Αποστολέας Θέμα: Electro Harmonix Stereo Memory Man With Hazarai  (Αναγνώστηκε 2541 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος if_it_is?

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 211
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Electro Harmonix Stereo Memory Man With Hazarai
« στις: 01/04/11, 02:29 »
Καλησπέρα παιδιά!

Μια που το έχω παρακάνει με το να προτείνω   αυτό το πετάλι και να εξηγώ απ την αρχή τα χαρακτηριστικά του και το τι   μπορεί ναι κάνει σε κάθε delaοthred, είπα να γράψω ένα review-περιγραφή,   που να τα λέει όλα!! (Ελπίζω δηλαδή!)

Έχουμε και λέμε!

Καταρχάς μιλάμε για ένα ψηφιακό delay, με αναλογικό lo-hi pass filter, για να μην απορεί κανείς! Grin

παραθέτω την φωτογραφία για να βλέπετε σε τι αναφέρομαι κάθε φορά:To   πετάλι είναι χωρισμένο σε τρία μέρη(echo,multi-tap,deja vu), τρεις   διαφορετικές ομάδες-τρόπους λειτουργιών θα λέγαμε, στις οποίες μπορούμε   να περιηγηθούμε με το hazarai knob.


Η πρώτη ομάδα λειτουργιών   ονομάζεται echo, και είναι η ποιο συνηθισμένη στον χώρο των delay. εδώ   μπορούμε να βρούμε τα εξής 3 διαφορετικά modes:

-3 Sec: Φυσιολογικό delay μέχρι 3 δευτερόλεπτα με δυνατότητα πρόσθεσης reverb στις επαναλήψεις.
το blend ρυθμίζει την μίξη wet/dry σήματος, τέρμα αριστερά μόνο Dry, τέρμα δεξιά μόνο Wet,
το decay την ποσότητα του reverb στις επαναλήψεις,
το filter κόβει μπάσα(δεξιά) ή πρίμα(αριστερά) απ τις επαναλήψεις,
το repeats ρυθμίζει τον αριθμό των επαναλήψεων (από 1 έως άπειρες.....ειρες......ειρες....ειρες....) Wink Tongue
το delay ρυθμίζει τον χρόνο μεταξύ των επαναλήψεων.
το tap/record λειτουργεί σαν tap tempo.

-1 Sec: ακριβώς τα ίδια με το παραπάνω, αλλά μέχρι 1 δευτερόλεπτο.

-300 mS + Mod: τα ίδια αλλά μέχρι 300 miliseconds. (με το tap tempo μπορεί να φτάσει και το δευτερόλεπτο)
το   decay εδώ αντί να προσθέτει reverb, ξεκουρδίζει της επαναλήψεις   δημιουργώντας modulation-chorus καταστάσεις! με πολύ μικρά delay times   και πολλές επαναλήψεις μπορούμε να πάρουμε πολύ διαστημικά   αποτελέσματα!! Shocked


δεύτερη   ομάδα είναι η multi-tap. εδώ μπορούμε να επιλέξουμε τον ακριβή αριθμό   των επαναλήψεων (από 1 έως 30) οι οποίες όμως μπορούν είτε να έχουν την   ίδια ένταση μεταξύ τους, είτε να σβήνουν όπως στην ομάδα echo, είτε να   έρχονται απ το πουθενά! έτσι λοιπόν έχουμε κι εδώ 3 modes:

-3 Sec: delay time μέχρι 3 δευτερόλεπτα. λειτουργεί όπως και τα προηγούμενα modes εκτός από 2 knobs.
το repeats εδώ δίνει από 1(τέρμα αριστερά) μέχρι 30(τέρμα δεξιά) επαναλήψεις.
το   decay ρυθμίζει την συμπεριφορά της έντασης των επαναλήψεων (αριστερά   έρχονται απ το πουθενά-η ένταση αυξάνεται σταδιακά, στη μέση η ένταση   παραμένει ίδια για όλες τις επαναλήψεις, δεξιά η ένταση μειώνεται   σταδιακά)

-1 Sec: πανομοιότυπο με το προηγούμενο αλλά μέχρι 1 δευτερόλεπτα delay time.

-1   Sec + Rev: πανομοιότυπο με το παραπάνω μόνο που το tap/record δεν   λειτουργεί μόνο σαν tap tempo. πατώντας το παρατεταμένα, αρχίζει να   παίζει reversed τα τελευταία δευτερόλεπτα (μέχρι και 6)!


Αποσυνδεδεμένος if_it_is?

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 211
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Electro Harmonix Stereo Memory Man With Hazarai
« Απάντηση #1 στις: 01/04/11, 02:30 »
Συνέχεια..........


Τρίτη ομάδα είναι η λεγόμενη DejaVu! εδώ βρίσκουμε reversed delay και looper!

-Reverse     Echo: είναι κλασσικό delay που όμως παίζει ανεστραμμένες τις     επαναλήψεις. όλα τα knobs λειτουργούν όπως και στα echoes της πρώτης     ομάδας, εκτός απ το decay. όταν λοιπόν το decay είναι τέρμα αριστερά,     τότε έχουμε κανονικά επαναλήψεις (reversed πάντα) που είναι διαδοχικά     χαμηλότερες σε ένταση. γυρνώντας το σιγά σιγά προς τα δεξιά, αρχίζει η     κάθε επανάληψη να χωρίζεται σε περισσότερες επαναλήψεις μικρότερης     διάρκειας, και έτσι έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν ομάδες επαναλήψεων οι     οποίες γίνονται διαδοχικά χαμηλότερες σε ένταση. έτσι λοιπόν αν     γυρίσουμε λίγο δεξιά το decay, θα ακούσουμε 2 συντομότερες επαναλήψεις     (συνολικής διάρκειας όσο αυτής της μιας απλής επανάληψης) στην ίδια     ένταση, και μετά άλλες δύο λίγο πιο σιγά, και μετά άλλες 2 και πάει     λέγοντας. σε πιο προχωρημένες ρυθμίσεις λοιπόν, επειδή θα πρέπει να     χωρέσουν πολλές επαναλήψεις στον χρόνο της μίας που είχαμε στην αρχή,     αυτές θα έρθουν πολύ κοντά μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ηχητικό     αποτέλεσμα όπως όταν κολλάει ένα CD!

-looper: η λειτουργία αυτή     είναι ότι πρέπει για jamάρισμα και μελέτη στο σπίτι! όπως είναι     αναμενόμενο, δίνει την δυνατότητα ηχογράφησης ενός επαναλαμβανόμενου     μοτίβου (πατώντας παρατεταμένα το tap/record) πάνω στο οποίο μπορούμε να     jamάρουμε ή να ηχογραφήσουμε κι άλλες ιδέες μας για να το   εμπλουτίσουμε   (overdub)!

τα blend και filter knobs κρατάνε χαρακτήρα και δεν αλλάζουν λειτουργία.
το     delay μετά τις 12.00 επιταχύνει και αυξάνει το pitch της λούπας μέχρι     και μια οκτάβα (άρα και διπλάσιο tempo) και πριν τις 12.00 την     επιβραδύνει βαρύνοντας έτσι το pitch πάλι κατά μια oκτάβα (μισό tempo).     έτσι ηχογραφώντας κάτι στις χαμηλές περιοχές της κιθάρας, ενώ η λούπα     παίζει μια οκτάβα πάνω, και επαναφέροντας μετά τη λούπα στο φυσιολογικό     tempo-pitch της, το τελευταίο που γράψαμε ακούγεται μια οκτάβα κάτω   απ   ότι το παίξαμε! έξυπνος τρόπος για δημιουργία μπασογραμμών!
το   decay   αν το γυρίσουμε τελείως αριστερά, τότε κάνει τη λούπα να παίζει     ανεστραμμένη (reversed) και έτσι με την ίδια λογική μπορούμε να   γράψουμε   και reversed φράσεις! η λούπα ξαναπαίζει κανονικά όταν   γυρίσουμε το   decay knob τελείως δεξιά.
το repeats knob μας δίνει   την δυνατότητα να   αδειάσουμε αν θέλουμε το τοπίο για τις καινούριες   φράσεις που   ηχογραφούμε! αν είναι τέρμα δεξιά, ότι καινούριο γράψουμε,   δεν θα   επιρρεάσει τα προηγούμενα που γράφτηκαν από κάτω. όσο όμως το   γυρίζουμε   προς τα αριστερά, οι παλιές μας φράσεις που βρίσκονται στο   σημείο που   γράφουμε την καινούρια, αρχίζουν να ελαττώνονται σε ένταση.   τέρμα   αριστερά λοιπόν, ότι υπάρχει κάτω απ την καινούρια μας φράση     εξαφανίζεται!
τέλος, το tap/record δεν χρησιμεύει μόνο για να     γράφουμε τις φράσεις μας, αλλά πατώντας το επανειλημμένα με κάποιο     σταθερό ρυθμό, αλλάζει το tempo της λούπας, χωρίς όμως να πειράζει και     το pitch όπως έκανε το delay knob!

κάτι πολύ εύχρηστο με το     looper είναι ότι δεν χρειάζεται να επιλέξουμε το looper mode για να     ξεκινήσουμε μια καινούρια λούπα! σε όποια λειτουργία κι αν βρισκόμαστε     (εκτός της 1Sec + Rev για ευνόητους λόγους) μπορούμε να ξεκινήσουμε να     λουπάρουμε πατόντας παρατεταμένα το loop/record! έτσι οι φράσεις της     λούπας μπορούν να γραφτούν με delay ή ότι άλλο θέλουμε απ τις παραπάνω     λειτουργίες!


Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης έως και   8   presets, ένα σε κάθε λειτουργία. έτσι επιλέγοντας για παράδειγμα   την   λειτουργία 300Ms+Mod, μπορούμε να τη ρυθμίσουμε όπως θέλουμε, και   πολύ   απλά πατώντας το hazarai knob για 2 δευτερόλεπτα, αναβοσβήνουν   όλα τα   LEDs και έτσι ξέρουμε ότι αποθηκεύσαμε τις ρυθμίσεις αυτές! αν   μετά από   πολλές αλλαγές θέλουμε να ανακαλέσουμε το preset αυτό,   πηγαίνουμε πάλι   στην ίδια λειτουργία (300Ms+Mod) και πατάμε μια φορά   το hazarai knob!   αμέσως το preset LED ανάβει ταυτόχρονα με το LED της   λειτουργίας που   βρισκόμαστε που ήδη φωτίζει!

Τέλος το πετάλι   αυτό είναι true   stereo. αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάρουμε ένα ήδη   stereo σήμα από   κάποιο άλλο stereo πετάλι και να το συνεχίσουμε   stereo, ή να πάρουμε το   mono σήμα της κιθάρας και να το στείλουμε σε 2   ενισχυτές με ping pong   effect, ή πολύ απλά να το δουλέψουμε σαν ένα   απλό mono πετάλι   χρησιμοποιώντας μόνο την left είσοδο και την left   έξοδο.


Ελπίζω να μην κούρασα αλλά πραγματικά τέτοιους παπάδες που κάνει αυτό το πετάλι θέλει πολύ μπλα-μπλα! Lips Sealed
ότι δεν καταλάβατε ρωτήστε, ή ότι ξέχασα θυμίστε το μου!  Roll Eyes


Αποσυνδεδεμένος master of puppets

 • Ονειροπαρμένος
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2872
 • Φύλο: Άντρας
 • γνωστός και ως....master of ΜΠΑΜΠΗΣ....
  • Προφίλ
  • Χάρτινα Όνειρα
Απ: Electro Harmonix Stereo Memory Man With Hazarai
« Απάντηση #3 στις: 01/04/11, 05:02 »
ΘΕΟΣ!!! ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ!!!!

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συντονιστής
 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4475
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Απ: Electro Harmonix Stereo Memory Man With Hazarai
« Απάντηση #4 στις: 01/04/11, 09:56 »
Πολύ ωραία και ολοκληρωμένη παρουσίαση, μπράβο!  :up
Προσωπικά ήμουν ανάμεσα σε αυτό το πετάλι και το Timefactor και προτίμησα το factor, αλλά και το Memory Man το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση.
Νάσαι καλά για τον κόπο σου, ξέρω πρώτο χέρι πόσο πολύ χρόνο θέλει να οργανώσεις κάτι τόσο ολοκληρωμένο με clips και τα πάντα.
Ευχαριστούμε!
 :clap
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

 • Συντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 6360
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Electro Harmonix Stereo Memory Man With Hazarai
« Απάντηση #5 στις: 01/04/11, 10:56 »
if_it_is? ευχαριστούμε για το τεράστιο και αναλυτικό ποστ

θα ακούσω τα κλιπς όταν πάω σπίτι γιατί φαίνονται αρκετά ενδιαφέρουσες όλες οι λειτουργίες που περιέγραψες...

200E (στον θωμά) είναι πολύ καλή τιμή αν αναλογιστούμε ότι πετάλια που πωλούνται (στην Αθήνα τουλάχιστον) κοντά 180 έχουν τις μισές δυνατότητες.
αθήνα πωλείται κάπου? και μαγαζί που να έχει γενικώς electro-harmonix?

υγ. αυτό το ping pong effect που μπορούμε να πετύχουμε από το stereo...τι γ**άτο! ;D

Αποσυνδεδεμένος if_it_is?

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 211
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Electro Harmonix Stereo Memory Man With Hazarai
« Απάντηση #6 στις: 01/04/11, 15:23 »
if_it_is? ευχαριστούμε για το τεράστιο και αναλυτικό ποστ

θα ακούσω τα κλιπς όταν πάω σπίτι γιατί φαίνονται αρκετά ενδιαφέρουσες όλες οι λειτουργίες που περιέγραψες...

200E (στον θωμά) είναι πολύ καλή τιμή αν αναλογιστούμε ότι πετάλια που πωλούνται (στην Αθήνα τουλάχιστον) κοντά 180 έχουν τις μισές δυνατότητες.
αθήνα πωλείται κάπου? και μαγαζί που να έχει γενικώς electro-harmonix?

υγ. αυτό το ping pong effect που μπορούμε να πετύχουμε από το stereo...τι γ**άτο! ;D

To ping pong σκίζει!!

γενικά electro harmonix ξέρω ότι φέρνει ο Kαγμάκης και ο Διαμαντόπουλος σίγουρα! είναι όντως μια χαρά η τιμή για όλα αυτά που μπορεί να κάνει! ;D

Αποσυνδεδεμένος Καθόδιος (φλουτσ)

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1571
 • Φύλο: Άντρας
 • άιντε άιντε....!
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Σάτυροι
Απ: Electro Harmonix Stereo Memory Man With Hazarai
« Απάντηση #7 στις: 02/04/11, 13:39 »
Πολλά μπράβο φίλε! Κατατοπιστικότατος και γραπτώς και ηχητικώς!
Και ο Arco φέρνει, στη Γλυφάδα
To πόδι μου το αγαπώ
γι αυτό και το κουνάω
και μου είναι χρήσιμο πολύ
όταν περπατάω...

KEEP WALKING

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1907
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Electro Harmonix Stereo Memory Man With Hazarai
« Απάντηση #8 στις: 13/04/11, 19:05 »
ε ναι ειναι πολυ καλο το ποστ σου!!!
μετα απο  καποια π.μ κ αν θυμασαι με ειχες "πείσει"  να το παρω και δεν το μετανοιωσα ποτε!!!παιδια ειναι πααααρα πολυ καλο πεταλι που αξιζει τα λεφτα του
μπραβο ξανα για το ποστ
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

Αποσυνδεδεμένος if_it_is?

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 211
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Electro Harmonix Stereo Memory Man With Hazarai
« Απάντηση #9 στις: 13/04/11, 19:32 »
Thanks παίδες! χαίρομαι που σας άρεσε! ;D

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
2147 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/05/06, 16:06
από Samdreamth
Electro Harmonix Holy Stain

Ξεκίνησε από King Lui Εφέ

2 Απαντήσεις
1659 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 04/02/08, 12:18
από AB
Electro-Harmonix Micro POG

Ξεκίνησε από jimmy 1916 Εφέ

4 Απαντήσεις
3485 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 07/05/08, 22:16
από taxfreesax
7 Απαντήσεις
3881 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15/02/09, 17:17
από alexisgt
stereo??

Ξεκίνησε από Warrel Εφέ

14 Απαντήσεις
2880 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30/01/09, 11:42
από faser
0 Απαντήσεις
942 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22/05/09, 22:48
από vasse
EHX Memory boy & Memory toy.

Ξεκίνησε από C.Alexei Εφέ

0 Απαντήσεις
1247 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26/10/09, 22:26
από C.Alexei
14 Απαντήσεις
2304 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26/08/10, 17:31
από master of puppets
0 Απαντήσεις
34036 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 05/07/12, 20:18
από nikkoxxi
7 Απαντήσεις
23124 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13/06/13, 20:10
από AderfiTouEleous