Χαιρετώ τα αλάνια του φόρουμ!
Καταρχάς, να συγχαρώ όλους για το εκπληκτικό αυτό φόρουμ το οποίο ανακάλυψα πριν από λίγες μέρες μιας και αποφάσισα και εγώ να γίνω ένας εκκολαπτόμενος M.Knopfler. Μέχρι τότε βέβαια, μπορείτε να με αποκαλείτε αρχάριο γρατσουνιστή! Ή κατά φαντασία γρατσουνιστή αφού το μόνο που διαθέτω αυτή τη στιγμή είναι η καταπληκτική κιθάρα μου, made of 100% pure thin air.
Πέρα από την πλάκα όμως, βρίσκομαι εδώ στο φόρουμ για να ζητήσω τις γνώμες κάποιων πιο έμπειρων στο θέμα της κιθάρας μιας και δεν μπορώ να βγάλω άκρη μόνος μου. Για να μην τα πολυλογώ, ας περάσω κατευθείαν στις ερωτήσεις μου:
1) Σκέφτηκα να ξεκινήσω με μια ακουστική κιθάρα αλλά μήπως θα ήταν προτιμότερο να πιάσω στα χέρια μου από την αρχή την ηλεκτρική, με δεδομένο το γεγονός ότι με ενδιαφέρουν μόνο τα blues και το "απαλό-κλασσικό" rock; Τι κιθάρα θα μου προτείνατε; Το budget δεν θέλω να ξεπερνάει τα 350 ευρω (ολόκληρο το πακέτο με ενισχυτή, κουρδιστήρι κτλπ), τουλάχιστον για αρχή. Για να σας δώσω λίγο το στίγμα του ήχου που με ενδιαφέρει περισσότερο, παραθέτω κάποια κομμάτια:
Dire Straits - Where Do You Think You're Going (communique έκδοση και εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=1ZXui-dcTt0 )
Eric Clapton - Wonderful Tonight (όπως ακούγεται εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=NaMuBX4aMmw&feature=related )
Alvin Lee - The Bluest Blues
Alvin Lee - Real Life Blues
Gary Moore - I'll Play the Blues for You
Gary Moore - Midnight Blues
ZZ Top - Blue Jeans Blues
Peter Green - Slabo Day
Deep Purple - When a Blind Man Cries
και τέλος
Everlast - What it's like
Το ξέρω πως η μουσική του Everlast είναι διαφορετική σε σχέση με τους παραπάνω απλά αναρωτιόμουν αν μια ηλεκτρική κιθάρα θα μπορούσε να παράγει περίπου τον ίδιο ήχο.
2) Όπως ανέφερα και παραπάνω, το budget είναι περίπου στα 350 ευρω. Το να παραλείψω τον ενισχυτή και να συνδέσω την κιθάρα στο PC μου θα ήταν καλή ιδέα ή ο ενισχυτής αποδίδει πιο πιστά τον ήχο; Η κάρτα ήχου είναι onboard στην
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1156/P7P55D_LE/3) Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν έχω καμμία πείρα στις κιθάρες. Αυτό σημαίνει πως και σε μαγαζί να πάω για δοκιμή, δεν βλέπω να βγάζω άκρη. Έχω διαβάσει κάποια πράγματα πάνω στα είδη κιθάρας αλλά δεν μου λεει τίποτα αυτό καθώς πρόκειται απλά για θεωρία πάνω σε κατι το οποίο μου είναι τελείως άγνωστο. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο δεν θέλω να δώσω και πολλά λεφτά. Να δοκιμάσω πρώτα κάτι για αρχή, να δω πως θα μου κάτσει και στο μέλλον βλέπουμε τι γίνεται, όταν θα έχω αποκτήσει και μια σχετική πείρα.
4) Μια τελευταία ερώτηση, περισσότερο από εγκυκλοπαιδικής άποψης. Κατά πόσο τo μέγεθος των δαχτύλων παίζει ρόλο στην ευκολία του να παίζει κάποιος κιθάρα; Ισχύει πως το να έχει κάποιος μικρά δάχτυλα προσδίδει ιδιαίτερη δυσκολία στο παίξιμο ή είναι απλά φήμες; Έχω μικρά δάχτυλα αλλά όπως και να έχει το πράγμα, την προσπάθεια μου θα την κάνω. Απλά ρωτάω από περιέργεια!
Ουφφφ, τελείωσα! Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Περιμένω τις απαντήσεις σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων!