Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - pegasus

Σελίδες: [1]
1
Μπορεί να μου πει κάποιος πως μπορώ να πάρω το router μου και να το χρησιμοποιήσω περιστασιακά σε άλλον υπολογιστή και σε άλλη γραμμή, χωρίς να χαλάσουν οι ρυθμίσεις που ήδη υπάρχουν?

Εννοείται ότι το router θα επανέλθει αμέσως πίσω στην αρχική του θέση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!!!!

2
Καλησπέρα παίδες!!

Πρόσφατα έκανα φορματ (μετά από 2,5 χρόνια, αλλά αυτό είναι άσχετο για το υπόψη θέμα) και εγκατέστησα όμορφα και ωραία όλα τα προγραμματάκια που είχα πριν, με την προσμονή να είναι κάποια πράγματα πιο γρήγορα, λόγω της εκκαθάρισης του Η/Υ από σκουπίδια και άλλα συναφή που είχα μαζέψει τόσο καιρό και τον έκαναν να σέρνετε σαν σκουλήκι.......

Βασικά έβαλα επιτέλους και 24Mbps ίντενετ, οπότε και το συνδύασα έτσι......

Όμως αντί να πηγαίνουν όλα όπως τα φαντάστηκα, αντιμετωπίζω προβλήματα με το Firefox (που είναι και η βασική μου ασχολία) όπως για παράδειγμα:

1. Μου καταναλώνει το 99% της CPU με αποτέλεσμα μετά από ένα 5λέπτο να κολλάει και να χρειάζεται αναγκαστικό κλέισιμο μέσω του task manager.

2. Μου καταναλώνει πάνω από 150ΜΒ από τη μνημη και με δεδομένο ότι έχω μόνο 512ΜΒ RAM, καταλαβαίνετε τι αποτέλεσμα έχει στη λειτουργία των άλλων προγραμμάτων.....

3. Έχω σοβαρό πρόβλημα με το flash player. Τη μιά δεν μου παίζουν κάποια βίντεο, την άλλη δεν μου παίζουν κάποια online παιχνίδια. Βρήκα έναν uninstaller και το ξαναεγκατέστησα, αλλά και πάλι δεν δουλεύει όπως παλιά.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
1. Έχω έναν λαπτοπ 4ετίας, στον οποίο δεν αντιμετώπιζα παρόμοια προβληματα πριν το φορματ

2. Τα μόνα προγράμματα που λειτουργούν ταυτόχρονα είναι το Zone alarm internet security suite (το οποίο το είχα και πριν το φορματ και ήμουν ευχαριστημένος) και ένα multimessenger (τα προσέχω αυτά, γιατί έχω μικρή μνήμη και δεν έχω τέτοια πολυτέλεια)

3. Τα windows που έβαλα είναι με ενσωματωμένα SP3 ελληνικά (σπασμένα φυσικά, στα οποία μου έχει μονίμως την ένδειξη ότι είναι απενεργοποιημένες οι αυτόματες ενημερώσεις και δεν μπορώ, αν και προσπάθησα να τις ενεργοποιήσω, να το διορθώσω)

4. Η έκδοση του firefox είναι η 2.0.0.17 (δοκίμασα να βάλω την έκδοση 3, αλλά είδα παρόμοια προβληματα και είπα να κάνω downgrade μπας και δω άσπρη μέρα, αλλά τελικά δεν είδα)

5. Στο firefox έχω φορτώσει μόνο 8 addons τα οποία μου είναι τα απολύτως χρήσιμα (πράγμα που δεν έκανα πριν το φορματ και παρά ταύτα δούλευε μια χαρά)

Φοβάμαι ότι 1ον ίσως δεν κάνω κάτι σωστά ή 2ον κάτι έχω κολλήσει δεν μπορώ να το βρω, μιας και τα windows που είχα πριν ήταν εργοστασιακά και μπορούσα να κάνω όλες τις ενημερώσεις κανονικά.

ΒΟΗΘΕΙΑ please!!!

3
Γεια σας παίδες. Επειδή δεν θέλω να σας πρήζω με νέα θέματα κάθε λίγο και λιγάκι, μάζεψα κάποιες απορίες και στις παραθέτω:

   1.   Μόλις αγόρασα ένα σκληρό 250gb 2,5' και τον έβαλα σε μία θήκη για να τον κάνω portable. Όλα καλά μέχρι εδώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά η φοβία μου είναι ότι βάζοντάς τον από εδώ και από εκεί, μήπως κολλήσω κανένα σοβαρό ιό και έχω πρόβλημα χάνοντας τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων. Άρα μήπως υπάρχει κανένα portable antivirus που να ενεργοποιείται μόλις συνδέσω το σκληρό?

   2.   Σκέφτομαι να πάρω το 2play της forthnet και μου είπαν ότι δίνουν ένα ασυρματο ρούτερ της D-Link. Ξέρεις κανείς ποιό και αν είναι καλό?

   3.   *Τελευταία απορία* Θέλω να βρω ένα προγραμματάκι που να μου δίνει τη δυνατότητα να κλειδωνω folders και μόλις πάει κάποιος να τα ανοίξει, να ζητάει κωδικό. Δοκίμασα το folder lock, αλλά αυτό μου εξαφάνιζε το φάκελο και έπρεπε να τρέξω το πρόγραμμα, να ανοίξω το vault και από εκεί να το ξεκλειδώσω, το οποίο και βρήκα πολύ δύσχρηστο. Ξέρεις κανείς κανένα?

4
Χαιρετώ όλο τον όμορφο κόσμο του Κιθάρα!!

Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής:

Έχω βρει άκρη με ένα φίλο μου που μένει στην Αμερική και μπορεί να μου αγοράσει από εκεί υπολογιστή (laptop) μιας και όπως έχουν τα δεδομένα, η διαφορά τιμής έχει μεγαλώσει πάρα πολύ.......

Το πρόβλημα είναι ότι το καλοκαίρι που έχω προγραμματίσει αυτήν την αγορά, ο φίλος μου μάλλον θα είναι σε μετακόμιση, οπότε και δεν μπορεί να μου το φέρει ο ίδιος αυτοπροσώπως, ως δικό του και να μου το δώσει, οπότε η επόμενη λύση είναι να μου το στείλει με ένα δέμα....

Η περίπτωση αυτή θα μπορέσει (από ότι ξέρω μέχρι στιγμής) να γίνει αν το βαλει σε ένα δέμα και να γράψει από έξω την ένδειξη "gift".....

Δεν ξέρω όμως τί ισχύει για αυτές τις περιπτώσεις και θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος που το έχει κάνει, προκειμένου να αποφύγουμε τις παγίδες και εν πάσει περιπτώσει να μου πει πώς πρέπει να γίνει αυτή η φάση....

Όλες οι προτάσεις-παρατηρήσεις-σχόλια είναι ευπρόσδεκτα...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια..

5
Καθόμουν κάποια μέρα και άκουγα oldies από τη (μικρή) συλλογή μου και παρατήρησα ότι η πλειονότητα των (αντικειμενικά) hit της κατηγορίας αυτής ανήκει στην δεκαετία του 80.

Αναρωτήθηκα λοιπόν γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό και δεν μπόρεσα να βρω μια πειστική για μένα εξήγηση.

Επίσης θα ήθελα να διασταυρώσω μία άποψη που άκουσα και θέλω να δω αν είναι αλήθεια: Λένε λοιπόν ότι από καθαρά συνδυαστικής απόψεως, όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί στις νότες έχει πιά εκλείψει και δεν μπορεί πλέον να δημιουργηθεί τραγούδι που να χαρακτηριστεί ως "παρθενογένεση", γι' αυτό και η σύνθεση ακουλούθησε άλλους διεξόδους προκειμένου να ξεφύγει από αυτό το τέλμα, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες των Η/Υ.

Αν θέλει κανείς να σχολιάσει ή να παραθέσει απόψεις επί αυτών των θεμάτων είναι ευπρόσδεκτος.

Υ.Γ.#1 Επειδή δεν παρακολουθώ πολύ αυτήν την κατηγορία θα μου δικαιολογήσετε κάποια άγνοια στο αν έχει ξανασυζητηθεί αυτό το θέμα.

Υ.Γ.#2 Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα με τα λεγόμενά μου να προκαλέσω την διένεξη μεταξύ των χρηστών που θα υποστηρίζουν ότι αυτή η δεκαετία είναι καλύτερη ή η άλλη επειδή απλώς τότε γράφτηκε το αγαπημένο τους τραγούδι. Θα παρακαλέσω να παραμείνουν ήπιοι οι τόνοι της συζήτησης.

6
Μήπως χρησιμοποιεί κανείς κανέναν multimessenger για φλασάκι, γιατί το χρειάζομαι?

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη

ppashalidis1@gmail.com

7
Επιστήμη και Τεχνολογία / Convert to amr
« στις: 02/12/07, 19:14 »
Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αγόρασα το κινητό μου (Panasonic VS-6).

Όλα καλά μέχρι που ανακάλυψα ότι τα mp3 τα έπαιζε σε πάρα πολύ μικρή ένταση, σε σημείο που να είναι αναποτελεσματικό πλέον να βάζω σαν ringtone ήχους σε μορφή mp3.

Αυτό που παρατήρησα όμως ήταν ότι τα αρχεία ήχου σε μορφή amr, τα έπαιζε σημαντικά πιο δυνατά χωρίς να αλλοιώνει την ποιότητα (να μπουκώνει το ηχειάκι).

Κατά καιρούς αναζήτησα κάποιο πρόγραμμα που να μετατρέπει τα αρχεία ήχου σε amr, αλλά το μόνο που βρήκα ήταν ένα της ΝΟΚΙΑ που δεν δούλευε και καλά και τελικά το εγκατέλειψα.

Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος έχει καποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτήν την δουλειά και να το έχει δουλεμένο.

Προτάσεις ευπρόσδεκτες..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

8
Πήρα μέσω των συσκευασιών δημητριακών των παιδιών, αυτά τα cd που έχουν εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά.

Κατάφερα να πάρω τα 3 από τα 4 cd και από ότι βλέπω πάνε να το σταματήσουν το θέμα.

Επειδή ο μικρός έχει ξετρελαθεί και επειδή το cd που μου λείπει (ερευνητής του ανθρώπινου σώματος) σίγουρα θα του αρέσει πάρα πολύ, μήπως το έχει εντοπίσει κανείς στο ίντερνετ, για να μπορέσω να το κατεβάσω;

Το site τους είναι www.erevnites.gr

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

9
Έχω έναν υπολογιστή στη δουλειά και για κάποιους λόγους, μου έχουν κλειδώσει τα USB όσον αφορά τη λειτουργία των flashdisks.

Δοκίμασα να τα ενεργοποιήσω από τη registry αλλάζοντας το ανάλογο flag (δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή σε ποιά registry value ήταν, αλλά αν αυτό σας βοηθάει, πείτε μου να το ξαναψάξω).

Το θέμα είναι ότι ψάχνοντας, βρήκα ότι όσα στικάκια είχαν εγκατασταθεί πριν από το κλείδωμα, μπορούν να δουλέψουν, όπως ισχύει και για τον εκτυπωτή, ο οποίος λειτουργεί κανονικά μέχρι και σήμερα.

Ο υπολογιστής αυτός είναι αυτόνομος (δεν ειναι σε server δηλαδή και δεν έχει πρόσβαση στο internet) και το βασικότερο, έχω administrator rights, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω, μιας και δεν φαίνεται από τη διαχείριση χρηστών ότι είναι κάποιος άλλος administrator και ούτε μου ζητείται login κατά την εκκίνηση.

Καμιά ιδέα;

10
Έχω αγοράσει εδώ και 3 χρόνια έναν λαπτοπ ΙΒΜ R-40.

Πρίν ένα χρόνο, σε μια σπασμωδική κίνηση να αποκτήσω χώρο στον σκληρό μου (που σημειωτέον είναι 35GB. Από τα 40 τα 5 είναι δεσμευμένα και περιέχονται όλες οι πληροφορίες για να επανέρχεται ο Η/Υ στην αρχική του κατάσταση), έκανα partition με το QTparted από ένα live cd των LINUX.

Το πρόβλημα στο όλο εγχείρημα ήταν να πειράξω την απαγορευμένη αυτή περιοχή των 5GB με συνέπεια να χάσω την επιλογή "Restore to factory settings" που είχα στην setup σελίδα του BIOS.

Δηλαδή με λιγα λόγια δεν μπορώ να κάνω format και να ξαναεγκαταστήσω τα δεδομένα μου (Windows, drivers, IBM utilities), μιας και o H/Y δεν συνοδευόταν από κανένα cd για αυτήν την δουλειά.

Σε τηλεφώνημα που έκανα σε μια συμβεβλημένη εταιρεία και αναφέροντας αυτό το πρόβλημα, μου ζητήσαν 35€ για να μου δώσουν το "recovery cd", το οποίο όπως μου είπαν θα μου λύσει όλα αυτά τα προβλήματα.

Και η ερώτησή μου είναι: Υπάρχει κανείς που να έχει αυτό το cd, ή τέλοσπάντων να ξέρει από που να το κατεβάσω?

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη

11
Μου έχει σπάσει τα νεύρα. Τόσο σκληρούς κανόνες, για ποιό λόγο τέλοσπάτων?

Έκανα εγγραφή 2 μήνες πριν και δεν το χρησιποιούσα μέχρι τώρα, γιατί πολύ απλά δεν το χρειάστηκα.

Τώρα όμως που χρειάζομαι κάτι που το έχει μονο αυτό (για την ακρίβεια την σειρά παραμυθιών Αμπρα-κατάμπρα) δεν μου δίνει τίποτα. Έλεγα και εγώ ότι μιας και έχω μηδενικό ratio θα με καθυστερήσει κανα δυο μέρες αλλά μετά θα μου το δώσει. Εδώ περιμένω 2 εβδομάδες και πάλι τίποτα.

Δοκίμασα να ανεβάσω κανένα .torrent αρχείο μπας και ανεβάσω έτσι το ratio μου, αλλά τίποτα. Δεν με αφήνει να ανεβάσω τίποτα, λες και του έχω κάνει κάτι και είναι θυμωμένο μαζί μου.

Μετά σκέφτηκα να διαγραφώ και να κάνω καινούρια εγγραφή, αλλά με το ρυθμό που δίνουν δυνατότητες εγγραφής τα παλικάρια δεν το βλέπω να ξαναμπορεσω να γραφτώ.

Έχεις κανείς καμμιά ιδέα για το πώς θα ανεβάσω το ratio μου και εν πάσει περιπτώσει, αν κάποιος κάνει εγγραφή πώς ξεκινάει να κάνει δουλειά με αυτά τα sites?

Η μόνη ιδέα που έχω είναι να μου στείλει κάποιος κανένα αρχείο από το συγκεκριμένο site μαζί με το .torrent αρχείο του μπας και το βάλω στο μtorrent και γίνει τίποτα.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ppashalidis1@gmail.com

12
Λοιπόν θα παραθέσω κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζω αυτόν τον καιρό και δεν μπορώ να βρω λύση.

1. Χωρίς να ξέρω την αιτία, μου εμφανίζει κατά την έναρξη και μόλις εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας το παρακάτω μήνυμα

System Error

Incompatible flag -framework used (must specify "-dynamic" to be used) (make sure framework (1.* or 2.*) is installed).

Ξέρει κανείς τί σημαίνει και τί μπορώ να κάνω γι' αυτό?

Βασικά από ότι κατάλαβα κάτι παίζεται με το NET Framework και έτσι προσπάθησα να κατεβάσω κάποια έκδοση από το site της Microsoft.

Όμως όποια έκδοση και να προσπαθούσα να εγκαταστήσω, μου έβγαζε μήνυμα λάθους και ανέστρεφε όλ την διαδικασία εγκατάστασης.

Αυτό που εικάζω είναι ότι κατά λάθος και καθαρά από άγνοια, διέγραψα το αρχείο dotnetfx, το όποίο και θυμάμαι να μου εμφανίζεται στο task manager και έτσι μάλλον θα πρέπει να κάνω μία σωστή απεγκατάσταση του παλιού NET Framework και μετά να εγκαταστήσω το νέο.

Όμως πουθενά δεν μου εμφανίζεται η επιλογή για απεγκατάσταση, ούτε στην προσθαφαίρεη προγραμμάτων, ούτε και σε κάποιον φάκελο μέσα στο c:. Άρα έχω κολλήσει. Και το πρόβλημα είναι ότι έχω παρατηρήσει ότι ο υπολογιστής έγινε πιό αργός, χωρίς αυτό βεβαια να οφείλεται απόλυτα σε αυτό.

2.  Όταν κάνεις μία εργασία στο Office (χρησιμοποιώ Office 2007) και θέλεις να την αποθηκεύσεις, στο παράθυρο save as σου βγάζει στα αριστερά κάποιες προκαθορισμένες θέσεις. Επειδή εγω αποθηκεύω την δουλειά μου πάντα σε μία συγκεκριμένη θέση , η οποία όμως είναι πολύ βαθιά μέσα στους διάφορους φακέλους, θέλω να βάλω αυτό τον φάκελο στην αριστερή μεριά του save as παραθύρου. Γίνεται?

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Αναμένω την όποια ευπρόσδεκτη βοήθεια.

Ευχαριστώ.

13
Μπορεί να φαντάζει λίγο παιδιάστικο, αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και κανά δυό εβδομάδες, είναι ότι για να αλλάξω τα ελληνικά σε αγγλικά, πρέπει να κάνω δύο φορές alt+shift ενώ για την επαναφορά πάλι σε ελληνικά, μόνο μία φορά.

Μπορεί για κάποιους να είναι πάρα πολύ απλό αυτό που λέω, αλλά με το ψάξιμο που έκανα εγώ δεν βρήκα τη λύση. Μέχρι που σκέφτηκα ότι έχω κολλήσει κανένα key logger, μιας και στο πρόσφατο παρελθόν είχα κολλήσει key logger και όταν προσπαθούσα να βάλω τόνο στις λέξεις αυτός μου έβγαινε πάντα διπλός (π.χ. ΄΄ετσι κ΄΄απως).

Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για το πώς διορθώνεται αυτό, ευπρόσδεκτος.

14
Μόλις κατέβασα ένα παιχνίδι σε ISO μορφή το οποίο διαπίστωσα όταν πήγα να το γράψω ότι είχε χωρητικότητα 722MB. Φυσικά και δεν μπόρεσα να το γράψω, ακόμα και αν επέλεξα overburning (αυτό μου είπε ότι μου εξασφαλίζει μόνο 12ΜΒ). Παρατήρησα έπειτα ότι στο φάκελο που μου είχε καττεβάσει μου έδινε και τα DAEMON TOOLS εκτός του ISO αρχείου.

Υπάρχει κανείς που μπορεί να μου πει τί να κάνω?

15
Για όσους είναι ακόμα κολλημένοι στην ISDN και δεν τους βολεύει η φάση με το DC++ και άλλα τέτοια προγράμματα που εγκαθίστανται δύσκολα και σε κάνουν Τούρκο στην αναμονή για το πότε θα αξιωθεί ο μ@@λακας να σε αφήσει να τραβήξεις το αρχείο, όπως επίσης και για όσους χρησιμοποιούσαν το Limewire και το έβρισκαν ευκολόχρηστο, πλην όμως άρχισε να κάνει νερά, υπάρχει η λύση

FROSTWIRE

Στηρίζεται πάνω στην ίδια φιλοσοφία και τεχνολογία της GNUTELLA και δεν έχει τα σκουπίδια που έχει το Limewire (τουλάχιστον προς το παρόν). Το περιβάλλον είναι ακριβώς το ίδιο και οι ιδιότητες (το με πόσους ταυτόχρονα θα κατεβάσεις, το My Shared Folder, κτλ) είναι ακριβώς οι ίδιες.

16
Συγνώμη καταρχάς για τον τίτλο του θέματος.

Είμαι κάτοχος ενός κινητού panasonic VS6. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Το πρόβλημα που έχει αυτό το κινητό (ένα από τα πολλά) είναι ότι αν βάλεις ένα κομμάτι mp3, το παίζει με πολύ χαμηλή ένταση, αν και έχεις βάλει full στη μπάρα έντασης. Αυτό δεν παρουσιάζεται με άλλους τύπους ήχων όπως mmf, midi και m4a. Στο τελευταίο θέλω να σταθώ μιας και από ότι ψιλοέψαξα είναι τύπος mp4 audio. Μάλιστα έχει ένα sample ήχου σε αυτή τη μορφή και ακούγεται καμπάνα.

"Ωραία" λέω και εγώ και πήγα να μετατρέψω κομμάτια mp3 σε mp4 για να τα βάλω και να λύσω το πρόβλημα της έντασης. Έλα όμως που δεν τα παίζει..Είπα λοιπόν να ψάξω να βρω ένα πρόγραμμα για να τα μετατρέπω επακριβώς σε m4a. Τζίφος όμως η δουλειά. Γι' αυτό και έιπα να απευθυνθώ σε σας μπας και κάποιος το έχει ψάξει καλύτερα από μενα και έχει βρει άκρη.

Σημειωτέον την μετατροπή του ήχου την επιχείρησα με το wave editor του nero, γιατί έκανα και κοπτοραπτική πάνω στα κομμάτια προκειμένου να μετατρέψω ένα ολόκληρο τραγούδι σε μορφή ringtone (δηλαδή μόνο το ρεφρέν, ή κάτι ανάλογο).

Πάνω σε αυτό θα ήθελα και μια συμβουλή ηχοληψίας: Πώς θα μπορέσω να προσθέσω βάθος σε ένα κομμάτι χρησιμοποιώντας τα εφε που μου παρέχει το πρόγραμμα, έτσι ώστε το κομμάτι να μην ακούγεται και τόσο ρηχό από ένα ηχειάκι όπως είναι αυτό των κινητών (δηλαδή με όχι και ιδιαίτερες ικανότητες αναπαραγωγής).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Σελίδες: [1]