Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - FSL

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 81
26
Άρη πραγματικά πιστεύεις ότι τα παιδιά του γυμνασίου είναι σε θέση από άποψη κριτικής σκέψης και ωριμότητας να διαμορφώσουν το περιεχόμενο των μαθημάτων που θα διδαχθούν?
Αυτά τα παιδιά που κάθε οκτώβρη θυμούνται τα προβλήματα του σχολείου τους -υπαρκτά και ανύπαρκτα-, κλείνουν τα σχολεία και άντε πάλι την επόμενη χρονιά? Αυτά που καλώς ή κακώς ψάχνουν τρόπους να γλυτώσουν μάθημα πάει θυσία? Πιστεύεις πραγματικά ότι αυτά τα παιδιά που όσο περνάνε τα χρόνια δυσκολεύονται να αρθρώσουν μια σωστή νοηματικά και συντακτικά πρόταση -μη μιλήσω για ορθογραφία- μπορούν να καταθέσουν απόψεις για τα μαθήματα που διδάσκονται?

Επίσης για όσους τρίβουν τα χέρια τους και προβαίνουν σε διάφορους χαρακτηρισμούς δεν είμαι φιλόλογος αλλά οικονομολόγος...οπότε σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς που εύστοχα συγκαλύπτετε εν μέσω άλλων προτάσεων.


27
Kαταρχάς δεν αναφερόμουν σε σένα εκτός και αν θεωρείς ότι έκανες κάποιο απ' όσα ανέφερα.
Δεύτερον δε συνηθίζω να αφορίζω οτιδήποτε, αλλά πραγματικά πιστεύεις ότι το να γράφουμε κυρίως με greeklish kαταργώντας κάθε έννοια ορθογραφίας αποτελεί εξέλιξη για την ελληνική γλώσσα?
Τότε μάλλον έχουμε διαφορετική έννοια για την εξέλιξη στο μυαλό μας.

Επίσης δεν κατηγόρησα τα παιδιά που έχουν αυτά τα ενδιαφέροντα.Δε φταίνε αυτά.Απ το σπίτι ξεκινάνε όλα.Όταν παρκάρεις ένα παιδάκι σε ένα βινετοπαιχνίδι για να μη σε ζαλίζει ή δεν ξέρω εγώ τι τότε αυτό είναι το ενδιαφέρον του. Αν δεν δείξει πρώτα ο γονιός από μικρή ηλικία σε ένα παιδί την αξία του να διαβάζεις βιβλία το παιδί δε θα μάθει ποτέ.

Οπότε άσε τους χαρακτηρισμούς για εύκολα δύσκολα και αφοριστικά και πες μου ποιο είναι το δύσκολο ενάντια στο "τα παιδια δεν θελουν να μαθουν αρχαια γιατι ο κοσμος τους ειναι το ιντερνετ τα κινητα τα βιντεοπαιχνιδια".

Ποιο είναι το δύσκολο που πρέπει να κοιταξουμε να το συζητήσουμε.

28
ΜechMech, λες για τον Roufus, αλλά κι εσύ δεν πας πίσω. Δεν βάζεις τόνους!

Kαλό είναι πριν πετάξετε μια απάντηση σε κάποιο θέμα να το διαβάζετε ολόκληρο.Ίσως τότε σας λύνονταν απορίες χωρίς να χρειαστεί να τις εκφράσετε δημόσια.


Είδα εύκολα να χαρακτηρίζετε κάποιον με τη λέξη φανατικός, να γελάτε, να πετάτε έτσι ελαφρά τη καρδία το "να καταργηθούν."

Η ελληνική γλώσσα έχει εξελιχθεί αλλά δυστυχώς προς το χειρότερο.Η σημερινή μορφή της είναι χωρίς φωνήεντα γιατί μας πιάνουν χαρακτήρες, όλα τα φωνήεντα γίνονται ι και ο και έτσι προχωράμε μπροστά.

Τέλος πραγματικά το πρόβλημα των παιδιών είναι τα αρχαία στο γυμνάσιο που δεν τους αρέσουν?Ενώ για όλα τ άλλα πετάνε τη σκούφια τους....
Κάποιος είπε να ωθήσουμε τα παιδιά να διαβάζουν βιβλία.Πλέον έχοντας αντιμετωπίσει αρκετά παιδιά από τότε που τέλειωσα το σχολείο πιστεύω ότι σπάνια τα παιδιά ανοίγουν βιβλία εξωσχολικά.Είναι τιμωρία γι αυτά να διαβάσουν λογοτεχνικά βιβλία.Γιατί βέβαια κανείς γονιός δεν τους ώθησε σε αυτή την κατεύθυνση. Οπότε λέτε ότι αν καταργηθούν τα αρχαία στο γυμνάσιο τα παιδιά θα δεχθούν ευχαρίστως τη προσθήκη μαθήματος όπως η Οδύσσεια?
Την οποία παρεπιπτόντως αν και είναι γραμμένη σε νέα θα έλεγα ελληνικά δεν είναι σε θέση να καταλάβουν καν σαν νόημα το περιεχόμενο του κειμένου.

Το σχολείο γενικά δε θέλουν τα παιδιά γιατί ο κόσμος τους περιστρέφεται γύρω από το facebook. το youtube, τα κινητά τους τηλέφωνα και πάει λέγοντας...

29
Χμ πως μου ξέφυγε το θέμα και αφού άκουσα το δίσκο?
Με ξένισε στην αρχή την αγάπησα μετά αυτή τη δουλειά.
Εκτός από ένα δυο κομμάτια τα υπόλοιπα παίζουν πάντα χωρίς να προσπερνώ κάποιο.
Τα γενεθλια, το μη με κλειδώνεις μου χουν μείνει πιο πολύ.

Όσο για το εμπορικό του πράγματος πραγματικά έβαλα τα γέλια όταν διάβασα το χαρακτηρισμό.Άκου εμπορικός ο Αλκίνοος και μάλιστα σε βαθμό σύγκρισης με το Μιχαλάκη.

30
O_Menelaos παίζει να σαι απ τις ελαχιστότατες περιπτώσεις που βρίσκεις το μάθημα της οικιακής οικονομίας τόσο ενδιαφέρον και είναι προφανές ότι οφείλεται στην καθηγήτρια που είχες.
Ούτε εγώ έκανα σοβαρό μάθημα στα χρόνια μου ούτε και από τότε που τέλειωσα το σχολείο και έχω επαφή με παιδιά κάνουν.Συνήθως είναι η ώρα του παιδιού η λεγόμενη ή κενό.

31
Ρώτησα τους μαθητές μου χτες τι σημαίνει η λέξη μεθεπόμενος και από που προέρχεται.Κάποιοι ήξεραν να τη χρησιμοποιήσουν αλλά ουδείς ήξερε ότι είναι σύνθετη και μάλιστα πως προκύπτει το Θ στη μέση.
Κάποιοι δεν ήξεραν καν τη λέξη αντιπολίτευση που ακούγεται καθημερινά δεκάδες φορές γύρω μας.

Ένας σκέφτηκε ότι το Θ μπορεί να προκύπτει από ένωση γραμμάτων όπως συμβαίνει στον παρακείμενο των αρχαίων και έπεσε όσο κοντά γινόταν.

Σε λίγα χρόνια θα καταργήσουμε και τα νέα ελληνικά και θα υιοθετήσουμε τα αγγλικά ή τα greeklish αφού αυτά χρησιμοποιούνται περισσότερο.Έως τότε στην καλύτερη περίπτωση θα μιλάμε με λέξεις που δεν έχουμε ιδέα πως σχηματίζονται.

32
Δηλαδή η οικιακή οικονομία είναι πιο χρήσιμη οπότε να την κρατήσουμε υποχρεωτικό μάθημα αλλά να καταργήσουμε τα αρχαία που αποτελούν τα θεμέλια της ελληνικής γλώσσας?

Όχι δεν τα βάζεις τα αρχαία στο βιογραφικό αλλά αυτά αποτελούν σκαλοπάτι για την καλύτερη εκμάθηση της νέας ελληνικής όπως τέλοσπάντων έχει καταντήσει.

33
done

34
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Παρελάσεις
« στις: 05/11/09, 19:34 »
Eγώ προτρέπω όλους σας να μαζευτείτε λιγάκι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας.Κουβεντα γίνεται όχι πόλεμος για να μαι και εντός θέματος

35
Aν το πλούσιο λεξιλόγιο μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει ως περίεργες και περίτεχνες λέξεις καλύτερα να πάω να φουντάρω.
Κάνω και γω από τότε που τελείωσα το σχολείο μαθήματα σε παιδιά γυμνασίου και έχω δει κάθε αλλαγή των βιβλίων.Ναι δεν είναι εύκολο μάθημα αλλά δεν πάμε στο σχολείο για να διασκεδάσουμε αλλά για να εκπαιδευτούμε.Δεν είναι λύση να μηδενίζουμε τα πάντα.
Καλύτερα ελληνικά δεν εννούμε την αρχαϊζουσα αλλά να μιλάει ο άλλος και να βγάζεις νόημα να μην είναι πεταμένες λέξεις στη σειρά.Να μην είναι κάθε δύο λέξεις το εντάξει και το μ****κας.
Εγώ διαφωνώ με την κατάργηση γιατί είναι πλέον από τα λίγα μαθήματα που βάζουν τους μαθητές στο τριπάκι να ψάξουν λίγο παραπάνω για να βρουν γνώση.
Μαθαίνουν ρίζες νεοελληνικών λέξεων που όταν τις διαβάζουν αυτές τις νεοελληνικές λέξεις σε κοιτάνε λες και είσαι εξωγήινος.

Τα παιδιά σήμερα ξέρουν λεξιλόγιο μηδέν και μεις θέλουμε να το πάμε πιο κάτω ακόμα?

Αφού τα θεωρείτε άχρηστα μερικοί να προτείνουμε την εκμάθηση των greeklish αφού αρκετοί αυτά χρησιμοποιούν.Πως να μάθεις ποτέ ορθογραφία και συντακτικό όταν κόβεις φωνήεντα και γράφεις όλα τα ι με γιώτα και όλα τα ο με όμικρον?

Βλέπετε όσοι Ευρωπαίοι έμαθαν υποχρεωτικά στο σχολείο τους αρχαία ελληνικά ή λατινικά ήταν ηλίθιοι φαίνεται....


36
Αθλητισμός / Απ: Ολυμπιακος
« στις: 01/10/09, 19:35 »
Μη βαζουμε στο ιδιο καζανι Arsenal και Everton ειδικα φετος ομως... ;)

Στο ίδιο καζάνι βάζουμε ελληνικές και αγγλικές ομάδες....

37
Αθλητισμός / Απ: Ολυμπιακος
« στις: 01/10/09, 08:53 »
Επειδή κάποιοι μιλάνε χωρίς να σκεφτούνε ή να ξέρουν να πω καταρχάς ότι κάνω παρέα στον master και είμαι ΑΕΚ.
Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά όπως γενικώς δεν παίζει απ την αρχή της σεζόν ασχέτως αν αυτό δεν φαίνεται γιατί παίζει με μας που είμαστε χώμα με τον ΠΑΟΚ που είναι μια απ τα ίδια και πάει λέγοντας.Καμία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος δε μπορεί να συναγωνιστεί ομάδες του εξωτερικού πόσο μάλλον της Αγγλίας που τρέχουν ακούραστα για 90 λεπτά.
Εγώ λέω πάλι καλά που ήταν μόνο 2 γιατί αν ο Νικοπολίδης δεν ήταν σε τόσο μεγάλη μέρα το σκορ θα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις.Μη χαίρεστε όμως και μην ξεχνάτε τις χρονιές που τα μαζεύατε σε αριθμούς μεγαλύτερους του 3 από ομάδες όπως η Μακάμπι η Ρεάλ κλπ.
Και κυρίως έλεος να μιλάτε για διαιτησία εσείς.Ναι ήταν καταφανέστατο το Offside αλλά όχι ότι είχαμε και αλλοίωση αποτελέσματος,σας έπαιζαν αν όχι στην περιοχή σας στο μισό γήπεδο και δε γίνεται να πιστεύετε πως αν δεν είχε μπει το δεύτερο θα κερδίζατε κιόλας.

Οι ελληνικές ομάδες δεν τραβάνε έξω έχοντας αντιπάλους όπως η άρσεναλ, η έβερτον κλπ γιατί είναι πολλές ταχύτητες μπροστά από μας.

38
Αθλητισμός / Απ: ΑΕΚ
« στις: 24/09/09, 19:54 »
Πέρα απ το πέναλτι το έμμεσο που δε δόθηκε μην το ξεχνάμε...
Γιατί την πασούλα στον Αντωνάκη την είδαν όλοι εκτός απ αυτόν που έπρεπε....

Το θέμα δεν είναι αν ο Τοροσίδης μας άδειασε και μας έριξε τα 2 γκολάκια.Μαγκιά του και μπράβο του.Δεν ξέρω αν θα χε την ίδια ψυχολογία αν είχαμε βάλει 2 γκολ εμείς πριν.

39
Ωπ τώρα το δα.....θα το δοκιμάσω και θα σου πω τι έγινε....
Ευχαριστώ!

41
ναι το ξερω αλλα δυστυχως δεν εχω vista

42
Έχοντας μια σελίδα την www.abc.gr (παράδειγμα τυχαίο είναι δεν ξέρω αν υπάρχει καν) πως μπορούμε να αποκλείσουμε την πρόσβαση σε αυτή ?
Υπάρχει κάποια οθόνη στους browsers που να οριζεις σελίδες ώστε να μη μπορεί κανείς να συνδεθεί σε αυτές?

43
Αθλητισμός / Απ: ΑΕΚ
« στις: 19/08/09, 21:24 »
ειλικρινά εγώ δε βλέπω πουθενά φως.
ξαφνικά έσκασε η φάση με τον επενδυτή που θα μας βγάλει από το βούρκο και το ίδιο ξαφνικά η φάση ξεφούσκωσε.
Εμένα προσωπικά ο Αλεξόπουλος δε με πείθει αν και πριν αρχίσει να ταλαιπωρείται με τους τραυματισμούς φαινόταν να χει προοπτικές.
Ο Μόρας δε μας άρεσε και τώρα φαίνεται να ναι η πρώτη μας επιλογή.Βέβαια απ το να πάρουμε το Γκούμα που κάπου πήρε το μάτι μου χίλιες φορές να παίξει ο Μανωλάς.


44
Αθλητισμός / Απ: ΑΕΚ
« στις: 19/08/09, 18:18 »
mac εμένα μ άρεσε το μεγάλο όπως λες συμβόλαιο του κυργιάκου.
έλεγα έχουμε έναν καλό παίκτη, άντε σιγά σιγά θα ρθουν κι άλλοι και θα ξαναπάρουμε τα πάνω μας.

και τώρα αναρωτιέμαι ποιος ακριβώς θα αντικαταστήσει τον κυργιάκο.
ποιος ακριβώς θα καλύψει αυτή την τεράστια τρύπα -μία από τις πολλές που έχει η ομάδα- δύο μέρες πριν τον προκριματικό και 5 πριν το ντέρμπι με το γαύρο.
ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα κερδίζαμε την κυριακή απλά τώρα πια σιγουρεύτηκα.

45
Αθλητισμός / Απ: ΑΕΚ
« στις: 18/08/09, 20:49 »
Μόλις διάβασα ότι ο Κυργιάκος πάει στη Λίβερπουλ και μάλιστα αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του.
Αληθεύει?
Αν αληθεύει τότε απογοητεύομαι για ακόμη μία φορά.
Γιατί δε μπορούμε να κρατήσουμε ένα παίκτη της προκοπής?

46
Eγώ παρακολούθησα αποσπασματικά την εκδήλωση από την τηλεοπτική ιντερνετικά αναμετάδοση.
Είδα το σημείο της απονομής και τα λόγια του Νίκου Γκαραβέλα καθώς και λίγο από το μουσικό πρόγραμμα.
Μου φάνηκε ότι πήγε καλά η όλη εκδήλωση αν και δεν είχα αίσθηση του χώρου και των ατόμων και μπορώ να πω πως το πρόγραμμα τουλάχιστον το μουσικό κινούνταν μέσα στα όρια των ακουσμάτων μου πράγμα που μου άρεσε.

Μ άρεσε στην αρχή πριν αρχίσει να έρχεται ο κόσμος που πήγαιναν ο θοδωρής η κατερίνα πχ μπροστά στην κάμερα και μιλούσαν στο κινητό έφτιαχναν πράγματα κλπ.Ήταν σαν να έβλεπα ταινία live με ανθρώπους που κινούνται φυσικά στο χώρο.

47
Ξαφνικά κόπηκε....τι έγινε?

48
Είμαστε στον αέρα! :) Ζωντανή αναμετάδοση από το kithara.gr/tv


Kαταγράφεται κιόλας?
Εννοώ θα μπορούμε να το δούμε αργότερα το βράδυ που θα χει τελειώσει?2

49
Συμφωνώ και γω με το Γιάννη.
Όλοι καταλάβαμε την ανακοίνωση θέλω να πιστεύω αλλά κάποιοι δεν κατάλαβαν τι θέλει να πει ο Isno.
Να πάμε όλοι να φυλάξουμε τα δάση.Μέσα με χίλια.Να πάω και να προσφέρω όχι 2 αλλά 1002 ώρες.
Όχι όμως να στοχεύουμε στο φιλότιμο του απλού πολίτη για να κάνουμε οικονομία στα ελικόπτερα πχ.....δεν ξέρω αν με πιάνετε....
Είμαστε σοβαροί?Η ΕΔΑΣΑ προφανώς έχει αγνούς σκοπούς, δυστυχώς όμως αναγκάζεται να ζητά βοήθεια απ τον καθένα μας και αυτό δεν είναι κακό αλλά αντιθέτως σημαντική ενέργεια, ανάγκη που προκύπτει απ την αδιαφορία του κράτους και τους λειτουργούς της.

Πριν κατηγορήσετε μερικοί τη νοημοσύνη μας προσπαθείστε λιγάκι να καταλαβαίνετε καλύτερα εσείς πρώτοι αυτά που διαβάζετε.

Αντί να νοιαστεί το κράτος και να πει ελάτε 1000 άνθρωποι να φυλάξετε τα δάση και να πληρωθείτε γι αυτό αδιαφορεί και έρχονται άνθρωποι εθελοντές και οι ίδιοι να ζητάνε τη βοήθεια του κόσμου.

50
Το forum δημιουργήθηκε από κάποιους διαχειριστές και ανήκει σ αυτούς όπως ανήκει σε όλους μας και σ όλους όσους συμμετέχουν σ αυτό.
Δεν είναι λύση να απαγορέψουμε οτιδήποτε γιατί το πρόβλημα δεν είναι απλά αν θα συζητάμε πολιτικά θέματα ή όχι.Το πρόβλημα -κατά τη γνώμη μου πάντα- είναι οι λαμβάνοντες μέρος στην εκάστοτε πολιτική και μη συζήτηση.
Που κανείς δε σέβεται το συνομιλητή του, που κανείς δε διαβάζει πραγματικά τις άλλες απόψεις παρά παραθέτει στεγνά στείρες απόψεις πολλές φορές ούτε καν δικές του αλλά αναπαραγωγή άλλων.

Δεν είπε κανείς να μην ασχολούμαστε με τα κοινά όπως κάπου είδα παραπάνω.Άνθρωποι είμαστε και συζητάμε επί παντός επιστητού.Μουσικοί και μη ασχολούμαστε όχι μόνο με τη μουσική αλλά και με ό,τι συμβαίνει γύρω μας.Τσακωνόμαστε όχι μόνο στα πολιτικά θέματα αλλά και σε άλλα όπως ποιος είναι ο καλύτερος κιθαρίστας, η πιο ωραία κιθάρα, το καλύτερο πεταλάκι κλπ.

Απλά στα πολιτικά συνεχίζεται επί μακρόν η αντιπαράθεση χωρίς λόγο, ουσιά και τελικά κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα.Αντιπαράθεση ανάμεσα σε λίγα άτομα συνήθως.

Ξαφνικά όλοι θυμηθήκατε τώρα να ρωτήσετε τους διαχειριστές απαιτώντας κιόλας μια απάντηση για το τι είδους forum ή site είμαστε? Ο καθένας προσδοκά μια διαχειριστική απάντηση που να ταιριάζει στα γούστα του για να την πει στους υπόλοιπους μου φαίνεται.
Καλύτερα να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας όλοι σε κάτι πιο δημιουργικό απ το να τσακωνόμαστε.


Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 81