Χάσατε το μουσικό όργανό σας ή σας το έκλεψαν; Δηλώστε το εδώ!
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για όσους ξέρουν αγγλικά, και εφόσον η δικιά μου άποψη είναι μηδαμινής σημασίας, διαβάστε την άποψη κάποιων άλλων. Έτσι απλά για ποικιλία.http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080608174122AAwWmWuΓια όσους βαριούνται, υιοθετώ τα καλύτερα:1) "On a side note, I'm convinced that Hannah Montana is a better guitarist than Kurt Cobain. I don't even know if she plays but it wouldn't make a difference"2) "If you can name me 1 song of his that shows why he should be renowned, then i will gladly put that into consideration next time i decide to bash nirvana."3)"First of all, Rolling Stone Magazine is not an authority on guitar playing. Their poll was based on five editors who put their own list together, therefore no fans or true guitar players were allowed to vote on this. Therefore, getting a best guitar list from Rolling Stone is like getting plumbing advice from your dentist."4) Kurt Cobain is actually a LOUSY guitar player. He was very basic and repetitive.5) Technically speaking, he was not a great guitarist. Honestly, he wasn't. The correct word to use is "limited", and I say that because he did the most with what he hadκαι πολλά, πολλά άλλα...Δεν τα παραθέτω όλα αυτά για να ενισχύσω την άποψή μου, άλλωστε και αυτοί που γράφουν μπορεί να είναι το ίδιο "άσχετοι" με μένα. Τα γράφω για να δείξω ότι αυτά που είπα δεν είναι κάτι πρωτότυπο ή κάτι που η δικιά μου γκλάβα κατέβασε από μόνη της και δεν το έχει ξανασκεφτεί κανείς άλλος.
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι?Ξαφνικά πιάσαμε μια κιθάρα και την έχουμε δει απαξιωτές κιθαριστών που δεν έχουν (ή νομίζουμε ότι δεν έχουν) τρελή τεχνική ή ικανότητα σύλληψης πολύπλοκων μουσικών συνθέσεων? Ναι, ο Cobain (που 2ο όπως ειπώθηκε δε θα τον έβαζα σε καμία λίστα) μου αρέσει πολύ περισσότερο από τον Batio που ακούγεται σαν παιχνιδομηχανή Atari.Ο Govan είναι ΜΟΥΣΙΚΑΡΑ αλλά έχω ακούσει περισσότερες φορές στη ζωή μου τον Frusciante.@ Alex_UnderΌταν μιλάς υποτιμητικά για κιθαρίστες που δεν αξίζουν να βρίσκονται στους "top", τουλάχιστον ας έχεις κάποιες γνώσεις για αυτούς ώστε να μη βγαίνεις εκτεθειμένος.. Αναφέρομαι στον Tom Morello. Εκτός από το whammy, ο Morello έκανε πολύ συχνή χρήση του killswitch και σε συνδυασμό με delay έγραψε φανταστικά σόλο και πέτυχε απίστευτους ήχους.. Και πειραματίστηκε ακόμα περισσότερο με την κιθάρα και με άλλες τεχνικές.. Ακούγοντας ένα σόλο του, λες "αυτό είναι Morello". Κάνει μπαμ όμως! Και όχι σε τύπους "μουσικά ψαγμένους", που θα τον μυριστούν από τη χροιά της κιθάρας (στους περισσότερους "έξω" δε γίνεται αντιληπτή η διαφορά), τις κλίμακες που παίζει και τη φρασεολογία του για παράδειγμα.. Τη γιαγιά μου να βάλω να ακούσει Rage Against The Machine / Audioslave μια μέρα, αν την επόμενη της βάλω να ακούσει σόλο του, θα πει "αυτό είναι Morello". Με λίγα λόγια, αξίζει να αναγνωρίζεται ως ένα από τους κορυφαίους όλων των εποχών, για 2 λόγους: - Έχει προσθέσει το killswitch στον optional εξοπλισμό κάθε κιθαρίστα.- Έχει πετύχει αναγνωρισιμότητα από τον ήχο του σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και μάλιστα ακόμα και σε κόσμο άσχετο με την κιθάρα.Όπως λες είσαι Hendrix/SRV fan.. Για πες μου για τον SRV (που εκτιμώ αφάνταστα) έχει -αντικειμενικά μιλώντας- από τον Morello... Τεχνική? Καινοτομία? Αναγνωρισιμότητα? Τι απ όλα? Απλά παίζει διαφορετικό είδος και ίσως αυτός είναι ο λόγος που σνομπάρεις όλους τους υπόλοιπους...
@ Alex_UnderΌταν μιλάς υποτιμητικά για κιθαρίστες που δεν αξίζουν να βρίσκονται στους "top", τουλάχιστον ας έχεις κάποιες γνώσεις για αυτούς ώστε να μη βγαίνεις εκτεθειμένος.. Αναφέρομαι στον Tom Morello. Εκτός από το whammy, ο Morello έκανε πολύ συχνή χρήση του killswitch και σε συνδυασμό με delay έγραψε φανταστικά σόλο και πέτυχε απίστευτους ήχους.. Και πειραματίστηκε ακόμα περισσότερο με την κιθάρα και με άλλες τεχνικές.. Ακούγοντας ένα σόλο του, λες "αυτό είναι Morello". Κάνει μπαμ όμως! Και όχι σε τύπους "μουσικά ψαγμένους", που θα τον μυριστούν από τη χροιά της κιθάρας (στους περισσότερους "έξω" δε γίνεται αντιληπτή η διαφορά), τις κλίμακες που παίζει και τη φρασεολογία του για παράδειγμα.. Τη γιαγιά μου να βάλω να ακούσει Rage Against The Machine / Audioslave μια μέρα, αν την επόμενη της βάλω να ακούσει σόλο του, θα πει "αυτό είναι Morello". Με λίγα λόγια, αξίζει να αναγνωρίζεται ως ένα από τους κορυφαίους όλων των εποχών, για 2 λόγους: - Έχει προσθέσει το killswitch στον optional εξοπλισμό κάθε κιθαρίστα.- Έχει πετύχει αναγνωρισιμότητα από τον ήχο του σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και μάλιστα ακόμα και σε κόσμο άσχετο με την κιθάρα.
Όπως λες είσαι Hendrix/SRV fan.. Για πες μου για τον SRV (που εκτιμώ αφάνταστα) έχει -αντικειμενικά μιλώντας- από τον Morello... Τεχνική? Καινοτομία? Αναγνωρισιμότητα? Τι απ όλα?
Απλά παίζει διαφορετικό είδος και ίσως αυτός είναι ο λόγος που σνομπάρεις όλους τους υπόλοιπους...
Αναγνωρισιμότητα έχουν πολλοί. Ποιος δεν ακούει ένα σόλο του dimebag και δεν λέει ότι είναι dimebag. Ποιός ακούει σόλο του Slash και δεν καταλαβαίνει ότι είναι Slash. Ποιος δεν ακούει κάτι από BB King και δεν λέει ότι είναι BB King (είναι εύκολο άλωστε. Μια νότα ποιάνει και την παιδεύει, την vibrat-άρει, την bend-άρει, την χτυπάει απλά, αλλά αυτό είναι. riff μιας νότας... τεσπα). Αλλά εγώ νόμιζα ότι μιλούσαμε, τουλάχιστον για τον Morello, για ---"καινοτομία"---. Λες killswitch. Σιγά τα ωά. Το "εφέ" του killswitch το είχαν πολλοί πριν από αυτόν ανακαλύψει. Ακου απλά τα σόλο του Hammet στο Justice και θα δεις. Εκεί βέβαια δεν το κάνει με ξεχωριστό διακοπτάκι αλλά ανεβοκατεβάζοντας το pickup selector, αφού πρώτα είχε κατεβάσει στο volume του ενός μαγνήτη στο τέρμα.Το ίδιο αποτέλεσμα. Κάτι παρόμοιο κάνει και ο hendrix στην εισαγωγή του Voodoo Chile, μόνο που επειδή δεν έχει η Strat του ξεχωριστό volume για τον κάθε μαγνήτη, δεν ακούγεται εντελώς σαν kill.Και επειδή έκανε (ο Morello) overuse (και abuse) αυτού του τόοοοοοοοσο "καινοτόμου" πράγματος, δεν πάει να πει ότι είναι επαναστάτης. "Been there, done that" και από άλλους πολύ πιο πριν από αυτόν.
Εδώ φίλε μου φάνηκε ότι μάλλον δεν το "κατέχεις" και πολύ το θέμα. Έκανες μεγάλο φάουλ.Ρώτα στην "πιάτσα" το εξής: "Ποιανού κιθαρίστα ο ήχος είναι ο από τους πιο αναγνωρίσιμους και από τους ποιο επιθυμητούς. Ποιανού κιθαρίστα ο ήχος θεωρείται το "Holy Grail of Tone", ποιοί πασχίζουν να κάνουν τον εξοπλισμό τους ίδιο, ελπίζωντας ότι έτσι θα έχουν ίδιο ήχο με αυτόν;"Αν το ρωτήσεις, η πιο συχνή απάντηση που θα πάρεις (από άτομα τουλάχιστον που έχουν περάσει τα 20 και τους έχει φύγει η νεανική ακμή) είναι ένα όνομαSTEVIE RAY VAUGHAN.Μπορεί να έπαιζε τα "χιλιοπεγμένα" blues, αλλά τους έδωσε εντελώς καινούργιο αέρα. Μπορεί να παίζει Alfred King, ή Freddie King αλλά όταν το ακούς από αυτόν το καταλαβαίνεις. Και αν δεν γούσταρες το ίδιο κομμάτι από τους προηγούμενος, το γουστάρεις από αυτόν.
Και αναφέρω τον cobain όχι λόγω προσωπικής αντιπάθειας αλλά επειδή είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα κιθαριστών που αποθεώθηκαν και έγιναν διάσημοι ,χωρίς να ρίξουν την παραμικρή στάλα ιδρώτα για να ασχοληθούν σοβαρά με τη μουσική.
Matthias JabsRudolf SchenkerMichael Schencer
Ξεχασες να πεις τον Κlaus meine
Παράθεση από: ScorpionsManiac στις 22/06/11, 16:02Matthias JabsRudolf SchenkerMichael SchencerΞεχασες να πεις τον Κlaus meine
Παράθεση από: Ammon Jerro στις 01/07/11, 17:40Παράθεση από: ScorpionsManiac στις 22/06/11, 16:02Matthias JabsRudolf SchenkerMichael SchencerΞεχασες να πεις τον Κlaus meineΕπειδή βλέπεις ότι έχω μία μανία με τους scorpions λες "πάει ξέχασε τον Meine". Λοιπόν όχι, ξέρω ότι παίζει κιθάρα και ότι έχει παίξει σε μερικά κομμάτια των scorpions απλά δεν νομίζω να φτάνει σε επίπεδο τον jabs ή τον schenker. Προσωπική γνώμη πάντα. Να συμπληρώσω στους αγαπημένους μου και τον Uli Roth.
Παράθεση από: ScorpionsManiac στις 01/07/11, 20:16Παράθεση από: Ammon Jerro στις 01/07/11, 17:40Παράθεση από: ScorpionsManiac στις 22/06/11, 16:02Matthias JabsRudolf SchenkerMichael SchencerΞεχασες να πεις τον Κlaus meineΕπειδή βλέπεις ότι έχω μία μανία με τους scorpions λες "πάει ξέχασε τον Meine". Λοιπόν όχι, ξέρω ότι παίζει κιθάρα και ότι έχει παίξει σε μερικά κομμάτια των scorpions απλά δεν νομίζω να φτάνει σε επίπεδο τον jabs ή τον schenker. Προσωπική γνώμη πάντα. Να συμπληρώσω στους αγαπημένους μου και τον Uli Roth. Kι εγω να προσθεσω τον Karl-Heinz Vollmer και τον Karl-Heinz Pflipsen...α, οχι, ο τελευταιος επαιζε μπαλα στον ΠΑΟ, ακυρο...
Παράθεση από: Eagle Of Kamelot στις 01/07/11, 20:20Παράθεση από: ScorpionsManiac στις 01/07/11, 20:16Παράθεση από: Ammon Jerro στις 01/07/11, 17:40Παράθεση από: ScorpionsManiac στις 22/06/11, 16:02Matthias JabsRudolf SchenkerMichael SchencerΞεχασες να πεις τον Κlaus meineΕπειδή βλέπεις ότι έχω μία μανία με τους scorpions λες "πάει ξέχασε τον Meine". Λοιπόν όχι, ξέρω ότι παίζει κιθάρα και ότι έχει παίξει σε μερικά κομμάτια των scorpions απλά δεν νομίζω να φτάνει σε επίπεδο τον jabs ή τον schenker. Προσωπική γνώμη πάντα. Να συμπληρώσω στους αγαπημένους μου και τον Uli Roth. Kι εγω να προσθεσω τον Karl-Heinz Vollmer και τον Karl-Heinz Pflipsen...α, οχι, ο τελευταιος επαιζε μπαλα στον ΠΑΟ, ακυρο...Και ο κιθαρίστας των Trollkotze ειναι απίθανος.ΤΡΟΛΛΚΟΤΖΕ
ε ρε παιδια τον lil wayne γτ τον ξεχναμε!
Παράθεση από: Ammon Jerro στις 01/07/11, 17:40Παράθεση από: ScorpionsManiac στις 22/06/11, 16:02Matthias JabsRudolf SchenkerMichael SchencerΞεχασες να πεις τον Κlaus meineΕπειδή βλέπεις ότι έχω μία μανία με τους scorpions λες "πάει ξέχασε τον Meine" . Λοιπόν όχι, ξέρω ότι παίζει κιθάρα και ότι έχει παίξει σε μερικά κομμάτια των scorpions απλά δεν νομίζω να φτάνει σε επίπεδο τον jabs ή τον schenker. Προσωπική γνώμη πάντα. Να συμπληρώσω στους αγαπημένους μου και τον Uli Roth.
Ξεκίνησε από freemind Σύνδεσμοι μουσικών οργάνων
Ξεκίνησε από FoZzZ Δισκοπαρουσιάσεις και κριτικές
Ξεκίνησε από Ο Νέος Κιθαρωδός Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από MACMISIAS Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από philip the great « 1 2 » Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από Kosthrash « 1 2 3 4 » Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από Απόλλων Μαγνήτες και ηλεκτρικά
Ξεκίνησε από cbk Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από STEFANOS604 Χορδές, πένες, αξεσουάρ