Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - zanxion72

Σελίδες: [1] 2 3 4 5
1
Μέχρι να κανονιστεί και να εφαρμοστεί το νέο τελωνειακό καθεστός, θα περάσουν κανα-δυο χρόνια. Προλαβαίνεις ακόμα! Το πλαίσιο τελωνιακής διασύνδεσης έχει οριστεί αλλά τίποτα πέρα από αυτό.

2
Αν χαλαρώσω τα πάντα και βγάλω τις χορδές για να ρίξω κι ένα γυάλισμα στα τάστα, θα πρέπει να ρυθμίσω ξανά το truss;
(σας πρήζω αλλά συμπαθάτε με!)

εγώ θα σου 'λεγα να το αφήσεις είτε για όταν είναι να αλλάξεις χορδές είτε για όταν είναι να την ξαναπάς για σετ-απ.
το "χαλάρωσε τελείως και ξανασφίξε" τις ταλαιπωρεί .

Αυτό σκέφτηκα. Στο επόμενο σεταπ θα ζητήσω να μου φροντίσει και τις βίδες. Μέχρι να μάθω να τα μαστορεύω μόνος (προς το παρόν ακόμα μαθαίνω να παίζω), καλύτερα να το φροντίσει κάποιος που ξέρει.

3
Αν χαλαρώσω τα πάντα και βγάλω τις χορδές για να ρίξω κι ένα γυάλισμα στα τάστα, θα πρέπει να ρυθμίσω ξανά το truss;
(σας πρήζω αλλά συμπαθάτε με!)

4
Ο.κ. Δείχνει ευκολο. Έχω και μικρόμετρο. Χρειάζεται μετά να βάλω τίποτα για να μην ξεβιδώνουν μόνες τους όπως αναφέρθηκε παραπάνω;

κατσε, δεν είπες οτι ξεβιδώνουν, οπότε μην βάλεις τπτ. Αν πάλι ξεβιδώνουν τότε locktite, όπως είπε ο Βέγγος. Το "κουρδισμένη" που σου είπε ο Uriah ειναι ακριβως για αυτό για να σταθεροποιηθούν (νομίζω).
Εντωμεταξύ, να μπεις στην διαδικασία με τα μικρόμετρα ΜΟΝΟ αν βεβαιωθείς οτι το setup σου (για radius) είναι τέλειο. Διαφορετικά ξέχνα τις μετρήσεις και κάντο απο την αρχή.

Ναι, βέβαια. Οι βίδες δεν ξεβιδώνουν, απλά μήπως είναι απαραίτητο.
Αυτό κατάλαβα κι εγώ, νομίζω πως είναι τέλεια σεταρισμένη. Ακούγεται και παίζεται μια χαρά χωρίς μπαζ και το action είναι αυτό που θέλω ή μάλλον αυτό που συνήθισα.

5
Got it! Αν κάνω τις χορδές μια-μια δεν θα χρειαστώ πάλι σετάρισμα, σωστά;
Θα παρεις εναν χαρακα και θα μετρησεις το υψος και στις 2 πλευρες απο καθε βαγονακι. Θα γραψεις σε ενα χαρτι με τη σειρα τις μετρησεις σε χιλιοστα. Θα αφαιρεσεις και θα αντικαταστασεις μια βιδα καθε φορα και οχι και τις 2 ταυτοχρονα. Πριν βγαλεις την επομενη βιδα να φερεις το βαγονακι στο αρχικο υψος. Ολα αυτα με την κιθαρα κουρδισμενη.

Ο.κ. Δείχνει ευκολο. Έχω και μικρόμετρο. Χρειάζεται μετά να βάλω τίποτα για να μην ξεβιδώνουν μόνες τους όπως αναφέρθηκε παραπάνω;

6
Μαύρες τέτοιες αλενόβιδες είχα πάρει από τον Ρέππα, πίσω από την Ερμού/Αθηνάς, δε θυμάμαι την οδό.
Θες αλενόβιδες χωρίς κεφάλι. Έχει στάνταρντ.

Χίλια ευχαριστώ! Θα πάρω μερικές από διάφορα ύψη (2-3) κοντύτερα από αυτές που έχει.


Got it! Αν κάνω τις χορδές μια-μια δεν θα χρειαστώ πάλι σετάρισμα, σωστά;

στο action θα χρειαστείς σετάρισμα ούτως ή άλλως, ίσως εννοείς οτι αν τις αλλάξεις σε μια χορδή κάθε φορά θα φτιάχνεις το action με το μάτι? Δεν θα είναι ακριβείας το setup, οπότε τι μπορείς να κάνεις : παίρνεις filler gauge, και κοιτάς το action σε κάθε χορδή στο π.χ. 21ο τάστο να είναι σταθερό και στο επιθυμητό ύψος. Μετά σηκώνεις ελαφρώς την πάνω την χοντρή Μι, ή/και την Λα αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο πάντα.

Εννοούσα το καμπύλωμα του μπράτσου. Θα πρέπει να το ρυθμίσω ξανά;

7
Got it! Αν κάνω τις χορδές μια-μια δεν θα χρειαστώ πάλι σετάρισμα, σωστά;

8
Αχά! Και πως τα ζητάνε αυτά τα βιδάκια; :)
(αγράμματος, μπιτ για μπιτ!)

9
Βασικά δεν "παίζουν". Είναι μεν σφιχτές, αλλά δείτε πόσο εξέχουν μερικές:Επίσης, γιατί σε μερικά η μια βίδα μόνο εξέχει, ενώ σε άλλα και οι δυο;

10
Μια απορρία! Μετά από το setup, παρέλαβα τη κιθάρα μου με με την μια από τις δυο βίδες της κάθε χορδής στον καβαλάρη να εξέχει κάμποσο. Έτσι έπρεπε να είναι; Γιατί έχουν δυο βίδες δεξιά-αριστερά και όχι μια και γιατί η μια εξέχει;
 ::)

11
Φυσικά θα πάρω και μπάσο ντραμς ! :)
Διορθώθηκε  ;D

Ένα-ένα! Μόλις μάθω και μπάσο, ... Αν και θα υπάρχει πρόβλημα χώρου. Μικρομεσαίος, μικροαστός, μικρό.... είμαι :)

12
Είναι μερικές φορές φάσεις τρελοκομείου. Πριν έμενα σε διαμέρισμα του δευτέρου και γινόταν της κακομοίρας. Παιδιά από πάνω και να κάνουν φασαρία σαν να γκρεμίζουν το σπίτι, γέροι δίπλα που λόγο κουφαμάρας έβαζαν τη τηλεόραση τέρμα από τις 5 το πρωϊ (το έλυσα αυτό με ένα CB...). Τώρα μένω στον τελευταίο και τρελαίνω γυναίκα και από κάτω με τη κιθάρα (ξέρετε τι πλάκα έχει μ' έναν που τώρα μαθαίνει). Φυσικά θα πάρω και μπάσο! :)
Γύρισε ο τροχός και...
(το χειμώνα πάντως έχει ψωφόκρυο κει πάνω)

13
Ναι, με αυτόν μίλησα. Αλλά και ο μεγάλος ήταν εκεί. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα μαζί τους και πάντα με βοηθούσαν σε ότι πρόβλημα και να είχα.
(κι ένα ευχαριστώ για την υπομονή που δείχνουν απέναντι σ' έναν αδαή όπως εγώ!)

14
Την κιθάρα την αγόρασα από του Τρίμμη. Τους εκτιμώ ιδιαίτερα για την υποστήριξη που μου παρείχαν με τη δική μου κιθάρα και του γιου μου.
(χωρίς παρεξήγηση, δεν προσπαθώ να διαφημίσω τίποτα)

15
Χθες πήρα τη κιθάρα. Από το μαγαζί μου είπαν πως μπορεί να είχε γίνει η εγκοπή από χτύπημα πάνω στη χορδή και αυτή να δημιούργησε την εγκοπή πάνω στο τάστο. Διορθώθηκε το πρόβλημα, έγινε leveling (το λέω σωστά;) και η κιθάρα τώρα παίζει καλύτερα από ποτέ. Το μαγαζί δεν μου χρέωσε την επισκευή, ήταν μέσα στην εγγύηση της κιθάρας! Φοβερή υποστήριξη. Και με τη κιθάρα του γιού μου που την είχα αγοράσει από το ίδιο μαγαζί μας είχαν βοηθήσει και με το παραπάνω. Και τη καινούργια του κιθάρα θα την αγοράσω από εκεί!

16
Έτσι είναι, αλλά πλέον όλα ελέγχονται και σε περίπτωση που κριθεί παρατυπία κοστολογούνται ανάλογα με το πως θα κρίνουν οι τελωνειακοί.

17
Τώρα, με τα μηχανογραφημένα τελωνεία, δε γλιτώνει τίποτα. Αν είναι κάτι που υπάρχει στην αντίστοιχη ελληνική αγορά θα στο κοστολογήσουν και θα στο φορολογήσουν αντίστοιχα. Αν δεν υπάρχει, θα στο αντιστοιχίσουν κατά το δοκούν και ότι κάτσει. Είναι ρίσκο.

18
Θα με πάρουν τηλέφωνο σε μια-δυο μέρες για να μου πουν.  Συμβαίνει μου είπαν αλλά είναι κάτι που φτιάχνεται. Θα σεταριστεί κι όλας. Είναι κάτι που δεν το είχα κάνει ποτέ.

19
Τελικά έκανα την έξυπνη κίνηση! Την πήγα στο μαγαζί. Νομίζω πως κάποιος που μόλις έπιασε στα χέρια του κιθάρα, μόνο για μαστορέματα πάνω της δεν είναι. :)
Αν ήταν μια δεύτερη χαμηλού κόστους θα το δοκίμαζα, αλλά αυτή αν πάθαινε καμιά χοντράδα από τα χέρια μου θα πέθαινα απ' τον καημό. :)

21
Να και μια φωτογραφία.


Η εγκοπή είναι ανάμεσα στις B και e.

22
Ακριβώς. Προσπαθώ να κάνω bend στο 4o και σπρώχνοντάς τη "σκαλώνει" στην εγκοπή του 3ου.

23
Νομίζω πως υπήρχε. Την πρόσεξα τώρα γιατί τα μαθήματα με έφεραν σ' εκείνη τη περιοχή της ταστιέρας στη κιθάρα.

24
Μακάρι! Θα τη πάω αύριο το απόγευμα. Μου είπε πως συνήθως αλλάζονται 3 με 5 μαζί, αλλά πρέπει πρώτα να τη δει για να μου πει.

25
Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω εγώ! Εγώ χρυσάφι πιάνω και ... γίνεται! θα πάει σε μαγαζί σίγουρα. Απλά σκέφτομαι αν μπορεί ν' αλλαχθεί μόνο ένα αντί για όλα και να πάει το μαλλί μια 150άρα.

Σελίδες: [1] 2 3 4 5