Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - ag313

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7
2

Πιθανόν να παρακινούσες πολλούς να  κατασκευάσουν τον διακόπτη, αν είχες τα στάδια της κατασκευής βήμα-βήμα με φωτογραφίες, όπως πχ. κάνει ο adrianos.

Προσωπικά χαίρομαι πολύ που έδωσες πληροφοριες για το θεωρητικό κομμάτι του κυκλώματος. Στη θέση σου νομίζω θα υλοποιούσα κάτι αντίστοιχο με μικροελεγκτή.
Φιλε Gant δεν εχω κατασκευασει το κυκλωμα αυτο! πριν προλαβω, εδιωξα τον screamer για εναν mark iv, και τα υλικα πηγαν για διακοπτη για τον mark, που εχει ιδιου τυπου σχεδιαση.
Οσο για τον μικροελεγκη και αλλες υλοποιησεις να πω απο πλευρα κοστους το εξης: Το σασι, οι διακοπτες κ τα ρελε ειναι απαραιτητα ετσι κ αλλιως, και ειναι περιπου το 90% του συνολικου κοστους...


Eναλλακτικα πας εδω
http://www.voodoomanswitches.com/
και του ζητας να σου φτιαξει εναν, ειναι σχετικα φθηνος, π.χ.
http://www.ebay.co.uk/itm/ENGL-Z-4-Replacement-Footswitch-Voodooman-Foot-Switch-/320702967707?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aab62ef9bΠαρ ολα αυτα jesus, ο Ζ-4 ειναι απλος διακοπτης και κανει τη δουλεια στο περιπου, οπως περιγραφω στον προλογο. Ενα κυκλωμα της λογικης αυτου που παρουσιασα ειναι αυτο: http://voodoomanswitches.com/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,340/category_id,1/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,1/ οπως ανεφερα κ στον gant. Το εχω φτιαξει (ελαφρως διαφορετικο κ προσαρμοσμενο στα μετρα μου) παλι με κατω απο 40€.
Δεν το λεω για να θιξω τον βουντουμαν σε καμια περιπτωση, απλα να τονισω και να "ενημερωσω" για το τι δυνατοτητες μειωσης του κοστους υπαρχουν.


Ευχαριστω για τα σχολια! ;)

3

Τελευταίες πινελιές:
Πως θα "μεταφράσουμε" τη σωστή πληροφορία των εξόδων των flip flop σε πραγματικό βραχυκύκλωμα;


Εδώ έρχονται τα ρελέ. Διακόπτες στην ουσία, που αλλάζουν με μηχανικό τρόπο (κινούμενα μέρη) κατάσταση όταν διεγερθεί το πηνίο τους. Αν λοιπόν σε ένα ρελέ με ονομαστική τάση διέγερσης τα 9V DC, εφαρμόσουμε την τάση αυτή στο πηνίο, τότε το ρελέ μεταβαίνει απ την Normally Closed (Ν.C.) κατάσταση του στην Νοrmally Open (N.O.) κατάσταση, για όσο το πηνίο βρίσκεται υπό τάση.   

Αν το παραπάνω πηνίο του ρελέ (ακροδέκτες 85-86) είναι χωρίς τάση τότε ο 87a είναι ο N.C. ακροδέκτης, και ο 87 ο N.O. ακροδέκτης.


Υπάρχουν και ρελέ που λειτουργούν με 2 πηνία, με παραπάνω πόλους κλπ. Δε μας αφορούν εδώ.

Έχοντας τα 9V (όποτε ακριβώς τα χρειαζόμαστε) απ τις εξόδους Q1, Q2 των flip flop, μπορούμε να μεταφέρουμε την τάση αυτή στο πηνίο. Προκύπτει όμως το εξής: η αντίσταση του πηνίου είναι πολύ μικρή σε σχέση με την αντίσταση εξόδου του ολοκληρωμένου, και τα 9V γίνονται πολύ λιγότερα πάνω στο πηνίο (5-6 με τα υλικά που έχω χρησιμοποιήσει), και το ρελέ τελικά δεν μεταβαίνει στην επιθυμητή κατάσταση. Η λύση είναι η παρέμβαση ενός απλού NPN τρανσίστορ:


Ο συλλέκτης (Collector) συνδέεται με την τάση τροφοδοσίας που έιναι και η επιθυμητή τάση στο πηνίο.
Η βάση (Base) συνδέεται με την έξοδο του flip flop. Αν αυτή είναι στα 9V, τότε ο εκπομπός (Emitter) που συνδέεται στο πηνίο, ακολουθεί από κοντά τη βάση και μένει περίπου στα 9V, όσο κοντά χρειάζεται για να είμαστε 100% ασφαλείς οτι το πηνίο του ρελέ θα διεγερθεί.
Αν πάλι το flip flop δίνει 0, τότε πάλι ο εκπομπός ακολουθεί το 0 της βάσης, και είμαστε ασφαλείς οτι το πηνίο δε θα διεγερθεί.Τέλος έχουμε τα led, για να βλέπουμε σε ποιό κανάλι είμαστε. Αυτά ανάβουν κατάλληλα, χρησιμοποιώντας τις πύλες ΝΟR. Η πύλη NOR δίνει έξοδο 1 (9V) μόνο όταν και οι 2 είσοδοι της είναι 0. Γι αυτό συνδέουμε κατάληλες εξόδους απ τα flip flop στην είσοδό της κάθε πύλης προκειμένου να ανάψει το σωστο led κάθε φορά. O πίνακας είναι κατατοπιστικός.

Εντέλει έχουμε το κύκλωμα! (σχεδιασμένο όσο καλύτερα μπορώ προς το παρόν)

Κόστος: μικρότερο από 40€ μαζί με κουτιά, jacks, τα πάντα.

Μια λίστα με τα πιο "ειδικά" υλικά που εχω χρησιμοποιήσει, απο banzai:
relays: http://www.banzaimusic.com/Finder-Relay-36.11-9V.html
Nor gate: http://www.banzaimusic.com/CD4001.html  (4x 2input gates)
D flip flop: http://www.banzaimusic.com/CD4013.html  (2x flip flops)
Dpdt momentary: http://www.banzaimusic.com/Taiwan-DPDT-Momentary.html


Προσοχή στους ακροδέκτες των ολοκληρωμένων! Στο σχέδιό μου δεν έδωσα καμία σημασία να είναι οι σωστοί προκειμένου το σχήμα να είναι πιο κατανοητό (άλλωστε έχω σχεδιάσει 2 ξεχωριστά flip flop, ενώ τα 2 βρίσκονται σε ένα ολοκληρωμένο) . Επίσης όλα τα ολοκληρωμένα έχουν ακροδέκτη V-. Στο κύκλωμά μας τον γειώνουμε.

Επίλογος:
Ο διακόπτης αυτός, πέρα από την ανάδειξη της εκπληκτικής ακρίβειας της ENGL στο κομμάτι αυτό, είναι και μια καλή αφορμή για εισαγωγή στα κυκλώματα που χρειάζονται τέτοιο τρόπο σχεδίασης. Εγώ τα αποκαλώ (μαζί και με πιο απλές σχεδιάσεις) "κυκλώματα ελέγχου βραχυκυκλωμάτων", και μου προκύπτει πότε πότε η ανάγκη τους!
Επίσης σημειώνω ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να υλοποιηθεί το κύκλωμα, πχ το "double throw" των διακοπτών είναι αχρείαστο. Όπως και το "double pole" θα μπορούσε να παρακαμφθεί προσθέτοντας άλλα λογικά κυκλώματα, και χρησιμοποιώντας τελικά SinglePoleSingleThrow διακόπτη. Το κόστος δε μεταβάλλεται αξιόλογα όμως, και προτίμησα να παρουσιάσω την πιο κατανοητή (κατ' εμέ) σχεδίαση.
Ελπίζω έστω και ένας να βρει αυτό το θέμα χρήσιμο και λίγο κατατοπιστικό!  :)

4

Τι είναι τα flip flop?
Είναι (μικρά) ολοκληρωμένα κυκλώματα, τα οποία διατηρούν την πληροφορία στην έξοδό τους (0 ή 1) μέχρις ότου ένας παλμός τα διεγείρει και τότε επαναπροσδιορίζεται η κατάστασή τους (δεν αλλάζει κατ' ανάγκη). Τα Data (D) flip flops που θα χρησιμοποιήσουμε, με τον παλμό (τη θετική ακμή του) στον ακροδέκτη "clock" μεταφέρουν την πληροφορία της εισόδου "data" στην έξοδο "Q". Όταν διεγείρονται  οι ακροδέκτες "set" ή "reset" δίνουν τιμή 1 ή 0 αντίστοιχα στην έξοδο "Q" , ανεξάρτητα απ την είσοδο και την προηγούμενη κατάσταση. Η συμπληρωματική έξοδος "Q'" έχει (σχεδόν) πάντα τιμή αντίθετη (συμπλήρωμα) της Q.*Τα flip flop μπορούν να δουλέψουν και με ανάδραση, δηλαδή μπορούμε να συνδέσουμε μια έξοδο στην είσοδο. Επειδή η διέγερση διαρκεί πολύ μικρό διάστημα (κατά την μετάβαση του παλμού του ρολογιού απ' το 0 στο 1, και όχι όσο ο παλμός είναι στο 1), μέχρι να πάρει νέα τιμή η έξοδος, το flip flop έχει ήδη "κλειδώσει", και πιθανή μετάβαση νέας τιμής στην είσοδο περιμένει νέο παλμό για να αξιοποιηθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύνδεση της Q' στην είσοδο D: με κάθε παλμό η Q αλλάζει κατάσταση αφού η Q' δίνει την συμπληρωματική τιμή της Q. Εδώ πάντως δεν χρειαζόμαστε αυτή τη συνδεσμολογία.


Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ακόμη λογικό κύκλωμα, τις πύλες ΝΟR (not OR).
ΟR= o λογικός σύνδεσμος "ή", αλλιώς διάζευξη. Οι πύλες έχουν 2 ή περισσότερες εισόδους με πιθανές τιμές 0 και 1 (σκεφτείτε το 0 σαν "η πρόταση Α είναι ψευδής" και το 1 ως "η πρόταση Α είναι αληθής") και μία έξοδο που εκφράζει αν αληθεύει η διάζευξη των εισόδων (αν αληθεύει η πρόταση Α ή η πρόταση Β). Συγκεκριμένα, αρκεί μια είσοδος να είναι 1 (μια πρόταση να είναι αληθής) για να είναι και η έξοδος 1 (να αληθεύει η διάζευξη).
not OR= η πύλη έχει ως έξοδο το αντίθετο (συμπλήρωμα) του αποτελέσματος της OR.**Τα λογικά κυκλώματα αποτυπώνουν τις καταστάσεις 0 και 1 με τάσεις. Το λογικό 0 αντιστοιχεί σε τάση V=0, και το λογικό 1 σε τάση V=V+, όπου V+ η τάση τροφοδοσίας του κυκλώματος. Εμείς για λόγους ευκολίας και συμβατότητας χρησιμοποιούμε την "κιθαριστική" τάση των 9V για τροφοδοσία (πάντα υπάρχει ένα περιθώριο γύρω απ τα επίπεδα τάσης).


Πίσω στα κανάλια και τους διακόπτες:
Κάθε κανάλι ορίζεται από τον εξής συνδυασμό βραχυκυκλωμάτων του stereo καλωδίου (αναγράφω με 0 και 1 για εξοικείωση).Διαβάζοντας ανάποδα τον πίνακα, καθένας απ τους 4 διακόπτες πρέπει να θέτει τα σωστά βραχυκυκλώματα, και μάλιστα ανεξάρτητα απ την προηγούμενη κατάστασή τους! Αυτό μας διευκολύνει λίγο: ξεχνάμε το ρολόι και τους παλμούς για τα flip flop, και ασχολούμαστε με τους ακροδέκτες "set" και "reset". Χρησιμοποιούμε 2 flip flop, ένα για κάθε πιθανό βραχυκύκλωμα (tip + ring). Στέλνοντας από κάθε διακόπτη σήμα στους κατάλληλους ακροδέκτες (ναι/όχι) έχουμε τον παρακάτω πίνακα:Αυτός ο πίνακας αποτελεί και τον πυρήνα του κυκλώματος.
Επειδή κάθε διακόπτης πρέπει να στείλει ανεξάρτητα σήματα σε 2 flip flop, χρησιμοποιούμε διπολικούς διακόπτες (DPDT momentary), στιγμιαίους όπως εξηγήσαμε πριν.


Επιπλέον, επειδή στέλνουμε σήμα στους set και reset ακροδέκτες, και όχι στο ρολόι, δε μας ενδιαφέρει το σήμα μας να είναι σωστός ορθογώνιος παλμός.
Αν στέλναμε στο ρολόι, πιθανές αρμονικές του τυχαίου εν πολλοίς παλμού που δημιουργεί το πάτημα του διακόπτη, θα μας υπαγόρευαν να χρησιμοποιήσουμε ένα βαθυπερατό φίλτρο πριν το ρολόι, για να εξασφαλίσουμε ότι το flip flop θα δει μια μόνο θετική ακμή του παλμού σε ένα πάτημα του διακόπτη. Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα ήταν απροσδιόριστο γιατι το flip flop θα έβλεπε περισσότερους παλμούς σε ένα πάτημα.


5
Χαιρετώ το φόρουμ μετά από πολύ καιρό.


Πρόλογος:
Ως πρώην κάτοχος ENGL Screamer, διαμαρτυρόμουν για το έξτρα κόστος των πεταλιών-ποδοδιακοπτών της. πχ: http://www.thomann.de/gr/engl_z5.htm
Μη σχολιάσω και τον http://www.thomann.de/gr/engl_z4.htm , που με 2 DPDT διακόπτες και 2 led κ ένα κουτί έχει παρακαλώ 80€! Αλλά όχι, υπάρχει κ ο απλός http://www.thomann.de/gr/engl_z3_standard_fussschalter.htm στα 35€, που κάνει την ίδια δουλειά χωρίς τα led. Πληρώνεις λοιπόν 80-35/2=27,5€ το led!!! K για να μην υπερβάλω, επειδή κ το κουτί είναι καλύτερο, πες κατά 20€??? έστω!! 17,5€ το led, το οποίο κοστίζει 0,20€!
Ανάλογα λοιπόν σκάμε κ 160€ αν θέλουμε να επιλέγουμε όμορφα κ ωραία 4 κανάλια!


Αν πάλι δε μας νοιάζει να σκεφτόμαστε και λίγο, εντάξει τότε, καθαρίσαμε με 23,8€ http://www.thomann.de/gr/peavey_fs_2_valve_king.htm (για να έχουμε κ κανένα φως να βλέπουμε!) ως εξής:
κανένα φωτάκι αναμμένο -> κανάλι 1
το δεύτερο μόνο αναμμένο -> 2
το πρώτο μόνο αναμμένο   -> 3
κ τα 2 αναμμένα      -> κανάλι 4
Σημείωση! Οι πιο αρχάριοι πρέπει και να πιστέψουν ότι ο διακόπτης άλλης εταιρείας πιθανόν να κάνει για τον screamer ή τον powerball..
Σημείωση 2! Διακόπτες χωρίς δική τους τροφοδοσία ή μπαταρία πρέπει να ελεγχθούν για το αν τα led λειτουργούν με κάθε ενισχυτή.


Επιπλέον, έχουμε άλλες 2 λειτουργίες για τους παραπάνω δημοφιλείς ENGL: reverb on/off, v.l.s. on/off, με το v.l.s. εξίσου χρήσιμο για να boostάρεις στα σόλο.


Σύνολο = 57,6€ + λίγη σκέψη+να λειτουργούν τα led    vs.    160€!!
Δε συζητώ την περίπτωση διακόπτη χωρίς led, όπου ή πρέπει να θυμάσαι που ήσουν πριν κ τι πάτησες, ή να κοιτάς εναγωνίως τον ενισχυτή σου στο λάιβ.


Πώς λειτουργεί η επιλογή καναλιών των ενισχυτών;
Με λίγα λόγια, για να επιλέξουμε κανάλι στην ουσία κλείνουμε κάποιο κύκλωμα με αποτέλεσμα το αντίστοιχο ρελέ του ενισχυτή να αλλάξει κατάσταση κ να εκτρέψει το σήμα στο κατάλληλο κύκλωμα.
Πώς το πετυχαίνουμε;
Φανταστείτε ότι το κύκλωμα είναι κομμένο με μια άκρη συνδεδεμένη στο ουδέτερο του footswitch jack, και την άλλη στο ring ή tip του. Συνδέοντας καλώδιο στην υποδοχή, το κύκλωμα επεκτείνεται, και κλείσιμό του τώρα ισοδυναμεί με βραχυκύκλωση στον ποδοδιακόπτη πια του ουδέτερου με το ring ή tip.


Κυρίως θέμα:
Πώς μπορούμε να φτιάξουμε τη λειτουργία του Ζ-5;


Το reverb κ το v.l.s. δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, 2 DPDT (latching) διακόπτες, ο ένας πόλος να ενεργοποιεί το Led, ο άλλος να βραχυκυκλώνει τη γείωση με το ring ή tip του καλωδίου που συνδέεται στον ενισχυτή. Η απλότητα έγκειται στο γεγονός ότι οι 2 λειτουργίες είναι ανεξάρτητες. Αρκεί να προσδιορίσουμε τι ελέγχει το tip κ τι το ring του stereo jack.

Τα κανάλια:
Χρησιμοποιώντας απλά διακόπτες σε ένα κύκλωμα, παρατηρούμε το εξής: με πάτημα κάποιου διακόπτη, αλλάζει η κατάσταση του, και άρα το επιλεγμένο κανάλι (στην ουσία το επιλεγμένο βραχυκύκλωμα). Ο Ζ-5 όμως, δεν λειτουργεί έτσι, άλλα πιο "προστακτικά", και ανεξάρτητα της προηγούμενης επιλογής! Αντί λοιπόν να επιλέγουμε μόνο την αλλαγή της κατάστασης, πρέπει να στέλνουμε σήμα για το τι επιλέγουμε να κάνουμε, το κύκλωμα να το "καταλαβαίνει" και να το υλοποιεί. Το σήμα δεν μπορεί να στέλνεται διαρκώς, διότι αργότερα θα θέλουμε να στείλουμε κάποιο διαφορετικό. Άρα η επιλογή μας είναι "στιγμιαία" σήματα, συνεπώς στιγμιαίοι (momentary) διακόπτες. Και τελικά καταλήγουμε ότι το κύκλωμα πρέπει και να αποθηκεύει την πληροφορία που το δόθηκε σ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε λογικά* κυκλώματα, τα flip-flops!
*λογικά= τύπος κυκλωμάτων που αφορούν δυαδικές πληροφορίες (0 και 1) και πράξεις μεταξύ τους.

6
Εφέ / Απ: DIY Mad professor sweet honey overdrive
« στις: 11/11/10, 18:48 »

Χαιρετω!
Εφτιαξα κ εγω ενα τετοιο (τρομερο) πεταλακι, κ ιδου ηχογραφηση με αυτο, κατευθειαν στο πισι, κ υστερα cabinet implulses με το voxengo boogex.


http://forum.kithara.gr/index.php?board=61;action=display;threadid=80745;start=


Στο σολο υπαρχει κ ενα fulltone fat boost 3 μπροστα του!

7
Καλησπερα στο κιθαρα μετα απο καιρο!
Εδω ειναι μια (ενδιαφερουσα) διασκευη του everyday. Η αρχικη ιδεα ειναι ενος φιλου κ συμφορουμιτη!


http://www.box.net/shared/izu3kp7tfe


Ενδιαφερον ειναι κ το πεταλι που χρησιμοποιησα κυριως: sweet honey overdrive clone (απο μενα κατασκευασμενο), κατ ευθειαν στο πισι, μαλιστα εχει συζητηθει κ εδω η κατασκευη του!

*για τους αυστηρους, ενα ακορντο (η εκτη) ειναι επιτηδες αλλαγμενο..
*δεν ειμαι τραγουδιστης οφειλω να τονισω, ουτε ομως χρησιμοποιησα autotune η τπτ παρομοιο.  ;)

8
Κ ιδου το αποτελεσμα με τον ενισχυτη μεσα!

Με 3 παρατηρησεις:
1) Αν δικρινετε στις φωτο, υπαρχει μεταλλικη πλακα (φυλλο αλουμινιου γαλβανιζε) κατω απ το "καπακι" της κατασκευης. Αυτο επειδη σε συνδυασμο με το υπαρχον μεταλλικο σασι του ενισχυτη δημιουργει κλειστη αγωγιμη επιφανεια (κλωβος faraday) το οποιο ελαχιστοποιει την επιδραση τυχον η/μ κυματων στο εσωτερικο, δηλ. στα κυκλωματα του ενισχυτη. Αυτη ειναι κ η μονη ισως τεχνικη παρατηρηση του προτζεκτ..
2) Ο ανεμιστηρας ειναι προφανως σε λαθος θεση...!!
3) το βαρος του αναθεματισμενου mark IV παραμενει ηλιθιο. 21kg κεφαλι.. τι να πεις!! Τουλαχιστον "ζυγιζει" παραπανω απ το βαρος του σε ηχο!

Επιλογος:
1) Ειναι και καλος κ φθηνος τροπος να χωρισετε τον combo σας!
2) ΔΕΝ ειναι σφαγη/ ιεροσυλια/ καφριλα να γινει!!!!
Αυτα απο εμενα!

9
Μιας κ ειμαστε σχετικα ενεργοι στο κιθαρα, μιας και υπαρχουν περισσοτερα του ενος δειγματα, κ μιας και ξεμεινα σαββατο βραδυ μεσα, ας σας συστηθουμε ως f.i.n.e.!
Το ετερο ενεργο μελος εδω ειναι ο kgsoloman5000 (τωρα τι ναι αυτο το 5000 ??? ??? γιατι να βαλεις τετοιο αριθμο διπλα στο ονομα σου;;..περιεργοι ανθρωποι..), ισως γνωστος και απο τους στιχους του που ποσταρει ποτε ποτε! Κ ελπιζω να μην εχει αντιρρηση που τον μαρτυραω.. :-*

Λοιπον, εχουμε και λεμε: 1χρονο κ κατι παιζουμε, προσπαθουμε και γραφουμε ολοι, συνολικα χαιρομαστε με το αποτελεσμα, και μακαρι να ειχαμε τον χρονο να εχουμε και τα 9-10 κομματια μας ηχογραφημενα καπως.. Που θα παει, θα γινει κ αυτο!

1. http://www.box.net/shared/x44kcrtzdl  . Εκεινο το μακαρι που λεγαμε.. Οποτε, ξαφνικα αποφασιστηκε (δημοκρατικοτατα, να το τονισω!!) να ενορχηστρωθει το κομματι για ορχηστρα (οκ βασικα βιολια κ κλαρινετο), να τιγκαρω το cubase με το colossus, και να βγει το παραπανω.

2. http://www.box.net/shared/yqol4s0xbc  το 1ο μας τραγουδι. στην ουσια εχει μεταφερθει και απο προηγουμενα προτζεκτ μερικων μελων! Εδω απλα να πουμε οτι η ηχογραφηση ειναι σε σπιτι εξ' ολοκληρου, ενεκα και της διαρκους οικονομικης κρισης!

3. www.myspace.com/finetheband  υπαρχει κ βιντεο απο αλλο ενα δικο μας!

Αυτα εχουμε για την ωρα.. οποιο σχολιο ευπροσδεκτο  :)

10
Αλλαζω τιτλο, κ το τοπικ γινεται "κατασκευη για κεφαλι ενισχυτη"!

Το προβλημα:
Το εξης απλο: λογω οικονομιας ή πρακτικοτητας αρχικα αγαρασα combo ενισχυτη. Ομως συνειδητοποιω οτι αν μπορουσα να κουβαλαω το κεφαλι, θα ηταν ωραιο..

Σκοπος του τοπικ:
Να πεισω οποιον ειναι διατεθειμενος, οτι δεν ειναι ουτε δυσκολο, ουτε απανθρωπο να αποκεφαλισεις εναν ενισχυτη..!! Δεν παιζει καποιο τεχνικο θεμα προφανως, ουτε καμια ηλεκτρολογικη πατεντα εγινε (αν κ επιφυλασσομαι γιατι κατι εχω στα σκαρια μια πατεντα αν κατσει)...

Οποτε, πηρα μετρα για το κεφαλι (mark IV), προσεκτικα τα περιθωρια για τις λαμπες, αλλα και για το reverb tank και εναν ανεμιστηρακο που εχει (ισως το παρακανα, αλλα δεν πειραζει).
Με δεδομενο το τοπικ του Ανδριανου, που του στοιχισε 22€ με μελαμινη για ξυλο, εχοντας ο ιδιος απ οτι καταλαβα εργαλεια για κοψιμο ξυλων, χωρις βαφη απο πανω, και αλλες λιγες λεπτομερειες, ειναι πολυ ικανοποιητικο οτι το θεμα μου εχει κοστισει 40€, και το μοναδικο που δεν εχει αγοραστει ειναι χερουλι.
40€= 30€ ξυλα κ εργατικα για κοψιμο τους στα μετρα μου. Ξυλα: mdf + δρυς (23€/τ.μ.)
      +0,5€ βιδες + 3€ κολλα + 6€ βερνικι (χρωματιστο!)

Η κατασκευη εγινε κλασικα, οπως φανταζεται κανεις, δεδομενου οτι χρησιμοποιησα κ κολλα κ βιδες.
Προς το παρον λοιπον, ιδου η κατασκευη. Χωρις βερνικι προφανως! Για το τελικο αποτελεσμα θα "ενημερωσω" το τοπικ!  ;)
Updates!!!
Μετα απο 2 χερια βερνικι!
11
Χμ.. Δεν ηταν κ πολυ ευστοχη η απαντηση, καθως δεν εχω εργαλεια για κοψιμο ξυλων, και επισης οι διαστασεις που ηθελα ειναι ακομα πιο συγκεκριμενες.
Εν πασει περιπτωσει, το δικο μου σχεδιο υλοποιηθηκε κιολας. Κοστισε 35€, και συντομα θα εχω να παρουσιασω κ φωτος, σε ενα μινι αλα-Ανδριανος θεμα.  ;)

12
Με γρηγορο ψαξιμο, δε βρηκα τπτ παραπλησιο, οποτε ανοιγω ενα θεματακι!

Θελω να κατασκευασω "σασι" για κεφαλή απο ενισχυτη. Υποθετουμε οτι εχω παρει τα μετρα σωστα, κλπ κλπ.
Εχει κανεις εμπειρια με καποιο "μαγαζι" που τουλαχιστον να κοβει τα κομματια στα μετρα μου?
Μενω βορεια, εχω βρει καποια πραγματα στο ιντερνετ, αλλα επειδη υποθετω υπαρχουν αλλα τοσα σκορπια εδω κ εκει, αν μπορει κανεις να βοηθησει, ευχαριστω!
Θα μ αρεσε κ αν εβρισκα μια μικρη ποικιλια ξυλων (κ οχι μονο κοντρα πλακε), αν μπορεσω να δωσω κατι παραπανω. ;)


13
Διασκέδαση / Απ: FUNNY VIDEOS!!!
« στις: 13/01/10, 02:15 »


Δεν νομιζω να εχει αναφερθει εδω τελευταια! ;D

14
Να προσθεσω και εγω κατι;
Πολλες φορες ειναι χρησιμο να γραφουμε ενα σολο (και γενικα ενα κομματι) με το αυτι και τη σκεψη, παρα με το χερι. 'Η καλυτερα να ξερουμε ποτε πρεπει να γραφτει κατι απ τη σκεψη μας, και ποτε πρεπει να μπει κ κατι τεχνικο.
Ειναι ευκολο αν ολη η δημιουργια βγαινει πανω στην ταστιερα να εγκλωβιστουμε σε κλισε, σε τεχνικο παιξιμο, η σε επαναληψη του εαυτου μας. Ετσι κ αλλιως η σκεψη παλι θα αποτυπωσει επιρροες, συναισθημα κλπ..
Παρ ολα αυτα ειναι φορες που η συνηθεια τον δαχτυλων του καθενος δεν μπορει με μιας να προσεγγισει καθε αλληλουχια νοτων. Εκει πιστευω χωραει ακομα και εξελιξη, εξασκηση, και προσωπικα αρνουμαι να πω "α ωραια το σκεφτηκα αλλα δεν μπορω να το παιξω, αστο"!
Αυτα!! :)

15
Εχει και κανεις αλλος την αποψη οτι επιτελους μετα απο πολυυυ καιρο (six degrees) αναδεικνυονται οι ενορχηστρωσεις περισσοτερο απο την τεχνικη δυσκολια;;Ειδικα στα Nightmare/Best of times/Count ;;
 ;D Χαρηκα αρκετα μπορω να πω!

16
@ ag313 πολυ ωραια κιθαρα  :up

αλλα κατι ασχετο τα 2 μπλε βιβλια απο πισω στην τελευταια φωτο τι ειναι; σχεδιαση υπολογιστων; :P  :-X

Δυστυχως..κ δεν το χω περασει κιολας!  :(

17
Thnx!!
Ολα ιδια ειναι, εκτος απ το μπρατσο, το οποιο την κανει μαλλον πιο ζεστη κ με λιγο περισσοτερο sustain.. Αλλωστε απ οτι διαβασα αυτο θα επρεπε να ισχυει! Ειναι πιο ροκ απ την στανταρ, λιγο πιο πυκνος ηχος! καπως ετσι! Ασε που καθεται καλυτερα στο χερι μου!
Βγηκαν ελαχιστες τετοιες, και μονο τον περασμενο δεκεμβρη, κατα παραγελλια! Παιζουν στο ebay ακομα νομιζω!! Ψηστο! :P.. Οσο για την δικη μου, ημουν τυχερος στην εκδρομη που πηγα με τη σχολη μου..

18
Τι λετε για μια ακομα music man-jp;;
Custom made, με all rosewood neck..! Ειναι πολυ διαφορετικη τελικα!  ;D ;D ;D


19
Μαλιστα μαλιστα.. ;D ;D ;D
τα 22.5 λεπτα αθροιστικα μου φανηκαν πολυ πιο ενδιαφεροντα κ ευχαριστα απ το SC. λογω των μελωδικων γραμμων.. Αλλα πρεπει να αρχιζουν να περιοριζουν τα σολο πια.. ;)

20
Ευχαριστω για τα καλα λογια!
Παντως οχι δεν ειναι η πρωτη συνθεση με την εννοια οτι ειπα καποια στιγμη να γραψω κατι κ εγραψα αυτο. Απλα ειναι το πρωτο που ηχογραφησα+πηγα μεχρι τελους, και δεν αφησα να αιωρειται οπως 3-4 πραγματακια παλιοτερα..(πραγμα που δεν εχω σκοπο να ξανακανω!)  ;)
thnx!

21
Νομιζω το προβλημα φτιαχτηκε.. (sample rate).. :)

22
Επιτελους ολοκληρωσα την πρωτη μου συνθεση (:)) και ναι ειμαι χαρουμενος γι αυτο!!

http://www.box.net/shared/70ottsl51m

Και με την ευκαιρια αυτη εχω κ μια προχειρη διασκευη (πειραματα με πιεζο..)
Προεκυψε το ακολουθο:

http://www.box.net/shared/y2oo9bdtgi

Για να ποσταρω, προφανως σχολια ευπροσδεκτα!!  :)

23
Ενισχυτές / Απ: Μidi Switching...Αποριες
« στις: 29/03/09, 17:32 »
Εχω ψαξει καποια πραγματακια κ εγω κ εχω "ανακαλυψει" τα εξης:
http://www.thomann.de/gr/g_lab_gsc.htm
http://www.thomann.de/gr/g_lab_gsc2_system_controller.htm
..Πολυ ωραια features, κανεις τα παντα..
και:
http://stores.ebay.com/WOBO-Guitar-Electronics
ωραια πραγματακια σε καλες τιμες!!

Και παλι ομως, σε σχεση με αυτα που ζητας ειναι πολλα ισως..
Επισης καταλαβαινω οτι το rack το θες σε μια ρυθμιση και παντα οn.. ομως με τα ιδια λεφτα μπορεις να εκμεταλλευτεις και το midi κομματι του rack σου..
Προσωπικα αν ημουν 100% σιγουρος για τις λιγες επιλογες που θελεις, θα εφτιαχνα μονος μου ενα κυκλωματακι μισο looper μισο switch με 2 3PDT διακοπτες. ο ενας θα επελεγε καθαρο+chorus / βρωμικο+οχι chorus (γινεται αλλα χωρις Led), και ο αλλος θα εκανε delay on/off. Και μπορεις να πατησεις κ τους 2 μαζι αν χρειαστει που σημαινει οτι μπορεις να κινηθεις αναμεσα στα 4 Presets που αναφερεις αμεσα..
Αλλα εχεις χρησιμοποιησει τη λεξη-παγιδα "τουλαχιστον".. Λιγο g.a.s. να εχεις, παει περιπατο η απλη λυση.. Ή ενα πεταλακι ακομα αν θελησεις και παει..

24
Χμ.. οντως ενδιαφερουσα "συνεντευξη"..
Περα απ το οτι συμφωνω στο οτι οι ερωτησεις δεν ειναι τοσο δημοσιογραφικες, και στο οτι οι απαντησεις φαινονται ειλικρινεις, εχω να παρατηρησω το εξης (για τον "ανθρωπο μονικα οπως φαινεται στη συνεντευξη"...)

Ναι μεν ειλικρινεια, αλλα αυτη η ειλικρινεια δεν ειδα να διαμορφωνεται σε αποψη, παρα σε απωθημενα. Και με το δικιο μας ο καθενας εχει απωθημενα, αλλα και με το δικιο μας πολλοι κρινουμε οτι δεν θελουμε να ακουσουμε τα απωθημενα μιας 23χρονης συνθετριας επειδη εκανε εναν επιτυχημενο δισκο, ποσο μαλλον που κινουνται στο οριο της απαξιωσης προς "κατοχυρωμενους" ηθικα και καλλιτεχνικα ανθρωπους.

Κατα τ αλλα, ειναι μια μεγααααλη κουβεντα το αν πρεπει να κρινουμε εναν καλλιτεχνη μονο απ την τεχνη του ή και ως ανθρωπο..και αυτο αφορα και την μονικα, ομως αφορα εξισου και τη γαλανη (κ οποιονδηποτε)..
Επισης καμια φορα η εγγυτητα μας επηρεαζει (ο ανθρωπος axl μενει μακρια, αλλα η μονικα οχι τοσο)..

Συμπερασματα;; λιγα και προσωπικα, και ισως προσκαιρα!.. Η συνεχεια θα δειξει!  :)


25
Λοιπά / Απ: "ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ"
« στις: 13/02/09, 00:42 »
Δώσ' μου τις πηγές σου να τις μελετήσω και ευχαρίστως να πετάξω όλα τα βιβλία Μοριακής Βιολογίας εάν δω ότι λένε μπούρδες. Διότι ξέρεις, το τσέκαρα. Εάν δώσεις στην μηχανή αναζήτησης το λήμα: DNA, τότε σε πετάει αμέσως στην ανακάλυψη της τριτοταγούς δομής του DNA από τους Watson & Crick το '53 όπου όντως αποτελεί σημαντική ανακάλυψη. Η οποία βέβαια δεν έγινε στον 2ο Παγκόσμιο. Και εκεί ως φαίνεται κόλλησες!

Αλλά άλλο ανακάλυψη τριτοταγούς δομής και άλλο ανακάλυψη του μορίου. Απλή λογική χρειάζεται για να το καταλάβεις. Επίσης άλλο το να πεις ότι υπάρχουν ενδοπυρηνικά νημάτια, πράγμα το οποίο το βλέπει κι ένα βρέφος αν κοιτάξει μικροσκόπιο, και άλλο το να ταυτοποιήσεις ότι αυτά τα νημάτια αποτελούνται από δεσοξυριβονουκλεϊνικά οξέα, τουτέστιν DNA.

Ναι με τα "ενδοπυρηνικα νηματια" τωρα πειστικα... Ειναι καλο να λες την αποψη σου, αλλα ειναι καλο και να υπολογιζεις περισσοτερο καποιον που βλεπεις οτι ξερει περισσοτερα. Κ στο ποκερ, αν δεν κανεις πασο οταν πρεπει δεν κερδιζεις..
Κ τελικα δεν καταλαβα, ουτε αν εχεις βιβλια βιολογιας, ουτε αν εψαξες καλα στο γουικι....

@macmisias
Δεν εχω να διαφωνισω σε τιποτα απ' τη γωνια που το πιασες.. Σε λιγο θα γινουμε το κρατος που ολοι θα ειμαστε παραπονεμενοι για κατι! Γιατι δεν εχουμε θεσουλα στο δημοσιο, γιατι δεν μπορουμε να παρουμε 3ο αυτοκινητο, γιατι οι τραπεζες δεν δανειζουν ατοκα, γιατι υπαρχει κυκλοφοριακο προβλημα, γιατι δεν μπορουμε να παρουμε 5ο ζευγαρι παπουτσια.. Γιατι ο νομος δεν θα πρεπε να ισχυει για μας (βλ. σηματα κ φαναρια..).. Τι να πουν κ οσοι εχουν απλα ενα σπιτι, μια κουζινα κ απλα επιβιωνουν..
Αλλα θα προσθεσω κατι σαν φαυλο κυκλο αν θελησει κανεις να προχωρησει τη συζητηση πανω σ αυτο.
Η λανθασμενη νοοτροπια δεν προκυπτει και απο πολιτικες;; Ισως μια ο πολεμος, μια ο εμφυλιος κ μια η χουντα να μας εκαναν να θελουμε να ξεδωσουμε! λιγοι κανονες, περισσοτερο βολεμα.. Παρ ολα αυτα η νοοτροπια δε φτανει για να γινει το μπαχαλο, χρειαζεται κ κυβερνηση!!! Χρειαζεται κ αναξιους πολιτικους, ρουσφετια, αναξιοκρατια, παραθυρακια.. Θεωρω οτι δεν εχουμε πολιτικους πια! αντε 2/300 να κανουν πολιτικη, και οχι κατι παρομοιο (πολιτικη με σαλτσα δημαγωγιας, η με σαλτσα το εισοδημα).. Και ερχομαστε παλι σε εμας, που ψηφιζουμε κ εκλεγουμε, και υποτιθεται κρινουμε περαν πασης αμφιβολιας και πλειοψηφικα το καλυτερο για τη χωρα.. Γιατι δεν ειναι οι ανθρωποι που πρεπει στη θεση που πρεπει;; Γιατι ο πολιτικος χωρος εχει γινει κλειστος, σχεδον κλικα;; Φταινε χαρακτηριστικα του συστηματος, που ισως δεν εξαλειφθηκαν κ πεσαμε σε ασταθεια;; Η φταιει το ξερο μας το κεφαλι;; Πια υπαρχει μονο η παθητικη ελπιδα που λεει ο macmisias ή υπαρχει ελπιδα οτι θα γινει μια μικρη η μεγαλη επανασταση, να αλλαξουν τουλαχιστον τα καταστροφικα χαρακτηριστικα του συστηματος.. Ή μηπως μια οικονομικη κριση θα φερει το αναγκαιο κακο προς γνωση κ συμμορφωση, και μετα παλι πλεονεξια και τουμπαλιν...
Ετσι σκορπιες σκεψεις, ισως για το τιποτα...Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7