Αποστολέας Θέμα: Στίχοι - Ποιήματα  (Αναγνώστηκε 5770 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kuiper

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1073
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Στίχοι - Ποιήματα
« στις: 01/07/11, 07:59 »
     
Φίλοι μου, καλή σας μέρα.
 
Πολλοί  από εσάς με  γνωρίζεται εδώ στο κιθάρα από παλιά, ορισμένοι δε και προσωπικά. Θέλω να σας πω  ακόμα πως και τώρα αλληλογραφώ με μέλη γιατί εδώ είναι το σπίτι μου όπως λέει  και το προφίλ μου.
Δεν είμαι ενεργό μέλος εδώ και καιρό για δικούς μου  προσωπικούς λόγους, μα και για λάθη που κάναμε στο παρελθόν.
 
Σχεδόν καθημερινά περνάω από εδώ, από τη σελίδα δικοί μας στίχοι  και ποιήματα. Δεν σας κρύβω πως λυπάμαι να βλέπω τη σελίδα αυτή που κάποτε (βούιζε)  από τα αλλεπάλληλα γραπτά - νέες δημοσιεύσεις ποιημάτων, σχολιασμών κλπ. – να παραμένει  σε (λήθαργο) να διαβάζω στίχους χωρίς ουσία, δίχως νόημα, να παραμένουν για  μέρες στην κορυφή της σελίδας αφού κανένας δεν λέει κάτι για να μη γίνει κακός.  Έτσι όμως κάνουμε κακό και στη σελίδα μα και στον ίδιο.
Μάλιστα οι διαχειριστές αναγκάστηκαν τότε να επιβάλουν  κανόνες κι’ αν δεν διαβάσατε παραπάνω σας το παραθέτω.
 
13/11/2007
Βραζίλης
Administator
Σε μια  προσπάθεια να περιορίσουμε την λογοδιάρροια στον πίνακα Δικοί μας στίχοι και  ποιήματα, θέσαμε ως όριο αποστολής μηνυμάτων το: 5 μηνύματα ανά ημέρα  (είτε πρόκειται για νέο θέμα είτε για σχολιασμό)
 
  Τα "μηνύματα ανά ημέρα" μετράνε από τη στιγμή που θα γίνει προσπάθεια  για αποστολή και 24 ώρες προς τα πίσω. Δηλαδή στις τελευταίες 24 ώρες μπορείτε  να έχετε γράψει μέχρι 5 μηνύματα. Το πλήθος μηνυμάτων ανά ημέρα ΔΕΝ μηδενίζεται  με την αλλαγή της ημερολογιακής ημέρας.Δεν θέλω να με παρεξηγήσουν οι φίλοι που πρώτη φορά  δημοσιεύουν στίχους που όμως στίχοι δεν είναι ή που θέλουν να παίξουν γράφοντας  ορνιθοσκαλίσματα έτσι για να κάνουν την πλάκα τους.
Πιστεύω πως η αιτία αυτής της κατάστασης ήμαστε εμείς οι  ίδιοι με τα γραφόμενα μας που μόνο ποίηση δεν είναι.
 
Διαβάστε και  αυτό.
 
Βραζίλης
Administator 
13/11/07
 
Να τονίσουμε εδώ ότι ο πίνακας Δικοί μας στίχοι και ποιήματα φτιάχτηκε για  στιχουργούς και ποιητές που έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν, κάτι που βγαίνει από  την ψυχή τους και έχει ωριμάσει μέσα τους ώστε να μπορεί να αποτυπωθεί με τα  κατάλληλα επιλεγμένα λόγια. ΔΕΝ είναι χώρος για να πετάμε στιχάκια της στιγμής  που γράψαμε στο πόδι όταν είχαμε ανία. Παρακαλούμε κρατήστε υψηλό το επίπεδο  των γραπτών αυτού του πίνακα.Τα μέλη που σχολιάζουν τους στίχους και τα ποιήματα του παρόντος πίνακα,  παρακαλούνται να είναι φειδωλοί στο πλήθος των σχολιασμών τους: να σχολιάζουν  μόνο όταν κάποιοι στίχοι ή ποιήματα τους άγγιξαν βαθιά, ώστε να γράφουν μια όσο  το δυνατόν πληρέστερη κριτική. ΔΕΝ έχει πολύ νόημα για κανέναν το να σχολιάζετε  με 1-2 λέξεις ("μ'άρεσε", πολύ καλό", "μπράβο", "ευχαριστώ"),  ή με 1-2 αόριστες έως άσχετες φράσεις.


Αυτά ήθελα να πω και να παρακαλέσω τους παλιούς φίλους  να κάνουν μια καινούργια αρχή…
 
Καλή σας μέρα και πάλι
 
« Τελευταία τροποποίηση: 01/07/11, 08:19 από kuiper »

Αποσυνδεδεμένος ivikos

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1312
  • Προφίλ
Απ: Στίχοι - Ποιήματα
« Απάντηση #1 στις: 02/07/11, 10:41 »
Φίλε μου Γιάννη
χάρηκα που εμφανίστηκε σχόλιό σου πάλι εδώ
Οι επισημάνσεις σου και η προτροπή θετικές αλλά θα πρέπει
να ξεκινήσεις πρώτος αυτή την πορεία..... "παλιγέννεσις" (κατά κάποιο τρόπο)
Υπάρχουν 2-3 από τους παλιούς που καταθέτουν... εγώ συνεχίζω σχεδόν τακτικά
αλλά υπάρχουν και στιγμές που κουράζεσαι ή αναρρωτιέσαι: Μήπως κουρασα;
Η απάντηση δίνεται-αν δεν κάνω λάθος,- από τον αριθμό των αναγνώσεων , και από τα σχόλια..
Βλέποντας κάποιος, ότι δεν υπάρχουν αυτά τα δύο,  αυτοπεριορίζεται, και υπάρχουν σκέψεις για
αποχή μερικού χρόνου....
Μακάρι να γίνει μια επιστροφή, να πάρει ζωντάνια πάλι, αλλά αυτό καθορίζεται από τα μέλη
και την ποιότητα όπως λες των γραπτών!!!!!!!!
Ελπίζω να έχουμε θετικά μηνύματα!!!!
Να είσαι πάντα καλά!!!!!!!!!!!
 

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10384
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Απ: Στίχοι - Ποιήματα
« Απάντηση #2 στις: 02/07/11, 11:37 »
Έχουμε ξανακάνει παρόμοιες συζητήσεις περί ποιότητας των δημιουργιών που κατατίθενται. Δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός καλού και κακού στίχου/ποιήματος (εκτός ίσως αν είναι εξόφθαλμα ανόητο ή χυδαίο, οπότε ναι είναι κακό). Επίσης, οι στίχοι μπορεί να γράφονται σχετικά εύκολα (π.χ. πιο εύκολα από σύνθεση, ενοχρήστρωση, ηχογραφήση μουσικού έργου), γι'αυτό είναι πιο εύκολο να κατακλύζεται ο πίνακας "Δικοί μας στίχοι και ποιήματα" με δημιουργίες. Πρέπει όμως οι δημιουργοί να είναι προσεκτικοί και να δημοσιεύουν μόνο τις καλύτερες δημιουργίες τους. Οι υπερβολικά συχνές δημοσιεύσεις μη αρκετά προσεγμένων δημιουργιών, λειτουργούν εις βάρος του δημιουργού και κατ'επέκταση εις βάρος όλων που δημοσιεύουν σε αυτόν τον πίνακα του φόρουμ, καθώς και αποτρεπτικά για τους επισκέπτες του.

Η καλή υγεία του πίνακα εξαρτάται από το τι τον "ταϊζουμε". Αν αρρωστήσει, ο γιατρός θα δοκιμάζει θεραπείες και φάρμακα (όπως οι περιορισμοί που επεβλήθησαν), αλλά με παρενέργειες και με άγνωστο χρόνο αποθεραπείας. Γι'αυτό, καλύτερα να προσέχουμε για να έχουμε...

Αποσυνδεδεμένος kuiper

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1073
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Στίχοι - Ποιήματα
« Απάντηση #3 στις: 03/07/11, 13:47 »
Δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός καλού και κακού στίχου/ποιήματος (εκτός ίσως αν είναι εξόφθαλμα ανόητο ή χυδαίο, οπότε ναι είναι κακό).

Ναι γι’ αυτούς τους στίχους τους ανόητους μιλάμε

Ένα ποίημα ανεξάρτητα αν αποτελείται από μια μόνο στροφή, είναι  μια ιστορία, έχει αρχή και τέλος, δεν είναι σκόρπιες λέξης χωρίς νόημα.

Μη μου πείτε πως ορισμένα γραπτά – ευτυχώς λίγα -  διαβάζοντας τα δεν μας έκαναν να γελάσουμε, ίσως και να θυμώσαμε που για να μη  γίνουμε κακοί δεν βρήκαμε το θάρρος να πούμε τη γνώμη μας, λέμε μόνο μου άρεσε  κι’ αυτό για να έχω εγώ και στη δική μου σαχλαμάρα το δικό του μου άρεσε.
        Καλά δεν λέω πως όλοι μας πρέπει να φτάσουμε π.χ. στο  επίπεδο  του 
'' ivikos ''  μα ας είμαστε ποιο  προσεκτικοί και επιλεκτικοί σε τι δημοσιεύουμε.
 

Αποσυνδεδεμένος martinos

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 40
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Στίχοι - Ποιήματα
« Απάντηση #4 στις: 05/07/11, 21:42 »
Αγαπητέ φίλε,
 
διαβάζοντας το τελευταίο σου δημοσίευμα, ένοιωσα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ιδιαιτερα γιατί εσύ το έγραψες. Πριν απο περίπου δύο χρόνια, σε κάποιο μου σχόλιο , όπου επαινούσα την ποιητική προσπάθεια κάποιου μέλους, ειχα αναφέρει τη λέξη "σκουπίδια", έχοντας πλήρη συνήδειση αυτών που έλεγα. Εσύ τότε παραλίγο να με ξεσκισεις, και με απείλησες με διαγραφη κλπ. κλπ. Όμως δέν μπορούσα να ανεχτώ  μπούρδες του τύπου "να μού .... μπινγκόνια" (ο ποιητής μού ειναι συμπαθέστατος, τ' ορκιζομαι!), και να διαβάζω επαινετικά σχόλια όπως" "μπράβο", πολύ ωραίο, συνέχισε κλπ.", γιατι κατάλαβα οτι το παιχνίδι ήταν στημένο, κι ότι κάποιοι δούλευαν κάποιους αν όχι όλους. Σταμάτησα να στελνω τα γραπτά μου, δεν σταμάτησα όμως ποτέ να παρακολουθώ τη σελίδα. Συχνά γράφονταν πολύ όμορφα πράγματα πού όμως δεν τα πρόσεχε κανείς. Γιατί άραγε; Κοινό μυστικό.........Δέν θά προχωρήσω, ακόύστε όμως τήν πρότασή μου στην πρωτογενή της μορφή. Δημοσιεύστε οτιδήποτε στέλνετε στη σελίδα, οχι πάνω από πέντε γραπτά ανά 24ωρο όπως πολύ καλά γράψατε. Αφήστε στήν κρίση τών μελών και κάποιας επιτροπής τήν αξιολόγηση τών κειμένων, και δικαιολογόντας με μιά σύντομη παρατήρηση την απόφαση, σβήστε οτι δέν ταιριάζει στό επίπεδο της σελίδας. Καθαρά πράγματα και ναστε σίγουροι ότι σύντομα ο κήπος θ` ανθίσει.
Καλό κουράγιο.
Νάταν ο πόνος άνθρωπος να ΄ρχόμασταν στα χέρια (Ε.Παπαγιανοπούλου)

Αποσυνδεδεμένος kuiper

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1073
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Στίχοι - Ποιήματα
« Απάντηση #5 στις: 06/07/11, 08:20 »
   
Καλημέρα
Δεν υπήρχε λόγος να επανέλθεις ύστερα από τόσο καιρό  ξύνοντας πληγές που μας πόνεσαν όλους.
Σε απείλησα με διαγραφή; Μιλάω για διαγραφή ενός ιταμού post σου  που παρακάτω φαίνεται.
Φαίνεται σε κάποιο σημείο πως θέλησα να σε (ξεσκίσω;)
Κι’ αν στα σκουπίδια που ανέφερες η εκτίμηση μου ήταν  λανθασμένη, έπρεπε εσύ ο πολιτισμένος να μου πεις το απίστευτο
'' κατοπιν βουτα τη γλωσσα σου η καλυτερα την πενα σου  βαθεια στο μυαλο και στην καρδια, και δωσε μου μιαν απαντηση''

………………………………………………………………………………………
 

ΕΓΡΑΨΕΣ
Δικοί μας στίχοι και ποιήματα / Απ: Θαλασσοπόρος
« στις: 29/08/09, 04:01 »
Δεν σχολιαζω ευκολα και συχνα. Θα μπορουσα ομως εδω να  πω πολλα. Ομως ενα εχει σημασια. Εχεις ποιοτητα που σαν το βηχα δεν κρυβεται.  Παρακολουθω αρκετα χρονια την σελιδα γι αυτο και δεν εκπλητομαι που δεν  σχολιαζονται /εγκωμιαζονται τα γραπτα σου, την  ωρα που αλλες σαβουρες στεφονται με δαφνες. Η Ελλαδα παντα ετρωγε τα παιδια  της. Και προς θεου για να μην παρεξηγηθω εξηγουμαι.... Στηριζω ΚΑΘΕ γραπτο οτι  κι αν ειναι αν και πολλες φορες τα σχολια μου ειναι λιγο αυστηρα. Μα και στο  δικαστηριο δεν χρειαζεται μονο να πεις ψεμματα για να εχεις διαπραξει αδικημα.  Το εχεις κανει  ακομα κι οταν εχεις κρυψει την αληθεια. Συνεχισε  το  λαικο σου ποιημα. Το κανεις καλα
 

ΑΠΑΝΤΗΣΑ
Δικοί μας στίχοι και ποιήματα / Απ: Θαλασσοπόρος
« στις: 29/08/09, 13:08 »
Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που γράφομε εδώ στίχους,  ποιήματα, ή τέλος πάντων αυτά που γράφομε, εσύ τα αποκαλείς σαβούρες.
  Μπορείς να γράφεις ότι θέλεις σχολιάζοντας ένα γραπτό, δεν μπορείς όμως σύμφωνα  και με τους κανονισμούς με τους οποίους συμφώνησες κατά την εγγραφή σου, να  εκτοξεύεις ύβρεις.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ
Δικοί μας στίχοι και ποιήματα / Απ: Θαλασσοπόρος
« στις: 30/08/09, 02:33 »
Αγαπητε φιλε  quiper κανε τον κοπο να διαβασεις  ξανα και πιο προσεκτικα το σχολιο μου, κατοπιν  βουτα τη γλωσσα σου η καλυτερα την πενα σου βαθεια στο μυαλο και στην  καρδια, και δωσε μου μιαν απαντηση. Το πρωτο σου σχολιο ειναι σαν να μη  γραφτηκε ποτε. Νασαι καλα
 

ΑΠΑΝΤΗΣΑ
Δικοί μας στίχοι και ποιήματα / Απ: Θαλασσοπόρος
« στις: 30/08/09, 10:35 »
Εγώ φταίω...
  Κανονικά θα έπρεπε να διαγραφή το παραπάνω σου post. Ας μείνει όμως
  για να καμαρώνουν όλοι τη λεβεντιά σου.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10384
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Απ: Στίχοι - Ποιήματα
« Απάντηση #6 στις: 06/07/11, 13:05 »
Τι νόημα έχει το "σου'πα, μου'πες"; Ποιο είναι το θέμα της συζήτησης; Ελπίζω να μην είναι το "ποιος σχολιασε ποιανου το ποιημα, και πως, και γιατι". Φυσικό είναι φίλοι να παρακολουθούν και να σχολιάζουν δημιουργίες φίλων, πρωτίστως. Το ίδιο γίνεται και στο "Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια" και "Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές". Ε και; Να βάλω περιορισμό στο πόσες φορές σχολιάζει το κάθε μέλος κάθε ένα από τα υπόλοιπα μέλη;  :P

Αποσυνδεδεμένος martinos

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 40
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Στίχοι - Ποιήματα
« Απάντηση #7 στις: 06/07/11, 22:06 »
 
Φίλε μου Kuiper,
 
πήρα θέση στά γραφόμενά σου, γιατί χάρηκα γι άυτά που διάβασα. Έγραψες:
 
 διαβάζω στίχους χωρίς ουσία, δίχως νόημα, να παραμένουν για  μέρες στην κορυφή της σελίδας αφού κανένας δεν λέει κάτι για να μη γίνει κακός.  Έτσι όμως κάνουμε κακό και στη σελίδα μα και στον ίδιο.
 
Εδώ φαίνεται οτι κατι πάει ν αλλάξει, πρός το καλύτερο φυσικά.
Τα υπόλοιπα ξέχνα τα.
 
Έτσι να συνεχίσεται.
 
Απο το Mettmann τησ Γερμανίας με φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους τούς γνωστόυς αγνώστους
 
 

 
Νάταν ο πόνος άνθρωπος να ΄ρχόμασταν στα χέρια (Ε.Παπαγιανοπούλου)

Αποσυνδεδεμένος pimami

 • Ανεμοσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 783
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • Φωταγωγός
Απ: Στίχοι - Ποιήματα
« Απάντηση #8 στις: 11/07/11, 09:05 »
έχω τοποθετηθεί στο θέμα αρκετές φορές και όχι μόνο μέσω του φόρουμ. Σε συζήτηση στο τσατ έχω υποστηρίξει πως όπως τόσα και τόσα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση που συζητάμε. Θα συμφωνήσετε φαντάζομαι πως το "στίχοι και ποιήματα" έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό ακριβώς έφερε πολύ κόσμο που θέλησε να δημοσιεύσει την προσπάθειά του. Σ' αυτή την πολυκοσμία υπήρξαν και κάποιοι που "ξέφυγαν" από το κλίμα που είχε καλλιεργηθεί την εποχή του Σπήλιου, της Sandunga και άλλων, που άρχισαν να αποχωρούν ένας-ένας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.  Αν θέλουμε να επιστρέψουμε σε 'κεινο το κλίμα έχουμε θέσει έναν στόχο αδύνατο να επιτευχθεί. Λείπουν πολλοί από το προσκλητήριο, κάποιοι είναι και αδύνατο να επιστρέψουν, γι αυτό το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι όσοι έχουμε χρόνο και διάθεση, χρησιμοποιώντας το μοναδικό "όπλο" που έχουμε (το σχολιασμό και τη δημοσίευση δηλαδή) να καθορίσουμε  το ύφος του πίνακα πριν γίνει "παρατράγουδα". Αν δεν το κάνουμε τότε απλά θα έχουμε τον πίνακα που μας αξίζει να έχουμε!

Ζητώ συγνώμη που βάζω και τον εαυτό μου μιλώντας σε 1ο πληθυντικό πρόσωπο, μα παίρνω το θάρρος εξαιτίας της παρουσίας μου από τα πρώτα μηνύματα του πίνακα Δικοί μας στίχοι και ποιήματα. Εδώ μέσα άλλωστε -το χω ξαναπεί- εξελίχθηκα, πειραματίστηκα, έγινα καλύτερος ή χειροτερος (ελπίζω το πρώτο) και όχι μόνο σαν δημιουργός.
Καλημέρα!
"τα ελατήρια του στρώματος βουίζουν όνειρα"

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10384
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Απ: Στίχοι - Ποιήματα
« Απάντηση #9 στις: 11/07/11, 10:22 »
Ζητώ συγνώμη που βάζω και τον εαυτό μου μιλώντας σε 1ο πληθυντικό πρόσωπο, μα παίρνω το θάρρος εξαιτίας της παρουσίας μου από τα πρώτα μηνύματα του πίνακα Δικοί μας στίχοι και ποιήματα. Εδώ μέσα άλλωστε -το χω ξαναπεί- εξελίχθηκα, πειραματίστηκα, έγινα καλύτερος ή χειροτερος (ελπίζω το πρώτο) και όχι μόνο σαν δημιουργός.

Κρατώ ιδιαιτέρως αυτήν την παράγραφο για να προσθέσω το ότι είναι άδικο να κρίνουμε έναν πίνακα του φόρουμ με πολύχρονη ιστορία, με 4200 θέματα & 30000 μηνύματα, μόνο με βάση μια συγκεκριμένη περίοδο. Υπάρχουν περίοδοι με καλή ποιότητα, με καλή ποσότητα, ή και τα δύο μαζί. Υπάρχουν περίοδοι με όχι τόσο καλή. Σε γενικές γραμμές όμως, αυτός ο πίνακας έχει προσφέρει πολλά, και μόνο η απλή κατάθεση/δημοσιοποίηση σκέψεων & συναισθημάτων του δημιουργού είναι κάτι σημαντικό για αυτόν -αλλά και για όλους μας που διαβάζουμε κάτι από τον συνάνθρωπο-συνφορουμίτη μας- κι ας μην λάβει σχόλια. Και, όπως περνούν τα χρόνια, οι δημιουργίες αυτές θα παραμένουν ανεξίτηλα γραμμένες στις σελίδες αυτές για όποιον θελήσει να τον σκαλίσει. Και τελικά δεν θα βγει απογοητευμένος. Υπάρχουν πολλές δημιουργίες άξιες θαυμασμού.
Αυτός ο πίνακας έχει επίσης προσφέρει και δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ μελών, και ευκαιρίες ανάδειξης καθώς και αντικειμενικότερης κριτικής από καταξιωμένους δημιουργούς του χώρου μέσα από τους διαγωνισμούς μας.

Χαίρομαι pimami που αναγνωρίζεις την αξία του πίνακα διαχρονικά, και την ζύμωση που σου συνέβη μέσα σε αυτόν...

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
52 Απαντήσεις
18433 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 06/12/08, 22:34
από Mrs Brightside
65 Απαντήσεις
22252 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 07/04/09, 00:17
από Βραζίλης
0 Απαντήσεις
1612 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24/03/09, 22:46
από Βραζίλης
0 Απαντήσεις
2224 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28/03/09, 17:24
από Βραζίλης
0 Απαντήσεις
1516 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 09/11/09, 09:54
από Βραζίλης
3 Απαντήσεις
5645 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24/01/10, 22:26
από gkou
0 Απαντήσεις
1259 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24/12/09, 08:26
από Βραζίλης
0 Απαντήσεις
2123 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25/10/10, 00:15
από galianos7
2 Απαντήσεις
2299 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21/01/11, 15:33
από nekand
0 Απαντήσεις
1303 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19/07/11, 12:32
από Βραζίλης