Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - panixgr

Σελίδες: [1] 2 3 4
1
http://photochemistry.epfl.ch/ERC/ENTROPY_and_GOD.pdf

ενα πολύ καλό άρθρο, σε συνέχεια του προηγούμενου νήματος που κλειδώθηκε. Το φλέγον συμπέρασμα - απόδειξη στην σελίδα 16.

περιέχει και μερικές ενδιαφέρουσες απόψεις για τον χρόνο και την γραμμικότητά του ή μη.

4
καλημέρα μαστόρια μου,

λοιπόν, απο 14 χρονων (τωρα είμαι 50.5) εχω την συγκεκριμένη κιθάρα η οποία ήταν Aria, american specs (οσον αφορά αποστάσεις, διαστήματα, κτλ) , με κλασική ταστιέρα rosewood και σώμα sunburst. Οτι πιο κλασικό και συνηθισμένο.

Η κιθάρα ήταν κάπως έτσι :
Untitled by panixgr, on Flickr
και έγινε έτσι :
20171112_082407 by panixgr, on Flickr
το σκεπτικό μου ήταν να αποκτήσω ΦΘΗΝΑ το λουκ που μου άρεσε απο παιδί, ΧΩΡΙΣ όμως να αγοράσω καινούργια κιθάρα. (έχω 5 ηλεκτρικές και μια ακουστική)

Τα χρόνια πέρασαν την χάρηκα και με τις 2 όψεις της, και τώρα σκέφτομαι σιγά σιγά να την αποσύρω στην γενέτειρα, με την αυθεντική της μορφή,

και να αγοράσω την fender strat deluxe roadhouse οσον αφορά την κάλυψη του white/maple department (lol):

https://shop.fender.com/en-GR/electric-guitars/stratocaster/deluxe-roadhouse-strat/0147302305.html


που κάνει πολλά πράγματα.


Το αρχικό μπράτσο το έχω και είναι σε τέλεια κατάσταση με νέα τάστα, κτλ. Το ερώτημα είναι, το αρχικό sunburst μπορει να ανακτηθεί?

6
2019-03-18_09-51-43 by panixgr, on Flickr

ήδη εδω και πάνω απο ένα χρόνο, παίζω κυρίως με τις χορδές του LIDL, και φυσικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος... Για να δούμε τι λένε και αυτές, που πολύ πιθανό να βγαίνουν και απο το ίδιο εργοστάσιο...

7
https://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?333625-I-Can-Haz-Hearing-Aid

κάποια members απο το SD φόρουμ μετέχουμε σε αυτό το project-άκι το οποίο φιλοδοξεί την αναβίωση του αλησμόνητου 80!

Για να ακούσετε κάτι ημι-υποφερτό πηγαίνετε στην σελίδα 9.

9
https://www.youtube.com/watch?v=7p0I0O1mfDE

παίρνει βελιτίωση σε πολλά σημεία. το σόλο είναι δική μου σύνθεση.

13
Καταστήματα, αγορά / https://www.sonstage.gr/
« στις: 19/11/18, 21:51 »
allparts, σε τιμές καλύτερες απο ebay, εξυπηρέτηση σουπερ, ταχύτητα.

+ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

έχει και άλλες μάρκες όπως : ebow, fishman, voodoo lab, dunlop.

προσφατα πήρα κάτι CBS pots, όλα τέλεια!!

15
Καλησπερίζω
αφορά την Carvin, στη οποία ο μάστορας έβαλε push/pull series/parallel σε neck (dimarzio air norton S) και bridge (dimarzio super distortion (full size) ).
Λοιπόν,  κιθάρα βγάζει θόρυβο, ο οποίος μειώνεται όταν αγγίζω τις χορδές. Οκ θα μου πείτε, έτσι θα έπρεπε να είναι, μόνο που με τους Blaze δεν το κάνει.
Τα ίδια και η strat με dimarzio fast track 2 (b), fast track I(m), the Chopper (n).

Επίσης, όταν πλησιάζω το δεξί χέρι στον bridge pup (super dist) το buzz/hum αυξανεται..... Οταν αυτο συμβαίνει, πατώντας όλες τις χορδές με το αριστερό το hum εξαφανίζεται.

Το wiring της strat (push/pull neck, series/parallel, push/pull bridge series/parallel, + add bridge switch + bridge tone control) το είχα κάνει μόνος μου. Το wiring της Carvin ο μάστορας, ενω η Ibanez με τους blazes είναι απείραχτη.

Υπάρχει περίπτωση μερικοί μαγνήτες να επιρεάζονται περισσότερο απο στατικό ηλεκτρισμό?

τσεκαρα για το shielding των μαγνητών και όντως το σασί είναι συνδεδεμένο με την γείωση σε όλες τις προαναφερθείσες κιθαρες....

Αν δεν είχα τους blaze να μην κάνουν κίχ (όπως και οι EMG), δεν τα το έψαχνα. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο σε high gain.

16
Χθες προέκυψε θέμα με την εν λόγω 7-χορδη, ενώ έκανα καποια pulls με το τρεμ, αλλά Diamond Darrell (aka Dimebag), είδα οτι η ΛΑ ξεκουρδίστηκε, κοιτάω πιο προσεκτικά (με τα γυαλιά :) ) , τι να δω, το saddle είχε υποχωρήσει.
Ξαναέβαλα το saddle στην σωστή θέση (αρα intonation OK), το έσφιξα, έσφιξα και τα υπόλοιπα, βάζοντας όση περισσότερη ροπή μπορούσα κρατώντας την μικρή πλευρά του Αλεν, (κλασικός τρόπος για να μην κανιβαλίζουμε saddle bolts, κτλ), και σταθεροποιήθηκε.
Εχοντας κάπου 2 χρόνια εντελώς απροβλημάτιστα με αυτην την κιθάρα, στα οποία άλλαζα μόνο χορδές και το setup παρέμεινε το ίδιο, ξαφνιάστηκα κάπως.
Θα δω πως θα πάει, ελπίζω να αποφύγω το V-coil.

17
https://www.youtube.com/watch?v=V-ygW2WV3r0&feature=youtu.be

τα δύσκολα σημεία :
1:54 -> 2:06 (μου βγήκε η πίστη να συγχρονιστώ)
το 2ο σολάκι (αλλά θα μπορούσε να είναι ελαφρώς πιο εντός χρόνου)
3:25 -> 3:47 (πανυγύριζα όταν το ΜΙ δίεση συνέπεσε με το ταμπούρο του Λάρς! -- μιλάμε για πρόκληση!), μετα απο αυτό το υπόλοιπο βγήκε αέρα.

18
Οπως στην ζωη του κάθε ροκά θα υπάρξει αυτη η στιγμή που θα παιξει hotel california, έτσι και στην ζωη του κάθε μεταλα του 80 θα έρθει η στιγμή να παίξει αυτό!

! No longer availableγια να προλάβω τους κριτές του νεξτ τοπ μόντελ, ναι το είδα το λαθάκι στο τελευταίο λίκ, όπως και το υπερβολικό τσακιρ κεφ στην αρχή του κυρίως σόλο, αλλά ήταν πιά αργά...

 ;D

19
! No longer available


ήρθε και για μένα η ώρα όπως προέβλεψε για όλους μας ο φίλος ATAV !!

21
! No longer available


λετ δε ΦΛΩΡΙΆ out!!!!

22
όταν το χαμηλό τάστο είναι κοντά στο nut τότε αυτό σημαίνει οτι για να φέρουμε την ταστιέρα στα ίδια θα θυσιάσουμε αρκετό μέταλο.
Συμφέρει να φτιάξουμε το χαμηλό τάστο .Για να γίνει αυτό υπάρχουν οι εξής μέθοδοι (απο ότι έχω δεί) :
1) καλάι / εποξικό στην κορυφή
2) ανυψωση
3) αλλαγή τάστου
το 1 δίνει μια πολύ φτωχή λύση. Οκ η κιθάρα δεν τρίζει, αλλά δεν μπορείς να κάνεις bend, φαίνεται χάλια, έχει μόλυβδο το καλάι (συνήθως), κτλ το 3 είναι το βέλτιστο, αλλά, χρειάζεται χρόνο, εργαλεία ωστε να μορφοποιήσει κανείς μετά μόνο το αλλαγμένο τάστο. Υπάρχουν τρόποι refret με σχετικά χαμηλό μπατζετ, αλλά προυποθέτουν την εφαρμογή των διαφόρων τεχνικών μαζικά σε όλα τα τάστα, διαφορετικά είναι πολύ μπελαλίδικη δουλιά οπότε πάμε στην τσάμπα λύση 2).
Διαδικσία :
1) θερμαίνουμε το εν λόγω τάστο (το έκανα μόνο στην Ibanez)
2) με την λάμα σηκωνουμε λίγο, σιγά σιγά, φοράμε χορδές και τσεκάρουμε buzz
3) οταν το φέρουμε στα ίσια, τότε κόβουμε πολύ λεπτό πριονίδι με (περιπου) ιδιο ξύλο με της ταστιέρας. Για rosewood χρησιμοποίησα ένα κομάτι που είχα παραγγείλει παλια, ενώ για εβενο ένα κλειδί βιολιού που πήρα απο Νακα. (γενικά δεν βρήκα τπτ πιο φθηνό σε έβενο)
4) με τις λάμες (filler gauge ) σπρώχνουμε το πριονίδι ωστε να καταλάβει όλο τον χώρο στο διάκενο που έχει δημιουργηθεί
5) αραιώνουμε ξυλόκολα και με οδοντογλυφίδα την σπρώχνουμε μέσα στις σχισμές, προσθέτουμε πάλι πριονίδι και το σπρώχνουμε μέσα, μέχρι που να μην μπαινει άλλο, ξανα βάζουμε κόλα.(εννοείται οτι έχουμε προστατεύσει την ταστιέρα οριζοντίως και καθέτως)
6) κουρδίζουμε δοκιμάζουμε, παίζουμε αμα θέλουμε, την επόμενη μέρα ξαναδοκιμάζουμε τα διάκενα

20180901_193331 by panixgr, on Flickr
20180901_193313 by panixgr, on Flickr
20180901_193258 by panixgr, on Flickr
20180901_193237 by panixgr, on Flickr
20180901_193228 by panixgr, on Flickr
20180901_193213 by panixgr, on Flickr
20180830_212333 by panixgr, on Flickr
είναι το 2ο τάστο στην Κάρβιν και το 1ο στην Ibanez

23
άργησε αλλά ήρθε, νεο δέσιμο, νέα βαση για την γέφυρα, αλλαγή ηλεκτρικών απο πάνω κάτω, κτλ κτλ έκανε και πολλά που δεν ζήτησα (γιατι μόνος μου τα έχω για πλάκα π.χ. push/pull parallel/series, etc) ΕΦΤΙΑΞΕ τον μεσαίο Carvin, που τον είχα για ξεγραμμένο, τον έκανε δηλ hand wound, και τελικά νέα τάστα.
1) υπερ : άλλη κιθάρα2) παρατηρήσεις :
α) δεν έκανε levelling το χρωστάει μετά το στρώσιμο,
β) δεν έβαλε γείωση στο hook του τρεμολο, που είναι λεπτομέρεια, το κάνω και μόνος μουγ) τα saddles δεν ακολουθούν 14" radius, το κάνω και μόνος μου
2018-08-10_09-03-30 by panixgr, on Flickr
2018-08-10_09-03-46 by panixgr, on Flickr


24
Λοιπά / πυρκαγιές
« στις: 24/07/18, 17:24 »
εδω μπορουμε να εκφράζουμε την λύπη μας και τις σκέψεις μας για αυτό που συνέβη.

Σελίδες: [1] 2 3 4