Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - mleo

Σελίδες: [1]
1
Παίζω ακουστική και αποφάσισα να πάρω και μια ηλεκτρική. Βλέπω ότι πολλοί χρησιμοποιούν πεταλιέρες για διάφορα εφφε (distortion κλπ). Η πεταλιέρα μπορεί να χρησημοποιηθεί σε οποιονδήποτε ενισχυτή? Ή ο ενισχυτής πρέπει (ας το πούμε) να "δέχεται" πεταλιέρα?  Ευχαριστώ.

2
Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας για την PRS SE CUSTOM SEMI HOLLOW. Ευχαριστώ.

3
Θα ήθελα να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ διπλού και μονού μαγνήτη. Για παράδειγμα, αν η κιθάρα έχει μόνο διπλούς ή μόνο μονούς αυτο περιορίζει το είδος μουσικής που μπορείς να παίξεις? Ευχαριστώ.

4
Παίζω ακουστική εδώ και 6-7 χρόνια και μου μπήκε μια μανία για ηλεκτική. Έχω αγοράσει μια OLP Petrucci και μου χάρισαν ένα ενισχυτή AXL thin Amp. Όμως ακούεται κάποιος θόρυβος όταν παίζω. Νομίζω φταίει ο ενισχυτής ή το καλώδιο που ενώνει την κιθάρα με τον ενισχυτή. Υποψιάζομαι περισσότερο το καλώδιο, όμως, πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει το σύρμα? Επίσης ποιό σύρμα θα ήταν καλά να αγοράσω? Ευχαριστώ

5
Ποια είναι ακριβώς και πως βοηθάει η χρήση του μετρονόμου στη κιθάρα? Ευχαριστώ.

6
Μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου εξηγήσει τη θεωρία γύρω από τις 7ες, 6ες, 9ες κλπ συγχωρδίες? Για παράδειγμα οταν έχω C6 είναι η C συν η 6η νότα? δηλαδή λα? Επίσης θα ήθελα και την θεωρία γύρω από τις ελαττωμένες και τες "Μεγάλες" αν είναι δυνατόν. Όταν βλέπω το "ο" πάντα σημαίνει ότι είναι ελαττωμένες? Όπως για παράδειγμα D#o

Ευχαριστώ.

7
Τι είναι οι Οκτάβες?

8
Αυτοί είναι όλοι οι δίσκοι του Αλκίνοου

Στην αγορά του κόσμου
Όπως μυστικά και ήσυχα
Ο δρόμος ο χρόνος και ο πόνος
Ανεμοδείχτης
Εκτός τόπου και χρόνου
Οι περιπέτεις ενός προσκυνητή

Μήπως ξέχασα κανένα?

9
Tι σημαίνει Prima Vista? Βλέπω συχνά αυτό τον όρο εδώ.

10
Άρχισα με κλασσική κιθάρα και έπαιζα με τα δάχτυλα. Στη συνέχεια πήρα ακουστική και σιγά σιγά συνήθισα να παίζω και με πέννα, όμως πολλές φορές μου φεύγει από τα χέρια (η πέννα όχι η κιθάρα  ;D). Μήπως είναι ο τρόπος που την κρατάω ή ο τύπος της πέννας? Υπάρχουν πέννες κατασκευασμένες με τετοιο τρόπο ώστε να μην γλυστράνε (για παράδειγμα εκεί που τις κρατάς να έναι λίγο "άγριο" ώστε να μην σου ξεφεύγει?)

11
Τα καλύτερα... / 2η Φωνή
« στις: 10/08/04, 11:43 »
Πως κάνεις 2η φωνή?

12
Τα καλύτερα... / Κιθάρα για Ταξίδια
« στις: 05/04/04, 16:12 »
Ταξιδεύω συχνά. Και εντός χώρας και εκτός. Έχω 2 κιθάρες κανονικό μέγεθος, 1 ακουστική και 1 κλασσική. Σκέφτομαι αν αξίζει το κόπο να αγοράσω μια μικρή 3/4 κιθάρα για τα ταξίδια ή αν απλώς παίρνω μαζί μου την κλασσική (την οποία δεν προσέχω όσο την ακουστική ;D). Θα είναι σημαντική διαφορά να κουβαλάω μια 3/4 κιθάρα από μια κανονικού μεγέθους στα ταξίδια? Ευχαριστώ.

13
Τα καλύτερα... / Διαφορές Fender / Squier
« στις: 01/12/03, 14:35 »
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα μεταξύ των Fender και των αντίστοιχων Squier? Τόσο στις ηλεκτρικές όσο και στις Ακουστικές.

14
Πρόσεξα ότι πολλοί αγοράζουν ηλ/ακουστικές κιθάρες παρά ακουστικές. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος εκτός από το ότι μπορεί να ενωθούν σε ενισχυτή και να ακούονται πιο δυνατά.

15
Τι θα πει:"Αυτό το τραγούδι παίζεται στο κλειδί (ή στην κλίμακα) Λα ή Φα ή Σολ κλπ"??

16
Τι είναι οι πέμπτες και τι τα riff ???

17
Ακόρντα / Ακορντα, συγχoρδίες
« στις: 13/10/03, 11:53 »
Τα άκορντα και οι συγχωρδίες είναι το ίδιο πράγμα?  ??? Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παίξει κάποιος 1 συγχωρδία. π.χ. η C ή η F παίζεται και ώς ανοικτή και ως μπαρέ. Παίζουμε ότι βολεύει ή υπάρχει καλύτερη και χειρότερη? :-\ Ευχαριστώ.

18
Λόγω του ότι έκανα κλασσική κιθάρα πολύ παλιά, όταν ξανάρχισα πριν από ένα χρονο περίπου, επαιζα με τα δάχτυλα. Νοιώθω πολύ πιο άνετα να παίζω με τα δάκτυλα ακόμα και στην ακόυστική κιθάρα. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ ειμαι "εντάξει" στους αρπισμούς, δυσκολεύομαι πολύ στο strumming. Δεν μπορώ να χτυπήσω τις χορδές με τον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα να μην ακούγεται καλά στα τραγούδια. Κάνω κάτι λάθος (για παράδειγμα χρησιμοποιώ το δείκτη στα άνω και κάτω κτυπήματα, μήπως είναι λάθος)  ή απλά αυτό αποκτάται με την εμπειρία? Επίσης επειδή σύντομα θα πάρω μια ακουστική κιθάρα θα ήθελα τη γνώμη σας για την Squire (by Fender)  SD-6. Έχω βάλει αυτή την ερώτηση και προηγουμένος αλλά κανείς δεν απάντησε. Ξέρω είναι πολύ φθηνή αλλά τόσο άχρηστη είναι αυτή η κιθάρα? Ευχαριστώ

Σελίδες: [1]