Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - mouz

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8
1
Από το 1983 που αγόρασα έναν Commodore 64 μέχρι πριν 3 χρόνια, δεν είχα ποτέ disk failure. Και μέσα σε ένα χρόνο μου χτυπά ο σκληρός στο PC μου, όπου τα βρήκα τα data, και ένας Western digital δικτυακός που είχα raid 0, δούλευε με δύο δίσκους με LINUX και δεν έκανα ποτέ recover (δεν το έστειλα σε κάτι ειδικούς που θέλανε 300 ευρά το δίσκο για recovery χωρίς εγγυημένο αποτέλεσμα).


Έκτοτε, τα έσκασα και πήρα ένα synology δικτυακό 4-bay, του έχωσα 4 τριάρηδες με ένα σύστημα που έχω 9 tera διαθέσιμα και full redundancy αν χτυπήσει κάποιος και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.


SSD οπωσδήποτε για λειτουργικό για ταχύτητα και ησυχία, SSD με τίποτα σε file server που έχει πολύ read - write. Και φυσικά κατά την άποψή μου τα data πρέπει να είναι σε raid για redundancy οπότε πάμε σε μηχανικούς σκληρούς υποχρεωτικά, κατά την άποψή μου πάντα :)


Εκτός βέβαια αν το φυσάμε και χτυπήσει κανείς κανένα office 365 family που δίνεις αν δεν κάνω λάθος κάτι παραπάνω από ένα κατοστάρικο το χρόνο και έχεις συνολικά 5 τέρα στο σύννεφο να πορεύεσαι χεχε (έχεις και το office). Εγώ βέβαια και να τα είχα, στη Μικρομαλακή δεν τα δίνω!

2
Προσωπικά τα ζηλεύω τα mods γιατί φοβάμαι ότι το χέρι μου δεν πιάνει. Την κινεζούλα την είχα πάρει και καλά να πειραματιστώ και να μάθω πάνω της αλλά ακόμα και αυτήν την φοβήθηκα (και μου άρεσε κιόλας να πω την αλήθεια). Οπότε, respect panix (και κρίμα για τους μαγνήτες, εγώ μία κιθάρα πήρα και μου βγήκε, τώρα το ξανασκέφτομαι).

3
Εγώ πάντως είπα στη δικιά μου ότι η κιθάρα είναι του καθόδιου που μου την έδωσε να τη φυλάω στο σπίτι μου γιατί η γυναίκα του δεν ξέρει ότι την αγόρασε  ;D ;D ;D ;D


4
Μεγειές, κούκλα η κυρία, ζήλεψα και ας πήρα και εγώ jazzmaster (από δώρο που άλλαξα) μόλις τα Χριστούγεννα! Το δώρο ήταν μία φτηνή squier jaguar από τον Αρμάο και πήρα τη Squier Deluxe jazzmaster με 400 ευρά, που σημαίνει ότι η δικιά σου με 520 ακούγεται πράγματι ευκαιρία (και είναι και πανέμορφη, για να το ξαναπώ:)Για να πω την αλήθεια εμένα μου αρέσει το δεύτερο σετ διακοπτών επάνω, για λόγους μάλλον ψυχοχαζούς, άλλωστε αν είδα καλά στον Νάκα οι αμερικάνες που έχει δεν τα έχουν. Επίσης βέβαια μου αρέσει πολύ και ο ήχος των μονών που φοράει, αλλά δεν θα έλεγα όχι να τη δω και με humbuckers (GAS ανελέητο γαρ).


Για τις φωτογραφίες, εγώ τος βάζω με αρχείο που επισυνάπτω από την επιλογή 'συνημμένα και άλλες επιλογές' που έχει η σελίδα στο browser, μου φαίνεται πιο εύκολο. Για πληρότητα (αφού την έχω ξαναποστάρει) να και η δικιά μου:
5
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 12/02/18, 15:45 »
άργησα αλλά το κατάλαβα χεχε. Με γλυκάνισο!!

6
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 12/02/18, 15:40 »
... πας με δύο φίλους σου που φοράνε μαύρα και μαύρα γυαλιά και είναι αμίλητοι. Εκεί να δεις τεμενάδες!


(όχι γλυκάνισο ρε panix, δεν είμαστε τίποτα μπασίστες :-DDD)

7
... όπως ξέρετε ιδιαίτερα σχετικός (τουλάχιστον) με τους μαγνήτες δεν είμαι, πιστεύω όμως ότι (και) για τους μαγνήτες είναι σημαντική η ψυχολογία, η οποία επηρεάζεται και από την τιμή :). Δεν πρόκειται για ελληνικούς μαγνήτες, αλλά έχοντας κατά νου τη συζήτηση εδώ έπεσα πάνω στο παρακάτω βιντεάκι:

που νομίζω ότι είναι σχετικό όχι μόνο για τους μαγνήτες αλλά με το ευρύτερο ζήτημα της ποιότητας των ηλεκτρικών κιθαρών ως προς τον ήχο τους (όχι φυσικά ποιότητα κατασκευής, playability κλπ).

8
Λάθη και προτάσεις / Απ: Περι ban
« στις: 12/01/18, 17:31 »
απλά είναι πιο τραγικό καποιος να μαθαίνει απο κάποιο φόρουμ οτι είναι :
1) βαθιά νυκτωμένος (ενώ είναι κάτοχος μάστερ και (πρώην) υποψήφιος PhD)
2) οτι είναι κομουνιστής και οπαδος του Μάο, ενω στην ουσια είναι κεντρώος/δεξιός
3) οτι είναι μικρός (πόσες φορές το είπε αυτό) ενώ είναι μεσήλιξ
4) οτι δεν ξέρει απο μαγνήτες, όταν τους μαστορεύει και τους αλλάζει απο το 1984.....
Σε σχέση λοιπόν με τα παραπάνω, η αλήθεια είναι ότι


(1) Είσαι βαθιά νυχτωμένος γιατί (3) νομίζεις ότι είσαι μεγάλος, ενώ είσαι (πιο) μικρός (από εμένα). Και φυσικά είσαι (2) κομμουνιστής, γιατί ξέρεις το Ρεσβάνη και το βιβλίο του πρώτου έτους της φυσικής. Εγώ στο αμφιθέατρο ήμουν από τους συντηρητικούς που ήμουν ΑΣΥΦ χαχχχααχ.


Μόνο για τους (4) μαγνήτες δεν ξέρω, στην κινεζούλα μου που κάνει ολόκληρη όσο τα τούμπανα που διαβάζω δεν τους άλλαξα και παίζω με αυτήν και την ευχαριστιέμαι όσο και τη Les Paul και τις άλλες (τη jazzmaster ευχαριστιέμαι λίγο παραπάνω αλλά αυτή είναι καινούργια χεχε).


Όσο για το Μήστο με τις ανησυχίες του, πάρε ρε καμιά χορδή από το άλλο το μαγαζί μπας και πάρω καμιά προμήθεια ρε και άσε τα μπαν κι μουν  ;D ;D ;D .


Το ποδοσφαιροποιώ γιατί μου αρέσει η παρέα και μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας (κυρίως να μαθαίνω βεβαίως) πράγματα για την κιθάρα που αγαπάω. Και γνώρισα από κοντά και τον Αντρέα με τη ροζ αγγελία του και καταφέραμε να τζαμάρουμε μια δυό φορές. Σοβαρά πράγματα ζούμε στην κανονική ζωή που πολύς κόσμος τραβάει γερά ζόρια, για μένα εδώ χωράει μόνο κιθάρα και πλάκα (Στο Μήτσο πείτε ότι είπα και για το μπάσο :)

9
χαχαχα εγώ όταν αγόρασα πλήρωσα και μεταφορικά γιατί έχασα την προσφορά (το είχα γράψει και πιο πάνω). Είχε όμως κάτι πολύ ενδιαφέρουσες προσφορές, πχ fender  13 δολάρια οι 3, κάτι ernie ball στα 4-5 δολάρια, γενικά ήταν ψιλοκαλές οι τιμές και μεγάλη η ποικιλία που χωρίς μεταφορικά είναι πολύ καλές. ΜΕΓΑΛΟ ζήτημα η καθυστέρηση να έρθουν (1 μήνας). Αλλά επειδή στόκαρα είμαι οκ τώρα χεχε.

10
... και ξανά, για όσους ενδιαφέρονται.


https://stringsandbeyond.us9.list-manage.com/track/click?u=aa37a94ba6d06a256d3edcd23&id=e2a785c06b&e=c5e4361751


(και όχι, δεν είμαι μέτοχος ούτε παίρνω προμήθεια  ;D )

11
Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι η κιθάρα προφανώς, μπορεί τα χρήματα που κοστίζει να φτιαχτεί να είναι παραπάνω από όσα χρειάζονται για μία φθηνή κιθάρα να ξεκινήσει το παιδί. Στην περίπτωση αυτή την αφήνεις όπως είναι και παίρνεις μία άλλη στο παιδί να ξεκινήσει να παίζει. Αν και όποτε ενδιαφερθείς στο μέλλον την ξανακοιτάς.

12
(Γιώργο με λένε : )
Είδες τι κάνει η περιέργεια; Κοίταξα λοιπόν στο ιντερνετ όχι για GS-8 αλλά για Ibanez Mastercraft και βρήκα αυτό:
http://www.classicalguitardelcamp.com/viewtopic.php?t=81390
που λέει κάπου στο τέλος ότι η Ibanez GS-8 είναι ίδια με την Tama TC-8 (μάλλον αγόρασαν την Tama, δεν το έψαξα παραπάνω).
Μετά γκούγκλαρα Tama TC-8 και βρήκα μεταξύ άλλων αυτά, ένα με τιμή (κάπου 600 δολάρια) και ένα με κριτική:
https://www.ebay.com/itm/TAMA-TC-8-VINTAGE-CLASSICAL-GUITAR-RARE-/263393737099
http://www.harmonycentral.com/reviews/product/tama-tc-8/408568

εγώ λέω φτιάχτην, αξίζει (άσε που σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφήνουμε μουσικά όργανα να καταστραφούν ανεξαρτήτως αξίας).13
Γκούγκλαρα από περιέργεια το μοντέλο και δε βγάζει τίποτα, πράγμα που μου κάνει εντύπωση. Πάντα από περιέργεια, πως είναι η κιθάρα αδερφέ; Έχεις ιδέα πόσο παλιά είναι;

14
Έχω ήδη παραγγείλει τρεις γιατί είδα ότι τις έχει και κοψοχρονιά!  ;D ;D ;D

15
Λοιπά / Καλή χρόνια!!!
« στις: 01/01/18, 12:30 »
Αδέρφια συναγωνιστές, καλή χρονιά. Είθε το 2018 να μας φέρει την πολυπόθητη απαλλαγή από το καταραμένο GAS και δύο τρία νέα όργανα  ;D ;D ;D .


Υγεία και ευτυχία σε όλους!

16
... με αυτήν εδώ πας και για κυνήγι :-DDD17
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 27/12/17, 20:45 »
δεν ξέρω πως συμβαίνει αλλά εξηγεί γιατί μου κρατάνε πολύ οι λεπίδες :)

18
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 27/12/17, 09:45 »
Η Fusion είναι λίγο πιο ακριβή. Εγώ την έχω γιατί κάποιος μου την πήρε δώρο. Ελπίζω να σε βολέψει. Γεγονός είναι πάντως ότι ευτυχώς δεν έχω πολύ σκληρή τρίχα και δεν ξυρίζομαι ποτέ κόντρα χεχε.

19
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 26/12/17, 23:03 »
Gillette fusion. Επειδή το βολεύω και ξυρίζομαι δύο τρεις φορές την εβδομάδα, βγάζω σχεδόν όλο το χρόνο με 5 λεπίδες (έχω και phillips trimmer για ιταλικό μουσάκι :))

20
και ένα για τους παλιότερους που πρόλαβαν τους television  ;D21
κόλλημααααα22
Είχα αγοράσει μία ηλεκτρακουστικη yamaha από το Νάκα 190 χιλιάδες δραχμές το 1997, αφού την ξέσκισα σε όλες τις εκδρομές που πήγαινα και την καταχτύπησα παντού γύρω γύρω (κάτι για το οποίο πλέον βέβαια μετανιώνω οικτρά), παίζω ακόμα στο σπίτι και την καταευχαριστιέμαι. Και από ήχο και από playability.


Είδα την Epiphone που λέει ο Απόλλωνας και μου έκανε τρομερή εντύπωση η ποιότητα κατασκευής της, με τα bindings και τα όλα της :)


Πλέον έχω ερωτευτεί αυτήν εδώ, που είναι βέβαια πιο ακριβή αλλά έχει και εβένινη ταστιέρα και για κάποιο λόγο ρίξανε την τιμή της που αρχικά ήταν κοντά στο χιλιάρικο
https://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Epiphone-Masterbilt-Century-Zenith-Classic-Natural/art-GIT0038921-000


Υπάρχει και με ταστιέρα παλίσσανδρο κανένα κατοστάρικο πιο κάτω. Βέβαια ξεφύγαμε στην τιμή, αλλά την έχω κοιτάξει τόσες φορές τελευταία που ήθελα να το μοιραστώ χεχε.


(Σε κάθε περίπτωση, ποτέ κιθάρα - ειδικά ακουστική θα πρόσθετα - χωρίς δοκιμή, αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που παραγγγέλνεις)

23
... και δύο κολλήματα από λιγότερο γνωστούς:


και για φινάλε η ροκιά από το πουθενά

24
... δεν πρόκειται για ανακάλυψη, πολύ γνωστό το τραγούδι, αλλά μου αρέσει πολύ το βίντεο και το χαμόγελο του (μακαρίτη δυστυχώς) Bon και το βλέπω πολύ συχνά. Κόλλησα και την κόρη μου που είνασι 12 χρονών και το έβαλε στα αγαπημένα της στο spotify (!!!).25
Για να παραμείνουμε (σχεδόν) εντός θέματος να επισημάνω ότι οι Jazzmaster όταν πρωτοβγήκαν ήταν με 13άρες  :o  με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Η συγκεκριμένη που έχεις είναι με tunomatic τύπου γέφυρα οπότε πιστεύω ότι μια χαρά θα είσαι και με 10ρες. Στη δικιά μου έχω μια aftermarket γέφυρα (Staytrem) αλλά έχω κρατήσει τις 11ρες που πέρναγα και πριν αλλάξω τη γέφυρα και κάνω bends 2 τόνων αν θέλω χωρίς να χρειάζομαι ορθοπεδικό, δερματολόγο, ακτινολόγο, ψυχολόγο μετά ;D


Πρέπει να είναι ωραία αυτή η γέφυρα, για αυτή μου έλεγε και ο δάσκαλός μου. Δεν το συζητάω για αλλαγή προς το παρόν πάντως, μου φαίνεται χάρμα όπως είναι.


Όντως πολύ καλή κιθαρούλα συνάδελφε! Παρότι είχα πιάσει μία fender του δασκάλου μου δεν την είχα εκτιμήσει παρά μόνο συλλεκτικά. Τώρα που ξόδεψα μερικές ώρες συνεχόμενα τρελάθηκα. Στο μεταξύ έχει σνέβει και είναι εντυπωσιακή η ποιότητα κατασκευής των 'ακριβών' squier (γιατί σε σχέση με τις αμερικάνες fender ακριβές δεν τις λες).


Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8