Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - CrippleHorse

Σελίδες: [1]
1
Εφέ / Βοήθεια επιλογής overdrive
« στις: 17/04/09, 19:03 »
Γεια σας, είμαι καινούριος εδώ και θα ήθελα τα φώτα σας.
Ψάχνω να πάρω κάποιο overdrive για χρήση με τη μπάντα σε live καταστάσεις κλπ. Παίζουμε mathcore (για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, κάτι ανάμεσα σε βαρύ ροκ ηχητικά που παραπέμπει σε prog/fusion μουσικά όσο και σε ακραίο metal παίξιμο). Θέλω κάτι που να ακούγεται φυσικο, "κρυστάλινο", δε χρειάζομαι πολύ gain η μεταλλάδικα eq με άπειρο κόψιμο στα μεσαία, απλά κάτι που να βγάζει γεμάτο ήχο σε όλο το φάσμα χωρίς παρακομπρεσαρισμένες δυναμικές και με χαρακτήρα, που να ακούγεται το ίδιο ευχάριστα όταν παίζεις μεταλλάδικα με το δεξί χέρι να mute-άρει τις χορδές ή όταν θα χτυπάς ολόκληρες συγχορδίες.

Για την ώρα είμαι ανάμεσα στο Seymour Duncan Twin Tube Classic, το Carl Martin Plexitone και το Radial Hot British.
Αν μπορεί να πει κανείς γνώμες για τα παραπάνω ή να προτείνει κάτι άλλο (πχ κάποιο fulltone) θα με βοηθήσει αρκετά. Έχω παίξει λίγο το hot british σε μέτριο λαμπάτο combo, πανεύκολο στο παίξιμο και σου λύνει το χέρι, είχε πολύ παραπάνω gain απ'όσο χρειάζομαι αλλά ακουγόταν πολύ κομπρεσαρισμένο, flat με φτωχές αρμονικές και χωρίς δυναμικές (δεν ξέρω σε πόσο μεγάλο βαθμό έφταιγε ο ενισχυτής γι'αυτά). Επίσης έχω δει σε videos το Twin Tube Classic, ακούγεται συμπαθητικά αλλά δε μου φαίνεται αρκετά crunchy, το tone είναι πάντα στα 3/4 και ακούγεται ένα σκαλοπατάκι πάνω απο λασπωμένο. Το carl martin ακούγεται πολύ όμορφα στα videos αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερο από τα λαμπάτα. Όποιος τα έχει ακούσει απο κοντά ίσως μπορεί να ξεδιαλύνει πώς είναι το καθένα και να πει κάποια καλή γνώμη, ευχαριστώ.

Σελίδες: [1]