Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - panixgr

Σελίδες: 1 [2] 3 4
26
προφητικό τραγουδάκι.


27
http://guitarworks.thestrandbergs.com/products/endurnecktm-information-kit/

βλέπω η strandberg κατοχύρωσε λέει με πατέντα πέρα απο το σχεδιασμό του endurneck (ας το παρει το ποτάμι), ΚΑΙ την ιδέα πίσω απο τον endurneck..... δηλ οτιδήποτε πάς να κάνεις πέρα απο τα κλασικά προφιλ strat/LP/Ibanez ... οτιδήποτε μοιάζει σαν ιδέα, θα βρεις μπροστά σου φάνη μπαστούνι την Strandberg και τους δικηγόρους της ....
και μετά μας φταίει η gibson......
αναθεωρώ.....
και μην μου πει κανένας οτι η πνευματική ιδιοκτησία πρέπει να πληρώνεται.......

(hot_sauce: Η συζήτηση συνεχίζεται από εδώ.)

28

29
! No longer available

30
Πολλοι προσπάθησαν.... Socrates / Σπάθας... Villagers of Ioannina.....

ένας όμως το κατάφερε....

https://soundcloud.com/greekdude888/epiroticus

πολυ παλιά ηχόγραφιση γύρω στο 1998++

31
Μια διασκευή στο πολυ γνωστό (στην Γιουγκοσλαβία) Bluz u Parku (μπλουζ στο πάρκο) των SMAK του Ράντομιρ "Τοτσακ" Μιχαιλοβιτς.

! No longer available

32
Συνέχεια από εδώ.
(hot_sauce)


2)Πρέπει να έχει σίγουρα SSD (πολύ γρήγορος σκληρός δίσκος που περίπου δεν χαλάει ποτέ)


επειδή τυγχάνει να είμαι DBA σε πολύ μεγάλη εταιρία, και επειδή έχω δεί την database μου ένα χείλος πριν την καταστροφή εξαιτίας ενός ηλίθιου SSD στον οποίο κρατούσαμε τα xlogs, και ο οποίος υποτίθεται δεν θα χάλαγε ποτέ, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως.
Επίσης, οι SSD εκ σχεδιασμού έχουν ΟΡΙΟ στα writes, τουτέστιν, η χωρητικότητά του μειώνεται με την χρήση, θεωρητικά.  SSD μπορεί να έχει στο boot partition για γρήγορο boot, απο κει και πέρα δεν νομίζω οτι δικαιολογείται το κόστος.

Θα διαφωνήσω και περι AMD, χώρια του ότι είναι επεξεργαστές με τεράστια αξιόπιστη παρουσία στο server side, έχει κάνει δυναμική επιστροφή το 2017 με τον Ryzen. Προφανώς και προσωπικά θα κοιτούσα τους AMDs, και στην δουλιά και στο σπίτι έχω AMD64.

Επίσης, εφόσον Uriah το έχεις με τα εργαλεία, θα σου έλεγα φτιάξε το δικό σου tower όπως θές εσύ.

Θα σου πω ότι όλα τα βιντεάκια που έχω ανεβάσει εδώ και όλες τις ηχογραφήσεις, τα κάνω με ένα ξεχαρβαλιασμένο laptop Sony Vaio του 2012 με Linux. Το μυστικό είναι όλο το processing να γίνεται στα περιφεριακά και όχι στην κεντρική μονάδα καθεαυτή.

Επαναλαμβάνω την σημασία καλής κάμερας, και εξωτερικού USB audio interface.

33

34
Uriah πάικτη μου, το έχει κάνει 3 φορες, οκ 2.5 , την τριτη χωρίς λαμπάκι εν κινήσει, δηλ το 2014, το 2016 και το 2017, στα 100,000 , 130,000 και 140,000 χλμ αντίστοιχα.
Μετα το 2ο περιστατικό έβαλα OBD HUP που δείχνει συνεχώς την θερμοκρασία.
άλλαξα υγρά, θερμοστατη, ταπα....

αν το ξανακάνει?? επόμενο βήμα?? - ο μηχανικός λέει αυτα δεν καίνε φλάντζα.

35

36

37
Μαγνήτες και ηλεκτρικά / FLEOR pups
« στις: 26/12/17, 19:45 »
μόλις παρήγγειλα :
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?orderId=88814392781517&productId=32816276464

https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?orderId=88814392791517&productId=32818107276

https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?orderId=88814392801517&productId=32835836017


το σετ είναι για να αναβαθμίσω την στρατ μου σε alnico , ο ceramic είναι για να τον χρησιμοποιήσω σαν dummy coil για την ακύρωση θορύβου στην ίδια κιθάρα, και το floyd καθότι το βρήκα σε καλή τιμή, δεν ξέρω αν θα πάει στην carvin που κανιβάλησα ή στην kramer :) ..

38
Καλημέρα και χρόνια πολλα σε όλους!!!
Προσφάτως ανακάλυψα οτι η ευθυγράμμιση του τρέμολο στην carvin μου ήταν οφ. Αυτο γιατί στην τελευταία μόντα όταν αντικατέστησα τις παλιές ξυλόβιδες - pivots, με τα studs/inserts, ακολούθησα τις ήδη υπάρχουσες τρύπες. Λάθος γιατι ειδικά στο bass-side το πράμα υπέφερε απο μια στρέβλωση τύπου πύργου της πίζας. Οπότε σκέφτηκα να διορθώσω τις ήδη υπάρχουσες τρύπες αντι να καλύψω με καβίλιες και φτου απο την αρχή. Και αυτο γιατί : γιατί είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς τις απόλυτες μετρήσεις, να έχει το απόλυτο drill press και να κάνει τις απόλυτες τρύπες που θα του δώσουν ακριβώς το ίδιο offset στην πάνω και κάτω χορδή απο την άκρη του fretboard. Οπότε σκέφτηκα το εξής. Να ανοίξω λίγο τις τρύπες, να γεμίσω με MMA, να στερεώσω την κιθάρα/γεφυρα με 2 χορδές πάνω και ένα ελατήριο για σταθερότητα αλλά όχι μεγάλη τάση χορδών, και την κουνήσω να έρθει εκεί που πρέπει και μετά να περιμένω να σκληρύνει η κόλλα.

2017-12-23_07-00-49 by panixgr, on Flickr

2017-12-23_07-01-11 by panixgr, on Flickr

την κόλα αυτη (stabilit express - Pattex - τύπου MMA) την είχα πάρει μια φορά τυχαία απο LIDL , μου άρεσε τόσο πολύ, που την επόμενη φορά που την βρήκα, πήρα 5 κουτιά!! (α.... όπως και ΧΟΡΔΕΣ!!!! - δυστυχώς δεν φερνουν 9άρες να είχα σηκώσει ολο το μαγαζι!)... Η MMA λοιπόν έχει πολλά απο τα χαρακτηριστικά της πολυουρεθάνης και των εποξικών, μόνο που δουλεύεται πιο εύκολα, έχει απίστευτα καλύτερη αφή, γεμίζει τρύπες <-- πολύ σημαντικό για εμάς τους κιθαρίστες - ερασιτέχνες μάστορες, και είναι πιο εύκαμπτη απο τις εποξικές, και νομίζω οτι αναπτύσει την μέγιστη αντοχή σε μια ώρα σε σχέση με τις 24 ώρες των εποξικών και της πολυουρεθάνης, αν και προσωπικά έχω δει πλήρη σκλήρυνση μετά τις 8-10 ώρες.

θα δείξει, λοιπόν η συγκεκριμένη εφαρμογή πως θα πάει!! είναι ένα σημείο στο οποίο η συγκεκριμέμνη Carvin πάντα είχε πρόβλημα, είχε τρύπες στο ξύλο εκεί που έμπαινε το stud, τις κάλυψα με MMA. Το ξύλο εκεί έδειχνε αδύνατο να κρατήσει την τάση των χορδών αν και ... maple παρακαλώ (ναί είναι maple-maple neckthrough  η κιθάρα, απίστευτα πρίμα και ψιλές τεχνητές αρμονικές). Θα τηνν αφήσω και θα δω τι ψάρια έπιασα μετά τις διακοπές (ξέρω δύσκολο αλλά θα συγκρατηθώ)

39
http://www.ilitchelectronics.com/

έχει δοκιμάσει κανείς κάποια απο τα προϊόντα μείωσης θορύβου?


40


με κάποια μεταλική πένα?

41
Πρόσφατα πειραματίστηκα με ένα βερνίκι :δεν μυρίζει, δεν ερεθίζει μάτια χέρια, σκληραίνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ περισσότερο απο ένα ηλίθιο βερνίκι διαλύτου σπρευ που δοκίμασα.... και γυαλοχαρτίζεται πιο όμορφα.....

τι λέτε οι luthiers??? καμια γνώμμη???

42
Μια ερώτηση σχετικά με το βερνίκι που περνάμε μετά την εφαρμογή του decal. Αν το μπράτσο είναι σατιν, φαντάζομαι οτι το υπάρχον θα είναι κάποιο βερνίκι ακρυλικό...
Πως βάζουμε το νέο βερνίκι πάνω απο το decal? spray? πανί? true-oil? θα είναι συμβατές οι στρώσεις? θα είναι ΟΚ με το decal καθεαυτό?
Decal προτιμούμε για inkjet ή laser?

43
Αυτή η στρατ λοιπόν, μπορεί να κάνει malmsteen, hendrix, knofler, blackmore, με φοβερή ευκολία!!!

εδώ το πρώτο τεστ drive :


44
Ενισχυτές / ΕΠΕΙΓΟΝ!
« στις: 25/11/17, 11:37 »
Πρόκειται να παίξω σε μια εκδήλωση, όπου θα συνοδεύσω μια τραγουδίστρια.
Η ερώτηση είναι περι ενισχυτή.

Εχω έναν ενισχυτή κιθάρας Crate G40XL 40w , απο τον καιρό του Νώε. Μπορεί εκεί να συνδεθεί μικρόφωνο? Η θα ακούγεται χάλι μαύρο?

45
ερχόμενος απο εδώ

http://forum.kithara.gr/index.php?topic=90782.50

η κιθάρα παίζει σουπερ, είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά έχω θέμα με τον neck..... Πολύ μπάσο και όχι όσο πρίμα/μεσσαία θα ήθελα στην μπασα Μι. Στις άλλες χορδές είναι πολύ καλός, vintage-correct !!! μαζί με τον middle και bridge,οι οποίοι ταιρίάζουν 100% με το καινούργιο στυλ.

Υπάρχει κανενας τρόπος να προσθέσω μεσαία, και να αφαιρέσω πρίμα στον neck μαγνήτη? Αξίζει να προσπαθήσω με steel/brass/etc.. plates κτλ? Θα δοκιμάσω να κάνω swap τον mid με τον neck, να δω αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, ο μεσαίος δεν είναι RW/RP ούτως ή άλλως, οποε δεν χάνω και τπτ...

47

καινόργιο πρότζεκτ side dot inlays στην Carvin dc135... που λόγω μετατροπής απο ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ (!!!) δεν έχει dot inlays απο την μεριά που βλέπω.... και έχω πρόβλημα να βρω drill bits 1.5mm και 2mm 20cm μακριά ....... άτιμες μόντες...

48
Τα φώτα σας τα μαστόρια εδώ....

λοιπόν λόγω ηλιθιότητας,  (να μην σας πω όλη την ιστορία και με βαρέσετε) έτριψα με 100 ντουκόχαρτο το μάρμαρο του σαλονιού σε 7-8 σημεία, μεγέθους περίπου 25cmx25cm ..... φαίνεται χάλια...

η γυναίκα μου (που είναι εκ γεννετής πιο μαστόρι/γνώστης απο μένα αλλά πιο cool και αραχτή) φρίκαρε και μου είπε να μην ξαναβάλω ούτε οινόπνευμα ούτε ασετόν ούτε τίποτε και να δούμε τι θα γίνει.

Επίσης φρίκαρε όταν της είπα οτι θα κάνω το κλασικό που κάνουμε και στα ταστα, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο στην εξοχή ( ;D ) --> προοδευτικό γυαλόχαρτο 200->400->600->1000->  μέχρι το ατσαλόμαλο 0000 ...

Τι να κάνω? ???

ψάχνοντας στο νετ προτείνουν γυαλόχαρτο νερού απο 400->1000 ....

PLEASE!!!!

49
Λοιπόν τα mods αφορούν vintage Aria strat sunburst, 21 frets, rosewood, SSS  και  είναι αυτα που αναφέρω....

a) rosewood 21 frets 9.5" -> maple 22 frets 12"
b) σώμα βαφή : ΛΕΥΚΟ
c) HSH route
d) (προαιρετικά) νέο truss rod (2-way) και ρύθμιση απο πάνω

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ??? Και κατα πόσο μπορώ μόνος μου???

Η κιθάρα είναι η πρώτη μου, έχει και θεματάκι στο truss rod, χρόνια τώρα, ευκαιρία να το φτιάξω και αυτό....


ΚΑΙ vintage correct, ΚΑΙ δεν αλλάζω κιθάρα, ΚΑΙ δίνω ζωή στην υπάρχουσα, ΚΑΙ αποκτώ κιθάρα ΛΕΥΚΗ, ΚΑΙ αποκτώ κιθάρα με maple board....

EEE\?????


Sounds like a deal or ... sounds like a deal???

50
Χαίρετε,
Είμαι 3 συνεχόμενα χρόνια χωρίς νέο εργαλείο, οπότε και το GAS με χτύπησε πάλι. Αυτή τη φορά για μια STRAT. Εχω ήδη μια superstrat Kramer 210 25.5", μια superstrat Carvin DC135 24.75", μια 7-χορδη superstrat 25.5" ,  μια Single Cut Ibb ARZ800 25" και μια Aria strat που τροποποιήθηκε πολύ αλλά ακόμα κατατάσεται στις vintage.
Θέλω λοιπόν κάτι να "παίζω" και να βάλω τους εφεδρικούς Duncan livewires. Θέλω να μπορει να συμπεριφερθεί ως μεταλλικό τέρας αλλά και ως παραδοσιακή strat, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να έχω 2 pickguards για αυτό. Αυτή θα είναι η επόμενη κιθάρα μου.

Θέλω ένα σώμα με τα ακόλουθα υποχρεωτικά χαρακτηριστικά:
Σώμα:
- λευκό σώμα
- HSH
- ομαλό heel

λαιμός:
- maple fretboard (προαιρετικά scalloped)
- 22 ταστα (ή 24)

hardware
- Floyd Rose
- recessed floyd route

Πρέπει να είναι φθηνή. Καμιά ιδέα?

Σελίδες: 1 [2] 3 4