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ας πούμε κάθε 2 εβδομάδες, όχι λιγώτερο), θα προκύπτει κάποιος "βαθμός" για το μέλος που τους έλαβε. Εννοείται φυσικά, ότι οι ψήφοι θα μπορεί να είναι αρνητικές με συνέπεια την αρνητική "βαθμολόγηση" του μέλους.

Επειδή προφανώς, συμπάθειες και αντιπάθειες εύκολα θα επηρρεάσουν τη διαδικασία, η ευθύνη της απονομής της τελικής "βαθμολογίας" θα πρέπει να βαρύνει αυτούς που έχουν την ευθύνη συντήρησης και ομαλής λειτουργίας του φόρουμ.

2) Σε συνέχεια του παραπάνω, θεωρώ προφανές ότι η δυνατότητα να αλλάζει κάποιος nicks κατά το δοκούν, θα πρέπει να εξαληφθεί. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον από τα ονόματά μας στο forum. Αυτή η δυνατότητα θα πρέπει να υπάρχει μόνο για τους moderators, κατόπιν απαίτησης του μέλους και σοβαρού λόγου για να γίνει.

3) Μια μεγάλη "πληγή" του φόρουμ, είναι το σύστημα των αγγελιών όπως λειτουργεί σήμερα. Καταρχάς προτείνω, να μην έχει το δικαίωμα ανάρτησης αγγελίας κανείς, αν δεν συγκεντρώνει συγκεκριμένο αριθμό posts σε άλλους πίνακες, και αυτό ακόμα κατόπιν άδειας από τους mods. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε ούτε "εμπόρους" ούτε εξυπνάκηδες στις αγγελίες, υποτίθεται ότι βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετούν τα μέλη.

4) Περαιτέρω, ένα παρόμοιο σύστημα feedback μ'αυτό του ebay θα πρέπει να ολοκληρωθεί στις Αγγελίες. Υπενθυμίζω ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές, στο ebay feedback αφήνουν μόνο οι αγοραστές. Feedback από τον πωλητή δεν έχει το παραμικρό νόημα, παρά μόνο για λόγους "αντεκδίκησης" ή για να "ανταποδώσουμε τη χάρη"  ::). Τι να γράψω δηλαδή? "Δίνω feedback στον τάδε γιατί μου φάνηκε καλό παιδί"? Το feedback θα μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό και πάλι θα αποδίδεται κατόπιν έγκρισης από τους mods.

5) Κλείνοντας: έχει αποδειχτεί ότι κανένα forum παγκοσμίως δεν μπορεί να είναι self-moderating. Πιστέψτε με, έχω βρεθεί σε πολλά. Παρ'ότι δεν με συμφέρει ίσως προσωπικά, με βάση παλιότερη συμπεριφορά μου, θα προέτρεπα τους admins να χρησιμοποιήσουν το παραπάνω σύστημα αξιολόγησης που προτείνω, ώστε να τεκμηριώσουν τιμωρίες ή αποβολή μέλων από το forum.

Αυτά από εμένα, ελπίζω ειλικρινά να αποτελέσουν την αφετηρία για μια γόνιμη συζήτηση.

Ευχαριστώ.


2

Το παρακάτω μου το έστειλε καλός φίλος και επειδή έκλα(π)σα στο γέλιο, είπα να το μοιραστώ μαζί σας!  ;D ;DΜεταξύ άλλων απαντά και στο περίφημο ερώτημα του kithara.gr, "κάνει για μέταλ???" σε ό,τι αφορά τις Τέλε.  ;D ;D

3

Με μια ματιά στις προσφερόμενες επτάχορδες κιθάρες μου δημιουργείται η εντύπωση ότι όλα τα μοντέλα έχουν προσανατολισμό προς το μέταλ. Εννοώ ότι οι επιλογές των μαγνητών κυρίως αλλά και των γεφυρών, σχημάτων κλπ, δείχνει να απευθύνεται σε ανάλογους κιθαρίστες.

Αυτό φυσικά είναι λογικό και επόμενο, εξάλλου και τα περισσότερα signature μοντέλα που είδα αφορούν καταρχήν metal (άντε, και progressive) παίκτες. Ωστόσο, ρωτάω, δεν υπάρχουν επτάχορδες κιθάρες με χαρακτηριστικά που να αφορούν και άλλα στυλ? Γιατί σαν όργανο η επτάχορδη προφανώς θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη στο fusion, στη jazz και σε άλλα είδη.

Τι λέτε λοιπόν?  ???

4
Αυτό το κλιπάκι ήρθε από έναν φίλο. Παίζει με τον νέο του ενισχυτή. Παρακάτω είναι ένα link όπου μπορείτε να το ακούσετε. Η ποιότητα του mp3 δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, δυστυχώς:

http://www.box.net/shared/qk4cm3ncwg

To... quiz τώρα, είναι το εξής: θα ήθελα τη γνώμη σας, για το τι ενισχυτής είναι αυτός που ακούτε!

Δεν εννοώ απαραίτητα μάρκα, αρκεί να πει κάποιος τον τύπο (π.χ. "ένας τύπου Fender Twin ενισχυτής, με 6L6 τελικές λυχνίες").

Φυσικά πείτε και αν σας άρεσε ή όχι ο ήχος στο κλιπάκι που ακούσατε!

Μερικές απαραίτητες διευκρινήσεις:

1) ΔΕΝ είναι modelling ενισχυτής
2) ΔΕΝ είναι ψηφιακό simulation
3) ΔΕΝ υπάρχει κανένα πετάλι ή άλλο εφφέ στην αλυσίδα
4) Η ηχογράφηση έγινε από μια καμπίνα 1Χ12" και η κιθάρα είναι μια Les Paul από την ακριβή σειρά της Epiphone (εξ'όσων γνωρίζω)

Εν ολίγοις, είναι ένας λαμπάτος ενισχυτής ηχογραφημένος όσο πιο "ξερά" γινότανε.

Περιμένω τις απόψεις σας!  ;) ;D5

Οι ενισχυτές αυτές μου φαίνεται ότι έχουν αναφερθεί ξανά στο φόρουμ. Επειδή όμως υπάρχουν εξελίξεις και με το NAMM '08, αλλά βλέπω και γενικότερα μια (ευχάριστη) τάση προς μικρότερους ενισχυτές, ιδού τι ετοιμάζουν οι παλαβοί της Blackheart Eng.

http://www.blackhearteng.com/

Ο πιο ενδιαφέρον για τους περισσότερους θα είναι φυσικά ο Little Giant, ο οποίος είναι παρόμοιος με τον Epi Valve Jr, αλλά με πολλές βελτιώσεις. Ανάμεσα σε αυτές, πλήρες eq, stand by, επιλογή τριόδου/πεντόδου αλλά και αντιστάσεις 1ΜΩ στο signal path και 4-5ΜΩ στους μετασχηματιστές. Όσοι τον είδαν/άκουσαν, λένε ότι είναι αισθητά καλύτερος και πιο ευέλικτος από τον Valve Jr. Η τιμή του στην Ευρώπη? Κοιτάξτε στον Τόμαν, τον έχει ήδη στον κατάλογο!!

Πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ο συγκεκριμένος βγαίνει και με matched καμπίνα (πιθανώς η ίδια με τον Επιφον, με το Εμινενς μεγάφωνο) αλλά και combo με 1Χ12", σε πολύ ενδιαφέρουσα τιμή!

Και τα άλλα προϊόντα της εταιρείας είναι άξια λόγου. Υπάρχει ένα λαμπάτος 1W (!!!!) που έχω κάποιες υποψίες για το ποια τελική λυχνία χρησιμοποιεί καθώς και το κύκλωμά του... πολύ καλή ιδέα! Επίσης, ένας 15W ενισχυτής στα πρότυπα του Orange Tiny Terror, κλπ. Και αυτός βγαίνει σε combo και μάλλον η τιμή του θα χτυπήσει τους πιο φτηνούς της αγοράς, όπως οι Laney και Vox. ;)

Μέχρι και 4Χ12" βγάζουν τα άτομα!  :o

Αν ήμουν στο ψάξιμο για κάποιον μικρό ενισχυτή πάντως, θα περίμενα να δω και αυτούς, πριν αποφασίσω.  ;)

6
( Μεταφέρω το παρόν θέμα από εδώ: Squier 51: Review και Μετατροπές  γιατί πιστεύω ότι ταιριάζει περισσότερο με αυτή την θεματική ενότητα)

Αυτή είναι η μορφή που έχει πλέον η παλιά μου Squier '51, η μετατροπές της οποίας είχαν περιγραφεί στο παραπάνω θέμα:

Θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία σύντομα!  ;)7

http://www.seymourduncan.com/news/kellie/weekly_update/

Εδω μπορείται να δείτε μια αναφορά στα προϊόντα που θα παρουσιάσει ο SD στην NAMM. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτός ο μαγνήτης, συνδιασμός ενός P-90 και ενός blade μονού μαγνήτη (!!!!!):Δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα από το βίντεο, ωστόσο ακούγεται σαν καλή ιδέα!8

Off-topic:

Θα έχετε όλοι αντιμετωπίσει την συμπεριφορά διάφορων συμπολιτών μας που θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να παρκάρουν σε γωνίες, πάνω στις διαβάσεις για τα καροτσάκια, στη μέση του δρόμου για να πεταχτούν βρε αδελφέ να πάρουν μια τυρόπιττα από το "Γρηγόρη", πάνω σε διαβάσεις, μπροστά σε εισόδους σχολείων, κλπ. Είναι ένα θέμα για το οποίο, δικαιολογημένα πιστεύω, πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Τέλος του off-topic.

Στο θέμα μας τώρα.

Κάποια στιγμή είχε πάρει το μάτι μου κάτι πολύ χαριτωμένα stickers, χρώματος πορτοκαλί, που απεικόνιζαν έναν γάιδαρο να οδηγεί αυτοκίνητο, και γραμμένη πάνω την ατάκα που αποτελεί τον τίτλο του παρόντος νήματος.

Πέραν του ότι είναι ωραιότατα τυπωμένα, έχω ακούσει πληροφορίες ότι δεν βγαίνουν με τίποτα από εκεί που θα τύχει να κολληθούν, σαν τα αυτοκόλλητα που χρησιμοποιεί ο Δήμος για τα εγκατελειμένα. Σαν παραδείγματα αναφέρω, μεγάλες γυάλινες ή μεταλλικές επιφάνειες, αν δε συνυπολογίσουμε το ψήσιμο από τον ήλιο, ενδεχομένως η εφαρμογή να γίνει μόνιμη.

Ζητώ πληροφορίες από τους συνφορουμίτες μου, για το που μπορώ και εγώ να προμηθευτώ αυτά τα ωραιότατα (και ίσως προσεχώς συλλεκτικά?) αυτοκόλλητα. Ιδιαίτερα σε τιμές χονδρικής (μεγάλες ποσότητες). Για προσωπική μου χρήση πάντα...

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων

 8)


9
Ανοίγω εδώ αυτό το θέμα, σε συνέχεια της συζήτησης στις Αγγελίες

Ο φίλος Απόλλων έγραψε:

Δηλαδή πρόκειται να είναι συλλεκτικά κομμάτια σε λίγο καιρό; Να σπεύσω να αγοράσω δυό-τρείς...;

Και αφού έχεις μία, κάνε μας και ένα review για να ξέρουμε τι παίζεται.


Δεν ξέρω αν το λες για αστείο, ωστόσο πρόσφατα υπήρξε μια σοβαρή συζήτηση σε μεγάλο ξένο site σχετικά με το κατά πόσο θα γίνουν κάποια στιγμή συλλεκτικές αυτές οι φτηνές κιθάρες.

Το ότι η Φέντερ η ίδια παρουσίασε αυτό το... φτηνοπράγμα, κατασκευασμένο από το Custom Shop:

http://www.themusiczoo.com/FenderMasterbuilt_JohnCruz_Custom51_DakotaRed_JC576.html

κάτι πρέπει να λέει πάντως.  ;)

Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ προτιμότερο να αγοράσει κάποιος 3 τέτοιες (και να βγάλει τα μάτια στις μετατροπές στις 2 απ'αυτές, κρατώντας την τρίτη original... "μπας και..."  ;D), παρά να δώσει τα ίδια λεφτά για να πάρει μια μεξικάνικη Στρατ ή Τέλε. Μιλάω απολύτως σοβαρά.

Ευχαρίστως να κάνω ένα review μόλις βρω λίγο χρόνο να γράψω, ωστόσο στη δικιά μου έχω κάνει πολλές μετατροπές (μου κόστισαν pocket money βέβαια...).

10
Προσοχή δεν είναι ερώτηση-παγίδα και ούτε εμπεριέχει κάποιο ειρωνικό υπαινιγμό.

Ειλικρινά θα ήθελα από τους φίλους που παίζουν ΒΑΡΥ και ΑΣΗΚΩΤΟ Μέταλ, να μου εξηγήσουν για ποιο λόγο έχουν ανάγκη σώνει και καλά από έναν λαμπάτο ενισχυτή. Με επιχειρήματα όμως έτσι; Όχι απαντήσεις του τύπου "γιατί έχει πιο πολύ όγκο" ή "γιατί όλοι οι γνωστοί παίζουν με τέτοιους" (που δεν παίζουν αλλά λέμε...)

Για να ακούσω λοιπόν...  ;D

Σελίδες: [1]