Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - LILAKI

Σελίδες: [1]
1
Επιστήμη και Τεχνολογία / Stellarium
« στις: 09/10/09, 11:51 »

Αν και το καλοκαιράκι πέρασε και είναι δύσκολη η θέαση αστεριών στην Αθήνα ,το προγραμματάκι stellarium προσφέρει αυτή τη δυνατότητα  αφου λειτουργεί ως προσομοιωτής του ουράνιου θόλου.Περιλαμβάνει νεφελώματα,αστερισμούς με τους τίτλους,τις γραμμές και την καλλιτεχνική απεικόνιση τους κλπ αρκεί ο χρήστης να καθορίσει τις συντεταγμένες.

Αρκετά ενδιαφέρον πρόγραμμα για όσους ασχολούνται και ψάχνονται με αστρονομικού περιεχομένου θέματα... ;D

Περισσότερα:  http://www.stellarium.org/el/
                   http://sourceforge.net/projects/stellarium/

2
Συναντήσεις / Ποδηλατοκόντρες?
« στις: 21/09/09, 20:49 »

Προτείνω για αυτήν την Κυριακή ποδηλατοσυνάντηση στο Πεδίο του Άρεως να ξεπιαστούμε λίγο απ τις εξεταστικές  μιας και αυτή τη βδομάδα τελειώνουν και πριν πιάσουν τα κρύα...

Απο κει και μετά υπάρχουν 2 σχέδια :
Ή πάμε για καφέ στο κέντρο...
Ή στο tithora Άνω Πατήσια.

Αν έχει κανείς κάποια άλλη ιδέα ευχαρίστως να ειπωθεί ...;D

3
Πώς γίνεται το κούρδισμα της κλασικής με εφαρμογή των αρμονικών?Είναι μια μέθοδος ίσως όχι τόσο γνωστή , αλλά το ψάχνω εδω και καιρό και θα εκτιμούσα τη βοηθειά σας.. ::).

4
 Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου μόλις πριν δυο μήνες.Μια ομάδα ερευνητών στα Εργαστήρια Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης στοο Κιότο της Ιαπωνίας κατάφερε, συνδυάζοντας την τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI ) με υπολογιστικά προγράμματα αναπαράστασης, να παρακολουθήσει στην οθόνη ενός υπολογιστή τις εικόνες που σχηματίζονταν στο μυαλό των εθελοντών!

Το πρόγραμμα του υπολογιστή βασιζόμενο στις πληροφορίες που έχει καταγράψει ο λειτουργικός μαγνητικός τομογράφος, είναι σε θέση να αναπαράγει ψηφιακά τις εικόνες ή τις λέξεις που μόλις έχει διαβάσει ένας εθελοντής και να τις προβάλλει στην οθόνη του υπολογιστή.Αποδείχθηκε δηλαδή ότι είναι εφικτή η επακριβής  ανασυγκρότηση διαφόρων εσωτερικών οπτικών διεργασιών του εγκεφάλου , βασιζόμενοι ''απλώς'' στη λεπτομερή καταγραφή , μέσω τομογράφου, της ροής του αίματός στον εγκέφαλο.Για την ώρα το πείραμα έγινε με 400 ασπρόμαυρες εικόνες ( 10χ10 pixels) , όμως οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι σύντομα η μεθοδός τους θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει πιο σύνθετες καταστάσεις και ίσως όχι σε ένα τόσο μακρινό μέλλον να καταφέρει να αναπαραγάγει πιστλα τις εικόνες ή τα όνειρα που βλέπει ένα άτομο.Μάλιστα η τεχνική αυτή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες αισθήσεις πλην της όρασης.


 

5
Μιας που έχουμε και τα περί παντός θέματα για πείτε μου,ποιό ήταν το πιο ακραίο ξέσπασμα οργής που είχατε ποτέ σας, είτε στην εφηβεία σας είτε σε μια  μεγαλύτερη ηλικία?Θα έχει ενδιαφέρον...για να ακούσω...!

6
Το αιμάτωμα στις φωνητικές χορδές γίνεται με το να σπάσει ένα αγγείο στη μια χορδή ή και στις δυο.Το ερώτημα είναι:μετά απ την ανάρρωση-περίπου 2 μήνες+ειδική διατροφή-μπορεί κάποιος να τραγουδήσει στην ίδια ένταση και ύψος που τραγουδούσε και πριν ή απαγορεύεται μήπως τυχον υπάρξουν και άλλες επιπλοκές?

7
Για ''κλασικούς'' κιθαρίστες κυρίως..Ο δίσκος του Aniello Desiderio με τίτλο 20th century sonatas θα σας αφήσει άφωνους..κυρίως το κομμάτι Libra Sonatine ειναι καταπληκτικό..εκει που νομίζεις ότι σε ΄χαλαρώνει ταυτόχρονα σε εξιτάρειι!!Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!

Σελίδες: [1]