Ειδικά θέματα > Μετατροπές, βλάβες, συντήρηση, κατασκευές

DIY Ηλεκτρική κιθάρα

(1/2) > >>

sxetikos:
Καλησπέρα παιδιά.  Εχω ξεκινήσει την κατασκευή μιας DIY ηλεκτρικής κιθάρας την οποία εκτυπώνω σε 3d εκτυπωτή. Επειδή είναι η πρώτη μου προσπάθεια και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με ηλεκτρική κιθάρα παρά μόνο με κλασική και ακουστική, ρώτησα σε μαγαζί που ασχολείται με ηλεκτρικές κιθάρες για τα ηλεκτρονικά, το λαιμό και τα υπόλοιπα εξαρτήματα που θα χρειαστούν. Το κοστολόγιο που μου έβγαλε για όλα μαζί με το μοντάρισμα, με 3 single coil μαγνήτες ήταν στα 200 ευρώ περίπου με κόστος για το λαιμό μόνο στα 140 ευρώ. Με μια ματιά που έριξα στο εξωτερικό είδα ότι μπορείς να βρεις λαιμούς από 40-45 ευρώ.
 Θα ήθελα τη βοήθεια σας για το που να ψαχτώ για τα εξαρτήματα που θα χρειαστώ καθώς και για τις συνδεσμολογία. Αν υπάρχει και κάποιος που ασχολείται με τέτοια πράγματα στη Θεσσαλονίκη θα ήταν το ιδανικότερο.

vegos:
Δεν ξέρω αν θα αντέξει το tension των χορδών.
Σε τι υλικό και με τι infill τυπώνεις το μπράτσο;
Επίσης σε τι εκτυπωτή; Φαντάζομαι θα τα κολλήσεις τα κομμάτια, ε;

sxetikos:

--- Παράθεση από: vegos στις 13/11/19, 22:50 ---Δεν ξέρω αν θα αντέξει το tension των χορδών.
Σε τι υλικό και με τι infill τυπώνεις το μπράτσο;
Επίσης σε τι εκτυπωτή; Φαντάζομαι θα τα κολλήσεις τα κομμάτια, ε;

--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι σχέδιο που έχει κατασκευαστεί και από άλλους. Είναι 6 κομμάτια pla με 100% infill τοποθετημένα έτσι ώστε να λειτουργούν και ως κόντρες. Είναι κολλημένα με κόλα και "ραμμένα" με pla στις ενώσεις. Μέχρι στιγμής έχει αντέξει στην κακομεταχείριση, αλλά μένει να δούμε και το the real thing. Τα κομμάτια τα τύπωσα σε cr-10s pro.

vegos:
Mάλιστα.
Προσωπικά δεν θα το εμπιστευόμουν να αντέξει με την καμία, εδώ σκευρώνει το ξύλο του μπράτσου, αλλά αφού είναι δοκιμασμένο, πάσο  ;D

sxetikos:
Αν εννοείς την ταστιέρα,  αυτή δεν θα είναι εκτυπωμένη. Γι' αυτό και ψάχνομαι, γιατί μόνο για ταστιέρα μου ζήτησαν 140 ευρώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View