Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ειμαι λιγο της κλασσικης σχολης που πιστευει πως μερικα solo πρεπει να παραμενουν οσο το δυνατον πιο κοντα στο πρωτοτυπο. Και το Comfortably Numb ειναι ενα απο αυτα ( εξου και η μεγαλη μου αντιρρηση για τον Petrucci και γενικα τη νοοτροπια των DT να κανουν Tribute σε μια μπαντα που αν μη τι αλλο δε χρειαζεται πολυπλοκοτητα για να παραμεινει σπουδαια )! Γενικα, δε μπορω να κρινω το παιξιμο ( το οποιο ακουστικα τουλαχιστον φαινεται πως ειναι γεματο τεχνικα σημεια ), ομως μπορω να πω πως δε μου αρεσε καθολου ολο αυτο το "μπερδεμα" ενος τεχνικοτατου σολο με ενα κομματι που απαιτει διαφορετικη προσεγγιση!Διεκρινα αρκετα λαθη, που οφειλονται στη προσπαθεια σου να εισαι οσο το δυνατον πιο πολυπλοκος στο παιξιμο σου. Ετσι "εχανες" τη βαση του κομματιου ανεβαζοντας κλιμακες που δεν ταιριαζουν.Ξερω πως σε πολλους αρεσει αυτο το ειδος σολο, ομως ( οπως προ-ειπα ) ειμαι της κλασσικης σχολης και θα το κρινω αρνητικα ( παραβλεποντας τη τεχνικη δυσκολια που φαινεται αρκετα...επιπονη )! Καλυτερα να επιλεγεις κομματια που μπορει να γινει αυτο που εκανες στο Comfortably Numb
Φίλε μου άρεσε πολύ ο ήχος σου!Αν μπορείς πες καμια λεπτομέρεια...guitar rig? Τι ενισχυτή-εφε έβαλες?Κατα τ'άλλα, παίζεις πολύ καλά, φοβερό βιμπράτο και τεχνική γενικότερα, αλλά προσωπικά το συγκεκριμένο το βλέπω σαν ιεροσυλία,no offense,αλλά παίζει ερωτας με τους Floyd! Είναι ο ορισμός του τραγουδιού που σηκώνει μινιμαλ πράγματα,το ξέρω ότι είπες να κάνεις μια διαφορετική προσέγγιση και να μην παίξεις ότι και ο david αλλά νομίζω το παραφόρτωσες...
Παιδες εγω δε συμφωνω με την αποψη σας.Εδω μιλαμε για improvisation σε backing track οπου ολα επιτρεπονται με λιγα λογια.Εμενα δε μου κακοφανηκε καθολου,γιατι το κομματι απ την αρχη ηταν αυτοσχεδιασμος.Δε θα μου καθοταν καλα αν επαιζε τα ρυθμικα και αυτοσχεδιαζε στα μετρα των σολο!Εκει οπως εχω ξαναπει δε μου αρεσει και καλο ειναι να αντιγραφουμε πιστα,εφοσον κανουμε διασκευη.Αλλα εδω δε μιλαμε για διασκευη..
μηπως ειναι λαθος επιλογη backing track για να κανεις impro στο comf.numb ?εννοω οτι ειναι πολυ περιοριστικο τουτο για να δωσει χωρο να ακουστει πανω του κατι διαφορετικο ισως αν δοκιμαζες πανω σε καποιο αλλο ή να εφτιαχνες ενα δικο σου θα ηταν πιο καλυτερα ?(θα ειχες και λιγοτερες αντιδρασεις )
Εμενα το κομματι μου φανηκε σαν backing track του Vai...πιο πολυ For The Love Of God/Tender Surrender μου θυμισε παρα Comfortably Numb (αναμεσα στα αγαπημενα μου απο Pink Floyd)...χωρις πλακα!!! Μ' αρεσε αρκετα αν και θα μπορουσες να περιοσρισεις σε καποια σημεια την ταχυτητα γιατι ακουγοσουν σαν τον Malmsteen και πανω σε ενα τοσο αργο backing track σε ενα δυο σημεια με ψιλοξενισε αλλα κατα τ' αλλα σε ολα τα υπολοιπα εδεσες ομορφα ταχυτητα με μελωδια...πανω σ' αυτο που ειπε τωρα ο freemind....ρε συ το κομματι δεν ειναι το ιδιο το Comfortably Numb...φαινεται απο πολλα στοιχεια (διαρκεια, απουσια φωνητικων κλπ)...ειναι ενα backing track ΚΑΘΑΡΑ για αυτοσχεδιασμο και εχει απλα καποιασημεια απο το κανονικο κομματι...το λεει και στην περιγραφη του video...Overall απο μενα, καλος κιθαριστας mike εισαι και το ξερεις αλλα σιγουρα εχεις ανεβασει πολυ καλυτερα impros χωρις αυτο να σημαινει οτι το συγκεκριμενο ηταν κακο...το αντιθετο...μακαρι να μπορουσα να παιξω κι εγω ετσι...keep up
Είναι improvisation και όλα επιτρέπονται, το ότι το έγραψαν οι Pink Floyd με έναν συγκεκριμένο τρόπο δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να το προσεγγίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν χρειάζεται να γίνουμε όλοι κλώνοι του Gilmour. Εγώ το απόλαυσα το video, ο φίλος έχει πολύ εκφραστικό παίξιμο, με πλήρη έλεγχο του bend και του vibrato είναι ταχύτατος, αρτιότατος ρυθμικά, πολύ καθαρός και αισθάνεται 100% αυτά που παίζει. Εσείς που παραπονιέστε μην ανησυχείτε, το παιδί ΧΑΛΑΡΑ ΑΝ ήθελε θα μπορούσε να το βγάλει και νότα προς νότα το κομμάτι με τέτοιο ταλέντο που έχει, πολύ καλύτερα από το 99% των ανθρώπων εδώ μέσα. Παρ'όλα αυτά προτίμησε παίξει αυτό που αισθάνεται.Αν έπρεπε να κάνω κάποιου είδους κριτική, το μόνο που μπορώ να σε συμβουλεύσω φίλε είναι ότι αυτό το ταλέντο και αυτή την ταχύτητα να τα κάνεις λίγο πιό "ακριβά". Μην τα πλασάρεις τόσο εύκολα και ανώδυνα. Προσπάθησε να βάλεις λίγο μυστήριο στο παίξιμό σου, παίξε και λίγο πιό αργά κατά διαστήματα και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, δείξε και την ταχύτητά σου για να σε κοιτάνε και να μην ξέρουν από που τους ήρθε . Καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πώ.... Εχεις φοβερή ικανότητα στο όργανο, προσπάθησε να την παρουσιάσεις με έναν πιό εκλεπτυσμένο και απρόβλεπτο τρόπο και να τιθασεύσεις κάπως αυτό το ταλέντο.
Ξεκίνησε από mpairas Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από sliv22 Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από Spyros Delta Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από Mike Moss Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από Martzivanos Kostas Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από xaros43 Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από panixgr Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από atav (φλουτσ) Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές