Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Π.Ι.  (Αναγνώστηκε 7584 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akarayan

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 132
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • Δισκογραφημένη Στιγουργία
Φίλοι κιθαριστές κιθαρωδοί!
Η Γενική Συνέλευση των μελών της Α.Ε.Π.Ι. έγινε χθες 11-05-2006 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL και παρά τα 400 μέλη που συγκεντρώθηκαν δεν είδαμε αρκετούς από τους γνωστούς και μεγάλους δημιουργούς.(θα έχουν τους λόγους τους).
Μια μικρή περίληψη για τα θέματα που συζητήθηκαν μπορώ να κάνω (απ’ όσα θυμάμαι και θεωρώ σημαντικότερα, αν και δεν μπόρεσα να είμαι ως το τέλος γιατί έπρεπε στις 17.00 να είμαι στην δουλειά μου) και θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινείς και αντικειμενικός σε ότι έχει να κάνει με αυτά που εισέπραξα.
Ο κύριος Ξανθόπουλος ως στέλεχος  της Α.Ε.Π.Ι. απλά ξεκίνησε την συνέλευση προσφώνησε τους ομιλητές και έκανε μια μικρή αναφορά στα πέντε θέματα που έπρεπε να αναλυθούν.
Κατά  το 80% στα θέματα τοποθετήθηκαν μέλη της Επιτροπής Δημιουργών (από τα γνωστά 15 μέλη που συμμετέχουν στην διαχειριστική λειτουργία της Α.Ε.Π.Ι.) και ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο κύριος Τσακνής και ο κύριος Ουίλλιαμς που, όπως φάνηκε, με δυναμισμό και άποψη έχουν σκοπό να παλέψουν για αυτό που λέγεται Πνευματικό Δικαίωμα και Πειρατεία.
Μου έκανε όμως εντύπωση η ζεστασιά και η άνεση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής Δημιουργών με την Διοίκηση της Α.Ε.Π.Ι. (όχι πως θα ήθελα να  είναι δύο μέτωπα σε εμπόλεμη κατάσταση) που αυτό σημαίνει ότι η υπάρχει μια καλή συνεργασία βασισμένη στα κοινά οφέλη και στην αλληλοκατανόηση η ότι τα έχουν βρει μεταξύ τους και μας δουλεύουν κανονικά.( ο Θεός να βάλει το χέρι του).


                                                                  Συναδελφικά
                                                                             Ανδρέας Κ. 

Η μουσική, εξευγενίζει την ψυχή, εξυψώνει το πνεύμα του ανθρώπου, κάνοντας τον να ξεχωρίζει μέσα στην Δημιουργία.
stixos.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος akarayan

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 132
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • Δισκογραφημένη Στιγουργία
Ας περάσουμε όμως στα θέματα.
1.Οικονομικά  αποτελέσματα διαχειριστικού έτους 2004-2005.
Είδαμε μια μεγάλη πτώση φυσικά σε έσοδα από πωλήσεις C.D. και μια άνοδο στα έσοδα από ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια, χώρους ψυχαγωγίας, συναυλίες κ.λ.π.
2 Συμμετοχή των δημιουργών στη διαχειριστική λειτουργία της Α.Ε.Π.Ι.- Επιτροπή δημιουργών, τοποθετήσεις μελών της Επιτροπής.
Η Επιτροπή λοιπόν αυτή τόνισε πολλές φορές πως ζητάει την βοήθειά μας και μπορούμε αν έχουμε κάποιο θέμα η πρόταση να το θέσουμε υπ’ όψιν της Επιτροπής τηλεφωνικά η εγγράφως στο Τμήμα Επικοινωνίας της Α.Ε.Π.Ι.( η Επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές το μήνα, την πρώτη και την τρίτη Πέμπτη και μπορεί όποιος θέλει να συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο έως και να είναι παρόν).
Ελπίζουν και υπολογίζουν, όπως είπανε, στην συνεργασία μας προκειμένου να λυθούν καίρια ζητήματα που απειλούν στις μέρες μας την βιωσιμότητα της Ελληνικής μουσικής αγοράς.
Η Διεύθυνση για όσους ενδιαφέρονται είναι: Φραγκοκλησιάς & Σάμου 51,Τ.Κ. 15125 Αμαρούσιο, 2106857494-6, 2106857408 fax:2106851576.
Καλύτερα  είναι, νομίζω, να στέλνουμε e-mail στο info@aepi.gr
3.Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, καταβολή τέλους 1%.
Ο Ο.Π.Ι. (ημιιδιωτικός φορέας αν κατάλαβα σωστά)τρέφεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Λόττο και το Προπό, ζητάει το 1% από τα έσοδα που φέρνει η πνευματική Ιδιοκτησία.Ο κύριος Ξανθόπουλος (της Α.Ε.Π.Ι.) δέχτηκε να δώσει το 1% από κέρδη της εταιρίας, αλλά ο Ο.Π.Ι. ζητάει το 1% και από τα δικά μας. Το θέμα είναι τώρα στον Άρειο Πάγο.   
4.Τροποποίηση του νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Γίνονται διάφορες αλλαγές, παλεύετε το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό.(τα υπόλοιπα νομίζω πως δεν είναι και τόσο σημαντικά) 
 5.Η αλλαγή περιβάλλοντος στην ελληνική μουσική αγορά και η επιρροή της στην πνευματική δημιουργία.
Εδώ είναι φίλοι μου το ΘΕΜΑ!
Η Α.Ε.Π.Ι.  δηλώνει φανερά αδυναμία για την λύση του σοβαρότερου προβλήματος προς το παρόν και δυστυχώς και για το μέλλον!
Έχουν κάνει, λένε, 1415 μηνύσεις σε διάφορους που διαπράττουν αυτό το φοβερό οικονομικό έγκλημα και η ελληνική δικαιοσύνη αθωώνει τους παραβάτες του νόμου, πότε από… λύπηση, πότε λέει πως είναι προτιμότερο να πουλάει πλαστά C.D. από το να πουλάει ναρκωτικά κ.α.
Το κουφό είναι πως κάποτε δικαζότανε ένας απ’ αυτούς, όπως μας είπε ένας δικηγόρος, από το μικρόφωνο φυσικά, και αφού αθωώθηκε, όλοι οι φίλοι του που είχαν πάει στο Δικαστήριο για συμπαράσταση, μετά πουλούσαν έξω από το Δικαστήριο C.D. ανενόχλητοι!!!
Δεν μπορεί λοιπόν να ελενχθεί η κατάσταση.Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Μόνο η αστυνομία και η Σ.Δ.Ο.Ε. έχουν το δικαίωμα της δίωξης και ο κάθε πολίτης φυσικά  μπορεί να κάνει μήνυση αλλά όταν συμβαίνουν τα παραπάνω…
Αν λέει πιάσουν κάποιον με πλαστά C.D. και τα πουλάει και είναι κάτω από 500 τεμάχια, θα πληρώνει πρόστιμο πέντε φορές πάνω από την εμπορική αξία του πλαστού C.D. αλλά  τα …κέρδη από τα πρόστιμα, θα πηγαίνουν στο Ελληνικό Δημόσιο και οι δημιουργοί τίποτα. Αυτό είναι το κράτος μας.
Αν πάλι λέει πιάσουν κάποιον με πάνω από 500 C.D. στην κατοχή του δικάζεται και πάει στην φυλακή.
Όσο για αυτό που λέγεται …Ευγενής Πειρατεία (εφημερίδες με  C.D., περιοδικά με C.D. κ.α. πάλι δεν παίρνει ο δημιουργός τίποτα, το θέμα ακόμα δεν έχει λυθεί.
Υπάρχει βέβαια και η διαδικτυακή Πειρατεία! Άλλο ένα θέμα άλυτο!
Τέλος ο κύριος Λευτέρης Παπαδόπουλος πρότεινε να στείλουμε ένα διάβημα στη βουλή με τα παραπάνω φλέγοντα θέματα , άλλωστε ο Πρωθυπουργός μας κάποτε δήλωσε δημόσια πως θα βάλει τέλος στην Πειρατεία, αλλά θα πρέπει με κάποιον τρόπο, όσο δύσκολο κι αν είναι, να το υπογράψουμε όλα τα μέλη της Α.Ε.Π.Ι. για να σταλεί.
Με τα παρατράγουδα της χθεσινής συνέλευσης δεν θα ήθελα να ασχοληθώ.
Φεύγοντας, δυστυχώς πριν την λήξει της συνέλευσης, σκεφτόμουνα πως μόνο όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε έτσι ώστε κάποια μέρα να μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Πνευματική Ιδιοκτησία θα πάρει την θέση που της αξίζει μέσα στην κοινωνία. Αυτό θα λέγεται Πολιτισμός.

                                         
Συναδελφικά, Ανδρέας Κ.
 
« Τελευταία τροποποίηση: 12/05/06, 16:05 από akarayan »
Η μουσική, εξευγενίζει την ψυχή, εξυψώνει το πνεύμα του ανθρώπου, κάνοντας τον να ξεχωρίζει μέσα στην Δημιουργία.
stixos.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος Ο Νέος Κιθαρωδός

 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3377
 • Φύλο: Άντρας
 • ... και καλό τραγούδι!
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Αγαπητέ Ανδρέα,

ευχαριστούμε για την λεπτομερή ενημέρωση!

Τα θέματα δυστυχώς είναι πολλά και μεγάλα και χωράνε άπειρη συζήτηση! Ειδικά αν τα πιάσει κανείς από την φιλοσοφική / πολιτιστική πλευρά τους...

Παράθεση
Φεύγοντας, δυστυχώς πριν την λήξει της συνέλευσης, σκεφτόμουνα πως μόνο όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε έτσι ώστε κάποια μέρα να μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Πνευματική Ιδιοκτησία θα πάρει την θέση που της αξίζει μέσα στην κοινωνία. Αυτό θα λέγεται Πολιτισμός.

Πνευματική Ιδιοκτησία, με την έννοια του σεβασμού στον δημιουργό και στο έργο του, ΝΑΙ, χίλια ναι. Και ένα δίκαιο μερίδιο από τα σχετικά έσοδα σε δίσκους, συναυλίες, μουσικούς χώρους, ραδιόφωνο, κλπ. Και δεν πιστεύω να έχει κάποιος αντίρρηση.

Πνευματική Ιδιοκτησία, με την έννοια της μονοπωλιακής εκμετάλλευσης κάποιων καταστάσεων, του εκβιασμού (όπως έγινε με εμάς), της παραμονής στα δεδομένα της φωνογραφικής πλάκας του 1930, όταν η ΑΕΠΙ ιδρύθηκε, όταν σήμερα οι πληροφορίες ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός... ΟΧΙ, δεν θα πάρω!

Οι λεγόμενες "δυσκολίες" που αντιμετωπίζει η ΑΕΠΙ για την πάταξη της πειρατείας (π.χ. οι αθωώσεις που αναφέρεις), οφείλονται στό ότι απλά το κοινό αίσθημα είναι εναντίον ορισμένων πραγμάτων που η ΑΕΠΙ προσπαθεί να προωθήσει, για το στενό της οικονομικό συμφέρον και μόνον.

Ας σκεφτεί η ΑΕΠΙ (και ο καθένας), γιατί δεν έχουμε π.χ. πειρατεία στα περιοδικά και τις εφημερίδες, παρόλη την πληθώρα των φωτοτυπικών και σκάνερ που κυκλοφορούν; Μήπως γιατί ο αγοραστής θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο να αγοράσει ένα περιοδικό παρά να το φωτοτυπήσει; Σκεφτήτε την εικόνα ενός Νιγηριανού που θα πουλούσε φωτοτυπημένα περιοδικά στο δρόμο... Μόνο γέλια μου έρχονται...

Γιατί αντιστρόφως η πειρατεία των CD ανθεί; Μήπως γιατί οι τιμές των επίσημων δίσκων το έχουν παρακάνει; Μήπως γιατί ο περι ου ο λόγος αγοραστής δεν χαλαλίζει 15 και 20 ευρώ για ένα δισκάκι που έχει ένα ή δυο καλά τραγούδια μόνο;

Και γιατί η ΑΕΠΙ (και όλες οι αδελφές της εταιρείες ανά την υφήλιο) πεισματικά αρνείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του ίντερνετ; Το είχα πει τότε στον κ. Αλευρά της ΑΕΠΙ και το λέω και πάλι:

Κύριοι, θέτετε μόνοι σας τον εαυτό σας εκτός παιχνιδιού! Ο κόσμος θα προχωρήσει χωρίς εσάς και κάποτε θα είναι πλέον αργά για να ξαναμπείτε στο παιχνίδι...

Θα μπορούσα να γράψω για ώρες, αλλά σταματάω γιατί πρέπει να φύγω...
Όσο πιο πολύ σου αρέσει η μουσική, τόσο πιο πολλή μουσική σου αρέσει...

Αποσυνδεδεμένος parlats

 • Μουσικοπαρμένος
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3356
 • Φύλο: Άντρας
 • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
  • Προφίλ
  • Myspace
Γιατί αντιστρόφως η πειρατεία των CD ανθεί; Μήπως γιατί οι τιμές των επίσημων δίσκων το έχουν παρακάνει; Μήπως γιατί ο περι ου ο λόγος αγοραστής δεν χαλαλίζει 15 και 20 ευρώ για ένα δισκάκι που έχει ένα ή δυο καλά τραγούδια μόνο;

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια Κιθαρωδέ, τα είπες όλα με την πιο πάνω σου πρόταση. Στην εποχή των απανταχού άφωνων, ατάλαντων (Μπεζαντάκου, Βέρα Λάμπρου κλπ) που ζούμε, αυτά εισπράττουμε. Οταν βγάζει σιντί η Μπεζαντάκου και πουλάει πιο πολύ από μουσικούς που οι δίσκοι τους αξίζουν χρυσάφι, τότε πρέπει να διερωτηθεί η ΑΕΠΙ πού πάει η ελληνική μουσική. Την ελληνική μουσική δεν την καταστρέφω εγώ που παίρνω με 3 ευρώ ένα σιντί, την καταστρέφουν οι ίδιοι οι "καλλιτέχνες" που πλέον βγάζουν σκουπίδια κατά 80% και που δεν με ωθούν να αγοράσω το δίσκο τους!!

Επιτέλους κιόλας ας σταματήσει η ΑΕΠΙ το θεατράκι και το κρυφτούλι! Δεν νοιάζεται που καταστρέφεται η ελληνική μουσική, νοιάζεται μόνο για την τσέπη της και τα έσοδά της που μειώνονται. Απλά ρίχνει το μπαλάκι αλλού!

Ενα σιντί κοστίζει πόσο? 1 ευρώ στη δισκογραφική εταιρεία? Γιατί να το πουλάει 20 και 25 ευρώ??

Ας μην κρυβόμαστε άλλο!!


Αποσυνδεδεμένος Σιδηρόπουλος

 • Το ζώον
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1768
 • Φύλο: Άντρας
 • Engineers Do It With Models
  • Προφίλ
  • pink floyd
Πάρη να πουμε και του στραβου το δίκαιο..
μπορει για μας να ειναι πολλα 20-25Ε, ομως πρεπει να πληρωθει ο τραγουδιστης, οι μουσικοι, ο παραγωγος, ο ηχοληπτης, εξοπλισμος που χρησιμοποιηθηκε κτλ..
τα εξοδα δεν νομιζω να ειναι τοσο λιγα.. με έμφαση στο 'δεν νομίζω'
Είμαι ο Βασίλης και είμαι καλα...

Αποσυνδεδεμένος parlats

 • Μουσικοπαρμένος
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3356
 • Φύλο: Άντρας
 • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
  • Προφίλ
  • Myspace
Πάρη να πουμε και του στραβου το δίκαιο..
μπορει για μας να ειναι πολλα 20-25Ε, ομως πρεπει να πληρωθει ο τραγουδιστης, οι μουσικοι, ο παραγωγος, ο ηχοληπτης, εξοπλισμος που χρησιμοποιηθηκε κτλ..
τα εξοδα δεν νομιζω να ειναι τοσο λιγα.. με έμφαση στο 'δεν νομίζω'

Τα ξέρω αυτά Βασίλη, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δυστυχώς η νοοτροπία του Ελληνα κατά μεγάλο βαθμό είναι αυτό που λέμε γρήγορη απόσβεση. Με τα 20 ευρώ για κάθε σιντί θα έχει βγάλει τα έξοδα της η εταιρεία νωρίς νωρίς για να αρχίσει νωρίς νωρίς να έχει κέρδη. Θα μπορούσε να είναι φτηνότερο το σιντί, να βγάλει τα έξοδα της πιο αργά και να αρχίσει να έχει κέρδος πιο αργά.

Με φτηνότερο το σιντί θα είχε περισσότερες πωλήσεις (χωρίς πάντα να ξεχνάμε την ποιότητα του δίσκου) και ίσως τονίζω ίσως να έφτανε σε περισσότερα κέρδη έτσι!

Αποσυνδεδεμένος akarayan

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 132
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • Δισκογραφημένη Στιγουργία
Φίλοι κιθαριστές κιθαρωδοί!

Οι απαντήσεις σας για αυτό το μεγάλο θέμα ίσως αποτελέσουν έστω έναν μικρό παράδρομο στον ατελείωτο μονόδρομο που δυστυχώς κάποιοι άλλοι έχουν από χρόνια χαράξει.
Στην αναγκαστική αυτή πορεία που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε καλό θα είναι να κοιτάμε δεξιά και αριστερά, μήπως και όλοι μαζί βρούμε τον πολυπόθητο… παράδρομο!!!
Να είστε σίγουροι, πως το θέμα απασχολεί μια τεράστια μερίδα ανθρώπων,(άσχετα αν πληρώνονται από την Α.Ε.Π.Ι. η υποχρεούνται η αναγκάζονται να πληρώνουν) δεν φαντάζεστε τον αριθμό, μα ο καθένας μας είναι βυθισμένος στα προσωπικά του προβλήματα!
Μην ξεχνάμε πως η Α.Ε.Π.Ι. είναι μια Α.Ε. που προσπαθεί να… πουλήσει το…προϊών της, όσο πιο ακριβά γίνεται.
Το θέμα μας ασφαλώς θίγετε όχι μόνον οικονομικά αλλά και κοινωνικά, και πολιτισμικά και, και, και……
Σκοπός μας λοιπόν, είναι να βρούμε όλοι μαζί έναν τρόπο να εξαπλωθεί η ευαισθητοποίηση και έτσι η Τέχνη, η Δημιουργία να βρουν επιτέλους τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια κι έτσι ο Χαρισματικός (ας μου επιτραπεί η έκφραση) να μπορέσει να βρει την ηθική, πνευματική, συναισθηματική ισορροπία, έτσι ώστε απελευθερωμένα να παράγει Πολιτισμό!!!
Περιμένω με αγωνία τις απόψεις σας και…κάπου θα μας βγάλει!
Θα τα ξαναπούμε σύντομα!

                                                                Ανδρέας Κ.
     
Η μουσική, εξευγενίζει την ψυχή, εξυψώνει το πνεύμα του ανθρώπου, κάνοντας τον να ξεχωρίζει μέσα στην Δημιουργία.
stixos.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος leftezi

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 66
 • Φύλο: Άντρας
 • Με ρόζους στα δάχτυλα
  • Προφίλ
  • leftezi
Απλά:
Με 5 Ευρώ το CD στα 1000 κομμάτια = 5.000 Ευρώ
Φτάνουν (minimum) για να πληρωθούν όλοι για τον κόπο τους. Αν το CD αξίζει, από εκεί και πέρα αρχίζουν τα κέρδη. Αν δεν αξίζει, τότε έκαναν τσάμπα κόπο (ας πρόσεχαν) και πολλά τους πέφτουν και τα 5 χιλιάρικα.
Όλοι οι επαγγελματίες δουλεύουν με ρίσκο, αυτοί δηλ. πρέπει να τα έχουν εξασφαλισμένα πριν αρχίσουν να δουλεύουν καλά - καλά;

Αλλά το σκεφτικό είναι: Κάνε μια χαζο-δουλειά, βάλ' το CD 20 Ευρώ και άμα πιάσουμε 1000 βλάκες μας φτάνουν και πάμε για άλλα.
Γι' αυτό γεμίσαμε σκουπίδια.
e-kapnisma.gr
Το φόρουμ για το ηλεκτρονικό κάπνισμα.

Αποσυνδεδεμένος chorrer

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 242
 • Φύλο: Άντρας
 • μπαααααα!!!
  • Προφίλ
  • Τζελέπης Δημήτρης- Ελληνοφωνο Ροκ
Θα μπορουσε να ηταν ακομα πιο απλο το θεμα......
Ας πουλουσαν φτηνα τα cd κι ας μανατζαριζαν μονοι τους (οι εταιριες) τους καλλιτεχνες.....ή ας επαιρναν ποσοστα απο τις συναυλιες.
Αν ειχαν μια τετοια πολιτικη, θα προσεχαν περισσοτερο ποιον προωθουν και ποιον οχι.....Τωρα το μονο που κανουν ειναι το να βγαζουν αρπαχτες, ηταν σιγουρο οτι ο κοσμος θα εψαχνε να βρει "φθηνοτερες' λυσεις για να αγορασει ενα δισκακι, που θα ειναι στην μοδα για κανα χρονο και μετα θα βγει κατι καινουργιο.
Επιπλεον, τωρα πια εφαρμοζουν και νεες πολιτικες, σε βαζουν να χρηματοδοτησεις μονος σου την παραγωγη κι αυτοι βαζουν μονο το label, δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχουν βαλει τοσο υψηλες τιμες για κατι που φτιαχνουν με σχεδον μηδενικο κοστος......
http://tzelepis.kithara.gr  ή http://music.kithara.gr/bands/89/<----- Για κοπιαστε να ακουσετε το θειο Μητσο!

Αποσυνδεδεμένος andy I

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 84
  • Προφίλ
Με την ευκαιρια της συζητησης θυμηθηκα τα λογια του Λ. Μαχαιριτσα: Ας βαλουν το cd στα 12 ευρω, με το βιβλιαρακι του, τους στιχους, φωτο μεσα, κλπ,κλπ αν ο αλλος ειναι τσιπης ας παρει το αντιγραφο με 5
Ημουν ibanezakias ...αλλα μου περασε...
εγινα epiphonakias..
ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ???

Αποσυνδεδεμένος kain

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 388
 • Φύλο: Άντρας
 • Still On The Road
  • Προφίλ
Πάρη να πουμε και του στραβου το δίκαιο..
μπορει για μας να ειναι πολλα 20-25Ε, ομως πρεπει να πληρωθει ο τραγουδιστης, οι μουσικοι, ο παραγωγος, ο ηχοληπτης, εξοπλισμος που χρησιμοποιηθηκε κτλ..
τα εξοδα δεν νομιζω να ειναι τοσο λιγα.. με έμφαση στο 'δεν νομίζω'

Φυσιολογικά, η τιμή του CD θα πρέπει να δικαιολογεί το κόστος παραγωγής. Είναι πάμπολλα τα παραδείγματα που αυτή η αναλογία προϊόντος/κόστους δεν ισχύει. Π.χ. υπάρχουν νέες κυκλοφορίες που κοστίζουν 12-13 Ε (συνήθως από μικρότερες εταιρείες και καλλιτέχνες "λιγότερο" φίρμες) και άλλες που κοστίζουν 20-25 Ε (από τις πολυεθνικές και για τις "μεγάλες" φίρμες). Επίσης, με την αύξηση των αριθμού αντιτύπων που πωλούνται, το κόστος ανά μονάδα (στο εργοστάσιο κοπής) πέφτει, όμως δεν έχω δει να συμβαίνει το ίδιο και στην τιμή του CD. Παρατηρείται μόνο όταν τα δισκοπωλεία γεμίζουν τα ράφια προσφορές (με κυκλοφορίες παλαιότερων ετών), με το κόστος να πέφτει ακόμα και στα 6-7 Ε. Διαφορές στην τιμή μπορούν να προκύψουν και από τα "παρελκόμενα" (π.χ. οι χάρτινες συσκευασίες κοστίζουν, αν δεν απατώμαι, περισσότερο από την κλασική πλαστική θήκη). Κοντολογίς, δεν πληρώνουμε ακριβώς ό,τι αγοράζουμε, τουλάχιστον όσον αφορά το "καθαρό" προϊόν.

Αποσυνδεδεμένος Zeppelin

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 749
 • Φύλο: Άντρας
 • Κοχλιωτός κριθαρένιος λαμπτήρας...
  • Προφίλ
Βασικά παιδιά η αγορά ενός δίσκου στην Ελλάδα μάλλον είναι πολυτέλεια...Δηλαδή σκεφτείτε τί μπορείς να κάνεις με 20 ευρώ, τη στιγμή που το cd σαν συσκευασία αυτό δεν σου προσφέρει τίποτα παραπάνω από ένα δισκάκι...
Βέβαια το περιεχόμενο είναι που μετράει αλλά καλό θα ήταν να υπήρχαν κ άλλα θέλγητρα!Πχ. διαθέτω όλη τη δισκογραφία των deep purple...Όμως περνώντας από το δισκάδικο βλέπω την 25th anniversary edition του Burn...Το αγοράζω γιατί είμαι φανατικός.Μέσα όμως έχει 40 σελίδες(!) βιβλιαράκι, φωτο, στίχους, bonus tracks κ δεν ξέρω εγώ τί άλλο.Χαλάλι!
Αγοράζω το cd του Ξυδούς, σε μια ευτελή χάρτινη συσκευασία, με ένα βιβλιαράκι 5 σελίδες,χωρίς τίποτα άλλο πάλι επειδή είμαι φανατικός.Η σύγκριση στο μυαλό μου αναπόφευκτη.Το καινούριο του cd το κατέβασα από το internet!
Δεν το επιδίωξα αλλά το έκανα για να γλιτώσω τα 20 ευρώ!
The world is full of kings and queens,
who will blind your eyes and steal your dreams,
IT'S HEAVEN AND HELL!

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
23 Απαντήσεις
5465 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10/06/05, 16:25
από Twix
13 Απαντήσεις
2965 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18/06/08, 17:12
από Arg0
52 Απαντήσεις
11591 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 06/12/08, 22:34
από Mrs Brightside
4 Απαντήσεις
1233 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 06/01/09, 15:35
από AtticanSky
5 Απαντήσεις
2412 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 03/01/09, 14:43
από BluesMe
10 Απαντήσεις
2719 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17/02/10, 20:32
από s.s.
6 Απαντήσεις
30045 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/01/11, 11:03
από Βραζίλης
31 Απαντήσεις
5495 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20/07/12, 20:16
από Καθόδιος (φλουτσ)
2 Απαντήσεις
1675 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 09/09/17, 12:45
από Ιππέας
0 Απαντήσεις
11230 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13/05/17, 23:27
από Guitar Fan