Αποστολέας Θέμα: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»  (Αναγνώστηκε 11434 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Μακεδονία, 5 Μαρτίου 2009 μ.Χ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝ ΜΙΛΛΕΡ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ


Μοιάζει με σκηνή από κινηματογραφική ταινία, αλλά είναι πραγματικός εφιάλτης:
το Κυβερνητικό Μέγαρο των Σφετεριστών της Μακεδονίας μας, ντυμένο με …«παρελθόν»

Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»!

Ειδικότερα, ο διάσημος Καθηγητής, με αφορμή προκλητικό άρθρο του Δημοσιογράφου Matthew Brunwasser για τα Σκόπια, υπό τον τίτλο «Letter From Macedonia: Owning Alexander», που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο τεύχος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του καταξιωμένου αμερικανικού περιοδικού «Archaeology», ανατρέπει με γραπτή επιστολή του το «θεμελιώδες ιδεολόγημα» των Σκοπίων, τεκμηριώνοντας πως η περιοχή εκείνη ήταν η Παιονία και πως δεν έχουν δικαίωμα άρα οι σημερινοί Σκοπιανοί κάτοικοί της, να αποκαλούν το κράτος τους «Μακεδονία», αλλά ούτε και τους εαυτούς τους «Μακεδόνες», όπως δεν μπορούν να το κάνουν λόγου χάρη και «οι Αιγύπτιοι»!


https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #1 στις: 17/03/09, 10:16 »
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΠΑΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ …«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!
Συγκεκριμένα, γράφει κατά λέξη ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής προς τον Εκδότη του Archaeology:

«Ανοίγοντας σήμερα το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου του περιοδικού Archaeology, ανέτρεξα με ενδιαφέρον στο «Γράμμα από τη Μακεδονία», και διαπίστωσα ότι στην πραγματικότητα ήταν ένα γράμμα από την Παιονία – περιοχή βόρεια του όρους Βαρνούς και του όρους Όρβηλος. Η περιγραφή του Livy για τη δημιουργία της ρωμαϊκής επαρχίας της Μακεδονίας (45.29.7 και 12) κάνει σαφές ότι οι Παίονες ζούσαν βόρεια των εν λόγω βουνών, (τα οποία σήμερα αποτελούν γεωγραφικά τα φυσικά όρια της Ελλάδας) και νότια της Δαρδανίας, που σήμερα βρίσκεται το Κόσοβο.

Κατά το Στράβωνα (7.τμ.4) είναι ακόμη περισσότερο σαφές να λεχθεί, ότι η Παιονία βρισκόταν βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη δίοδος από την μία στην άλλη περιοχή ήταν (και παραμένει σήμερα) η διάβαση μέσω του στενού περάσματος του Αξιού ποταμού (ή Βαρδάρη). Με άλλα λόγια η περιοχή την οποία περιγράφει ο Matthew Brunwasser στο άρθρο του “Owning Alexander”, ήταν στην αρχαιότητα η Παιονία.

Αν και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εκείνοι υποτάχτηκαν στον Φίλιππο τον Β΄, πατέρα του Αλεξάνδρου το 359 π.Χ. (Διόδωρος Σικελός 16.4.2), δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και ποτέ δεν έζησαν στη Μακεδονία. Πραγματικά, ο Δημοσθένης (Ολυνθιακός 1.230), μας λέγει ότι είχαν σκλαβωθεί από τον Μακεδόνα Φίλιππο και σαφώς κατά συνέπεια δεν ήταν Μακεδόνες. Ο Ισοκράτης (5.23) σημειώνει τα ίδια. Ομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποτάχτηκαν από τον Αλέξανδρο, ήταν υπό μακεδονική μεν διοίκηση, συμπεριλαμβανομένης και της Κλεοπάτρας, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομαζόταν Μακεδονία (και από όσα γνωρίζω δεν επιζητεί αυτή την ονομασία σήμερα).


ΠΑΙΟΝΕΣ ΕΣΤΩ, “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ” ΠΟΤΕ!
Βεβαίως (συνεχίζει ο Καθηγητής), όπως μας λέει ο Θουκυδίδης (2.99), οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει «μία στενή λωρίδα της Παιονίας, που εκτείνεται από το εσωτερικό μέχρι την Πέλλα και τη θάλασσα, κατά μήκος του Αξιού ποταμού. Θα ήταν ίσως κατανοητό εάν οι σημερινοί κάτοικοι της δημοκρατίας των Σκοπίων ονόμαζαν τους εαυτούς τους Παίονες και θεωρούσαν ότι τους ανήκει η περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης. Αλλά γιατί, αντίθετα, προσπαθούν οι σημερινοί κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας να ονομάζονται Μακεδόνες και η περιοχή τους Μακεδονία;


https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #2 στις: 17/03/09, 10:17 »
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ!
O κ. Brunwasser, (Σ.55) αναφέρεται στους Ελληνικούς ισχυρισμούς, ότι η στάση αυτή αποτελεί «ένδειξη διεκδικήσεων Ελληνικών εδαφών» και επισημαίνει ότι «η βόρεια περιοχή της Ελλάδας, ονομάζεται επίσης Μακεδονία». Αφήνοντας κατά μέρος ότι αυτή η βόρεια περιοχή της Ελλάδας ονομάζεται συνεχώς Μακεδονία για περισσότερα από 2500 χρόνια, (βλέπε μεταξύ άλλων και Ηρόδοτος 5.17 – 7.128 και αλλού) η πλέον σύγχρονη Ιστορία καταδεικνύει ότι οι Ελληνικές ανησυχίες είναι νόμιμες.
Ενδεικτικά σημειώνεται ότι Χάρτης που εκτύπωσαν τα Σκόπια το 1992 (Εικόνα 1) δείχνει καθαρά την διεκδίκηση, ότι η Μακεδονία εκτείνεται από εκεί, μέχρι το όρος Όλυμπος, προς νότον, συγχωνεύοντας έτσι τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και Μακεδονίας σε μία ενότητα.
Η ίδια διεκδίκηση είναι διακριτή και σε χαρτονόμισμα τράπεζας της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, που δείχνει ως ένα από τα Μνημεία της τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην Ελλάδα (Εικόνα 2). Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα ημερολογίων, χριστουγεννιάτικων καρτών, αυτοκόλλητων για αυτοκίνητα κτλ, με τις ίδιες διεκδικήσεις.
ΣΕ ΠΟΙΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΠΗΓΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ;
Ο κ. Brunwasser έχει επί πλέον αναδείξει συμφωνώντας, (International Herald Tribune 10-1-2008), εργασία του «Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών 16:9» που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (16:9), κατά την οποία ένας Μακεδόνας παρουσιάστηκε στον Απόστολο Παύλο, παρακαλώντας τον «Έλα στη Μακεδονία να μας βοηθήσεις». Σε ποίες περιοχές της Μακεδονίας πήγε ο Απόστολος Παύλος; Πήγε στη Νεάπολη (Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στη Απολλωνία, στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια (Πράξεις 16:11-17:10). Όλες αυτές οι περιοχές αποτελούν την ιστορική Μακεδονία και καμία δεν βρίσκεται στην Παιονία. Τι είδους απαίτηση εγείρεται από ένα Ινστιτούτο των Σκοπίων, που αναφέρεται σε περιγραφή της αρχαίας Μακεδονίας και στη σημερινή περιοχή της σημερινής βόρειας Ελλάδας;


“Η ΜΕΓΑΛΗ …ΦΛΩΡΙΔΑ”
Δεν ξέρω τι θα συμπεραίναμε, εάν ένα μεγάλο νησί κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές των ΗΠΑ άρχιζε να αυτοαποκαλείται Φλώριδα και εμφάνιζε σε χαρτονομίσματά του εικόνες της από το Disney World, ενώ παράλληλα κυκλοφορούσε χάρτες που θα παρουσίαζαν τη “Μεγάλη Φλώριδα”!


https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #3 στις: 17/03/09, 10:17 »
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΤΕΤΤΙΝΙΟΥΣ,1944
Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι είχε στο μυαλό του ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinious, όταν στις 26 Δεκεμβρίου 1944 έγραφε [Πηγή: U.S. State Department, Foreign Relations vol viii, Washington, D.C., Circular Airgram (868.014/26Dec.1944)]:
“Το Υπουργείο (Εξωτερικών) σημείωσε με σημαντικό ενδιαφέρον αυξανόμενες προπαγανδιστικές διαδόσεις και ημιεπίσημες δηλώσεις υπέρ μιας αυτόνομης Μακεδονίας, που προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης και από Γιουγκοσλαβικές πηγές παρτιζάνων και άλλων, με την πρόθεση να συμπεριληφθούν και ελληνικές περιοχές στο υπό διαμόρφωση κράτος. Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού «κράτους», Μακεδονικής «πατρίδας» ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει με τη σημερινή της επανεμφάνιση σε μια πιθανή συγκάλυψη επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας.”


ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ!
Ο κάτοικος Βουλγαρίας κ. Brunwasser αναφέρει στη συνεχεία (συνεχίζει πάντα στην Επιστολή του ο Καθηγητής), με έκδηλη καταφρόνηση, ότι η Ελλάδα ισχυρίζεται πως ο “Αλέξανδρος Γ΄, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι .....Έλληνας”. Αυτή η στάση με περιπλέκει. Τι “διεκδίκηση” υπάρχει;

Ο προ-προ-πάππος του Αλεξάνδρου, ο Αλέξανδρος Α΄ είχε πιστοποιηθεί ως Έλληνας στην Ολυμπία και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της ιστορίας: “Συμβαίνει να γνωρίζω ότι [οι πρόγονοι του Αλεξάνδρου] είναι Έλληνες” (Ηρόδοτος 5.22)

Ο πατέρας του Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος, είχε νικήσει σε διάφορα ιππευτικά αθλήματα στην Ολυμπία και τους Δελφούς (Πλούταρχος, Αλέξανδρος 4.9; Ηθικά 105A), που αποτελούν τα πλέον Ελληνικά από όλα τα Ιερά της αρχαίας Ελλάδας, στα οποία

Γραμμένα με ελληνικά γράμματα, 2.300 χρόνια πριν, πιστοποιούν αδιαμφισβήτητα την ελληνικότητα των Μακεδόνων και της Μακεδονίας, που με τον Αλέξανδρο τον Α΄ έσωσε στις Πλαταιές την Ελλάδα, με τον Φίλιππο ετοίμασε το όραμα και το στράτευμα και με τον Αλέξανδρο Γ΄ τον Μέγα, πέτυχε την κατάλυση της απέραντης και πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας, στο όνομα όλων των Ελλήνων δεν ήταν επιτρεπτή η συμμετοχή μη Ελλήνων σε αγώνες. Εάν ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, δεν ήταν επίσης και ο γιός του Αλέξανδρος Έλληνας;
Γραμμένα με ελληνικά γράμματα, 2.300 χρόνια πριν, πιστοποιούν αδιαμφισβήτητα την ελληνικότητα των Μακεδόνων και της Μακεδονίας, που με τον Αλέξανδρο τον Α΄ έσωσε στις Πλαταιές την Ελλάδα, με τον Φίλιππο ετοίμασε το όραμα και το στράτευμα και με τον Αλέξανδρο Γ΄ τον Μέγα, πέτυχε την κατάλυση της απέραντης και πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας, στο όνομα όλων των Ελλήνων
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Ο Ευριπίδης, ο οποίος πέθανε και ετάφη στη Μακεδονία (Θουκυδίδης apud Pal. Anth. 7.45; Παυσανίας 1.2.2; Διόδωρος ο Σικελός 13.103), έγραψε το έργο Αρχέλαος, προς τιμή τού προγόνου του Αλεξάνδρου, στη Σλαβική γλώσσα;
Όταν έγραψε τις Βάκχες, ευρισκόμενος στην Αυλή του Αρχέλαου, δεν το έγραψε στα Ελληνικά, όπως έχει διασωθεί μέχρι τις ημέρες μας;
Μήπως πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Ευριπίδης ήταν «Μακεδόνας», που έγραφε στα Σλαβικά (σε μια εποχή που αυτή η γλώσσα δεν υπήρχε) και μετά τα έργα του μεταφράστηκαν στα Ελληνικά;


https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #4 στις: 17/03/09, 10:19 »
ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;
Ποια ήταν η γλώσσα στην οποία ο Αριστοτέλης δίδασκε τον Αλέξανδρο;
Ποια γλώσσα μετέφερε ο Αλέξανδρος στις εκστρατείες του στην Ανατολή;
Γιατί έχουμε σήμερα αρχαίες επιγραφές στην Ελληνική, σε πόλεις που ίδρυσε ο Αλέξανδρος, φθάνοντας μέχρι το Αφγανιστάν, και όχι στη Σλαβική;
Γιατί η Ελληνική επικράτησε παντού στην Αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου, εάν αυτός ήταν πραγματικά όχι Έλληνας αλλά “Μακεδόνας”; (σ.σ. εν. εθνικά “Μακεδόνας”)
Γιατί η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στην Ελληνική και όχι στη Σλαβική;


Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΛΑΒΙΚΑ
Στη σελίδα 57 της αποκαλούμενης «Επιστολής από τη Μακεδονία», υπάρχει φωτογραφία
του συγγραφέα, που στέκεται μπροστά από “μπρούτζινο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη Πριλέπ”. Το άγαλμα είναι έκδηλα σύγχρονης κατασκευής, αλλά το ερώτημα είναι εάν Αλέξανδρος θα μπορούσε να διαβάσει την επιγραφή που φέρει στη Σλαβική γλώσσα, κάτω από τα πόδια του. Με την δεδομένη ιστορικά μεταγενέστερη ανάπτυξη της Σλαβικής σε σχέση με την Ελληνική γλώσσα, η απάντηση είναι προφανής.


“ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ” ΤΟΥ MATTHEW BRUNWASSER
Παρά το ότι είναι καλοδεχούμενη η αναφορά του κ. Brunwasser σε αρχαιολογικά θέματα της Παιονίας, η εκ μέρους του υιοθέτηση και η προβολή συγχρόνων πολιτικών επιδιώξεων των κατοίκων της ως προς την χρήση της ονομασίας Μακεδονία, δεν είναι μόνο μη καλοδεχούμενη, αλλά αποτελεί παροχή κακών υπηρεσιών προς τους αναγνώστες του περιοδικού Archaeology, οι οποίοι φαντάζομαι ότι ενδιαφέρονται για ιστορικές αλήθειες. Αλλά τότε, η απόφαση εκ μέρους του περιοδικού Archaeology – ενός εντύπου του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ - για την διάδοση αυτής της ιστορικής ανοησίας, αποτελεί εγχείρημα σε βάρος της αξιοπιστίας του.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ
Ας λεχθεί ακόμη μία φορά: Η περιοχή της αρχαίας Παιονίας, ήταν μέρος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, όπως ήταν επίσης η Έφεσος, η Τύρος, η Παλαιστίνη, η Μέμφις, η Βαβυλώνα, τα Τάξιλαe και δωδεκάδες ακόμη. Όλες αυτές είχαν γίνει «Μακεδονικές» για μία περίοδο, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν ποτέ η «Μακεδονία».


“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Ας μου επιτραπεί να περατώσω αυτή τη επεξήγηση κάνοντας μία πρόταση, για την επίλυση του ερωτήματος της σύγχρονης χρήσεως της ονομασίας «Μακεδονία». Η Ελλάδα πρέπει να προσαρτήσει την Παιονία, όπως έκανε ο Φίλιππος Β΄ το 359 π.Χ. Αυτό θα φαινόταν αποδεκτό από τους σύγχρονους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, δεδομένου ότι ισχυρίζονται πως είναι Ελληνική, ενστερνιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας και του πλέον διάσημου τέκνου της. Τότε οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της νέας Ελληνικής περιοχής, θα μπορούσαν να ασχοληθούν να μάθουν, να μιλούν και να γράφουν Ελληνικά, ας ελπίσουμε τόσο καλά, όσο τα ήξερε και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ειλικρινώς,

Stephen G. Miller, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Berkley, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Υ.Γ. Για μία πληρέστερη εξέταση αρχαίων αποδείξεων περί της Παιoνίας, βλέπε I. L. Merker, “The Ancient Kingdom of Paionia,” Balkan Studies 6 (1965) 35-54

Κοινοποίηση:
C. Brian Rose, President, Archaeological Institute of America
Hillary Rodham Clinton, Secretary of State of the United States of America
Dora Bakoyiannis, Minister of Foreign Affairs of Greece
Antonis Samaras, Minister of Culture of Greece
Olli Rehn, European Commissioner for Enlargement
Erik Meijer, Member, European Parliament »


> Η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, συγχαίρει τον ευαίσθητο Αμερικανό Καθηγητή κ. Μίλλερ και καλεί όλες τις ανά τον κόσμο Ελληνικές Οργανώσεις και τα ΜΜΕ, καθώς και τις διπλωματικές μας αποστολές, να αξιοποιήσουν άμεσα αυτή την διάσημη τίμια πένα!

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, με τα Υπουργεία Εξωτερικών, Πολιτισμού, Τουρισμού και Μακεδονίας-Θράκης, να εκτυπώσουν και να διανείμουν σε όλες τις γλώσσες (και στα σλαβικά), αυτό το σπουδαίο ξένο ντοκουμέντο, μιας τέτοιας επιστημονικής αυθεντίας, προς όλους τους ξένους τουρίστες που θα επισκέπτονται στο εξής τη χώρα του Μεγάλου μας Αλεξάνδρου!

Η Αλήθεια σύντομα θα λάμψει και πάλι και θα είναι Μακεδονική! Σαν τον Ήλιο των θρυλικών, αρχαίων Ελλήνων Βασιλέων μας!


Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Θεσσαλονίκη, Μακεδονία 5* Μαρτίου 2009 μ.Χ.

ΣΗΜ. Δείτε το κείμενο της Επιστολής στην Αγγλική, πατώντας ΕΔΩ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

________________________
Συγνώμη για το σεντονάρισμα :-[,  αλλά νομίζω πως αυτά πρέπει να διαδίδονται.
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος papous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2466
 • Φύλο: Άντρας
 • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
  • Προφίλ
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #5 στις: 17/03/09, 15:34 »
Γενικώς σκεπτόμενοι, μετά την ανασύσταση του κράτους του Ισραήλ παρά την ιστορική ασυνέχεια των 1900 χρόνων περίπου, θα έπρεπε να είσαι πολύ προσεκτικός με θέματα διεκδικήσεων βασισμένα σε ιστορικά στοιχεία. Και η παραμικρή ανακρίβεια, εφόσον απευθύνεσαι σε σκεπτόμενους ανθρώπους και όχι σε φερόμενους από τις εντυπώσεις θα μπορούσε όχι μόνο να διαλύσει το όλο εγχείρημα αλλά και να στραφεί εναντίον της υποτιθέμενης προσπάθειας.

Αυτό έχει γίνει και στην περίπτωση αυτή. Ως αντικειμενικός παρατηρητής έψαξα και δεν βρήκα κάποιο νόμισμα της FYROM που να εμφανίζει τον Λευκό πύργο σε κάποια όψη του. Καταλαβαίνεις ότι αυτό και μόνο το ανυπόστατο στοιχείο θέτει σε αμφισβήτηση και όλα τα άλλα στοιχεία που αναφέρονται και μάλλον κατά της αρχικής υπόθεσης δρα παρά υπέρ της.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #6 στις: 18/03/09, 09:39 »
Το κείμενο με τις φωτογραφίες μου ήρθε με  email| σε μορφή word,
και φαίνεται να το έχει φτιάξει η "Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ"
Τα στοιχεία της φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία.

Όσον αφορά στην εικόνα του νομίσματος,
 νομίχω την είχα δει και αλλού .... ( στην τηλεόραση; ).
Μήπως τελικά δεν τόλμησαν να το εκδώσουν;
Αλλά αν θέλεις επικοινώνησε μαζί τους και ρώτησέ τους. Εγώ θα το κάνω. http://img19.imageshack.us/my.php?image=epitropimkg.jpg
« Τελευταία τροποποίηση: 18/03/09, 09:45 από IxNiLaTiS »
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος themos

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1016
 • Φύλο: Άντρας
 • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
  • Προφίλ
  • Picos Apicos & The Pina Coladas
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #7 στις: 18/03/09, 21:38 »
Τουλάχιστον το χαρτονόμισμα, αν και όχι αρκετά ακόμη "προπαγανδιστικά υλικά από τα Σκόπια", ήταν προβοκατόρικο κατασκεύασμα της εποχής, το οποίο έσπευσαν να εκμεταλλευτούν διάφορα εγχώρια "αστέρια". Παραθέτω από την Ελευθεροτυπία:

"Ηταν 22 Ιανουαρίου 1992, τις πρώτες εβδομάδες της ανάδειξης του «Σκοπιανού» σε «μείζον εθνικό μας θέμα», όταν η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» κυκλοφόρησε με τον πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό τίτλο: «ΣΟΚ. Ο Λ. Πύργος σε …χαρτονόμισμα των Σκοπιανών!». Το ρεπορτάζ υπογραφόταν απ’ τον Παντελή Σαββίδη και παρέθετε φωτοτυπία των δυο πλευρών του επίμαχου «νομίσματος», που «βρέθηκε στα σύνορα, να το έχει στη διάθεσή του Σκοπιανός που ερχόταν στην Ελλάδα». Η εφημερίδα φρόντισε να κρατήσει πισινή, διευκρινίζοντας ότι «από καμμιά πηγή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί η κυκλοφορία του νομίσματος αυτού στη σκοπιανή αγορά», δεν δυσκολεύτηκε όμως να βγάλει τα συμπεράσματά της: «το ντοκουμέντο» αυτό, διακήρυξε, «δίνει ηχηρό ράπισμα σ’ όλους όσους διατείνονται ότι η αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν περιέχει επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδος».

Στοιχειώδης γνώση της γειτονικής «ψευτογλώσσας» κι εξίσου στοιχειώδης παρατηρητικότητα θα αρκούσαν, ωστόσο, για να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται. Στην πίσω πλευρά του, το εικονιζόμενο σώμα του εγκλήματος φέρει γαρ ευδιάκριτη την επιγραφή: «Αυτό είναι χαρτονόμισμα σουβενίρ κι όχι για επίσημη χρήση».

Από ανακοίνωση του Κροάτη Ράτκο Μάντιτς σε νομισματολογικό συνέδριο στη Μπρατισλάβα το 1998, προσβάσιμη στο Διαδίκτυο, πληροφορούμαστε ότι παρόμοια «αναμνηστικά» κυκλοφόρησαν το 1989-1992 από ιδιώτες σε όλες τις πρώην γιουγκοσλαβικές Δημοκρατίες, χωρίς ανάμιξη των αντίστοιχων κρατικών αρχών. Η απεικόνιση του Λευκού Πύργου σ’ αυτό το «σουβενίρ» έχει, φυσικά, ανθελληνικό και ψευδο-αλυτρωτικό χαρακτήρα. Η σημασία της όμως δεν ξεπερνά ανάλογες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, εκατέρωθεν των συνόρων – όπως π.χ. οι διακηρύξεις ελληνικών ακροδεξιών ομάδων κι εντύπων που θέλουν την Κωνσταντινούπολη «πρωτεύουσα της Ελλάδας» ή τη «Βόρεια Ήπειρο» και τη «Βόρεια Μακεδονία» (δηλ. την ΠΓΔΜ) ελληνικά εδάφη."


Ολόκληρο το κείμενο-> http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%D7%C1%D1%D4%CF%CD%CF%CC%C9%D3%CC%C1&a=&id=6812624
Picos Apicos & the Pina Coladas on the Web:

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #8 στις: 19/03/09, 11:20 »
έχουμε και συνέχεια ...  ;D

Ορθόδοξη Μακεδονική Εκκλησία. ναι καλά διαβάσατε ...  ;DΔιαβάστε εδώ. Έχει ενδιαφέρον.
http://www.zougla.gr/news.php?id=29260
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος papous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2466
 • Φύλο: Άντρας
 • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
  • Προφίλ
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #9 στις: 20/03/09, 12:19 »
Συχνά ο λύκος φορά προβιά προβάτου!

Απ' όπου κι αν προέρχεται η αναδημοσίευση σημαίνει ότι αποδέχεσαι τα στοιχεία.

Ένα καλό εθνικό θέμα που θα μπορούσες να ασχοληθείς είναι η περιθωριοποίηση των Πομάκων και η προσπάθεια για εκτουρκισμό τους. Ψάξε αυτό το θέμα νομίζω ότι θα βρεις πολλά.

Αλλά αυτά δεν τα αναφέρουν οι τηλεοράσεις.....
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 475
 • Φύλο: Άντρας
 • Where the Southern Cross meets the Yellow Dog
  • Προφίλ
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #10 στις: 20/03/09, 13:05 »
έχουμε και συνέχεια ...  ;D

Ορθόδοξη Μακεδονική Εκκλησία. ναι καλά διαβάσατε ...  ;D

***Snipped***

Διαβάστε εδώ. Έχει ενδιαφέρον.
http://www.zougla.gr/news.php?id=29260


Επειδή κατάγομαι από την Έδεσσα,το συγκεκριμένο γιαπί βρίσκεται στην Αριδαία (γιατί εκκλησία δεν το λες) και δεν αποπερατώθηκε ποτέ.
Οι Αριδαιώτες κυνήγησαν τον Τσαρκνιά με τις καραμπίνες.
Όλες οι προσπάθειες που έχει κάνει ο εν λόγω ρασοφόρος (γιατί παπάς δεν είναι) μέχρι τώρα-νόμιμες και μη-δεν έχουν καταλήξει πουθενά,γιατί δεν τον έχει αναγνωρίσει ούτε καν η εκκλησία της Βουλγαρίας.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #11 στις: 27/03/09, 19:38 »
Συχνά ο λύκος φορά προβιά προβάτου!

Απ' όπου κι αν προέρχεται η αναδημοσίευση σημαίνει ότι αποδέχεσαι τα στοιχεία.

Ένα καλό εθνικό θέμα που θα μπορούσες να ασχοληθείς είναι η περιθωριοποίηση των Πομάκων και η προσπάθεια για εκτουρκισμό τους. Ψάξε αυτό το θέμα νομίζω ότι θα βρεις πολλά.

Αλλά αυτά δεν τα αναφέρουν οι τηλεοράσεις.....

Προσπάθεια εκτουρκισμού από ποιούς;  ε???

papous το φόρουμ είναι γεμάτο από την ανθελληνική σου προπαγάνδα.
Άλλωστε σε μια τέτοια παράθεση κειμένου από Αμερικανό καθηγητή που δίνει ολοκληρωτική απάντηση, 
θα έπρεπε να σε ενθουσιάσει και όχι να ψάχνεις να βρεις κάτι να την υποβαθμίσεις.
Εκεί δείχνεις πως όχι μόνον δεν είσαι Έλληνας, αλλά ούτε καν αισθάνεσαι Έλληνας.

Ο  Αμερικανός αυτός καθηγητής έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξουν οι δικοί μας.
Αλλά όταν οι δικοί μας  έχουν προσκυνήσει αλλού, όπως εσύ,
κάνουν ότι κάνεις και εσύ  :(
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2150
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Venceremos
  • Προφίλ
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #12 στις: 27/03/09, 20:13 »
Το Έλληνας....χωράει πολύ συζήτηση. Υπάρχουν πλούσια μέρη της Ελλάδας, που σχεδόν είναι ήδη ανεξάρτητα κρατίδια μέσα στο ίδιο το Κράτος. Δεν ξέρω λοιπόν IxniLaTi, αν ο pappous είναι ανθέλληνας, άλλα είναι ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Χρησιμοποιώ κεφαλαία, όχι γιατί ξέρω καλά τους Κρητικούς, ούτε γιατί έχω κάποια συκγεκριμένη συμπάθεια. Όταν όμως ενδιαφέρεσαι πραγματικά για το ΣΠΙΤΙ σου, εννοόντας το κομμάτι που θεωρείς ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ και το φυλάς με ΠΟΛΥΒΟΛΑ (όχι μόνο ΟΠΛΑ αλλά και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ), κανείς δεν θα έρθει να σου πει ότι η Κρήτη είναι ΠορτοΓαλέζικη. Τα πλοία που ανεβοκατεβαίνουν κρήτη, είναι καθημερινώς γεμάτα με Αλβανούς και Τσιγγάνους. Δεν άκουσα όμως ποτέ κάποιος να τους κουνηθεί. Τέλος, όταν ένα Μέρος, κατακτηθεί, παίρνει την υπηκοότητα του κατακτητή, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω, πέρα από τα γεωγραφικά όρια που απαρτίζουν την Ελλάδα μέσω των Παγκόσμιων Συμφωνιών και Συνθηκών, εσύ σήμερα όταν βγαίνεις έξω από το σπίτι σου, αντικρύζεις κάποια Ελλάδα ? Αν την αντικρύζεις, θα ήθελα να μου πεις που ακριβώς γίνεται αυτό.

Η Ελλάδα, πέραν περιοχών που έχουνε ιδεολογία Γαλατικού Χωριού(Αστερίξ και Οβελίξ), είναι μια Τρύπα Ανοιχτή, που μπαινοβγαίνει, όποιος να 'ναι και μερικοί καρφωθήκαν στο Μακεδονικό και το Πομακικό Μαράζι.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος papous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2466
 • Φύλο: Άντρας
 • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
  • Προφίλ
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #13 στις: 28/03/09, 14:31 »
Όπως λέει και ο Χοληδόχος, αφού ήσαστε τόσοι Πατριώτες σ' αυτήν την χώρα, ας είναι και κάποιος μη Πατριώτης!

Δέχομαι τον χαρακτηρισμό με τιμή και καμάρι, εφόσον προέρχεται από εσένα.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

 • Μπασίστας
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3334
 • Φύλο: Άντρας
 • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
  • Προφίλ
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #14 στις: 28/03/09, 16:57 »

Εκεί δείχνεις πως όχι μόνον δεν είσαι Έλληνας, αλλά ούτε καν αισθάνεσαι Έλληνας.Και τι παει να πει ελληνας για να χουμε καλο ερωτημα?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #15 στις: 30/03/09, 11:54 »

Εκεί δείχνεις πως όχι μόνον δεν είσαι Έλληνας, αλλά ούτε καν αισθάνεσαι Έλληνας.Και τι παει να πει ελληνας για να χουμε καλο ερωτημα?

Έλα ντε ... τι πά να πεί Έλληνες;
Υπάρχουν Έλληνες;
Υπάρχουν Γερμανοί, Ιταλοί, Τούρκοι, Αιγύπτιοι, ακόμα και Μακεντόνσκι (ε, παππού;   ;D)
αλλά ... δεν υπάρχουν Έλληνες !!!
Και όποιος μιλάει για Έλληνες, είναι ένας αγροίκος, απολίτιστος, ανιστόρητος, φασίστας ... και βάλε. 
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #16 στις: 30/03/09, 12:04 »
Όπως λέει και ο Χοληδόχος, αφού ήσαστε τόσοι Πατριώτες σ' αυτήν την χώρα, ας είναι και κάποιος μη Πατριώτης!

Δέχομαι τον χαρακτηρισμό με τιμή και καμάρι, εφόσον προέρχεται από εσένα.

... από εσένα, έναν Έλληνα βλάκα πατριώτη γκιαούρη και ραγιά,
που άκουσον - άκουσον, αισθάνεται Έλληνας ....
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

 • Μπασίστας
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3334
 • Φύλο: Άντρας
 • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
  • Προφίλ
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #17 στις: 30/03/09, 18:18 »

Εκεί δείχνεις πως όχι μόνον δεν είσαι Έλληνας, αλλά ούτε καν αισθάνεσαι Έλληνας.Και τι παει να πει ελληνας για να χουμε καλο ερωτημα?

Έλα ντε ... τι πά να πεί Έλληνες;
Υπάρχουν Έλληνες;
Υπάρχουν Γερμανοί, Ιταλοί, Τούρκοι, Αιγύπτιοι, ακόμα και Μακεντόνσκι (ε, παππού;   ;D)
αλλά ... δεν υπάρχουν Έλληνες !!!
Και όποιος μιλάει για Έλληνες, είναι ένας αγροίκος, απολίτιστος, ανιστόρητος, φασίστας ... και βάλε. 
Καλα δεν νομιζω να ειπα κατι τετοιο και θα προτιμουσα να μην βαζεις λογια στο στομα μου. Αλλα επειδη εχουμε δωσει στον ορο ελληνας μια υπσοταση 7-10 χιλιαδων χρονων καλο θα ειναι να ξερουμε για τι πραγμα μιλαμε οταν μιλαμε.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος papous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2466
 • Φύλο: Άντρας
 • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
  • Προφίλ
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #18 στις: 30/03/09, 21:48 »
θα έπρεπε να σε ενθουσιάσει και όχι να ψάχνεις να βρεις κάτι να την υποβαθμίσεις.


Τι να σου πω Ιχνηλάτη, εάν δεν ήθελες υποβάθμιση ας έδινες και το αυθεντικό κείμενο, όχι να ψάχνουμε εμείς να το βρούμε...
Το παραθέτω: http://www.phys.uoa.gr/~nektar/history/articles/stephen_miller_letter_to_archaeology_magazine.htm

ή τουλάχιστον κάντε και μια καλύτερη μετάφραση! Δεν νομίζω ότι η φράση: "a pseudo-bank note of the Republic of Macedonia" μεταφράζεται στα Ελληνικά ως: "χαρτονόμισμα της τράπεζας των Σκοπίων".Και μην προσπαθείς να με υποβαθμίσεις πολιτικά επειδή γνωρίζεις ότι είμαι μαύρος, Γύφτος, ολίγον Τουρκόσπορος, ολίγον Ινδιάνος της Νότιας Αμερικής, και ολίγον ισπανογαλλοαλβανορώσος! Είμαι επίσης Έλληνας πολίτης και γνωρίζω το Ελληνικό Σύνταγμα, καθώς και την Ελλάδα.

Δεν ξέρω τι σημαίνει Έλληνας για σένα, αλλά ξέρω τι σημαίνει για τους Λατινοαμερικάνους: κάποιος που παρόλο που ζει σ' ένα πολύ μικρό και φτωχό μέρος παράγει ιδέες που έχουν Παγκόσμια εμβέλεια!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 475
 • Φύλο: Άντρας
 • Where the Southern Cross meets the Yellow Dog
  • Προφίλ
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #19 στις: 30/03/09, 22:55 »
@ pappous: οκ,ο IxNiLaTiS τα έκανε λίγο κουλουβάχατα με τη παράθεση-μετάφραση,αλλά δεν έγραψε πουθενά πως ο Stephen Miller έγραψε για "χαρτονόμισμα της τράπεζας των Σκοπίων".Το αντίθετο προσπαθεί να πεί στον κυκεώνα των μυνημάτων του  8)

@ IxNiLaTiS: δεν υπάρχει λόγος να κάνεις προσωπική επίθεση προς τον pappous.Δεν μπορώ να διασταυρώσω αυτά για τα οποία τον κατηγορείς,αλλά δικαίωμά του είναι να  πιστεύει και να λέει ότι θέλει.Αλλά έστω και αν θεωρήσουμε πως προσπαθεί να κάνει "ανθελληνική προπαγάνδα",το forum δεν απαρτίζεται από ελαφρόμυαλους.Υπάρχουν αρκετά σκεπτόμενα άτομα εδώ μέσα που μπορούν να απαντήσουν στον κάθε pappous εαν εκφέρει κάποια τραβηγμένη από τα μαλλιά άποψη και-όπως έκανε και ο κ. Miller-να την καταρρίψουν.
(Προς αποφυγή παρεξήγησης,τα παραπάνω δεν είναι προσωπική επίθεση προς τον pappou ή κανέναν άλλο χρήστη.)

Αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά.
« Τελευταία τροποποίηση: 31/03/09, 21:39 από RoyBatty »
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #20 στις: 31/03/09, 20:25 »

@ IxNiLaTiS: δεν υπάρχει λόγος να κάνεις προσωπική επίθεση προς τον pappous.


Υπάρχουν προηγούμενα βρε ...  ;D
Κάθε φορά που κάτι θετικό λέγεται γιά την Ελλάδα,
πετάγεται ο παπούς να το λασπώσει,
και να μας θυμίσει πόσο ταπεινής καταγωγής είμαστε.

Ψάξε τα μηνύματά του και θα δείς οτι σύμφωνα με τα λεγόμενά του,
εμείς οι Έλληνες τίποτα μα τίποτα καλό δεν έχουμε.

Αν και η συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο θέμα φανερώνει τις προθέσεις του.

Οκ, η μετάφραση είχε πρόβλημα, τα υπόλοιπα όμως θα άξιζε να σχολιαστούν θετικά.

Αλλά ... γαργάρα ...  ;) ;D
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #21 στις: 01/04/09, 09:51 »


Δεν ξέρω τι σημαίνει Έλληνας για σένα, αλλά ξέρω τι σημαίνει για τους Λατινοαμερικάνους: κάποιος που παρόλο που ζει σ' ένα πολύ μικρό και φτωχό μέρος παράγει ιδέες που έχουν Παγκόσμια εμβέλεια!

Καλά εσύ πώς γνωρίζεις τις απόψεις ΟΛΩΝ των Λατινοαμερικανών?Και μην προσπαθείς να με υποβαθμίσεις πολιτικά επειδή γνωρίζεις ότι είμαι μαύρος, Γύφτος, ολίγον Τουρκόσπορος, ολίγον Ινδιάνος της Νότιας Αμερικής, και ολίγον ισπανογαλλοαλβανορώσος! Είμαι επίσης Έλληνας πολίτης και γνωρίζω το Ελληνικό Σύνταγμα, καθώς και την Ελλάδα.


Και τα αδέρφια του πατέρα μου ζούν στην Γερμανία, είναι Γερμανοί πολίτες, γνωρίζουν τους νόμους της καθώς και την Γερμανία, αλλά δεν είναι Γερμανοί, ούτε  συμπαθούν τους Γερμανούς. 

Επίσης και ο Εφιάλτης ήταν Έλληνας. Γιας πές μας την γνώμη σου γι αυτόν ...  ??? ::) ;D

https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος Γιάννης [nOiz]

 • Αναθεματιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 610
 • Φύλο: Άντρας
 • One Sick Bastard
  • Προφίλ
  • SoundCloud
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #22 στις: 01/04/09, 11:53 »
Πάρτε να 'χετε:

« Προσωπικά δεν νιώθω ότι έχω πατρίδα. Είμαι άπατρις. Νιώθω ως ον του σύμπαντος και τα όρια, οι σημαίες και οι διαχωριστικές γραμμές δε με ψήνουν... »
- Θανάσης Παπακωνσταντίνου -

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 475
 • Φύλο: Άντρας
 • Where the Southern Cross meets the Yellow Dog
  • Προφίλ
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #23 στις: 01/04/09, 13:02 »
Πάρτε να 'χετε:
« Προσωπικά δεν νιώθω ότι έχω πατρίδα. Είμαι άπατρις. Νιώθω ως ον του σύμπαντος και τα όρια, οι σημαίες και οι διαχωριστικές γραμμές δε με ψήνουν... »
- Θανάσης Παπακωνσταντίνου -

Είπε κάποιος μια χαζομάρα και το κάναμε σημαία.
Αυτόν μάλλον ξέχασαν να τον διακτινίσουν πίσω οι Κενταυριανοί  8)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Αποσυνδεδεμένος Γιάννης [nOiz]

 • Αναθεματιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 610
 • Φύλο: Άντρας
 • One Sick Bastard
  • Προφίλ
  • SoundCloud
Απ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
« Απάντηση #24 στις: 01/04/09, 13:11 »
Είπε κάποιος μια χαζομάρα και το κάναμε σημαία.
Αυτόν μάλλον ξέχασαν να τον διακτινίσουν πίσω οι Κενταυριανοί  8)

Το να σφάζονται άνθρωποι γύρω από ένα κομάτι πανί και 100 χιλιόμετρα συρματόπλεγμα μόνο εξυπνάδα δεν είναι αγαπητέ.
Οπότε οι Κενταυριανοί μάλλον κάθονται και γελάνε με τα χάλια μας.