Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Εφέ => Μήνυμα ξεκίνησε από: AlteredMind στις 13/04/12, 17:10

Τίτλος: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 13/04/12, 17:10
Καλησπέρα και σόρρυ για τον πόντιο τίτλο αλλα δεν μου ερχόταν άλλος  ;D

Το "πρόβλημα" μου είναι το εξής. Επιλέχθηκα απο το πανεπιστήμιο μου για παώ erasmus για ένα χρόνο Γαλλία. Hurray!!! :D Παρόλα αυτά μετα την αρχική χαρά μου συνειδητοποίησα οτι δεν θα μπορώ να πάρω μαζί μου ούτε το τεράστιo pedalboard μου ούτε το σταθερό μου με τους τόνους ψηφιακών εφφέ. Θα μπορώ να έχω μόνο ένα λαπτοπ και μία κιθάρα. Οπότε άρχισα να σκέφτομαι την αγορά μιάς πεταλιέρας- πολυεφφέ. Το μπάτζετ μου κινείται γύρω στα 200 e. Κοιτώντας στο φόρουμ και στα διάφορα site έχω καταλήξει σε τρείς περιπτώσεις. Πρώτον την Zoom G3 με την οποία έπεθα πλάκα όταν άκουσα live. Την Vox tonelab st και τέλος την Boss Me 50 που πέτυχα προσφατα σε αγγελίες σε πάρα πολυ καλή τιμή. Αυτο που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να έχει αξιοπρεπή ήχο για να μπορώ να ηχογραφώ διάφορα όσο θα μαι εκεί. Τα εφφέ που χρησιμοποιώ συνήθως είναι OD, delay, echo λίγο chorus, και καμιά φορά κανα Flanger. Παίζω κυρίως alternative indie rock αλλά και blues αρκετά.

Υ.Γ Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη πρόταση, θα χαρώ να την ακούσω.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Μητσάκος στις 13/04/12, 17:54
Αν δεν είναι απτό το ενδεχόμενο live αυτό τον ένα χρόνο, μπορείς να πας και για κάποιο interface σαν τα:


http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_pro.htm (http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_pro.htm)
http://www.thomann.de/gr/line6_pod_studio_ux2.htm (http://www.thomann.de/gr/line6_pod_studio_ux2.htm)


Πχ το πρώτο κι ένα καλό ζευγάρι ακουστικά θα είναι πολύ καλή λύση για ηχογραφήσεις, μελέτη, τα πάντα εν πολλοίς, μέχρι και live χρησιμοποιώντας το laptop και VSTs αν παραστεί ανάγκη :Ρ.


Ψάχνομαι κι εγώ για μια τέτοια λύση αυτό τον καιρό και για το UX2 πήρα μια πολύ θετική γνώμη από ανερχόμενο Λαρισαίο κιθαρίστα που αυτή τη στιγμή ηχογραφεί το πρώτο του album με τον Κατσιώνη, αυτός το χρησιμοποιεί για όλες τις οικιακές ανάγκες.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: theblind στις 13/04/12, 18:04
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το mits@ko.
Σκέψου και αυτό:
http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_c400.htm

Μάλλον θα το πάρω και το έχω ψάξει και έχω βρει θετικότατες κριτικές.
Και παίρνεις και το Pro Tools SE. Οτι πρέπει για laptop.

Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 13/04/12, 18:38
Καλησπέρα κ ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας :)

Η αλήθεια είναι προς δεν κινήθηκα προς αυτή την κατύθυνση για δύο λογους.

α) Έχω ήδη μια μικρή usb κάρτα ήχου .http://www.thomann.de/gr/esi_ugm96.htm
β) Ηθελα κάτι που να το χειρίζεσαι πιο πολυ με πόδια και οχι τόσο μέσω pc. Τι εννόω?  ;D Εννοώ οτι αφενός δεν ήθελα να φορτώσω το λαπτοπ με πολλά vst (δεν είναι δα και κανα τούρμπο) καιαφετέρου ήθελα να ναι κάτι π να μπορώ να χρησιμοποιήσω είτε με ακουστικά τα βράδια χωρίς pc είτε αν τύχει και πάω σε κανα στούντιο εκει πέρα. Τώρα για live δν νομίζω οτι θα παίξει κάτι.\


Btw καλά ακουστικά παίζουν και ευτυχώς θα τα χω μαζί μου.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 14/04/12, 19:08
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Επανέρχομαι στο θέμα μου με νέα δεδομενα. Σημερα η μέρα περιλάμβανε κιθαροβόλτα οπότε είπα μιας και μπορούσα να ψάξω να βρω την vox. Τελικά την βρήκα σε κάποιο μαγαζί και την δοκίμασα. Οι εντυπώσεις μου ήταν οι εξής: (Συγκριτικά πάντα με την zoom g3)

1) Έχει πιο γλυκό ήχο με αποτέλεσμα να ακούγεται πιο αναλογικός απο ότι περίμενα. Σαφώς, τουλάχιστον σε μένα, ακoυγώταν λιγότερο ψηφιακός απο την zoom
2) Μου άρεσαν οι προσομοιώσεις που είχε πάνω αν και νομίζω οτι είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τη zoom σ αυτό το τομέα.
3) Δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με την zoom (κυρίως αναφέρομαι στο looper που μιας και δεν θα χω τη μπάντα μου μαζί θα είναι σημαντικό εργαλείο)

Απο ότι καταλαβαίνετε δημιουργείτε διλημμα. Πιο φυσικός ήχος ή περισσότερες δυνατότητες. Μήπως αυτό το δίλημμα είναι μόνο στο μυαλό μου? Θα δείξει.

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας.

Καλή ανάσταση να χουμε.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 14/04/12, 20:51
H γνώμη είναι ότι έχεις δίκιο ως προς τα σημεία που αναφέρεις. Προσωπικά βρήκα τους ήχους (ειδικά τις προσομοιώσεις) στις Vox πολύ πιο πειστικές και λιγότερο ψηφιακές από άλλες πεταλιέρες (π.χ. Digitech, Line 6 pods και Zoom των οποίων ήμουν κάτοχος στο παρελθόν). Aπό την άλλη πλευρά κάποιες από αυτές τις πεταλιέρες (ειδικά oι Digitech RP) έχουν πολύ περισσότερα εφφέ και φοβερές δυνατότητες με looper, drums και διάφορα άλλα που δεν έχει η Tonelab. Oπότε το δίλημμα δεν είναι καθόλου στο μυαλό σου, αφού μιλάμε για δύο πολύ διαφορετικά μηχανήματα.

Aν λοιπόν οι δυνατότητες της Zοοm είναι τέτοιες που πιστεύεις ότι θα σε καλύψουν για αυτό που θέλεις, τότε ίσως θα πρέπει να την προτιμήσεις. Το πρόβλημα που διαβλέπω όμως, είναι ότι (διορθώστε με αν κάνω λάθος) η G3 σού επιτρέπει να έχεις μόνο μέχρι 3 modules. Μπορεί δηλαδή να έχει 13 προσομοιώσεις ενισχυτών, καμιά δεκαριά πετάλια overdrive και distortion, πάνω από 100 εφφέ, απ' όλα αυτά όμως μπορείς να έχεις μόνο 3 ταυτόχρονα ανά πάσα στιγμή. Αν αυτά σού φτάνουν, τότε είναι σίγουρα μια καλή επιλογή, αν και ακόμα κι έτσι υπάρχουν αρκετά καλά πολυεφφέ στα ίδια λεφτά.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 14/04/12, 21:00
Η αλήθεια είναι οτι τα 3 εφφέ ταυτόχρονα είναι περιοριστικά αλλά όπως ανέφερα και παραπάνω σπάνια χρησιμοποιώ πάρα πολλά μαζί. Πάντως όταν λες οτι υπάρχουν αρκετα καλά πολυεφφέ σ αυτά τα λεφτά. Ποιά εννοείς?
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 14/04/12, 22:22
Κατ' αρχήν υπάρχουν δύο πεταλιέρες που δεν κυκλοφορούν πλέον και τις οποίες έχω σε μεγάλη εκτίμηση: η Vox Tonelab LE και η Boss ME-70. Και οι δύο μπορούν να βρεθούν σχετικά εύκολα μεταχειρισμένες γύρω στα 150 Ευρώ ή και λιγότερα (η LE μού κόστισε περίπου 90 λίρες από το ebay). Δυστυχώς καμιά από τις δύο δεν έχει USB, οπότε μπορεί να μην είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αν πάντως θέλεις κάτι εύχρηστο και με καλή ποιότητα ήχων, θα τις συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Από τα πολυεφφέ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, θα ξεχώριζα τα παρακάτω:

Zoom G2.1nu (http://www.thomann.de/gr/zoom_g21nu.htm). Aν και δεν έμεινα πλήρως ικανοποιημένος από την ποικιλία και την ποιότητα των προσομοιώσεων ενισχυτών, κατά τα άλλα βρήκα την G2 μια πολύ καλή πεταλιέρα. Ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίζονται οι διάφορες παράμετροι του κάθε εφφέ μού φάνηκε από την πρώτη στιγμή πολύ user friendly, σε βαθμό που ελάχιστα χρειάστηκα το manual. Τα εφφέ είναι πολύ καλά, έχει καλό επεξεργαστή, έχει USB, έχει drums, έχει line out και συνοδεύεται από software. Υπάρχει και το παρόμοιο και ακόμα φτηνότερο μοντέλο G2.nu (http://www.thomann.de/gr/zoom_g2nu.htm) που απλά δεν έχει expression pedal.

Digitech RP255 (http://www.dv247.com/guitars/digitech-rp255-guitar-multi-effects-processor--62678). Και αυτή η πεταλιέρα δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα με τις προσομοιώσεις της, και γενικά είχα την εντύπωση ότι όσο ανέβαινε το gain, οι ήχοι γίνονταν πιο ψηφιακοί. Έχει όμως αρκετά θετικά στοιχεία, με πολύ καλά εφφέ (θα μπορούσα να την είχα κρατήσει μόνο για αυτά), με banks και libraries τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα και γενικά είναι ιδιαίτερα εύχρηστη, το expression pedal μπορεί να ελέγξει σχεδόν οποιαδήποτε παράμετρο θέλουμε, έχει drums, έχει looper, έχει USB... έχει σχεδόν τα πάντα που θα μπορούσε κανείς να θέλει από μια πεταλιέρα σε ένα μικρό και βολικό πακέτο. Δεν χρησιμοποίησα καθόλου το software που τη συνοδεύει, και το οποίο μπορεί να δώσει άλλες διαστάσεις στον ήχο και τη χρήση της.

Line 6 Pod 2 (http://www.thomann.de/gr/line6_pod_2_2006.htm). Ένα άλλο πολυεφφέ που προσφέρει αρκετά πράγματα σε μικρή συσκευασία. Αν εξαιρέσουμε τα εφφέ, τα οποία είναι λίγο περιοριστικά (μπορείς να έχεις μόνο συγκεκριμένες επιλογές) τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά καλά, συμπεριλαμβανομένων των προσομοιώσεων. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι fan, αλλά είναι ένα μηχάνημα με πολλές δυνατότητες και απ' ό,τι ακούω, ιδανικό για ηχογραφήσεις.

Boss ME-25 (http://www.dv247.com/guitars/boss-me-25-guitar-multi-effects--70599). Μια διαφορετική πρόταση από την Boss, στα αχνάρια της ΜΕ-70, αλλά σε πιο μικρό μέγεθος. Moύ φάνηκε λίγο πιο δύσκολη στη χρήση, ίσως γιατί δεν είμαι εξοικειωμένος με το layout, και έχει λιγότερα εφφέ από άλλες πεταλιέρες. Έχει όμως πολύ καλούς ήχους και τα overdrive/distortion είναι πολύ καλά (θα μπορούσες να δικαιολογήσεις την αγορά της μόνο για αυτά).

Κorg AX-3000G (http://www.dv247.com/guitars/korg-ax3000g-toneworks-multi-effects-processor-pedal--31095). Ουσιαστικά είναι η Tonelab LE σε διαφορετική συσκευασία.

Όπως βλέπεις υπάρχουν πολλές επιλογές, κάθε μία με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Το θέμα είναι να αποφασίσεις τι ακριβώς χρειάζεσαι και ποιο μηχάνημα θα σού το δώσει καλύτερα.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 14/04/12, 22:58
Wow πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και μου δίνεις την ευκαιρία να κάνω και μερικές ρωτήσεις που δεν έκανα προηγουμένως. Καταρχάς το g2.1nu δυστυχώς δεν έτυχε ακόμα να το δοκιμάσω. Οπότε θα φροντίσω να το δώ, αν και το G2 που είχα παλαιότερα μου φάνηκε πολύ δυσχρηστο.

Επίσης οσον αφορά τις Boss me70, vox tonelab le αν τις συνδέσω στην usb κάρτα ήχου μου δεν θα μαι εντάξει? Άλωστε η καρτούλα που έχω είναι πολύτως φορρητή. Μέχρι και στην παλάμη μου χωράει και μέχρι στιγμής με έχει αφήσει πλήρως ικανοποιημένο απο άποψη ποιότητας και αντοχή.ς

Επιπλέον βλέπω οτι αναφέρεσαι τόσο στην me25 όσο και στην me70. Την me50 δεν την θεωρείς καλή? Να την βγάλω απο την λίστα?

Την Digitech είναι αλήθεια πως δεν την εκτιμώ και πολύ. Είχαν πέσει στα χέρια μου μερικές πεταλιέρες της και δεν με άφησαν καθόλου ευχαριστημένο.

Line 6 και korg δεν έτυχε ποτέ να δοκιμάσω αν και νομίζω οτι ειδικά τις πρώτες τις έχει απορρίψει το μυαλό μου λόγω προκατάληψης

Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 14/04/12, 23:31
Καταρχάς το g2.1nu δυστυχώς δεν έτυχε ακόμα να το δοκιμάσω. Οπότε θα φροντίσω να το δώ, αν και το G2 που είχα παλαιότερα μου φάνηκε πολύ δυσχρηστο.


Aν σού είχε φανεί δύσχρηστη η G2, δεν θα δεις μεγάλη διαφορά με το καινούργιο μοντέλο. Φαντάζομαι ότι είναι θέμα χρήστη, γιατί εγώ βρήκα τις βασικές λειτουργίες και δούλεψα το μηχάνημα χωρίς καν να συμβουλευτώ το manual.

Παράθεση
Επίσης οσον αφορά τις Boss me70, vox tonelab le αν τις συνδέσω στην usb κάρτα ήχου μου δεν θα μαι εντάξει? Άλωστε η καρτούλα που έχω είναι πολύτως φορρητή. Μέχρι και στην παλάμη μου χωράει και μέχρι στιγμής με έχει αφήσει πλήρως ικανοποιημένο απο άποψη ποιότητας και αντοχή.ς


H απάντηση εδώ είναι μάλλον "Ναι". Απλά δεν μπορώ να σού πώ σίγουρα γιατί δεν έχω κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο. Αν η κάρτα σου τα καταφέρνει καλά με άλλες εφαρμογές, τότε δε βλέπω για ποιό λόγο δεν θα αποδώσει καλά και σε αυτή τη χρήση.

Παράθεση
Επιπλέον βλέπω οτι αναφέρεσαι τόσο στην me25 όσο και στην me70. Την me50 δεν την θεωρείς καλή? Να την βγάλω απο την λίστα?


Γράψε λάθος! Στην ΜΕ-50 αναφερόμουν και έγραψα κατά λάθος ΜΕ-70. Λογικό, αφού η ME-70 κυκλοφορεί ακόμα ενώ η ME-50 όχι. Αν θέλεις τη γνώμη μου για την ΜΕ-50 σε σχέση με άλλες πεταλιέρες την ίδιας σειράς, διάβασε εδώ (http://forum.kithara.gr/index.php?topic=74616.msg581904#msg581904)...

Παράθεση
Την Digitech είναι αλήθεια πως δεν την εκτιμώ και πολύ. Είχαν πέσει στα χέρια μου μερικές πεταλιέρες της και δεν με άφησαν καθόλου ευχαριστημένο.


Δεν διαφωνώ. Όπως είπα, έχει απ' όλα, αλλά σε οτιδήποτε άλλο εκτός από πολύ καθαρούς ήχους υπήρχε πολλή ψηφιακούρα.

Παράθεση
Line 6 και korg δεν έτυχε ποτέ να δοκιμάσω αν και νομίζω οτι ειδικά τις πρώτες τις έχει απορρίψει το μυαλό μου λόγω προκατάληψης


Για τις Line 6 ισχύει λίγο-πολύ το ίδιο και για τις Digitech. Στα αυτιά μου ο ήχος είναι πολύ ψηφιακός. Είχα πιο πρόσφατα το Pocket Pod, το οποίο για το μέγεθός του δεν είναι άσχημο. Όταν όμως πήρα την Tonelab LE, η διαφορά ήταν τόσο εντυπωσιακή που δεν μπορούσα παρά να το ξεφορτωθώ.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 15/04/12, 20:33
Καλησπέρα και Χριστός ανέστη. Χρονια πολλά σε όλους μας

Επειδή δεν κατάφερα να κάνω παράθεση θα απαντήσω τμηματικά όσο μπορώ:

α) όταν λες επόμενο της G2 εννοείς την G2.1nu ή την G3? Γιατι εμένα τουλάχιστον απο τα βίντεο η g3 μου φάνηκε πολύ διαφορετική.

β) Συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου για την Me50. Και μένα η δοκιμή της με είχε αφήσει με ανοικτό το στόμα

γ) Την tonelab le που την βρήκες τόσο φτηνά? Εγώ όσο και αν έψαξα κάτω απο 250 Ε δεν την βρήκα.

δ) Μέσα απο τη συζήτηση μας είδα οτι πρέπει να είναι πάρα πολύ αξιόλογο κομμάτι και η Korg ax3000g. Απο βίντεο οι ηχοι της μου φάνηκαν εξαιρετικά αληθοφανής. Αν και εμφανισιακά μοιάζει κάπως ευθραυστή. Ισχύει ή είναι δική μου εντύπωση.


Σύμφωνα με τα παραπάνω στη λιστα μένουν οι:

Vox tonelab st και le
Zoom g3
Korg toneworks ax3000g
Boss me 50

ή αμέλησα κάποια?
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 15/04/12, 20:42
πωλείται μια Tonelab SE στις αγγελίες σε εξαιρετικά καλή τιμή (βέβαια έχει πρόβλημα απ'ότι λέει ο πωλητής)

(και, επίσης, βέβαια, δεν έχω καμία σχέση μαζί του )
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 15/04/12, 22:46
α) όταν λες επόμενο της G2 εννοείς την G2.1nu ή την G3? Γιατι εμένα τουλάχιστον απο τα βίντεο η g3 μου φάνηκε πολύ διαφορετική.

Eννοώ την G2. nu (ή την G2.1nu) ως μετεξέλιξη της παλιάς G2. Η G3 είναι όντως εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και διάρθρωση.

Παράθεση
γ) Την tonelab le που την βρήκες τόσο φτηνά? Εγώ όσο και αν έψαξα κάτω απο 250 Ε δεν την βρήκα.

ebay is your friend... (it definitely is my friend ;D)

Παράθεση
δ) Μέσα απο τη συζήτηση μας είδα οτι πρέπει να είναι πάρα πολύ αξιόλογο κομμάτι και η Korg ax3000g. Απο βίντεο οι ηχοι της μου φάνηκαν εξαιρετικά αληθοφανής. Αν και εμφανισιακά μοιάζει κάπως ευθραυστή. Ισχύει ή είναι δική μου εντύπωση.

Όπως σού είπα, είναι ουσιαστικά ίδια με την Tonelab LE. Πιθανόν η LE να έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής, αλλά αν θυμάμαι καλά και η Korg έχει μεταλλικό σασί και είναι αρκετά γερή κατασκευή. Έτσι κι αλλιώς για χρήση στο σπίτι την προορίζεις. Πάντως από θέμα ευκολίας χρήσης αλλά και ποιότητας ήχων, και οι δύο είναι φανταστικές.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: metalmike στις 16/04/12, 01:37
Από digitech αυτές που είναι πραγματικά καλές είναι οι RP500 και RP1000, δεν είναι όλες χάλια, προς θεού. Επίσης Απόλλωνα, αν και συμφωνούμε στα περισσότερα, η συγκρισή σου σε Pocket Pod και Τonelab είναι λίγο άστοχη, σύγκρινε Tonelab με Pod XT/X3/HD και μετά έλα να μου πεις, που θα πεις χάλια τις Line6 (παρεξήγηση Line6 fanboy, χαχαχα). Εγώ πάντως θα πρότεινα Korg AX3000G, τρομερό value for money, πολύ ωραίοι και φυσικοί ήχοι, από distortion ως εφέ, μια χαρά κατασκευή και πανεύκολη γενικότερα, φτιάχνεις καλό ήχο γρήγορα και ακούραστα. Την είχα για 1 χρόνο (ήταν του κολλητού μου που είχε πάει στρατό) και μόνο τα καλύτερα έχω να πω :)
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 16/04/12, 02:08
Χαχαχαχαχαχα. Απόλλωνα μάλλον είναι γιατί εμένα δεν μου βγάζει τέτοιες τιμές. (Μπορεί και να μαι λίγο νουμπ στο ψάξιμο) Πάντως απο ότι φαίνεται πρέπει να βρω κάπου να ακούσω την Korg. Ξέρετε αν την έχει κάποιο μαγαζί στην Αθήνα?
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: metalmike στις 16/04/12, 02:46
Τελευταία φορά (πάνε χρόνια όμως) την είχα πετύχει σε αυτό το μαγαζί -->  http://www.artmusic.gr/
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 16/04/12, 08:33
Επίσης Απόλλωνα, αν και συμφωνούμε στα περισσότερα, η συγκρισή σου σε Pocket Pod και Τonelab είναι λίγο άστοχη, σύγκρινε Tonelab με Pod XT/X3/HD και μετά έλα να μου πεις, που θα πεις χάλια τις Line6 (παρεξήγηση Line6 fanboy, χαχαχα).


Φίλε metalmike, προφανώς δεν είχα πρόθεση να συγκρίνω Pocket Pod και Tonelab ως παρόμοια μηχανήματα. Εννοείται ότι δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη. Εντελώς διαφορετικά πολυεφφέ, σε διαφορετική κατηγορία τιμής και δυνατοτήτων. Τα σύγκρινα ως δύο πολυεφφέ που έτυχε απλά να έχω ταυτόχρονα (μάλιστα το pod δεν το είχα αγοράσει καν εγώ, ήταν δώρο). Και όταν λέω ότι οι ήχοι των Line 6 δεν μού ακούγονται καλοί, δεν βασίζω την κρίση μου μόνο στο Pocket Pod. Συγκεκριμένα τόσο το XT όσο και το Χ3 που είχα δοκιμάσει (το HD μού ξέφυγε...) δεν μού φάνηκαν ούτε κατά διάνοια τόσο καλά όσο οι Tonelab, που κι αυτές τις έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες.  Μιλάω πάντα ως προς την ποιότητα των ήχων και την ευκολία χρήσης, μπορεί τα pod να υπερτερούν σε άλλα σημεία. Αυτή είναι η γνώμη μου με βάση την όποια εμπειρία έχω. Η δική σου γνώμη μπορεί να είναι (και προφανώς είναι) διαφορετική.

Πέρα από προσωπικές απόψεις πάντως, στην προκειμένη συζήτηση δεν κάνουμε συγκριτικά τεστ πολυεφφέ. Επιχειρούμε να κάνουμε προτάσεις αγοράς σε κάποιον που έχει διευκρινίσει εξ αρχής ότι ο προϋπολογισμός του είναι μέχρι 200 Ευρώ. Τα Pod που αναφέρεις είναι αρκετά έξω από αυτό το όριο, ενώ ακόμα και μεταχειρισμένα μάλλον δύσκολα θα βρεθούν με 200 Ευρώ.

AlteredMind, να μερικές Tonelab LE που έκλεισαν πρόσφατα στο ebay για λιγότερο από 150 Ευρώ...

http://www.ebay.co.uk/itm/Vox-Tonelab-LE-/160771386256?pt=UK_Guitar_Accessories

http://www.ebay.co.uk/itm/Vox-Tonelab-LE-Multi-Effects-Pedal-/251029209581?pt=UK_Guitar_Accessories
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 16/04/12, 11:26
Καλημέρα.

Απόλλων κοιταξα τα λινκ που μου δωσες αλλά όσο δελεαστικές και να φαίνονται οι τιμές του ebay νομίζω οτι δεν θα τις προτιμήσω. Τουλάχιστον προς το παρόν, μιας και είμαι επιηκώς άσχετος γύρω απο την λειτουργία αυτής της σελίδας και με βλέπω να τα κάνω μαντάρα. Πάντως ανακεφαλαιώνω συνοψίζοντας τις υποψίφιες και τις τιμές τους: (όπως τις βρήκα εγώ)


Boss me50------- 90e
Zoom G3 --------- 156e
Korg ax3000g---- 170e
Vox tonelab st---- 176e

Συμφωνα με τα παραπάνω ποια θεωρείται η πιο Value for money αγορά?
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: metalmike στις 16/04/12, 18:42
Επίσης Απόλλωνα, αν και συμφωνούμε στα περισσότερα, η συγκρισή σου σε Pocket Pod και Τonelab είναι λίγο άστοχη, σύγκρινε Tonelab με Pod XT/X3/HD και μετά έλα να μου πεις, που θα πεις χάλια τις Line6 (παρεξήγηση Line6 fanboy, χαχαχα).

Φίλε metalmike, προφανώς δεν είχα πρόθεση να συγκρίνω Pocket Pod και Tonelab ως παρόμοια μηχανήματα. Εννοείται ότι δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη. Εντελώς διαφορετικά πολυεφφέ, σε διαφορετική κατηγορία τιμής και δυνατοτήτων. Τα σύγκρινα ως δύο πολυεφφέ που έτυχε απλά να έχω ταυτόχρονα (μάλιστα το pod δεν το είχα αγοράσει καν εγώ, ήταν δώρο). Και όταν λέω ότι οι ήχοι των Line 6 δεν μού ακούγονται καλοί, δεν βασίζω την κρίση μου μόνο στο Pocket Pod. Συγκεκριμένα τόσο το XT όσο και το Χ3 που είχα δοκιμάσει (το HD μού ξέφυγε...) δεν μού φάνηκαν ούτε κατά διάνοια τόσο καλά όσο οι Tonelab, που κι αυτές τις έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες.  Μιλάω πάντα ως προς την ποιότητα των ήχων και την ευκολία χρήσης, μπορεί τα pod να υπερτερούν σε άλλα σημεία. Αυτή είναι η γνώμη μου με βάση την όποια εμπειρία έχω. Η δική σου γνώμη μπορεί να είναι (και προφανώς είναι) διαφορετική.

Πέρα από προσωπικές απόψεις πάντως, στην προκειμένη συζήτηση δεν κάνουμε συγκριτικά τεστ πολυεφφέ. Επιχειρούμε να κάνουμε προτάσεις αγοράς σε κάποιον που έχει διευκρινίσει εξ αρχής ότι ο προϋπολογισμός του είναι μέχρι 200 Ευρώ. Τα Pod που αναφέρεις είναι αρκετά έξω από αυτό το όριο, ενώ ακόμα και μεταχειρισμένα μάλλον δύσκολα θα βρεθούν με 200 Ευρώ.

Ελπίζω να κατάλαβες πως έκανα καλαμπούρι στο τέλος :) Σε ευκολία χρήσης γενικότερα φυσικά και υπερτερεί η Tonelab έναντι του X3 ας πούμε και είναι λογικό, το X3 έχει πολλά πιο πολλά πράγματα και παραμετροποιήσεις. Σίγουρα όμως δεν το λες δύσκολο στη χρήση όπως πχ. τη Boss GT-8 που κάνεις αμάν για να βγάλεις καλό ήχο. Λίγο αν ασχοληθείς με το X3 έχεις πιάσει το νόημα, απλά πρέπει να μάθεις κάθε κουμπί και ποτενσιόμετρο που αντιστοιχεί και μετά είναι όλα εύκολα μέσω της οθονούλας. Δεν ξέρω αν τις είχες δοκιμάσει εκτενώς αλλά σε distortion ήχους τα τελευταία Pod μαζί με τις Digitech RP σε αυτή την κατηγορία δεν πιάνονται. Από θέμα εφέ είναι ανάλογα τα γούστα οπότε δε μπορώ να πω κάτι (φυσικά οι Boss σκίζουν σε αυτόν το τομέα, για να μη λέω μόνο τα άσχημα γι'αυτές). Οι Tonelab (SE και LE) είναι πολύ ισορροπημένες πεταλιέρες, με "ζεστά" εφέ και καλές για clean/crunch ήχους, γι' αυτό πρότεινα την Korg AX3000G στο φίλο, που ουσιαστικά είναι ίδια με την Tonelab LΕ, όπως είπες κι εσύ, άμα δεν βρει την τελευταία, και φυσικά σε τιμή ξεφτίλα για καινούργια πεταλιέρα. Με παρεξήγησες πάντως, εγώ τα Pod τα ανέφερα μόνο και μόνο για την σύγκριση που φάνηκε να κάνεις με Tonelab και Pocket Pod, όχι για να τις προτείνω στο φίλο, που έχει αρκετά χαμηλότερο budget. Μάλιστα μετά του πρότεινα την Korg και δικαιολόγησα και την πρόταση μου, δεν ήμουν εκτός θέματος.

Όλα αυτά που λέω είναι καθαρά δική μου άποψη από την εμπειρία χρήσης που έιχα/έχω με τα μηχανήματα, ούτε προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα, κουβέντα κάνουμε και δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε κιόλας :)

Φίλε ΑlteredMind μένω στην επιλογή μου, θα διάλεγα την Korg.

Ας τις βάλω και σε σείρα ανάλογα την επιλογή μου:

Κorg
Zoom
Vox
Boss
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 16/04/12, 22:22
Ομολογώ ότι προσωπικά δεν σκέφτομαι πλέον το θέμα "πεταλιέρα" γιατί η LE με καλύπτει (προς το παρόν τουλάχιστον) και δεν έχω ψάξει πολύ τις πιο καινούργιες κυκλοφορίες. Επιφυλάσσομαι πάντως να δοκιμάσω κάποια στιγμή τα καινούργια μοντέλα της Line 6, για τα οποία πράγματι ακούω θετικά σχόλια (όχι πως αυτό λέει κάτι). Kαι είχα αναφέρει πριν από καιρό ότι σε κάποιες διακοπές είχα δει έναν κιθαρίστα σε μπαρ να βγάζει ολόκληρο σετ μόνος του με μια XT Live και ένα drum machine, και τα distortion δεν ήταν καθόλου άσχημα. Πράγμα το οποίο με παραξένεψε, γιατί εγώ τουλάχιστον εκεί είχα εντοπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα με τα πολυεφφέ της Line 6 (όπως και με τα Digitech), δηλαδή το γεγονός ότι όσο ανεβάζεις το gain ο ήχος γίνεται πολύ ψηφιακός και τζιτζικίζει σε ενοχλητικό βαθμό. Προφανώς δεν ξέρω εγώ να βγάλω καλό βρώμικο ήχο από αυτά τα μηχανήματα.

Πάντως το μεγάλο ατού της Tonelab είναι η ευελιξία αλλά και η δυνατότητα παραμετροποίησης. Κατ' αρχήν έχεις gain structure που μιμείται τον ενισχυτή που προσομοιώνεται και έπειτα υπάρχουν μέχρι 5 ή 6 παράμετροι για κάθε εφφέ. Αφήνω δε την ευκολία επιλογής πεταλιού, ενισχυτή, καμπίνας ή εφφέ χωρίς να χρειαστεί να κάνεις περιήγηση σε ψηφιακά μενού, τον έλεγχο κάθε κατηγορίας εφφέ με ξεχωριστό ποδοδιακόπτη, το FX loop για εξωτερική αλυσίδα πεταλιών το οποίο ελέγχεται επίσης από ξεχωριστό ποδοδιακόπτη, τα εφφέ (11 reverb, 11 delay, 11 modulation), την οθόνη που σού δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (κάτι που δεν έχουν οι πιο καινούργιες ST και EX) και πολλά άλλα. Αν είχε και μικρότερο μέγεθος θα ήταν σχεδόν τέλεια.

Όσον αφορά την κατάταξη, και από τη στιγμή που η έλλειψη USB θύρας δεν είναι πρόβλημα, θα έβαζα κι εγώ ως πρώτη προτίμηση την Κorg AX3000 με δεύτερη την Boss, κυρίως λόγω χαμηλής τιμής. Για 90 Ευρώ δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου, εκτός και αν θέλεις οπωσδήποτε προσομοιώσεις ενισχυτών. Πάντως επιβάλλεται να τις δοκιμάσεις κι ο ίδιος αν μπορείς. Όπως θα έχεις καταλάβει, η ευκολία χρήσης και η ποιότητα των ήχων είναι τελικά μάλλον προσωπικό θέμα.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 16/04/12, 23:11
Πωωω.. Πολύ μπέρδεμα. Απο τη μία οι ποιότητα ήχου απο την άλλη δυνατότητες όπως looper etc. Νομίζω αύριο θα πάω να δοκιμάσω αν βρω την Korg και ίσως τα πράγματα γίνουν πιο ξεκάθαρα. Ίσως πάλι όχι. Αν έχω νέα γύρω απο την "αναζήτηση" θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνεχή, εμπεριστατομένη και ανιδιοτελή σας βοήθεια...
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: metalmike στις 17/04/12, 01:37
http://forum.kithara.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=28320 δοκίμασε την ;) Δεν έχω καμία σχέση με τον πωλητή...
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: kkmspm (φλουτσ) στις 17/04/12, 13:29
πολυ αξιολογη και στα λευτα που ψαχνεις ειναι η GT-8 της Boss(θα την βρεις απο 160 εως 180 μεταχειρησμενη) αλλα δεν εχει looper και drum machine ομως εχει εξομειωση καμπινας οποτε παιζει και χωρις AMP....(με ακουστικα η πανω σε D.I.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Kosthrash στις 17/04/12, 15:15
Φίλε Alteredmind δες και αυτή την Zoom (G5):

http://www.dv247.com/guitars/zoom-g5-guitar-multi-effects-pedal--94122

http://www.zoom.co.jp/products/g5/spec/

Ως 9 ταυτόχρονα εφέ, USB, και είναι ότι πιο "φρέσκο" (καλό αυτό στη modeling τεχνολογία  ;) ) και πιστεύω στα λ7 σου.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 17/04/12, 15:19
4 μικρές LCD ε?

καλή φάση

και από τιμή δεν πάει άσχημα....το θέμα είναι και η ποιότητα των εφέ βέβαια....
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: metalmike στις 17/04/12, 16:46
Βοss GT-8 ποτέ των ποτών, την πληρώνω να την αγοράσω έγω για να σε σώσω, για να μην την πάρεις εσύ :P Για εφέ οκ, πάω πάσο.

Zoom G5 (238 ευρώ) αρκετά πάνω από το budget του φίλου (αναμένεται παρεπιπτόντως να βγεί και G8 αν δεν κάνω λάθος).
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 17/04/12, 16:47
Wow. Φαίνεται "άσχημο" αλλα καταπληκτικό μηχάνημα. Πρέπει να το δω όπωσδήποτε. Δεν παίζει να το βρω αλλάδα αυτό πουθενά ε? Τώρα για λεφτά αν είναι τόσο γαμ%&το όσο δείχνουν τα σπεκ του, νομίζω θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα το δώσω το εξτρα 50ρικο.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 17/04/12, 16:49
Zoom G5 (238 ευρώ) αρκετά πάνω από το budget του φίλου (αναμένεται παρεπιπτόντως να βγεί και G8 αν δεν κάνω λάθος).

Αν τα αξίζει τα εξτρα 38 ευρώ προφανώς και δεν θεωρούνται εμπόδιο. Θα μαζέψω λίγα παραπάνω
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: metalmike στις 17/04/12, 18:05
Δυστυχώς δεν την έχω δοκιμάσει/ακούσει μιας και είναι ότι πιο τελευταίο κυκλοφορεί σε αυτή την κατηγορία :/
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 17/04/12, 21:42
H Ζοοm G5 φαίνεται ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις. Η τιμή όμως που βλέπω στο DV247 είναι 229 λίρες, δηλαδή κοντά στα 280 Ευρώ, ενώ στον Τhomann έχει 264 Ευρώ. Πού την είδατε με 238;

ΥΓ: Συμφωνώ για την GT-8. Aπό τα πιο δύσχρηστα μηχανήματα που έχω δει.
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 18/04/12, 00:07
Φίλε Alteredmind δες και αυτή την Zoom (G5):

[url]http://www.dv247.com/guitars/zoom-g5-guitar-multi-effects-pedal--94122[/url] ([url]http://www.dv247.com/guitars/zoom-g5-guitar-multi-effects-pedal--94122[/url])

[url]http://www.zoom.co.jp/products/g5/spec/[/url] ([url]http://www.zoom.co.jp/products/g5/spec/[/url])

Ως 9 ταυτόχρονα εφέ, USB, και είναι ότι πιο "φρέσκο" (καλό αυτό στη modeling τεχνολογία  ;) ) και πιστεύω στα λ7 σου.


Στο λινκ του DV247 που παρέθεσε ο φίλος Kosthash είναι Απόλλων. 196 Λίρες λέει και απο κάτω 238 €
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 18/04/12, 00:41
Eγώ γιατί βλέπω αυτό...;

(http://i162.photobucket.com/albums/t247/Apollwn/ZoomG5.png)
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 18/04/12, 01:27
χε....πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω....

δεν είναι να πεις πως άλλαξε κάτι...ακόμα 238Ε δείχνει....και ο κωδικός προϊόντος ίδιος...!

μήπως έχουμε διαφορετικό vat?
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: kopaniamento στις 18/04/12, 01:45
Κorg AX-3000G ([url]http://www.dv247.com/guitars/korg-ax3000g-toneworks-multi-effects-processor-pedal--31095[/url]). Ουσιαστικά είναι η Tonelab LE σε διαφορετική συσκευασία.

Απόλλωνα, εδώ τι εννοείς ? οτι έχουν ίδιο υποσύστημα κυριολεκτικά ? ή εννοείς οτι έχουν παρόμοιες δυνατότητες και ποιότητα ?
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 18/04/12, 01:57
χε....πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω.... δεν είναι να πεις πως άλλαξε κάτι...ακόμα 238Ε δείχνει....και ο κωδικός προϊόντος ίδιος...! μήπως έχουμε διαφορετικό vat?

Φυσικά. Η Βρετανία έχει 20% και η Ελλάδα 23%. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...


Απόλλωνα, εδώ τι εννοείς ? οτι έχουν ίδιο υποσύστημα κυριολεκτικά ? ή εννοείς οτι έχουν παρόμοιες δυνατότητες και ποιότητα ?

Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να καταλάβεις τι εννοώ. Κοίτα τη διάρθρωση και τα μοντέλα κάθε μίας και κάνε τη σύγκριση. Με εξαίρεση ίσως τους ενισχυτές όπου υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, όλα τα υπόλοιπα είναι σχεδόν πανομοιότυπα, ειδικά τα εφφέ (modulation, delay, reverb).
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: metalmike στις 18/04/12, 02:08
Απόλλωνα αν δεν κάνω λάθος μένεις Αγγλία έτσι; Μήπως γι'αυτό βλέπεις άλλη τιμή; Αλλά και πάλι...
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 18/04/12, 02:28
Nαι, Αγγλία μένω. Αλλά τόση διαφορά δεν εξηγείται. Εξάλλου χρησιμοποιώ το ίδιο link που παρέθεσε ο Kosthrash και βλέπω την τιμή £229... ???
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Kosthrash στις 18/04/12, 07:42
Καλημέρα Γιώργο!
Από την φωτό που παρέθεσες φαίνεται (πάνω αριστερά) ότι μπαίνεις στο site τους με δικό σου account  ;) , για δοκίμασε χωρίς login μήπως σου βγάζει την "ελληνική" τιμή ;D (αν όχι πάντως και ενδιαφέρεσαι, στην παραγγέλνω από Ελλάδα αν θες  :roll )

(Κοινώς παιδιά έχει γίνει λάθος απ'ότι φαίνεται στην τιμή - όποιος προλάβει παραγγέλνει  :P :o )
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 18/04/12, 10:00
Σωστή η παρατήρηση. Όταν όμως έκανα log out και ξανακοίταξα, η τιμή δεν άλλαξε. Το δοκίμασα και με κάποια άλλα πράγματα που κοιτάω από το DV247, και σε όλα η τιμή είναι πάντα ίδια, ανεξαρτήτως αν είμαι logged in στον λογαριασμό μου ή όχι. Και προκειμένου για την G5, σε όλα τα Βρετανικά μαγαζιά που την έχουν η τιμή είναι 229 λίρες Αγγλίας. Aκόμα και όταν ψάχνω μέσω του Google, το ίδιο αποτέλεσμα. Το μυστήριο παραμένει...
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: kkmspm (φλουτσ) στις 18/04/12, 10:12


ΥΓ: Συμφωνώ για την GT-8. Aπό τα πιο δύσχρηστα μηχανήματα που έχω δει.

::) αν με ρωταγες 2-3 βδομαδες πριν το ιδιο θα ελεγα και εγω :P
αλλα τελικα πρεπει να βρεις τα κουμπια της...και κανει παπάδες...γιαυτο ισως ειναι δυσκολη! το θεμα ειναι οτι αν ασχολυθεις παίρνεις σχεδον αριστο αποτελεσμα. Οχι οτι οι αλλες πεταλιερες που λετε δεν ειναι καλες απλα αυτην εχω, αυτην ξερω, αυτηνν εμπιστευομαι! :-*
βεβαια δεν εχει looper και usb....
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Kosthrash στις 18/04/12, 10:39
(Κοινώς παιδιά έχει γίνει λάθος απ'ότι φαίνεται στην τιμή - όποιος προλάβει παραγγέλνει  :P :o )

Προφανώς και αστειευόμουνα παραπάνω, όμως δεν βλέπω να μας λύνει την απορία κανένας ενδιαφερόμενος για το εαν όντως αυτή είναι η πραγματική τιμή που ισχύει (238,89 ευρώ ή 196,78 λίρες απ'όσο βλέπω αυτή την στιγμή) ή πρόκειται για λάθος...Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: AlteredMind στις 18/04/12, 11:02
Με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτές:

http://www.gak.co.uk/en/zoom-g5/58892
http://www.thomann.de/gr/zoom_g5.htm

και το dv που συνεχίζει να βγάζει 196 λίρες.
http://www.dv247.com/guitars/zoom-g5-guitar-multi-effects-pedal--94122
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 18/04/12, 12:16
μήπως για να τραβήξουν κόσμο από τον Θωμά...στις IP από ελλάδα και κάποιες άλλες χώρες έχουν ρίξει την τιμή? ξερω γω...
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 18/04/12, 19:55
Μου φαίνεται περίεργη η τιμή με αυτό το τυχαίο δεκαδικό (238,89). Mήπως πρόκειται για τιμή χωρίς ΦΠΑ; Η δική μου σελίδα αναγράφει δίπλα στην τιμή (inc VAT).  Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω...
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 18/04/12, 20:33
και σε μας:


£196.78 (inc vat)
238.89 € (euros)
code 94122
usually shipped in 3-12 working daysυγ.στειλ΄τους mail και πες τους πως το χεις βρει αλλου πιο φτηνα :P ;D
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: Απόλλων στις 18/04/12, 21:05
υγ.στειλ΄τους mail και πες τους πως το χεις βρει αλλου πιο φτηνα :P ;D

Xα χα... το σκέφτηκα κι αυτό. Να τούς πω ότι αν δεν μού κάνουν μια καλύτερη προσφορά, θα το αγοράσω μέσω Ελλάδας. Θα περιμένω όμως λίγο, ώστε να μη χάσει την ευκαιρία κάποιος από Ελλάδα να το αγοράσει σε αυτή την προνομιακή τιμή... 8)
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 19/04/12, 02:39
Θα περιμένω όμως λίγο, ώστε να μη χάσει την ευκαιρία κάποιος από Ελλάδα να το αγοράσει σε αυτή την προνομιακή τιμή... 8)

σ'ωραίος.....
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: metalmike στις 19/04/12, 03:25


ΥΓ: Συμφωνώ για την GT-8. Aπό τα πιο δύσχρηστα μηχανήματα που έχω δει.

::) αν με ρωταγες 2-3 βδομαδες πριν το ιδιο θα ελεγα και εγω :P
αλλα τελικα πρεπει να βρεις τα κουμπια της...και κανει παπάδες...γιαυτο ισως ειναι δυσκολη! το θεμα ειναι οτι αν ασχολυθεις παίρνεις σχεδον αριστο αποτελεσμα. Οχι οτι οι αλλες πεταλιερες που λετε δεν ειναι καλες απλα αυτην εχω, αυτην ξερω, αυτηνν εμπιστευομαι! :-*
βεβαια δεν εχει looper και usb....

1+ χρόνο την είχα και είχα καταλήξει να σολάρω στην πεταλιέρα αντί στην κιθάρα ;D Σίγουρα μπορείς να βγάλεις καλούς ήχους αλλά άμα είναι να διαβάσεις όλο το manual, να διαβάσεις όλο το net για κολπάκια κλπ έχεις χάσει το νόημα φίλε μου. Είμαι από τους τύπους να φανταστείς που το ψιρίζουν το κάθε εργαλείο και βγάζω ότι καλύτερο μπορώ από αυτό...αν σου φέρω το Pod X3 Live μου θα την εκμηδενίσει την πεταλιέρα σου (αν και το Pod είναι νεότερης γενιάς οπότε δεν είναι και τόσο δίκαιη η σύγκριση), εκτός ίσως από τα εφέ, στα οποία σκίζει!
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: kkmspm (φλουτσ) στις 19/04/12, 09:51
με κλεβεις  :P
η GT 8 ειναι παλιοτερη, και την προτεινα σαν φθηνοτερη!!! περα απο την πλακα με ταλαιπώρησε αρκετα μεχρι να την καταλαβω αλλα τωρα την γουσταρω με τρελα χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι η καλυτερη στο ειδος της.... ;)
Τίτλος: Απ: Αγορά πεταλιέρας λόγω Erasmus
Αποστολή από: metalmike στις 19/04/12, 16:48
με κλεβεις  :P
η GT 8 ειναι παλιοτερη, και την προτεινα σαν φθηνοτερη!!! περα απο την πλακα με ταλαιπώρησε αρκετα μεχρι να την καταλαβω αλλα τωρα την γουσταρω με τρελα χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι η καλυτερη στο ειδος της.... ;)

Όντως σε κλέβω. Αλλά και πάλι θα προτιμούσα το X3 από μια GT-10. Aν ήθελα μόνο εφέ τότε φυσικά και θα διάλεγα GT-8/GT-10 (πλέον υπάρχει και η GT-100), αλλά επειδή θέλω καλά γκάζια οι GT δε μου αρέσουν σε αυτό τον τομέα, μου ακούγονται πολύ "πλαστικά". Eφόσον σε ικανοποιεί, βρήκες τα κουμπιά της και είσαι κομπλέ τότε μια χαρά :) O καθένας μας έχει διαφορετικές εμειρίες από κάποιο μηχάνημα και διαφορετικά γούστα, οπότε αλλάζει και το τι θα προτείνει.