Να σου πω και γω τη γνωμη μου, αν και η εμπειρια μου πανω στο θεμα ειναι περιορισμενη. Οταν προσφατα αγορασα την κιθαρα μου ειχα και εγω το ιδιο προβλημα...πως θα μου 'μιλησει', οπως λενε και τα αλλα παιδια. Δεν ηξερα ουτε απο μαρκες ουτε απο τεχνικες λεπτομερειες. Ειχα μια 'αρχαια' κλασσικη κιθαρα, που δεν μπορουσα να συγκρινω με αυτα που εβλεπα εμπρος μου στο καταστημα. Εντελως ασχετη...απλα ηθελα μια ακουστικη κιθαρα.
α. Πηρα μαζι μια φιλη μου που παιζει χρονια κιθαρα, και με βοηθησε σε καποια πραγματα. Βασικο να εχεις καποιον μαζι σου για να ανταλλαξεις μια ιδεα, εκτος και αν παιζεις χρονια και ξερεις τι ψαχνεις ακριβως.
β. Αυτο που λεει το sourwtiri ειναι σωστο - κατι θα καταλαβεις οταν την πιασεις πανω σου, οταν παιξεις δυο ακορντα. Κατι θα σου μιλησει.
γ. Μην βιαστεις. Εγω ημουνα μιση μερα στο μαγαζι...ενταξει το παρακανα και γω, αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να μπω μεσα και 'νιωσω' αυτο που ηθελα σε μιση ωρα.
δ. Χρειαζεσαι σιγουρα ηλεκτροακουστικη? Θα την χρησιμοποιησεις με ενισχυτη? Μου ειπαν πως μαλλον καλυτερη κιθαρα θα παρεις με τα ιδια χρηματα αν ειναι απλως ακουστικη. Οπως σου ειπα, απο τεχνικες γνωσεις δεν εχω πολλες. Ειναι πολλοι αλλοι φιλοι εδω που τα ξερουν αυτα. Ισως αυτοι θα σε βοηθησουν.
Να μη σε κουρασω αλλο. Παντως με τα χρηματα που διαθετεις αποκλειεται να μη βρεις καλη κιθαρα...!