Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Απόλλων

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 205
1
το πολυμετρο όμως δεν ξέρω καν τι ειναι και που θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω...δεν αναφέρω το πως...ειναι αυτονόητο... :D :D ;)

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF

Παράθεση
Πόσο μάλλον και που να βρω πληροφορίες για συνδεσμολογία κλπ. Βρήκα βέβαια το σχεδιάγραμμα στο site της S.D. Αλλά μέχρι εκεί.

Πληροφορίες και διαγράμματα συνδεσμολογίας υπάρχουν ένα σωρό στο διαδίκτυο. Μια χρήσιμη ιστοσελίδα είναι το guitarelectronics.com, όπου θα βρεις πληθώρα διαγραμμάτων για κιθάρες με έναν, δύο ή τρεις μαγνήτες:

https://guitarelectronics.com/guitar-wiring-resources

Παράθεση
Όσο για το σετ-απ...ειναι καλή η ιδέα σου, αλλά τώρα δεν εχω ασεταριστο όργανο για να κανω πρακτική...και εννοείται ότι δεν αγγίζω τις νεοσεταρισμενες κιθαρες, για χάρη πειραματισμού...του χρόνου που θα χουν "αρπάξει" παλι και θα χρειάζονται, ναι εννοείται.

"Σεταρισμένο" είναι ένα όργανο όταν είναι ρυθμισμένο σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Αν πήγες την κιθάρα σου στον τεχνικό και τού είπες να κάνει σετάρισμα χωρίς να τού διευκρινίσεις κάποια βασικά πράγματα, π.χ. πώς θέλεις εσύ το action ή το ύψος των μαγνητών, τότε κατά πάσα πιθανότητα η κιθάρα σου δεν έχει το ιδανικό σετάρισμα για σένα. Αυτό θα μάθεις με τον πειραματισμό... ;)

Παράθεση
Τώρα αν έχετε τπτ προτάσεις για site/video σχετικά με ηλεκτρονικά, σετάρισμα κλπ καλοδεχούμενα.

Πάρε αυτά για αρχή:

https://www.noiz.gr/community/articles/guitars-and-amps/setup_kitharas/

https://www.guitarplayer.com/lessons/the-12-step-guide-to-electric-and-acoustic-guitar-setup

https://www.premierguitar.com/articles/8361-diy-how-to-set-up-a-fender-stratocaster

http://www.frets.com/FretsPages/pagelist.html

2
Τωρα θα μείνω όπως είμαι γιατι ειμαι σε αναστολή από Μάρτιο...οοοοοοταν πιάσω παλι δουλειά  θα το δρομολογήσω...το που θα πάω θα το δω τότε...μπορει στον παπαδαντωνακη....θα δω.

Όπως είπε και ο panixgr, πάρε ένα πολύμετρο και ένα κολλητήρι (αν δεν έχεις). Θα σού στοιχίσουν και τα δύο μαζί λιγότερο από μια επίσκεψη στον τεχνικό και είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία, όχι μόνο για την κιθάρα αλλά και για άλλα ζητήματα. Μετά και άρχισε να ψάχνεις διαγράμματα και πληροφορίες σχετικά με την καλωδίωση της κιθάρας. Αφού ούτως ή άλλως δεν σκοπεύεις να κάνεις τίποτα ως το Μάρτιο, μπορείς να επωφεληθείς και σε αυτό το διάστημα να πλουτίσεις τις γνώσεις σου, ώστε να είσαι σε θέση να κάνεις μόνος σου ένα βασικό σετάρισμα, μια αλλαγή μαγνητών/καλωδίωσης ή κάποια άλλη μικροεπισκευή στην κιθάρα σου.

3
Ενισχυτές / Απ: Stereo vs mono jack
« στις: 22/11/20, 16:53 »
Για ποιό λόγο να έχει stereo jacks ένα καλώδιο για σύνδεση κεφαλής με καμπίνα; Όχι ότι δεν θα λειτουργεί (υπό την προυπόθεση ότι το καλώδιο είναι το κατάλληλο και οι συνδέσεις στα βύσματα έχουν γίνει σωστά), απλά δεν έχει καμία λογική η χρήση τους και σίγουρα δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα... ???

4
Ενισχυτές / Απ: Stereo vs mono jack
« στις: 22/11/20, 10:55 »
Για σύνδεση κεφαλής με καμπίνα χρειάζεται ειδικό καλώδιο. Δεν πρόκειται για ένα απλό καλώδιο όπως αυτά που θα χρησιμοποιούσες για μια άλλου είδους σύνδεση, οπότε θα είχε σημασία αν είναι stereo ή mono, ούτε είναι το ίδιο καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις για να συνδέσεις την κιθάρα σου με τον ενισχυτή (instrument cable).  Αν το καλώδιο που χρησιμοποιείς εσύ για να συνδέσεις τον ενισχυτή με την καμπίνα έχει stereo jacks, τότε δεν είναι καλώδιο για αυτή τη χρήση.

Το input του ενισχυτή για την κιθάρα δεν έχει καμία σχέση, αλλά είναι κι αυτό mono.

5
βαλτην πάνω την γεφυρα και αμα ακουγεται σωστά τότε άστην, διαφορετικά την αλλάζεις.

Ακριβώς...

6
Σε προβληματίζει που το block δεν ξεβιδώνει; Προσωπικά δεν θα το έβλεπα σαν ζήτημα. Αντίθετα, αφού έχεις ήδη τη γέφυρα, ίσως είναι καλύτερα να επικεντρωθείς στα υπόλοιπα μέρη της κιθάρας. Αφού συναρμολογήσεις την κιθάρα, μπορείς κάλλιστα να αλλάξεις τη γέφυρα κάποια στιγμή στο μέλλον, αν για οποιoδήποτε λόγο δεν σε ικανοποιήσει. Αυτή είναι και η γοητεία ενός τέτοιoυ project...

7
Ενισχυτές / Απ: Βοήθεια για Bugera V22
« στις: 01/10/20, 19:16 »
Από ότι καταλαβαίνω, λες ότι μάλλον δε φταίνε τα ηχεία.

Θεώρησα ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν φταίνε τα ηχεία με βάση αυτά που ανέφερες στο αρχικό μήνυμά σου, δηλαδή μια μεταβολή στον ήχο που παρουσιάστηκε αφού άλλαξες λάμπες. Εκτός αν εγώ δεν κατάλαβα καλά. Τώρα όμως λες...

Παράθεση
Ωστόσο, ο Vt20 το εμφάνιζε το ίδιο πρόβλημα και πριν αλλάξω τη λυχνία. Είναι λες και, είτε άλλαξα είτε δεν άλλαξα, παρέμεινε ίδια λίγο πολύ η ηχητική του απόδοση. Εντάξει, είδα μία μικρή βελτίωση αλλά επειδή έχω συνηθίσει σε φουλ λαμπάτο, όταν παίζω με τον vt μου φαίνεται ψιλοαδιάφορος, ειδικά για καθαρό ήχο ή με μικρή παραμόρφωση.
Παράθεση
Ο Bugera από την άλλη είχε πέσει πολύ σε απόδοση - και να πω την αλήθεια δεν είχα προσέξει αν το έκανε αυτό το "μπούκωμα" ή όχι. Τώρα στα τελευταία του πριν αλλάξω τις λυχνίες μπορεί και να το έκανε, δεν ήταν καλός ο ήχος ούτως ή άλλως. Όπως λες, προσπάθησα να κατεβάσω μπάσα και μεσαία και να ανεβάσω το treble αλλά δεν είδα πολύ μεγάλη διαφορά.

Oπότε αλλάζουν τα δεδομένα. Κατ' αρχήν εννοείται ότι με τον VT20 δεν θα έχεις τον ήχο που σού δίνει ο λαμπάτος. Το πλεονέκτημα ενός modelling ενισχυτή όπως ο VT20 είναι η ευελιξία σε ήχους, προσομοιώσεις ενισχυτών, εφφέ, κλπ. Σε κάθε περίπτωση η σύγκριση είναι πριν και μετά την αλλαγή, όχι σε σχέση με τον λαμπάτο, γιατί αυτό μπερδεύει την κατάσταση και πιθανόν να σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Πέρα από αυτό, αν το πρόβλημα υπήρχε πριν αλλάξεις τις λυχνίες και μάλιστα και στους δύο σου ενισχυτές, τότε προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει. Θα ήταν περίεργο και τα δύο ηχεία να εμφάνισαν το ίδιο πρόβλημα. Ίσως για αυτό το μυαλό σου πάει αρχικά σε πρόβλημα με το ηχείο και όχι στις λυχνίες. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που αποτελεί τον κοινό παρονομαστή; Έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα στο υπόλοιπο κομμάτι της αλυσίδας πριν τον ενισχυτή (κιθάρα, εφφέ, ή κάτι άλλο);

Πληροφοριακά πάντως, η δική μου εμπειρία είναι ότι η βελτίωση στον ήχο ενός ενισχυτή είναι πολύ πιο ριζική όταν αλλάζεις ηχείο παρά όταν αλλάζεις λάμπες.

Παράθεση
Κρίμα, γιατί δεν είχα διαβάσει κάτι κακό για τις JJ. Βέβαια, είναι μία οικονομική επιλογή, αλλά όλοι έλεγαν ότι, σε σχέση με τις κινέζικες-Bugera που είχε πριν, είναι κλάσεις καλύτερες.

Σίγουρα είναι. Αλλά παραμένει η πιθανότητα ότι κάτι άλλο συμβαίνει με τους ενισχυτές σου που δεν έχει σχέση με τις λυχνίες. Μη βιαστείς να τις ξεγράψεις.

8
Ενισχυτές / Απ: Βοήθεια για Bugera V22
« στις: 01/10/20, 15:27 »
Όπως καταλαβαίνεις κι εσύ ο ίδιος από τα γραφόμενά σου, είναι μάλλον απίθανο και οι δύο ενισχυτές να εμφάνισαν εντελώς ξαφνικά το ίδιο πρόβλημα με τα ηχεία τους αμέσως μόλις άλλαξες τις λάμπες. Μήπως οι καινούργιες λυχνίες σού δίνουν πιο πολλά μπάσα, τα οποία δεν είχες πριν και δεν τα έχεις συνηθίσει, οπότε τώρα πρέπει απλά να εξισορροπήσεις συχνοτικά τον ήχο του ενισχυτή σου με τις κατάλληλες ρυθμίσεις του EQ;

9
Είμαι σίγουρος ότι αν το ψάξεις λίγο, θα τα βρεις φτηνότερα από κάποιο Ευρωπαϊκό κατάστημα. Επίσης πρέπει να σκεφτείς ότι αν κάτι δεν πάει καλά με τη συναλλαγή από Αμερική, η επιστροφή σίγουρα δεν θα είναι τόσο εύκολη υπόθεση από πλευράς διαδικασίας και κόστους. Όσο για τα κουμπιά, αυτά αλλάζουν εύκολα, αν αυτό σε απασχολεί.

Ως προς την ουσία του θέματος, προσωπικά δεν θα με ενδιέφερε τόσο η σχέση μετάδοσης, όσο η ποιότητα και η αίσθηση των κλειδιών. Από την άλλη πλευρά, αυτό που ψάχνεις εσύ είναι να έρθει η κιθάρα σου όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αυθεντικό μοντέλο, κάτι που μόνο το συγκεκριμένο σετ θα πετύχει. Αν και ψάχνοντας φωτογραφίες της κιθάρας στο διαδίκτυο, νομίζω ότι τα κλειδιά που έχει είναι chrome και όχι μαύρα.

https://medias.audiofanzine.com/images/normal/ltd-gus-600ec-1738240.jpg

10
Γενικά αν και θα παραγγείλω απευθείας από τις ΗΠΑ, μαζί με μεταφορικά βγαίνει φθηνά σε Ευρώ.

Υπολόγισες ότι θα πρέπει να πληρώσεις επιπλέον φόρο εισαγωγής και ΦΠΑ επί της τιμής του προϊόντος (και των μεταφορικών) που αγοράζεις από Αμερική όταν τα παραλάβεις; Tα έψαξες από κανένα Γερμανικό ή Βρετανικό κατάστημα; Στον Thomann μπορείς να τα βρεις για 99 Ευρώ. Αν τα έχεις βρει από Αμερική για λιγότερο από 70-75 Ευρώ (συνολική τιμή μαζί με μεταφορικά), τότε ίσως να σού βγαίνει φτηνότερα, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να μπλέκεις με τελωνεία και να περιμένεις μερικές εβδομάδες μέχρι να τα πάρεις.

11
Εφέ / Απ: τροφοδοσια πεταλιων
« στις: 28/09/20, 11:09 »
Σε αυτή τη φωτογραφία από τον Thomann, όπως και στο video που παρέθεσες, φαίνεται ότι και ο αντάπτορας έχει γωνιακό βύσμα, οπότε λογικά θα είναι εντάξει.Aκόμα κι αν ο συγκεκριμένος αντάπτορας δεν έχει γωνιακό βύσμα, υπάρχουν άλλοι αντάπτορες για το βύσμα του αντάπτορα ( ::) ;D ), όπως αυτός...

https://es.aliexpress.com/item/4000066963581.html

Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεις ότι τελικά δεν χωράει, το επιστρέφεις και παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

12
Εφέ / Απ: τροφοδοσια πεταλιων
« στις: 27/09/20, 14:08 »
Φίλε saved, την απάντηση σε αυτό που ρωτάς την έχει δώσει ήδη ο Ντίνος στο αρχικό του μήνυμα...

προφανως μπορει να δουλεψει με το δικο του τροφοδοτικο αλλα θα θελα να εχω μονο ενα φις

13
Εφέ / Απ: τροφοδοσια πεταλιων
« στις: 27/09/20, 12:41 »
Ναι, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Στο Cioks της φωτογραφίας οι έξοδοι είναι στο πλάι, οπότε η λαμαρίνα δεν παρεμβάλεται στη διαδρομή των καλωδίων από το τροφοδοτικό προς τα πετάλια.

Συγκρίνοντας όμως τις διαστάσεις των δύο τροφοδοτικών (του Cioks DC5 σε σχέση με το Palmer), βλέπω ότι το Palmer έχει μικρότερο πλάτος (70 χιλιοστά έναντι 88 του Cioks), ενώ οι έξοδοι του Palmer είναι λίγο πιο εσωτερικά σε σχέση με το συνολικό πλάτος του τροφοδοτικού. Πράγμα που με κάνει να πιθανολογώ ότι ίσως είναι εφικτό, ειδικά αφού το Palmer έρχεται με καλώδια που έχουν βύσματα γωνίας 90 μοιρών, οπότε λογικά θα χωράνε στο κενό που θα υπάρχει. Στη φωτογραφία που σού παραθέτω, μπορείς να δεις τις σχετικές διαστάσεις των δύο τροφοδοτικών και να πάρεις μια ιδέα για το κενό που θα υπάρχει ανάμεσα στις εξόδους του Palmer και τη λαμαρίνα.

Αν ακόμα κι έτσι δεν σού μένει αρκετός χώρος ώστε να μπαίνουν εύκολα τα καλώδια, θα κοίταζα αν γίνεται να μπει κάτι ανάμεσα στο κάτω μερος της πεταλιέρας και το τροφοδοτικό, ώστε να έρθουν οι έξοδοι πιο πάνω (ή πιο κάτω, όταν η πεταλιέρα είναι στην κανονική της θέση) και να μην παρεμποδίζονται από τη λαμαρίνα. Εναλλακτικά, ανοίγεις τρύπες στη λαμαρίνα ώστε να περνάνε τα καλώδια ή ακόμα καλύτερα κόβεις ένα κομμάτι της λαμαρίνας στο σημείο που θα τοποθετήσεις το τροφοδοτικό, μπροστά από τις εξόδους.

14
Εφέ / Απ: τροφοδοσια πεταλιων
« στις: 26/09/20, 09:41 »
Δυστυχώς αυτά που ψάχνεις ήταν εξ αρχής μάλλον απίθανο να τα έβρισκες σε ένα φτηνό τροφοδοτικό. Το Cioks AC10 από την άλλη δεν θα σε καλύψει, γιατί μπορεί να τροφοδοτήσει ένα από τα δύο πετάλια που χρειάζονται 12V, αλλά όχι και τα δύο μαζί. Δύο από τις εξόδους του δίνουν εναλασσόμενο ρεύμα (AC), άρα σού είναι άχρηστες, ενώ οι άλλες δύο που φτάνουν μέχρι 12V συνεχούς ρεύματος σού δίνουν 200mA κάθε μία, δηλαδή 400 και οι δύο μαζί. Ένα άλλο τροφοδοτικό που θα κάλυπτε τις ανάγκες σου (έστω και με τη χρήση του καλωδίου) είναι το Cioks Ciokolate, το οποίο όπως είναι ακόμα πιο ακριβό και από το DC10 Link.

Όσο για το Palmer, δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι δεν θα χωρέσει κάτω από την πεταλιέρα σου. Εγώ είμαι σίγουρος ότι χωράει μια χαρά από κάτω, αν όχι από πάνω...Το Palmer PWT 12, αν και είναι πιο μεγάλο σε μήκος, έχει περίπου το ίδιο πάχος με το Cioks DC5 της φωτογραφίας, οπότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Η μόνη άλλη λύση είναι αναδιάρθρωση της πεταλιέρας σου με την αφαίρεση ενός από τα δύο δωδεκάβολτα πετάλια. Κάτι μού λέει όμως ότι αυτή η επιλογή δεν παίζει για σένα...

15
Εφέ / Απ: τροφοδοσια πεταλιων
« στις: 25/09/20, 11:50 »
Επειδή πέρασα κι εγώ από μια παρόμοια φάση πριν μερικά χρόνια, έχω κάνει μια εξονυχιστική έρευνα στο θέμα της τροφοδοσίας πεταλιών.

Το μόνο τροφοδοτικό που έχω υπόψη μου να δίνει έξοδο 600mA στα 12V είναι το Cioks DC10 Link. To συγκεκριμένο τροφοδοτικό έχει μία έξοδο με μεταβλητή τάση από 9 ως 24V. Στα 9V αυτή η έξοδος δίνει 800mA, στα 24V δίνει 300mA, ενώ στα 12V δίνει maximum 600mA, όσα δηλαδή χρειάζεσαι. Αυτό φαίνεται υπολογιστικά και επιβεβαιώνεται σαφώς από το manual.

Επειδή όμως η τιμή του συγκεκριμένου τροφοδοτικού είναι λίγο τσουχτερή, ίσως υπάρχει μια εναλλακτική λύση που θα σού την δώσει ένα καλώδιο όπως αυτό...

https://en.customboards.fi/collections/voodoo-lab/products/voodoo-lab-cable-current-doubler-adapter-green-jack

υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεις ένα τροφοδοτικό που θα έχει δύο εξόδους των 12V με τουλάχιστον 300mA η κάθε μία (ή 600 συνολικά) για το compressor, συν μία επιπλέον 12V 500mA για τον λαμπάτο προενισχυτή σου. Με αυτές τις προδιαγραφές υπάρχει το Palmer PWT 12 MkII που έχει όλα τα παραπάνω και επίσης αρκετές άλλες εξόδους για να τροφοδοτήσει ολόκληρη την πεταλιέρα σου.

Το Palmer είναι αρκετά φτηνότερo και ίσως με αυτό και το current doubler καλώδιο να κάνεις τη δουλειά σου. Το Cioks είναι πολύ πιο ακριβό, αλλά σού παρέχει και τις δύο δυνατότητες τροφοδότησης του προβληματικού πεταλιού (οπότε δεν θα έχει πρόβλημα και για τον προενισχυτή), ενώ φαίνεται να είναι μια ποιοτική λύση που θα καλύψει ικανοποιητικά όλες τις τωρινές και πιθανότατα μελλοντικές σου απαιτήσεις.

17
Ενισχυτές / Απ: Τεχνική ερώτηση
« στις: 10/08/20, 15:26 »
Κατ' αρχήν αν δεν το ξέρεις, το καλώδιο σύνδεσης κεφαλής-ενισχυτή είναι ειδικό. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλώδιο όπως αυτό που συνδέεις την κιθάρα στον ενισχυτή, ούτε αυτό που δείχνει η φωτογραφία μου φαίνεται κατάλληλο.

Και όπως σωστά είπε και ο EVGemini77, ποιός ο σκοπός αυτής της αγοράς από τη στιγμή που ακόμα δεν έχεις μια κεφαλή...;

18
Ενισχυτές / Απ: Τεχνική ερώτηση
« στις: 10/08/20, 15:10 »
Aυτό το καλώδιο είναι για σύνδεση ενισχυτή με καμπίνα...; ???

19
Ενισχυτές / Απ: Τεχνική ερώτηση
« στις: 10/08/20, 11:19 »
Φίλε μου έχεις αποφασίσει τι θέλεις να κάνεις? γιατί δεν το βλέπω.  ;D

Κάτσε ασχολήσου με τον mustang και να μάθεις πως να φτιάχνεις ήχο και αν δεν μπορείς παρακολούθα κάποια βίντεο ή διάβασε για να μάθεις πως. Αν θέλεις κατέβασε και κάποια έτοιμα patches για αρχή και tweekαρε τα μέχρι να σου αρέσει ο ήχος.

Αυτό ακριβώς. Ο Mustang είναι αντικειμενικά είναι ένας καλός ενισχυτής για εξάσκηση στο σπίτι αλλά και για άλλες χρήσεις. Αφού ούτως ή άλλως θα τον κρατήσεις, καλό θα ήταν να τον ψάξεις λίγο περισσότερο. Όταν κάποια στιγμή αποκτήσεις την κεφαλή (αγορά για την οποία χρειάζεσαι ακόμα αρκετή σκέψη και έρευνα), βλέπουμε και για τα υπόλοιπα...

20
Ενισχυτές / Απ: Τεχνική ερώτηση
« στις: 09/08/20, 19:15 »
Εδώ είναι τo link για την παραπάνω καμπίνα με ηχείο Celestion Greenback. Το συγκεκριμένο ηχείο είναι μόνο 25W, δηλαδή κάνει για κεφαλές χαμηλής ισχύος αλλά όχι αν αυτή που θα επιλέξεις είναι πάνω από 20-30W.

https://www.thomann.de/gr/palmer_pcab112gbk.htm

Μπορείς να τη βρεις και με ηχείο Celestion V30, Eminence Cannabis Rex και Eminence Governor.

Παντως και οι καμπίνες της Egnater (1x12 και 2x12) που πάνε σετ με τον Tweaker είναι κι αυτές πολύ αξιόλογες...

https://www.thomann.de/gr/egnater_tweaker112x.htm

https://www.thomann.de/gr/egnater_tweaker_212x.htm

21
Ενισχυτές / Απ: Τεχνική ερώτηση
« στις: 09/08/20, 18:55 »
Palmer 1x12. Θα την βρεις στον Thomann με διάφορες επιλογές ηχείου ή ακόμα και χωρίς ηχείο, αν θέλεις να αγοράσεις κάποιο άλλο της αρεσκείας σου. Και φυσικά, αφού δεν υπάρχει πρόβλημα με την ένταση του ήχου, μπορείς να δεις και για 2x12. Mια 4x12 νομίζω ότι είναι πλεονασμός για το σπίτι.

22
Ενισχυτές / Απ: Τεχνική ερώτηση
« στις: 09/08/20, 18:31 »
Σε ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις, αλλά δεν μου είπες ποιον θα επελεγες...

Έχω ήδη προτιμήσει εδώ και χρόνια τον Egnater Tweaker. Για μένα δεν υπάρχει τίποτα που να τον φτάνει σε ποιότητα ήχου και ευελιξία, σε αυτά τα λεφτά ή πολύ παραπάνω. Θα χτύπαγα και τον Rebel, αλλά η άλλη μου κεφαλή είναι μια μονταρισμένη Blackheart BH5H με δύο διαφορετικές τελικές (όπως και ο Rebel).

23
Ενισχυτές / Απ: Τεχνική ερώτηση
« στις: 09/08/20, 17:34 »
Στα 600 Ευρώ θα βρεις πολλούς καλούς ενισχυτές. Χωρίς καν να φτάσεις σε αυτό το ποσό, μπορείς να πάρεις τον Egnater Tweaker, μόνο 399 Ευρώ στον Thomann.

https://www.thomann.de/gr/egnater_tweaker_head.htm

Είναι ένας ενισχυτής εξαιρετικός σε ποιότητα και ευελιξία, με πάρα πολλές ηχητικές επιλογές για καθαρούς και βρώμικους ήχους χωρίς να χρειαστείς πετάλια. Επίσης σού επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις διάφορους τύπους τελικών λυχνιών (6V6, 6L6, EL84, κλπ), πράγμα που δεν ισχύει στους περισσότερους ενισχυτές.

Λίγο παραπάνω είναι ο Marshal DSL20HR.

https://www.thomann.de/gr/marshall_dsl20hr.htm

Πιο κοντά στο όριο που έχεις θέσει υπάρχει ο Egnater Rebel 20...

https://www.thomann.de/gr/egnater_rebel20.htm

και ο Orange Rocker 15 Terror.

https://www.thomann.de/gr/orange_rocker_15_terror_b_stock.htm

Άσχετα με την επιλογή λαμπατης κεφαλής, θα ήταν καλό να πειραματιστείς με τον Mustang φτιάχνοντας δικά σου presets. O ενισχυτής αυτός προσφερει πολλές δυνατότητες και έχω την αίσθηση ότι δεν τις έχεις εξερευνήσει αρκετά.

24
Ενισχυτές / Απ: Τεχνική ερώτηση
« στις: 09/08/20, 17:00 »
Το είδα Απόλλων αν και διαφέρει το μοντέλο στο λινκ σου με τη φωτογραφία που ανέβασα. Αλλά by the way, επειδή δεν έχω παιξει ποτε με λάμπα και θα ήθελα να πειραματιστω, τι θα προτείνατε;

Πριν κάνω προτάσεις, θα ρωτούσα ποιός είναι ο προϋπολογισμός σου και αν θέλεις τον ενισχυτή μόνο για εξάσκηση στο σπίτι ή και για άλλη χρήση (πρόβες, jamming με φίλους, ηχογράφηση). Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές, αλλά όλα εξαρτώνται από το τι ψάχνεις εσύ.

25
Ενισχυτές / Απ: Τεχνική ερώτηση
« στις: 09/08/20, 15:52 »
Aν κοιτάξεις μια φωτογραφία του πίσω μέρους του Lionheart, θα δεις ότι έχει ξεχωριστές εξόδους για 4, 8 και 16 Οhm. Αν ήθελες να την συνδέσεις με την αντίστοιχη καμπίνα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την έξοδο των 8 Ohm. Άλλες κεφαλές έχουν μόνο μια έξοδο με διακόπτη επιλογής για τα Ohm.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 205