Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Harrucci

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7
1
Θεωρητικά, κέντρο του ενός συστήματος αντικειμένου-υποκειμένου, είναι το υποκείμενο: Κέντρο του κάθε τι, είναι ο παρατηρητής του. Αυτός που παρατηρεί και αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του, με βάση τα αισθητήρια του και την νοημοσύνη του.
Αλλά δεν βρίσκω νόημα στο να ψάχνουμε για "κέντρο του σύμπαντος" φιλολογικά-θρησκειολογικά (ούτε πιστεύω οτι υπάρχει).

Θεωρητικά το κέντρο του συστήματος μπόρει να είναι οποιδήποτε ανάμεσα στο υποκείμενο και το αντικείμενο. Αρκεί να μετασχηματίσεις το κέντρο του υποκείμενου σε αυτό που  Θ Ε Σ  με μια (κατά βάση μαθηματική) σχέση (μετασχηματισμός). Υπάρχει συνήθως και ένα τουλάχιστον αντικειμενικό σημείο αναφοράς και είναι αυτό που πληρεί κάποιες προυποθέσεις ανεξαρτήτου υποκειμένου. Οπότε απο φιλοσοφικής πλευράς μπορεί να οριστεί "το κέντρο ενός συστήματος"

2
Καλα τα λεει ο παπους (για το κειμενο που εστειλε ο Σκιρων), για να μαθαινουν οι νεοτεροι

δηλαδή εγώ μεχρι πριν 3 post ή γέρος ήμουν ή αδαής... ;D

3
Η μόνη διαφωνία μας είναι στον τόνο και προσπάθεια πατροναρίσματος, και στην αυτοαναίρεση του δικού σου λόγου. Δεν μπορείς να αναφέρεις ότι πρέπει να αποσχιστούμε από την θεώρησή μας ως κέντρο του σύμπαντος και στην συνέχεια να προσπαθείς να απαντήσεις σε ερωτήματα που δημιουργήθηκαν από την πόλωση της σκέψης σου σ' αυτήν την εγωκεντρική πεποίθηση την οποία δηλώνεις ότι αποποιείσαι!
καλό είναι όμως να λέμε και κανένα επιχείρημα, γιατί δεν αποδεικνύεις κάτι έτσι απλά κάνεις το λόγο σου επιτευδευμένο και είναι ανούσιο. Λες ότι αυτοαναιρούμαι και ότι η σκέψη μου είναι εγωκεντρική χωρίς να αποδεικνύεις τίποτα. Εξήγησα σε προηγούμενο post για ποιο λόγο δεν θέτω εαυτόν το κέντρο του κόσμου και ότι αυτό που με απασχολεί είναι οι συσχετισμοί και μόνο, μέσα στο σύμπαν. Τώρα το σημείο αναφοράς μια σύμβαση είναι και ας βάλει ο καθένας ότι τον βολεύει τον θεό, τον άνθρωπο, το μηδέν, το μείον άπειρο.

Δηλαδή να κατηγορήσουμε την φυσική ως νεροκεντρική επειδή αρχικά στην κλίμακα της θερμοκρασίας όρισε ως 0 τη θερμοκρασία του πάγου? Προφανώς το κίνητρο δεν ήταν το προμοτάρισμα του νερού σε σχέση με τα άλλα στοιχεία  :P αλλά  να είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι εύκολα, που το νιώθεις αν θες καλύτερα. Ο σκοπός προφανώς ήταν να ανακαλυφθεί η απόλυτη κλίμακα κάποια στιγμή όπως και έγινε. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μία σχέση που μετασχηματίζει όλη αυτή την υποκειμενική γνώση στο απόλυτο. Υποκειμενικό, Μετασχηματισμός, Απόλυτο. Έτσι δούλευε πάντα, έτσι θα δουλέψει και σ'αυτήν την περίπτωση.Οπότε ο σκύρων μάλλον δεν το είχε υπολογίσει αυτό.

Άλλο υποκειμενικό, άλλο εγωκεντρικό. Το δύσκολο είναι να βρεις την συνθήκη που ορίζει το απόλυτο.


Οι εφαρμογές της γνώσης δεν είναι "προφανώς" εγωκεντρικές, είναι εγωκεντρικές όταν τα ερωτήματα γεννιούνται μέσα από μια εγωκεντρική στάση.
Τα ερωτήματα εφαρμογής είναι εγωκεντρικά (Ωραία το βρήκα! και τώρα πως τον χρησιμοποιώ προς όφελος μου?) όχι της γνώσης (Τι είναι ο ήλιος?).

4
Κατ' αυτήν την έννοια Harrucci γίνεσαι εγωκεντρικός. Προσπαθείς να μάθεις τον "ρόλο" σου σ' ένα όλον όταν δεν γνωρίζεις ακόμα τα συστατικά σου και τον έλεγχό τους. Και αυτό διότι υποθέτεις ότι είναι σημαντικός και η αλλαγή του θα άλλαζε τον κόσμο.

Προσπαθώ να μάθω και τον ρόλο μου σε ένα σύνολο λειτουργιών που αποτελεί τον κόσμο των εμπειριών μας. και μετά απλά θα ξέρω. εγώ δεν υποθέτω τίποτα, η πράξη έχει αποδείξει ότι η γνώση φέρνει αλλαγή. Δεν είναι η ανάγκη για αλλαγή που φέρνει την γνώση όμως, αλλά η περιέργεια και μόνο. Και είναι τόσο δυνατό αυτό το συναίσθημα που σχεδόν θεωρείται ένστικτο για τον άνθρωπο, αφού πολλές φορές μπήκε πάνω και από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης (βλέπε περιπτώσεις Κολόμβου, Γαλιλαίου). Οι εφαρμογές της γνώσης είναι εγωκεντρικές (προφανώς!) αλλά ή ανάγκη για γνώση είναι απλά ανάγκη.


Υ.Γ είναι διαφορετικές οι επιστήμες που ασχολούνται με την λειτουργία του εγώ και την λειτουργία του σύμπαντος.

5
Harucci, ρίξε μια ματιά, να δεις οτι τα 21 γραμμάρια δεν είναι επιχείρημα σωστό.

καλό  ;) Η ουσία του πράγματος όπως και να χει (είτε αυξάνει το βάρος είτε μικραίνει μετά το θάνατο) είναι πως δεν μπορούμε να αναγάγουμε την ανθρώπινη υπόσταση ούτε σε μάζα από κύτταρα ούτε σαν ένα σύνολο λογικών αποφάσεων. Είναι κάτι  περισσότερο από αυτά. Αυτό ήθελα να πω 8)

6
@papous

δεν θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω εκτενώς ούτε για την υπόθεση της συναίσθησης των μεταγωγέων ούτε θα ανοίξω νέα συζήτηση σε αυτό το post για την διαφορά ρομπότ ανθρώπου. Η απάντηση μου σε όσα ανέφερε ο παππούς είναι ότι 21 γραμμάρια περίπου διαφοροποιούν έναν άνθρωπο 70 κιλών από μία μάζα κυττάρων 70 κιλών και ένα ρομπότ 70 κιλών.

Τώρα στην ουσία του πράγματος, ανθρωποκεντρική θεώρηση είναι να πιστεύεις ότι όλα κινούνται γύρω από σένα για σένα (Βλέπε θρησκείες). Το να θες να καθορίσεις την θέση σου μες στο σύμπαν είναι περιέργεια, είναι ανάγκη, είναι μυστήριο, είναι γοητεία πες το όπως θες αλλά δεν είναι ανθρωποκεντρικό. Τώρα από κει και πέρα τι θα κάνεις αν αποκτήσεις την γνώση δεν ξέρω. Ισως βρεθεί μετά κάτι άλλο που δεν ξέρεις...

7
Με το να λες ότι πρέπει να μάθουμε (?) τον ενεργειακό μας ρόλο μέσα στο σύμπαν, αυτομάτως θέτεις τον εαυτό σου ως κέντρο του σύμπαντος!


Δηλαδή αν πούμε οτι σε μια φανταστική ιστορία υπάρχει ο βασιλιάς, οι άρχοντες και οι δούλοι. και αποφασίσω οτι τελικά ανοίκω στην κατηγορία των δούλων το σύστημα είναι δουλοκεντρικό?  ;D εγώ για επίγνωση του ρόλου μας μίλησα οπώς και του ρόλου οποιουδήποτε άλλου μεγέθους στο σύμπαν

8
Το από τι νόμους διέπεται η φύση είναι άσχετο με την ύπαρξη ή όχι του θεού. Η φύση έχει την τάση να ισορροπεί είναι το μόνο σίγουρο. Ο αναλόγιο έχει την τάση να προσπαθεί να μεταφράσει αυτή την εξισορρόπηση σε σχέση με τον άνθρωπο. Ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος ούτε ότι όλα γίνονται χάριν του ανθρώπου, γιατί αν αύριο σκάσει καμιά μαύρη τρύπα και μας ρουφήξει όλους τα σταυροκόπια δεν θα βοηθήσουν και πολύ, όπως και αν οι ψυχές μας μεταφερθούν μέσω αυτής της μαύρης τρύπας σε άλλη διάσταση δεν θα έχει καμία ανθρωποκεντρική σημασία η αρχή διατήρησης της ενέργειας. Το σύμπαν των εμπειριών μας δεν είναι το πραγματικό σύμπαν. Έχει αποδειχτεί ότι ο μέγιστος αριθμός διαστάσεων είναι 10 και εμείς είμαστε τριών. Άντε εξήγησε σ' ένα μυρμήγκι τι είναι η πτώση με αλεξίπτωτο δηλαδή 

 Η υλη γεννήθηκε για να αποδομηθεί. Όχι να εξαϋλωθεί! αλλά για να καταστεί τελικά άχρηστη! Δεν πιστεύω ότι όλο αυτό το σύμπαν είναι τυχαίο γιατί δεν λειτουργεί τυχαία. Η συμπαντική πραγματικότητα μας είναι αλήθεια ότι διέπεται από φθορά, μια άλλη πραγματικότητα ίσως να τονώνεται μέσω αυτής της φθοράς.

Η απάντηση μου είναι ότι για να μάθουμε την σχέση μας με τον όποιο θεό ελέγχει τα ινία αυτού του σύμπαντος είναι να μάθουμε ποιος είναι ο ρόλος μας ενεργειακά μέσα σ' αυτό το σύμπαν. Οι εκκλησίες και οι καμπάνες τις Κυριακές είναι για όσους δεν πάνε στο γήπεδο. Τις Κυριακές με κάτι πρέπει να αποβλακωνόμαστε για το καλό της ψυχολογίας μας.

9
επειδη με ρωτησε και ενας φιλος με pm για το τι εννοω για την φωνη μου... ακουστε την στο http://www.myspace.com/harrucci
τα κομματια που αντιπροσωπευουν την χροια που θελω να εχω ειναι στο the sideeffect και στο κομματι των paradise lost permanent solution που εχω διασκευασει. μαρεσει αυτη η χροια αλλα δεν μπορω να την εχω, γιατι σφιγγω το λαιμο μου για να την βγαλω... ελευθερη η φωνη μου ακουγεται πολυ χαλαρη και δεν γουσταρω μια... σημερα παντως η δασκαλα μου ειπε οτι τα πατηματα θα ερθουν μονα τους με τον καιρο και τοτε δεν θα χρειαζεται να ζοριζομαι. Και δεν υφισταται θεμα αφωνου οχι μονο σε μενα αλλα και γενικοτερα


πειτε μου και σεις την γνωμη σας πιο συγκερκιμενα

10
Ειμαι 26 χρονων ασχολουμαι χρονια με την μουσικη αλλα πριν 5 μηνες αποφασισα να ασχοληθω με το τραγουδι. Ξεκινησα λοιπον μαθηματα σένα ωδειο για συγχρονο τραγουδι. Η δασκαλα μου επεμενε απο την αρχη να μην κανω ασκησεις μονος μου σπιτι επειδη ειμαι αρχαριος. Εγω απο την αλλη την εγραψα κανονικα. Κανω 1 ωρα ζεσταμα και αλλες 2 ωρες τραγουδαω καθε μερα.και αυτο γιατι προσπαθω να βγαλω ογκο. Η δασκαλα επιμενει να τραγουδαω ελευθερα χωρις να ζοριζω ουτε το λαιμο ουτε το λαρυγγα η οτιδηποτε αλλο στην περιοχη. αλλα αυτο που ακουω ειναι πιο αδυναμο και απο την ομιλια μου. Με την δασκαλα προφανως δεν εχουμε μιλησει για καμια τεχνικη..ουτε για σταση σωματος ή διαφραγμα ή ολα αυτα που βλεπω στο youtube.
 
Η φωνη μου ειναι λεπτη (συνομoταξιας τραγουδιστη Radiohead, Muse ) οποτε αυτο που ακουω δεν μάρεσει οταν τραγουδαω ελευθερα και ψαχνω απεγνωσμενα τροπους να δωσω ογκο στην φωνη. Καθε φορα ομως που προσπαθω ζοριζω το λαιμο μου στο τελος. Το θεμα ειναι οτι η χροια μου μαρεσει οταν φωναζω ή οταν προσπαθω να δωσω ογκο τεχνητα.

Στην αρχη εσφιγγα το λαιμο για να βγει πιο πνιχτος ο ηχος και να εχει μια χροια συντομα ομως πονεσα στα σημεια που ειναι οι αμυγδαλες. καταλαβα οτι εκανα λαθος. Μετα προσπαθησα οσο ανεβαινω να λεω χασμουρητα τις νοτες και να σηκωνω το σταφυλλι στον ουρανισκο συντομα πονεσα κατω απο το πηγουνι. Μετα προσπαθησα να κραταω σε χαμηλη θεση το λαρυγγα καθως ανεβοκατεβαινω στις κλιμακες, και τα γ@**σα ολα! Σημερα μπορω να πω οτι ο λαιμος μου ειναι στην χειροτερη κατασταση που ηταν ποτε. Με 2 λεπτα τραγουδι κλεινει.


Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν εχει καμια ελπιδα η φωνη μου να αποκτησει ποτε ογκο με τον καιρο και με τεχνικη ή να το παρατησω.


PS. Ειδα για μια τεχνικη SLS (Speech Level Singing) που κρατας το λαρυγγα σε σταθερη θεση και την φωνη σε σταθερη ενταση καθως ανεβοκατεβαινεις και αυτο που ακουγα μ αρεσε απιστευτα. το θεμα ειναι οτι τιναξα το λαιμο μου στον αερα. οποτε το παρατησα και ξαναγυριζω στο "ελευθερο" της δασκαλας μου

11
Προτεινόμενο Πρόβλημα φυσικής πανελληνίων (20/20 μονάδες αξιοπρέπειας)

"Για δεδομένο οικοδομικό συγκρότημα και δεδομένες τις θέσεις και τους προσανατολισμούς μπάτσου-θύματος στο επίπεδο XY ως προς σταθερό σημείο αναφοράς Ο να υπολογιστούν:

Α) Η γωνία που πρέπει να στοχεύσει ο μπάτσος στον τοίχο για να σας πετύχει στην καρδιά με έναν εξοστρακισμό
Β) Επαναλάβετε το Α για 2 εξοστρακισμούς
Γ) Επαναλάβετε το Α για 3 εξοστρακισμούς
Δ) Πόσο επί τοις εκατό κερδίσατε χρόνο ζωής στην περίπτωση Γ σε σχέση με την Α;
Ε) Αν ο πόνος είναι ανάλογος της γωνίας σφήνωσης θ ( θmax=90 deg) σε τι γωνία πρέπει να πυροβολήσει ο μπάτσος τον τοίχο ώστε με 3 εξοστρακισμούς ο πόνος σας να είναι μέγιστος;
Z) Χρησιμοποιώντας την εξίσωση bernoulli βρείτε την ταχύτητα εκροής του αίματος από το σώμα σας
Η) Να βρεθεί πτώση πίεσης στο κυκλοφορικό σύστημα μετά το χτύπημα
Θ) θεωρώντας ότι απαιτείται η απώλεια του 75% του αίματος για να πεθάνετε βρείτε τον χρόνο θανάτου σας"

Δίνονται:

U_σφαιρας = 50 m/s
m_σφαιρας = 0,05 Κg
m_16χρονου = 60 Kg
P_env = 760 mmHg
P_αιματος = 860 mmHg
U_αιματος = 0,1 m/s
d_αιματος = 1060 Kg/m3
V_αιματος = 7 lt

Μία συνεργασία του Υπ. Παιδείας και της ΕΛ.ΑΣ.
πιστευω οτι ειναι αναγκη να το λυσουν κυριως οι "καλοι" μαθητες, γιατι (οπως αφηνεται να εννοηθει σε αρκετα ΜΜΕ) οι "κακοι" ειναι στις πορειες

12
@ixnilaths
Καταρχας η θεωρια της σχετικοτητας εχει επαλήθευτει πειραματικα...αυτο δεν παει να πει οτι εξηγησε τα παντα, αλλα καποια πραγματα που μεχρι τοτε δεν μπορουσαν να εξηγηθουν...οπως και ο 2ος νομος του νευτωνα ενω ισχυει στην καθημερινη ζωη, οταν πλησιαζουμε τις ταχυτητες του φωτος παραλασεται σε αυτον τις σχετικοτητας...αυτο τι παει να πει οτι ο νομος του νευτωνα δεν ισχυει?? Οχι!...απλα ειναι για ενα συγκεκριμενο ευρος φαινομενων...δεν εφτασε ακομα η εποχη του υπερνομου της φυσικης που θα περιγραφει τα παντα απολυτα και αιτιοκρατικα...και ισως απο οτι λενε οι φυσικοι να μην υπαρχει καν αιτοκρατια στην φυση...

οποτε οσοι μιλατε για επιστημες (και οχι για επιστημες-αλχημειες των "ψαγμενων" βιβλιοπολειων) τις αντικρουμενες αποψεις των επιστημονων να μην τις βλεπετε και τοσο σαν ντερμπυ ολυμπιακος-παναθηναικος γιατι πλαναστε οικτρα αν νομιζετε οτι ετσι λειτουργουν οι επιστημονες...

αυτη την στιγμη η θεωρια του δαρβινου εξηγει το συνολο των διεργασιων στην φυσικη εξελιξη, χωρις να μπορει να εξηγησει τα παντα...αυτο ουτε την ακυρωνει, ουτε μειωνει την αξια της...

13
Παλι με χρονια με καιρους παλι δικο μας θα ναι...Η ελλαδαρα θα το σηκωσει και φετος ;D ;D ;D

14
Αθλητισμός / Απ: Ολυμπιακος
« στις: 05/06/08, 15:25 »
τιμη και δοξα στον εθνικο μας σταρ, μετα την αλικη βουγιουκλακη, τακη τσουκαλα :o

τωρα πραγματικα, πειτε μου κατι αναλογο με τσουκαλα που βλεπετε στην τηλεοραση, στην ζωνη 12-2...πεθανε η ελληνικη τηλεοραση μετα το διωγμο του σταρ...εγω προσωπικα τρωγοντας ποπ-κορν τα ειδα ολα στον τσουκαλα...ταισμα μαιμους σε κλουβι, κυνηγι κοτας μες στο στουντιο, επεξηγηση της πτωσης νερου διαμεσου σουρωτηριου με φιλοσοφικες προεκτασεις, ποιηση και αλλα πολλα...

πραγματικα σας μιλαω μου εχει λειψει αυτη η εκπομπη! ;D ;D ;D ;D

15
Αθλητισμός / Απ: Ολυμπιακος
« στις: 05/06/08, 14:26 »
μην μασατε ρε η ΑΕΚ το πηρε το πρωταθλημα και στο μπασκετ ;D ;D ;D ;D

ειναι η πρωταθλητρια στις καρδιες μας χα0χα0χα0χα0χα0χα 8)
ΔΕΝ! :-X

16
Αθλητισμός / Απ: Ολυμπιακος
« στις: 05/06/08, 12:54 »
ολυμπι ολυμπι ολυμπιακε ομαδα ομαδαρα μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!! 8)


17
Αθλητισμός / Απ: Ολυμπιακος
« στις: 05/06/08, 12:34 »
ξυπνατε ρε! τα πρωταθληματα για τον ολυμπιακο ειναι σαν την Κων/πολη για τους Ελληνες...

ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ 'ΝΑΙ!!


 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

18
Διασκέδαση / Απ: L O S T
« στις: 05/06/08, 12:19 »
argo και γω μια απο τα ιδια...ηταν και μερες που δεν αντεχα και εβλεπα 2 και 3 επεισοδια στην σειρα απο τους 3 πρωτους κυκλους...τωρα πλεον εχει γινει πιο "τεχνοκρατικο" το υφος του 4ου κυκλου και οχι τοσο ψυχολογικο-αλχημιστικο που ηταν οι πρωτοι κυκλοι...και νομιζω οτι εχουν ανοιξει πλεον τοσα πολλα μετωπα που δεν μπορω να επικεντρωσω καπου το ενδιαφερον μου...στους πρωτους κυκλους ειχαν καλυτερη ταξη τα πραγματα στο μυαλο μου..μια το hatch, μια εκεινο το μαυρο φαντασμα, μια οι others...αυτα...τωρα δεν ξερω που να εστιασω...βεβαια αρχιζουν και βγαινουν πολλα συμπερασματα σιγα σιγα για το νησι κατα πρωτο λογο...αλλα εχουν πολλα ακομη να απαντηθουν...οπως τι ειναι εκεινο το τεραστιο ποδι με τα τεσσερα δαχτυλα, τι ακριβως ειναι οι others, για ποιο λογο εχουν πει οτι ειναι σωτηρες, τι ειναι οι αριθμοι.... και αλλα τοσα μα τοσα πολλα που δεν μπορω να θυμηθω τωρα

19
Διασκέδαση / αγαπημενη σας φραση
« στις: 03/06/08, 14:43 »
ποια φραση ειναι η αγαπημενη σας?

εμενα με αρεσει το "ελληνικο inversion" στις αρνητικες προτασεις 8)

την παρακατω προταση
"Δεν θα ερθω τελικα αποψε ρε" θα την εκανα

 "Θα ερθω τελικα αποψε ρε...Δεν" ;D

20
Λοιπά / Απ: Το όνομα των Σκοπίων
« στις: 02/06/08, 11:30 »
ε βεβαια που να βρουνε χρονο στα σχολεια για κατι τετοιο..εχουν τα θρησκευτικα...νομιζουν οτι το φανερο σχολιο ειναι ακομα κρυφο? γιαυτο λεω οτι αν υστερουμε καπου στα σιγουρα με εκεινους τους αρχαιους ειναι οτι εμεις γεννηθηκαμε ραγιαδες και να δω ποσα ακομα χρονια θα ειμαστε

21
Λοιπά / Απ: Το όνομα των Σκοπίων
« στις: 01/06/08, 05:10 »
ρε παιδια ειναι πολυ απλο...η μεσογειος ειναι ελληνοκεντρικη...αλλα ας υποθεσουμε οτι δεν ειμαστε ελληνες...
ωραια...?
οι αρχαοι ελληνες ηταν τα φυλο που εκανε την μεσογειο λιμανακι...ειναι γεγονος...δεν ειπα οτι οι πυραμιδες ειναι ελληνικες, ουτε οτι οι κηποι της βαβυλωνας φτιαχτηκαν απο ελληνες...θαυμαστα εργα δεν αντιλεγω και μη ελληνικα...στην μεσογειο ξερετε καποιον λαο που να δημιουργησε πολιτισμο? οχι...οι ελληνες σπερνανε παντου πολιτισμο στην μεσογειο..οι ρωμαιοι ηταν ελληνες και στην συνεχεια μετεφεραν το ελληνικο στοιχειο στην υπολοιπη ευρωπη δημιουργωντας αυτο που λεγεται σημερα δυτικος πολιτισμος...δεν ειμαι εγω ελληνοκεντρικος...ελληνοκεντρικα ειναι το πυθαγορειο θεωρημα, η θεωρια αριθμων και η αρχιτεκονικη της ακροπολης...ο νευτωνας και ο γαλιλαιος ηταν ελληνοκεντρικοι...οχι εγω...το πληκτρολογιο που γραφετε ειναι ελληνικεντρικο...αυτα για μενα ειναι τα γεγονοτα

τωρα απο κει και περα...τιποτα δεν μπορει να αποδειχθει για την καταγωγη των σημερινων ελληνων σε σχεση με τους τοτε...απλα ειναι πως γουσταρεις να βλεπεις το ποτηρι μισογεματο ή μισοαδειο...προσωπικα δεν θεωρω παραλογο να κυκλοφορει το DNA αυτων των ανθρωπων στις φλεβες μας...ποτε δεν εγινε καμια μαζικη ανακατανομη πληθυσμου στον σημερινο ελλαδικο χωρο...και αυτο μου δινει καθε δικαιωμα να πιστευω οτι ειμαστε οι απογονοι εκεινων των αρχαιων

22
Λοιπά / Απ: Το όνομα των Σκοπίων
« στις: 01/06/08, 01:01 »
Ως γνωστων για περισσοτερα απο 1500 χρονια δεν υπηρχε ελλαδα, υπηρχε ρωμαικη αυτοκρατορια και στη συνεχεια ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια και ο αυτοκρατορας δεν ηταν αυτοκρατορας των ελληνων αλλα των ρωμαιων, και το οτι μιλαγανε την ελληνικη γλωσσα αποτελεσε λυση αναγκης αφου η πλειονοτητα του πλυθησμου μιλουσε αυτην. Αλλα δεν υπηρχε κανενας που να βγαινει και να λεει οτι ειναι ελληνας. Φυσικα ουτε και βυζαντινοςμιας και ειναι μεταγενεστερος ορος, ηταν ρωμαιοι, και οι τουρκοι επι τουρκοκρατιας ρωμιους μας λεγανε, δεν αναρωτηθηκατε γιατι?

νομιζω οτι πρεπει να προσπαθησεις λιγο περισσοτερο για να κανεις το επιγχειρημα σου να ευσταθει...δεν ηταν συμβαση οτι μας ειπαν οι τουρκοι ρωμιους? και ηταν συμβαση οτι στηθηκε μια ολοκληρη αυτοκρατορια βασισμενη στην ελληνικη...με κεντρο της τον ελλαδικο χωρο...και αυτο το λες ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια...αυτο που δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι η συμβαση ηταν οτι το βασιλειο ξεκινησε με το ονομα ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια...με την ιδια λογικη ειναι και δυτικη κινεζικη και αναλικοανατολικη αυτοκρατορια των ινκας...τι να πω ρε παιδια οτι θελετε λετε...τουλαχιστον αποδειξτε το...γιατι νοημα δεν βγαινει απο αυτα που γραφετε ορισμενοι...


και στην τελικη κανενας δεν αρνειται την συγγενεια μας με τους ιταλους...αφου οι ρωμαιοι ειναι απογονοι αρκαδων...ελληνικης καταγωγης ειναι ουσιαστικα...απλα διαφοροποιηθηκαν στην πορεια...και τα λατινικα παιδι τηε ελληνικης ειναι...και η σικελια αιωνια αποικια των αρχαιων ηταν...οποτε οπως λενε και στην ιταλια ειμαστε "ουνα φατσα ουνα ρατσα"

23
Λοιπά / Απ: Το όνομα των Σκοπίων
« στις: 31/05/08, 03:20 »
Χαλαρωσε αρχηγε,συζητηση κανουμε οχι διαγωνισμο ποιος την μυρισε πρωτος.Μιλησα για επιλεκτικο copy paste και παραθεση ενος κειμενου στα αρχαια το οποιο το 90% του φορουμ με δυσκολια θα καταλαβει.Δεν καταλαβαινεις τι γραφω;Ελληνικα ειναι οχι Μακεδονικα.Το αν εχω γνωσεις πανω στο θεμα,ασε να το ξερω εγω καλυτερα.Ειναι δυνατον να μην κανω copy paste ενα κειμενο 300+ λεξεων και να κατσω να γραψω την κεντρικη ιδεα του πληκτρολογοντας το;
Δεν εχω τοσο χρονο για χασιμο-σορυ κιολας.Το πανεπιστημιο το εχω τελειωσει πριν 15 χρονια και απορω για το ποστ σου γενικα,στο οποιο πηρε  μπαλα και τον ρουφους,ισως λογω κοινης ιδεολογιας και σκεψεων.
Με λιγα λογια μη γ**ας τη συζητηση μονο και μονο για να γραψεις κατι επι προσωπικου.Ας κανει το κιθαρα ενα ειδικο section οπου θα την λεμε ο ενας στον αλλο,για να μην τρολλαρονται οι συζητησεις στην τελικη.

αυτος που εχει βγαλει πανεπιστημιο, εχει την κριτικη σκεψη να κανει τα πραγματα πιο συνεπτυγμενα και κατανοητα και σ'αυτους που δεν ξερουν...εγω απο την αλλη ειδα στο ποστ σου εναν αντιλιακοπουλο αλχημιστη copy paste παπαγαλο σ'ενα χυμα κειμενο που μονο σκοπο ειχε να μας πει (την κατα φανταστιαν σου, αβασιμη) alternative εκδοχη της ιστοριας...οταν λοιπον λες την γνωμη σου δημοσια φροντισε να την στηριζεις με επιγχειρηματα και οχι να δινεις απαντησεις "αντε τωρα να σας εξηγησω τι εννοουσα"...οσο για τις γνωσεις απο τις στιγμη που λες οτι τις εχεις φροντισε να τις μαθουμε και μεις γιατι αν ξεχασες μιλας σε φορουμ...και απο τα λεγομενα σου μονο ως οιδημονας δεν κρινεσαι...ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ? τι ειναι αυτη νεα γλωσσα? γιατι αν εννοεις των σκοπιανων ειναι βουλγαρικη διαλεκτος

Οσο για τις γνωσεις σου χαιρομαι.Αν ο εχων ελληνικη παιδεια ειναι ελληνας τοτε γιατι οι ελληναρες συμπατριωτες μας εκραζαν τον Τσεναι πριν κατι χρονια επειδη ηταν απο την αλβανια;Τωρα που παει για το δευτερο του πτυχιο στην ιατρικη με υποτροφια στην αμερικη,ειναι ελληνας η αλβανος;
καλα ρε φιλε εγω κοιταω πως θα παρω δικιες μου υποτροφιες με του τσεναι θα ασχολουμε? δεν παμε καλα...δεν ειναι τοσο απλο το θεμα με τους αλβανους, ειναι ασχετο με την συζητηση και δεν το σχολιαζω


πως το γεγονος οτι οι μακεδονες συμμετειχαν στους ολυμπιακους και λοιπα παραδειγματα που αναφερεις,δεν αναιρουν το γεγονος οτι ηταν ενα ξεχωριστο κρατος το οποιο εν συνεχεια λειτουργησε ως κατακτητης απεναντι στο ελληνικο.
καταρχας στην αρχαιοτητα ετσι και αλλιως υπηρχαν πολεις-κρατη...κατα δευτερον το οτι ηταν διαφορετικα κρατη δεν παει να πει οτι ηταν διαφορετικες φυλες...κατα τριτον για πιο ελληνικο κρατος μιλας???? πολεμοι, συμμαχιες κατακτητες και κατεκτημενοι μεταξυ των αρχαιων ελληνων ηταν το μονιμο φαινομενο...ε και? οι αθηναιοι ειχαν για παραδειγμα υπο τον ελεγχο τους τις κυκλαδες? αυτο τι παει να πει οτι οι κυκλαδιτες δεν ηταν ελληνες?

Καπου διαβασα οτι το γεγονος οτι οι κρητικοι μιλουν το κρητικο ιδιωμα δεν τους κανει να μην ειναι ελληνες.Καλο!
Ρωτησες τους κρητικους αν θελουν να ανηκουν στην ελλαδα;Το ξερεις οτι το 2012 συμπληρωνονται 100 χρονια απο την ενταξη της κρητης στο ελληνικο κρατος και ληγει η "συμβαση".Εκει να δεις γελια με τα εθνικια κρητικους που θελουν ανεξαρτητοποιηση.
α ναι η γνωστη "συμβαση της κρητης"... τωρα εσυ θες να κανουμε συζητηση σ'αυτη την βαση? ε δεν παιζει να την συνεχισω την συζητηση...δεν εχει νοημα...

24
Λοιπά / Απ: Το όνομα των Σκοπίων
« στις: 30/05/08, 00:21 »
Τι καθορίζει την εθνικότητα ενός ανθρώπου? Αν η μητέρα κάποιου είναι ελληνιδα και ο πατέρας Ρώσος τι είναι? Ρωσος ή Ελληνας?

εγω γι αυτο ειπα απο την αρχη να μην ανοιξουμε τετοια συζητηση γιατι οπως πολυ σωστα ειπε ο consantine δεν ειναι εκει το θεμα...παρολα αυτα εκανα για αλλη μια φορα το λαθος και το συνεχισα και ειδου τα αποτελεσματα...η πληρως φιλοσοφικη ερωτηση...

δεν ξερω τι ειναι αυτος...μαλλον του ταιριαζει το ελληνορωσος...αλλα τα παιδια του αν μεινουν στην ελλαδα θα ειναι ελληνοελληνορωσοι και τα παιδια τους θα ειναι ελληνοελληνοελληνορωσοι και καποια στιγμη το ρωσος θα υπαρχει σε αμελητεο βαθμο ωσπου θα εξαληφθει εντελως...αυτο εννοω οτι μια φυλη απορροφαει τα μπασταρδεματα...

παρε τις γατες...για να φτιαξεις μια νεα ρατσα πρεπει να γινουν πολλα και μελετημενα ζευγαρωματα των απογονων...αντιθετως αν ζευγαρωσεις μια σιαμ με ενα αγκυρας θα βγει μπασταρδο...αν αυτο το μπασταρδο το βαλεις με σιαμ, τους απογονους του με σιαμ και τους απογονους των απογονων του με σιαμ οπως καταλαβαινεις στο τελος θα βγει παλι σιαμ...και μαλιστα καθαροαιμο...

τεσπα δεν εχει νοημα η συζητηση...

25
Λοιπά / Απ: Το όνομα των Σκοπίων
« στις: 29/05/08, 17:02 »
Δηλαδή το μόνο που μας ενδιαφέρει και που μας διαμορφώνει την προσωπικότητα είναι η πιθανότητα άμεσης καταγωγής από τον Οδυσσέα, τον Αριστοτοέλη και τον Περικλή??
εδω κολλαει το...Αλλού βαρούν τα τούμπανα αλλού χορεύει η νύφη...ειπε κανενας οτι ειναι το μονο και το χασα καπου?... παρολα αυτα για πολλους ειναι φυσικη αναγκη να ξερουν απο που καταγονται...

Το τί έκαναν οι αρχαίοι ''πρόγονοι'' είναι δικός τους λογαριασμός. Και δε νομίζω να ήθελαν τη δική μας φάρα για απόγονους..Και επίσης, το θέμα δεν είναι ότι οκ εμείς έχουμε αίμα να κυλάει στις φλέβες μας από την αριστοκρατία του πνεύματος, αλλά το πως διαμορφώνουμε και μεστώνουμε μέσα μας τις ιδέες που αυτοί διακήρυξαν. Τα άλλα όλα είναι λογια του αερα, κρυφοεθνικιστικά και προγοναλάγνα κατ ' εμε.
συμφωνουμε απολυτα...υπαρχει και η περιπτωση ομως που απλα το βλεπεις λογικα και οχι φανατικα

Το γραψα και στην έκθεση!Ναι, η αρχαιότητα είναι παράδοση και ιστορία μας και πρέπει να τη διομορφώνουμε στα σημερινά δεδομένα της εποχής, αποβάλλοντας οτιδήποτε το στατικό και παρωχημένο. Το ότι έχουμε ίσως υπάρχει και μια δόση αρχαίου αίματος στις φλέβες μας, δε μας κάνει απαραίτητα καλύτερους από κάποια άλλη φυλή. Όλοι πριν γίνουν οι Σέρβοι, οι Τούρκοι, οι Γάλλοι, οι Πορτογάλοι καταγόταν από κάποια φυλή η οποία πήγε και εγκαταστάθηκε στο μέρος όπου σήμερα εκτείνονται οι χώρες τους.

υπαρχουν διαφοροποιησεις απο φυλα σε φυλα...δεν ειναι ολα το ιδιο...συγκεκριμενα οι αρχαιοι Ελληνες εχουν στησει τα θεμελια αυτου του πλανητη...το ιδιο ισχυει και για αλλους μονο 3-4 λαους...αυτο δεν ειναι τυχαιο...απεχω απο την λογικη του καθε φασιστα που θα μιλησει για τον "τελειο λαο" απεχω και απο ενα κουμουνι που θα πει οτι ολοι ειναι το ιδιο...το υγειες ειναι στην μεση...οπως οι μαυροι κατα μεσο ορο (σορρυ για την εκφραση) την εχουν μεγαλυτερη και εχουν μεγαλες σωματικες αντοχες...αλλοι γεννηθηκαν εξυπνοτεροι...και μεσα σ'αυτους ηταν και οι αρχαιοι Ελληνες

Το ότι οι Σέρβοι για καποιους λόγους παραχαράσσουν την ιστορία είναι εντελώς διαφορετικό θεμα από το να θεωρούμε τους εαυτούς μας ανώτερους από αυτούς με το πρόσχημα του χρυσού μας αίματος. Οπότε καλύτερα ας αφήσουμε αυτες τις παράλογες προγονοπληξίες και ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα καπως περισσότερο ουσιαστικά...
Οχι αυτο ακριβως ειναι το θεμα...και το γεγονος οτι αυτοι παραχαρασουν και εμεις οχι μας κανει απο μονο του ανωτερους...καποιο λαοι απλα ειναι για τα μπαζα...και ο Ελληνας παροτι εχει καγκουροποιηθει εντελως, οντας τοσα χρονια ραγιας...ακομα εχει αυτο το μαλακογονιδιο να σπουδαζει, να το φιλοσοφει και να βρισκει τον ευκολοτερο τροπο για να κανει τα πραγματα...η κλασσικη παιδεια μας λειπει μετα απο τοσα χρονια μεσαιωνα...και ειμαι σιγουρος οτι η γενια των παιδιων μας θα την εχει

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7