Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πολλοί την εποχή εκείνη (εννοώ όταν καταργήθηκε το πολυτονικό σύστημα) αναρωτιούνταν τι ουσιαστική σημασία έχει αν ένα φωνήεν είναι μακρό ή βραχύ, τι διαφορά έχει αν βάζουμε την ψιλή και τη δασεία ή αν δηλώνουμε την τονισμένη συλλαβή με οξεία ή περισπωμένη.
η δασεία στην πολύ πρώιμη ελληνική ήταν ξεχωριστός φθόγγος,άλλοτε προήλθαν από φαινόμενα όπως η κράση,η συναίρεση κ.α. Επίσης το να σχετίζεται ο τόνος με την ετυμολογία μιας λέξης ακόμα κ όταν συμβαίνει αφορά τα δίχρονα φωνήεντα ή τα πνεύματα κ εν πάσει περιπτώσει είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο.
Διαβασα με προσοχη ολα τα προηγουμενα σημειωματα και αναρωτιεμαι:μηπως ρε γ**ωτο γινομαστε πολυ σωβινιστες στο θεμα αυτο?
Δεν νομιζω οτι εχει τοση σημασια η μετρηση των λεξεων.Ουτε νομιζω οτι εχει τοση σημασια το ποσες λεξεις εχει δανεισει σε αλλες γλωσσες,αφου καλλιστα μπορει κανεις να βρει ισο αριθμο λεξεων που εχει δανειστει απο αλλες γλωσσες.
Τα λεω αυτα για να δειξω οτι η προσπαθεια του ανθρωπου να επιχειρηματολογησει ειναι ο κυριος μοχλος που αναγκαζει τον εγκεφαλο να καταγραφει και να διατυπωνει λεξεις.Μηπως λοιπον η λεξιπενια ειναι αποτελεσμα πενιας ιδεων?
Μήπως μπορείς επίσης να βρεις την ανάλυση για τη σχέση του αλφαβήτου και των λέξεων με τα μαθηματικά;
Βασίλη αυτό εννοεις; α - 1 β - 2 γ - 3 δ - 4 ε - 5 στ- 6 ζ - 7 η - 8 θ - 9 ι - 10 ια'- 11 κ - 20 λ - 30 μ - 40 ν - 50 ξ - 60 ο - 70 π - 80 ρ - 100 ρα'- 101 ρι'- 110 σ - 200 τ - 300 υ - 400 φ - 500 χ - 600 ψ - 700 ω - 800 'α- 1000 'β- 2000 'γ- 3000
H τρομερη ερωτηση που εθεσα ηταν αν γνωριζε κανεις κατι για την ομαδα Ε εψιλον.Αυτο ηταν ολο.Μια απλη ερωτηση η οποια σημειωτεον ειχε και πολλες απαντησεις και γενικως μεγαλη ανταποκριση.Και εκει ηταν που ο administrator πηρε αναποδες ...δεν ξερω γιατι και αρχισε να με βριζει ..Μου ελεγε γελοιοτητες του στυλ οτι ειμαι δωδεκαθειστρια και οτι δε θα κανω εγω το δικο του forum τοπο λατρειας του Δια!!!Απιστευτα πραγματα δηλαδη,για να γελας.
Πιστευώ ότι εμείς οι Έλληνες ,σαν γνώστες της Ελληνκής Γλώσσας,έχουμε στα χέρια μας έναν θησαυρό.Η Ελληνκή Γλώσσα άξιζε να ήταν η διεθνής και να μιλιέται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.Κακά τα ψέματα όμως,παρόλο που η Ελληνική Γλώσσα έχει το πιό πλούσιο λεξιλόγιο στις καθημερινές συναναστροφές μας με το οικείο περιβάλλον μας αλλά και με τους συμπολίτες μας δεν θα χρησιμοποιήσουμε παρά πολλές λέξεις.
Πιστευω ομως οτι η δομηση της (ετυμολογικες ριζες, προθεσεις, καταληξεις )της δινουν μεγαλυτερη δυναμικη στην εξελιξη και στην κατασκευη Πιστευω δηλαδη πως αν το Nylon το ανακαλυπταν ελληνες επιστημονες θα του εδιναν μια λεξη, που κατι θα σημαινε σε σχεση με το γεγονος οτι ειναι παραγωγο υδρογονανθρακων.
Ξεκίνησε από pa... Επιστήμη και Τεχνολογία
Ξεκίνησε από PlusYeaR Τα καλύτερα...
Ξεκίνησε από Καρχαρίας Λάθη και προτάσεις
Ξεκίνησε από Koursaros Διασκέδαση
Ξεκίνησε από brees21 Διασκέδαση
Ξεκίνησε από ε? Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από STEFANOS604 Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από zephyrous Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από rodanthos2 « 1 2 3 » Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια
Ξεκίνησε από vagtanplan Διασκέδαση