Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - ASSOS

Σελίδες: [1]
1
Μπορεί να μην έχει και τόσο μεγάλη διαφορά στον ήχο πολλές φορές αλλά όλους μας απασχολεί η εμφάνιση στο όργανο που έχουμε η πρόκειται να αγοράσουμε.
Έτσι και εγώ απλά κάνω μια ερώτηση, κάτι σα γκάλοπ μια και πρόκειται να αγοράσω κιθάρα αλλά και για να δούμε γενικότερα τι άποψη επικρατεί στην κοινότητά μας.

Τι χρώμα λοιπόν και γιατί? :)


2
ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΔΗΓΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ:
http://www.acoustic-guitars.net/acoustic-guitars-howto.html

3
Είμαι πραγματικά μπερδεμένος με την αγορά ακουστικής κιθάρας. Έχω πάει σε 2 μεγάλα μαγαζιά... έχω ακούσει όλων των τύπων ακουστικές κιθάρες και όσο πάει μπερδεύομαι περισσότερο. Παίζω χρόνια μια σακατεμένη κλασική κιθάρα και ήρθε η ώρα να "αναβαθμιστώ" :)

Η ποιότητα του ήχου είναι κάτι σχετικό αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια standards. Ο ήχος μπορεί να χαρακτηριστεί και είναι διαφορετικός σίγουρα από όργανο σε όργανο ακόμα και της ίδιας μάρκας και τύπου.

Έχω χιλιάδες :) ερωτήσεις και θα ήμουν ευτυχισμένος εάν μου απαντούσατε σε 4 από αυτές. Παρ' ότι έχω κάποια σχέση με την μουσική δεν μπορώ να καταλάβω κάποια βασικά πράγματα τα οποία έχουν σχέση με τον ήχο μιας κιθάρας:

1. Ποιά είναι η διαφορά στον ήχο των εξής τύπων: Grand Acoustics,  Jumbo,  Dreadnought , Grand Concert. Στην fender είδα τις ονομασίες των τύπων (http://www.fender.com/products/show.php?seek=acoustics). Όταν λέω διαφορά στον ήχο εννοώ οξύτητα, όγκο, ένταση, μπάσα, διάρκεια κτλ. Επίσης υπάρχουν κάποιοι άλλοι χαρακτηρισμοί που έχω ακούσει όπως: ξύλινος ήχος, πλαστικός ακόμα και μεταλλικός... Δεν ξέρω βέβαια εάν όλα αυτά ισχύουν!
Επίσης υπάρχει και ο χαρακτηρισμός με βάση το είδος της μουσικής που ταιριάζει στον ήχο π.χ. ήχος κάντρι (αμερικάνικος), Κλασικός ακόμα έχω ακούσει και Βαρδαίϊκος :) από τον ήχο της κιθάρας του Βαρδί... χαχα. Όπως καταλαβαίνεται όλες αυτές οι πληροφορίες με έχουν μπερδέψει.
Όσο αφορά τον τύπο δεν γνωρίζω ποιός τύπος κάνει για κάθε από τις παρακάτω περιπτώσεις: Συναυλία, ηχογράφηση ακόμα και σε περίπτωση που την θέλεις απλά για την παρέα στην παραλία.

2.Είδα διαφορετικά μοντέλα της ίδιας μάρκας με τα ίδια χαρακτηριστικά και σχεδόν ίδια τιμή? Γιατί το κάνουν αυτό? Για να με μπερδέψουν κι' άλλο?
Άκουσα και έπαιξα με κιθάρες διάφορες και δεν μπόρεσα να καταλάβω σε πολλές περιπτώσεις διαφορά από πάμφθηνη με πανάκριβη κιθάρα... Μια Stagg (Φτηνιάρικη 100 Ευρόπουλα!) μου άρεσε μάλιστα περισσότερο από μια fender.
Σε ποιά χαρακτηριστικά του ήχου φαίνεται και κρίνεται κυρίως η ποιότητα?

3. Με έχει εντυπωσιάσει ο ήχος 12χορδης. Εάν αγοράσω 12χορδη και βαρεθώ μεθαύριο μπορώ άνετα να την χρησιμοποιήσω σαν 6χορδη? Ποια θα είναι η διαφορά με την εξ' αρχής εξάχορδη?

4. Μεταξύ Fender και Takamine είμαι. Εσείς τι λέτε?

Δεν ξέρω... μπορεί να είμαι ίσως κουφός ή και περίεργος και αναποφάσιστος. Αλλά τελικά εάν δεν μπορέσω να βγάλω άκρη με τα αυτιά μου :) θα αγοράσω με βάση το όνομα και το τι θα με συμβουλέψετε εσείς βέβαια.

Μερικά βασικά χαρακτηριστικά που θα ήθελα είναι:
-Γεμάτο δυνατό (Π.χ. απορρίπτω τις ovation style για αυτό), και καθαρό ήχο (σε κάποιες κιθ. άκουσα κάποιες συχνότητες να μπερδεύνται, κυρίως οι μεσσαίες).
-Για ηχογράφηση με μικρόφωνο αλλά και για παρέα σε εξωτερικούς χώρους.
-Έλληνικό έντεχνο και ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο και μπαλάντες rock.
-Σχετικά εύκολο μπράτσο για παίξιμο και αντοχή στο χρόνο.
-Τιμή από 300 μέχρι 600 Ευρόπουλα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.

Σελίδες: [1]