Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - BitCollector

Σελίδες: [1] 2
1
Άλλο ένα φοβερό σήμα σειράς (ανάθεμά με αν έχω δει ένα επεισόδιο).
Θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα και παικτικά και στο mix... προσεχώς.
https://soundcloud.com/bit-collector-102261814/law-and-order-theme-cover

2
Τη σειρά δεν την πολυέβλεπα, αλλά είχα πάθει πλάκα με την εισαγωγή του μπάσου και με όλο το κομμάτι.
Μερικές δεκαετίες μετά ιδού η εκδοχή μου:
https://soundcloud.com/bit-collector-102261814/barney-miller-theme-cover

3
Ξεκίνησε από μια πλάκα και τελικά έγινε τραγουδάκι:
https://soundcloud.com/bit-collector-102261814/like

Τα heavy effects στα φωνητικά είναι για να καλύψουν
την έλλειψη γυναικείας και brutal macho αλά Κόναν φωνής αντίστοιχα.

4
Καλό του ταξίδι και καλά jam εκεί που πάει...
https://youtube.com/watch?v=KN79pYKQT2U

5
Το πιο πρόσφατο επεισόδιο της χρόνιας GASίτιδας που με ταλαιπωρεί οδήγησε στην απόκτηση του ενισχυτή του θέματος.

Ήθελα εδώ και καιρό να πάρω έναν λαμπάτο. Βέβαια ο συγκεκριμένος δεν αποτελεί τυπικό δείγμα, δεδομένου ότι στην προενίσχυση έχει μια υβριδική σχεδίαση που συνδυάζει SS με λάμπα κι από την άλλη στο τελικό στάδιο υπάρχει μια μόνο λάμπα και μάλιστα όχι συνηθισμένη σε ενισχυτές κιθάρας. Βέβαια τα παραπάνω ήταν λεπτομέρειες που άκουσα/διάβασα κι ελάχιστο ρόλο έπαιξαν στην τελική επιλογή. Το κυριότερο στοιχείο ήταν το ότι τον άκουσα και μου άρεσε. Ήμουν μάλιστα αρκετά τυχερός να δοκιμάσω κι άλλους 3 στην ίδια περίπου κατηγορία, οπότε σχημάτισα όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα.

Αρχικά λοιπόν πήγα σχεδόν αποφασισμένος να πάρω τον VOX AC15C1. Με την πρώτη νότα κατάλαβα ότι ο ενισχυτής αυτός δεν είναι για μένα, δεδομένου ότι για τη δουλειά που τον θέλω (παίξιμο στο σπίτι) θα χαραμιζόταν το 90% των δυνατοτήτων του. Ο ήχος ήταν πολύ καλός, αλλά σε εντάσεις που δεν επρόκειτο να παίξω για πολλή ώρα. Παραπλανήθηκα από τα 35 Watt S/S που είχα μέχρι τώρα, τα οποία όμως δε φτουράνε μία μπρος στα 15W του VOX, ο οποίος παίζει πραγματικά δυνατά. Από την άλλη ο AC4 (δεν τον δοκίμασα) ήταν εντελώς «γυμνός» και με μικρό μεγάφωνο (δεν ήθελα μικρότερο από 10' που είχα μέχρι τώρα). Ο Bassbreaker 007 μου άρεσε επίσης, αλλά δεν έχει reverb. Η δοκιμή του VOX απέκλεισε όλους τους Fender των 15W (ή παραπάνω) για τους ίδιους λόγους. Άλλη επιλογή ήταν κι ο Laney CUB12R (βάθος, μεγάφωνο 12άρι, Fx loop, μείωση ισχύος) αλλά δεν με ενθουσίασε ηχητικά. Τον DSL5 δεν τον δοκίμασα, αλλά σε σύγκριση με τον HT5 στο διαδίκτυο προτίμησα τον 2ο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: 2 κανάλια, 2 voicing ανά κανάλι, μόνο gain και tone στο καθαρό (προφανώς η Blackstar περιμένει όποιος θέλει να γκαζώσει το καθαρό να καταφύγει στο volume control της κιθάρας), gain, volume, 3 way Eq και ISF ποτενσιόμετρο (πατέντα της Blackstar που αλλάζει τον χαρακτήρα από εγγλέζικο σε αμερικάνικο) στο O/D κανάλι και φυσικά reverb. Από κει και πέρα Fx loop, emulated output, USB output, cab out, footswitch για επιλογή καναλιού και voicing (4 συνδυασμοί συνολικά, αλλά όχι ενεργοποίηση του βάθους) και 12άρι μεγάφωνο. Ωραία εμφάνιση (με vintage κοτοκέφαλα ποτενσιόμετρα, βεβαίως βεβαίως), αλλά καθόλου πρακτικό πάνελ συνδέσεων, χαμένο κυριολεκτικά στο πίσω μέρος του ενισχυτή.

Η τιμή του δεν είναι χαμηλή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κάθε άλλο μάλιστα, αν συγκριθεί με τον προκάτοχο HT5R. Θα ήθελα πολύ να τον αγοράσω από το εγχώρια μαγαζί όπου τον δοκίμασα. Όμως η διαφορά των 100 σχεδόν ευρώ από τον συνήθη ύποπτο Γερμανό φίλο μας (δεν ξέρω πώς τα κατάφερε, ακόμα και οι Εγγλέζοι τον πουλάνε κοντά 500 λίρες) δεν άφηνε περιθώριο. Το προηγούμενο μοντέλο είχε κάποια θεματάκια αξιοπιστίας παλιότερα, ελπίζω να έχουν επιλυθεί και να μην έχουμε επιστροφές και τέτοια.

Η πρώτην δοκιμή με ενθουσίασε! Δεν είχα άλλοτε λαμπάτο για τόση να τον επεξεργαστώ με την ησυχία μου. Πραγματικά άλλη αίσθηση σε σχέση με τον γερο-Peavey. Μου έδωσε την εντύπωση πως οτιδήποτε συμβαίνει στην ταστιέρα μεταφέρεται στο μεγάφωνο και, παραδόξως, μεταφέρθηκαν και θετικά πράγματα κι όχι μόνο η coolαμάρα μου. Κάποια κομμάτια που με ζόριζαν και έπρεπε να κοπανήσω δυνατά για να ακουστούν κάποια σημεία (με αποτέλεσμα συχνά να ξεφεύγει η πένα και να γίνονται λάθη) βγήκαν με χαρακτηριστική ευκολία. Το gain για τα γούστα και τις απαιτήσεις μου είναι πάνω από αρκετό, ενώ τα bluesy ηχοχρώματα έρχονται πολύ εύκολα. Ελπίζω ο αρχικός ενθουσιασμός να συνεχιστεί... Μοναδική παρατήρηση - πράγμα που το διάβασα και σε σχόλια στο YT - είναι ότι το βρόμικο κανάλι «ζουζουνίζει» αρκετά και μάλιστα με H/B. Με strat δε δοκίμασα ακόμα αλλά στοιχηματίζω ότι θα είναι χειρότερα.

Περισσότερα σε βίντεο που ελπίζω να ανεβάσω σύντομα.

ΥΓ Είχα σκοπό να γράψω κάτι στο θέμα για το μέλλον του φόρουμ. Προτίμησα να γράψω αυτό επειδή... νομίζω ότι τέτοιου είδους θέματα λείπουν και μπορούν να ξαναδώσουν ζωή στο φόρουμ.

6
Σκαρώσαμε και φέτος με τα «αστέρια» μου ένα τραγουδάκι για τον διαγωνισμό «Κάν' το ν' ακουστεί». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το European School Radio (μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο).
Μπορείτε να το ακούσετε εδώ:
https://soundcloud.com/bit-collector-102261814/eimaste-isoi-final

Αν σας άρεσε μπορείτε να ψηφίσετε στην ψηφοφορία του κοινού:
http://europeanschoolradio.eu/6fest/vote/
(κλικ στο «Τραγούδια» και έπειτα στο νο 45).

7
Σκέφτομαι εδώ και καιρό να πάρω μια δωδεκάχορδη, όχι ότι μου είναι απολύτως απαραίτητη, αλλά επειδή πάντοτε μου άρεσε ο ήχος της.
Δεν πάω για κάτι εντελώς φθηνό μιας και νομίζω ότι κατασκευαστικά η 12-χορδη είναι πιο απαιτητική
και συνεπώς το χαμηλό κόστος πιθανόν να σημαίνει προβλήματα σε βάθος χρόνου.
Από την άλλη όμως δε βρίσκω ετοιμοπαράδοτη στο εύρος τιμών που ψάχνω (350-500 ευρώ) και δεν το βλέπω θετικά να δώσω στα τυφλά τέτοιο ποσό.
Επιπλέον βλέπω ότι η HB (για την οποία γενικά ακούω από καλά μέχρι αποθεωτικά σχόλια) έχει ένα μοντέλο που πουλάει
σαν ζεστό ψωμί στον Thomann. Τέλος βρήκα μια Garrison, που όταν υπήρχε, λένε ότι έβγαζε καλές κιθάρες. Η τιμή της είναι ελκυστική και κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσω να τη δοκιμάσω.
Τι γνώμες/εμπειρίες έχετε  συμφορουμίτες γενικά για τις 12-χορδες και ειδικότερα για ΗΒ και Garrison;

Ευχαριστώ

8
Όπως είπε και κάποιος συμφορουμίτης είναι από τα πράγματα που κάθε κιθαρίστας οφείλει τουλάχιστον να προσπαθήσει να παίξει.

Η δική μου εκδοχή λοιπόν με τα (απαραίτητα) λαθάκια και τις αστοχίες... για το μάτι  ;D
https://soundcloud.com/bit-collector-102261814/hotel-california-guitar-solo-cover-v-2

9
Από τα αγαπημένα μου. Η ηχογράφηση και η βιντεοσκόπηση έγιναν ανεξάρτητα. Το προσπάθησα όσο γινόταν με τον συγχρονισμό.
Ακούγονται κάτι αδέσποτες ανοιχτές σολ και το χάνω λίγο στην είσοδο του 2ου μέρους, αλλά... nobody's perfect, δεν πάμε και για πρωτάθλημα.  ;D
https://youtube.com/watch?v=W1yYOtClNNo

10
Πώς μπορούμε να βρούμε το είδος του σπειρώματος και τη διάμετρο της υποδοχής όπου βιδώνει η μπάρα;  Σκέφτομαι να δοκιμάσω με κάποιο μαλακό υλικό που θα βιδώσει και μετά θα βγει ή να πάω στο Leroy και να πάρω βίδες στο περίπου με την ελπίδα να πετύχω τη σωστή. Έχει αντιμετωπίσει κανένας αποτελεσματικά κάτι παρόμοιο;

11
Ξεσκονίζοντας έναν παροπλισμένο σκληρό βρήκα το παρόν «τεμάχιο» με το οποίο ξαναεκτίθεμαι  ;D
https://soundcloud.com/bit-collector-102261814/mare
Πρέπει να το έκανα το 2005 ή 2006, με κάτι βιβλιοθήκες samples που είχαν πέσει στα χέρια μου. Το μόνο ηχογραφημένο μέρος είναι το σολάκι της κιθάρας.

12
Έχω - επιτέλους - πάρει στα ζεστά την αναμόρφωση μιας διαλυμένης εδώ και χρόνια κιθάρας, η οποία με τη βοήθεια ενός φίλου είναι στα τελευταία βήματα, στα ηλεκτρικά.

Ο συνδυασμός 1 HB, 1 SC, 1 Vol, 1 Tone με coil split pot και διακόπτη τύπου Gibson με δυσκόλεψε, μιας και δεν κατάφερα να βρω διάγραμμα που να δείχνει ακριβώς αυτό που θέλω. Στην πραγματικότητα ο SC είναι stack HB σε μέγεθος μονού που δεν μπορεί να γίνει split, οπότε τον αναφέρω ως μονό, αν και συνήθως συνδέεται σε 500k pot.

Το πλησιέστερο διάγραμμα είναι αυτό, που όμως έχει και phase στο 2ο push-pull. Αν έχω διαβάσει το διάγραμμα σωστά το phase είναι στο Vol (το πιο αριστερά) και το split (αυτό που με ενδιαφέρει) είναι στο tone, όμως δεν είμαι σίγουρος. Επιπλέον τι τροποποιήσεις χρειάζονται στο διάγραμμα για να κάνει αυτό που θέλω; Μάλλον κάποια καλώδια αντί να πάνε στον διακόπτη του Vol πάνε στην πλάτη του pot, αλλά ποια; Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ!
EDITΞέχασα κι αυτό, που και πάλι δεν είναι ακριβώς, ίσως είναι πιο κοντά όμως. Υπόψη ότι το trial and error δεν παίζει, επειδή δεν το 'χω καθόλου με τις κολλήσεις. Θα μου βγει που θα μου βγει η ψυχή να το τελειώσω, άμα αρχίσω και τις δοκιμές... κάηκα!  ;D

13
Εφέ / Χαλασμένο Tubescreamer...
« στις: 11/07/18, 19:57 »
Ο σωληνουρλιαχτής μου σίγησε μετά από σύντομη ασθένεια, τα συμπτώματα της οποίας ήταν διάφορα χουρχουρητά και βραστεροί ήχοι. Τώρα πλέον δεν ακούγεται κιχ όταν είναι ανοιχτός (το LED ανάβει), ενώ το dry σήμα παίζει κανονικά. Τα ίδια κάνει και με μπαταρία. Έριξα μια ματιά για καλώδια κομμένα κτλ δε βρήκα κάτι. Το έχω από τις αρχές του 90 (TS10 είναι) και δε μου κάθεται καλά να πάει έτσι ξαφνικά και άδοξα.
Υποπτεύομαι ότι έγινε η εξής πριά: το δούλευα με ένα τροφοδοτικό της πλάκας (το έχω πάρα πολλά χρόνια) επειδή ήταν το μόνο που είχε polarity switch (ο μακαρίτης είχε ανάποδα την πολικότητα και δεν ταίριαζε με άλλα τροφοδοτικά που έχω). Όμως ο επιλογέας της τάσης ήταν αλλού γι' αλλού, πάντα αυτό που έβγαζε ήταν παραπάνω από την ένδειξη. Πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή χρειάστηκα το τροφοδοτικό σε άλλη δουλειά και πείραξα τον διακόπτη. Όταν το ξαναέβαλα στο TS ενώ ήταν στα 9V έβγαζε στην ουσία παραπάνω. Νομίζω όμως ότι όταν άρχισαν τα χουρχουρητά ήταν κανονικά η τάση (λιγότερο από 9 V η ένδειξη, περίπου 9 στην πραγματικότητα).

Έχει κανένας σας ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει κι αν είναι επισκευάσιμο;

14
Ενισχυτές / Περί ενισχυτή... ξανά!
« στις: 22/06/18, 11:41 »
Πολυσυζητημένο, όμως ανοίγω νέο θέμα κυρίως λόγω του ότι αρκετές προτάσεις που υπάρχουν σε άλλα θέματα είναι παλιές και αναφέρονται σε μοντέλα που δεν κυκλοκοφούν.
Θέλω έναν ενισχυτή λοιπόν λαμπάτο και αποκλειστικά για παίξιμο στο σπίτι. Κατά συνέπεια δε με ενδιαφέρουν τα πολλά βατ ούτε τα εφέ (αν και όταν χρειάζομαι εφέ έχω μια υποφερτή λύση). Θέλω καθαρά λαμπάτο ενισχυτή, χωρίς ψηφιακούς μοντερνισμούς και άλλα πράγματα του σατανά!  >:D :P Θα με ενδιέφερε να υπάρχουν δυο κανάλια και υποδοχή για f/s καθώς και βάθος. Κατά προτίμηση θα ήθελα τα έως 500 ευρώ ας πούμε που θα μπορούσα να διαθέσω να αγοράσουν κάτι που να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτό που με νοιάζει: ένα καλό λαμπάτο μηχάνημα χωρίς περιττά πράγματα. Οι ήχοι που μου αρέσουν είναι οι κλασικοί καθαροί στρατοήχοι με το κουάκ (2η-4η θέση) και οι μισοβρόμικες μπλουζ χροιές. Δε θα με ενδιέφερε πχ να παίξω χαρντ ροκ (θα θελα  ;D ) με το gain του ενισχυτή.

Με βάση αυτά που διαβάζω εδώ ο προσανατολισμός μου στα καθαρά πάει σε Fender και όχι σε Marshall/Vox. Η Fender όμως έχει μηχανάκια μεγαλούτσικα  (δεν έχει πχ μηχανήματα του 1, 4-5 W όπως οι άλλες), εκτός από το Bassbreaker 007, τον οποίο βλέπω με ενδιαφέρον. Για τις άλλες μάρκες δε γνωρίζω και πολλά.

Καμιά γνώμη/άποψη/κριτική από κατόχους ενισχυτών και μη;

15
Ας ξαναεκτεθώ  ;D Όχι, δεν πρόκειται για τίποτα κιθαροδουλειές απαιτητικές... ακορντάκια είναι (ωστόσο επιφυλάσσομαι να ποστάρω σύντομα το Waves του Govan  ;D :P ).
Είναι ένα παιδικό τραγουδάκι που έγραψα πέρσι και ερμήνευσαν (υπέροχα νομίζω) τρία αστεράκια, που μάλιστα σκέφτηκαν και πρόσθεσαν πολλά από τα στοιχεία στην ερμηνεία.

https://soundcloud.com/bit-collector-102261814/4jvnrdob7uzi

16
Μέγας παίχτης! Τον γνώρισα  από τη σόλο καριέρα του (το Inner Galactic Fusion Experience το 'χω λιώσει) και τις συνεργασίες με Howe και Clarke κι όχι από τα σούπερ γκρουπ που έπαιξε.
Ελπίζω να μη μας απογοητεύσει από κοντά!  ;D
https://www.rocking.gr/agenda/2018/7/5/21477

https://www.youtube.com/watch?v=NRhzSRHzUtA

17
Μ' αρέσουν τα θράψαλα, τι να κάνω; Στα κάρβουνα κατά προτίμηση, αλλά ελλείψει αυτών και στο grill. Έτσι λοιπόν ένα βράδυ πέταξα ένα ευμέγεθες θράψαλο στο γκριλ, άνοιξα κι ένα κρασάκι και περίμενα. Κι όταν έγινε, το έβγαλα κι έκατσα να το τσαλακώσω. Μάλιστα, πάνω στην πείνα μου, ξέχασα να κλείσω το γκριλ, που έμεινε να καίει όλη νύχτα! Όχι, φωτιά δεν πήραμε, αλλά η παλιά έτσι κι αλλιώς κουζίνα έπαθε τιτλ. Τα πλαστικά μισοκάηκαν κι άρχισαν τις επόμενες μέρες να μας μένουν στα χέρια οι διακόπτες! Αποτέλεσμα να έχουμε μόνο 2 μάτια και τον φούρνο κολλημένο στο τέρμα.

Όποιος βρίσκεται εις γάμου κοινωνίαν, μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες μιας τέτοιας παράλειψης εκ μέρους του συζύγου... Και δυστυχώς οι χαλεποί οικονομικά καιροί καθιστούν δύσκολη την πάραυτα αντικατάσταση της μισοκαταστραμμένης κουζίνας. Και ακόμα πιο δυστυχώς οι καιροί γίναν εν μέρει πιο χαλεποί διότι η πιστωτική είναι ακόμα φεσωμένη με την αγορά-κουτουράδα προ μερικών μηνών μιας Fender Strat, που την είχα απωθημένο από παιδί... Και δώσ' του τα "εμ, άμα τα δώσαμε στις κιθάρες... πού να περισσέψουν λεφτά για κουζίνες και τέτοια περιττά"  >:D .

Κι ενώ -παρά το πρεασάρισμα- η κατάσταση έβαινε προς εκτόνωση και η αγορά κουζίνας είχε δρομολογηθεί για τον επόμενο μήνα, ρίχνω μια ματιά στο e-shop σήμερα το ξημέρωμα και βλέπω αυτό. Το σκέφτομαι, το ξανασκέφτομαι...  Ρε λες να; Α, μπα... αλλά πάλι... Gibson LP δεν πρόκειται να πάρω... για υποκατάστατο καλό φαίνεται... η τιμή καλή... μια LP όσο να 'ναι τη χρειάζομαι, δεν τη χρειάζομαι; μωρέ, λες; Και το 'κανα!  ;D

Ας περιμένει η κουζίνα... έτσι κι αλλιώς στην κατάσταση που είναι το ψήνει μια χαρά το θράψαλο... Τα υπόλοιπα ας περιμένουν.

18
Γεια σας

Λέω να δοκιμάσω το κούρδισμα Nashville. Βλέπω στο YT ότι υπάρχουν τρεις επιλογές: χύμα χορδές, ειδικό για τη δουλειά αυτή σετ χορδών και σετ 12χορδης που «σπάει» στα δύο. Πιο πολύ με ενδιαφέρει ο ακουστικός ήχος, αλλά ακουστική υπάρχει μόνο μία. Από την άλλη ηλεκτρικές υπάρχουν 3 (συν μια διαλυμένη) οπότε μπορεί να το δοκιμάσω και σε ηλεκτρική.

Ασχολείται κανένας συμφορουμίτης με το σπορ; Καμιά γνώμη;

19
Μπορεί κάποιος να καταλάβει από τα «νερά» τι ξύλο είναι;
Να προσθέσω ότι είναι πολύ βαρύ. Στη φωτογραφία είναι το μόνο μέρος που είναι άβαφο.

Καμιά ιδέα;

20
Στης κρίσης τον καιρό το ρίξαμε στην επαιτεία!  ;D

Καταφέραμε να βρούμε για το σχολείο όπου δουλεύω μερικούς πύργους, παλιούς μεν, πολύτιμους δε! Έχουμε μέχρι στιγμής στο εργαστήριο 6 ΗΥ σε λειτουργία και με τη νέα προσθήκη φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε (ω, ναι!) τους 10. Ωστόσο, ο καλός μας ευεργέτης δεν είχε να μας δώσει οθόνες...
Αν τυχόν έχετε καμιά να περισσεύει (κατά προτίμηση LCD, λόγω του ότι οι χρήστες θα είναι παιδιά) θα μας κάνατε μεγάλη χάρη.
Το σχολείο βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μεταφορικά (αν χρειαστούν) δικά μας.
Θα λάβετε ευχαριστήρια επιστολή, που να να πιστοποιεί ότι η οθόνη κατέληξε όντως σε σχολείο, για το τυπικό του πράγματος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

21
Μόλις έμαθα ότι «έφυγε» ο Τζίμης Πανούσης, ο Τζιμάκος της νιότης μας...  :-\
Κρίμα...
Καλό του ταξίδι.
https://www.youtube.com/watch?v=ixerBKtunbQ

22
Χρόνια Πολλά σε όλους

Άνοιξα σήμερα ένα πολυεφέ που έχω για να ρίξω λίγο σπρέι σε ένα ποτενσιόμετρο. Είδα αυτό φαίνεται στην φωτό.
 Καφετί υγρό γύρω από  τους πυκνωτές. Οπτικά δε φαίνεται να είναι διογκωμένοι ή μαυρισμένοι. Το μηχανάκι δουλεύει κανονικά. Ακούγεται κάποιος βόμβος στον ενισχυτή, στην κονσόλα όμως είναι πολύ ήσυχο.

Υπάρχει περίπτωση το καφετί αυτό πράγμα να είναι κόλλα που έβαλε ο κατασκευαστής ή το είπαν το ποίημα οι πυκνωτές; Τα φώτα σας, παρακαλώ και Καλή Πρωτοχρονιά!

23
Ενισχυτές / DIY Footswitch
« στις: 01/12/17, 07:48 »
Καλημέρα

Θέλω να φτιάξω έναν ποδοδιακόπτη για τον ενισχυτή μου. Το αυθεντικό της Peavey ελέχγει την παραμόρφωση και το βάθος (πηγαίνει με stereo jack στον ενισχυτή). Μια δοκιμή που έκανα με ένα πεντάλ από keyboard (momentary) δουλεύει κανονικά στο βάθος.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω  τι καλώδιο να βάλω κι αν η επιλογή του μπορεί να επηρεάσει τον ήχο (αν περνάει δηλαδή από το καλώδιο το σήμα της κιθάρας ή μόνο ρεύμα για το κύκλωμα του διακόπτη). Ένα απλό καλώδιο μικροφώνου θα κάνει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

24
Έχω ένα Peavey Backstage Plus 35 Watt, ηλικίας 30+ χρόνων και με αρκετά live στην πλάτη του. Ένα καλόπαιδο μου έκλεψε το μεγάφωνο κάποια στιγμή και, μετά από πολλά χρόνια παροπλισμού, έβαλα ένα no name. Παίζει αρκετά καλά στα βρόμικα, αλλά δεν βγάζει καθόλου καθαρά. Ειδικά με humbuckers αρπάζει με πολύ χαμηλή ένταση. Πέρα από μεγάφωνο, ο ίδιος ο ενισχυτής έχει αρκετά χράτσα-χρούτσα, τα οποία ελπίζω να ξεφορτωθώ με σπρέι. Αξίζει τον κόπο να δώσω 50-100 ευρώ για αγορά μεγαφώνου; Τι ενισχυτή θα μπορούσα να πάρω εναλλακτικά με κάνα 200άρι; (Παίζω στο σπίτι σε χαμηλές σχετικά εντάσεις).

25
Καλησπέρα

Προσπαθώ να σουλουπώσω το στρατοειδές μου τελευταία (αν και μου την έχει δώσει και είμαι στο παρά πέντε να πάω να πάρω μια Fender USA και να το γράφει στην ούγια, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα).

Χθες καταπιάστηκα να αλλάξω το nut το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση. Είχα ένα ήδη χαραγμένο, αλλά όταν το έβαλα διαπίστωσα ότι οι εγκοπές δεν ήταν αρκετά φαρδιές/βαθιές. Έτσι προσπάθησα να τις ανοίξω με διάφορα εργαλεία που είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν (πριονάκι, needle files κ.α.). Στις δυο πιο λεπτές τα παράτησα επειδή ήθελε πολλή δουλειά με τη λάμα-κοπίδι που χρησιμοποιούσα. Τότε βρήκα το παρακάτω βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=bJke8ptB5Hg

Η ιδέα δούλεψε άψογα. Δεν ξέρω αν είναι γνωστό το κόλπο, πάντως είναι καλή εναλλακτική στα nut files, που μάλλον υπερτιμημένα είναι...

Σελίδες: [1] 2