Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Χορδές παίζουν μόνες τους !?!?!?

(1/2) > >>

antonioua8:
anakalipsa oti se 1 2 kithares pu exo dokimasi k i diki mu mazi (ilektrakustiki) oti pezontas mia xordi moni tis k stamatontas tin apotoma kapia alli xordi sinexizi na buizi.
diladi pezontas tin proti apo kato (pros ta pano) kai stamatontas tin sinexizi na pazi i pempti
pezontas tin deyteri apo kato sinexizi na pezi i exti
oi alles xordes den prokalun kati tetio stis ipolipes.
ayto ine problima, leptomeria, i texniki tis kitharas?

ikatsoun:
Τίποτα από τα παραπάνω. Είναι φυσικό φαινόμενο και έχει να κάνει με το συντονισμό. Αν το παρατηρήσεις συμβαίνει και στις άλλες χορδές. Παίζοντας τη μι της πρώτης χορδής συντονίζεται η λα που είναι διάστημα 5ης προς τα κάτω. Συντονίζεται και η σι (2η χορδή - 5ης προς τα πάνω) αλλά δεν ακούγεται γιατί είναι και οι δύο ψηλές νότες. Αν το δοκιμάσεις όμως θα δεις ότι η χορδή πάλλεται. Το ίδιο και με την 6η χορδή που είναι απόσταση δύο οκτάβων. Ο συντονισμός όμως είναι εντονότερος στα διαστήματα 5ης και ευκολότερα συντονίζονται οι μπάσες χορδές. Δοκίμασε και τα εξής: 1) Παίξε στην 5η χορδή και στο 7ο τάστο να βγάλεις μι και δες ότι συντονίζεται η 6η χορδή. 2) Κούρδισε την έκτη χορδή σε ρε και παίξε ρε στην 4η χορδή (ανοικτή) ή στη δεύτερη (3ο τάστο). Και στις δύο περιπτώσεις θα δεις το ίδιο φαινόμενο. Αυτό είναι καλό παιχνίδι στην αρχή αλλά όταν φτάσεις σε κάποιο επίπεδο στην κλασσική κιθάρα θα δεις ότι είναι πρόβλημα. Κι αυτό γιατί εσύ θες π.χ. παίρνοντας το δάχτυλό σου από το 5ο τάστο της δεύτερης χορδής συνεχίζει και ακούγεται το ΛΑ στην πέμπτη χορδή. Και ψάχνεις ύστερα τρόπους να το αντιμετωπίσεις. Αυτά.  

antonioua8:
entiposiako.
aporo pios to anakalipse k pos ta kataferan na ton kanun sthn praksi

ikatsoun:
Τι να ανακαλύψουν antoniou αυτό συμβαίνει από μόνο του. Είναι ο ίδιος λόγος που τρίζουν τα τζάμια αν περνάει αεροπλάνο ή φορτηγό. Ρώτα κάποιον Φυσικό να σου πει περισσότερα, γιατί είναι θέμα της Φυσικής.

chr1s_86:
Ναι, αλλά σε μια λιγο παλιά ακουστική κιθάρα που έπιασα προχτες, παίζοντας την εισαγωγή από το "μια συνουσία μυστική" (για όσους δεν ξέρουν το κομμάτι, η εισαγωγή παίζεται όλη στη ΜΙ την κάτω) οι υπόλοιπες χορδές συντονίζονταν τόσο πολύ που ο ήχος που έβγαινε ήταν απαράδεκτος...

Δεν νομίζω να ήταν λογικό αυτό....
Τι φταίει?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View