Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - mouz

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 11
51
Ένα κλικ παραπέρα τώρα, διασκευές από δύο διαφορετικούς χεχε:


1/ Personal Jesus, από Johnny Cash και Marylin Manson (εγώ προτιμώ Cash)
2/ Tocatta in D-Minor (ναι, ο ιερόσυλος) από Vanessa May (φυσικά) και Toy Dolls
Εκτός συναγωνισμού, το thunderstruck από τους 2cellos και τους τρομερούς Φινλανδούς Steve and the Seagulls  ;D ;D

http://youtube.com/watch?v=e4Ao-iNPPUc (Embedding disabled, limit reached)
52
Baby i’m Gonna leave you, Joan Baez και φυσικά Led Zeppelin
Paint it black, stones αλλά και ενδιαφέρουσα εκτέλεση από  Burdon
Stairway to heaven, το παίζει και η dolly vis εεε Parton
Bang bang heavy metal εκδοχή από Cher (που αυτή έπαιξε το πρωτότυπο και όχι η sinatra, αφού το τραγούδι είναι του Sony.


... αυτά στα γρήγορα, σορυ που δεν έβαλα λινκς, το γράφω από κινητό. Πολύ ενδιαφέρον θέμα, μπράβο στους συντελεστές :-Ρ.  Πράγματι η αγαπημένη μου διασκευή και εμένα είναι το all along the watchtower του jimmy.

53
 ;D ;D ;D


ουκ εα με καθεύδειν η του Βοναμάσσα συλλογή :-DDD

54
Καλή ανάσταση αδέλφια, να μαστε καλά να γρατζουνάμε, υγεία πρώτα και ευτυχία σε όλους!

55
... για να τιμήσουμε το θέμα του Μήτσου μένοντας ταυτόχρονα στον κιθαριστικό τομέα, βουαλά κιθάρα με δύο headstock χεχεχε
56
οκκκ, άρα και nashville nut. Μόνο με αλλαγή χορδών μου ερχόταν πιο εύκολα να κάνω τη δοκιμή, για να φτιαχτεί και nut γίνεται ψιλο project. Ενδιαφέρον και αυτό όμως, και λογικά όχι ιδιαίτερα δύσκολο.

57
Ενδιαφέρον το βιντεάκι του Justin (και ενδιαφέρον το θέμα εδώ που τα λέμε). Λέει βέβαια ότι έβαλε χορδές που είχε από δω και από κει στο στοκ του που προφανώς δεν 'δουλεύουν' στην τυπική τους τάση, σε αντίθεση με αυτές της 12χορδης. Λέει όμως αν κατάλαβα καλά ότι προτιμάει wound γιατί θέλει λίγο παραπάνω τάση στις πάνω χορδές, πράγμα που καταλαβαίνω απόλυτα. Προφανώς τα διαμετρήματα που λέει υπάρχουν παντού και μπορεί κάποιος να τα πάρει ένα ένα. Ένα πράγμα που με προβληματίζει ελαφρά είναι ποια θα είναι η συμπεριφορά των λεπτότερων χορδών στο nut που έχει αυλάκι για τις κανονικές. Αν κάποιος ξέρει ας μας διαφωτίσει, αλλιώς θα περιμένουμε το σύντροφο (ή 'σύνχορδο'  ;D ) @BitCollector να μας πει χεχε.

58
Εμπειρία δεν έχω, παρότι θα είχε πλάκα να δοκιμάσει κανείς όντως. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι πράγματι να πάρεις ένα σετ 12χορδης ηλεκτρικής και να χρησιμοποιήσεις τις κάτω χορδές. Έτσι σου μένει και ένα πλήρες σετάκι για την επόμενη αλλαγή σε κιθάρα με κανονικό κούρδισμα. Έχω την εντύπωση ότι αν το δοκίμαζα ποτέ και εγώ σε ηλεκτρική θα το έβαζα. Με παραξενεύει πάντως η ιδέα, αν το κάνεις δώσε ενυπώσεις και ανέβασε και κανένα ντοκουμέντο  ;D .

59
Εννοείται ότι τέτοια κολπάκια δε με σώζουν, εγώ έχω βρει επιστημονικό τρόπο: την πείθω ότι η Χ κιθάρα είναι τρελή ευκαιρία (που συνήθως είναι, αλλιώς δε με πιάνει το GAS). Και έδειξα και το μεγαλείο και την αυτοσυγκράτησή μου όταν το Musicstore είχε τις προσφορές σε Gibson και πήρα την SG, της γυάλισε (ναι, της γυάλισε  ;D ) μία Les Paul Special που την είχε 60% κάτω και μου είπε πάρε και αυτήν είναι όμορφη και είναι ευκαιρία!! Και είπα, όχι, άσε να πάρουμε την SG και την άλλη αν και όταν ξαναβγεί σε προσφορά. Και φυσικά καλά έκανα, έλα που τώρα την ψευτοκοιτάω και την άλλη και στην κανονική της τιμή είναι απλησίαστη :-Ρ

60
... κάτσε να το δείξω στη γυναίκα μου  ;D ;D

61
Ενισχυτές / Απ: Marshal MG vs Marshal Code
« στις: 29/03/18, 23:02 »
Όπως φαίνεται αυτή είναι πράγματι η διαφορά. Εγώ τυχαίνει να έχω modelling ενισχυτή (amplify 75) και λάμπα (Bugera) και φυσικά να έχω παίξει άπειρες φορές σε solid state. Το ζήτημα είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό βέβαια, αλλά εγώ προσωπικά προτιμώ τον αναλογικό ήχο από τον ψηφιακό και νομίζω ότι η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο στοιχειοθετεί ότι αυτό θεωρεί και η Marshall :).


Oι modelling ενισχυτές έχουν τα πλεονεκτήματά τους, ιδιαίτερα με αυτούς που τους αρέσει να πειραματίζονται με διάφορους ήχους, και οι απόψεις στα fora που κατά καιρούς διαβάζω δεν είναι σε καμία περίπτωση σαφώς υπέρ των αναλογικών, είναι μάλλον μοιρασμένες. Προσωπικά πάντως - και με την εμπειρία μου με τον Amplify - μάλλον θα πήγαινα στον mg, αν αφήσουμε κατά μέρος το οικονομικό φυσικά. Βέβαια με 300+ ευρά παίρνεις και αξιοπρεπή λαμπάτο (εγώ με 350 και κάτι περίπου αν θυμάμαι καλά είχα πάρει προσφορά ένα Bugera θεριό 333 infinium, 120watt λάμπα με δύο 12άρια που φυσικά αν και είναι too much δεν συγκρίνεται με αυτούς - υποκειμενικά μιλώντας πάντα), οπότε το πράγμα περιπλέκεται.


62
Θενκς! Ενδιαφέρον το βιντεάκι, βέβαια οι στίχοι ξεφεύγουν από το πρωτότυπο. Μουσικά δεν υπάρχει σύγκριση φυσικά :-DD

63
Να σαι καλά αδερφέ @panixgr , για τους στίχους βέβαια φταιέι μεν ο Iggy, αλλά φυσικά και η διάθεσή μου που μου κόλλησε το συγκεκριμένο τραγούδι αυτήν την περιόδο χεχε. Αλλά και ο Μπρέγκοβιτς κατά την άποψή μου στα μελαγχολικά του λάμπει (ή μήπως φταίει πάλι η διάθεσή μου; :-Ρ )

64
Μήτσο, 'έπιασα' είπα, όχι 'είχα' χαχαχα. Για την ακρίβεια την κράτησα στα χέρια μου κανένα δίλεπτο  ;D ;D

65
Υπάρχουν ακριβά και φτηνά ξύλα (πχ είχα γράψει αλλού για ένα φίλο μου που είχε πάρει σκέτο σώμα και μπρέτσο από παλίσσανδρο από Αμερική 800 ευρά και κάτι και ήταν καταχαρούμενος που το πήρε κοψοχρονιά), αλλά φυσικά υπάρχουν κιθάρες με του ίδιου τύπου ξύλα και τεράστιες διαφορές τιμής. Και τα επί μέρους υλικά έχουν ενίοτε σοβαρές διαφορές τιμής, αλλά αυτά για μένα δικαιολογούν τις διαφορές τιμής στις κιθάρες κάτω από χιλιάρικο, που για εμάς είναι η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά από τα site στο εξωτερικό που βλέπω το χιλιάρικο είναι το κάτω όριο των 'σοβαρών' οργάνων. Νομίζω ότι οι μεγάλες διαφορές τιμής είναι όπως λες στους ποιοτικούς ελέγχους και στα εργατικά εν γένει (ειδικά στα χειροποίητα όργανα). Και φυσικά και στη μάρκα, όπως συμβαίνει παντού. Μία φορά έπιασα στη ζωή μου όργαν των 4000+ ευρών (μία gretch) και πράγματι έμεινα μλκς, αλλά μπορεί να φταίει και η ψυχολογία. Γενικά θεωρώ ότι είναι άπειρες φορές πιο τίμιες οι φτηνές κιθάρες (ειδικά φυσικά για ηλεκτρικά όργανα) που μπορείς και να τις βελτιώσεις αν το τις βαρεθεί κανείς πολύ φτηνά.

66

@vegos χαχαχα είναι θεός!


Έχεις δίκιο για τους στίχους. Άλλωστε ο Iggy διάλεξε τις λέξεις στα Αγγλικά, εγώ ό,τι και να γράψω δεν μπορεί να τον φτάσει, ειδικά σε άλλη γλώσσα. Είναι ενδιαφέρον όμως ότι πολλοί δεν κάθονται να ασχοληθούν με το νόημα των στίχων αν δεν είναι στη γλώσσα τους και, παρότι έχω ευχέρεια στα Αγγλικά και με ενδιαφέρουν πολύ οι στίχοι, και εγώ δεν πολυασχολήθηκα με αυτούς τους στίχους πριν κάτσω να τους μεταφράσω. Εδώ αν και φαίνεται να αρχίζει για άσχετο η ιστορία, νομίζω ότι ο Iggy μιλάει για τον εαυτό  του.


(η πρώτη ηχογράφηση φωνής έγινε στα Αγγλικά, μετά μου ήρθε η ιδέα της μετάφρασης χεχε)

67
Να είστε καλά παιδιά!
@BitCollector , ναι, το μπάσο είναι νομίζω σημαντικό σε αυτό το τραγούδι όπως το φαντάζομαι αλλά ηχογράφησα μάλλον βιαστικά (μιάμιση - δύο ώρες περίπου το project) και φυσικά δεν έχω γνώσεις να παίξω εγώ κάτι, έβαλα το αυτόματο του garageband. Όσο για το σόλο, οκ, δεν το πρόβαρα πριν, αλλά δεν πάω πολύ παραπάνω νομίζω χεχε,  θέλω και γνώσεις και τεχνική περισσότερο για αυτό. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις :)
@Uriah,  η γυναίκα μου μου λέει ότι ακούω/παίζω/γράφω πολύ σκοτάδι τελευταία. Είναι μάλλον η σιχαμένη η ηλικία τώρα (και κάτι άλλα ψιλά:), θα μου περάσει ελπίζω χεχε.

68
Λοιπόν παιδιά, υπενθυμίζοντας (και υπογραμμίζοντας  ;D ) ότι τεχνικά είμαι εντελώς ερασιτέχνης και πολύ πίσω από τους περισσότερους φίλους μου εδώ, βάζω να ακούσετε και να μου πείτε τη γνώμη σας ένα βιντεάκι που έφτιαξα με διασκευή ενός αγαπημένου μου τραγουδιού, του In the Death Car του Μπρέγκοβιτς (είναι από το soundtrack του Arizona Dream για τους παλιότερους). Οι στίχοι είναι του Iggy Pop, προσπάθησα να τους αποδώσω στα Ελληνικά κυρίως σαν νόημα και όσο κοντινότερα γίνεται στο πρωτότυπο. Το τραγούδι το ηχογράφησα με το garageband, ντράμς μπάσο και αρμόνιο από το πρόγραμμα (πατούσα ένα κουμπί για συγχορδίες στο μπάσο και το αρμόνιο, τα ντράμς τα ίδια σε όλο το τραγούδι) και οι δύο κιθάρες με του soft ενισχυτές του garageband και τη jazzmaster. Μικρόφωνο ένα Shure των 50 ευρών (και ακριβό να έπαιρνα η φωνή μου δεν φτιάχνεται με τίποτα χεχε). Για I/O χρησιμοποίησα ένα Yamaha AG06 που είχα πάρει παλιά και ξαφνικά συνειδοτοποίησα ότι δουλεύει στο imac για Ι/Ο χωρίς κανένα (ανιχνεύσιμο από εμένα τουλάχιστον) lag. Τις φωτο στο βίντεο τις έχω τραβήξει εγώ, η πρώτη στο Πήλιο και οι άλλες στα Καλάβρυτα (νομίζω). Αυτά. Μη βαράτε (όχι πολύ τεσπα :)


Παρεμπιπτόντως, το βίντεο το έφτιαξα με το iMovies, πολύ πλάκα έχει και είναι μάλλον εύκολο. Και δεν θέλει και πολύ χρόνο, τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο αυτό.69
... συμφωνώ και εγώ με τη λογική του SW. Για να μην πω Youtube στο  PC  και streaming  στον ενισχυτή, βρίσκεις ό,τι μπορείς να φανταστείς εκεί.


Από την άλλη βέβαια εγώ που δεν χρειάζομαι απαραίτητα ελληνικούς ρυθμούς πήρα το digitech trio+ και έχω ξε-τρε-λα-θεί!

70
Εγώ λοιπόν που είμαι GASόπληκτος, πέρισυ πήρα δύο κιθάρες (η μία ήτανε δώρο που άλλαξα):
-Μία Gibson SG Futura που είχε προσφορά το Musicstore 660 από 1150 (τελικά μου κόστισε 590 που προφανώς είναι τρελλή τιμή)
- Μία Squire Jazzmaster (άλλαξα το δώρο που μου είχαν πάρει, μία Jaguar, έβαλα και 200+ παραπάνω και την πήρα. Κάνει 400.


Ευχαριστιέμαι και τις δύο πάρα πολύ και παίζω και με τις δύο. Δεν συγκρίνω τον ήχο, είναι φυσικά πολύ διαφορετικός μεταξύ τους. Είναι όμως εντυπωσιακό ότι από πλευράς φινιρίσματος υπάρχει σοβαρή διαφορά υπέρ της Squire (!) και δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτό αλλά όλων όσων έχουν δει και τις δύο. Συμπέρασμα. Και φτηνή να είναι μία κιθάρα, δείτε την από κοντά, μπορεί να κάνει τη δουλειά μια χαρά και με πολύ λιγότερα λεφτά.


Εγώ από ΗΒ χαλβαδιάζω αυτήν:
https://www.thomann.de/gr/harley_benton_hb_35plus_lemon_bundle.htm?ref=search_rslt_harley+benton_393603

71
Λεπτομέρεια: Η κορη μου ξεκίνησε κιθάρα 2α δημοτικού και είχαμε κανονική κλασική κιθάρα. Ο δάσκαλός της (τον ίδιο έχει ακόμα που πάει 1η γυμνασίου) μας πρότεινε να μάθει απευθείας στη μεγάλη και πράγματι δεν είχε κανένα θέμα. Δεν έχω καμία περαιτέρω γνώση για το θέμα οπότε μπορεί και η άποψη αυτή να μην είναι σωστή, απλά αυτό έγινε με εμάς, και έτσι δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε κιιθάρα όταν μεγάλωσε.

72
Για μένα πάντως - και έχω επίγνωση του ποσο προσωπική είναι η άποψη αυτή, το ροκ δεν προσδιορίζεται μουσικά αλλά με όρους κουλτούρας. Είναι μουσική γεμάτη αμεσότητα, αυθεντικότητα και προκύπτει από πραγματικά συναισθήματα. Με αυτήν την μάλλον αιρετική ομολογώ λογική προσπαθούσα την Παρασκευή όταν την πήγαινα σχολείο να εξηγήσω στην κόρη μου (13) ότι για μένα ροκ εκτός από το Let there be rock και το ain't no grave είναι και το people are strange και το ommadawn αλλά και ο καιρός των τσιγγάνων και το 'αν βουληθώ' (!), που με τους στίχους του ανατριχιάζω κάθε φορά που το ακούω. Με αυτή την έννοια (που βέβαια ξαναλέω ίσως και να είμαι ο μόνος που του δίνω) 'ροκ' θα υπάρχει πάντα, απλά θα είναι πάντα δύσκολο να το ανακαλύψεις όσο και να βελτιωθεί η τεχνολογία, ακριβώς γιατί δεν θα είναι ποτέ mainstream.


Όσο για τα όργανα, χωρίς να είμαι ο αρχι γνώστης, νομίζω ότι όσο υπάρχω τα στραντιβάριους δεν έχουν χάσει μουσική αξία (ούτε εμπορική βέβαια, αλλά για άλλους λόγους), δηλαδή δεν νομίζω ότι  υπάρχει σε ξέλιξη διαδικασία απαξίωσης του κλασικού, ούτε 'αναβίωσης'. Στο επίπεδο αυτό υπάρχει προς το παρόν τουλάχιστον μία σταθερότητα νομίζω. Το ίδιο ισχύει και με τα κλασικά πιάνα αλλά και άλλα όργανα. Εγώ βέβαια να ομολογήσω ότι γουστάρω εξέλιξη (με μέτρο πάντα) και carbon θα έπαιρνα (μαζί με πολλά άλλα λόγω GAS φυσικά, αλλά και αυτό είναι άλλη κουβέντα χεχχεχε).

74
@panixgr +100, παιδιά εδώ το πρόβλημα είναι μόνο η μπασοληψία του Μήτσου. Πάρε καμιά κιθάρα ρε Μιτς να παίξεις και καμία συγχορδία να δεις καλό στη ζωή σου :-DDD.


100% off topic, αλλά το γράφω για πληρότητα: Δεν είμαι καθόλου θρήσκος, αλλά καταλαβαίνω αυτούς που είναι. Μας καίει προφανώς το ίδιο πρόβλημα που είναι ο θάνατος και η επιστήμη δεν μπορεί να το λύσει (προφανώς) καθώς η επιστήμη έχει και περιορισμούς: λογική, αποδείξεις, κλπ. Η θρησκεία -όλες οι θρησκείες- πάντα δρούσε συμπληρωματικά στην επιστήμη με εντελώς διαφορετική λογική: λύνει αποκαλυπτικά και όχι αποδεικτικά ό,τι δε λύνει η επιστήμη. Και δεν την περιορίζει ούτε η κοινή λογική ('πίστευε και μη ερεύνα'). Δυστυχώς στην πράξη ούτε η θρησκεία λύνει το πρόβλημα του θανάτου, καθώς παρότι πιθανότατα η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι λίγο πολύ θρήσκοι, η αγωνία του θανάτου συνεχίζει να προσδιορίζει την ανθρωπότητα και μας κάνει να έχουμε ένα ένα κόσμο σαν τα μούτρα μας.

Ειρήνη ημίν, συνάδελφοι, και μην ξεχνάτε: 'Don't take life seriously, you won't get out of it alive' ή (καλύτερο) 'Don't fear death. It's the last thing that will ever happen to you'  ;D ;D

75
... και επιτέλους mr @vegos  εξηγήθηκε όπως φάινεται από που βγήκε η φράση 'στο πι και φι' χαχαχαχαχα

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 11