Αποστολέας Θέμα: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ  (Αναγνώστηκε 9465 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

 • Κιθαροσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 5825
 • Φύλο: Άντρας
 • Μονίμως προβληματικός...
  • Προφίλ
Μετά από την αγορά του Artec Dual Booster πριν από δύο χρόνια περίπου, είχα ανεβάσει αυτή την κριτική. Από τότε πολλά πετάλια πέρασαν από την πεταλιέρα μου και με 1-2 εξαιρέσεις κανένα δεν έμεινε για μεγάλο διάστημα, αλλά το Artec έχει παραμείνει και έχει αναδειχτεί σε σταθερή αξία παρά τη χαμηλή του τιμή.

Πιο πρόσφατα είχα ανοίξει ένα θέμα στο οποίο ζητούσα γνώμες για ένα πιο ευέλικτο/βρώμικο booster με περισσότερο χαρακτήρα και λιγότερο transparent απ’ ό,τι το Artec. H έρευνα αυτή συνεχίζεται και στην πορεία είχα ουσιαστικά απορρίψει από τις πιθανές μου επιλογές το Barber Half Gainer λόγω της υψηλής του τιμής και έλλειψης των χαρακτηριστικών που έψαχνα. Ακριβώς έκείνη τη στιγμή, το πέτυχα στο ebay σε λιγότερο από τη μισή τιμή και το χτύπησα χωρίς να το σκεφτώ πολύ. Μετά λοιπόν από ένα διάστημα που το χρησιμοποιώ δίπλα-δίπλα με το Artec και προσπαθώ να προσμετρήσω τις αρετές και τα μειονεκτήματα του καθενός, σκέφτηκα να κάνω ένα συγκριτικό τεστ.

Πριν αρχίσω να πω ότι έχω επίγνωση του μεγάλου προβλήματος που χαρακτηρίζει ένα τέτοιο συγκριτικό τεστ. Συγκρίνω ανόμοια πράγματα: Ένα booster με ένα low gain overdrive, άσχετα αν στην πράξη οι ρόλοι αυτών των δύο αλληλοκαλύπτονται σε ένα σημαντικό βαθμό. Δεύτερον υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή, με το Artec να κοστίζει στο Βρετανικό Amazon 38 λίρες Αγγλίας (45 Ευρώ) δηλαδή λίγο πιο κάτω από την τιμή που το πήρα εγώ πριν δύο χρόνια, ενώ το Barber (στο μοναδικό μαγαζί που το διαθέτει στην Αγγλία) να παίζει στις 150 λίρες (180 Ευρώ). Επομένως πρόκειται ουσιαστικά για ένα προσωπικό συγκριτικό τεστ. Δεν φιλοδοξώ ότι θα είναι ότι ένας κατατοπιστικός οδηγός αγοράς όπως ίσως άλλα άρθρα που έχω  επιχειρήσει, πιθανόν όμως να βοηθήσει κάποιους που σκέφτονται την αγορά ενός από αυτά τα δύο πετάλια ή κάτι παρόμοιο σε αυτό το χώρο.
no te vayas, Montoya...

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

 • Κιθαροσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 5825
 • Φύλο: Άντρας
 • Μονίμως προβληματικός...
  • Προφίλ
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #1 στις: 14/11/13, 00:08 »
Μέγεθος

Αρχίζοντας από κάτι μάλλον επουσιώδες όπως το μέγεθος, το Barber είναι σαφώς μεγαλύτερο και μοιάζει διπλάσιο από το Artec σε συνολικό όγκο. Κατά περίεργο τρόπο όμως το Barber ίσως να καταλαμβάνει λιγότερο λειτουργικό χώρο στην πεταλιέρα, καθώς το πλάτος του (ελάχιστα πάνω από 9 εκ.) είναι μικρότερο από του Artec (11,5 εκ.)

Artec:   11.5 x 9 x 3.5 cm, 335 γρ.

Barber:   9 x 14 x 5 cm, 510 γρ.


Κατασκευή

Και τα δύο πετάλια φαίνονται αρκετά στιβαρά, με το Barber να είναι πιο προσεγμένο σε θέματα εμφάνισης όπως το φινίρισμα και η γενικότερη αισθητική. Και τα δύο έχουν full sized pots και κύκλωμα true bypass. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κυκλώματα, μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείτε στους DIY experts του Κιθάρα...


Xαρακτηριστικά

Και τα δύο πετάλια έχουν δύο κανάλια, οι ομοιότητες όμως σταματούν εδώ. Τo Artec έχει μόνο ρύθμιση για Gain στο πρώτο κανάλι, αλλά Gain και Volume στο δεύτερο. To Barber έχει ξεχωριστό Volume και Gain για κάθε κανάλι, καθώς και κοινό ΕQ (Mid & Treble)


Ευελιξία

Τα δύο κανάλια του Artec μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα, καθώς κάθε κανάλι έχει το δικό του ποδοδιακόπτη. ‘Ετσι μπορούμε να έχουμε ουσιαστικά 3 settings (Κανάλι 1, Κανάλι 2, Κανάλι 1&2 μαζί). Τα δύο κανάλια του Barber μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλάξ, αλλά όχι και τα δύο μαζί αφού δεν υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης ενεργοποίησης. Σε αυτό το σημείο το Artec φαίνεται να υπερτερεί. Η πλάστιγγα της συνολικής ευελιξίας όμως γέρνει προς την πλευρά του Barber, καθώς έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης. Και ενώ στο Αrtec ουσιαστικά οι τρεις διαφορετικοί ήχοι είναι παρόμοιοι σε χροιά και αποτελούν διαφοροποιήσεις ως προς την ένταση (και αν αυτή ανεβεί πάνω απο κάποια επίπεδα έχουμε διαφορές στο gain), στο Barber ο χρήστης μπορεί να έχει δύο πιο διαφορετικούς ήχους από πλευράς χροιάς και όχι μόνο έντασης και gain. Eπίσης, όπως είχα επισημάνει στη σχετική κριτική, τα ποτενσιόμετρα του Artec φαίνεται να έχουν μια δυσανάλογη επίδραση στον ήχο, καθώς η μεγαλύτερη μεταβολή σημειώνεται στο τέλος του εύρους τους, ενώ το πρώτο μισό της πορείας τους έχει σχεδόν αμελητέα επίδραση στον ήχο. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο Barber, όπου η μεταβολή είναι πιο γραμμική και σταδιακή.


Ποιότητα ήχου

To Artec, ως τυπικό booster, δίνει μια χρήσιμη αύξηση της έντασης η οποία πέρα από κάποια επίπεδα έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία ήπιου overdrive. Το Barber από την άλλη πλευρά είναι καθ’ εαυτόν overdrive και μπορεί να πετύχει πιο σημαντικά επίπεδα βρώμας. Σημειωτέον ότι για κάποιον που έχει συνηθίσει σε distortion ή ακόμα και σε πιο κλασσικά overdrive, το επίπεδο και το εύρος του gain που πετυχαίνουν τα δύο συγκεκριμένα πετάλια μπορεί να είναι πολύ λίγο. Για μένα, που παίζω κυρίως με καθαρό ήχο και θέλω κυρίως μια ώθηση ή ένα απλό crunch, το Artec το προσφέρει σε επαρκή βαθμό ενώ το Barber (με gain και volume τερματισμένα) μάλλον το ξεπερνάει.

Ως προς την ποιότητα του ήχου, το Artec δίνει ήχο πιο διαυγή και λαμπερό με περισσότερα πρίμα, ειδικά σε χαμηλά επίπεδα gain. Όσο ανεβαίνει το gain έχουμε περισσότερο θόρυβο, αλλά ανεπαίσθητο έως καθόλου compression ακόμα και σε υψηλά επίπεδα. Το Barber προσφέρει λιγότερη διαύγεια και είναι γενικά πιο σκοτεινό από το Artec, αν και αυτό αντισταθμίζεται κάπως με το EQ section. Στα δικά μου αυτιά διακρίνεται κάποιος χρωματισμός του ήχου που το Artec δεν έχει.

Και τα δύο πετάλια έχουν αρκετά ικανοποιητική δυναμική απόκριση. Εκεί που το Barber δείχνει ξεκάθαρα την κλάση του είναι στις αρμονικές, που πραγματικά θυμίζουν την απόκριση λαμπάτου ενισχυτή όσο ανεβαίνει το gain. Το gain που παρέχει το Artec πολύ πιθανόν σε κάποιους να μην αρέσει καθώς είναι λίγο τραχύ και όχι ιδιαίτερα μουσικό (εγώ συνήθως το χρησιμοποιώ στα όρια της παραμόρφωσης). Το Barber από την άλλη πλευρά δίνει ένα overdrive που όπως είπα πριν πολλοί θα το έβρισκαν ιδιαίτερα ήπιο, αλλά σαν ποιότητα είναι ιδιαίτερα οργανικό και αυθεντικό, με λίγο compression σε υψηλότερες τιμές. Και εδώ το EQ βοηθάει στην παραμετροποίηση του ήχου συμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήστη και είναι πολύ χρήσιμο στην εξισορρόπηση του ήχου, ανάλογα με τον ενισχυτή και την κιθάρα.


Τιμή

Artec:   £38 (45 Eυρώ)

Barber:   £150 (180 Ευρώ)


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το Barber μάλλον κερδίζει αυτό το τεστ στα σημεία. Έχει ελαφρά καλύτερη ποιότητα κατασκευής και υλικών, συνολικά είναι πιο ευέλικτο, και αν κάποιος ψάχνει ένα low gain overdrive που να δίνει την αίσθηση λαμπάτου ενισχυτή, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Από την άλλη πλευρά δεν έχει τη διαύγεια του Artec (που για μένα στον Fender-οειδή καθαρό ήχο που χρησιμοποιώ πολύ είναι μεγάλο πλεονέκτημα), και δεν έχει τη δυνατότητα συνδυασμού των δύο καναλιών. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι σαν booster το Artec είναι για μένα καλύτερο, αλλά σαν booster-overdrive (με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους περισσότερους χρήστες) το Barber υπερέχει. Γι αυτό και ο τομέας στον οποίο το Barber ξεχωρίζει καθαρά είναι το πολύ ωραίο και οργανικό overdrive που πετυχαίνει. Αν το καλοσκεφτούμε, κάτι τέτοιο είναι λογικό αφού σε τελική ανάλυση το Artec είναι πετάλι booster ενώ το Barber είναι overdrive, έστω και αν χαρακτηρίζεται "low gain". Ειλικρινά όμως, δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα αν το Artec είχε τα ρυθμιστικά του Barber (πιθανό θέμα για τη στήλη των mods...)

Με βάση τα παραπάνω πάντως, η διαφορά στην τιμή κατά τη γνώμη μου δεν δικαιολογείται, ή τουλάχιστον δεν αντανακλάται στην απόδοση των δύο πεταλιών. Το Artec των των 50 Ευρώ προσφέρει μια φανταστική αναλογία απόδοσης/τιμής (επί το ελληνικότερον, value for money), και το γεγονός ότι καταφέρνει να ανταγωνίζεται στα ίσα και σε αρκετούς τομείς το Barber των 180 αποτελεί τεράστιο επίτευγμα. Υπάρχουν πολλά φτηνά πετάλια που έχουν εμφανιστεί στην αγορά τα τελευταία χρόνια (αναφέρω ενδεικτικά τα Artec, Biyang, Joyo, Mooer και πιο πρόσφατα τα Hotone). Για μένα αυτό το συγκριτικό τεστ αποτελεί μια ακόμα ένδειξη (αν όχι απόδειξη) ότι η διαφορά ανάμεσα σε κάποια από τα παραπάνω και στα λεγόμενα boutique πετάλια δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς με βάση την τιμή. Και αν κάποια στιγμή το Artec χάσει τη θέση του στην πεταλιέρα μου, τουλάχιστον θα μπορεί να έχει την ικανοποίηση ότι για κάτι τέτοιο χρειάστηκε ένα πετάλι εκ φύσεως πολύ πιο ευέλικτο και τετραπλάσιας τιμολογιακής αξίας.
no te vayas, Montoya...

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10278
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #2 στις: 14/11/13, 22:40 »
Ωραίο άρθρο... :) Θα μας δώσεις και ηχητικά δείγματα;

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

 • Συντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 6360
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #3 στις: 15/11/13, 00:39 »
Όντως ωραίο άρθρο....

Και αν και αρχικά φαινόταν πως αδικείς το Artec που το συγκρίνεις με το Barber...τελικά κατάφερε και "έχασε" αξιοπρεπώς!

Αν και η εταιρεία έχει δείξει δείγματα φοβερών VFM προϊόντων!

Ευχαριστούμε για το άρθρο και για τον κόπο Απόλλωνα!

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

 • Κιθαροσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 5825
 • Φύλο: Άντρας
 • Μονίμως προβληματικός...
  • Προφίλ
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #4 στις: 15/11/13, 02:17 »
Και αν και αρχικά φαινόταν πως αδικείς το Artec που το συγκρίνεις με το Barber...τελικά κατάφερε και "έχασε" αξιοπρεπώς!

Kι εγώ σκεφτόμουν ότι το Barber πολύ γρήγορα θα έπαιρνε τη θέση του Artec στην πεταλιέρα μου. Στην πορεία, και ακριβώς λόγω των διαφορών που περιγράφω, φάνηκε ότι το καθένα έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα και χρήση που το άλλο δεν καλύπτει πλήρως. Έτσι χρησιμοποιώ ακόμα το Artec κυρίως για καθαρό boost, ενώ το Barber για προοδευτικό crunch/overdrive. Το καλύτερο είναι ότι χρησιμοποιώντας και τα δύο μαζί έχω πετύχει μερικούς πολύ ενδιαφέροντες ήχους.

Ωραίο άρθρο... :) Θα μας δώσεις και ηχητικά δείγματα;

Η μόνη μέθοδος για ηχογράφηση ή video που διαθέτω αυτή τη στιγμή είναι η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή της γυναίκας μου, η οποία είναι μεν επαγγελματική, αλλά δεν ξέρω πώς θα είναι από ποιότητα ήχου. Δεν υπόσχομαι τίποτα, αλλά ίσως το επιχειρήσω και αν βγει κάτι καλό, θα το ανεβάσω.
no te vayas, Montoya...

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4476
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #5 στις: 15/11/13, 12:28 »
Ακριβέστατος, ενδελεχής και εμπεριστατωμένος όπως πάντα, πολύ ωραίο και ενδιαφέρον review.

Πάντα πίστευα ότι ειδικά για σένα και τον τρόπο που σου αρέσει να παίζεις, τα Barber θα παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι ο Barber ειδικεύεται στο Low Overdrive και τα πετάλια του έχουν πάρα πολλά ρυθμιστικά, τα οποία δίνουν απίστευτη ευελιξία, ΟΜΩΣ μόνο σε πλατφόρμες κυρίως λαμπάτες και καθαρές, που ξέρεις να τις χειρίζεσαι και έχεις την εμπειρία να ακούσεις όλες τις μικροδιαφορές που τα πολλά ρυθμιστικά αυτά επιφέρουν στην χροιά των πεταλιών.

Είναι πετάλια για γνώστες, και πετάλια που αφήνουν την χροιά της κιθάρας να λάμπει, ειδικά για όσους έχουν και αγαπούν πολλές διαφορετικές κιθάρες. Δεν τα κάνουν όλα ίσιωμα όπως τα περισσότερα πετάλια που προσπαθούν να επιβάλουν την χροιά τους σε όλη την αλυσίδα, ή τα σαρώνουν όλα με τέρμα Distortion. Για να το πω αλλιώς, για να μυρίσεις και να εκτιμήσεις την μυρωδιά από ένα όμορφο ξεχωριστό λουλούδι, δεν μπορείς ταυτόχρονα να καπνίζεις ένα χοντρό πούρο..

Νομίζω ότι τώρα μετά το review, είναι δόκιμο να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να βιώσεις ενδελεχέστερα το πετάλι για αυτό που είναι και όχι ως παράλληλο ενός booster, και να δεις τι μπορεί να σου προσφέρει σε συνδυασμό με τον λαμπάτο της επιλογής σου. Δεν ξέρω πόσο έπαιξες με τα εσωτερικά ρυθμιστικά αλλά εκεί υπάρχει τεράστιο πεδίο πειραματισμού.

Τέλος να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο με το οποίο άρχισες, αν και πολύ καλό από μόνο του, δεν είναι το καλύτερο, ούτε της σειράς, ούτε του είδους.

Αν επέλεγα ένα πετάλι για να σου κάνω δώρο στα γενέθλια σου, σε εσένα προσωπικά, θα ήταν το Custom Cool, κάποια στιγμή αν/όταν με το καλό περιέλθει στην κατοχή σου, θα καταλάβεις και θα με θυμηθείς. Δεν υπάρχει άλλο αναλογικό πετάλι σε καμία αγορά, αυτή την στιγμή, που να ειδικεύεται με αυτόν τον τρόπο με τόση λεπτομέρεια και τόσες διαφορετικές χροιές και ρυθμιστικά στο Low Overdrive, τελεία. 
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

 • Κιθαροσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 5825
 • Φύλο: Άντρας
 • Μονίμως προβληματικός...
  • Προφίλ
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #6 στις: 15/11/13, 15:14 »
Αδριανέ, έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με τη χρήση του συγκεκριμένου πεταλιού. Και ακριβώς επειδή μού αρέσει να παίζω κυρίως με τον ενισχυτή σε καθαρό setting, πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα μπορέσω να εξερευνήσω όλες αυτές τις διαφορετικές χροιές. Τα εσωτερικά ρυθμιστικά δεν τα έχω ψάξει όσο θα έπρεπε (και ξέχασα να τα αναφέρω στο review), κυρίως γιατί δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμα. Χρειάζεται να ξεβιδώσω το κάτω μέρος του κουτιού, ενώ σε άλλα πετάλια όπως τα Danelectro Cool Cat (ξέρω, μιλάμε για εντελώς άλλη κατηγορία) είναι στην εσοχή της μπαταρίας και δεν χρειάζεται κατσαβίδι για να τα βρεις.

Όσο για το Custom Cool, νομίζω ότι είχα διαβάσει μια κριτική γι αυτό σε κάποιο forum, όπου έκαναν λόγο για την ευελιξία του. Ομολογώ ότι δεν το έχω κοιτάξει ιδιαίτερα, θα το έχω όμως στα υπόψιν. Ένα πρόβλημα γενικά με τα Barber είναι ότι είναι δυσεύρετα εδώ στην Αγγλία. Εκτός από το Strings Direct, δεν γνωρίζω κάποιο άλλο κατάστημα που να τα διαθέτει. Και αυτό δυσκολεύει τη δοκιμή, αλλά και την αγορά σε μια ανταγωνιστική τιμή.

Το ταξίδι συνεχίζεται...
no te vayas, Montoya...

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

 • Συντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 6360
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #7 στις: 15/11/13, 17:18 »
Για να το πω αλλιώς, για να μυρίσεις και να εκτιμήσεις την μυρωδιά από ένα όμορφο ξεχωριστό λουλούδι, δεν μπορείς ταυτόχρονα να καπνίζεις ένα χοντρό πούρο..

 ;D
Αν επέλεγα ένα πετάλι για να σου κάνω δώρο στα γενέθλια σου, σε εσένα προσωπικά, θα ήταν το Custom Cool, κάποια στιγμή αν/όταν με το καλό περιέλθει στην κατοχή σου, θα καταλάβεις και θα με θυμηθείς. Δεν υπάρχει άλλο αναλογικό πετάλι σε καμία αγορά, αυτή την στιγμή, που να ειδικεύεται με αυτόν τον τρόπο με τόση λεπτομέρεια και τόσες διαφορετικές χροιές και ρυθμιστικά στο Low Overdrive, τελεία. 

Ενδιαφέρον αυτό το "Dynamics" knob...!!

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

 • Κιθαροσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 5825
 • Φύλο: Άντρας
 • Μονίμως προβληματικός...
  • Προφίλ
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #8 στις: 15/11/13, 17:28 »
Ενδιαφέρον αυτό το "Dynamics" knob...!!

Και αν δεν κάνω λάθος, το συγκεκριμένο πετάλι έχει τέσσερα ακόμα εσωτερικά trim pots τα οποία του δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία...
no te vayas, Montoya...

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

 • Συντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 6360
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #9 στις: 15/11/13, 17:31 »
Και αν δεν κάνω λάθος, το συγκεκριμένο πετάλι έχει τέσσερα ακόμα εσωτερικά trim pots τα οποία του δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία...
Τα οποία τα ρεγουλάρεις στο σπίτι και στο live/πρόβα απλά "παίζεις" στο προεπιλεγμένο δυναμικό εύρος?

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4476
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #10 στις: 15/11/13, 18:00 »
Τα πλήρη (!..) ρυθμιστικά του Custom Cool είναι:

Εξωτερικα (φαίνονται):
 • Volume
 • Tone
 • Dynamics
 • Gain
 • Διακόπτης με 3 styles: cascading compression / vintage drive / asymmetric “power tubes”
ΔΕΝ φαίνονται ότι:
 • το Dynamics έχει Pull-Up διακόπτη για Smooth /Crunchy Distortion
 • το Tone έχει επίσης Pull-Up διακόπτη για SR (Flat) EQ / Snarl EQ
Εσωτερικά (επίσης δεν φαίνονται):
 • Note Shape
 • Bass
 • Midrange
 • Presence
Περισσότερες λεπτομέρειες στο Manual..

Τα οποία τα ρεγουλάρεις στο σπίτι και στο live/πρόβα απλά "παίζεις" στο προεπιλεγμένο δυναμικό εύρος?
Αυτό που έκανα εγώ είναι το είχα ανοιχτό από κάτω με τροφοδοσία καλωδίου και πειραματιζόμουν με όλα τα ρυθμιστικά. Όταν κατέληξα με τα εσωτερικά, το έκλεισα και ρυθμίζω πλέον με τα από έξω.

Για να μην αποκλείνουμε από το review, και το 1/2Gainer έχει εσωτερικά ρυθμιστικά όπως είπε ο Απόλλων:
 • Bass
 • Presence
..και επίσηςτο 1/2Gainer έχει και κάτι που το Custom Cool δεν έχει, μπορεί να λειτουργήσει και στα 18volts, και Απόλλων σου συστήνω να το δοκιμάσεις..
« Τελευταία τροποποίηση: 15/11/13, 18:16 από adr1anos »
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

 • Συντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 6360
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #11 στις: 15/11/13, 18:18 »
Άψογα...!ότι πετάλι του Barber έχω ανεβάσει στα 18volts (ΠΡΟΣΟΧΗ που *επιτρεπόταν*..) πραγματικά απογειώθηκε..
Αυτό τι ακριβώς κάνει? Δίνει περισσότερο gain?

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4476
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #12 στις: 15/11/13, 18:22 »
Αυτό τι ακριβώς κάνει? Δίνει περισσότερο gain?
Όχι, αντίθετα δίνει πολύ περισσότερο headroom και αυξάνει τα dynamics καθώς υπάρχει λιγότερο compression.. ότι πρέπει για τον Απόλλων δηλαδή!..  :roll

Αξίζει να δοκιμαζουμε γενικά τα 18v σε όλα τα πετάλια μας που το επιτρέπουν, δημιουργούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις, που για κάποιους μπορεί να είναι πολύ επιθυμητές.
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

 • Συντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 6360
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #13 στις: 15/11/13, 18:31 »
Όχι, αντίθετα δίνει πολύ περισσότερο headroom και αυξάνει τα dynamics καθώς υπάρχει λιγότερο compression..
Πάααααρα πολύ ενδιαφέρον!!  :D

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

 • Κιθαροσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 5825
 • Φύλο: Άντρας
 • Μονίμως προβληματικός...
  • Προφίλ
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #14 στις: 15/11/13, 19:04 »
Τα εσωτερικά ρυθμιστικά, ακριβώς επειδή δεν είναι πρακτικό να τα αλλάζεις την ώρα που παίζεις, οι περισσότεροι τα ρυθμίζουν στις θέσεις που θέλουν και τα αφήνουν εκεί.

Όσο για το Half Gainer, έχει τρία εσωτερικά trim pots: Bass, Presence και Note Shape. Σύμφωνα με το manual:

"The note-shape trim pot sets the amount of bass and gain being fed into the overdrive circuit. "

Πιθανολογώ ότι γι αυτό η χροιά των δύο καναλιών διαφέρει αρκετά (σίγουρα περισσότερο από ότι τα κανάλια του Artec) αν ρυθμίσεις το ένα σε σχετικά καθαρό setting και το άλλο να έχει περισσότερο gain.

Πάντως δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να το λειτουργήσω με 18 Volts. Κάτι τέτοιο ίσως πράγματι να μείωνε το compression και να έδινε στον ήχο περισσότερη διαύγεια. Δυστυχώς το τροφοδοτικό μου δεν έχει τέτοια επιλογή...
no te vayas, Montoya...

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4476
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Απ: Artec Dual Booster vs Barber Half Gainer - Συγκριτικό τεστ
« Απάντηση #15 στις: 15/11/13, 20:33 »
Πάντως δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να το λειτουργήσω με 18 Volts. Κάτι τέτοιο ίσως πράγματι να μείωνε το compression και να έδινε στον ήχο περισσότερη διαύγεια. Δυστυχώς το τροφοδοτικό μου δεν έχει τέτοια επιλογή...
Είχα φτιάξει αυτό παλαιότερα για κιθάρα, μπορείς να το δοκιμάσεις κάλλιστα για το πετάλι, όπου λέει EMG σύνδεσε το στο 1/2Gainer και δες τι δίνει..

Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
ARTEC pedals??

Ξεκίνησε από Conviction Εφέ

19 Απαντήσεις
3981 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16/11/11, 20:45
από Απόλλων
21 Απαντήσεις
5201 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12/03/08, 12:51
από ev!
1 Απαντήσεις
2039 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 04/03/08, 02:28
από Jezus
4 Απαντήσεις
2262 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13/10/08, 21:35
από Jezus
100 Απαντήσεις
93839 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 01/03/16, 09:55
από Kosthrash
2 Απαντήσεις
1521 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20/10/11, 17:13
από Wise_One
19 Απαντήσεις
14471 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13/03/12, 23:18
από Απόλλων
0 Απαντήσεις
924 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14/03/12, 21:43
από gers
0 Απαντήσεις
971 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30/04/12, 09:42
από musicenterathens
12 Απαντήσεις
11524 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25/01/13, 01:58
από zeromancer