Αποστολέας Θέμα: Το σωφρονιστικό μας σύστημα‏  (Αναγνώστηκε 1261 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος IxNiLaTiS

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 254
 • ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
  • Προφίλ
  • ixnilatis33


Έλαβα το παρακάτω email.

Το σωφρονιστικό μας σύστημα‏
"Η Κατερίνα Γκουλιώνη βρέθηκε νεκρή στο πλοίο κατά τη διάρκεια της μεταγωγής  της από τις φυλακές Ελαιώνα Θηβών σε φυλακές της Κρήτης. Τα αίτια του θανάτου  της παραμένουν αδιευκρίνιστα. Δύο μήνες πριν την τραγική της κατάληξη, η γυναίκα  αυτή απευθύνθηκε με επιστολή της στον Συνήγορο του Πολίτη. Αυτή η επιστολή ήταν  για την γυναίκα αυτή, ηλικίας σαράντα ενός ετών, το μοναδικό της  αποκούμπι.

Στην επιστολή αυτή η Κατερίνα Γκουλιώνη περιγράφει με μία  απίστευτη διαύγεια και έναν ρεαλισμό στον οποίο δύσκολα αντέχει κανείς, τον  σχεδόν καθημερινό βασανισμό της από τις δεσμοφύλακες, τους ιατρούς και  γενικότερα τους υπεύθυνους των φυλακών. Το κείμενο της επιστολής αυτής είναι  ανατριχιαστικό. Παραπέμπει σε ότι χειρότερο έχει καταγραφεί στην ιστορία των  φυλακών. Η συστηματικότητα και  η μεθοδολογία των βασανιστηρίων, η επιμελώς  σχεδιασμένη προσβολή της προσωπικότητας της, ο καθημερινός σχεδόν βιασμός της  από τις δεσμοφύλακες με πρόσχημα την «έρευνα» για την ανακάλυψη ποσότητας  ναρκωτικών, με την βάρβαρη και βάναυση «εισδοχή» στην κολπική της χώρα, που  συνοδευόταν από σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου, ο εξαναγκασμός της να αφοδεύει  και να ουρεί υπό τα βλέμματα των δεσμοφυλάκων της, όλα τα παραπάνω παραπέμπουν  σε μεθοδευμένα βασανιστήρια που παραβιάζουν τους νόμους του Κράτους, τους  κανονισμούς του σωφρονιστικού συστήματος, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θυμίζουν  Νταχάου και ʼουσβιτς. Όλα αυτά ωστόσο συμβαίνουν το 2009 στις φυλακές αυτής της  χώρας.

Η Κατερίνα Γκουλιώνη βρέθηκε νεκρή κατά τη μεταγωγή της, αλλά  ακόμη οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα τελικά πορίσματα που εξηγούν τον  θάνατο της. Δεν έχει γίνει άλλωστε γνωστό αν ο Συνήγορος του Πολίτη αντέδρασε ή  αν προτίθεται να αντιδράσει στην επιστολή που έλαβε από την απελπισμένη τρόφιμο  στις 2 Φεβρουαρίου του 2009. Από τότε κύλησαν δύο μήνες και οι γυναίκες στις  φυλακές του Ελαιώνα Θηβών εξακολουθούν να βιάζονται και να εξευτελίζονται   καθημερινά."
https://soundcloud.com/ixnilatis-1   -  ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

 • Μπασίστας
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3334
 • Φύλο: Άντρας
 • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
  • Προφίλ
Απ: Το σωφρονιστικό μας σύστημα‏
« Απάντηση #1 στις: 24/03/09, 13:28 »
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κινητοποίηση ενάντια στην ανεξέλεγκτη βία του «σωφρονιστικού συστήματος»

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

O αγώνας που δίνουν οι κρατούμενες και οι ομάδες αλληλεγγύης για την κατάργηση του εξευτελιστικού βασανιστηρίου του κολπικού ελέγχου φαίνεται να οδεύει προς τη δικαίωση. Δυστυχώς όχι χωρίς θύματα, αφού μια εκ των πρωτεργατών του αγώνα αυτού για αξιοπρέπεια, η Κατερίνα Γκουλιώνη, πέθανε αβοήθητη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη διάρκεια πειθαρχικής μεταγωγής της, την περασμένη εβδομάδα.

Διαδήλωση για το θάνατο της Κατερίνας, συμπαραστεκόμενη ταυτόχρονα σε όλες τις κρατούμενες που αρνούνται να υποστούν το βασανιστήριο του κολπικού ελέγχου εισπράττοντας ως ποινή πολυήμερη απομόνωση, οργάνωσε η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων. Στη διαδήλωση στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών χτες Κυριακή 22/3 συμμετείχαν και το ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών, το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας και το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πράγματα οξύνθηκαν από την πεισματική άρνηση της διευθύντριας να δεχτεί αντιπροσωπεία των διαδηλωτριών και των διαδηλωτών, πράγμα που αρχικά οδήγησε τις κρατούμενες καταρχήν σε άρνηση να μπουν στα κελιά τους και λίγο αργότερα σε εξέγερση, σπάζοντας κάμερες και τηλεοράσεις. Αργότερα στη φυλακή κατέφθασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Θ. Ανδρεουλάκος, ο οποίος μαζί με τη διεύθυνση των φυλακών ζήτησε να συζητήσει με εκπροσώπους των εξεγερμένων γυναικών. Οι κρατούμενες ζήτησαν να παρευρεθεί και αντιπροσωπεία των διαδηλωτών. Εν τέλει ο γενικός γραμματέας και η διεύθυνση είδαν διαδοχικά τις δύο αντιπροσωπείες. Ο γγ ζήτησε από τις κρατούμενες, που είδε πρώτες, να καταγράψουν τα αιτήματά τους και υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει στη φυλακή σε μία εβδομάδα. Στη συνέχεια, στη συνάντηση που είχε, η αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων υπογράμμισε ότι η μοιραία μεταγωγή της Κατερίνας ήταν πειθαρχικού χαρακτήρα, ζήτησε τον άμεσο τερματισμό του εξευτελιστικού βασανιστηρίου και τη μη αντικατάστασή του από πολυήμερη απομόνωση. Ο γγ συμφώνησε ότι το μέτρο είναι απάνθρωπο και διαβεβαίωσε ότι θα σταματήσει άμεσα.

Η Πρωτοβουλία ζήτησε οι τοξικοεξαρτημένοι κρατούμενοι και κρατούμενες να αντιμετωπίζονται ιατρικά, πράγμα που θα οδηγήσει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και στην αποσυμφόρηση των φυλακών, που το τελευταίο απασχολεί και το υπουργείο. Στο συγκεκριμένο ο γγ δήλωσε τη συμφωνία του, αλλά αντέτεινε την υπάρχουσα έλλειψη γιατρών. Ζήτησε από την Πρωτοβουλία να του εκθέσει τα προβλήματα και τις λύσεις που έχει επεξεργαστεί για ζητήματα των φυλακών ιεραρχημένα ως προς τη δυνατότητα άμεσης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης επίλυσής τους. Τέλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει εκδικητική μεταχείριση απέναντι στις κρατούμενες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία ειρηνική διαμαρτυρία κατέληξε σε ένα τεταμένο εξάωρο με εξέγερση μέσα στη φυλακή και απρόκλητη βία ενάντια στους διαδηλωτές από τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχτεί εκτός. Αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής που δέχθηκε ταυτόχρονη επίθεση 5-6 ροπαλοφόρων να μεταφερθεί με κάταγμα στο χέρι στο τοπικό νοσοκομείο. Όταν ζητήσαμε τα στοιχεία των αστυνομικών που βιοπράγησαν ενάντια σε πολίτες που ασκούσαν το νόμιμο δικαίωμα της διαδήλωσης, φυσικά δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν – παρότι δεν φορούσαν καν κουκούλα…
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

 • Κιθαροσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 6357
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Το σωφρονιστικό μας σύστημα‏
« Απάντηση #2 στις: 24/03/09, 13:33 »
Η Πρωτοβουλία ζήτησε οι τοξικοεξαρτημένοι κρατούμενοι και κρατούμενες να αντιμετωπίζονται ιατρικά, πράγμα που θα οδηγήσει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και στην αποσυμφόρηση των φυλακών, που το τελευταίο απασχολεί και το υπουργείο.
αν γίνει αυτό θα ναι τεράστιο βήμα μπροστά...!!

Όταν ζητήσαμε τα στοιχεία των αστυνομικών που βιοπράγησαν ενάντια σε πολίτες που ασκούσαν το νόμιμο δικαίωμα της διαδήλωσης, φυσικά δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν – παρότι δεν φορούσαν καν κουκούλα…
συνηθισμένα τα βουνά...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

 • Μπασίστας
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3334
 • Φύλο: Άντρας
 • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
  • Προφίλ
Απ: Το σωφρονιστικό μας σύστημα‏
« Απάντηση #3 στις: 24/03/09, 13:49 »
Παντως σε τηλεφωνικη επικοινωνια με συγκρατουμενες της ολες ειπαν οτι η Κατερινα χτυπηθηκε αρκετα ασχημα. Προφανως αυτο δεν θα το ακουσεις στα καναλια και αν θελει καποιος με πιστευει δεν εχω συγκεκριμενο τροπο να το αποδειξω. Οποτε ακομα και αλλα να ειναι τα αιτια του θανατου σιγουρα θα εχει παιξει 100% το ρολο του το ξυλο που εφαγε αυτη αλλα και αλλες κρατουμενες κατα την μεταγωγη τους.

Γενικοτερα κρατουμενοι που εχουν προσπαθησει να ζητησουν εξωτερικη βοηθεια για την απελπιστικη κατασταση στις φυλακες ή κρατουμενοι που δεχονται εμπρακτη αλληλεγγυη απο εξω (π.χ. πολιτικοι κρατουμενοι οπως ο Βογιατζης, ο Δημητρακης, ο Παλλης ο Νικολαου και αλλοι) δεχονται συχνες και βαναυσες μεταγωγες ωστε να μην δημιουργουν "φιλιες" μεσα στα κολαστηρια και να μην υποκινουνται εξεγερσεις ή να μην δημιουργουνται απαιτησεις στους κρατουμενους. Φυσικα οι συνθηκες κατα τις μεταγωγες ειναι κατι παραπανω απο απαισιες και το ξυλο ειναι επαναλαμβανομενο φαινομενο.

Περσυ ειχε γινει μια εκδηλωση απο τα στεκια σθε/φιλοσοφικης στο μαθηματικο και ηταν μια πρωη κρατουμενη η οποια περιεγραψε με λεπτομερεστατο τροπο τις συνθηκες των γυναικειων φυλακων και τα 100 περιπου ατομα που βρισκονταν στην εκδηλωση ειχαν τουλαχιστον βουρκωσει απο αυτα που ελεγε.

Οι φυλακες ειναι ενα ζητημα που ειναι ξεχασμενο τελειως στην ελλαδα. ΕΙναι ενας σκουπιδοτενεκες για οσους θεωρουνται σκουπιδια της κοινωνιας. Τιποτα παραπανω τιποτα λιγοτερο (αν υπαρχει λιγοτερ). Οι συνθηκες ειναι αθλιες, τα ναρκωτικα δινουν και παιρνουν, η μαφια των φυλακων αλλωνιζει και παιζονται τρελα κερδη του υποκοσμου σε βαρος παντα των κρατουμενων.

Πραγματικα δυστυχως δεν τραγικοποιω τα πραγματα. Ετσι ειναι... Μια βολτα απο τον κορυδαλο θα σας πεισει, η αθλια κατασταση φαινεται ακομα και αν εισαι απλος επισκεπτης των φυλακων.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
3071 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30/09/08, 10:53
από profsokin
0 Απαντήσεις
729 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 08/03/09, 17:22
από DREW
2 Απαντήσεις
1138 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13/05/09, 22:58
από androula
5 Απαντήσεις
7551 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11/08/09, 16:17
από Bάγια
8 Απαντήσεις
2301 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27/05/10, 12:12
από papous
0 Απαντήσεις
1220 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/10/10, 18:04
από sofitia
1 Απαντήσεις
1703 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23/05/12, 08:23
από fuZZed
0 Απαντήσεις
17762 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 09/07/13, 15:30
από Πάνος Μαλαχιάς
0 Απαντήσεις
3591 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27/01/14, 16:33
από Πάνος Μαλαχιάς
5 Απαντήσεις
1359 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24/03/14, 09:24
από freemind