Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Bob, πρώτα από όλα αγορά εργασίας - ανταγωνισμός - χρήμα.Δεύτερον, εγώ ξέρω ότι χρόνια τώρα είναι άλλος ο παραδοσιακός τρόπος και όχι αυτός που λες εσύ.Τρίτον λίγοι ανθρώποι πιστεύω τα κατάφεραν με τον δικό σου παραδοσιακό τρόπο, εδώ και αρκετά χρόνια.Τέταρτον έαν σου φτάνει η επιτυχία, ότι κάποιος που έχει κάποιες γνώσεις σε άκουσε και είπε "Ναι ο Μπομπ κάνει και ΓΜ τις ΜΟΥΣΙΚΕΣ!" είναι εύκολο εφόσον είσαι ένας πολύ καλός μουσικός!Έαν όμως θέλεις παραπάνω επιτυχία, δεν φτάνει να είσαι ένας πάρα πολύ καλός μουσικός. Θέλει να μπλεχτείς σε κλίκες που θα σε στηρίζουν καθημερινώς αλλά και να γράφεις τη μουσική που ζητάει αυτό το μεγάλο εμπορικό κοινό! Τώρα για να κερδίσει η μουσική σου τον ακροατή, πέρα από τα παραπάνω....Θα πρέπει να γράψεις ένα πολύ πολύ ξεχωριστό είδος μουσικής......Εκεί ίσως θα μπορούσαμε να βγάλουμε εκτός και όλα τα παραπάνω! Όμως αυτό είναι κάτι το οποίο θα ήθελε κάθε μουσικός και το έχουνε πετύχει ελάχιστοι....Πολύ ιδιαίτερη μουσική και συνάμα αποδεκτή από ένα μεγάλο κοινό...είναι κάτι σα να τα έκανε ο Θεός και να πέσανε πάνω σου. Είναι αυτό που λέμε ΜΑΓΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ! Έαν η μουσική σου μαγεύει, λίγοι θα την γλυτώσουν!Η πιο μεγάλη επιτυχία λοιπόν είναι να ανακαλύψεις κάτι εντελώς καινούριο, που να αρέσει....να στιγματιστεί το πρόσωπό σου από τη μουσική σου.
Χωρις να εχω προσωπικη πειρα, πιστευω οτι ενας μουσικος διαγωνισμος/διαγωνισμος τραγουδιου και η χρησιμοτητα του εχει αμεση σχεση με τον ιδιο τον "καλλιτεχνη"....Ξερουν οτι υπαρχουν πολλα ψωνια που διψανε για αναγνωριση και τους δινουν τον τροπο να το κανουν. Γι αυτους λοιπον, ο Μουσικος Διαγωνισμος τυπου X-Factor, κτλ ειναι οτι καλυτερο....Οι καλοι μουσικοι δεν χανονται, κανουν καριερα, εχουν αναγνωριση και πιστο κοινο. Ισως να μην κανουν λεφτα, αλλα ειμαι σιγουρος οτι στο τελος της ημερας (και ενος καλου gig) αιθανονται πολυ πιο αξιοι απο καποιον αταλαντο που γεμισε ενα μαγαζι στην εθνικη οδο.
To Σπύρος μου θυμίζει ακμή... μπορείς να μου βρεις κάτι πιο κ@ύλα? Εννοείται πως δεν υπάρχουν κονε... Τα κονέ είναι π.χ. για να σε γράψει 3 φορές το metal hammer...
O κοσμος (η καλυτερα ο λαουτζίκος) ακουει τη μουσικη οπως διαλεγει και φαι στα everest της γειτονιας:θα φαει οτι εχει στη βιτρίνα.Τελειώσαν οι τυρόπιτες?Ακριβως δίπλα εχει hot dog.Τελειωσαν οι "Φίλοι Για Παντα"?θα φαει "Κοκκινα Χάλια."Είτε ο ένας τα έλεγε τα τραγουδια ειτε ο άλλος δεν θα τον πείραζε.Μουσική θελουν να ακουσουν και μαλιστα ΓΡΗΓΟΡΑ! δλδ,ανοιγοντας την TV η το ραδιο και ΟΤΙ παιξει...Αν θελαν νακουσουν κατι "άλλο"...πρεπει να σκυψουν να βγαλουν το cd,να σκυψουν να το βαλουν στο pc(γιατι το στεροφωνικο ειναι στο σαλόνι) κ.ο.κ.Τα ίδια και στα μπουζουκια.ΤΟΤΕΝΕΣ,ανοιγαν στο Bio-Bio νομιζω οι "Φιλοι Για Πάντα",τωρα στο Guzel τα Χαλιά.Σταρχ*δια του ο κόσμος.Πάει γιατι ΠΡΕΠΕΙ να παει στα ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ.Ασχετα με το ποιος τραγουδαει εκει.Αυτα έχει το μενού,αυτα τρωει ο κόσμος.Και γω μολις έφαγα ενα hot dog απο τα everest.Ναι,είναι σιχαμενο και χαλαρα το χειροτερο στον κόσμο αλλα...αυτό είχε!Και εννοειται οτι αν ετρωγα κά8ε μερα σπιτικο φαγητάκι δε θα το αγγιζα αυτο.Αλλα επειδη ΣΥΝΗΘΙΣΑ,μου αρεσει κιολας!Τα ιδια και στη μουσικη....*btw,οι "φιλοι για πάντα" δεν τελειωσαν!(ασχετο)
Μιας λοιπόν και την διαρκή επιτυχία, δεν την καθορίζει μόνο ο μόχθος και οι προσπάθειες μίας μπάντας, αλλά ούτε και οι δισκογραφικές, αλλά η αποδοχή του κόσμου σε συνεχή βάση, οι Μουσικοί διαγωνισμοί, δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προσφορά κάποιας ευκολίας στο ταξίδι ενός μουσικού. Μία γρήγορη εκκίνηση, που θα μπορούσε να καταλήξει και "μάπα το καρπούζι" ως προς τον στόχο για διαρκή επιτυχία. Όσοι λοιπόν έχουνε αυτόν τον στόχο και θέλουν να τον πετύχουν σε όσο γίνεται σύντομο χρονικό διάστημα, κάθε βοήθεια είναι καλή. Όσοι δεν έχουν αποκλειστικά αυτό το στόχο, δεν έχουν ανάγκη να χρησιμοποιήσουν κάποια βοήθεια όπως Μουσικός Διαγωνισμός, μιας και περισσότερο τους ενδιαφέρει να δημιουργούνε μουσική, παρά η συνεχής αποδοχή του κόσμου. Όταν δε, η αποδοχή του κόσμου έχει να κάνει με την εισροή χρημάτων στην τσέπα της μπάντας, διότι αν δεν έχει εισροή χρημάτων επειδή είναι το βιοποριστικό τους επάγγελμα, θα ψοφήσει της πείνας, τότε κάθε βοήθεια είναι δεκτή και η επιτυχία περνά σε δεύτερη φάση. Βραβείο λοιπόν του Μουσικού Διαγωνισμού, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία βοήθεια, που επιταχύνει μόνο το πρώτο προσωρινό στάδιο της επιτυχίας μίας μπάντας και το μόνιμο, εφόσον όμως υπάρξει. Για το πρώτο προσωρινό στάδιο όμως, δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία, ότι έστω εν μέρη τεχνητά ο μουσικός, γνωρίζει προσωρινή επιτυχία και τσεπώνει καλούδια.Συμφωνείτε ? Ποιοι από τους παραπάνω, που έχετε μπάντα θα συμφωνούσατε σε κάτι τέτοιο ? Έαν δεν συμφωνούσατε, γιατί όχι ? Δεν χρειάζεστε βοήθεια ? Δεν θέλετε βοήθεια για κάποιους λόγους ? θεωρείτε ότι αυτή βοήθεια δεν είναι και τόσο απλή-αγνή όσο ακούγεται ? Σε τύπους Διαγωνισμούς Χ-Φακτορ, δεν θα πηγαίνατε, γιατί πιστεύετε ότι είναι στημένοι ή γιατί θεωρείτε ότι προβάλλουν σκουπίδια ? Μήπως είναι στο χέρι σας, να πάει ένας σωστός άνθρωπος και να φεύγουνε σιγά σιγά τα σκουπίδια ?Εγώ δεν έχω μπάντα, σκέφτομαι να φτιάξω μία και τριγυρίζουν όλα αυτά στο μυαλό μου. Τι λένε οι πιο έμπειροι, με απλές, μικρές, ορθές κοφτές απαντήσεις σε έναν όχι και τόσο έξυπνο άνθρωπο, ώστε να τον απομακρύνουν από τις κακοτοπιές, με όσο γίνεται σαφείς οδηγίες?
Ξεκίνησε από dshakes « 1 2 » Νέα και όχι μόνο
Ξεκίνησε από Paggaidelic Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια
Ξεκίνησε από asxhmos Ερμηνευτές, δημιουργοί, τραγούδια, δίσκοι
Ξεκίνησε από Ο Νέος Κιθαρωδός Νέα και όχι μόνο
Ξεκίνησε από Alex Flouros Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια
Ξεκίνησε από penoktonos Επιστήμη και Τεχνολογία
Ξεκίνησε από The common cunning linguist « 1 2 » Ενισχυτές
Ξεκίνησε από mantinada Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από Aganippi Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις
Ξεκίνησε από bobkatsionis « 1 2 3 » Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια