Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - BitCollector

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8
1
Με γεια τον καινούριο εξοπλισμό.
Πολύ ωραία η εκτέλεση/διασκευή, μπράβο.
Για το θέμα του συγχρονισμού θα συμφωνήσω κι εγώ... και δε μιλάμε για μερικά ms που χρειάζεται να δώσεις προσοχή για να το παρατηρήσεις, το πρόσεξα από την πρώτη στιγμή.

3
Το audio interface είναι hardware, ουσιαστικά είναι η «κάρτα ήχου», που λέγαμε τον παλιό καιρό. Μετατρέπει το αναλογικό ηχητικό σήμα σε ψηφιακό και αντιστρόφως. Τα VST plugins από την άλλη είναι λογισμικό, που για να «επικοινωνήσει» με τον έξω κόσμο (εν προκειμένω να πάρει τον ήχο μιας κιθάρας ή της φωνής, να τον επεξεργαστεί και να τον επιστρέψει σε ηχεία) χρειάζεται τον ενδιάμεσο, το κατάλληλο υλικό, το audio interface.

Το ΑΙ δεν είναι προσανατολισμένα στις κιθαροδουλειές, είναι γενικής χρήσης, αν και το λογισμικό που συνήθως τα συνοδεύει όλο και κάτι περιλαμβάνει και για εμάς τους κιθαριέρηδες. Επίσης τα VST plugins χρειάζονται συνήθως ένα DAW (Digital Audio Workstation - πρόγραμμα ηχογράφησης και επεξεργασίας audio και MIDI) μέσα στο περιβάλλον του οποίου λειτουργούν, εξ ου και plugin. Υπάρχουν και host utilities ωστόσο, που επιτρέπουν να τρέξει VST χωρίς να εγκαταστήσεις υποχρεωτικά ολόκληρο DAW, αν δεν το χρειάζεσαι.

4
Ευχαριστώ για τα σχόλια, τζέντελμεν!

5
Όπως είπε και κάποιος συμφορουμίτης είναι από τα πράγματα που κάθε κιθαρίστας οφείλει τουλάχιστον να προσπαθήσει να παίξει.

Η δική μου εκδοχή λοιπόν με τα (απαραίτητα) λαθάκια και τις αστοχίες... για το μάτι  ;D
https://soundcloud.com/bit-collector-102261814/hotel-california-guitar-solo-cover-v-2

6
Για κιθάρα ψάχνεις (το ριφ) ή απλώς τα ακόρντα; Στο kithara.to κοίταξες; Έχει διάφορες εκδοχές, ανάμεσά τους και τη σωστή, που είναι με drop D κούρδισμα. Τα ακόρντα που έχουν είναι λίγο στα χαμένα, αλλά δεν έχει τίποτα απαιτητικό που να μη βγαίνει με το αυτί.

7
Συνήθως Fender φοράνε 9-42 (250 L). Σχετικά με τις μάρκες περί ορέξεως... Μεγάλη ποικιλία σε προσιτές τιμές. Δοκιμάζεις και κρίνεις. Ernie Ball D' Addario, GHS, Dunlop, Elixir κτλ κτλ

8
thx sauce!
Το κούρδισμα είναι βήμα που συχνά λόγω ενθουσιασμού παραλείπεται, εκτός αν είναι πολύ extreme τα πράματα  ;D

9
TY για τα σχόλια, συνάδελφοι  :)

10
Από τα αγαπημένα μου. Η ηχογράφηση και η βιντεοσκόπηση έγιναν ανεξάρτητα. Το προσπάθησα όσο γινόταν με τον συγχρονισμό.
Ακούγονται κάτι αδέσποτες ανοιχτές σολ και το χάνω λίγο στην είσοδο του 2ου μέρους, αλλά... nobody's perfect, δεν πάμε και για πρωτάθλημα.  ;D

11
Δίκιο έχεις σ' αυτό. Αν ο ίδιος ήθελε να δημοσιοποιήσει πού βρίσκεται θα το είχε κάνει.

12
Αν είναι στον δρόμο για Χαλκιδική μιλάμε για το Κάτω Σχολάρι.
Το σκέτο Σχολάρι βρίσκεται δίπλα στα Λαγκαδίκια, από την άλλη πλευρά της πόλης.

13
Έχω την εντύπωση (αν κρίνω από το όνομα) ότι κι ο μποναμάσα κάπως έτσι το ξεκίνησε και κοίτα πού έφτασε...

14
Πού είναι ο Παναγιώτης; Από τότε που έκλεισε το μαγαζί ψάχνω να μάθω τι απέγινε.

15
Ήμουν στο ίδιο δίλημμα πριν κανέναν χρόνο. Αυτό που λες ισχύει για τις φθηνότερες μεξικάνες. Οι ακριβότερες μεξικάνικες είναι αντάξιες, αν όχι καλύτερες, από τις φθηνότερες αμερικάνικες, την American Special. Ειλικρινά μετάνιωσα που δεν πήρα μια μεξικάνα, η οποία και στο χέρι μού καθόταν καλύτερα (σχήμα μανικιού και vintage τάστα) και άψογα σεταρισμένη ήταν. Επίσης έπαιζε στα ίδια χρήματα και μια αξιοπρεπέστατη γιαπωνέζικη. Τελικά στράβωσα τελευταία στιγμή και πήρα την αμερικάνα, έτσι για το μ@μώτο... Το γράφει μεν στην ούγια το Made in USA ;D (αξία μεταπώλησης π.χ.) αλλά η βέλτιστη επιλογή δεν ήταν.

Αν το budget σου φτάνει για φθηνή μεξικάνα πάντως, θα άξιζε να δοκιμάσεις και την Classic Vibe της Squire. Υπόψη ότι ο Νάκας στη λεγόμενη Black Friday, που πλησιάζει, κάνει καλές προσφορές. Εκεί χτύπησα τη δική μου...

16
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 14/10/18, 19:31 »
Θερμοκρασία, υγρασία, ίσως το ρεύμα; Ακόμα και η κατάσταση του ακροατή, φυσική και ψυχολογική, ίσως να επηρεάζει. Πιο λογικό νομίζω να το αποδώσουμε σ' αυτά παρά στη μουσικοσχιζοφρένεια. ☺

17
Ε, σ' αυτό τι να λέμε! Άψογος!
Your style rocks :D

18
Ωραίος! Το tapping μου θύμισε τον παλαβιάρη τον Phil X με τη δική του εκδοχή για το μέρος αυτό.
Ο ήχος δε μου φάνηκε αταίριαστος τόσο. Θα μπορούσε να παιχτεί πολύ καλύτερα όμως, μιας και έχεις
και τις γνώσεις και την τεχνική για πολύ δυσκολότερα πράματα.
Το παιδεύω κι εγώ το συγκεκριμένο... αν το φτάσω σε δημοσιεύσιμο επίπεδο θα το ανεβάζω να κάνουμε
καλλιστεία cover  ;D

19
Ναι, το κλείνω. Κλείνω όμως πρώτα τη γενική ένταση και τα μόνιτορ για να αποφύγω το spike  που λες. Η κάρτα να πάθει κάτι δε νομίζω. Να κινδυνεύουν τα ηχεία μου φαίνεται περισσότερο πιθανό.

20
Το μικρόφωνο το αποσυνδέεις ή παραμένει συνδεμένο και απλώς κλείνεις την κάρτα; Αυτό που ξέρω είναι ότι το phantom πρέπει να είναι κλειστό όταν συνδέεις κι αποσυνδέεις το μικρόφωνο. Επίσης η Rode προτείνει να είναι κλειστό όποτε δε χρησιμοποιείται, αν και μάλλον προληπτικά το λέει.

21
Παρόμοια απόφαση βγήκε και εδώ, στη Θεσσαλονίκη, πριν από κανέναν μήνα. Δυστυχώς η ανύπαρκτη ηχομόνωση στα κτήρια έχει αποτέλεσμα η παραμικρή δραστηριότητα να γίνεται ενοχλητική. Παράλογο ή λογικό; Τι σημασία έχει τι θα πούμε εμείς; Σημασία έχει ότι αυτός που πήγε στα δικαστήρια έπεισε τους δικαστές και πέτυχε αυτό που ήθελε. Οι νόμοι υπάρχουν και τα όρια είναι αυστηρά, άσχετο αν οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν γαργάρα τις αυθαιρεσίες των γειτόνων... είμαστε και large ως λαός, για; 

22
Εφέ / Απ: BIG problem σε 2 πεταλία
« στις: 08/10/18, 07:45 »
Καλημέρα

Ένα παρόμοιο πρόβλημα με παράξενους ήχους (σαν φύσημα που σταδιακά αυξήθηκε) είχα με ένα tubescreamer, μέχρι που τελικά σταμάτησε εντελώς να παίζει. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα ολοκληρωμένο.

23
Εντάξει, αυτό σχετικό είναι. Όταν είχα πρωτοβρεί τον τύπο το έδινε 12 δολάρια. Στο μεταξύ την παράτησα την κιθάρα και τώρα που ξαναπιάσστηκα μ' αυτήν και ξανακοίταξα στο site το έχει 150% πάνω, μάλλον υπερβολικό. Και φυσικά με έξοδα αποστολής (η αποστολή με tracking, την οποία προτείνει, κοστίζει 40 $, όπως λέει) συν το τελωνείο που είναι ερωτηματικό... ΟΚ ως ποσό δεν είναι απαγορευτικά μεγάλο, αλλά σε σχέση με το τι αγοράζεις είναι φουσκωμένη η τιμή νομίζω... Ούτε το υλικό ούτε η κατασκευή τα δικαιολογούν...

Το θέμα είναι ότι σε 2-3 είδη σιδηρικών που ρώτησα μου είπαν ότι βίδες σε ενδιάμεσες διαβαθμίσεις (4,5 χιλ) δύσκολα θα βρω, μάλλον είναι σε ίντσες. Μου είπαν και για ένα μαγαζί που έχει «τα πάντα» σε βίδες λέει, οπότε τη Δευτέρα θα δείξει. 

24
Δυστυχώς δεν υπάρχουν (ή δεν μπόρεσα να βρω) πληροφορίες εκεί... λες και είναι επτασφράγιστο μυστικό, κανένας δε μολογάει  :-X
Στο ίντερνετ πάντως υπάρχουν άφθονα πενταμισάρια χωρίς  thread (ταιριάζουν στο VS 100 της Gotoh) οπότε αν βρω το πάσο νομίζω θα είναι εύκολο ένας μάστορας να το διαμορφώσει όπως πρέπει.

Στο μεταξύ μια φωτό της ημιτελούς ακόμα... black beauty  ;D με το τερατώδες τρέμολο.

25
Το τρέμολο είναι το διαβόητο Wonderbar της Washburn (υπάρχει και το παρόμοιο Shift που έχει διαφορετικό βραχίονα όμως). Κάνοντας δοκιμές με αρίδες για τρυπάνια(!) βλέπω πως το μέρος που «σφίγγει» με το κολάρο είναι 5,5 χιλ. Όμως μετά από αυτό υπάρχει και το κομμάτι που βιδώνει. Μέσα στην τρύπα που έχει το σπείρωμα χωράει μια αρίδα 4 χιλ. άνετα θα έλεγα. Όμως το 5άρι strat παίρνει μια δυο στροφές και σταματάει. Φυσικά δεν το ζορίζω παραπάνω... Μάλλον για βιδάδικο αγκαλιά με την κιθάρα με βλέπω...

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8