Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Chris2004

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 12
1
Μην ανησυχείς, οι περισσότεροι αυτό κάνουμε δεν ασχολούμαστε καθόλου συστηματικά με το βιμπράτο στην αρχή. Anyway άκουσα και τα υπόλοιπα covers και βασικά το συμπέρασμά μου είναι το ίδιο. Είναι κρίμα στο γρήγορο παίξιμο να είσαι τόσο καθαρός αλλά στα αργά να έχεις προβλήματάκια. Οπότε σου προτείνω να μελετήσεις δύο κομμάτια του Satriani.
Το Crush of Love και οπωσδήποτε το Crushing Day. Είναι δυο κομμάτια που θα σου βγάλουν το %#$^& να κάνεις σωστό βιμπράτο...ιδιαίτερα το Crushing Day αλλά θα σου κάνει πολύ καλό!

2
Απο την μία πλευρά παρατήρησα ότι ορισμένα Bends σου δεν έφταναν στη σωστή τονικότητα.
Απο την άλλη το βιμπράτο σου θέλει δουλειά σε ότι αφορά το εύρος και τους χρόνους. Το βιμπράτο που χρησιμοποιείς πρέπει να είναι στον ρυθμό του κομματιού, είτε έιναι 4α, 3ηχα, 6ηχα, 8α κτλ.

Κατα προτίμηση χρησιμοποιούμε πάντα αυτό που έχουμε διαλέξει απο την αρχή για το συγκεκριμένο κομμάτι. Δηλαδή όχι άλλη νότα βιμπράτο με 4α σε άλλη με 8α σε άλλη με 3ηχα. Το ίδιο ισχύει και με το tremolo bar...και εκεί το βιμπράτο σου πρέπει να είναι χρονικά σωστό.

Χαρακτηριστικά σε ορισμένα σημεία πατάς τη νότα, κάνεις μια παύση και μετά ξεκινάς το βιμπράτο αντί να το ξεκινήσεις με το που μπείς στη νότα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχεις κάπως sloppy παίξιμο. Ακούγεται πως να στο περιγράψω...ότι ξέχασες το βιμπράτο και θυμήθηκες να το κάνεις προς το τέλος.

Δες εδώ τον Satriani
πως με το που μπεί στη νότα έχει ήδη ξεκινήσει το βιμπράτο.

Δες επίσης το εύρος του βιμπράτο του...το πόσο κάνει bend τη χορδή πάνω κάτω για να παράγει το βιμπράτο.

Βάλε μετρονόμο και practice βιμπράτο....ΔΕΝ είναι εύκολο να γίνει σωστά, αλλά μόλις πιάσεις το νόημα ότι παίζεις μεταμορφώνεται αμέσως προς το καλύτερο.

3
Μπράβο για τη προσπάθεια, σωστό και καθαρό παίξιμο.

Όμως πρέπει να προσέξεις πάρα μα πάρα πολύ το βιμπράτο και τα bends σου, ιδιαίτερα στο κυρίως Riff. Αν τα προσέξεις θα αλλάξει όλο το κομμάτι.

4
Απο τεχνική τα πάς περίφημα, η μόνη παρατήρηση είναι ότι επιμένεις πολύ στις ίδιες χρονικές αξίες κάνοντας το κομμάτι "βαρετό" με την έννοια ότι δεν αλλάζεις ένταση. Δηλαδή το βρίσκω κάπως Flat.

5
Εμένα μου άρεσε ο προσωπικός χαρακτήρας που έδωσες με την έστω υπερβολική χρήση whammy και wah προς το τέλος. Άλλωστε και ο Vai στις συναυλίες δεν το παίζει ποτέ 100% ίδιο.
Κατα τ'άλλα και εγώ συμφωνώ πως πρέπει να προσέξεις λίγο το βιμπράτο...να του δώσεις λίγο μεγαλύτερο εύρος δηλαδή. Καταλαβαίνω ότι έχεις συνηθίσει απο Jazz αλλά θα συνηθίσεις και αλλιώς  :P

6
Αμφιταλαντεύομαι πολύ σχετικά με αυτό το θέμα. Βασικά, πιστεύω ότι σε μια καπιταλιστική και βασισμένη στο χρήμα κοινωνία, όπως η σημερινή, δικαιούμαι να πληρώνομαι για τη δουλειά μου, όπως ο φούρναρης ή ο μηχανικός. Αν κάποιος κατεβάσει τη δουλειά μου και εγώ δεν πληρωθώ γι' αυτό, τότε αυτό σημαίνει ότι στη χρηματική συναλλαγή δε λαμβάνω το μερίδιο που μου αναλογεί. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δέχομαι τη δομή της κοινωνίας όπως είναι, απλά στην παρούσα φάση χρειάζομαι τα χρήματα αυτά για να ζήσω. Δεν είμαι εκατομμυριούχος, βγάζω περίπου όσα και ένας μανάβης το χρόνο, έτσι λοιπόν χρειάζομαι ό,τι χρήματα δικαιούμαι. Σχετικά με το ιδεολογικό σκέλος του φαινομένου, πραγματικά θεωρώ ότι υπογραμμίζει το πόσο καταστροφική είναι η μουσική βιομηχανία γενικά και πόσο βλαβερή η ολιγαρχία πολυεθνικών εταιριών στα συγκροτήματα. Εν γένει, οι καλλιτέχνες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με οποιαδήποτε εταιρία το κάνουν με ασύμφορους όρους. Εμείς, ευτυχώς, δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία. Ο χώρος της μουσικής έχει γεμίσει τα τελευταία 15 χρόνια με κακής ποιότητας συγκροτήματα και άπειρους ή ατάλαντους μουσικούς. Σίγουρα αυτό βοηθάει να αυξηθεί η αξία της μουσικής και της διασκέδασης ως μορφή τέχνης και ουσιαστικά όχι μόνο βοηθάει όσους ήδη έχουν χρήματα να προωθήσουν τη δουλειά τους, αλλά μειώνει και την αξία των καλλιτεχνών, με συνέπεια οι όροι των συμβολαίων να γίνονται χειρότεροι από πριν. Ο έλεγχος σταθεροποιείται πιο πολύ στα χέρια των λίγων. Εγώ λέω: Αν δε σε νοιάζει τίποτα και θες να δεις τον κόσμο να καίγεται, κλέψε ότι βρεις και όσο μπορείς. Αλλά αν αγαπάς τη μουσική, πλήρωσε για τη δουλειά της αγαπημένης σου μπάντας, μέχρις ότου να αλλάξει κάτι.

Εν γένει...συμφωνώ μαζί σου στα περί μουσικής βιομηχανίας και προσθέτω ότι κάνει χειρότερο κακό στην μουσική απο ότι η πειρατεία.
Μόνο που η δουλειά σου έχει μια στοιχειώδη διαφορά με τον φούρναρη και τον μανάβη, και έτσι δεν μπορείς να συγκρίνεις έναν που κλέβει το μανάβικο με έναν που αντιγράφει ή κατεβάζει το CD σου.

Όταν κάποιος παίρνει κάτι απο τον μανάβη αυτό χάνεται απο την κατοχή του...εσύ δεν το χάνεις απο την κατοχή σου. Αυτό που κλέβει κάποιος απο τον μανάβη θα μπορούσε να το αγοράσει κάποιος άλλος. Αυτός που κατεβάζει τη μουσική δεν σου στερεί εσένα τη δυνατότητα να το πουλήσεις σε κάποιον άλλον. Το να έχεις ως δεδομένο ότι αυτός θα αγόραζε τη δουλειά σου αν δεν ήταν δωρεάν είναι εντελώς λάθος.
Ίσα ίσα τώρα που είναι δωρεάν δεν χάνει τίποτα να την ακούσει και έτσι έχεις την ευκαιρία να γίνεις και γνωστός.
Σε μια εποχή όπως η σημερινή...το να διάλεγε το δικό σου CD να δώσει τα 30 € που μάζεψε με τόσο κόπο λίγο δύσκολο με τόσο μάρκετινγκ που πέφτει για να αγοράζουμε όλων των ειδών τα σκουπίδια.

Προσωπικά...βλέπω καμιά φορά στα Torrents "40Gb Death Metal Discographies" και κατεβάζω ολόκληρες δισκογραφίες απο τα πιό άγνωστα Death συγκροτήματα. Σε πληροφορώ ότι δεν ακούω ούτε το 1/10...τί σημαίνει αυτό; Ότι εγώ θα αγόραζα τις δισκογραφίες τους και ότι αυτά τα συγκροτήματα χάνουν λεφτά;

Συμπέρασμα, κάποιος που πραγματικά αγαπάει ένα συγκρότημα θα δώσει λεφτά...αν έχει την οικονομική ευχέρεια...να  αγοράσει το CD. Αν το συγκρότημα του είναι αδιάφορο, δεν θα τα δώσει.
Απο την άλλη ο φοιτητάκος που με το ζόρι τα βγάζει περα κάθε μήνα, και πρέπει να δουλεύει και σε μπαρ το βράδυ για να αυτο-συντηρηθεί...λυπάμαι αλλά δεν θα σου κάνει το χατήρι να αγοράσει το CD σου όσο και να γουστάρει τη μουσική σου.

Τουλάχιστον έχεις την ηθική ικανοποίηση ότι των βοηθάς στον αγώνα του γεμίζοντας ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες του.

7
Γιατι ολοι οι γνωστοι κιθαριστες παιζουν σε σναβλιες μονο με κιθαρες συγγεκριμενου ειδους και στα σπιτια τους εχου αλλες 1000 κιθαρες που μπορει να ειναι ειτε  V στυλ ειτε LP στυλ ??

Γιατί 1. Οι συγκεκριμένες μάρκες τους χορηγούν και 2. Έχουν 1000 κιθάρες ακριβώς για να παίζουν 1000 διαφορετικά στύλ.

Παράθεση
Αν οι κιθαρεις ειναι τοσο διαφορετικες μεταξυ τους τοτε ο καθενας θα επαιζε μονο με μια κιθαρα και τις αλλες θα τις ειχε σε βιρτινες !!!

Κανείς δεν παίζει με μόνο μία κιθάρα. Εγώ έχω μια Ibanez Jem7v για να παίζω πιό κιθαριστικά κομμάτια και μια ESP KH-1 για να βαράω καμια μεταλλιά. Το παίξιμο και ο ήχος απο την μία στην άλλη είναι πολύ διαφορετικός.

Παράθεση
Με μια Ibanez εν μπορεις να παικεις blues ??
Τί εννοείς; Να παίξεις τις νότες; Ναι μπορείς...και με μπουζούκι μπορείς να παίξεις τις νότες του τραγουδιού. Το θέμα είναι πως θα ακουστείς, και με Ibanez δεν θα ακουστείς τόσο καλά όσο με μια Fender Telecaster.

Παράθεση
με μια fender δεν μπορεις να παιξεις μεταλ ??

Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση. Βρές μου ΜΙΣΟ Heavy Metal συγκρότημα εκτός απο Maiden που να παίζει με Fender. Αν και οι συγκεκριμένες Fender είναι καρα-custom και oi Maiden δεν φημίζονται για τον βαρύ Μεταλ ήχο τους.

Παράθεση
με μια gibson δεν μπορεις να παιξεις ειτε ροκ , ειτε μεταλ?? οοτι θες μπορεις να παιξεις !!αρκει να σε βολεβει η κιθαρα !!

Εξαρτάται απο ποιά Gibson και ποιά ροκ και ποια μέταλ κομμάτια. Σε πολλά ταιριάζει, σε πολλά δεν ταιριάζει.

Η κατάσταση έχει είναι απλή.

Η κάθε μάρκα κιθάρας, και κάθε σειρά της μάρκας απευθύνεται σε συγκεκριμένο είδος μουσικής. Υπάρχει μια πληθώρα παραγόντων που επηρεάζει τον ήχο σου. Τα ξύλα της κιθάρας, οι μαγνήτες, το Setup της κιθάρας, οι χορδές, ο ενισχυτής και τα εφφέ.
Υπάρχουν συγκεκριμένοι συνδυασμοί όλων αυτών που ενδείκνυνται για συγκεκριμένα είδη μουσικής.

Δεν θα δείς ΠΟΤΕ σοβαρό κιθαρίστα στα Μπουζούκια να παίζει με "μεταλλάδικη" κιθάρα. Όπως και δεν θα δείς ποτέ σοβαρό Μέταλ κιθαρίστα να παίζει Μέταλ με κιθάρα για δημοτικά.

Κατα τ'άλλα όπως σου είπα, τις νότες του τραγουδιού μπορείς να τις παίξεις και με μπουζούκι αν σε βολεύει στο χέρι.

8
4- Αν, ύστερα απ' όλα αυτά, μάθουν τα χέρια σου να κινούνται στην κλασσική και σε ενδιαφέρουν ακόμα οι κιθάρες, μπορούμε να μιλάμε για ηλεκτρικές.
Αν δεν μπουν οι σωστές βάσεις (όπως άλλωστε γίνεται πάντα στην Ελλάδα) δυστυχώς σε κάθε άλλη περίπτωση πετάς τα χρήματά σου (δεν έχει σημασία πολλά ή λίγα).
Μπορεί να σου ακούγονται περιττά γιατί είσαι κ**λωμένος για να αγοράσεις κιθάρα, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η σειρά !!! [/color] ;)

Τεράστιο λάθος. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις ηλεκτρική κιθάρα με το ανάλογο ρεπερτόριο θα κάνεις μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας. Φυσικά συμπεριλαμβανομένου της θεωρίας κτλ. Αν σε ενδιαφέρει κλασικό ρεπερτόριο θα μάθεις κλασική κιθάρα.
Έτσι όπως ακριβώς δεν μαθαίνεις κλασική κιθάρα για να παίξεις μπουζούκι. Έτσι όπως δεν μαθαίνεις Κόντρα-Μπάσο για να μάθεις Ηλεκτρικό Μπάσο.

Τα χαμένα λεφτά θα είναι να μάθεις κλασική κιθάρα και ρεπερτόριο εφ'όσον εξ'αρχής δεν σε ενδιαφέρει, με το σκεπτικό να βάλεις σωστές βάσεις.

Μπορεί να έχουν και οι δύο 6 χορδές, αλλά είναι 2 ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά όργανα.

Αφού ο άνθρωπος ακούει Rock-Metal και του αρέσει ΑΥΤΗ η μουσική, αυτή θα ξεκινήσει να μάθει.

9
Μμμμμ....Και εσυ διακρινεις δημοκρατια σε εναν τετοιο νομο ετσι; Εξαλλου, οπως ειπε και καποιος αλλος, και ο νομος για τον στρατο υπαρχει αλλα δεν σε ειδα να τον τηρεις.
Γενικα δεν απανταω με τετοιου ειδους επειχηρηματα, αλλα με εφτασες στο αμην πραγματικα.

Ο νόμος για τον στρατό είπαμε είναι αντισυνταγματικός και ενάντια στην διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εγώ δεν υπακούω σε έναν ανήθικο νόμο. Στο κάτω κάτω δεν ενοχλώ ΚΑΝΕΝΑΝ. Απο την άλλη εσύ ενοχλείς τουλάχιστον 5 εκ κόσμο που ταλαιπαωρείται επειδή κατέβηκες στους δρόμους.

Παράθεση
β)περι δημοκρατιας Ας πουμε λοιπον οτι οντως η πλειοψηφια στηριξε τον νομο γιατι ψηφισε ΝΔ στις εκλογες. Θα ηθελες να μου πεις που ακριβως ειναι η δημοκρατια σε αντιστοιχη περιπτωση με τον ασφαλιστικο νομο, που η ΝΔ προεκλογικα ελεγε τα αντιθετα απο αυτα που λεει ο νομος;; Γιατι αν παραδεχτεις οτι ειναι ελλειψη δημοκρατιας, καλα εκανα που εκλεισα την Β. Σοφιας και εκανα συλλαλητηριο.

Παράθεση
Ακου αδερφε για να τελειωνουμε.
Δεν εχω σπασει καμια βιτρινα, δεν εχω πεταξει ποτε μολοτοφ, δεν εχω καψει καμια περιουσια. Αυτα αλλου. Εκτος αν θεωρεις οτι ολοι οσοι κατεβαινουν σε πορειες σπανε και πετανε μολοτοφ.
Ναι εγω την υποβαθμιζω την παιδεια. Ειδαμε και πριν που δεν γινοταν καταληψεις τι ωραια που πηγαινε. Απλα σε ξεβολεψε αυτο. Πες το ετσι αν θες και το δεχομαι. Αλλα αλλο αυτο και αλλο η θεωρια περι παιδειας και πολιτισμου.

Μα δεν έχει να κάνει με σενα προσωπικά. Αδιαφορώ τι κάνεις εσύ. Βλέπω τί κάνουν αυτοί που κατεβαίνουν. Επίσης, όπως σου είπα, βία δεν είναι ΜΟΝΟ να σπάς και να πετάς μολότοφ. Μόνο και μόνο που κλείνεις 2-3 δρόμους είναι βία. Μόνο και μόνο που στερείς απο τον άλλον να πάει στο μάθημά του είναι βία. Να παίρνουν 300 άτομα χωρίς εξουσιοδότηση αποφάσεις για 5000 είναι βία.

Παράθεση
Πως το εβγαλες αυτο τωρα το συμπερασμα;;;;;;;;

Γιατί μου έδωσες ως άλλοθι το να εξασκείς βία το ότι οι μπάτσοι κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Ναι κάνουν κατάχρηση εξουσίας οι μπάτσοι και είναι παράνομο. Σου δίνει άλλοθι να κλείσεις τις σχολές;


Παράθεση
Και ειναι και αρκετα προφανες οτι εισαι (λιγο; πολυ; δεν ξερω) ασχετος. Εγω και οι δικοι μου στην πατρα παντως τιποτα δεν εχουμε βανδαλισει. Απο εκει και περα λεγε οτι θες. Εγω σου λεω για μενα γιατι λες οτι σπαω, καιω, βανδαλιζω κτλ κτλ.

Δεν ξέρω τί κάνουν οι δικοί σου στη Πάτρα. Ένα "ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ" βάζεις στο youtube και βλέπεις να παίζουν ξύλο στο αμφιθέατρο, αυτό είναι υπεραρκετό.

Παράθεση
Ρε μαγκα, αφου φταινε οι φοιτητες και δεν κοιτανε το καλο της παιδειας, γιατι δεν προτεινεις τιποτα μπας και ξεστραβωθουμε;;

Μα πρότεινα....να βάλετε μυαλό...αλλά απο τη στιγμή που δικαιολογείς και βρίσκεις άλλοθι για όλες αυτές τις φασιστικές πράξεις είστε χαμένοι απο χέρι.

Παράθεση
Εξαλλου, αφου οτι ειναι παρανομο δεν ειναι και ανηθικο, δεν βλεπω τον λογο να μου την λες για τις πορειες, που στο κατω κατω το δικαιωμα στην πορεια ποιο νομιμο ειναι απο το δικο σου το δικαιωμα να μην πας στρατο. Νομικα παντα μιλωντας.

Κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος. Άλλο νομιμότητα άλλο ηθική. Η ρίψη της βόμβας στη Χιροσίμα ήταν νόμιμη γιατι ψηφίστικε απο την βουλή των Η.Π.Α...ήταν ηθική; Ενώ το ολοκαύτωμα των Εβραίων ήταν παράνομο γιατί πραγματοποιήθηκε απο το ναζιστικό καθεστώς και όχι δημοκρατική παράταξη....έχουν ουσιαστική διαφορά αυτά τα δύο;
Η εισβολή των Η.Π.Α στην Βοσνία ήταν ΝΟΜΙΜΗ γιατί έγινε υπο τις ευλογίες του Ο.Η.Ε. Δηλαδή το να σκοτώνουν κόσμο ήταν ηθικό...

Απο την άλλη μεριά η Αμερικανική Επανάσταση ήταν παράνομη και μάλιστα ύψιστου βαθμού (προδοσία). Η Γαλλική Επανάσταση το ίδιο. Η Ελληνική το ίδιο.

Το 1950 ήταν ΝΟΜΟΣ να μην μπορουν να ψηφίσουν οι γυναίκες.
Πρίν το 1980 σύμφωνα με ΝΟΜΟ, χώριζες τη γυναίκα σου και την άφηνες στο δρόμο χωρίς να δικαιούται τίποτα.
Πρίν το 1970 με ΝΟΜΟ τιμωρούνται η μοιχεία....σήμερα το να κερατώσεις δεν σε πάει στη φυλακή...είναι ηθικό;

Βλέπεις λοιπόν ότι η νομιμότητα δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με την ανηθικότητα. Γι'αυτό άσε τις καταλήψεις και πήγαινε σε καμια αίθουσα μπας και μάθεις τίποτα.
Μπα και εσυ πως ξερεις τι ειναι ανηθικο και τι οχι? Πολλα πραγματα που μπορει να κανουμε και να μην ενοχλουν κανεναν τα ονομαζουμε ανηθικα. Και φυσικα μπορει καποιος να ερθει και να σου πει οτι με την ανυποταξια θα ενοχλησεις και μαλιστα παρ απολυ το "εθνος" (χα) σε περιπτωση πολεμου. Φυσικα και γω δεν υποστηριζω σε καμια περιπτωση την υποχρεωτικη στρατευση, απλα θελω να σου δειξω οτι αν θες με το ζορι να βρεις αντεπιχειρηαμτα για κατι βρισκεις. και στην προκυμενη αυτο κανεις.

Αντεπιχειρήματα μπορείς να βρείς. Η ουσία είναι όμως η εξής. Εφ'όσον ο κληρωτός δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην άμυνα της χώρας...η απουσία του δεν ενοχλεί κανέναν. Ίσα ίσα που είναι ένας άχρηστος στρατιώτης λιγότερος που δεν χρειάζεται να τον συντηρεί το κράτος για 1 χρόνο.

Παράθεση
Το οτι ενοχλεις 4-5 εκ. κοσμο αποτελει φυσικα την απολυτη γενικευση. Το οτι η ΝΔ εχει την πλειοψηφια των εδρων δεν μου λεει παντως εμενα απολυτως τιποτα. Δεν βρισκω τιποτα το δημοκρατικο ουτε στις εκλογες ουτε στο συστημα και ποσο μαλλον στον τροπο που ψηφιζονται οι νομοι. Απαξ και εχει ενα κομμα την πλειοψηφια να βρασω την δημοκρατια. Ψηφος για εμπιστοσυνη στην κυβερνηση λεει μετα τις εκλογες... Ε βεβαια θα την παρει η κυβερνηση αφου εχει παραπανω απο 150 βουλευτες και η πλειοψηφια ειναι 151+, μεχρι και λοβοτομημενος ελεφαντας θα καταλαβαινε οτι καπου αυτο το πραγμα ΔΕΝ ειναι ιδιαιτερα δημοκρατικο

Μα...δεν εννοώ ότι ενοχλείς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ενοχλείς τους πολίτες της Αθήνας που καθημερινά ταλαιπωρούνται έτσι και αλλιώς να πάνε στις δουλειές τους να βγάλουν ψωμί να ταϊσουν την οικογένειά τους. Τί σου φταίει ο άλλος να κάνει Μαρούσι-Κέντρο 2 ώρες; Ενοχλείς τους εμπόρους που χαροπαλεύουν και κρατάνε τα καταστήματά τους ανοικτά με νύχια και με δόντια.
Όσο για τον εκλογικό νόμο. Έτσι λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία...φαντάζεσαι να μην είχε πλειοψηφία η κυβέρνηση; Άντε να κάνει μεταρρυθμίσεις και να περάσει νόμους.

10
Ακριβώς, για αυτή τη μουσική καλύτερα Fender.

11
α) περι δημοκρατιας.
Εγω ειμαι μεσα σε αυτους που στηριζαν στις καταληψεις και τις προτεινα κιολας και πηγαινα και στις πορειες. Εστω λοιπον, επειδη η συνελευση ειναι χαλια, ειμαστε λιγος κοσμος, ερχονται αλλοι απο αλλες σχολες κτλ κτλ, εστω λοιπον οτι για ολα αυτα η διαδικασια ειναι φασισμος και εγω ειμαι φασιστας. Εστω.
Τον νομο αυτο τον εφερε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (στα λογια θα μου πεις και θα συμφωνησω) αντιταχτηκε. Θα ηθελες να υπολογισεις σε παρακαλω, βαζοντας τα λευκα, τα ακυρα και την αποχη, στο συνολο δηλαδη των Ελληνων που μπορουν να ψηφισουν, του εκλογικου σωματος, ποσο ακριβως πηρε αυτη η κυβερνηση;;;

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο - ο οποίος ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΙΚΕ στη βουλή - η ΝΔ έχει την πλειοψηφία των βουλευτικών εδρών. Συνεπώς εκπροσωπεί την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Παράθεση
β)περι δημοκρατιας Ας πουμε λοιπον οτι οντως η πλειοψηφια στηριξε τον νομο γιατι ψηφισε ΝΔ στις εκλογες. Θα ηθελες να μου πεις που ακριβως ειναι η δημοκρατια σε αντιστοιχη περιπτωση με τον ασφαλιστικο νομο, που η ΝΔ προεκλογικα ελεγε τα αντιθετα απο αυτα που λεει ο νομος;; Γιατι αν παραδεχτεις οτι ειναι ελλειψη δημοκρατιας, καλα εκανα που εκλεισα την Β. Σοφιας και εκανα συλλαλητηριο.

Δεν έχεις καμία επαφή με την πραγματικότητα. Η ΝΔ το καλοκαίρι του 2008 είχε σκοπό να ψηφίσει τον ισχύοντα ασφαλιστικό νόμο και το γνώριζαν όλοι. Παρ'όλα αυτά ο λαός έδωσε και πάλι τη ψήφο του.

Παράθεση
γ)περι δημοκρατιας
Παρανομο ειναι επισης α)να κλεινει η αστυνομια εναν δρομο και να απαγορευει την διελευση.
β)οι καμερες στους δρομους να τραβανε πορειες
γ)τα δακρυγονα με το διεθνες δικαιο
δ)να χτυπας με το γκλοπ αναποδα και αλλα πολλα. Θες να πεις και γι αυτα κατι;

Πολύ ωραία...βία στη βία λοιπόν.
Α) Σου κλείνει η αστυνομία τον δρόμο...και εσύ για να ανταποδώσεις...ταλαιπωρείς 4-5εκ πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με το γεγονός
Β) Σε τραβάει η κάμερα που είσαι στις πορείες...και εσύ για να το ανταποδώσεις, σπας καταστήματα κα καις περιουσίες.
Γ,Δ) Παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο οι κατασταλτικοί μηχανισμοί όπως λές και σύ ως ανταπόδωση κλείνεις με φασιστικές διαδικασίες τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στερώντας απο τη πλειοψηφία του κόσμου το θεμελιώδες δικαίωμα στην μόρφωση. Παράλληλα συνεχώς υποβαθμίζεις την Ελληνική Παιδεία.

Απο ότι βλέπεις τα έχεις με τα όργανα της τάξης...γιατί ξεσπάς πάνω σε αθώους πολίτες; Πήγαινε πέτα καμια μολότωφ στη ΓΑΔΑ.

Παράθεση
Πες με φασιστα αν θες. Αλλα την ελλειψη δημοκρατιας να την βλεπεις και να την καταδεικνυεις παντου, οχι εκει που σε παιρνει χωρις συνεπειες.

Εδώ βλέπεις λοιπόν ότι ΕΣΥ επιβάλλεις τον φασισμό εκεί που σε παίρνει, δηλαδή αθώους πολίτες, και όχι σε αυτούς που πράγματι σε αδικούν.

Παράθεση
καλα τα λες για τα πανεπιστημια. Βεβαια, σημερα, τωρα που μιλαμε, με τις εξεταστικες να αρχιζουν σημερα η το πολυ μεχρι το τελος του μηνα, εχει  παραδοθει το 20% των βιβλιων και οδηγουνται στο κλεισιμο τα πανεπιστημιακα τυπογραφεια και οι βιβλιοθηκες. Και γι αυτο φυσικα οι φοιτητες θα φταινε που δεν τα θελουν. Και ειναι και αντιδημοκρατες απο πανω.

Ναι οι φοιτητές φταίνε που αντί να κοιτάξουν να διορθώσουν ΑΥΤΑ...αγωνιούνε μη τους φάνε τη θέση στο δημόσιο τα παιδιά απο τα ιδιωτικά.
Σαν να μη φτάνουν τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν λοιπόν στα, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης σύμφωνα με εσένα είναι να το κλείνουμε το μαγαζί για κανα 6μηνο και παράλληλα να προβαίνουμε σε βανδαλισμούς.
Με βανδαλισμούς δεν εννοώ απαραίτητα κάψιμο αιθουσών κτλ. Η άθλια κατάσταση των κτηρίων απο τον καθένα που γράφει στους τοίχους και τις αφίσες που κολάει η κάθε παράταξη μόνο ανώτατα εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν θυμίζει.
Εδω φυσικα κάπου γελαμε οταν θεωρουμε οτι οντως οι εκλογες αντιπροσωπευουν το 89% του πλυθυσμου. Φαντασου δηλαδη μονο το 11% ειναι ανηλικοι/ψηφισαν αλλα κομματα(μα που πηγαν τα ποσοστα των αλλων κομαμτων βγαζουν πανω απο 11%)/ψηφισαν λευκο-ακυρο-αποχη. 

Το συμφέρον των ανηλίκων το εκπροσωπούν οι γονείς τους και αυτό εκφράζεται και μέσα απο τη ψήφο τους. Όσο για τα λευκά/άκυρα δεν είναι καν 1%.

Παράθεση
Τα δεδομενα σου λοιπον δεν ειναι καθολου, μα καθολου πραγματικα, μαλλον πλασματικοτατα ειναι. Αλλα και πραγματικα να ηταν ας μην ξεχναμε οτι την υποχρεωτικη στρατευση την εχουν επιβαλει με νομο και εσυ προκαλεις τον κοσμο να γινει ανυποταχτος=>δεν σεβεσαι την πλειοψηφια του κοσμου. Ειναι ετσι? Δεν νομιζω. Επομενως προσεχε τι λες.

Εδώ γελάμε. Έτσι και τολμούσε να κάνει ένα δημοψήφισμα το ΥΠΕΘΑ για την υποχρεωτική θητεία το σύστημα θα κατέρεε εν μία νυκτί.
Επιπλέον η θητεία παραβιάζει την διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι εκτός των άλλων αντισυνταγματική (ρωτήστε και τον Βενιζέλο :p).

Κατα τ'άλλα εγώ με τον ανυποταξία, δεν σπάω βιτρίνες, δεν ταλαιπωρώ 4-5 εκκ κόσμο, δεν στερώ το δικαίωμα της παιδείας στους συνανθρώπους μου, δεν γίνομαι λόγος για την οικονομική καταστροφή των εμπόρων.
Ότι είναι παράνομο δεν είναι και ανήθικο. Η ανυποταξία λοιπόν δεν είνα ανήθικη πολύ απλά γιατί δεν ενοχλεί κανέναν. Απο την άλλη ο τάχα αγώνας σας ενοχλεί τουλάχιστον τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας.

12
Οποτε μου καπνισει; Δηλαδη οι πορειες και ολα αυτα γινονται γιατι καποιου του καπνισε λες. Οκ. Ειναι μια αποψη και αυτη.

Δυστυχώς έχουν καταντήσει να γίνονται γιατί κάποιους τους κάπνισε.

Παράθεση
Φυσικα και ειναι βια. Οπως και πολλα αλλα πραγματα, παραδειγματος χαρη να επιβαλλεται ενας νομος στην εκπαιδευτικη κοινοτητα ενω εχει ρητα δηλωσει οτι δεν τον αποδεχεται. Θες να βαλεις και αυτο στην λιστα σου με την βια;

Το 2004 λοιπόν το 89% των Ελλήνων ψήφισε τα 2 κόμματα τα οποία προέβλεπαν τον συγκεκριμένο νόμο στο προεκλογικό τους πρόγραμμα. Στις εκλογές του 2008, και αφού ήταν γνωστό ότι τα ίδια δύο κόμματα δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση.
Εμένα αυτά τα γεγονότα που βασίζονται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεδομένα μου δείχνουν ότι μάλλον η ευρύτερη κοινωνία ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ και τον συγκεκριμένο νόμο, αλλά και πολλά άλλα.

Τα συλλαλητήρια για τον συγκεκριμένο νόμο γίνονται απο μια μικρή μειοψηφία και βασίζεται στην δημιουργία εντυπώσεων, παρά στα λογικά επιχειρήματα.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό αντί να ζητάνε την αναβάθμιση την - πλην ελάχιστων εξαιρέσεων - πραγματικά άθλιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να ζητάνε να μην αναγνωρίζονται τα ιδιωτικά, πολλά απο τα οποία λειτουργούν υποδειγματικά και 12 μήνες τον χρόνο αντί για 3.

Τέλος, ποτέ το "βία στην βία" δεν αποτελούσε λύση.

Παράθεση
Επισης ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να ταλαιπωρω 4 εκ. ανθρωπους. Σκεψου το λιγο.
Παράθεση
Δεν είναι καθόλου αδύνατο, έτσι και κλείσεις Β. Σοφίας παραλύει όλη η Κηφισίας μέχρι Β.Προάστεια.
Έτσι και κλείσεις Πανεπιστημίου, Σταδίου δεν υπάρχει πρόσβαση να πάς Νότιο-Δυτικά Προάστεια οπότε παραλύει και απο εκεί όλη η πόλη.

Παράθεση
Οσον αφορα τους εμπορους, δεν τους χρεωκωπω εγω. Η κυβερνηση τους φορολογει εκβιαστικα, αλλα για αυτο δεν ειδα να λενε και τιποτα. Δεν ειδα τον Μιχαλο να φωναζει στα παραθυρα σε αντιθεση με την απεργια της ΔΕΗ πχ. Βεβαια ειναι και ο Καραμανλης στην κυβερνηση.... λογικο.

Βάζεις και εσύ το χεράκι σου...καιμε το παραπάνω.

Παράθεση
Οσο για τις συνελευσεις, ας μην αρχισουμε τα προσωπικα παραδειγματα. Εγω στην Πατρα εχω παει σε πολλες που λειτουργουν υποδειγματικα. Η λυση που προτεινεις ποια ειναι; Να καταργηθουν η κατι αλλο; Εκει ειναι το ζητημα.

Τα video που παρέθεσα δεν είναι προσωπικά παραδείγματα. Κατα τ'άλλα ναι σίγουρα υπάρχουν και συνελεύσεις που λειτουργούν σωστά...αυτό δεν αναιρεί ότι πολλές αποφάσεις παίρνονται με μετακινούμενους ψηφοφόρους και νοθευμένες ψηφοφορίες. Ούτε αναιρεί και τους βανδαλισμούς στις σχολές μετά απο κάθε κατάληψη.

Λύση δεν προτείνω...δεν με αφορά κι'όλας πλέον. Πολύ απλά καταδεικνύω την γνωστή Ελληνική νοοτροπία, των ρουσφετολογικών σχέσεων και των προσωπικών ματαιοδοξιών,  η οποία γαλουχείται απο τα παιδικά χρόνια, συνεχίζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ολοκληρώνεται με την στρατιωτική θητεία.

13
Την αύξηση στη ζήτηση φακών μυωπίας, με αυτά που τραβάνε τα μάτια μας απο το μαύρο Google την έχουν συμπεριλάβει στην περιβαλλοντική μελέτη; :p

14
προφανως σε πορειες δεν εχεις παει, γιατι δεν θα ελεγες αυτα με τις σκηνες βιας. Στις συνελευσεις πηγαινεις;


Μα...το ότι κλείνεις ολόκληρη Β.Σοφίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου όποτε σου καπνίσει, ταλαιπωρείς 4-5εκ ανθρώπους και καταδικάζεις τους εμπόρους του κέντρου σε χρεωκοπία...σκηνή βίας είναι.
Για σένα βία είναι μόνο οι μολώτωφ;

Στις συνελεύσεις έχω πάει. Σε άλλης σχολής, όπου μάλιστα μου πρότειναν αν ήθελα και να ψηφίσω.

Να μερικά παραδείγματα του πως λειτουργεί η δημοκρατία στα Ανώτατα Εκπαιδευτηκά Ιδρύματα


Καλά...στη τελευταία ήθελε να επιβεβαιώσω ότι είμαι 18  :P

Έχει και άλλα άπειρα παραδείγματα.

15
Καλά όλα αυτά. Το άρθρο του περιοδικού όμως είνα απαράδεκτο να γράφει τέτοια ψέματα μέσα.

16
Βασικά η υπόθεση χρόνου μαθήματος έχει ώς εξής...

Ξεκινώντας μόνος/η σου θα σου πάρει 1 χρόνο να μάθεις βασικά πράγματα, που θα τα μάθαινες σε 2 μήνες με δάσκαλο. Το χειρότερο είναι ότι θα τα μάθεις και λάθος.
Άρα τον ελάχιστο χρόνο που λες ότι έχεις δεν τον εκμεταλλεύεσαι σωστά.

Προσωπικά εγώ πήγα 6 μήνες σε δάσκαλο, έμαθα βασικά πράγματα και συνέχισα μόνος μου. Όταν λοιπόν μετά απο 3 χρόνια είπα να μελετήσω σοβαρά, διαπίστωσα ότι τα έκανα όλα λάθος.

Πιστεύω ότι και σε δάσκαλο να πάς μπορείς να του πείς "πήγαινε με αργά γιατί έχω πολύ διάβασμα κτλ".

Το θέμα είναι ότι η εξάσκηση πρέπει να είναι το ελάχιστο 1 ώρα την ημέρα, και βασικά λίγα λέω...ενώ το μάθημα στον δάσκαλο είναι 40 λεπτά την εβδομάδα.

17
Απο την άλλη το να θεωρείς οτι με το να βάλεις μια τυχαία στιγμή το χέρι σου στην οθόνη, πληρείς όλες τις συνθήκες του σωστού πειράματος δεν είναι μια ιδιαίτερη ικανότητα... Οποιοσδήποτε που μπορεί να στοχεύσει το στόμα του με ένα κουτάλι σούπα, μπορεί να σκεφτεί έτσι....

Εσύ δηλαδή όταν βάζεις το κουτάλι της σούπας στο στόμα σου καταλαβαίνεις πότε έχει 30 βαθμούς και πότε 29...ωραίος.

Παράθεση
Απο την άλλη, το να διακρίνεις διαφορά στο ρολόι μιας ενεργοβόρας και ανεξέλεγκτης ηλεκτρικής εγκατάστασης σπιτιού, αυτό ναι είναι ειδική ικανότητα...Εκτός αν βέβαια έχεις να προτείνεις κατι άλλο πέραν του ρολογιού της ΔΕΗ....

Υπάρχουν μηχανηματάκια που μετράνε τις κιλοβατώρες που καταναλώνει μια ηλεκτρική συσκευή.

18
Ποια ειναι η φασιστικη διαδικασια;;; Η συνελευση;;

Η φασιστική διαδικασία είναι ότι μαζεύεται η μια μειοψηφία 200 ατόμων, κάνοντας μόνοι τους συνέλευση και αποφασίζει να κλείσει τη σχολή με το έτσι θέλω.
Φυσικά αν τολμήσει κανείς και πάει να συμμετάσχει στην συνέλευση για να παραθέσει αντίθετες απόψεις, έχει και την "ανάλογη" αντιμετώπιση ή οποία φυσικά δεν περιλαμβάνει τον διάλογο.

Η φασιστική διαδικασία είναι επίσης ότι κατεβαίνει μια μειοψηφία ατόμων σε πορείες ταχα εκπροσωπόντας την ευρύτερη άποψη της νεολαίας. Στη συνέχεια προσπαθεί να επιβάλει τις απόψεις της με τις γνωστές σκηνές βίας που βλέπουμε κάθε φορά.


19
δεν αντιλλέγω στο ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο...
 πιστεύω όμως ότι  δεν πρέπει να μας οδηγεί να θεωρούμε σωστο κ αναγκαίο να καταργηθούν τα συμβούλια κ οι συνελεύσεις...!
εμείς διαμορφώνουμε πως θα είναι οι συνεδριάσεις. από εμάς εξαρτάται  αν θα υπάρχει ελευθερία του λόγου ή όχι...!

Σαφώς και να μην καταργηθούν. Πρέπει όμως επιτέλους να λειτουργήσουν όπως πρέπει. Τα τελευταία 30 χρόνια λοιπόν, δυστυχώς δεν λειτουργούν όπως πρέπει.

Είναι εντελώς υποκριτικό να αποφασίζεις με φασιστκές διαδικασίες το κλείσιμο μιας σχολής και να κατεβαίνεις στους δρόμους να ζητάς εκσυγχρονισμό της παιδείας.

20
Εξαρτάτα τί μουσική θέλεις να παίξεις...Death Metal; Κλαρίνα; Σκυλάδικα;

Το να πεί κανείς οι "Febder" είναι σούπερ κιθάρες δεν είναι τόσο απλό...αν πάρεις μία για να παίξεις Thrash...κλάφτα...

21
Εγώ το "μου ζεσταίνει την οθόνη" το εκλαμβάνω ως "βάζω το χέρι πίσω απο την οθόνη και νιώθω να καίει". Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν ισχύει αυτό είτε μαύρο ειτε λευκό το Background. Τώρα αν εσύ με το χέρι καταλαβαίνεις αν η οθόνη έχει 20 βαθμούς θερμοκρασία αντί για 22...ε τότε μάλλον πρέπει να το ψάξεις γιατί είναι σπάνια ικανότητα.

Αν θες πραγματικά να μετρήσεις την κατανάλωση...βάλε την οθόνη σου στο Google και μέτρα τις κιλοβατώρες, και κάνε το ίδιο με το Blackle.

22
Αθλητισμός / Απ: ΑΕΚ
« στις: 07/01/09, 15:38 »
Ας είχαμε έναν πραγματικά μεγάλο πρόεδρο, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που θα έφερνε παικταράδες και μετά θα έβλεπες πως θα παίρναμε και εμείς πρωταθλήματα ότι και εάν πιστεύαμε, ότι και εάν λέγαμε σαν απλοί φίλαθλοι.

Αν και διαφωνώ σε πολλά απο όσα λες όσον αφορά τα πρωταθλήματα, εδώ μιλάς πάρα πολύ σωστά.
Όμως να ξέρεις ο οπαδοί της ομάδας είναι και πελάτες της και κύρια πηγή εσόδων. Αν λοιπόν στη πλειοψηφία των φιλάθλων κυριαρχεί η εντύπωση ότι τα πρωταθλήματα τα παίρνει ο Ολυμπιακός με τους διατητές, αυτό είναι το καλύτερο άλλοθι για μια διοίκηση η οποία δεν κάνει απολύτως τίποτα για την ομάδα.

Τρανταχτό παράδειγμα το φετινό. Υπήρχε το άλλοθι για το "χάρτινο" πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, έτσι η διοίκηση της ΑΕΚ προέβη σε τραγικές κινήσεις το καλοκαίρι με τα γνωστά φετινά αποτελέσματα.

Το ίδιο κάνει άλλωστε ο Παναθηναϊκός...ο Τεν Κάτε παίζει με 9 αμυντικογενείς παίκτες κάθε Κυριακή, Ο Σίλβα χάνει 2 γκόλ σε κενή εστία...και κατα τ'άλλα του φταίει που δεν του έχουν δώσει πέναλτι.

23
Αρκεί να δείς πως εφαρμόζεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στα αμφιθέατρα των διαφόρων πανεπιστημίων...οπου κατα τ'άλλα δεν επιτρέπεται να πατήσει μέσα κατασταλτικός μηχανισμός για να διασφαλισθεί η ελευθερία του λόγου κτλ.

Όλοι ξέρουμε πόσο σεβασμός στην ελευθερία του λόγου υπάρχει σε αυτές τις συνελεύσεις.

24
Αθλητισμός / Απ: ΑΕΚ
« στις: 07/01/09, 14:58 »
Τελευταία χρονιά του Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος την επομένη πήγε στον Ολυμπιακό και έφτιαξε ουσιαστικά τον σημερινό μόνιμο Πρωταθλητή, αφήνοντας την Α.Ε.Κ σε μιά μιζέρια που κρατάει ακόμα μέχρι σήμερα και που ίσως αυτό είναι που δεν του έχουνε ακόμα συγχωρέσει…

απο την ομάδα του Μπάγεβιτς ο μοναδικός παίκτης που έχει παραμείνει στην ομάδα είναι ο Τζόρτζεβιτς

Παράθεση
(το γιατί είναι μιά άλλη ιστορία, δεν θα ήθελα να επεκταθώ, αλλά η συγκεκριμένη χρονιά ήταν ίσως η πιο σκανδαλώδης από όλες…) και έτσι μοιραία η Α.Ε.Κ έμεινε στη δεύτερη θέση. Πρόεδρος της Α.Ε.Κ για δεύτερη χρονιά ο Μιχάλης Τροχανάς…

Καθόλου άσχετο...εσύ τα γράφεις...

25
Πράγματι έχεις δίκιο...αυτό άλλωστε φαίνεται απο το link στη σελίδα της Blackle
http://www.blackle.com/about/

"Blackle was created by Heap Media"

Επίσης αυτό περί Πανεπιστημίου της Κρήτης πρέπει να είναι μεγάλη μούφα αφού όχι μόνο δεν αναφέρεται κάπου όπως θα όφειλε αλλά λέει ότι

"In January 2007 a blog post titled Black Google Would Save 750 Megawatt-hours a Year proposed the theory that a black version of the Google search engine would save a fair bit of energy due to the popularity of the search engine"

Δεν αναφέρεται λοιπόν σε κάποια μελέτη.

Επίσης αν βάλεις "university of crete blackle" στο google...δεν βγάζει κάτι σχετικό.

Άρα οι γνωστοί Έλληνες δημοσιογράφοι για άλλη μια φορά γράφουν μπαρούφες.

Χρόνια και λαζάνια Chris2004...

Επισης η κοπελιά παραθέτει οτι σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Κρήτης, είναι καλύτερο το μαύρο.

Αυτό που σου λέω, είναι οτι εφόσον οι απόψεις δεν συμφωνούν, οτι είναι καιρός να μάθουμε κάποια πράγματα να τα ελέγχουμε μόνοι μας.


Ας τη παραθέσει τη μελέτη λοιπόν να τη διαβάσουμε και μείς, όπως και εγώ παρέθεσα τις απόψεις κάποιου άλλου οι οποίες βασίζονται και αυτές σε μελέτη.
Εμένα προσωπικά η οθόνη δεν ζεσταίνεται καθόλου είτε άσπρο φόντο έχει είτε μαύρο, οπότε δεν μπορούν να βγούν έτσι ασφαλή συμπεράσματα.

Ιδιαίτερα αν λάβει υπόψη τις μπαρούφες που γράφει το άρθρο πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχει τέτοια μελέτη...μόλις τώρα πρόσεξα που γράφει ότι το μαύρο χρώμα εξοικονομεί ενέργεια και απο το Router!!! Έ έλεος...

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 12