Χάσατε το μουσικό όργανό σας ή σας το έκλεψαν; Δηλώστε το εδώ!
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτο ισως απανταει στο τι ειναι...http://en.wikipedia.org/wiki/Mastering
Mastering είναι το αναγκαίο ..κακό της εποχής. Ξεκίνησε απ την τελική επεξεργασία στην παραγωγή των δίσκων ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ να εξισοροπήσουν τις διαφορές στις δυναμικές της ηχογράφησης (πιάνο-φόρτε) που είχε ως συνέπεια δίπλα δίπλα ψηλές και χαμηλές (ριχές) αυλακώσεις και φυσικά ..πήδαγε η βελόνα. Κατόπιν τούτου σιγά σιγά είδαν ότι μπορούσαν να επέμβουν στη γενική αισθητική του ήχου της συνολικής δουλειάς ασχέτως ενορχηστρώσεως. Μία καινούργια τέχνη λοιπόν δημιουργήθηκε και εξελίχτηκε εν καιρό η οποία στην ουσία όπως λέει κ ο φίλος Δ. Παπαδημητρίου είναι αυτή που ΚΆΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΣΟΥ από 1000€ να αξίζει 100.000.Σήμερα το αυτί κοινού έχει μάθει στο mastering, χωρίς αυτό δεν ..του αρέσει ο ήχος.ΒΈΒΑΙΑ δύσκολα τα πράγματα στην Ελλάδα..ένα- δύο άτομα το γνωρίζουν καλά και παίρνουν πάρα πολλά χρήματα. Τώρα είναι και στούντιο που κάνουν .. τσάμπα mastering με την ηχογράφηση.Τι mastering κάνουν μη ψάχνεις.. Μια που ρωτάς σου δίνω ένα τηλ που κατά την προσωπικά μου γνώμη θα κάνεις τη δουλειά σου αξιοπρεπώς (..το θέμα το Κατέχει) και πολύ οικονομικά.ΑΚΙΣ <<τηλ. αφαιρέθηκε>> bye
Το ζήτημα είναι ότι αν δεν έχει γίνει καλή ενορχήστρωση - μίξη - παραγωγή στο υλικό, ακόμα και ο καλύτερος μαστεράς δεν μπορεί να κάνει πολλά.
Προσωπικα θα σου προτεινα να αποφυγεις "σπιτικες" αλχημειες ανθρωπων που το "κατεχουν" και να κανεις τη δουλεια σου σε ενα καλο studio mastering. Προφανως περα απο την αγορα των καταλληλων μηχανηματων τα studio αυτα χαλασαν κι ενα διολου μικρο ποσο για τη σωστη ακουστικη μελετη του χωρου που κανουν mastering. Κομπογιαννιτες κυκλοφορουν πολλοι στο χωρο και μια προταση θα ηταν πριν πας καποιο δειγμα για mastering ( ειτε σε ιδιωτη, ειτε σε studio ) να απαιτησεις να ακουσεις δειγματα της δουλειας του τα οποια να περιεχουν το "πριν" και το "μετα" του mastering.Γιατι στις μερες μας...πολλοι "πονηροι" κυκλοφορουν!
Χωρίς να γνωρίζω πόσο καλή δουλειά γίνεται στο mastering στην Ελλάδα, και χωρίς καμμία διάθεση να τους στερήσω δουλειά, απλά να ενημερώσω ότι υπάρχουν γνωστά studio στο εξωτερικό που μπορεί ο καθένας να στείλει το υλικό του για mastering, πχ. Abbey Roads, Sterling Studios κ.ά.Βέβαια δε νομίζω εκεί το mastering να γίνεται από τα πρωτοκλασσάτα ονόματα του κάθε studio... m.k. σου στέλνω pm...
Έχω άκρες με Αγγλία και το σκέφτομαι σοβαρά να καταλήξω εκεί, εκτός και αν υπάρχουν μαστεράδες στην Ελλάδα που κάνουν ανάλογη δουλειά.Σε ευχαριστώ για το πμ, με βοήθησε αρκετά
Το ίδιο το στούντιο που ηχογραφώ μου είπε ότι δεν κάνει mastering, να μην πάω σε άλλο γιατί η δουλειά που γίνεται σε άλλα στούντιο δεν είναι σωστή και ότι στην τελική δεν χρειάζεται καν το mastering! Να σημειώσω ότι το στούντιο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και σε αυτό έχουν ηχογραφήσει πολλά από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής σκηνής...Σε ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου, όπως και για το τηλέφωνο που μου έδωσες. Από εβδομάδα θα επικοινωνήσω μαζί του. Να είσαι καλά
μπορω λοιπον να πω, οτι ως Μαστερινγκ οριζεται περιληπτικα η στερεοσκοπικη αποδοση( τρισδιαστατη ηχητικη εικονα ) των μουσικων οργανων, με τροπο που να προσεγγιζει, με σαφηνεια, καθαροτητα, ογκο την ζωντανη εκτελεση και ερμηνεια του προηχογραφημενου μουσικου εργου.
Mastering είναι το αναγκαίο ..κακό της εποχής. Ξεκίνησε απ την τελική επεξεργασία στην παραγωγή των δίσκων ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ να εξισοροπήσουν τις διαφορές στις δυναμικές της ηχογράφησης (πιάνο-φόρτε) που είχε ως συνέπεια δίπλα δίπλα ψηλές και χαμηλές (ριχές) αυλακώσεις και φυσικά ..πήδαγε η βελόνα. Κατόπιν τούτου σιγά σιγά είδαν ότι μπορούσαν να επέμβουν στη γενική αισθητική του ήχου της συνολικής δουλειάς ασχέτως ενορχηστρώσεως. Μία καινούργια τέχνη λοιπόν δημιουργήθηκε και εξελίχτηκε εν καιρό η οποία στην ουσία όπως λέει κ ο φίλος Δ. Παπαδημητρίου είναι αυτή που ΚΆΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΣΟΥ από 1000€ να αξίζει 100.000.Σήμερα το αυτί κοινού έχει μάθει στο mastering, χωρίς αυτό δεν ..του αρέσει
Παράθεση από: m.k. στις 10/01/10, 15:40Το ίδιο το στούντιο που ηχογραφώ μου είπε ότι δεν κάνει mastering, να μην πάω σε άλλο γιατί η δουλειά που γίνεται σε άλλα στούντιο δεν είναι σωστή και ότι στην τελική δεν χρειάζεται καν το mastering! Να σημειώσω ότι το στούντιο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και σε αυτό έχουν ηχογραφήσει πολλά από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής σκηνής...Σε ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σου, όπως και για το τηλέφωνο που μου έδωσες. Από εβδομάδα θα επικοινωνήσω μαζί του. Να είσαι καλά Αυτά τα "σημαντικά ονόματα" της ελληνικής σκηνής δηλαδή που έγραψαν εκεί, δεν έκαναν mastering μετά??!!...
Σας παρακαλω να μη με ξαναπροσβαλετε μια και εδω ειναι το σπιτι σας. Το τηλ. δεν το εβαλα εγω αλλα καποιος φιλος και συνεργατης, χωρις να με ρωτησει με καλη προθεση, λογω του οτι ο ιδιος παλευε χρονια και δεν μπορουσε να βρει ακρη απο τους αυτοφωτους. Τον βοηθησα χωρις χρημ. αμοιβη και γι αυτο το λογο εδωσε ενα απο τα κιν. μου. Δεν θα πεσω στο επιπεδο να ψαχνω για πελατες, απο μια ερωτηση που εκανε ενας ανθρωπος. Το θεμα ας ληξει εδω παρακαλω, τις γνωσεις που μπορει να διαθετω σπουδαζοντας και ερευνωντας για δεκαετιες, ουτε θα τις διαφημιζα σε ενα ξενο σπιτι, ουτε θα εκανα επιδειξη του τι και ποιος ειμαι. Παρακαλω ας τελειωσει εδω το θεμα και εαν μπορω να προσφερω κατι, θα το προσφερω εαν μου ζητηθει ευγενικα. Και παρακαλω να βγει το τηλ. που με αφορα τωρα, για να τελειωνει η παρεξηγηση που εγινε εκ του μη οντως. Ευχαριστω
Παράθεση από: groovymood001 στις 10/01/10, 18:42Παράθεση από: m.k. στις 10/01/10, 15:40Το ίδιο το στούντιο που ηχογραφώ μου είπε ότι δεν κάνει mastering, να μην πάω σε άλλο γιατί η δουλειά που γίνεται σε άλλα στούντιο δεν είναι σωστή και ότι στην τελική δεν χρειάζεται καν το mastering! Να σημειώσω ότι το στούντιο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και σε αυτό έχουν ηχογραφήσει πολλά από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής σκηνής...Αυτά τα "σημαντικά ονόματα" της ελληνικής σκηνής δηλαδή που έγραψαν εκεί, δεν έκαναν mastering μετά??!!... Προφανώς το κάναν κάπου αλλού. Και μου έδωσες και μια καλή ιδέα: Να ψάξω πού! Λογικά θα γράφει κάτι, κάπου σε κάποιον δίσκο, δε μπορεί!
Παράθεση από: m.k. στις 10/01/10, 15:40Το ίδιο το στούντιο που ηχογραφώ μου είπε ότι δεν κάνει mastering, να μην πάω σε άλλο γιατί η δουλειά που γίνεται σε άλλα στούντιο δεν είναι σωστή και ότι στην τελική δεν χρειάζεται καν το mastering! Να σημειώσω ότι το στούντιο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και σε αυτό έχουν ηχογραφήσει πολλά από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής σκηνής...Αυτά τα "σημαντικά ονόματα" της ελληνικής σκηνής δηλαδή που έγραψαν εκεί, δεν έκαναν mastering μετά??!!...
Το ίδιο το στούντιο που ηχογραφώ μου είπε ότι δεν κάνει mastering, να μην πάω σε άλλο γιατί η δουλειά που γίνεται σε άλλα στούντιο δεν είναι σωστή και ότι στην τελική δεν χρειάζεται καν το mastering! Να σημειώσω ότι το στούντιο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και σε αυτό έχουν ηχογραφήσει πολλά από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής σκηνής...
Παράθεση από: m.k. στις 11/01/10, 17:02Παράθεση από: groovymood001 στις 10/01/10, 18:42Παράθεση από: m.k. στις 10/01/10, 15:40Το ίδιο το στούντιο που ηχογραφώ μου είπε ότι δεν κάνει mastering, να μην πάω σε άλλο γιατί η δουλειά που γίνεται σε άλλα στούντιο δεν είναι σωστή και ότι στην τελική δεν χρειάζεται καν το mastering! Να σημειώσω ότι το στούντιο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και σε αυτό έχουν ηχογραφήσει πολλά από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής σκηνής...Αυτά τα "σημαντικά ονόματα" της ελληνικής σκηνής δηλαδή που έγραψαν εκεί, δεν έκαναν mastering μετά??!!... Προφανώς το κάναν κάπου αλλού. Και μου έδωσες και μια καλή ιδέα: Να ψάξω πού! Λογικά θα γράφει κάτι, κάπου σε κάποιον δίσκο, δε μπορεί! Ζητάω συγγνώμη, αλλά έγινε παρεξήγηση. Για το θέμα του mastering δε μίλησα εγώ απ' ευθείας με το στούντιο, αλλά ένας συνεργάτης μου και, απ' ό,τι φαίνεται παίξαμε το χαλασμένο τηλέφωνο... Μετά από σωστές διευκρινήσεις λοιπόν, το στούντιο κάνει mastering, ουδέν ποτέ είπε ότι το mastering δεν είναι σημαντικό, είπε όμως (και όπως είναι απόλυτα φυσικό...) να μην πάω αλλού γιατί η δουλειά που κάνει το ίδιο το στούντιο είναι καλύτερη από αυτή που κάνουν ορισμένοι άλλοι που μπορεί και να με κοροϊδέψουν και ότι το καλύτερο είναι να αναλάβει το mastering ο ίδιος ηχολήπτης που έκανε και τις μίξεις...
είπε όμως (και όπως είναι απόλυτα φυσικό...) να μην πάω αλλού γιατί η δουλειά που κάνει το ίδιο το στούντιο είναι καλύτερη από αυτή που κάνουν ορισμένοι άλλοι που μπορεί και να με κοροϊδέψουν και ότι το καλύτερο είναι να αναλάβει το mastering ο ίδιος ηχολήπτης που έκανε και τις μίξεις...
Χρειαζεται 3ος οταν κανουμε ελεγχο ποιοτητας.
Ξεκίνησε από Marios Demigod Τα καλύτερα...
Ξεκίνησε από Ε!ΜΑ Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από tug Σύνδεσμοι μουσικών οργάνων
Ξεκίνησε από Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood « 1 2 » Διασκέδαση
Ξεκίνησε από IxNiLaTiS Εφέ
Ξεκίνησε από CloudConnected Αναζήτηση τραγουδιών
Ξεκίνησε από Stavros_97s Εφέ
Ξεκίνησε από neeckos Μουσικά όργανα και εξοπλισμός
Ξεκίνησε από saved Εφέ
Ξεκίνησε από Καθόδιος (φλουτσ) Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια