Αποστολέας Θέμα: Οpeth - D Α Μ Ν Α Τ Ι Ο Ν  (Αναγνώστηκε 3009 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Lord-George

• Επισκέπτης
Οpeth - D Α Μ Ν Α Τ Ι Ο Ν
« στις: 09/09/03, 20:29 »

To τελευταίο album των Σουηδών death metal ΟPETH είναι γεγονός. Ηχογραφήθηκε μαζί με το Deliverance αλλά παρουσιάστηκε μόνος του.

Το album είναι ολόκληρο ακουστικό χωρίς παραμόρφωση στις κιθάρες. Όπως σε όλα τα κομμάτια των Opeth και αυτά αυτού το δίσκου χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη διάρκειά τους και το εξαιρετικό συναίσθημα που μεταδίδουν στον ακροατή. Τα 8 τραγούδια του δίσκου είναι όλα εκπληκτικά με τον Mikael & Aring Κerfeldt και τον Peter Lindgren να "παίζουν" με την ακουστική και ηλεκτρική δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα που θυμίζουν την ψυχεδέλεια των Pink Floyd, χωρίς όμως να αντιγράφουν από κανέναν. Παρά τη μεγάλη διάρκεια των τραγουδιών, ο ακροατής δύσκολα κουραζεται περιμένοντας να παίξει το επόμενο τραγούδι, ενώ ο δίσκος ακούγεται μονοκοπανιά χωρίς έλεος.

Είναι μάλλον περιττό να αναλύσουμε το πως πάει το κάθε κομμάτι γιατί σε αυτή τη περίπτωση μετράει η μουσική και όχι η κριτική. Το Damnation θα το συμπαθήσουν και μη metal οπαδοί που αρέσκονται στη ψυχεδέλεια και μπορούν να αφήσουν τους εαυτούς τους να ταξιδέψουν υπό τα ακούσματα της μουσικής, που στη περίπτωση των Opeth η μουσική συναντά τη τελειότητα.

Το cd έρχεται σε digipack και κοστίζει 15 ευρώ στο Rock City. Aπαραίτητη αγορά.
« Τελευταία τροποποίηση: 09/09/03, 20:30 από Homo Iratus »

psomas

• Επισκέπτης
Re:Οpeth - D Α Μ Ν Α Τ Ι Ο Ν
« Απάντηση #1 στις: 09/09/03, 21:13 »
πολύ καλό album. Μ'αρέσει πολύ. Βέβαια οι τίτλοι έπρεπε να "πάνε" ανάποδα. Δηλ το Damnation να ονομαστεί Deliverance και το Deliverance Damnation, λόγω της μουσικής.

metalhead2

• Επισκέπτης
Re:Οpeth - D Α Μ Ν Α Τ Ι Ο Ν
« Απάντηση #2 στις: 10/09/03, 14:42 »
gamo ta album eidika to rid the disease  in my time of need windowpane se afinoun me thn trixa kagkelo !parte  to
amesos

υ.γ-thanx ston giorgo pou me parotrine na to paro
parte epishs kai blackwater park kai deliverance

Αποσυνδεδεμένος ερεβος

• Shadowking
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ars longa vita brevis
    • Προφίλ
    • http://myspace.com/gorthaour
Απ: Οpeth - D Α Μ Ν Α Τ Ι Ο Ν
« Απάντηση #3 στις: 22/03/05, 12:31 »
Μεγαλος δισκος....Οπως ολοι τους....Αν παρατηρησατε το πρωτο κομματι στην αρχη εχει ρυθμο ομοιο με παραδοσιακα Μακεδονικα τραγουδια! ;)
Twitter @mcrosog

Αποσυνδεδεμένος Γιάννης [nOiz]

• Αναθεματιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • One Sick Bastard
    • Προφίλ
    • SoundCloud
« Απάντηση #4 στις: 22/03/05, 12:37 »
Πράγματι πολύ καλός δίσκος!  8)

Αποσυνδεδεμένος Silent_Enigma

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 29/03/05, 16:43 »
Αν και πριν το ακουσω θεωρουσα οτι προκειται για "αρπαχτη", τελικα προκειται για ενα πραγματικα εξαιρετικο album χωρις ψεγαδι. Ο φιλτατος Mikael εχει καταπληκτικα καθαρα φωνητικα (το ειχε αποδειξει και σε προηγουμενα albums βεβαια αλλα ενας λογος παραπανω με το συγκεκριμενο), ωστοσο το επομενο ευελπιστω οτι θα ειναι σε στυλ Blackwater Park με τις απιστευτες εναλλαγες brutal-καθαρων...
The child is grown, the dream is gone...

Αποσυνδεδεμένος Ommadawn

• Θαμώνας
  • My name is Peter Stillman-This is not my real name
    • Προφίλ
    • My Soundcloud
« Απάντηση #6 στις: 18/11/05, 14:03 »
Ομολογώ ότι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι ημοναδικήμου επαφή με Opeth. Είναι φοβερός δίσκος. Brutal φωνητικά δεν μπορώ να ακούσω. Το συγκέκριμένο ακουστικό και ήρεμο άλμπουμ είναι ότι πρέπει για βραδινές ώρες.. Εξαιρετική δουλειά στο studio. Όμορφη μουσική και ωραίοι ρυθμοί.
Μπράβο.
Και να φανταστείς ότι μου χαν περιγράψει το cd, πάω στα τυφλά να το αγοράσω, βλέπω ένα cd λέει Deliverance..."aaa αυτό θα ειναι" λεω. Πάω να το ακούσω...Χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο... Όντως έπρεπε να ναι ανάποδα οι τιτλοι για αυτέςτις δυο ταυτόχρονες κυκλοφορίες τους.
Damnation και πάλι DaMnAtIoN λοιπόν..
soundcloud.com/conticucci

Αποσυνδεδεμένος Samdreamth

• Θαμώνας
  • Πάνω απ' όλα Μηχανολόγοι....
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 19/11/05, 22:40 »
Καλα μιλαμε για συμπτωση σιγουρα.... Δεν εξηγηται αλλιως.... Αυτο το παλιο topic βρεθηκε μπροστα μου την καταλληλη στιγμη και εξηγουμε: Σημερα μιας και εδω (στη Θεσ/κη) ειχε μια σχετικα μουντη μερα, ειπα να ξεθαψω το damnation που ειχα πολυ καιρο να ακουσω.... Ε λοιπον, εκτος του οτι το ακουσα περιπου 3 φορες συνεχομενα, πορωθηκα τοσο πολυ με το album που εκατσα και νομιζω οτι ψιλοεβγαλα την lead κιθαρα για το Ending Credits....
Τι να λεμε... Αλλο ενα διαμαντακι απο τους Opeth που (για να γινω και λιγο αυστηρος) αν δεν ειχε και το τελευταιο ολιγον "χλιαρο" κομματι θα αγγιζε το τελειο.... Ας ειναι, παραμενει δισκαρα και φυσικα συστηνεται ανεπιφυλαχτα σε οσους δεν το εχουν ηδη... ;)
To those who understand I extend my hand, to the doubtful I demand take me AS I AM

Αποσυνδεδεμένος Neath Dick

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 03/09/06, 18:55 »
Ειναι μια αποδειξη οτι οι τυπαδες δεν κολανε σε στερεοτυπα οπως:Ειμαστε death μεταλαδες και δεν κανουμε 'χαλαρα' πραγματα.Πολυ εμπνευση που σιγουρα πηγαζει απο εντονα γεγονοτα.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Έκπτωτος Άγιος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Elen sila lumenn omentielvo
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 15/09/06, 00:21 »
η πρωτη και προς το παρον μοναδικη επαφη με το συγκροτημα..τους απεφευγα γιατι και εγω με τα brutal δεν εχω πολύ καλη σχεση η μαλλον..εχω περιορισμενη σχεση...αλλα..το συγκεκριμενο..μετα απο μερικες ακροασεις μπορω να πω οτι με κερδισε...ειναι απο τα cd που απλα δεν μπορουν να σε αφησουν ασυγκινητο...σε παιρνει μαζι του..πολύ καλο δισκακι ..ηρεμο και παραλληλα με ενταση...θυμιζει anathema σε καποια σημεια οσον αφορα το υφος και κρυβει ομορφες εκπληξεις στον ρυθμο και στη μελωδια σε μερικα αλλα...παρα πολύ καλο...
προσωπικα κουβαλαει και μερικες ευχαριστες εμπειριες μαζι του...ενας λογος παραπανω...
My spirit is crying for love so tired of being alone
I Remember He came here to steal, and You are his stealer of souls

http://img74.imageshack.us/img74/4245/53408797vz8.jpg