Αποστολέας Θέμα: Σκέψεις περι διαφημίσεων και λύσεων Δ-1 και Δ-2  (Αναγνώστηκε 3424 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dobluth

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 20
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Σε σχέση με τις απαιτησεις της ΑΕΠΙ σε συνδυασμο με το μονιμο προβλημα των εξόδων του site έχουν κατα τη γνώμη μου δημιουργηθεί νέα ζητήματα τα οποια θα προσπαθήσω να εξηγήσω παρακάτω (προκαταβολικά ζητώ συγνώμη για την ορθογραφία μου κ.λ.π.).

Το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η ΑΕΠΙ αλλά αυτοί που τη βάζουν να μας δημιουργεί προβλήματα.Η ΑΕΠΙ υπάρχει για να μπορεί να κατοχυρώσει κάποιος τα τραγούδια του και να μην μπορεί να τα κλέψει και εκμεταλλευτεί κανείς. Εδώ όμως δεν τα κλέβουμε (όπου γνωρίζουμε αναφέρουμε τους δημιουργούς) και δεν τα εκμεταλλευόμαστε γιατί δεν βγάζει ΚΑΝΕΙΣ κάποιο κέρδος απο τo site(εμεσα βγάζει κερδος η εταιρία που πουλάει το χώρο της στο Internet). Η ΑΕΠΙ ουσιαστικά δεν νομίζω ότι έχει καποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα λογικά το έχουν οι όποιοι ΝΑΚΕΣ και μάλλον αυτοί βρίσκονται απο πίσω (όπως έχουν υποψιαστει πολλοι σε άλλες συζητήσεις)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.
Το θεωρείτε σωστό να μπούνε διαφημίσεις; Το θεωρείτε δικαιολογημένο;

Εγώ απαντώ ΟΧΙ και στις δυο ερωτήσεις.
Όπως είδα τα πράγματα αυτά τα χρόνια το site βασίζεται πρώτων στο μεράκι της αγίας τριάδας και δεύτερον στο μεράκι και συμμετοχή όλων μας (με το να στέλνουμε τραγούδια, να λέμε για τη σελίδα σε φίλους/ες οπότε αυτό να μεγαλώνει κ.λ.π.).

Η συμμετοχή αυτή μέχρι τώρα ήταν πραγματικά εθελοντική (σε αντιδιαστολή με τον εθελοντισμό της Ολυμπιάδας).Οι εθελοντές-συμμετέχοντες δεν έχουν κάποιο προσωπικό (ιδιοτελές) όφελος. Που κολλάω με τις διαφημίσεις;
Δε θέλω να δω διαφημίσεις πουθενά γιατί τότε εμπορουματοποιείται η σχέση των εθελοντών/συμμετέχοντων του site. Αν μπει διαφήμιση από το τάδε ωδείο/βιβλιοπολείο/εκδοτικό οίκο(π.χ. Νάκας) είναι σαν να λέμε: "διαφημηστείτε σε μας γιατί στο site μπαίνει πολύς κόσμος για να δει συγχορδίες, να κουβεντιάσει, να κάνει φίλους κ.λ.π. οπότε όλο και κάποιον πελάτη θα τσιμπήσετε".

Θα μου πείτε κάτσε ρε dobluth (γιάννης για τον έξω κόσμο) πέρα από το θέμα με την ΑΕΠΙ το site έχει έξοδα τα οποία δε γίνεται να πληρώνει μόνο η τριάδα και θα έχετε δίκιο. Απαντώ όμως ότι αν πραγματικά αγαπάνε κάποιοι από μας αυτό που έχει δημιουργηθεί και μπορούνε ας το δείξουν και στην πράξη.

Εγώ προσωπικά δεν έχω προσφέρει και πολλά στο site. 2 τραγούδια με συγχορδίες (άλλα 2 με μόνο στίχους που έστειλα σήμερα) και έχω εκφράσει απόψεις μου κατα καιρούς για βελτίωση της σελίδας. Μπορώ όμως να προσφέρω με άλλους τρόπους:
Αυτά τα Χριστούγεννα τα πέρασα βαρετά μέχρι αηδίας.Αυτό όμως είχε το πλεονέκτημα ότι τώρα μου περισσεύει ένα ποσό (100 ευρώ) το οποίο μπορώ και θέλω να το προσφέρω για τα λειτουργικά έξοδα. Τη στιγμή που γράφω αυτά υπάρχουν 1780 μέλη. Σίγουρα πάρα πολλά από αυτά είναι διπλοεγραφές ή περαστικοί αλλά ο αριθμός των ενεργών μελών παραμένει μεγάλος. Αν εγώ λοιπόν δίνω εκατό τώρα, ο Α δώσει 10 ο Β 30 κ.ο.κ. φαντάζομαι ότι θα μπορούμε να καλύψουμε τα όποια λειτουργικά έξοδα. Στην τελική μπορούμε να το δοκιμάσουμε.

Αν παρά τα όσα έχει εκφράσει πάρα πολύς κόσμος πάλι δεν μπορούν να βγουν τα λειτουργικά έξοδα, τότε τι να πω... Ας κλείσει το σαιτ. Διασκευάζοντας μια γνωστή φράση, έχουμε το σαιτ που μας αξίζει. Αν όλοι λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν αλλά δε βοηθά κανείς τότε δε μας αξίζει αυτο το σαιτ.

Λύσεις Δ-1 και Δ-2
Στις προτάσεις για membership δημιουργούνται νέα ζητήματα
Πρώτον υπάρχει κόσμος που είτε λόγω απόστασης είτε λόγω ηλικίας δεν μπορεί να πληρώσει για να κατεβάζει τραγούδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Tasoulis που σε άλλο θέμα ("Κακά μαντάτα...") μας λέει ότι ειναι δεκαπέντε χρονών και μένει Σαουδική Αραβία. Με ποιο δικαίωμα κάποιο-ες έμεσα του λένε να παει να γ****** και τον αποκλείουν από τη συνέχεια; Κάποιος αποκάλεσε τη σελίδα "στέκι" και κάποιος άλλος "βιβλιοθήκη τραγουδιών". Αυτοί οι όροι δεν ταιριάζουν με όρια ηλικίας και με οικονομικούς διαχωρισμούς.

συνεχίζεται...
Αυτό που μας λείπει δεν υπάρχει πουθενά

Αποσυνδεδεμένος dobluth

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 20
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
...συνέχεια από πριν

Δεύτερο και ίσως βασικότερο είναι ότι τα τραγούδια αυτά ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ οπότε δεν είναι δυνατό να απαιτούνται λεφτά για να έχει κάποιος πρόσβαση σε αυτά.

Εγώ τα τραγούδια που ανέβασα δεν τα ανέβασα για να έχει πρόσβαση σε αυτά όποιο  μέλος πληρώνει. Τα ανέβασα γιατί εγώ τα αγαπούσα, θεωρούσα ότι είχαν κάτι να πουν και ήθελα να τα κάνω προσβάσιμα στους πάντες.Ήθελα εκεί που μπαίνει κάποιος στον Άσιμο να κατεβάσει το γνωστό τραγούδι "Μπαγάσας" να δει και το "Παράτα Τα" και το "Δε πα να μας Χτυπάν" και από εκεί ίσως να ενδιαφερθεί να γνωρίσει έναν άλλον Άσιμο.

Από την άλλη υπάρχει η ΑΕΠΙ που λέει ότι για να κατεβάζουμε τραγούδια πρέπει να πληρώσουμε. Ουσιαστικά μας ζητάει να πληρώσουμε για τους στίχους μια και δεν έχουμε ολοκληρωμένες παρτιτούρες ενώ και οι συγχορδίες που βάζουμε είναι η δικιά μας ακουστική προσέγγιση και δεν ανταποκρίνεται κατ' ανάγκη στην πραγματικότητα.

Κατα τη γνώμη μου η ιδανική νόμιμη λύση είναι αυτό που ετοιμάζουν τα παιδιά με τις τελίτσες αντί για ολοκληρωμένους στίχους. Το να υπάρχουν όλοι οι στίχοι είναι μια ευκολία αλλά όχι το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι οι συγχορδίες τις κιθάρας. Τους στίχους μπορούμε να τους βρούμε και με άλλους τρόπους.  Είτε από άλλες σελίδες είτε μόνοι μας (όπως έχει ξαναειπωθεί με τη μορφή που έχουν τα τραγούδια εδώ πρέπει να τα ξέρει κάποιος για να τα παίξει στην κιθάρα). Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει ακριβώς πως πάει σε κάποιο σημείο ενός τραγουδιού ο στίχος μπορεί να ρωτάει στο forum. Αυτο είμαι σίγουρος ότι δεν αντιτίθεται στην ΑΕΠΙ.

Για τις συγχορδίες που υπάρχουν στο σαιτ δε γίνεται (με το προσχημα της ΑΕΠΙ) να ζητιούνται λεφτά. Τα τραγούδια ανήκουν μεν στους δημιουργούς τους η μορφή τους όμως που βλέπουμε εδώ είναι προΐόν του κόπου των εθελοντών/συμμετέχοντων. Θα ερωτηθεί ο καθένας που έχει ανεβάσει τραγούδια αν θέλει ο κόπος του να υπάρχει σε ένα συνδρομητικό σαιτ; ΟΧΙ για δύο λόγους. Δεν είναι δυνατό τώρα πια να ερωτηθούν όλοι, και δεύτερον ακόμα και αν πω εγώ όχι και αφαιρεθούν π.χ. τα 2 τραγούδια του Άσιμου θα βρεθεί κάποιος Α ή Β που θα τα ξανανεβάσει. Μου φαίνεται αδιανόητο να πληρώνει κάποιος για να δει δύο αναρχικά τραγούδια του Άσιμου όπως και μου φαίνεται αδιανόητο να πληρώνει κάποιος για τραγούδια που τα έχουμε πάρει από κάποιο άλλο σαΐτ (όπως το www.punk.gr).

Να το εξηγήσω αλλιώς. Μπορώ να δικαιολογήσω (όχι όμως και να αποδεχτώ απαραίτητα) μέχρι ένα σημείο τον π.χ. Νέο Κιθαρωδό να ζητάει φράγκα για την ΑΕΠΙ για να δούμε τα τραγούδια που αυτός έχει κάτσει και έχει γράψει τις συγχορδίες αλλά δε γίνεται αύριο μεθαύριο να αποφασιστεί από κάποιους ότι πρέπει να γίνουμε συνδρομητές για να δούμε τα τραγούδια που έχει κατεβάσει ο υπόλοιπος κόσμος. Το site έχει ξεφύγει κατα κάποιο τρόπο από τα όρια αυτών που το ξεκινήσανε (το οποίο είναι κάτι πολύ καλό) και ΔΕΝ πρέπει να περιοριστεί στα όρια κάποιον μελών-συνδρομητών.

Τελειώνοντας να επανέλθω στο θέμα των φράγκων. Εμένα όπως είπα και πιο πριν, αυτή τη στιγμή μου "περισσεύουν" 100 ευρώ. Αν μου εγγυάστε ότι δε θα μπουν διαφημίσεις και ότι το σαΐτ δε θα μετατραπει σε συνδρομητικό, να βρεθούμε να σας τα δώσω για να συνησφέρω και 'γω στα έξοδα.Μένω Αθήνα οπότε είναι εφικτό και θέμα εμπιστοσύνης  από την πλευρά μου δεν υπάρχει (οτι και καλά μπορεί να μου τα φάτε). Αν από την άλλη μπει membership με πληρωμή δεν περιμένω να αφαιρέσετε τα τραγούδια που "πρόσφερα" (ούτως ή άλλως δεν υπάρχει και νόημα όπως εξήγησα παραπάνω) αλλά θα έχω μετανιώση και θα ντρέπομαι ακόμα και γιαυτή την ελάχιστη συμμετοχή μου.

Αυτά...  προς το παρόν

ΥΓ. Γεια όσους έχουν καταφέρει να αντέξουν να διαβάσουν ως εδώ.  :)
Sorry για τη μακροσκελή ανάλυση των σκέψεών μου. Είχα σκοπό να τα γράψω και να τα στείλω με email σε κάποιο από τα παιδιά αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να βοηθήσουν στους διαλόγους που έχουν αρχίσει σχετικά με τα προβλήμτα που έχουν παρουσιαστεί (ΑΕΠΙ) ή συνεχίζουν να υπάρχουν (λειτουργικά έξοδα).
Οι όποιες αναφορές σε usernames είναι μόνο παραδείγματα και γίνονται με κάθε καλή διάθεση. Ούτε έχω κάποιο πρόβλημα με όσους έχουν αντίθετες προτάσεις (Δ1/Δ2). Ήθελα απλώς να συνισφαίρω και γω σε έναν διάλογο μεσω του οποίου μπορεί να προταθεί και κάτι διαφορετικό από τα προαναφερθέντα.
Ίσως μια μέση λύση είναι να υπάρχει ένα συνδρομητικό σάιτ και παράλληλα ένα μερικώς λογοκριμένο αλλά ελεύθερο για όλους-ες αντίγραφό του.
Τα μέλη τώρα έχουν φτάσει τα 1782.

Αυτό που μας λείπει δεν υπάρχει πουθενά

Αποσυνδεδεμένος Θοδωρής

 • Κιθαροσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1703
 • Φύλο: Άντρας
 • ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Προφίλ
Καλό θα ήταν όλες αυτές οι απόψεις που αναφέρονται στο ίδιο πρόβλημα να υπάρχουν σε μία συζήτηση για να μπορούν όλοι πιό εύκολα να λένε τις προτάσεις τους και να βγαίνουν καλλίτερα συμπεράσματα .

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
1769 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27/11/08, 19:36
από ΧΩΡΙΑΤΗΣ
6 Απαντήσεις
2045 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26/01/09, 05:02
από norway
10 Απαντήσεις
2330 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27/03/09, 13:24
από ΧΩΡΙΑΤΗΣ
7 Απαντήσεις
1657 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/06/09, 00:10
από ilianthos-Kanlis
5 Απαντήσεις
1461 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 08/08/09, 01:27
από ΧΩΡΙΑΤΗΣ
3 Απαντήσεις
1141 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12/02/11, 04:11
από hugegou
0 Απαντήσεις
790 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25/02/12, 09:11
από diji grampsas
0 Απαντήσεις
1384 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 04/01/18, 13:31
από diji grampsas
0 Απαντήσεις
1282 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30/08/18, 00:06
από ΠΟΙΟΣ
0 Απαντήσεις
2989 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31/08/18, 15:00
από ΠΟΙΟΣ