Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - arismanouras

Σελίδες: [1]
1
Demetrio Stratos - Ευστράτιος Δημητρίου: Η Φωνή της φωνής   

Έπειτα από 5 χρόνια έρευνας επάνω στον Demetrio Stratos, δημιούργησα μία ελληνική ιστοσελίδα αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μέγιστου ερμηνευτή και ερευνητή της φωνής, με σκοπό να ενημερωθεί περαιτέρω και εκτενέστερα το ελληνόφωνο κοινό για τα όσα θαυμαστά προσέφερε ο Stratos στη σύντομη ζωή του, όπως και να εκκινηθεί το ενδιαφέρον για τις ασυνήθιστες όσο και ανεξάντλητες εκείνες δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής οι οποίες παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό. 

Εύχομαι η σελίδα να σας φανεί χρήσιμη όσο και ευχάριστη στην περιήγηση. Τέλος, στην περίπτωση που δεν εμφανίζεται η πλευρική στήλη με τις αναρτήσεις κατά το χρονολόγιο του Stratos, απλώς πατήστε στο όνομα της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ.

2
Χαιρετώ του Κιθαρωδούς.


Πρόσφατα ολοκλήρωσα και δημοσίευσα εκτενή και λεπτομερή έρευνά επάνω στη δημιουργία και παραγωγή του "In the air tonight" από τον πρώτο προσωπικό δίσκο Face Value του Phil Collins. Περιέχει αρκετές πληροφορίες τόσο για τη διαδικασία όσο και για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε και πιστεύω είναι χρήσιμη για οποιονδήποτε σχετικό με το χώρο. Θα χαρώ να έχω τη γνώμη σας είτε εδώ είτε στα link που παραθέτω:


http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3004&sectionID=0


http://www.scribd.com/doc/56761719/In-the-Air-Tonight


Στο πρώτο link βρίσκεται υπό τη μορφή σπονδυλωτού άρθρου ενώ στο δεύτερο ως e-book με ελεύθερο download. Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει το σύνολο ή μέρος της έρευνας για διδακτικούς, ερευνητικούς κλπ σκοπούς μπορεί να το κάνει εφόσον με ενημερώσει γι' αυτούς (και εφόσον δεν πρόκειται για κερδοσκοπικούς τους οποίους το copyright απαγορεύει). Επικοινωνία: arismanouras@gmail.com.


Ευχαριστώ για το χρόνο σας, εύχομαι καλή ανάγνωση και βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση, πληροφορία, επεξήγηση κλπ.

3
Να βγάλετε πάνω από μια φωνή την ώρα που τραγουδάτε? Εγώ συνήθως κατά την ώρα της εξάσκησης και καθώς έχω συνηθίσει πλέον το προσπαθώ και κάποια στιγμή αναδύεται μια δεύτερη την οποία και προσπαθώ να φέρω σε αρμονικό διάστημα με την πρώτη. Είναι απίστευτο το συναίσθημα και όταν βγαίνει και όταν δένει με την πρώτη! Αν μάλιστα δέσουν και αρχίζεις να ανεβοκατεβάζεις την πρώτη παράλληλα με τη δεύτερη ακούς πολύ ωραία πράγματα! Κάποιες φορές (σπάνια) έχει βγει και τρίτη (σε χαμηλότερη ένταση) και σχηματίζω ολόκληρες συγχορδίες αν τις φέρω σωστά στα διαστήματα. Θα ηχογραφήσω κάποια στιγμή μερικές απ' αυτές και θα τις ανεβάσω να τις ακούσετε (με την επιφύλαξη ότι μπορεί να νομίσετε ότι είναι προϊόν overdub recording). Έχετε υπ’ όψιν ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στους ανθρώπους (ακόμα και στους μη τραγουδιστές) να βγάζουν παραπάνω από μια φωνές και αυτό θα το παρατηρήσετε όταν τεντωθείτε κάποια στιγμή όταν σηκώνεστε το πρωί και παρατηρήσετε το πόσες φωνές βγάζετε εκείνη τη στιγμή έστω και για λίγο. Επίσης όταν είστε βραχνιασμένοι και πετάτε κοκοράκια.
Ο λόγος που σας στέλνω είναι για να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί σας, για να μου πείτε αν είχατε κι εσείς κάποια παρόμοια και φυσικά αν ξέρετε κάποιο καλό βιβλίο ή site που να κάνει αναφορά στο φαινόμενο. Σας ευχαριστώ πολύ!

4
Γειά σας και πάλι μετά από αρκετό (καλό) καιρό. Έχω ανεβάσει στο www.myspace.com/arismanouras 3 τραγούδια από την 1-man-band μου, τους S(c)epticist. Πρόκειται για ένα συγκρότημα(!) που για την ώρα κινείται μεταξύ progressive και death metal και που στο μέλλον θα εξελιχθεί περισσότερο και σε περισσότερα είδη. Όλη η μουσική, στίχοι, φωνές, όργανα, drum programming, ηχογράφηση, μίξη, mastering έχουν γίνει από εμένα. Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας. Τα λέμε φιλαράκια!

5
Κι αν των ανθρώπων η αγάπη μετριέται σε στιγμές
πόσα ρολόγια στη ζωή έχουν χαλάσει
Στους δείκτες τους ταξίδεψε του φεγγαριού η χάση
Πάνω στους χτύπους σάλπαρε για του όρμου τις ρωγμές

Σε πόσες λεύκες έχουν γράψει "σ' αγαπώ"
δάκρυα που στέγνωσαν και τώρα πια μισιούνται
Χέρια πιαστήκανε σφιχτά μα τώρα λησμονιούνται
Και έχει μείνει η αφή πάνω στου χρόνου τη γραφή
Την βλέπουν και λυπούνται

Ψυχή μου χόρεψε πάνω στις στάχτες σου και πέτα
Κι αν μες στο λίκνισμα γυρίσεις να με δεις
Έχω βραδιάσει δεν σε ξέρω μα μου λείπεις
Κι ας είναι ο πόνος μου ο χτύπος μιας στιγμής

Από την επερχόμενη ποιητική συλλογή μου με τίτλο "Τα Κονσέρτα Των Ψυχών"

6
2 χρόνια μετά ξαναμπαίνω σε μια παλιά αγάπη στην οποία έφαγα ώρες, νύχτες, αλκοόλ και πανέμορφες στιγμές κι ας κράτησε μόνο λίγους μήνες. Γειά σου Κιθάρα. Ήταν η πρώτη μου γνωριμία με την κοινότητα. Εκείνο το "Ο Μάρκος της έπιασε δειλά το χέρι..." Οι τόσοι φίλοι που δε γνώρισα αλλά μου μιλήσανε, συζητήσαμε, συμφωνήσαμε, διαφωνίσαμε πανέμορφα, μου στείλανε smiley τούρτες στα γενέθλιά μου στο chat. Όμορφοι άνθρωποι. Τότε ήμουν τόσο ευτυχισμένος. Τα είχα όλα. Μια κοπέλα που περίμενα να κατεβεί απ' τη Σουηδία για να γεννηθεί ο πιο όμορφος αλλά και πιο καταστρεπτικός και για τους δυό μας έρωτας. Κι όμως τόσο δυνατός. Ήταν οι μέρες που σαν θαύμα Θεού βρήκα ένα σπάνιο βιβλίο γι' αυτήν από ένα μέλος εδώ και της το χάρισα. Ήταν όλ' αυτά. Χάθηκα. Και τώρα να 'μαι πάλι εδώ. Ελπίζω πιο δυναμικά καθώς απέκτησα και πάλι συχνή πρόσβαση στο Internet. Με την κοπέλα δεν είμαστε πια μαζί. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα χωρίζαμε ποτέ μ' αυτήν την κοπέλα αλλά μάλλον η ζωή είναι πιο απρόβλεπτη από εμάς. Ελπίζω βέβαια πάντα. Κάτι όμορφο πρέπει να παλεύει με το χρόνο. Ειθέ να βοηθήσει κι αυτός. Anyway, σας ζάλισα. Νιώθω τόσο όμορφα, γαλήνια με αυτό το flashback και έχω χρέος να σας ευχαριστήσω που ήσασταν κομμάτι του. Να περνάτε καλά και θα τα πούμε σύντομα και μετά μουσικής.
Ο Άρης της έπιασε δειλά το χέρι. "Άκου", της είπε, "κάποιοι αγαπάνε ακόμα"...

7
Τι πιστεύετε για τον Στέλιο? Από πολλούς θεωρείται ως η φωνή της Ελλάδας, απο κάποιους ένας πολύ καλός τραγουδιστής, από άλλους "κλάμα κι άλλο τίποτα". Εσείς τι πιστεύετε? Είναι όντως τόσο αξιόλογος ή είναι απλά ένας αδίκως υπερ-μυθοποιημένος καλλιτέχνης?...

8
Το μήνυμα αφορά σε έναν -κατά απόλυτη παραδοχή- ακρογωνιαίο λίθο στην progressive death metal μουσική. Τον μοναδικό (δυστυχώς) δίσκο των θεών απ' τη Florida, των Cynic. Κυκλοφόρησε το '93 από την Roadrunner και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του τότε ανερχόμενου και μετέπειτα δημοφιλέστατου progressive metal, ταρακούνησε και επαναπροσδιόρησε σαν κύκνειο άσμα το κατιόν εκείνη την εποχή κίνημα του Αμερικάνικου death metal και σήκωσε τον πήχη της τεχνικής και ενορχήστρωσης για quarteto συγκρότημα τόσο ψηλά που πάω στοίχημα ότι έστειλε πολλούς στο ωδειο για να ξαναμάθουν απ' την αρχή μουσική, πιο σωστά αυτή τη φορά.
Έχω την τύχη να είμαι κάτοχος αυτού του δίσκου και να απολαμβάνω την εγκεφαλικότητα και την παραμορφωμένη jazz νοοτροπία του Cobel, του Masvidal, του Malone  και του Reinert.
Πόσοι από σας έχουν ακούσει αυτό το δίσκο; Τί είπατε την πρώτη φορά που ακούσατε κάποιο κομμάτι τους; Πιστεύετε κι εσείς ότι είναι τόσο αδικοχαμένοι όσο και τόσα άλλα συγκροτήματα που είχαν να προσφέρουν τόσα πολλά στη μουσική όπως οι Lost Innocence, οι Atheist και άλλοι; Για τους μη έχοντες ακούσει όλο το δίσκο να αναφέρω ότι ίσως να έχουν ακούσει ένα κομμάτι τους ("Uroboric Forms") στη συλλογή "Furious Metal Anger", που κυκλοφόρησε μαζί με το Metal Invader πριν από μερικά χρόνια και που βρίσκεται απ' ότι ξέρω στα περισσότερα σπίτια της ελληνικής-μεταλλικής επικράτειας.

9
Απ' ότι έχω διαβάσει στο F.A.Q. είναι δύο άτομα που επομίζονται το κόστος τις που**νας της ΑΕΠΙ το οποίο δεν είναι και ευκαταφρόνητο, Δεν είναι κάπως γαϊδουριά  :) από μέρους όλων εμάς των απλών χρηστών που έχουμε καρπωθεί τόσα πολλά απ' αυτό το θεόσταλτο site χάρη στην ακούραστη προσπάθεια αυτών των παιδιών και άλλων να μην μπορούμε κι εμείς να προσφέρουμε ένα χρηματικό λιθαράκι σ' αυτό το site; Θέλω να πώ: Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε κατεβάσει στίχους, έχουμε συμμετάσχει στα threads, έχουμε κάνει φιλίες στο chat και πάμπολλα άλλα. Επίσης γνωρίζω ότι αριθμεί χιλιάδες μέλη πολλά εκ των οποίων είναι ενεργά με την έννοια ότι ενδιαφέρονται για το site και μπαίνουν και συνεισφέρουν τακτικά. Θα πρότεινα λοιπόν:
Να δωθεί μια αναλυτική οικονομική κατάσταση του site απ τους διαχειριστές του σε όλους εμάς κι εμείς με τη σειρά μας, και με κάποιον τρόπο να μοιραστούμε τα έξοδα. Το site είναι και δικό μας. Κατανοώ τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος καθώς και ότι πολλοί από σας δεν μπορούν ν' ανταπεξέλθουν το "βαλάντιο". Συμφωνώ σε όλα. Απλά θέτω την άποψη μου στην αντίληψή σας...
Και πάλι θερμά συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιθύνοντες της Κιθάρας.
Φιλικά σε όλους τους φίλους μου τους κιθαρωδούς.

Σελίδες: [1]