Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - ikatsoun

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 14
1
Μπαίνω μετά από αρκετά χρόνια στη σελίδα και δυστυχώς η αιτία είναι μια τόσο δυσάρεστη είδηση.

Ο Φίλος Σπήλιος Παπαγιαννόπουλος ήτανε ένας ιδιαίτερα ικανός ποιητής ο οποίος δυστυχώς άργησε να αξιοποιήσει το χάρισμά του και να αφήσει πίσω του ένα πολύ μεγάλο έργο, αντάξιο των δυνατοτήτων του.

Δε γνωρίζω εάν ο Γιάννης (για τον οποίο ο Σπήλιος ήτανε τόσο υπερήφανος) είναι μέλος της σελίδας. Εύχομαι να έχει το κουράγιο να συνεχίσει να κάνει όλα αυτά για τα οποία ο Σπήλιος τον καμάρωνε. Άλλωστε κουβαλάει μια βαριά οικογενειακή κληρονομιά, τόσο λόγω του Διονύση, όσο και του Σπήλιου Παπαγιαννόπουλου.

Δεν έχω να πω περισσότερα. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή που κάποια πράγματα έχουν νόημα όταν λέγονται ή όταν γίνονται όσο τη ζούμε. Μετά δε σημαίνουν το ίδιο.

Χαιρετίσματα σε όλους τους παλιούς φίλους και τους (πάρα πολλούς) καλούς και τους (πολύ λίγους) κακούς.

2
Παιδιά εγώ πετάω αύριο το βράδυ στις 10 και θα είμαι κατά τις 12 στην Λάρνακα, 12.30 στην Λευκωσία. Αμέσως μετά θα πάω για μιξτ και μπύρα και θα πέσω για ύπνο. Τις πρώτες μέρες πρέπει να δω τι υποχρεώσεις έχω και αφού μάθω κι εγώ πρώτα, θα σας πω :D στην συνέχεια. Θα προτιμούσα να μην κανονίσουμε τίποτα το ιδιαίτερο, μια συνάντηση στα Καλά Καθούμενα π.χ. θα ήτανε ότι έπρεπε. Τώρα το τηλέφωνο που θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε δυστυχώς δεν μπορώ να σας το δώσω αυτήν την στιγμή γιατί δεν το έχω ούτε εγώ, μόλις το μάθω θα το δώσω στον Σιδηρόπουλο και θα επικοινωνήσει εκείνος μαζί μου, που έχει μόνο το ελληνικό νούμερο. Το τηλέφωνο της Έλλης δεν το έχω πρόχειρο, πρέπει να ψάξω να το βρω και αύριο δεν νομίζω να το προλαβαίνω. Πάντως και με την "ellie" είχαμε συναντηθεί μαζί με τον (εκτός Κιθάρα φίλο μου) "Τζουρά" (ο οποίος αν με διαβάζει με την ευκαιρία να ξέρει ότι τον ψάχνω γιατί και αυτού το τηλέφωνο το έχασα και δεν μου γλυτώνει ούτε φέτος, να φέρει και το μπαγλαμαδάκι πάλι όταν γίνει η κατάσταση, ξέρει εκείνος... Γιάννο αν διαβάζεις να ξέρεις ότι μόλις κατέβω θα φροντίσω να βρω το τηλέφωνό σου ξέρεις από που...) πάλι στα Καλά Καθούμενα για έναν καφέ.

Σιδ Πέμπτη ως το βράδυ το αργότερο θα σου έχω στείλει το τηλέφωνο που θα μπορείς να με βρεις στην Κύπρο...

3
Φτηνοί γύρω στο κατοστάρικο να υπολογίζεις αλλά δεν λένε και τίποτα συνήθως οι μπαγλαμάδες σε αυτά τα λεφτά.

4
Τα καλύτερα... / Απ: Σιτάρ
« στις: 24/06/05, 16:26 »
Θεσσαλονικη εχει ενα μαγαζι στη Σβωλου λιγο πριν την γωνια με Δ. Γουναρη.....
Κι εγώ μόνο αυτόν ξέρω να φέρνει, νομίζω πως είναι η Ξυλοφωνία

5
Ωραία, όσοι λοιπόν είστε από Αγ. Δομέτιο να ξέρετε ότι από τις 3 Αυγούστου ως τις 19 οι πλησίον της οδού Αρκαδίου (όρια με Άγιο Παύλο) θα ξυπνάτε με Μάκη Χριστοδουλόπουλο ("Το προσκλητήριο" και άλλα έντεχνα άσματα). Και επίσης κατά τις 11 θα ακούτε κάποιον φωνακλά (έχω λίγο αγριοφωνάρα) να μαλώνει καλαμαρίστικα  με παχυ "λλλλα" Σαλλλονικιώτικο.  ;D

6
Από το Γραφείο Τύπου μου σας γνωστοποιείται πως στις 3 Αυγούστου 2005 και ώρα 22.45 προσγειώνεται το προσωπικό μου τζετ (CA) στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Παρακαλώ αποφύγετε εκδηλώσεις λατρείας, φωνές κτλ. (όπως βλέπετε έχω πετύχει άφιξη της Βίσση και έχω δει τα τρελοκομεία να την κυνηγάνε - η δε ξαδέρφη μου δεν περίμενε να με καλωσορίσει αλλά κυνηγούσε την Βίσση να της κόψει τούφα από τα μαλλιά της, ξαδέρφη να σου πετύχει).

Λοιπόν τώρα σταματάω τις μαλ**ίες για να οργανωθούμε. Εγώ θα συνεννοηθώ με τον Σιδηρόπουλο γιατί εκεί δεν θα μπαίνω ίντερνετ όπως τώρα. Ελπίζω να μαζευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Εγώ στην Κύπρο μένω στον Άγιο Δομέτιο. Στην Λευκωσία είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε οπουδήποτε, εκτός Λευκωσίας όμως ζορίζομαι γιατί θα βγω στο αντίθετο ρεύμα αν πάρω αμάξι (έχω ήδη κακό προηγούμενο και από τότε δεν πιάνω τιμόνι στην Κύπρο). Βασικά δεν θα μείνω στην Λευκωσία και τις 15 μέρες, θα με γυρνάει η τρελή η ξαδέρφη μου (για την οποία σας είπα προηγουμένως και η οποία φυσικά δεν μπαίνει στο Κιθάρα, αλλιώς αλίμονό μου). Λοιπόν, αν το κανονίσετε στην Λευκωσία θα έρθω εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (εκτός αν κοιμάμαι - κοιμάμαι λίγο βαριά ε). Θα προτιμούσα γύρω στις 10 του Αυγούστου γιατί μόλις πηγαίνω έχω να δω πολλούς συγγενείς και φίλους (σούβλα κι έτσι δηλαδή) και όταν είναι να φύγω ετοιμάζομαι για να φύγω (έχω τα αποχαιρετιστήρια τραπέζια). Οπότε τότε στις 10 δεν θα έχω προλάβει να πάρω πολλά κιλά ακόμα.

Αν υπάρχει καμιά συναυλία εκείνες τις μέρες στην Κύπρο ας κανονίσουμε κάτι τέτοιο. Ξέρω πως εκείνες τις μέρες έρχονται πολλά νούμερα (ε... καλλιτέχνες) οπότε ας το δικαιολογήσουμε έτσι.

7
Όχι ρε δεν είναι μπροστά στον υπολογιστή. Ανοιχτό απλώς τον έχει και συνδεδεμένο στο ίντερνετ γιατί έμαθε πως η CYTA δεν πάει καλά τελευταία και είπε να την ενισχύσει. Αφού τον μιλάς στο msn και δεν μιλάει. Ούτε στις δονήσεις αντιδράει. Αυτό που σου είπα είναι όλη μέρα ανοιχτό τον έχει τον υπολογιστή θα πάρει φωτιά καμιά μέρα.

Α άμα μαζευτούνε άτομα θα βρούμε και ημερομηνία, τώρα προς το παρόν κοιτάω να δω πόσοι θα μαζευτούνε.

8
Η Ανεξάρτητη Και Αυτόνομη Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδος (Α.Κ.Α.Μ.Κ.Χ.Ε.Κ.Β.Ε.) και το fan club μου σας προσκαλούν στις 16ήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 3-19 Αυγούστου 2005 στον Άγ. Δομέτιο της Λευκωσίας, με την επονομασία "ΙΔ' ΙΚΑΤΣΟΥΝΙΑ". Εκδηλώσεις επίσης θα γίνουν στην Πάφο, στον Πρωταρά, στην Αγία Νάπα, στο Πισσούρι και θα γίνουν επίσης Beach Parties στις παραλίες Governor's Beach και Makenzy Beach. Δεξίωση τέλος θα πραγματοποιηθεί στο καφενείο "Καλά Καθούμενα" της Λευκωσίας όπου θα βραβευθεί το μέλος "Σιδηρόπουλος" για την μακροχρόνια και άοκνη οικονομική και ηθική ενίσχυση που προσφέρει στο καφενείο με την παρουσία του κάθε βράδυ (η μπύρα κατεβαίνει σαν να 'ναι Γερμανός μεθύστακας).

Όπως προφανώς έχετε αντιληφθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκομαι στο νησί μας στο διάστημα μεταξύ 3 και 19 Αυγούστου. Και λέω εκτός συγκλονιστικού απροόπτου γιατί δεν με σταματάει τίποτα (ακόμα και το αεροπλάνο να πέσει ισχύει το "ο κακός ο σσύλλος εν ψοφά") οπότε θα είμαι εκεί. Εάν κανονίσετε κάποια συνάντηση προσπαθήστε να την χώσετε μέσα σε αυτήν την ημερομηνία μπας και τύχει και γνωρίσω κανέναν από εσάς, γιατί όπως σας βλέπω είστε πολύ ανοργάνωτοι (καλά, θα έρθω τώρα εγώ κάτω και θα σας στρώσω). Απαραίτητα δικαιολογητικά για τους παρευρισκομένους :
1. Να φέρει έκαστος δύο κούπες που μου έλειψαν
2. Να έχει αντοχή στην πολυλογία (ξέρω εγώ τι λέω)
3. Να μην μιλήσει για πολιτικά (ξέρω πάλι τι λέω)
4. Να μην μιλήσει για ποδόσφαιρο (εδώ να δεις αν ξέρω)

Εξαιρούνται από την συνάντηση εγκάθετοι βαλτοί παοκτσήδες που τυχαίνει να διακοπεύουν στο νησί της Κύπρου τις ίδιες ημερομηνίες. Οι παραβάτες θα τιμωρηθούν με λιθοβολισμό τον Δεκαπενταύγουστο στο Τρόοδος, αφού πρώτα υπομείνουν απίστευτα βασανιστήρια (θα παραμείνουν δεμένοι σε κορμό δέντρου όλη μέρα, παρακολουθώντας τον κόσμο να ψήνει σούβλα, να μυρίζει, να τρώει. Οι παραβάτες θα μείνουν στο "μυρίζει").

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν όχι φυσικά σε μένα (αλίμονο..) αλλά στον ατζέντη μου που θα τον βρείτε εδώ.

9
Τα καλύτερα... / Απ: Σιτάρ
« στις: 03/06/05, 13:38 »
Ρε παιδιά ο geokok ρώτησε πού μπορεί να βρει. Από πού είσαι; Αν είσαι Αθήνα δεν ξέρω, Θεσσαλονίκη έχω δει μόνο σε ένα μαγαζί.

10
Αυτά τα δύο μέλη όμως είχαν περισσότερα μηνύματα (=ενεργή συμμετοχή) από τα συνολικά μηνύματα των 1900ων άλλων μελών... ;)
Candlemass θα μου επιτρέψεις να σου πω πως κάνεις λάθος σε αυτό. Υπάρχουν και μέλη που γράφουνε εκατοντάδες μηνύματα και δεν προσφέρουν τίποτα. Και θα κάνω μια εξαίρεση μιλώντας για πρώτη φορά έτσι για μέλος, αλλά κάποιο μέλος που έφυγε (δεν λέω ποιο) δεν είχε προσφέρει ούτε μία σοβαρή απάντηση σε ένα θέμα και το μόνο που έκανε είναι να αυτοδιαφημίζεται (και να αυτοξεφτιλίζεται) συνέχεια. Να επιδεικνύει την αλαζονεία του και την άγνοιά του ταυτόχρονα. Δυστυχώς, λυπάμαι που το λέω έτσι, αλλά αυτό το άτομο όταν φύγει από την "σκέπη" που τον φυλά σήμερα και βγει έξω στην πραγματικότητα, θα φάει τόσα "χαστούκια" που θα προσγειωθεί πολύ απότομα. Τότε όμως ίσως να είναι πολύ άσχημα και πολύ πιο άσχημα από εδώ. Γιατί η ζωή δεν είναι Κιθάρα να πατάς μια διαγραφή και να φεύγεις. Δεν λέω ποιος είναι γιατί δεν είναι εδώ να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αν και η αλήθεια είναι πως και εδώ που ήτανε έδειξε ανίκανος να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Μάλλον να τον εκθέτει συνέχεια είχε καταφέρει.

Πρώτη φορά μιλάω έτσι για μέλος, αλλά πρώτη φορά εμφανίστηκε και τέτοιο μέλος. Οπότε δεν κάνω εγώ την πρωτοτυπία, άλλος χάραξε πρώτος τον δρόμο.

11
Το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2005.

12
Για να μαθαινουν οι παλιοι και να θυμουνται οι καινουριοι.
Καλά να μαθαίνουν οι παλιοί. Οι καινούριοι πώς να θυμούνται;  :P :P :P

13
επειδή έτσι μας βλέπω φίλε Γιάννη σε καμμιά εικοσαριά χρόνια (μακάρι σε 20 κι όχι 10...) , πες μου σε ποιο καφενείο θα είσαστε και θα ρχομαι να σας βρίσκω..... κι αν δεν θυμόμαστε τον Τσετίνη ή τον Περράκη πάλι καλά....
Δυστυχώς φίλε μου έτσι μας βλέπω. Είναι μαθηματικά βέβαιο, το πράγμα για εκεί πάει. Και δυστυχώς εθελοτυφλούμε, δεν φροντίζουμε όταν πρέπει γιατί σκεφτόμαστε λεπτομέρειες και όχι την ουσία. Δεν απορώ λοιπόν καθόλου, που κανείς συνομήλικός μου (ο οποίος δεν ακούει αυτήν την μουσική) δεν γνώριζε τον Μιχάλη Γενίτσαρη και όταν έλεγα ότι πέθανε ο Γενίτσαρης έπαιρνα απαντήσεις του στυλ "πού πας και τους βρίσκεις". Μόνο όσοι γνωρίζουν την μουσική αυτή, γνώριζαν και τον Γενίτσαρη. Καμία απορία λοιπόν, αυτό προσφέρουμε και αυτό μας ανταποδίδουν. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να καταντήσει το λαϊκό τραγούδι να είναι γνωστό και αγαπητό ανάμεσα σε μια κλίκα λιγοστών ατόμων. Δεν γεννήθηκε γι' αυτό τον λόγο και δεν επιβίωσε έτσι. Υπάρχει για να είναι αγαπητό σε όλους, όχι σε 10 άτομα που γνωρίζουν παραπάνω. Αν τώρα εμείς κοιτάμε πώς θα το περιορίσουμε αντί να το επεκτείνουμεμ, αυτό είναι άλλο.

Λυπάμαι που το θέμα ξέφυγε, αλλά τρελαίνομαι ας πούμε όταν βλέπω συλλέκτες που αντιμετωπίζουν την συλλογή τους σαν περιουσία και "κρύβουν" τα τραγούδια που έχουν λες και είναι αλεύρι στην περίοδο της κατοχής. Αυτοί οι "συλλέκτες" νομίζουν συλλέκτης είσαι για να βγάζεις λεφτά.

14
Διαφωνώ σε πάρα πολλά από αυτά που αναφέρεις, θα απαντήσω πολύ συνοπτικά.

1. Δεν θεωρώ τον Μπαλαχούτη "ευκαιριακό τηλεορασάκια και ραδιοφωνατζή". ΟΚ είναι δική σου κρίση και το δέχομαι, αλλά εγώ σαν Γιάννης δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό αυτόν.

2. Δεν αμφισβητώ το έργο και των άλλων. Αλλά μην παραγνωρίζεις ότι χρειάζονται νέα παιδιά για αυτήν την δουλειά. Διαφορετικά, εάν βάζουμε μπροστά την "δημιουργία για χρόνια" που αναφέρεις θα καταντήσουμε να ασχολούνται με την λαϊκή μουσική, σε 50 χρόνια μόνο οι σημερινοί 20άρηδες. Πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο έξυπνα κοιτώντας το μέλλον.

3. Άλλο ο συλλέκτης άλλο ο μελετητής. Σωστό. Ο μελετητής μπορεί να μην έχει ακούσει ούτε ένα τραγούδι, ο συλλέκτης μπορεί να μην έχει διαβάσει ούτε ένα αρθράκι. Πάντως τον Μπαλαχούτη τον θεωρώ μελετητή.

4. Εάν εσύ ήσουν ο Ντίνος Χριστιανόπουλος μπορεί να μου το έλεγες.. μήπως όμως καλύτερα θα ήταν να ρωτούσαμε και τον ίδιο..;

5. Κατάλαβε την αγωνία μου. Άμα στηριχτούμε μόνο στους εβδομηντάρηδες γιατί αυτοί -αδιαμφισβήτητα- πρόσφεραν, τότε σε 20 χρόνια θα είμαστε εντελώς μόνοι μας και θα μαζευόμαστε σε καφενεία να προσπαθούμε να θυμηθούμε πώς λέγανε στο μικρό τον Τσετίνη.

Φιλικά πάντα, τον ίδιο στόχο έχουμε.

15
Ναι μια κουβέντα είπα εγώ, ένα σχόλιο μόνο έκανα για την διαδοχή του Γεραμάνη που την θεωρώ αναγκαία, δεν έκατσα να δω αν αυτός είναι ο καλύτερος και αν κλέβει την δουλειά άλλων, ή αν υπάρχουν και άλλοι πιο ικανοί με περισσότερες γνώσεις και δυνατότητες. Φαντάζομαι η διαφορά είναι προφανής. Ανέφερα ένα όνομα, κρίνοντας απαραίτητη την ύπαρξη ανθρώπων που θα διαδώσουν την μουσική μας. Εάν εσύ κρίνεις κάποιον άλλον δεν αλλάζει κάτι, αρκεί να υπάρχει ο ίδιος παρονομαστής, η διάδοση δηλαδή της λαϊκής μουσικής. Η κόντρα μεταξύ μελετητών ικανών να διαδεχθούν τον "θρόνο" σαν "κοράκια" είναι άκομψη και νομίζω στο ίδιο θα συμφωνούσαν και όλοι αυτοί που αναφέρεις.

Η μελέτη της λαϊκής μουσικής (και κάθε μουσικής γενικότερα, κακώς το περιορίζω) πρέπει να γίνεται με γνώμωνα την αγάπη προς την μουσική αυτή. Αν εγώ είμαι λιγότερο ικανός από εσένα σε αυτό και δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερα, πρέπει να μην φροντίσω να σου κλείσω τον δρόμο. Η ενασχόληση προς όλα αυτά πρέπει να είναι κυρίως εξαιτίας της αγάπης και ύστερα λόγω των χρημάτων που η ενασχόληση αποφέρει. Αν τώρα ο οποιοσδήποτε κρίνει πως συλλέκτης γίνεσαι για να τα κονομήσεις, για μένα δεν λέγεται συλλέκτης αλλά τυχοδιώκτης. Αν θεωρείς εσύ τον Μπαλαχούτη μελετητή με στόχο την κονόμα, τότε για σένα είναι τυχοδιώκτης. Εγώ δεν θεωρώ ότι κοιτάει μόνο την κονόμα, αλλά αγαπάει αυτό που κάνει. Συνεπώς δεν τον χαρακτηρίζω έτσι. Ελπίζω τώρα να έχεις καταλάβει όλα αυτά, είμαι σίγουρος ότι κατά βάθος τα καταλαβαίνεις γιατί σε έχω κόψει εδώ και λίγο καιρό να έχεις ψώρα με αυτήν την μουσική. Χθεσινός δεν φαίνεσαι, της αρπαχτής επίσης δεν φαίνεσαι, μεράκι φαίνεται να έχεις άρα μάλλον καταλαβαίνεις όλα αυτά που σου λέω.

16
Τα καλύτερα... / Απ: Γιατί Les Paul?
« στις: 11/05/05, 23:15 »
Για κάτι τέτοια εγώ ασχολούμαι με το μπουζούκι και τους μπαγλαμάδες που ούτε μάρκες έχουν (άντε βαριά-βαριά έναν κατασκευαστή λες που είναι στην πόλη σου και ξεμπερδεύεις) ούτε μοντέλα. Μέχρι να φτάσω στο τέλος ίδρωσα παιδιά πάντως με όλα αυτά που λέτε. Αγχώθηκα κι εγώ που δεν ξέρω από ηλεκτρικές. Μόνο που δεν κατάλαβα ποιοι είναι ποιοι  ;D

17
Όχι φίλε... ζουν αρκετοί απ' τους παλιότερους μελετητές-ερευνητές (Χριστιανόπουλος, Κουνάδης, Παπαϊωάννου, Χατζηδουλής, Κοντογιάννης, Γεωργιάδης, Φέρρης, Ελληνιάδης, Τζίφας, Παπαδάκης, Μανιάτης, Διονυσόπουλος, Αλεξίου, Καπετανάκης κα) και γνωρίζουν πολλά -έστω και λίγοι- νεότεροι (Αρναουτάκης, Κλειάσιου, Λυκουρόπουλος, Νικολαϊδης, Ηλιόπουλος, Χρηστίδης κλπ).
Και ευτυχώς ζουν ακόμα και κάποια "μυθικά" πρόσωπα του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού (Μπίνης, Γενίτσαρης, Μπακάλης, Γεωργακοπούλου, Στάμου, Μαργαρώνη, Δέδες, Σταματίου ή Σπόρος, Καραμπεσίνης) και πολλοί απ' τους συνεργάτες τους (μουσικοί, στιχουργοί, μαγαζάτορες...) που μπορούν ακόμα να καταγραφούν στοιχεία και πληροφορίες.
( ;D... για να τις πάρει ο κάθε Μπαλαχούτης και να τις οικειοποιηθεί... ;D)
Τραγική ειρωνία ότι απαντάω σήμερα λίγο μετά τον θάνατο του Μιχάλη Γενίτσαρη που αναφέρεις.

Πάντως κάνοντας μια σούμα τις ηλικίες αυτών που αναφέρεις (όσων γνωρίζω τουλάχιστον) και διαιρώντας με το άθροισμά τους (μέσο όρο δηλαδή) νομίζω χτυπάμε πάνω από 70. Το θέμα δεν είναι τι λέμε σήμερα αλλά τι θα λέμε σε 50 χρόνια και ποιος θα πει στον εγγονό μου για τον Μάρκο Βαμβακάρη όταν εγώ θα αρχίσω να ξεχνάω. Νέα παιδιά χρειάζονται για τέτοια πράγματα. Αυτό λέω.

Υ.Γ. Να σημειώσω ότι είναι λίγο άκομψο στο θέμα για τον θάνατο του Πάνου Γεραμάνη να συζητάμε για την διαδοχή του.. αυτά γίνονται στα κόμματα όταν πεθάνει ο αρχηγός, ή στο Βατικανό όταν πεθάνει ο Πάπας  ;D

18
Πριν μια βδομάδα μιλούσα με ένα παλληκάρι και ψάχναμε να βρούμε πόσοι έχουν απομείνει που να έχουνε κάνει προπολεμική ηχογράφηση. Ο ένας (Γενίτσαρης) βγαίνει πλέον από την λίστα.

Μάλλον πρέπει να ετοιμάζομαι να κατέβω Αθήνα, ή να κλείσω το στόμα μου επιτέλους. Είχαμε πει μαζί με τον Θανάση (για τον οποίο λέω πριν) να κατέβουμε κάποια στιγμή Αθήνα να ψάξουμε να βρούμε και να γνωρίσουμε 3-4 άτομα. Ένας από αυτούς ήταν ο Γενίτσαρης. Αν καθυστερήσω κι άλλο ίσως δεν βρω κανέναν.

Αυτά. Να πω και την κακία μου, αναρωτιέμαι πόσοι γνωρίζουν τον Γενίτσαρη, όπως και πολλούς άλλους μεγάλους. Τέλος πάντων, ας πούμε ότι έχουνε ραντεβού όλοι πάνω και φεύγουν ένας - ένας. Για παρηγοριά.

19
Αυτοί που τους γνώρισαν φίλε asxhmos είναι 70+ εγώ μιλάω για νέα παιδιά που να μπορούνε να προσφέρουνε για καμιά 40αριά χρόνια τουλάχιστον και φυσιολογικό είναι να μην υπάρχουνε. Ελπίζω ότι ένας από αυτούς θα είναι ο Μπαλαχούτης. Νομίζω αυτό που λες ότι αναμασά κείμενα άλλων απλώς επιβεβαιώνει αυτά που λέω, πως όποιος από δω και πέρα κάνει την ίδια δουλειά θα έχει γνωρίσει αυτούς τους τιτάνες μόνο από δίσκους και από τα βιβλία και όχι από προσωπική εικόνα και γνωριμία. Δυστυχώς ό,τι μάθαμε το μάθαμε. Δεν θα μάθουμε από δω και πέρα περισσότερα για εκείνους. Λυπάμαι που το λέω, δεν ξέρω πόσο τραγικό και άσχημο ακούγεται, αλλά δυστυχώς αυτό είναι.

Υ.Γ. Δεν κάνω σύγκριση Γεραμάνη και Μπαλαχούτη, συγκρίνω τον Μπαλαχούτη με τους ανθρώπους της ηλικίας του.

20
Πάει και ο Γεραμάνης. Η απώλειά του είναι ισοδύναμη με αυτήν μεγάλων τραγουδιστών (π.χ. Μπιθικώτσης πρόσφατα) που φεύγουν ή δημιουργών που αφήνουν πίσω τους μια εποχή. Εγώ προσωπικά έτσι το βλέπω. Νομίζω με την απώλεια και του Πάνου Γεραμάνη κλείνει ένας κύκλος στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Χθες μιλούσαμε με κάποιον φίλο για αυτό το περιστατικό και αναρωτιόμασταν πόσοι και ποιοι έχουν απομείνει. Είναι ελάχιστοι και χαμένοι τελείως, είτε επειδή οι ίδιοι το θέλησαν είτε επειδή δεν προβάλλονται. Σαν φίλος του λαϊκού τραγουδιού νιώθω πως χάθηκε το μεγαλύτερο "ατού" για την διάδοση της ελληνικής λαϊκής μουσικής και ομολογώ πως εύχομαι να υπάρξει σύντομα συνεχιστής του έργου του Πάνου Γεραμάνη, ο οποίος πιστεύω και ελπίζω να είναι ο Κώστας Μπαλαχούτης που συνδυάζει γνώσεις και νεαρή ηλικία, έχοντας μέλλον μπροστά του, πιστεύω να προσφέρει πολλά στο μέλλον. Το κακό είναι πως δεν υπάρχει κανείς πλέον που να μιλάει για όλους αυτούς τους μεγάλους καλλιτέχνες και να τους έχει γνωρίσει. Καλώς ή κακώς όποιος από δω και πέρα μιλάει για αυτούς (μεταξύ των οποίων κι εγώ) θα τους ξέρει μόνο μέσα από τους δίσκους και τα βιβλία και τίποτα περισσότερο.

21
Ένας ένας φεύγουν οι μεγάλοι. Αντίο Σερ. Το είχες προβλέψει, το περίμενες.

22
Μπα, δεν στεναχωριέμαι  ;D

(Εντ άι νέβερ γουόκ ελόουν).

23
 :-X :-X :-X :-X Καταλαβαίνεις τώρα τι με ρωτάς;  :-X :-X :-X :-X

24
Το θεμα ομως ειναι οτι εσυ υποτιθεται εισαι ανωτερος και δεν πρεπει να πεφτεις σε τετοιες ενεργιες.
Ποιος ορίζει ότι εμείς είμαστε ανώτεροι; Μήπως από δω αρχίζει και το πρόβλημα;

υποστηρικτές της φιλοξενίας,
Δανείζομαι την λέξη "φιλοξενία" για να πω πως καμία περίπτωση "φιλοξενίας" Αλβανών στην χώρα μας δεν υπάρχει. Δυστυχώς ακούγεται συχνά από τις τηλεοράσεις η φράση "αυτοί οι άνθρωποι (οι Αλβανοί δηλαδή) δεν σέβονται την φιλοξενία που τους προσφέρεται". Δεν υπάρχει φιλοξενία στην προκειμένη περίπτωση γιατί οι άνθρωποι ζούνε και εργάζονται εδώ όπως όλοι οι άλλοι. Συνεπώς δεν ούτε τους ταϊζουμε ούτε τους ποτίζουμε για να λέμε ότι τους φιλοξενούμε. Δεν τους κάνουμε χάρη δηλαδή, ας το πάρουνε χαμπάρι αυτοί που θέλουν να τους κοροϊδεύουν.

Άλλο ένα άρθρο πάλι από την Ελευθεροτυπία (σημερινό φύλλο):

Νίκη της ΕΛΛΑΣ, νίκη και της ΕΛ.ΑΣ. στον χθεσινό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας-Αλβανίας. Η πρώτη κέρδισε το παιχνίδι και η δεύτερη κατάφερε να διεξαχθούν όλα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
;D ;D Καλά αυτό είναι εκπληκτικό πράγματι. Φουσκώνω από υπερηφάνια για την ΕΛ.ΑΣ. Κατάφερε με λίγα λόγια να μην έχουμε επεισόδια μεταξύ οπαδών της ίδιας ομάδας και μάλιστα της ίδιας χώρας; Λοιπόν αυτό πρέπει να είναι πρωτοφανές, αλήθεια, έχει ξαναγίνει πουθενά; Και πάλι συγχαρητήρια, ότι και να πούμε είναι λίγο. Δεν άνοιξε ρουθούνι μεταξύ 30,000 Ελλήνων οπαδών. Νομίζω ότι αυτό συγκρίνεται μόνο με την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. σε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, όπου κι εκεί δεν ανοίγει μύτη. Μπράβο και πάλι, ότι και να πούμε είναι λίγο.


Υ.Γ.1. Μην σας χαλάει ο Νίκος Ασημακόπουλος, είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως είναι τελείως αποσυντονισμένος. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά (φαντάζομαι ούτε και η τελευταία). Εδώ ρεπορτάζ αγώνα κάνει (βλ. Παγκ. Κύπελλο 2002) και νομίζεις πως έβλεπες άλλον αγώνα εσύ στην τηλεόραση και άλλον αυτός.
Υ.Γ.2. Είναι ντροπή να ασχολούμαστε δυο βδομάδες πριν για μια αναμέτρηση με μία ασήμαντη (ποδοσφαιρικά μιλάω πάντα) δύναμη και να θριαμβολογούμε επειδή κερδίσαμε την Αλβανία με 2-0. Μπάλα είναι, αντικειμενικά η ελληνική ομάδα είναι καλύτερη από την αλβανική και φυσιολογικό ήταν να κερδίσει. Στα ματς ας πούμε με Δανία, Ουκρανία, Καζακστάν, Γεωργία, δεν υπήρξε το ίδιο ενδιαφέρον. Μόνο με την Τουρκία ψιλοασχολήθηκαν.

25
Παπ ιζ κίλλερ, παπ ιζ κίλλερ

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 14