Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - apostolosntanis

Σελίδες: [1]
1
Καλησπέρα παιδιά,

πριν κάποια χρόνια είχα ανεβάσει κάποια τραγούδια μου στο kithara.to και τώρα θέλω να τα διαγράψω.

Έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να το κάνω, ή που να απευθυνθώ?

Από όσο έχω ψάξει δεν έχω βρει τρόπο "σύνδεσης" ούτε και κανέναν τρόπο επικοινωνίας με κάποιον admin της σελίδας. Ούτε στο kithara.to ούτε εδώ..

Αν δεν υπάρχει τρόπος να το κάνω μόνος μου, σε ποιον μπορώ να στείλω να με βοηθήσει?

Ευχαριστώ!
:)

2
Επανέρχομαι με εντυπώσεις...


Λοιπόν, δεν θα αναφερθώ στα χαρακτηριστικά γενικότερα του ενισχυτή γιατί ήδη είναι καλυμένα από τον Ανδριανό στο σχετικό θρεντ και υπάρχει και το λινκ σε αυτό το θρεντ για παραβολή... Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι και το 1watt είναι πολύ για σπίτι... δεν περίμενα να το πω ποτέ αυτό αλλά...


Το καθαρό κανάλι είναι πολύ καλό και διαφορετικό (αυτή η αίσθηση hifi, όπως έχει αναφερθεί) ! Επίσης βγάζει και με εναν πολύ ωραίο τρόπο τις δυναμικές...


Το βρώμικο κανάλι τώρα να σας πω την αλήθεια δεν μου πολυάρεσε... έχει μία χροιά που είναι αρκετά πιο modern παρά vintage... κάτι σαν να είχε ένα fizz συνεχώς και δεν μου ταίριαζε καθόλου με το καθαρό κανάλι... λες και ήταν εντελώς διαφορετικοί ενισχυτές ! Και επειδή εκτός από την χροια του OD ήμουν 100% ευχαριστημένος με τον ενισχυτή (μέγεθος, βάρος, power soak, fx loop, καθαρό κανάλι, εντάσεις κτλ) προσπάθησα πολύ να του βγάλω έναν ήχο που να μου κάνει... Τον δοκίμασα με διαφορετικές καμπίνες, με διαφορετικά ηχεία, με 2 πετάλια OD, έπαιξα όσο ήταν δυνατόν με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή (BMT, gain, master, boost) και σίγουρα είχε πολύ μεγάλες διαφορές αλλά ή βάση της χροιάς παρέμενε η ίδια...


Ακόμα τον πήγα και στον telegun για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι έτσι ώστε να αλλάξει η χροιά αλλά δυστυχώς μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Επίσης είπε ότι σίγουρα στην παραμόρφωση παίζουν solid state υλικά (όχι ότι παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο μιας και η ουσία είναι το αποτέλεσμα που ακούει ο καθένας, απλά το αναφέρω επειδή το είχε πει και ο Ανδριανός στο σχετικό θρεντ). Μπορούσε να αλλάξει σε αρκετές λεπτομέρειες αλλά όχι τη χροιά αυτή καθ' αυτή!


Οπότε αποφάσισα να τον επιστρέψω και τον έστειλα προχτές. :-(
(πήρα πρώτα την UPS και με το tracking number που μου τον είχαν στείλει μου υπολόγισε ότι τα έξοδα επιστροφής ήταν περίπου 150ευρώ για τα 8kg της συσκευασίας του ενισχυτή!!! Πάλι καλά μίλησα με thomann και κανονίσαμε τα έξοδα επιστροφής να τα επιβαρυνθεί ο thomann και να συμψηφιστούν με τον λογαριασμό μου και έτσι ήταν μόνο 30ευρώ με ups ή 15ευρώ με ελτα)!


Συνοπτικά οπότε :


ευελιξία: 8/10 (το μείον είναι το κοινό eq, αλλά φυσικά μπορείς να πας στον 36άρι)
εμφάνιση: 9/10
μεταφορικότητα: 10/10 (η κιθάρα μου με την θήκη είναι πιο βαριά...)
καθαρό κανάλι: 8/10
βρώμικο κανάλι: 3-4/10 (για μένα πάντα)
Επίσης, επειδή ρώτησα στο thomann για τον jet city jca22h που είναι σε έλλειψη, μου είπαν ότι θα ξαναείναι διαθέσιμος μετά της 5 Αυγούστου 2013.


Αν κάποιος θέλει ηχητικά να καταλάβει τι εννοώ ΕΓΩ λέγοντας οτι δεν μου άρεσε η χροιά και ψάχνω κάτι με πιο vintage ήχο μπορώ να βρω και να ανεβάσω παραδείγματα ...


Τώρα είμαι πάλι στο ψάξιμο και ψιλοπροσανατολίζομαι στον marshall dsl15 head αλλά θέλω να το ψάξω ακόμα. Θα ήθελα να πετύχω χροιά jcm800... (το ξέρω ότι αν θέλω χροιά jcm800 πολύ απλά να πάρω έναν jcm800 αλλά με τα λεφτά που διαθέτω προφανώς δεν γίνεται, οπότε ψάχνω για κάτι κοντινό... και ο dsl15h είναι ο πιο φτηνός λαμπάτος Marshall στο Thomann). Μου κάνει εντύπωση πάντως που ο dsl15h έχει 6V6 στο τελικό στάδιο...


Αν κάποιος έχει όρεξη θα χαρώ να ακούσω γνώμες !
3
Ευχαριστώ... Όταν παραλάβω θα γράψω εντυπώσεις και εδώ και στο σχετικό thread tubemeister 18...

4
Πρώτα απ'όλα θέλω να ευχαριστήσω τους kkmspm, hot_sauce και adr1anos για όλη την βοήθεια και τις συμβουλές τους.


Ενημερωτικά απλά προχώρησα στην παραγγελία του ενισχυτή και της καμπίνας (μαζί με ηχείο.. προτιμώ να πάρω καινούργιο) και ενός footswitch.


Επειδή πρώτα πήρα τηλέφωνο απλά θέλω να πω ότι το παλικάρι που μίλησα (ο Αγγελόπουλος ήταν σε lunch break) ήταν εξυπηρετικότατος και όσον αφορά το "b-stock" μου είπε ότι εφόσον δεν αναφέρει κάτι παραπάνω η περιγραφή του προϊόντος είναι αυτό ακριβώς που σκεφτήκαμε, ότι δηλαδή ή έχει σταλεί πίσω από κάποιον εντός των 30 ημερών, ή για κάποιο λόγο έχει ανοιχτεί η συσκευασία ΑΛΛΑ είναι σαν καινούργιος λειτουργικά ΚΑΙ εμφανισιακά !!!  Αν υπήρχε (είπε) κάποιο λειτουργικό πρόβλημα ή κάποιο εμφανές ελάττωμα στην εμφάνιση θα αναφερόταν στην περιγραφή του προϊόντος.


Αυτά...

5
hot_sause  δεν γνωρίζω για ποιο λόγο είναι b-stock, ούτε το αναφέρει o thomann στην περιγραφή του προϊόντος αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι από καμία επιστροφή που δεν "έκανε" ο ήχος στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή ίσως να τον είχαν για κάποια παρουσίαση κτλ..


Ανδριανέ, βρήκα και αυτή την καμπίνα:
http://www.thomann.de/gr/palmer_pcab112v30.htm


Είναι αυτή που μου πρότεινες αλλά έχει και ν30 ηχείο μέσα και είναι στα 70ευρώ πάνω... Ξέρεις/θεωρείς ότι το μαμά ηχείο είναι αξιοπρεπές και στην ουσία είναι το αποτέλεσμα αυτού που μου πρότεινες ή είναι χαμηλής ποιότητας, οπότε να κινηθώ όπως ανέφερες στον προηγούμενο μήνυμά σου ?


Θα κοιτάξω λίγο τα πρώτα στάδια που χρειάζονται για την παραγγελία και θα περιμένω την απάντησή σου για να προχωρήσω στην οριστική παραγγελία...


Ευχαριστώ.
Απόστολος.

6
Ξανά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.


Ανδριανέ αυτό που εννοούσα ήταν ότι ο ήχος του μου είχε φανεί αρκετά πιο "μέταλ"... περίπου σαν να τον άκουγα από τρανζιστοράτο ενισχυτή αλλά σχεδόν σίγουρα θα φταίνε τα βίντεο που έχω δει και μάλλον και τα ηχεία από τα οποία τον άκουσα...
και στο κάτω κάτω οποιαδήποτε άποψη είναι υποκειμενική όσον αφορά τον ήχο που κάποιος φαντάζεται και έχει στο κεφάλι του οπότε λέω να προχωρήσω στην αγορά και στο κάτω κάτω αν για κάποιο λόγο δεν μου κάνει, να είναι καλά ο thomann με τις 30 μέρες επιστροφής χρημάτων!


Κάποιες ακόμα απορίες, αν έχετε όρεξη να μου λύσετε...
1) να πάρω τον tubemeister b-stock ή είναι ριψοκίνδυνο?
2) καμπίνα 1χ12??? Τρέχει μία αγγελία τώρα για μία epiphone valve jr 1x12 στα 140,00ευρώ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι-θεωρείται καλή (για τα χρήματά της βέβαια) ή αν υπάρχει κάτι καλύτερο-οικονομικότερο να προτείνετε.

7
Ευχαριστώ για την απάντηση και για την νέα πρόταση...


1ον) θα διαβάσω το σχετικό άρθρο και θα τον ψάξω τον vht αλλά από λίγο που κοίταξα δεν τον έχει ο θωμάς και νομίζω δεν βγαίνει σε κεφάλι αλλά μόνο combo... βέβαια επιφυλάσσομαι μέχρι να το ψάξω καλύτερα.


2ον) το έχω ήδη διαβάσει το άρθρο του ανδριανού και ίσως και αυτό το άρθρο να ήταν και λίγο η αιτία που τον έχω τόσο ψηλά στις προτιμήσεις μου αλλά πάλι χρειάζομαι να μου πει κάποιος ότι το lead του κανάλι μπορεί να βγάλει και καλό overdrive πέρα από καλό distortion σε ηχόχρωμα όπως τα παραδείγματα που ανέφερα προηγουμένως.


Και επειδή με κόβω να τον παραγγέλνω άμεσα, καμία καλή πρόταση για οικονομική 1χ12 καμπίνα... είτε από θωμά είτε (καλύτερα) καμία μεταχειρισμένη (δυστυχώς το επιθυμητό budget μου είναι μέχρι 500ευρώ και τόσο μόνο κάνει ο ενισχυτής... απλά έχει και b-stock 40ευρώ λιγότερα νομίζω)!

8
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντησή σου.


Είμαι σχεδόν έτοιμος να πάρω τον tubemeister αλλά αυτό που με σταματάει κάπως είναι ότι σε διάφορα βιντεο στο youtube παρότι το καθαρό του κανάλι μου αρέσει όπως ακούγεται, το βρώμικο κανάλι μου φαίνεται σαν να έχει distortion ή κάτι πιο "ψηφιακό" από αυτό που θα ήθελα... έχω ψάξει αρκετά να βρω κάποιο συγκριτικό βίντεο για να τον ακούσω με τον jet city μαζί αλλά δεν έχω βρει!


Θα ήθελα να πετύχω σε χροιά ήχου (στο βρώμικο κανάλι) κάτι σε guns n' roses ή κάτι σε green day για παράδειγμα και αυτόν τον ήχο περισσότερο μου τον βγάζει ο jet city και όχι ο tubemeister...


Απλά επειδή η άποψή μου είναι καθαρά από διαφορετικά βίντεο με διαφορετική μίξη κτλ, χρειάζομαι κάποιον που τον έχει ακούσει live να μου πει αν μπορώ να πετύχω αυτήν την χροιά ήχου στα βρώμικα...


Ευχαριστώ.

9
Καλησπέρα...
 
Χρειάζομαι από τους έμπειρους συμφορουμίτες βοήθεια ως προς την επιλογή ενισχυτή-καμπίνας...
 
Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να έχω έναν ενισχυτή με τον οποίο θα μπορώ να παίζω σε εντάσεις δωματίου για το σπίτι και επίσης να μπορεί να με βγάζει και σε πρόβα – μικρό live.
Οπότε περισσότερο (αλλά όχι απαραίτητα) προσανατολίζομαι σε κεφαλή – καμπίνα δεδομένου ότι έχοντας στο παρελθόν έναν engl sovereign 100w 112 combo (32kg) έχω πλέον ψυχολογικά προβλήματα με το κουβάλημα...
 
Τι θέλω οπότε συνοπτικά:
1)      -Φουλ λάμπα
2)     - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΤΗΤΑ (κατά προτίμηση κεφάλι – καμπίνα)
3)     - FX LOOP
4)     - 2 τουλάχιστον κανάλια
5)     - Περίπου 15-20watt
6)     - Attenuation (triode-pentode) ή κάποιου τύπου attenuation για το σπίτι που λέγαμε...
 
Παίζω με epiphone les paul standar με αλλαγμένους μαγνήτες (neck – alnico pro, bridge-jb) και ΔΕΝ παίζω μέταλ...
 
Και για να σας βοηθήσω περισσότερο και να μου πείτε την γνώμη σας ποιο στοχευμένα να σας πω ότι βρήκα και έπαιξα με έναν bugera v22 στον οποίο:
 
 -μου άρεσε ΠΑΡΑ πολύ το καθαρό του κανάλι και ειδικά το πως «έβγαζε» τις δυναμικές κτλ, έχει “attenuation” (νομίζω πέφτει στα 11watt), έχει 2 κανάλια προφανώς και έχει fx-loop.
-ΔΕΝ μου άρεσε ιδιαίτερα το βρώμικο του κανάλι (το βρήκα ψιλομέτριο) και το άλλο αρνητικό του ότι δεν βγαίνει σε κεφάλι... μόνο combo (οπότε έχουμε θέμα με την μεταφορικότητα).
 
Απ’ την άλλη βρήκα ένα βιντεάκι στο οποίο συγκρίνεται ο bugera v22 με τον jet city jca20h στον οποίο:
-μου άρεσε ΠΑΡΑ πολύ το βρώμικό του κανάλι, η επόμενη έκδοσή του (jca22h) είναι κεφάλι άρα βολεύει πολύ στην μεταφορά, έχει fx loop, έχει 2 κανάλια
-ΔΕΝ μου άρεσε το καθαρό του κανάλι (σε σύγκριση με τον bugera v22 τουλάχιστον) και από όσο είδα ΔΕΝ έχει κάποιου τύπου attenuation οπότε τα 22watt θα είναι υπερβολικά για το σπίτι..


Το βιντεάκι θα το δείτε εδώ:ΤΕΛΟΣ,
Ένας άλλος ενισχυτής για τον οποίο διάβασα πολύ καλά λόγια και τα έχει όλα μαζί (εκτός από τον ήχο που δεν ξέρω) είναι ο tubemeister 18 της Hughes&Kettner. Είναι βέβαια σχεδόν διπλάσια η τιμή του (Βάση Thomann) αλλά είναι στο όριο του budget μου !
Είναι κεφάλι και μάλιστα μικρό και ελαφρύ, έχει fx loop, έχει 2 κανάλια, έχει επιλογές 18-5-1-0watt (με direct out & cab sim) ΑΛΛΑ δεν έχω ιδέα από τον ήχο του και δύσκολα μπορεί να κρίνει κάποιος από βιντεάκια στο youtube…
 
Υπάρχει κάποιος που να έχει ακούσει συγκριτικά τον Tubemeister με κάποιον από τους άλλους δύο ενισχυτές για να μου πει τη γνώμη του???
 
Να σημειωθεί ότι περισσότερο έχω επικεντρωθεί στους παραπάνω 3 ενισχυτές οπότε δεν επιδιώκω γενικότερα άλλες προτάσεις, αν και εφόσον πληρούν τα κριτήρια και είναι στο στυλ που ανέφερα είναι πλήρως ευπρόσδεκτες...
 
Επίσης, θα ήθελα και την γνώμη σας για τον συνδυασμό των παραπάνω ενισχυτών με καμπίνα epiphone valve jr 1x12 που απ’ότι έχω διαβάσει είναι ευέλικτη και αρκετά καλή για τα λεφτά της. Απ’την άλλη, επειδή δεν γνωρίζω πολλά για καμπίνες, θα χαρώ να ακούσω προτάσεις.
ΦΥΣΙΚΑ, αν κάποιος πουλάει κάποιον από τους παραπάνω ενισχυτές ή κάποια καμπίνα ας μου στείλει πμ...


Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους για την βοήθεια.
Απόστολος.
 
 
 

Σελίδες: [1]