Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ μεγάλωσα μέσα σε μία οικογένεια που μου έμαθαν να σέβομαι τους άλλους και την περιουσία τους, και να μην αγγίζω ότι δεν είναι δικό μου.
Διαφωνώ καθέτως με την τοποθέτηση σου. Προσωπικά είμαι κατά κάθε παρανομίας, και ιδιαίτερα αυτής που νομιμοποιείται από αυθαίρετες ταμπέλες με αμφίβολα κριτήρια που δεν καθορίζονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.
Διαφωνώ καθέτως με την τοποθέτηση σου. Προσωπικά είμαι κατά κάθε παρανομίας, και ιδιαίτερα αυτής που νομιμοποιείται από αυθαίρετες ταμπέλες με αμφίβολα κριτήρια που δεν καθορίζονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Μα σοβαρά, τώρα έγινε αντισυνταγματική η κυβέρνηση?.. Όταν επι δεκαετίες έτρωγαν τα λεφτά των ταμείων δεν ήταν αντισυνταγματικοί?. Όταν δανειζόντουσαν εξόνόματος μας για να μην πάρουν αντιδημοφιλή μέτρα δεν ήταν αντισυνταγματικοί? Όταν έτρωγαν τα ευρωπαικά κονδύλια, όταν διόριζαν στρατιές ολόκληρες που έπρεπε αργότερα να θραφούν και να τους δοθούν συντάξεις δεν ήταν αντισυνταγματικοί?Τώρα έγιναν?.. που ήρθε ο Λογαριασμός? Όταν το μνημόνιο ψηφίζεται από τα 2/3 της Βουλής και μάλιστα διακομματικά, καιρός είναι εμείς να σκεφτούμε γιατί ψηφίσαμε αυτούς και όχι κάποιους άλλους (που είναι φανερό, γιατί μέχρι τώρα μας βόλευαν). Η κυβέρνηση που τώρα φαίνεται "παράνομη" είναι αυτή που επέλεξαν πριν 2 χρόνια οι πολίτες της παρωχημένης εποχής των ρουσφετιών, του διογκωμένου δημοσίου, της ρεμούλας και της ασυδοσίας.Εάν έχουν κάτι να πουν οι πολίτες, εάν έμαθαν επιτέλους κάτι από όλα όσα έγιναν, να το πούν και να το δείξουν τώρα με την ψήφο τους, που έρχονται οι εκλογές, όχι να αρχίσουμε τους βανδαλισμούς και τις ακρότητες και ιδιαίτερα έναντι των άλλων πολιτών που δεν φταίνε σε τίποτα. Εάν είναι παράνομοι, ας το πούμε όλοι μαζί, με την ψήφο μας, και με τα κοινά κριτήρια που θα αποφασίσουμε, ας τους στείλουμε και φυλακή. Μαζί, όμως, με νομιμότητα και κοινές αξίες, αποφασισμένες δημοκρατικά.Γιατί θα το ξαναγράψω: Αμα γίνει η αρχή της κατάλυσης των ορίων της δημοκρατίας, είτε πρακτικά είτε ιδεατά, μετά δεν υπάρχουν όρια. Πάμε για την ζούγκλα.
Το αν θα βγούνε πάλι "γκιλοτίνες" σε πλατείες είναι κάτι που μένει να δούμε. Γιατί δε χωράει αμφιβολία ότι αυτή τη στιγμή ο καπιταλισμός δοκιμάζει τα όρια της υποταγής μας σε αυτόν.
Παράθεση από: Vaiking στις 19/02/12, 19:41Πάντως δε θα προτιμούσα να χαιδεύουν τα αυτιά του πολιτικού συστήματος, γιατί θα προτιμούσα να μη χαιδεύουν τα αυτιά κανενός! Αυτά τα "χαιδέματα" μας έχουν πάει εκεί που μας έχουν πάει Σε μια διαμαχη πρεπει να παρεις καποια θεση αναγκαστικα εφοσον θες να συμμετεχεις. Δε καταλαβαινω που το πας.
Πάντως δε θα προτιμούσα να χαιδεύουν τα αυτιά του πολιτικού συστήματος, γιατί θα προτιμούσα να μη χαιδεύουν τα αυτιά κανενός! Αυτά τα "χαιδέματα" μας έχουν πάει εκεί που μας έχουν πάει
Ειναι γεγονος πλεον οτι με δημοκρατικα μεσα δεν υπαρχει αποτελεσμα, πολυ απλα γιατι η πολιτικοι παραγοντες εχουν παραβει καθε δημοκρατικη πρακτικη.
Ποτέ τίποτα δεν άλλαξε με καθιστικές διαμαρτυρίες και ροδοπέταλα. Καλώς ή κακώς, όλα τα κινήματα που διαμόρφωσαν τις ελάχιστες ελεύθερες πτυχές της ζωής μας έχουν σαν κοινό παρονομαστή τη βία και την παραβατική συμπεριφορά.
In 1962, John F. Kennedy famously said, "Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable."
Παράθεση από: kkmspm στις 21/02/12, 13:56Ειναι γεγονος πλεον οτι με δημοκρατικα μεσα δεν υπαρχει αποτελεσμα, πολυ απλα γιατι η πολιτικοι παραγοντες εχουν παραβει καθε δημοκρατικη πρακτικη. Πρόσεξε μόνο φίλε μου, γιατί κάτι τέτοια έλεγε και ένας τύπος ονόματι "Αδόλφος" πριν απο 70+ χρόνια, ή κάποιος συνταγματάρχης ονόματι "Γεώργιος" πριν απο 45 χρόνια και είδες τι έγινε...
Όχι ότι οι αγρότες είναι άγιοι αλλά επειδή κανείς δεν είναι και δε θα βγάλουμε άκρη, ας γίνει από κάπου η αρχή...
Μπορεί να φανεί άσχετο αλλά αυτό σημαίνει (για μένα τουλάχιστον) να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας...
Παράθεση από: Υπνοβάτης... στις 23/02/12, 20:43Μπορεί να φανεί άσχετο αλλά αυτό σημαίνει (για μένα τουλάχιστον) να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας...Καλα ολα αυτα αλλα γιατι μου ακουγεται τελειως...κλισε πλεον; Ξερεις οπως τους λογους που βγαζει σημερα το πασοκ: "Προχωραμε με οραμα, ελπιδα, ονειρα και φιλοδοξιες προς ενα νεο αυριο...μπλα, μπλα..."Δικιο εχεις δε λεω αλλα αν συνεχισουμε ετσι, ετσι θα μεινουμε.
Απλά, θέλω να πω πως όταν σκεφτόμαστε αντί-Δημοκρατικά γιατί κατα τη δική μας κρίση, αυτή η Δημοκρατία δε λειτουργεί, την ίδια ακριβώς σκέψη μπορεί να κάνει και κάποιος άλλος ο οποίος μπορεί να μη συμμερίζεται τη δική μας ιδεολογία. Και όσο έχουμε εμείς "ηθικό δικαίωμα" να στραφούμε εναντίον της Δημοκρατίας, άλλο τόσο έχει και "ο άλλος"! Πχ. να ξαναχακαριστούν κρατικές ιστοσελίδες αλλά αυτή τη φορά απο Νεοναζιστικές ομάδες με τα "ανάλογα" videos.. Ελπίζω να έγινα σαφής και δε νομίζω πως χρειάζεται να πω περισσότερα για να μη χαρακτηριστώ ως "προβοκάτορας"!Κοινώς... προσέξτε τι εύχεστε
Παράθεση από: Vaiking στις 23/02/12, 13:21Απλά, θέλω να πω πως όταν σκεφτόμαστε αντί-Δημοκρατικά γιατί κατα τη δική μας κρίση, αυτή η Δημοκρατία δε λειτουργεί, την ίδια ακριβώς σκέψη μπορεί να κάνει και κάποιος άλλος ο οποίος μπορεί να μη συμμερίζεται τη δική μας ιδεολογία. Και όσο έχουμε εμείς "ηθικό δικαίωμα" να στραφούμε εναντίον της Δημοκρατίας, άλλο τόσο έχει και "ο άλλος"! Πχ. να ξαναχακαριστούν κρατικές ιστοσελίδες αλλά αυτή τη φορά απο Νεοναζιστικές ομάδες με τα "ανάλογα" videos.. Ελπίζω να έγινα σαφής και δε νομίζω πως χρειάζεται να πω περισσότερα για να μη χαρακτηριστώ ως "προβοκάτορας"!Κοινώς... προσέξτε τι εύχεστε Καταρχάς δεν εύχομαι τίποτα. Και επειδή, φυσικά, δεν ισχύει ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, όχι, θα προσπαθήσω να εμποδίσω με κάθε τρόπο την οιαδήποτε φασιστική άνοδο. Αλλά όταν γίνονται αντιφασιστικές κινήσεις, πορείες, ενημερώσεις κτλ κτλ, κάτι τύποι σαν και σένα φωνάζουν ότι ασχολούμαστε με ασόβαρα πράγματα. Τώρα που έχουν φανεί τα σκούρα μόλις βλέπουμε αντίδραση "ναι αλλά προσέξτε μην είναι φασίστες". Αλλά έτσι πάει, όταν βλέπεις συνέχεια τα πράγματα από τον καναπέ σου, κρίνεις από την τηλεόραση σου και εκφράζεσαι με την υποτιθέμενη "αντικειμενική ασφάλεια" τότε τίπτοα δεν πρόκειται να αλλάξει. Και αυτό πάει γενικότερα. Αν ανατρέξει κανείς σε παλιότερες συζητήσεις στο kithara μπορεί να δει πως παλιότερα φωνάζανε αρκετοί για τις πορείες και τους αλήτες που τα σπάνε και για τις παράνομες πορείες που εμποδίζουν τον κόσμο να πάει στη δουλειά του. Τώρα που είναι τα δύσκολα να γίνονται πορείες, όλοι στο δρόμο, να κλείσουμε τα διόδια, αλλά όταν hackάρουν μια ιστοσελίδα, κάτι που είναι έξω από τα νερά μας τότε "τα δικαιώματα μας", αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με SOPA/PIPA/ACTA να δει για τα δικαιώματα του στο ίντερνετ.