Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
Σύνολο ψηφοφόρων: 18
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δυστυχώς πιστεύω ότι τον εθελοντισμό τον έχουν ανάγει γενικώς σε αξία και προσπαθούν μέσω αυτού να τη βγάλουν τζάμπα με όπλο τη γνωστή καραμέλλα της εκάστοτε συλλογικής ευθύνης. Καταλαβαίνω τον εθελοντισμό των γιατρών χωρίς σύνορα και άλλων παρόμοιων οργανώσεων, όπου κάποιοι θέτουν ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους, αλλά δεν καταλαβαίνω τον εθελοντισμό όπως τον περιγράφει ο Chris ή όπως είναι σε μουσεία και αρχαιολογικές υπηρεσίες, όπου υπάρχουν ένα σωρό παιδιά σαν κι εμένα (αρχαιολόγοι, ιστορικοί, ιστορικοί τέχνης και τα συναφή) που ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά κι αυτοί σου λένε ότι μόνιμοι είναι μόνο οι διοικητικοί (οι δικοί, οι βολεμένοι) κι αν ενδιαφέρεσαι να πας εθελοντικά: Ε, ΟΧΙ! Του πού**η, δηλαδή, αλλά όσο κι αν αγαπάω την επιστήμη μου, δεν είμαι διατεθειμένος να τη χαρίσω σ'ένα κράτος-τζαμπατζή το οποίο δεν αναγνωρίζει τους αγώνες που έκανα για να φτάσω εδώ που είμαι και δε μου προσφέρει καν τα μέσα για την επιβίωση.
Σε κάποιο άλλο θέμα, σχετικά με τις φωτιές στην Πάρνηθα και την κρατική αναλγησία/ραθυμία είχα γράψει μεταξύ άλλων τα εξής:Παράθεση από: Salinas στις 02/07/07, 10:33Δυστυχώς πιστεύω ότι τον εθελοντισμό τον έχουν ανάγει γενικώς σε αξία και προσπαθούν μέσω αυτού να τη βγάλουν τζάμπα με όπλο τη γνωστή καραμέλλα της εκάστοτε συλλογικής ευθύνης. Καταλαβαίνω τον εθελοντισμό των γιατρών χωρίς σύνορα και άλλων παρόμοιων οργανώσεων, όπου κάποιοι θέτουν ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους, αλλά δεν καταλαβαίνω τον εθελοντισμό όπως τον περιγράφει ο Chris ή όπως είναι σε μουσεία και αρχαιολογικές υπηρεσίες, όπου υπάρχουν ένα σωρό παιδιά σαν κι εμένα (αρχαιολόγοι, ιστορικοί, ιστορικοί τέχνης και τα συναφή) που ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά κι αυτοί σου λένε ότι μόνιμοι είναι μόνο οι διοικητικοί (οι δικοί, οι βολεμένοι) κι αν ενδιαφέρεσαι να πας εθελοντικά: Ε, ΟΧΙ! Του πού**η, δηλαδή, αλλά όσο κι αν αγαπάω την επιστήμη μου, δεν είμαι διατεθειμένος να τη χαρίσω σ'ένα κράτος-τζαμπατζή το οποίο δεν αναγνωρίζει τους αγώνες που έκανα για να φτάσω εδώ που είμαι και δε μου προσφέρει καν τα μέσα για την επιβίωση.Σήμερα βλέπω διαφημίσεις για εθελοντική προσφορά στον τουρισμό: Δηλαδή αντί να στελεχώσουμε κατάλληλα τις υπηρεσίες μας, ανάγουμε και τον τουρισμό (τις διακοπές του Άγγλου, Γάλλου, Ιταλού, Γερμανού) σε εθνικό ζήτημα και παμε να τη βγάλουμε για άλλη μια φορά κούτρα επαφιέμενοι στο πάτριο αίσθημα του Ρωμιού; Έλεος: προτιμώ το αμερικάνικο μοντέλο όπου πληρώνεις ακόμα και για να περάσεις απέναντι μια γέφυρα, αλλά με την εγγύηση ότι η γέφυρα λειτουργεί. Κι επίσης τι σοΐ εθελοντισμός είναι ο κατ'εντολήν (και δη κρατική) εθελοντισμός; Εθελοντισμός σημαίνει (αν δεν απατώμαι) ότι κάνω κάτι από δική μου προαίρεση κι όχι με παρακίνηση. Τόσο λάθος είμαι τελικά;
Καλα εδω που τα λεμε ο τουρισμος ειναι εθνικο μας ζητημα αφου ουσιαστικα ειναι το μονο "προιον" που εξαγει η Ελλαδα.Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα,βρηκαν τωρα τον εθελοντισμο για να τη βγαζουνε τζαμπα και να τσεπωνουν ακομα περισσοτερα!
Άν δεν υπήρχαν εθελοντές δεν θα μπορούσαν να σταθούν οι οικολογικές οργανώσεις (βλέπε Greenpeace!) , και άλλες τέτοιες μη κυβερνητικές οργανώσεις που συνεπάγονται σε ομάδες πίεσης! Άλλο η εθελοντική εργασία, δηλαδή το να δουλεύεις πχ σε μια εταιρεία αμισθί, και πολύ άλλο ( ) το να είσαι εθελοντής σε μια οργάνωση! Η εκμετάλλευση ισχύει για το πρώτο αλλά με κανέναν θεό δεν ισχύει στο δεύτερο!! Ας μην συγχέουμε τα είδη του εθελοντισμού!!! Αλλά και πάλι με την κατασταση που βρίσκεται το ελληνικό κράτος σήμερα, αν σταματούσε ο εθελοντισμός, δεν θα διεκπεραιωνώταν καμία δουλειά....! Οπότε πρέπει να το πάρουμε απόφαση!! Ή αλλάζουμε κράτος (με την έννοια της κυβέρνησης) και προπάντων αλλάζουμε μυαλά ή καθόμαστε και την τρώμε αμισθί!!!
Νομίζω το κατακριτέο σε αυτή τη συζήτηση είναι κυβερνητικές διοργανώσεις τύπου Ολυμπιακοί Αγώνες, ή οι το όλο τουριστικό concept κατα τα οποία κληθήκαν άτομα για να διεκπαιρεώσουν εθελοντική εργασία εκεί που έπρεπε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας...
προάγοντας την ποιότητα ζωής για τους άλλους, χωρίς αυτό που κάνει να περιορίζει το ίδιο αυτό δικάιωμα των άλλων.
Ξεκίνησε από kefalonitis 7 « 1 2 » Ερμηνευτές, δημιουργοί, τραγούδια, δίσκοι
Ξεκίνησε από Ashcroft « 1 2 » Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από darth puppy Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από john_skylos Εφέ
Ξεκίνησε από Raz « 1 2 ... 38 39 » Κιθάρα - Μάρκες και τύποι
Ξεκίνησε από Pandemonium Εφέ
Ξεκίνησε από Nikos Les Paul Χορδές, πένες, αξεσουάρ
Ξεκίνησε από petros1992 « 1 2 3 4 5 » Κιθάρα - Μάρκες και τύποι
Ξεκίνησε από SirBlackBass Μπάσο
Ξεκίνησε από let me know 796 « 1 2 » Μουσικά νέα και συζητήσεις