Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Autumn

Σελίδες: 1 2 3 [4]
76
Αυτό είναι καλύτερο από το προηγούμενο, κατά τη γνώμη μου.
Μην ξεχνάς, πως οι ποιητές γράφουν πάντα πιο αυθεντικά, όταν έχουν περάσει από διάφορες εμπειρίες και έχουν νιώσει, έχουν χαρεί, έχουν πονέσει, έχουν κλάψει. Μπορεί να πληγώνει, μπορεί να μην το αξίζει, αλλά αυτός ο πόνος που εσύ νιώθεις, απελευθερώνεται με την ποίηση. Και αυτό είναι πολύ καλό.  :)

Υ.Γ. χαίρομαι που βλέπω πως υπάρχουν κι άλλοι Κύπριοι στο φόρουμ  ;D

77
Όχι, δεν είναι χάλια. Καλό είναι, μόνο που γενικά δεν μου αρέσουν τα ποιήματα που είναι τόσο υπερβολικά μαύρα. Παράξενο ποίημα, έχει κάτι που σου προκαλεί το ενδιαφέρον.

78
αναμφισβήτητα δουλεύεις πολύ εύκολα και πολύ καλά τη ρίμα.... καλό!
Αυτό σίγουρα. Πολύ καλό !  :)

79
Xαριτωμένο. Οι εκφράσεις είναι λίγο συνηθισμένες. Αρκετά απλό. Συνέχισε την προσπάθεια.

80
Καλόοοοοο ! ;)

81
Να το προσπαθήσουμε πάντως.

82
Εγώ τον φαντάζομαι άνετα να τραγουδάει κάτι τέτοιο. Εξάλλου το ξεκαθάρισα, δεν εννοώ να τραγουδάει ακριβώς τους ίδιους στίχους. Με το σχόλιο μου ήθελα να δείξω πως το κομμάτι είναι μελωδικό, με εικόνες παρόμοιες όπως σε τραγούδια του Αλκίνοου, χωρίς να υπονοώ πως είναι του ίδιου επιπέδου (γιατί μιλάμε για τον Αλκίνοο τώρα...).

83
Πολύ καλό. Αν και περίμενα κάτι αστείο, μόλις είδα τον τίτλο.  ;D

84
Είναι ένα γλυκό ποίημα που εκφράζει απλά μια ανάγκη ώστε να βγουν προς τα έξω κάποια συναισθήματα. Ήθελε ο άνθρωπος να εκφράσει το πως νιώθει για την κιθάρα του. Ας μην ξεχνάμε πως όλοι γράφουμε ερασιτεχνικά, ο καθένας όπως μπορεί. Ο κάθε καλλιτέχνης, γράφει για τον εαυτό του και θα κρίνει μόνος του αν είναι αρκετό, δηλαδή αν τον ικανοποιεί συναισθηματικά αυτό που έγραψε. Συνέχισε να γράφεις, είναι καλό για πρώτη προσπάθεια, μην τα παρατήσεις.

85
Όμορφο. Αν ήταν λιγάκι διαφορετικό σε κάποια σημεία, θα ταίριαζε με τη φωνή και το στυλ του Αλκίνοου !  ;D

86
Κάποιες όμορφες εικόνες. Λίγο μπερδεμένο όμως. Δεν θα σου πω να φτιάξεις τίποτα όμως γιατί ούτε κι εγώ μπόρεσα ποτέ να διορθώσω κάποιο ποίημα που έγραψα.

"η αγάπη και το όνειρο σβήνουν με την βροχή..." Αυτός είναι καλός στίχος, τον ξεχώρισα από τους υπόλοιπους.. αν και.. διαφωνώ λιγάκι με αυτό που λέει  :)

87
Ανυπομονώ να δω κι άλλη δουλειά σου, pinelopi, είμαι σίγουρη πως έχεις πολλά να δώσεις.  ;)

88
Λοιπόν Modmor, εμένα δεν με απασχολεί ο τρόπος που φέρεσαι γιατί εδώ δεν κρίνουμε κανέναν, απλά συμβουλεύουμε και μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο για την ποίηση σου.
Οι εικόνες που περιγράφεις είναι όμορφες. Παρόλα αυτά, οι είκονες είναι τόσο πολλές και συμπυκνωμένες που σχεδόν χάνονται. Για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά τέτοιες εικόνες θα έβαζα σε ενα ποίημα πιο ελεύθερο, με λιγότερη έκταση, ώστε να τους δωθεί η απαραίτητη έμφαση. Περισσότερο μου αρέσει η αρχή του ποιήματος, συγκεκριμένα οι δύο πρώτοι στίχοι. Ο τελευταίος στίχος, βρίσκω πως θα ταίριαζε πολύ σε τραγούδι.

89
Ωραίο. Ο τρόπος που κυλάνε οι φράσεις, είναι γρήγορος και υπάρχει και μια κορύφωση για το τέλος. Μου άρεσε πολύ ο τελευταίος στίχος.

90
Έχει κάτι πολύ ωραίο αυτό το ποίημα. Θυμίζει ίσως κάτι από Καββαδία (λόγω των διαφόρων αναφορών στη θάλασσα, κουπαστή κτλ.) αλλά είναι πολύ όμορφη η τεχνική του και οι διάφορες εικόνες.

91
Θα συμφωνήσω κάπως με τον Modmor. Καταλαβαίνουμε το συναίσθημα και τι προσπαθείς να δώσεις, αλλά οι εικόνες, (π.χ το σημείο όπου λες "παλιές φωτογραφίες"), μπορούμε να πούμε πως ακούγονται συνηθισμένες. Προσπάθησε να δώσεις περισσότερο συναίσθημα και βρες λέξεις που να εξηγούν την αίσθηση του χώρου/χρόνου με κάποιο τρόπο που να χαρακτηρίζει περισσότερο τη προσωπικότητα σου, να μην θυμίζει στίχους που ήδη έχουμε ακούσει. Μια καλή προσπάθεια όμως.

92
"Όση σοφία κουβαλάς
τόσο κι εσύ δειλιάζεις."  - Ωραίο.

93
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Ποίηση
« στις: 22/02/05, 20:07 »
Hymn to Beauty (απόσπασμα)


" From Satan or from God, what does it matter? Angel or Siren,
  what matter, if - velver-eyed fairy,
  rhythm, perfume, gleaming, o my only queen -
  you make the universe less hideous and the passing seconds
  less heavy"
The Head of Hair (απόσπασμα)


"I will plunge my head, loving, enraptured,
 Into this dark ocean where the other is enclosed;
 And my subtle spirit, caressed by the rolling of the waves,
 Will find you once more, o fruitful idleness,
 Infinite rockings of perfumed leisure.

 Blue hair, enclosing tent of darkness,
 You bring back to me the blue of the measureless round sky;
 On the fluffy edges of your twisted locks
 I greedily breathe in the intoxicating,
 Mixed smell of coconut oil, musk and tar.

 For a long time, for ever, my hand, in your heavy mane,
 Will sow rubies, pearls and supphires,
 So that my desire may never find you deaf.
 Are you not the oasis where I dream, and the gourd
 From which I drink in long draughts the wine of memory
?"

94
Μ' αρέσουν πολύ οι στίχοι σου. Πλούσιοι σε εικόνες και σε λεξιλόγιο. Δεν επαναλαμβάνεις λέξεις, που είναι καλό γιατί γεμίζει το ποίημα ερμηνευτικά.
Θα έλεγα όμως πως σε ένα ποίημα, είναι καλύτερα να υπάρχει μια κλίμακα συναισθήματος. Δεν δίνεις απαραίτητα μια κορύφωση, κι αν δίνεις, δεν είναι ιδιαίτερα εμφανής. Μην ξεχνάς, ότι αν αρχίσεις να περιγράφεις συναισθήματα με πολύ πάθος και δεν αλλάξεις τη ροή των συναισθημάτων(όχι απαραίτητα το ύφος) ως το τέλος, δεν υπάρχει μια κορύφωση. Δηλαδή σε ένα τέτοιο ποίημα που φανερώνεται μια σκληρότητα και ένας πόνος, ο αναγνώστης περιμένει σε κάποιο σημείο να εκραγείς, να ξεσπάσεις. Σ'αυτό το ποίημα, το συναίσθημα είναι μεν δυνατό, αλλά είναι και αρκετά στάσιμο. Καλές είναι οι δυνατές οι λέξεις, αλλά στα κατάλληλα σημεία για να μην κουράζουν τον αναγνώστη.

95
Χμμ.. μ'αρέσει το ύφος και το πως κυλάνε οι σκέψεις όμως σε ορισμένα σημεία, καθώς το διαβάζεις δυσκολεύεσαι να βρεις ένα ρυθμό απαγγελίας. Υπάρχουν και ποιήματα για παράδειγμα χωρίς ομοιοκαταληξία κι όμως, περιέχουν λέξεις που δημιουργούν ένα ρυθμικό pattern... θα ήταν καλό δηλαδή να το προσέξεις λίγο αυτό. Συμφωνώ με το σχόλιο ότι είναι λιγάκι άμμετρο. Αν το έχεις γράψει για να μελοποιηθεί, ίσως θα έπρεπε να το ξανακοιτάξεις λίγο.
Κι εμένα το αγαπημένο μου σημείο είναι αυτό με τις "Αλκυονίδες μέρες". Καλή παρουσιάση του συναισθηματικού σου κόσμου, λιτή και ξεκάθαρα δωσμένη.

96
Καλό το κομμάτι, ωραία μελωδία και αρκετά εκφραστική φωνή...
Θα έλεγα πως υπάρχει μια διστακτικότητα όπως είπαν πιο πάνω (bluechild), αλλά θα έλεγα πως αυτό συμβαίνει περισσότερο στο πρώτο κουπλέ. Μ' αρέσει το χρώμα της φωνής, ταιριάζει πολύ με το συγκεκριμένο τραγούδι και τη διάθεση. Δεν έχω ακούσει άλλα σας τραγούδια αλλά η φωνή μου φαίνεται πως ταιριάζει σε μπαλάντες τέτοιου είδους.
Αρκετά θετικοί στίχοι, χρειαζόμαστε τέτοια τραγούδια να μας θυμίζουν τι αξίζει η ζωή και να μη φοβόμαστε να βγούμε αν έχει πιάσει βροχή...

Σελίδες: 1 2 3 [4]