Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Καθόδιος (φλουτσ)

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 63
76
Χαχαχα πρέπει να βγει ενα πετάλι Grinia gate/reduction/supressor γι αυτές τις περιπτώσεις!

77
Μερσί, καιρό έχουμε να κάνουμε gasοσυνάντηση...

78
Θενξ mouz, και η δικιά σου ερωτεύσιμη! Τα. Jazzmasterορυθμιστικά τα είχαν όλες οι άλλες, και οι Αμερικάνες που δοκίμασα. Νομίζω δεν τα είχε η βαρύτονη, δεν θυμάμαι καλά. Μπορεί να έφερε κι άλλες τώρα.

79
Ευχαριστώ αμφότερους! Αρχικά δεν είχα σκοπό να αγοράσω. Τρώγοντας άνοιξε η όρεξη!
Και η δική μου πρώτη σκέψη, φίλε @modfori ήταν για κάτι κλασικό με soapbars αλλά νομίζω με κέρδισε το μεγάλο εύρος ήχων που κερδίζεις με το coilsplit. Ίσως να με μπέρδεψαν και τα πολλά ρυθμιστικά των κλασσικών jazzmaster.
Δεν θυμίζει με τίποτα les paul και ούτε θα ήθελα κάτι ανάλογο. Έχω les paul άλλωστε και για να μή σκονίζεται την έδωσα στον σαξοφωνίστα μας για να γίνει ροκ στάρ!!
Το τρέμολο σίγουρα είναι μεγάλο + αν και έχω βάλει και στην τελε και θα μπορούσα να προσθέσω σε οποιαδήποτε άλλη κιθάρα αν επέλεγα.

@hot_sauce (φλουτσ) ότι γράφω παραπάνω. Βγάζεις βίδα, βάζεις ένα κομμάτι κλωστή και βιδώνεις. Η κλωστή σφηνώνει κατά κάποιον τρόπο τη βίδα και δε σου κάνει το ασανσέρ παίζοντας.
Κάνεις είναι η αλήθεια μία αναδρομή με ότι βρισιά έχεις μάθει στη ζωή σου μέχρι να κάνεις όλο αυτό σε 12 βιδάκια αλλά έχει αποτέλεσμα.

Μοd ευχαριστώ για τη φωτοσελίδα!


80
Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα του Δεκέμβρη που πέρασα έξω από τον Νάκα με έναν μισθό στο λογαριασμό και γύρισα σπίτι χωρίς μισθό στο λογαριασμό.

Το κατάστημα απ’ έξω είχε μία διαφήμιση για μεγάλες εκπτώσεις σε κάποια προϊόντα. Εγώ σίγουρος για την αυτοσυγκράτησή μου μπαίνω να χαζέψω σκεπτόμενος, παράλληλα, οτι θα ήταν καλή ευκαιρία να δοκιμάσω καμία jazzmaster όπερ και εγένετο.
Για την ακρίβεια ζήτησα απ’ τον πωλητή να μου φέρει ό,τι jazzmaster έχει και δεν έχει. Κούμπωνα, δοκίμαζα, τσέκαρα τιμές στο καρτελάκι, έπαιρνα την επόμενη κ.ο.κ.
Ψασπάτεψα με ζέση squier vm, fender MIA, MIM, μία βαρύτονη κουρδισμένη σε Λα και μία με 2 humbackers που σπλιτάρουν. Έμεινα αρκετά στην τελευταία ανακαλύπτοντάς αρκετούς διαφορετικούς ήχους, κάτι που με δυσκόλευε στις υπόλοιπες λόγω των ρυθμιστικών που δεν εχω συνηθίσει.
Δεν ήθελα και πολύ τη στιγμή που ο πωλητής έκανε απλά τη δουλειά του λέγοντας οτι η συγκεκριμένη σήμερα είναι σε ειδική προσφορά (κλασικό τιπ ψησίματος πελάτου). Η τιμή στο καρτελάκι έγραφε 661 ή 674, δε θυμάμαι καλά και μου είπε οτι με την έκπτωση πέφτει στα 520. Του είπα να την τυλίξει για να τη φάω στο σπίτι και ο λογαριασμός της ΔΕΗ έμεινε να προστεθεί στον επόμενο!

Το χρώμα που διάλεξα ήταν το silver ghost. Υπήρχε μεν, εκείνη την ώρα βγήκε απ το κουτί της δε, πράγμα που σημαίνει οτι οποιαδήποτε ελπίδα για βασικό σεταπ βιτρίνας είχε πάει περίπατο. Πόσω μάλλον αν πρόκειται για μία jazzmaster, με ότι ιδιοτροπίες έχει από μόνο του αυτό το όργανο.

Παραθέτω τα χαρακτηριστικά της κιθάρας απ’ το site της fender:

BODY
Body Material Alder Body
Finish Gloss Polyester
Body Shape Jazzmaster®

NECK
Neck Material Maple
Neck Finish Satin Urethane
Neck Shape Modern "C"
Scale Length 25.5" (648 mm) Fingerboard Material Pau Ferro Fingerboard Radius 9.5" (241 mm) Number of Frets 21
Fret Size Medium Jumbo
Nut Material Synthetic Bone
Nut Width 1.650" (42 mm)
Position Inlays White Dots
Truss Rod Standard

ELECTRONICS
Bridge Pickup Blacktop™ Humbucking Neck Pickup Blacktop™ Humbucking Controls Master Volume, Master Tone Switching 3-Position Toggle: Up: Neck Pickup, Middle: Bridge and Neck Pickups, Down: Bridge Pickup Configuration HH
Special Electronics Push Pull Pot On Tone For Coil Split

HARDWARE
Bridge 6-Saddle Vintage-Style Adjustable with “Floating” Tremolo Tailpiece Hardware Finish Nickel/Chrome
Tuning Machines Standard Cast/Sealed Pickguard 3-Ply Black/White/Black
Control Knobs Black Plastic Switch Tip Black
Neck Plate 4-Bolt

MISCELLANEOUS
Strings Fender® USA 250L, NPS, (.009-.042 Gauges)

Το Pau fero της ταστιέρας δεν είναι παρά rosewood και το synthetic bone του nut ένα καλύτερης ποιότητας πλαστικό το οποίο “μολύβιασα” για καλό και για κακό.

Η κιθάρα είναι Μεχικάνα με σομπρέρο, τεκίλα και τσιμιτσάνγκας. Ότι θα κεράσω τον φίλο @zeoy   που μια ολάκερη μέρα ήμασταν σε τηλεφωνική επικοινωνία και μου έδινε οδηγίες πως να φερω την κιθάρα στα ίσια της, ασετάριστη πλήρως γαρ.

Αρχικά να αναφέρω οτι σε θεμα φινιρίσματος και κατασκευής το όργανο είναι άψογο. Το πρώτο φαουλ εντοπίστηκε στη συνηθη ύποπτη γέφυρα που δε συνεργαζόταν με τίποτα με τις εργοστασιακές 9άρες χορδές. Τα saddles έχουν αρκετά ευρύχωρα αυλάκια με αποτέλεσμα οι χορδες να κανουν βόλτες μέσα και συχνά να φεύγουν εκτός. Επίσης οι βίδες που κρατάνε ψηλά τα saddles ήταν πολύ χαλαρές και με το παίξιμο άλλαζαν ύψος.
Ακολουθόντας πιστά και ευλαβικά τις οδηγίες του zeoy έλυσα τη γέφυρα, αφαίρεσα τα βιδάκια και αφού πέρασα κλωστή ραψίματος σε όλες τις τρύπες τα ξαναβίδωσα ωστε να είναι σφιχτά και να μην αλλάζουν ύψος.
Ρύθμισα τη γέφυρα σε σχετικά ψηλό action που με βολεύει και πέρασα 11άρες χορδές που προτείνονται από jazzmastορες ώς το minimum πάχος για τις jazzmaster και τις χαζές τους γέφυρες.
Τruss rod δεν πείραξα και ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Με αυτά τα ολίγα η κιθάρα έγινε κιθάρα!!

Με floating jazzmasterοτρέμολο, ομοίως, δεν είχα πάρε δώσε. Δεν είναι το αυθεντικό, κοινώς δεν έχει την ασφάλεια που το κλειδώνει. Εγώ απλά ασφάλισα το arm στην ωπή και ρυθμισα την επιθυμητή θέση με την κεντρική βίδα. Το χρησιμοποιώ συνεχώς, δε με ενοχλεί κάτι σε αυτό εκτός απο το οτι όταν παλιώνουν οι χορδές αρχίζει να διαμαρτύρεται και να τρίζει και αν σπάσει κάποια χορδή δεν κρατάει κούρδισμα πράγμα καθόλου πρακτικό αν σου συμβεί κατα τη διαρκεια ενος live. Αν δε συμβει κάποιο απρόοπτο κρατάει σταθερά το κούρδισμά του αλλά και το intonation. Αν το original tremolo δεν έχει αυτά τα ελαττώματα σίγουρα αξίζει η αλλαγή του στο μέλλον.

To μπράτσο είναι πολύ άνετο, τα ποτενσιόμετρα ανταποκρίνονται ομαλά σε όλη τους τη διαδρομή και οι μαγνήτες σου δίνουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα ήχων από κρυστάλλινο καθαρό σε όλες τις θέσεις μέχρι άγριο γκάζι το οποίο καθαρίζει πλήρως και ομαλά με το volume. Επίσης είναι τελείως αθόρυβοι!

Το όργανο γενικά έχει αρκετό sustain και συχνοτικά κινείται στο χώρο των μεσαίων. Λόγω μαγνητών ξεφεύγει απο τον συγκεκριμένο ήχο και χαρακτήρα των jazzmaster, χωρίς όμως να προσεγγίζει τον ήχο strat ή tele.

Θεωρώ οτι για τα χρήματα που έδωσα πήρα ενα αξιόλογο όργανο και ελπίζω να βοήθησα κάποιον που γυρεύει πληροφορίες γι αυτό το μοντέλο.

ΥΓ1: Η κιθάρα αυτή με έκανε να λατρέψω το fuzz factory το οποίο μέχρι τώρα δεν είχε ιδιαίτερο ρόλο στο pb μου.

ΥΓ2: Φωτογραφίες δεν ξερω πως να βαλω τωρα που πέθανε το photobucket, απο ηχητικό αρχείο σωθήκατε, θα βάλω όμως βίντεο από πρόσφατο live και με εναλλαγές καθαρού - βρώμικου για να πάρετε γεύση.

ΥΓ3: Και το όνομα αυτής Αργυρώ!

! No longer available

81
Πανέμορφη, να τη χαρείς!

82
Τέλος, αν παίζεις 4χορδο μπουζούκι θα βοηθήσει πολύ στην κιθάρα. Το κούρδισμα είναι παρόμοιο αλλά σε αλλο τόνο.

83
Λοιπά / Απ: Καλή χρόνια!!!
« στις: 01/01/18, 16:18 »
Happy new gear λεβέντες και λεβέντισσες!

84
Ξεκίνα εσύ τη μοϊκάνα και κάτι θα βρεθεί!

86
Είσαι ο μόνος τσέλιγκας που προσέχει τα ζα παίζοντας μπάσο και δη ΘΡΑΣ!

87
Μouz καλοφάγωτη!

Μάλλον δε φταίνε τα δάχτυλά σου που φεύγουν οι χορδές. Οι γέφυρες των jazzmaster είναι ιδιότροπες και το μίνιμουμ πάχος χορδών που κάθεται καλά πάνω τους ειναι 11άρες. Τώρα γιατί το εργοστάσιο τις βγάζει με 9άρες είναι απορίας action!

Το tremolo arm θέλει λίγο πίεση και ασφαλίζει.

Να μή φανώ ξαφνικά ειδήμων αλλά πρόσφατα απέκτησα κι εγώ μία Μεξικάνα jazzmasterούρα και άν δεν ήταν ο εν Χριστώ αδελφός @zeoy θα κυνηγούσα ακόμα τις χορδές στα γειτονικά βαγονάκια και το τρέμολο στα πατώματα!

Επιφυλάσσομαι για review αλλά δεν μου ανεβάζει φωτογραφίες...

88
Υγεία / Απ: Σόλο ηλεκτρική καρέκλα
« στις: 13/12/17, 15:49 »
Panix fender είναι οι μαγνήτες.
Αδριανέ με κάλυψες πλήρως!

89
Υγεία / Απ: Σόλο ηλεκτρική καρέκλα
« στις: 13/12/17, 14:12 »
Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα κιθάρας;

90
Υγεία / Σόλο ηλεκτρική καρέκλα
« στις: 13/12/17, 12:46 »
Καλημέρα σας,

Κατά τη διάρκεια της ψεσινής πρόβας και ενώ ξελαρυγγιαζόμανε όλο τρυφερότητα. Ακούμπησαν τα χείλη στο μικρόφωνο και με βάρεσε ο ρεύμας.
Με τίναξε κάμποσο, ακολούθησε ζαλάδα κλπ.
Αυτό συνέβη ενώ έπαιζα κιθάρα. Όταν την άφησα και ξαναακούμπησα δε με χτύπησε.

Ο στουντιάς μου είπε οτι έχει θέμα γείωσης η κιθάρα ωστόσο δεν το έχω ξαναπάθει σε τέτοιο βαθμό.

Λέτε να χρειάζονται μαστόρεμα τα ηλεκτρικά ή μπορεί να είχε κάποιο θεμα ο χώρος;

91
Ένα φεγγάρι έπαιρνα και φορούσα κάτι μαύρες κατράμι χορδές που μου άρεσαν μεν πάρα πολύ αλλά σε κάθε πρόβα έσπαγα κανα δύο. Τελικά άλλαξα μάρκα και σταμάτησε το φαινόμενο.

92
Εφέ / Απ: Mooer preamp pedals!
« στις: 05/12/17, 14:40 »
Δεν έχω ακούσει κανένα από mooer, έχω όμως εμπειρία απο την αντίστοιχη σειρά της joyo με τα british sound (marshall), american (fender), California (messa) και ac tone (vox).
Είχα το ac tone αλλά έχω ακούσει και τα υπόλοιπα. Και σε αυτά πολύ κοντά ο ήχος στα πρότυπά τους αλλά και πολύ flat γι αυτό και δεν προχώρησε ιδιαίτερα η σχέση μας.

93
Ενισχυτές / Απ: ΕΠΕΙΓΟΝ!
« στις: 25/11/17, 13:08 »
Πρόκειται να παίξω σε μια εκδήλωση, όπου θα συνοδεύσω μια τραγουδίστρια.
Η ερώτηση είναι περι ενισχυτή.

Εχω έναν ενισχυτή κιθάρας Crate G40XL 40w , απο τον καιρό του Νώε. Μπορεί εκεί να συνδεθεί μικρόφωνο? Η θα ακούγεται χάλι μαύρο?

Εννοείς να μπει μικρόφωνο μπροστά στο μεγάφωνο του ενισχυτή σωστά;
Στο 99% των περιπτώσεων έτσι γίνεται.
Don't panic Panix!

94
Τον έχω τον cub 12 r και δηλώνω ευχαριστημένος. Δοκίμασέ τον όμως γιατί μπορεί να μη σου κάνει η ιδιαίτερη βρωμιά του (η οποία θυμίζει Iommy). Μέχρι πριν λιγο καιρο τον είχε ο Νάκας στα Εξάρχεια. Δεν αποκλείεται να τον έχει ακόμα.

Ως προς τα κανάλια, τα 2 σου δίνουν την ευχέρεια εναλλαγής καθαρού-βρωμικου από τον ενισχυτή μέσω κάποιου footswitch.
Στο ένα κανάλι είτε παίρνεις βρώμα από κάποιο πετάλι, είτε παίζεις με το volume της κιθάρας ή και κάποιο booster.

95
Όπα, μην τα μπερδεύουμε. Αυτό που είπαμε βοηθάει μόνο στις χαμηλές εντάσεις που χρειάζονται στο σπίτι.

Το αν τα πάνε καλά με πετάλια δεν το διασφαλίζει κάποια λειτουργία απλά κάποιοι ενισχυτές είναι pedal friendly, κάποιοι άλλοι όχι.

96
και οι 2 ΄χουν ένα "κόλπο" που μειώνει τη δυναμη τους σε watt και μπορεί κάποιος να τους χρησημοποιήσει και σε εντάσεις σπιτιού...απ ότι έχω καταλάβει δλδ.

ΑΥΤΟ 1-0!

97
Καλά κάνεις και ρωτάς και το καλύτερο θα ήταν να ακούσεις και τους υποψήφιους ενισχυτάδες γιατί είναι και κομματάκι διαφορετικοί μεταξύ τους.

Αν παίζει attenuator, τότε ναί μπορείς να παίξεις σε μεγάλες εντάσεις στο σπίτι με κάθε επιφύλαξη. Εγώ σπίτι παίζω στο 1w και ο γείτονας από πάνω μου κάνει παραγγελιές!

98
Απαντόντας στις 2 τελευταίες ερωτήσεις σου ξαναγυρνάμε στο αν προτιμάς να έχεις drive απο τον ενισχυτή ή από πετάλια.

Προτιμάμε μικρούς σε watt ενισχυτές για το σπίτι επειδή για να "τερματίσουν" οι λάμπες και να δώσουν ωραία λαμπάτη παραμόρφωση θέλουν ένταση. Ενας μεγάλος σε wat ενισχυτής δεν πάει πάνω απο 3/10 του volume χωρίς να μαζευτούν υπογραφές από τους γείτονες για να σε διώξουν!!!!

Headroom είναι το όριο της έντασης κατα την οποία δεν παραμορφώνει ο ενισχυτής. Ζητούμενο όταν θέλεις καθαρό ήχο σε μεγάλες εντάσεις.

99
Θενξ nick που μπήκες στον κόπο!

100
Ναι μωρέ, να τους ρωτήσω αν είναι σοβαροί γιά απατεώνες και να μου απαντήσουν "Φυσικά απατεώνες"!

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 63