Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - schizm

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 46
1
Δεν είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνομαι ακριβώς γιατί θα πρέπει να τύχει σχολιασμού και σκέψης καταγεγραμμένης αν ήταν ή δεν ήταν Έλληνας/Έλληνες. Έχω κάποιες υποψίες, αλλά δεν βρίσκω και το λόγο να τις καταθέσω με τη σειρά μου.

2
Εύκολα...αλλά πέρα κι έξω από τις προτροπές των ίδιων, δεν γνωρίζω αν κι οι διαχειριστές εγκρίνουν. Σε περίπτωση που αυτό συμβαίνει, ευχαρίστως να δώσω δεσμό.

3


Ακούω με ασίγαστο πάθος και με μια παραδομένη στην αέναη δίψα της ψυχής διάθεση το ντεμπούτο των Electric Litany εδώ και 2 μέρες, ίσως γιατί ο ήχος τους είναι η μόνη δύναμη που κατόρθωσε να χαλιναγωγήσει τις μονίμως σε φρενίτιδα σκέψεις της καθημερινότητας. Δεν είναι πρωτόγνωρη αυτή η αχλύ της μελαγχολίας και της ακοίμητης εξιλέωσης που αναδύει κάθε νότα τους...την είχα συναντήσει σε μια πρώτη μορφή τους στο προϋπάρχον εκφραστικό όχημα του Αλέξανδρου Μιάρη, τους Dead Eyes Of Youth, αλλά το εγχείρημα είχε υπονομευθεί από την φτωχή παραγωγή, που ευτυχώς όμως δεν κατάφερε ποτέ να αναιρέσει τις εξαιρετικές τους συνθέσεις. Εδώ μαζί με τους Richard Simic από το Devon και Duane Petrovich από το Texas, κατορθώνουν να αναδείξουν έναν εύθραυστο και πηγαίο λυρισμό, μια μελωδική ουσία που είχα χρόνια προσωπικά να συναισθανθώ και να με παρασύρει, όπως το σύνολο του cd την αποκαλύπτει, αλλά κυρίως η μεγαλειώδης στιγμή του February. Μάταιο να προσπαθείς να περιγράψεις όσα η εσωτερική συγκίνηση υποβάλλει...αρκεί να αφεθείς ο ίδιος σε αυτήν την εξώκοσμα όμορφη αισθητική, που δανείζεται από το σπουδαίο Ρίτσο ("Σονάτα Υπό Το Σεληνόφως") την εισαγωγή του σπαραχτικού
Tear
στην Ελληνική:

"Άφησέ με να έρθω μαζί σου. Τι φεγγάρι απόψε! Είναι καλό το φεγγάρι - δε θα φαίνεται που άσπρισαν τα μαλλιά μου. Το φεγγάρι θα κάνει πάλι χρυσά τα μαλλιά μου. Δε θα καταλάβεις. Άφησέ με να έρθω μαζί σου. Όταν έχει φεγγάρι μεγαλώνουν οι σκιές μες στο σπίτι, αόρατα χέρια τραβούν τις κουρτίνες, ένα δάχτυλο αχνό γράφει στη σκόνη του πιάνου λησμονημένα λόγια δε θέλω να τ' ακούσω...άφησέ με να έρθω μαζί σου"

Συνθέσεις που αιμορραγούν, υμνώντας όσα οι καταραμένες συνειδήσεις επιτάσσουν στους λησμονησμένους. Βλέμματα που στράγγιξε το δάκρυ τους ο χρόνος. Φωνές που στέκουν να ακούσουν τη σιωπή που τους χάρισε η ανεπάρκειά τους. Νοσταλγία μιας ζωής που δεν ανέπνευσε τη ζωή. Χέρια που δεν έσμιξαν κι έμειναν αδειανά να κοιτάζουν το άπειρο αμήχανα. Δεν είναι λέξεις το "How to Be a Child & Win the War" αλλά ένα ασυγκράτητο μούδιασμα των αισθήσεων και μια λιτανεία που περιφέρει το σαρκίο της ψυχής στρατοκόπων σε δύσβατες ατραπούς. Δεν αξίζουν λέξεις, αλλά χρειάζεται να περιληφθεί και ένα κομμάτι της συνέντευξης που έδωσαν πρόσφατα στο Tranzistor κι είναι ενδεικτικό της καλλιτεχνικής αλήθειας κι ωριμότητας που κρύβουν αυτά τα παιδιά:

"Παράνομο download, είναι μέρος της ζωής μας πλέον. Ποια η άποψη σου επί του θέματος; Τελικά θα έπρεπε να έχουν όλοι δωρεάν πρόσβαση στα μουσικά πονήματα των καλλιτεχνών;

Παράνομο, ε πολλά πράγματα θεωρούνται παράνομα αλλά στην ουσία είναι ουσιαστικά πιο νόμιμα από άλλα πράγματα που θεωρούνται όντως νόμιμα. Κοίταξε εδώ υπάρχει μια μικρή διχοτόμηση στο σκεπτικό, δηλαδή. Ναι είναι πάντα ωραίο να έχει κάποιος τον αυθεντικό δίσκο, με τα χαρτιά του μέσα, τους στίχους τα χρώματα που είναι μέρος της μουσικής, αυτό είναι το ιδανικό. Αλλά από την άλλη τώρα, αν αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τα λεφτά να τον αγοράσει, η και να τα έχει ας πούμε δεν θέλει να δώσει τόσα, ε τότε ναι φυσικά να τον κατεβάσει, να τον αντιγράψει, να τον κλέψει στην τελική. Στην τελική όλοι κερδίζουν, οι άνθρωποι ακούνε την μουσική, οι μουσικοί ακούγονται, και η εταιρία αν το έχει στήσει καλά δεν θα χάσει κ αυτή in the long run. Και για να τα λέμε και απλά αν είναι για τις μεγάλες εταιρίες, καλύτερα να χάσουν αυτές παρά ο καθένας από εμάς που δεν μας περισσεύουν κιόλας. Μην ανησυχείτε δεν θα φτωχύνουν αυτοί, τα 'χουν στην μπάντα, και έχουν φάει πλούσια έως τώρα.. εξευτελίζοντας νέους μουσικούς, καταστρέφοντας ελπίδες μπαντών κτλ κτλ. Ας πάνε να πνιγούν όλοι αυτοί, μαζί και ο καθείς σε κάθε τομέα του συστήματος που φέρεται με τον ίδιο τρόπο. Ευτυχώς εμείς είμαστε σε καλά χέρια στην Ελλάδα με την εταιρία και ανήκει σε μιαν άλλη δική της κατηγορία."

4
Αθλητισμός / Απ: Παναθηναϊκος
« στις: 23/02/10, 01:07 »
Ένας σοβαρός Ολυμπιακός προφανώς και δεν έχει πρόβλημα με τον κάθε Ατρόμητο. Ο φετινός όμως έχει πρόβλημα με οποιονδήποτε αντίπαλο, απλώς και μόνο διότι ο ίδιος αποτελεί ένα τουρλουμπούκι που όταν θυμάται παίζει μπάλα. Είναι από τις χρονιές που θεωρώ πως αν το πάρουμε, ίσως τελικά να βλάψουμε περισσότερο την ομάδα, καθότι ο εγωισμός του θείου Σωκράτη, που έχει κάνει εγκλήματα φέτος, θα αυξηθεί εκ νέου και θα πέσουμε σε έναν νέο τέλμα από άποψη εξέλιξης.

Εκείνος όμως που έχει περισσότερα να χάσει από την απώλεια του συγκεκριμενου πρωταθλήματος είναι ο Παναθηναϊκός. Φοβάμαι πως αν αυτό συμβεί, με δεδομένη την ανυπαρξία των συνδιεκδικητών του, δεν θα έχει κουράγια να σηκώσει κεφάλι για πολλά χρόνια ακόμα. Αν πάλι το πάρει ο ΠΑΟΚ, θα έχουμε 3μερη εθνική εορτή και μετονομασία της πλατείας Αριστοτέλους σε Πάμπλο Γκαρσία.

5
Αθλητισμός / Απ: ΑΕΚ
« στις: 23/02/10, 00:58 »
Αυτό που μπορώ από την άλλη να σου πω, είναι πως ένας διόλου αγχωμένος ποδοσφαιριστής που δεν έχει τίποτα να χάσει, μπορεί να έχει απόδοση σαφώς καλύτερη από αν έκανε πρωταθλητισμό. Δεν μπορώ φυσικά να μιλήσω με υποθέσεις, διότι μόνο ρίσκο εμπεριέχει μια τέτοια διάθεση, αλλά σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, εκείνος από τον οποίο δεν αναμένουν πλέον και τίποτα, έχει μεγαλύτερη παραγωγικότητα γενικά, ακριβώς γιατί η πίεση είναι λιγότερη και πλέον μόνο μπράβο έχει να κερδίσει κάνοντας απλώς το καθήκον του.

ΥΓ Τα έγραψα πριν από το μήνυμα του G.K που με βρίσκει εν γένει σύμφωνο.

6
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος!!! Τα ζώα έχουν την περιοχή τους που την συμαδεύουν με διάφορους τρόπους. Τα άλλα ζώα που θα μπούν στην περιοχή τους θα πρέπει να δώσουν μάχη για να την κατακτήσουν ή να γίνουν αποδεκτά. Και με τους ανθρώπους ισχύει το ίδιο.

Από την άλλη τα ζώα τη βγάζουν καθαρή και με βιασμούς, αρέσκονται σε επίλυση διαφορών δίχως θεσμικά μέσα, τρώνε ενίοτε τα μικρά τους, δεν πληρώνουν φόρους και δεν βλέπουν Ελένη Μενεγάκη. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλήξουμε ποιες από τις φυσικές τους αυτές συνήθειες οφείλουμε να ακολουθούμε διδακτικά και ποιες να αποκηρύξουμε στο πλαίσιο της πολιτισμικής εξέλιξης χιλιετηρίδων.

Παράθεση
Γιατί λοιπόν να μην τους βοηθήσουμε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια στον δικό τους τόπο, ώστε να μην αναγκάζονται να ξεριζόνωνται; Της πέρασε καθόλου αυτό από το μυαλό της κα ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ, ή βλέπει μόνον ως λύση τους ξεριζωμούς και την ανάμειξη των λαών, με όλα τα αρνητικά επακόλουθα;

Θετικά επακόλουθα υπάρχουν ή by default η "ανάμειξη" ταυτίζεται με το ανάθεμα;

7
Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι μία από τις αρτιότερες μεταφορές του κομματιού σε κιθάρα που παίζει στο Youtube τη δεδομένη στιγμή (με μια επίσης αξιόλογη
εδώ
), οπότε -αν μη τι άλλο- σου αξίζουν εύσημα. Σεβάστηκες την αισθητική του κομματιού και το έπαιξες με αξιοσημείωτη αρτιότητα, πέρα κι έξω από 1-2 τζούφιες που δεν αλλοιώνουν την εξαιρετική εντύπωση. Το σημαντικότερο είναι πως ζεις το κομμάτι, δεν το διεκπεραιώνεις απλώς και καταθέτεις συναίσθημα ζηλευτό.

Όσο για τις γκριμάτσες, ασ' τες ως έχουν...ένας μουσικός που βιώνει ουσιαστικά τα όσα ερμηνεύει, "μιλάει" και με τα ακροδάχτυλά του ακόμα. Κι αν ποτέ θελήσουμε την εκφραστική γκάμα ενός κούτσουρου, έχουμε τον Κιάνου Ριβς.

8
Μην βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά. Εικάζω πως ο Λιακόπουλος θα διαθέτει όλο και κάποιο βιβλίο δικής του συγγραφής που να αποδεικνύει πως οι Ιάπωνες ουσιαστικα είναι φύλο ελληνικό, μια και παρατηρήθηκε χαρτί υγείας που διαθέτει μαιάνδρους για πιο απαλή αίσθηση.

9
Τιμώ την έμπνευση ακριβώς γιατί κι ο δικός μου σκύλος λέγεται Φοίβος, οπότε με αφορά το "άσμα". Ο δε δικός μου το είχε άχτι που δεν του αφιέρωσα ακόμα κάποιο κομμάτι. Τα σέβη μου!

10
Ένας από τους λόγους που το ανέβασα αφορά την ανάγκη να επισημανθεί κι η πλέον ακραία μορφή της μισαλλοδοξίας, η οποία είναι υπαρκτή, είναι εκεί έξω και ενίοτε δεν εμπίπτει στο περιθώριο. 3 φοιτητές τρέχουν το εν λόγω ιστολόγιο οι οποίοι επιστρατεύουν έναν λόγο φανατικό στην συντριπτική πλειονότητα των αναρτήσεών τους. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ειδικά στο συγκεκριμένο post πως έχουν χάσει τη μπάλα...μιλάνε για dna και φυλή που πρέπει να παραμείνει ανόθευτη από το ξενικό στοιχείο (λες και ξεπήδησαν κατευθείαν από τον Αριστοτέλη τα τζιμάνια), απαιτούν οι Έλληνες (η ελληνικότητα των οποίων θα προκύπτει από αιματολογικές εξετάσεις φαντάζομαι) να μην παντρεύονται μη Έλληνες και φυσικά να τους κοιτάμε με μισό μάτι και με ένα φρύδι καλού κακού μπας και φιλοτιμηθούν και φύγουν. Αν κανείς εκ των μιαρών μεταναστών τύχει και τα φτιάξει με καμιά αδελφή τους, μπορεί να κάνουν και χαρακίρι.

11
Ένοιωσα την ανάγκη να διαφημίσω αυτό το λίκνο πολιτισμού, διότι υπάρχουν κι αυτές οι απόψεις εκεί έξω και μάλιστα από νεαρής ηλικίας άτομα:

"Να τη θυμάστε αυτή τη μέρα. Σήμερα ξεκινά ο ρατσισμός στη χώρα μας. Εκατοντάδες χιλιάδες αλλοεθνείς παίρνουν την ελληνική υπηκόοτητα. Είναι στο χέρι μας να μην αναμειχθούν μαζί μας, και κάποια μέρα αυτοί και οι απόγονοι τους να τσακιστούν να φύγουν από τη χώρα μας, όπως έφυγαν και άλλοι Έλληνες (ομογενείς και μη) το '49. Δεν μας ρώτησαν που ήρθαν, δεν θα τους ρωτήσουμε για να τους διώξουμε. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα με την μετανάστευση, έχει όμως πρόβλημα με την υπερβολική και ανεξέλεγκτη μετανάστευση. Σήμερα ξεκινά η περίοδος όπου θα φανεί αν θα εξαφανιστεί η Φυλή μας, ή αν θα ζήσουμε για πάντα. Αν αυτούς που θα πάρουν την ελληνική ιθαγένεια τους βλέπουμε ως ξένους, τους "κοιτάμε με μισό μάτι", φυσικά δεν τους παντρευόμαστε και κάνουμε παιδιά μαζί τους και τους αποφεύγουμε στις παρέες μας μέχρι και στα καθίσματα των λεωφορείων, θα τους αναγκάσουμε να φύγουν και να πάνε να ζήσουν σε κάποια άλλη Ευρωπαική χώρα, με το (Ευρωπαικό) διαβατήριο που θα τους δώσουμε. Από μας εξαρτάται. Δυστυχώς αυτή η φασιστική διαδικασία "ελληνοποίησης" θα οδηγήσει στην βία και στην κοινωνική έκρηξη. Θα δουν και αυτοί και οι άπλυτοι φίλοι τους τι πάει να πει ρατσισμός και φασισμός. Οι μεν πρώτοι θα έχουν τη τύχη των Σλαβόφωνων κομμουνιστών στον Εμφύλιο, οι δε τη τύχη των ανταρτών ομοιδεατών τους στον Γράμμο και στο Βίτσι, την ίδια περίοδο. "

12
Αθλητισμός / Απ: Ολυμπιακος
« στις: 25/01/10, 21:39 »
Αυτό παππού, είτε διαχρονικό, είτε όχι, αποτελεί και πρόβλημα κατ' εμέ. Ιστορικά αν το δούμε, οι ομάδες που καταξιώθηκαν κι έδωσαν πράγματα, δεν ήταν συνήθως εκείνες των προέδρων τους, αλλά οι άλλες των προπονητών ή/και των παιχτών τους. Επιδίωξη του μεγάλου αφεντικού υπήρξε ανέκαθεν η προσωπική του προβολή...θα ήταν θεμιτό, αν όλο αυτό συνοδευόταν κι από μια ουσιαστική χάραξη πορείας που δεν θα έχει μονίμως ως τέρμα της το Μάιο και μετά έχει ο Θεός (όπου Θεός, βλέπε Σωκράτης). Αλλά ως έχει, εκείνος που τον έβγαλε από τα πέτρινα χρόνια, με τους πλείστους όσους τρόπους, έχει αναλάβει εκ νέου την πρωτοβουλία να τον πάρει στον πάτο μαζί του.

Δεν είναι πάντως Ολυμπιακό και μόνο το οπαδικό αυτό σύνδρομο που περιγράφεις. Έχει μάλλον καθολικότερη μορφή. Κι ο Βαρδινογιάννης στις χρυσές εποχές του τιμών απολάμβανε...κι ο Τίγρης ακόμα αντιμετωπίζεται ως ο επί Γης προφήτης που θα οδηγήσει τους κιτρινόμαυρους στην Γη της πρωτιάς.

13
Αθλητισμός / Απ: Ολυμπιακος
« στις: 25/01/10, 14:36 »
Free, οι πρωτοκλασάτοι παίχτες παραμένουν ο τελευταίος τροχός της αμάξης και σύμπτωμα μιας νοσηρής πραγματικότητας. Αυτούς, κι όχι άλλους, τους επέλεξε (που δεν είναι και το σύνηθες στον Ολυμπιακό, αλλά λέμε τώρα), ένας κάποιος ανίκανος ή αδαής προπονητής, που με τη σειρά του επιλέχθηκε από έναν ανίκανο ή αδαή πρόεδρο. Οι ευθύνες λοιπόν συγκεντρωτικά βαραίνουν τον τελευταίο, που κινήθηκε κυρίως με γνώμονα αποφάσεις στιγμιαίου παροξυσμού, παρορμητικότητας και -πολλές φορές- εγωισμού.

Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν ουδείς, πλην Μπάγεβιτς στην πρώτη θητεία, πρόλαβε να συμπληρώσει διετία στην ομάδα ως προπονητής. Και φυσικά το πρόβλημα δεν ήταν πάντα η ανεπάρκεια του τεχνικού. Αν παρουσίαζε έργο, μετατόπιζε το ενδιαφέρον της εξέδρας μακρυά τον ίδιο, κάτι που δεν άρεσε ποτέ στη ναπολεόντεια νοοτροπία του μεγαλοσχήμονος παράγοντα. Πρώτος στις βραβεύσεις και στο φαίνεσθαι κι εξαφανισμένος όταν τα γιούχα ξεκινούσαν. Η οποιαδήποτε αντίδραση δεν έτυχε ποτέ αξιολόγησης και δεν θεωρήθηκε λόγος ενδοσκόπησης κι αυτοκριτικής, αλλά αντιμετωπίστηκε ως αχαριστία και φυσικά παραγνωρίστηκε. Με τα τερτίπια και με τις εντυπώσεις την έβγαζε καθαρή συνήθως, αλλά δεν είναι κάθε μέρα του Άη Γιαννιού. Έρχεται κάποια στιγμή που η πτώση και η παρακμή σε συναντά, ειδικά όταν δεν έχεις φροντίσει να στήσεις την αυτοκρατορία σε σταθερές βάσεις. Κι αν η πλειονότητα των Ολυμπιακών, παρά τις όποιες αντιδράσεις, δεν θέλει τον εξοβελισμό του, είναι γιατί γνωρίζει πως ο ίδιος ο Σωκράτης δεν έχει φροντίσει να αλλάξει σελίδα ο Ολυμπιακός αρμονικά. Τον κατέστησε τόσο προσωποκεντρικό, που η αποχώρησή του θα σημάνει και την πλήρη κατρακύλα αν στο μεταξύ δεν αλλάξει ο ίδιος κάτι.

Ακόμα κι οι ορδές των οπαδών, δικό του σημιούργημα υπήρξε για να τις διαχειρίζεται σύμφωνα με τα εκάστοτε συμφέροντα. Όμως γυρνάει ο τροχός...

14
Καλά, έκατσα να διαβάσω το θέμα και μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα. Δεν πίστευα ότι υπήρχε κόσμος που μπορεί να (μη) σκέφτεται με τόσο προκλητικά κυνικό τρόπο.

Καλώς ήλθες στον πραγματικό κόσμο φίλε μου. Εκεί που ο καθένας καταθέτει την άποψή του για ένα συγκρότημα και το φάσμα περιλαμβάνει τόσο τους αγαπητικούς, όσο και τους ορκισμένους εχθρούς.

Μια γενική τοποθέτηση. Ουδείς φαντάζομαι πως έχει πάρει εργολαβία την αλήθεια σε περιπτώσεις που άπτονται υποκειμενικών κριτηρίων. Κακώς λοιπόν απαξιώνονται όσοι δεν συμφωνούν μαζί μας ως πάσχοντες, αδαείς ή ανόητοι.

Παράθεση
Τα περί Leftallica είναι απλά για γέλια. Κι εγώ χρησιμοποιούσα το Napster με την τότε 56άρα μου και περίμενα 50+ λεπτά για να κατέβει το Mp3 των 5ΜΒ και με νευριάσε η στάση τους, αλλά ούτε οι πρώτοι ήταν και σίγουρα όχι οι τελευταίοι που το έκαναν και ούτε έχει τη βαρύτητα αυτή η πράξη που προσπαθούν οι διάφοροι haters να της προσάψουν.

Στέκομαι κυρίως σε αυτό μια και τα προηγούμενα δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Οι Metallica έπαιξαν κι έχασαν στην προκειμένη πρίπτωση, επειδή ακριβώς εξέφρασαν το πλέον συντηρητικό και δυσκοίλιο κομμάτι της αντίδρασης. Δεν αξιολόγησαν σωστά τα σημεία των καιρών και δεν τα αξιοποίησαν προς όφελός τους, αλλά αντίθετα συνέβαλαν στην ποινικοποίηση του p2p, στο κυνήγι μαγισσών και στην αντιμετώπιση των ακροατών τους ως παρανόμους. Αποτέλεσαν το εφαλτήριο της άγνοιας κι έδωσαν πάτημα σε δισκογραφικές να δαιμονοποιήσουν μέσα κοινοποίησης της μουσικής που αργότερα αποτέλεσαν σημείο αναφοράς. Κι αυτό τη στιγμή που οι ίδιοι διέθεταν όλη την οικονομική άνεση για να μην ανησυχούν για τις υποψίες απώλειας κερδών από την ανταλλαγή των αρχείων.

Το γεγονός πως δεν ήταν οι τελευταίοι (γιατί στους πρώτους ανήκουν), δεν ακυρώνει μια επιλογή που τους κατέστησε αντιπαθείς ακόμα και μέσα στους πυρήνες των οπαδών τους. Αντιγράφω απ' τη Wikipedia:

"Metallica hired online consulting firm NetPD to monitor the Napster service for a weekend. A list of 335,435 Napster users who were believed to be sharing Metallica's music was compiled, and the 60,000 page document was delivered to Napster's office as Metallica requested the users be banned from the service. The users were banned, and rap artist Dr. Dre joined the lawsuit against Napster, which resulted in an additional 230,142 Napster users banned"

Προ εξαμήνου ο Ulrich δήλωνε:

“You have to give props to the other side because they did run a brilliant campaign, and they did portray me and Metallica as being greedy rock pigs and luddites who were completely behind what was happening technologically,” he adds. “But I am proud of what we did, and what we stood up for.”

Περήφανος λοιπόν ο Ulrich, αλλά δεν εξηγεί και το λόγο επακριβώς. Ίσως νοιώθει περήφανος που με τη τζιχάντ που ξεκίνησε απέναντι στη διακίνηση των mp3, κατέστησε τα τελευταία ακόμα πιο δημοφιλή και γνωστά. Ή πάλι διότι με το κλείσιμο του Napster άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και ξεπήδησε μια σειρά από νέα δίκτυα και τρόποι ανταλλαγής αρχείων. Ή τέλος διότι απέδειξε πως η νοητική του ικανότητα δεν του επιτρέπει να μάθει από τα λάθη του, ώστε να μην τα επαναλάβει, πόσο μάλλον όταν από αυτά έχουν ήδη διδαχθεί πρωτεργάτες της δισκογραφικής αντίδρασης που μετανιώνουν για τον τρόπο που δεν αξιοποίησαν τα νέα μέσα κι έφτασαν στο σημείο να ρίχνουν υπέρογκα πρόστιμα σε χρήστες, δηλαδή στους πελάτες τους.

Παράθεση
Όταν κριτικοί, μουσικόφιλοι και ντοκυμαντέρ τους έχουν ανακυρήξει μεγαλύτερη metal μπάντα στην ιστορία της μουσικής, το μόνο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι με λόγια που δε στηρίζονται πάνω σε κάτι απτό.

Προσωπικά μου είναι αδιάφοι οι συγκριτικοί όροι όσον αφορά την τέχνη. Δεν μετράμε ανδρικά μόρια για να ανησυχούμε για το ποιος την έχει μεγαλύτερη. Δεν ξέρω τι κάνουν μουσικόφιλοι, κριτικοί και (?) ντοκιμαντέρ πάλι. Βλέπεις προτιμώ να διαμορφώνω άποψη κυρίως με γνώμονα εκείνα που μου επιτάσσουν οι επιταγές της ψυχής μου κι όχι όσα καταγράφουν πλείστες άλλες πηγές. Αν λοιπόν σου "κάνουν", δεν χρειάζεσαι άλλες αβάντες για να εκτιμήσεις την αξία τους.

15
Αθλητισμός / Απ: ΑΕΚ
« στις: 17/01/10, 02:40 »
Είναι μάλλον προφανές πως ο παίχτης δεν θέλει να παραμείνει στην ομάδα και λειτουργεί ως ξένο σώμα. Αυτό ενδεχομένως βολεύει και τους διοικούντες που αν του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι, όπως τα θέλει κι ο ίδιος, δεν θα τους κράξει κανείς.  Όλοι ικανοποιούνται και πάμε παρακάτω.

Ας καταλάβουμε κάτι. Ο Σκόκο φυσικά και ξέρει μπάλα και κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα που τη δεδομένη στιγμή δεν διαθέτει και περίσσευμα ταλέντου. Αυτός έριξε δύο στον Ολυμπιακό και χάρισε χαμόγελα εκ νέου στους οπαδούς της ΑΕΚ, αυτός θα έδινε και το κύπελο την προηγούμενη χρονιά αν δεν είχαν γίνει θαύματα. Δεν θεωρώ πως υπήρξε από αυτούς που χάνονται στα δύσκολα, σε μια ομάδα μάλιστα που κάνει πρωταθλητισμό και φαίνεται να αντέχει στα ψηλά. Κι ο Τζιμπούρ γνωρίζει μπάλα, αλλά υπήρξε χαμένος στο διάστημα όσο δεν επέλεγε να είναι ξένο σώμα. Τα χίλια μύρια έχει ακούσει κι ο Γκαλέτι, για παιχνίδια που επιλέγει, για αδιαφορία που επιδεικνύει, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν είναι ο εαυτός του κάνει όργια στη δεξιά πλευρά.

Για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος τέτοιοι παίχτες είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμοι. Καλός κι άγιος ο Πάντος, αλλά δεν μπορείς να προχωρήσεις πουθενά μόνο με τέτοιους. Με Βύντρες δεν γίνεται δουλειά, όσο φιλότιμοι κι αν είναι. Ρεαλιστικά αν το δούμε, ένας παίχτης τύπου Σκόκο, καλής ποδοσφαιρικής πάστας και με υψηλή απόδοση σε κάθε παιχνίδι, απλώς δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη με τον Τουρέ, που δεν ήταν πάντα εξαιρετικός, αλλά δεν είχε και πολλούς λόγους να είναι.

Μην τους απαξιώνουμε ξαφνικά επειδή αποφάσισαν να αλλάξουν αέρα.

16
Συνεχίζεις να εκτίθεσαι νοιώθοντας απόλυτος πως δεν γνωρίζω και πιστεύοντας ακράδαντα πως δεν έχω δουλέψει Snow Leopard σε σταθερή βάση. Η απαξίωση της κρίσης μου βασίζεται στην εικασία σου πως είμαι μυρωδιάς, ίσως γιατί τελικά επιλέγω Windows, καθότι αυτά ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες μου. Πλανάσαι όμως σχετικά με το τι κατέχω μια και αγνοείς το επάγγελμά μου, αλλά και οτιδήποτε άλλο αφορά την καθημερινότητά μου. Όπως ανέφερες, ο άνθρωπος είναι ζώο της συνήθειας. Ενίοτε συνηθίζει να υπακούει τυφλά στην προκατάληψή και το κληρονομικό του χάρισμα.

17
Τα συμπεράσματα δεν προκύπτουν μόνο μέσω όσων διατυπώνονται, αλλά και όσων υπονοούνται με το στυλ και την αισθητική συμμετοχή του καθενός. Η έπαρση δεν αποκαλύπτεται μέσα από τη δήλωση περί χρήσης των εν λόγω λειτουργικών, αλλά από την μονίμως επιδεικτική νοοτροπία "ξέρω καλύτερα", τη στιγμή που αγνοείς τι ακριβώς ξέρουν οι υπόλοιποι.

Αν όλοι είμαστε ζώα της συνήθειας, είναι εντελώς αδιάφορο πόσο επιλέγει ο καθένας να δυσκολέψει τη ζωή του...επί της ουσίας αποτελεί πρόβλημά του και μάλλον δεν θα μου έπεφτε και περισσότερο ο λόγος από ό,τι θα συνέβαινε αν μάθαινα πως η διπλανή φτιάχνεται με το να τρώει φάπες, αντί να απολαμβάνει τις δικές μου ορθόδοξες ερωτικές προτιμήσεις που τις προκαλούν ανία και χασμουρητά. Θεωρείς πως τα προσωπικά σου κριτήρια επιλογής συνιστούν κοινή αξίωση και δόγμα. Δεν μπορώ να αποκλείσω προσωπικά πως ίσως 2-3 από τα εκατομμύρια εκεί έξω να προτιμούν το φτηνότερο hardware των PC για να διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων και αριθμό παιχνιδιών, έναντι της περισσότερο δαπανηρής αγοράς για ένα Mac για να μην τα έχει αυτά. Όπως μπορεί να υπάρχουν και μερικοί παλαβοί που να μην θέλουν να διασκεδάσουν το βράδυ τους παίζοντας με τον kernel του Linux...ίσως όχι, ό,τι πιο πιθανό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Κάποιοι άλλι πάλι μπορεί να απολαμβάνουν την "do it yourself" αισθητική ενός PC και να απωθούνται στην ιδέα ενός "έτοιμου" συστήματος. Γενικά, μπορεί ο καθένας να έχει λόγους για να μην προτιμάει το δικό μας "ιδανικό".

Δεν θα κάτσω προσωπικά να περιαυτολογήσω για το τι έχω χρησιμοποιήσει και πόσο. Το ποιος την έχει πιο μεγάλη (την εμπειρία) δεν είναι το ζητούμενο. Θα μπορούσα απλώς να επικαλεστώ αρκετά review κι από φίλα προσκείμενα στην Apple site και blogs που χαιρετίζουν την έλευση των Windows 7, καθότι περιλαμβάνουν πολλά από τα καλούδια του MacOS κι όχι μόνο. Άλλωστε η Apple με το Snow Leopard δεν προχώρησε αρκετά τις καινοτομίες και το όραμά της, ακριβώς γιατί έχει δώσει προτεραιότητα σε τομείς άλλους (iPod, iTunes κα). Γι' αυτό και έκλεισαν περισσότερο την ψαλίδα οι "εχθροί". Καλό είναι αυτό...κακό δεν είναι.

18
Το ζήτημα δεν είναι πόση εμπειρία διαθέτεις ο ίδιος, αλλά η έπαρση που αυτή αποπνέει κι η πεποίθησή σου πως κανένας εκ των υπολοίπων δεν διαθέτει την σπάνια ευκαιρά να έχει δουλέψει και με τα τρία λειτουργικά (κι όχι μόνο).

Όπως επίσης δεν χρειάζεται να έχεις δημοσιογραφική ευελιξία (ή αλητεία) για να αντιληφθείς πως η απομόνωση της εν λόγω πρότασης στο σύνολό της δεν αλλάζει το νόημα που παραμένει απαξιωτικό. Ζώα της συνήθειας παραμένουμε άπαντες, είτε χρησιμοποιούμε Mac, είτε PC. Ουδείς ανήκει εκτός της εκλεκτής αυτής κάστας η οποία και δεν επιβεβαιώνεται από την επιλογή του OS, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αφορά αποκλειστικά τους χρήστες των Windows.

Αν φυσικά η Apple είχε να αντιμετωπίσει hardware που δεν ελέγχει η ίδια, το πιθανότερο είναι να μιλούσαμε τη δεδομένη στιγμή για ανάλογης συχνότητας προβλήματα. Βλέπεις, πέρα κι έξω από τις όποιες ευθύνες της Microsoft σε σχέση με το λειτουργικό της, μυριάδες προβλήματα δημιουργούν κι οι κακογραμμένοι drivers των third parties. Κακώς λοιπόν επωμίζεται όλο το ανάθεμα στην προκειμένη περίπτωση. Η σταθερότητα των Mac κοστίζει με τη σειρά της αδρά, και προσωπικά μου είναι αδιάφορος ο παράγοντας "μεταπωλητική αξία". Τα δικά μου κριτήρια, γιατί μόνο γι' αυτά μπορεί να μιλήσει ο καθένας', καλύπτονται μια χαρά τη δεδομένη στιγμή από το μιαρό αυτό OS και δεν διαθέτω επαρκείς λόγους για να μεταπηδήσω σε άλλη πλατφόρμα για τα καλά. Αυτό συνιστά επιλογή κι όχι συνήθεια. Άσε που δεν πάσχω από το σύνδρομο "είμαι cool με την anti-Microsoft κονκάρδα μου".

19
Οσο για τον φιλο schizm ....να ξερεις φιλε μου οτι ουτε μετοχες στην apple εχω ....ουτε θεωρω οτι ολα τα προιόντα της ειναι πανακεια (καποια απο αυτα ειναι και υπερτιμημενα).Αλλα οταν μιλαω για κατι....το εχω δοκιμασει και μετα ανοιγω το στομα μου.Μιλας για ελιτισμό αλλα εγω νομιζω οτι ειναι καθαρα θεμα περισσοτερων παραστασεων και εμπειριας.Γιατι να ξερεις οτι ολοι μα ολοι οι χρηστες των mac εχουν δουλεψει για χρονια windows pcs το αντιθετο ομως δεν συμβαινει( οι περισσοτεροι ουτε καν εχουν δει mac κοντα).Παρολα αυτα οι δευτεροι εκφερουν αποψη για τα mac -παροτι δεν εχουν ιδεα οι περισσοτεροι-και μαλιστα κατηγορουν τους πρωτους για fanboysm :o.Μιλαμε για το θεατρο του παραλόγου δηλαδη.
Τελος παντων ο καθενας χρησιμοποιει αυτο που τον βοηθαει να κανει τη δουλειά του.Αμα αυτο που εχεις σε ικανοποιει τοτε δεν τιθεται κανενα θεμα.Το απολυτο ετσι και αλλιως δεν υπαρχει στη φυση.Απλα καλο ειναι οταν καποιος εκφερει μια γνωμη να εχει πραγματικη εμπειρια επι του θεματος και οχι εχω ακουσει ...εχω δει απο το φιλο του μπατζανακη μου ..μου το εδωσε ενας φιλος στην σκοπια και το τσεκαρα...κτλ κτλ.

Το θέμα είναι πως θεωρείς εκ προοιμίου απίθανο οποιοσδήποτε εκ των λοιπών συνομιλητών να έχει χρησιμοποιήσει MacOS και Linux, ανάγοντας τη δική σου εμπειρία σε θέσφατο και μέτρο σύγκρισης. Δεν είναι έτσι. Ειδικά δε όταν απαξιώνεις συλλήβδην τους χρήστες των Windows ως ζώα που άγονται από τη συνήθεια κι όχι από την επιλογή. Υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι να υποστηρίξεις τις προτιμήσεις σου...δε χρειάζεται να το κάνεις μειώνοντας όλους εκείνους που μπορεί να μην συμφωνούν μαζί σου και να μην πείθονται.

20
Δηλώνω περιστασιακός καπνιστής...περιέργως δεν εξαρτήθηκα ποτέ από τη νικοτίνη.

Πιθανότατα να το έχω ξαναγράψει, αλλά έχει παρέλθει καιρός έκτοτε. Στέκομαι πάντα σε μια βασική αρχή:

Το δικαίωμα του μη καπνίζοντα στο αναπνέειν, τίθεται σε προτεραιότητα έναντι του δικαιώματος του καπνίζοντα στο καπνίζειν. Κατ' επέκταση αν κάποιος -ντε και καλά- πρέπει να πιεστεί/δυσανασχετήσει/στερηθεί αυτός πρέπει να είναι εκείνος που κάποια στιγμή έκανε μια επιλογή που ξεπερνάει τις βασικές βιολογικές ανάγκες.

Αυτή η αρχή είναι ανεξάρτητη του είδους του καταστήματος, είτε πρόκειται περί ταβέρνας, πολυτελούς εστιατορίου, κινέζικου, sushi bar ή όποιου άλλου, ένα κριτήριο που δεν χαρακτηρίζει απαραιτήτως και συγκεκριμένες κουλτούρες. Δεν θα συμφωνήσω επίσης πως οι μη καπνίζοντες είναι εξ ορισμού συνώνυμα μωρών παρθενών που λιμπίζονται την ακολασία και την αμαρτία του τσιγάρου, αλλά διστάζουν να κυλιστούν στη λάσπη...ίσως γιατί δεν θεωρώ εαυτόν μάγκα, έξυπνο ή παράτολμο. Αντιθέτως τον βρίσκω ανόητο, αλλά αυτό είναι προσωπικό πρόβλημα, κι αφορά την αποδοχή της αυτοκαταστροφικότητας ως επιλογή στην οποία οι υπόλοιποι τριγύρω μου δεν θα έπρεπε να ασπάζονται ακούσια και να ανέχονται.

Δεν ξέρω αν η Ελλάδα είναι πρώτη, δεύτερη ή τρίτη στην εν λόγω κούρσα. Επί χρόνια διατηρούμαστε στις κορυφές άλλωστε κι αυτό δεν συνιστά και λόγω υπερηφάνιας και θριαμβολογίας. Διαχρονικά έχουμε αποδείξει πως στα θέματα υγείας και βιοτικού επιπέδου πάσχουμε. Έχουμε δε ταλέντο να ανάγουμε την ιδιαιτερότητα σε τίτλο τιμής.

Η αλήθεια είναι πως αν στο μεταξύ δεν είχε υπάρξει κατάχρηση από την πλευρά των καπνιζόντων και δεν είχε δημιουργηθεί μια κατάσταση ασυδοσίας, τώρα δεν θα μιλούσαμε περί φασισμού κι άλλων υπερβολών. Προσωπικά ουδέποτε ρωτήθηκα από διπλανό αν θα είχα πρόβλημα από τον καπνό του κι ουδέποτε ρώτησα κι ο ίδιος. Αυτό συνιστούσε την πραγματικότητα που βίωναν οι μη καπνίζοντες δεκαετίες τώρα κι ας μην υποκρινόμαστε πως ήταν αλλιώς. Με όπλο το θράσος και την αδιαφορία, αναμέναμε από τους μη καπνίζοντες να μπουν στη διαδικασία να πουν "συγγνώμη, αλλά ο καπνός σας με ενοχλεί", τη στιγμή που πρώτοι οφείλαμε να το κάνουμε για να αποδείξουμε και το ενδιαφέρον μας προς μια πρωταρχικής σημασίας ανάγκη τους (μας). Και προς το παρόν, έχουμε να κάνουμε με μέτρα που δεν τηρούνται κατά γράμμα και δεν εφαρμόζονται και πάντα. Τι να πούνε και σε άλλες χώρες...

21
Σε κόβω λίγο εμπαθή φίλε denisgiann και διόλου λιγότερο ζηλωτή. Είχα όλη την καλή διάθεση ειλικρινά να συμμετάσχω στη συζήτηση με εκτενή σχολιασμό, αλλά από τη μια δεν θεωρώ πως μπορεί να προκύψει ιδιαίτερα εποικοδομητική όταν απέναντί σου υπάρχουν fanboys κι από την άλλη, κάπου με έχασες με εκείνο το ανεκδιήγητο "βεβαια ο ανθρωπος ειναι ζωο της συνήθειας και ετσι ειναι και οι χρηστες windows".

Έχοντας ξεκινήσει από 8μπιτα μηχανήματα και έχοντας ζήσει και την χρυσή εποχή της Amiga, τότε που το home computing εθεωρείτο must, γνωρίζω πολύ καλά τι εστί ελιτισμός. Ειδικά σε επίπεδο μιας περισσότερο κλειστής "κοινωνίας" που νοιώθει μονίμως απειλούμενη από τις μάζες, οι οποίες εκ προοιμίου ταυτίζονται με τα πρόβατα απαξιωτικά. Βλέπε και την παραπάνω διαπίστωσή σου. Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει ιδανικό λειτουργικό αυτό ακόμα δεν το έχουμε δει. Στην καλύτερη των περιπτώσεων απλώς επιλέγουμε όποιο υπερτερεί για τη χρήση που επιθυμούμε. Το να στηρίζουμε λοιπόν το Snow Leopard, τα Windows 7, το Ubuntu ή όποιο άλλο με την υπεροψία εκείνου που νομίζει πως κατέχει την απόλυτη κρίση, μάλλον δε μας παίρνει. Το να αντιμετωπίζονται οι χρήστες των Windows αξιωματικά ως οι τυφλοί που δεν έχουν δει το φως το αληθινό του MacOS, μου θυμίζει τον "πόλεμο" που διενήργησαν διάφοροι προκειμένου να πείσουν πως το mp3 ως υποδεέστερο format δεν αξίζει επικράτησης, μόνο κσι μόνο για να καταφανεί πως ο κόσμος έκανε τη δουλειά του με αυτό μια χαρά κι εξυπηρετούσε τις ανάγκες του απροβλημάτιστα. Και δεν είναι πως το MPC ή το OGG δεν παρήγαγε ποιοτικότερα αποτελέσματα...είναι που για τη συντριπτική πλειονότητα δεν είχε σημασία, μια και το λιγότερο καλό ήταν ήδη αρκετό.

Προσωπικά χαιρετίζω την έλευση των Windows 7, με τα οποία απέδειξε η Microsoft πως μπορεί να μάθει από τα λάθη της. Ρεαλιστικά μιλώντας, δεν είναι και τόσο πιθανό λίαν συντόμως να διεισδύσει στη συντριπτική πλειονότητα των λειτουργικών συστημάτων κάποιο άλλο, οπότε η βελτίωση των Windows ήταν επιτακτική ανάγκη, μετά και την δυσκοιλιότητα των Vista. Κι αυτό δεν θα συνέβαινε αν τόσο το MacOS, όσο και το Linux δεν είχαν επιδείξει θαυμαστά αποτελέσματα οξύνοντας τον ανταγωνισμό και κινητοποιώντας τη Microsoft. Και σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται καμιά παθολογική εμμονή...OS είναι, που να είχαμε να κάνουμε με καμιά αίρεση!

22
Αθλητισμός / Απ: Ολυμπιακος
« στις: 13/01/10, 00:50 »
Για να είμαι ξεκάθαρος, ο λόγος που έγραψα όσα έγραψα δεν ήταν για να βγάλω λάδι τον Ζίκο...βασικά δεν με ενδιέφερε και τόσο να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Κι αυτό, γιατί η διοίκηση ούτως ή άλλως με τον τρόπο που λειτουργεί και με την ερασιτεχνική (ή μάλλον ανύπαρκτη) οργανωτική οπτική απέναντι στον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί μια σύγχρονη ομάδα, απαξιώνει ακόμα και ικανούς προπονητές (στους οποίους δεν εντάσσω απαραίτητα τον Ζίκο). Δεν είναι τυχαίο πως δεν έχει προλάβει να στεριώσει σοβαρός (αλλά και μη σοβαρός) άνθρωπος σε αυτή την ομάδα. Όλες οι επιλογές, όλες οι κινήσεις, όλες οι αποφάσεις υπηρετούν το δόγμα "ό,τι να'ναι" προκειμένου να καλύψουμε όπως όπως την ουσιαστική ανικανότητα του Σώκου να διαθέτει όραμα και των σφουγγοκωλάριών του να επιτελέσουν ουσιαστικό ρόλο σε αυτό.

Όπως ανέφερε άλλος φίλος σε Ολυμπιακό forum και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, η θέση του προπονητή πλέον στον Ολυμπιακό λειτουργεί όπως εκείνη του Αυτοφωράκια...ξέρετε, εκείνου του υπαλλήλου που προσλαμβάνεται προκειμένου να ξελασπώνει τον μαγαζάτορα σε τυχόν έφοδο της αστυνομίας. Ο προπονητής είναι proxy-Πρόεδρας...τ' ακούει αντί για τον τελευταίο, τον μπουζουριάζουν κακήν κακώς, ακόμα κι αν ο Πρόεδρας τον έχει αφήσει έκθετο, είναι ο πλέον αναλώσιμος όταν όλα πάνε κατά διαόλου εν μέσω σύγχισης κι ο μόνιμος στόχος για να τη βγάλει καθαρή ο ένας στην κρίση του οποίου εξαρτάται κι η παρουσία του ίδιου. Πότε αλήθεια τέθηκαν σωστές οργανωτικές βάσεις; Και δε μιλάω για πλάνο τύπου Ματεράτσι...αναφέρομαι στους σωστούς ανθρώπους στη σωστή θέση, για τεχνικούς διευθυντές (ο Καρεμπέ μόνο που δεν έγλυψε οπίσθια για να προσφέρει) που αποτελούν αγνωστο όρο, για μέλη της διοίκησης που εκφράζουν άποψη, αντί να ακολουθούν τυφλά, για βήματα εξέλιξης, για μέριμνα απέναντι στις αποχωρήσεις παιχτών (μούμια έγινε ο Τζόλε για να μην βρεθεί και κάποιος να τον αντικαταστήσει), για διαρκή ποιοτική στελέχωση κι όχι για άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Κανείς προπονητής δεν θα τα φέρει εις πέρας αυτά, διότι δεν συνιστούν προτεραιότητα και ζητούμενο στη χώρα που ανθεί η ποδοσφαιρική φαιδρά πορτοκαλέα. Έτσι όμως δεν στήνεις, όχι ομάδες, αλλά ούτε και το τσίρκο Μεντράνο.

23
Αθλητισμός / Απ: Ολυμπιακος
« στις: 12/01/10, 17:21 »
Και για να καταλάβουμε λίγο τι εστί δημοσιογραφική αλητεία, παραθέτω 1-2 αρθράκια που την αποθεώνουν:

1) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως υποδέχθηκε ο Ζίκο τον μάνατζερ του Μπεν Αρφα! (11/01/10)

Ενα ένα αρχίζουν και βγαίνουν στην φορά οι ενέργειες, ο χαρακτήρας και το στυλ του βραζιλιάνου προπονητή του Ολυμπιακού. Οταν το θέμα του Μπεν Αρφα ήταν σε εξέλιξη για τον Ολυμπιακό είχε έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή. Μέλη της διοίκησης ανάλαβαν να τον περιηγήσουν στο Καραϊσκάκη και στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ολα καλά από το Καραϊσκάκη, έμεινε ενθουσιασμένος, μέχρι όμως να συναντήσει τον Ζίκο. Πήγε λοιπόν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο μάνατζερ και ήρθε η ώρα των συστάσεων με τον προπονητή του Ολυμπιακού. Χτυπάνε την πόρτα του γραφείου του και ανοίγει ο Βραζιλιάνος χωρίς ρούχα, μόνο με το σώβρακο. Φυσικά περιττό να σας πούμε, αφού έχει γραφτεί κιόλας, ότι ο Ζίκο δεν είχε ιδέα ποιός είναι αυτός ο Μπεν Αρφα που ήθελαν να του φέρουν. Ιδέα!

Η αλήθεια είναι πως αν δεν το πάρεις στην πλάκα και δεν το αντιμετωπίσεις με σουρεαλισμό, μονάχα για αήθεια μπορείς να μιλάς. Δεν στέκομαι στο αν ο συγκεκριμένος είναι καλός ή κακός προπονητής...είναι εντελώς αδιάφορο Τα περισσότερα από τα τσουτσέκια που τη δεδομένη στιγμή αποφασίζουν να τον εξευτελίσουν, χάρη σε αυτόν ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο κι αν μη τι άλλο οφείλουν απλώς σεβασμό και κόσμια κριτική. Ούτε χάρες, ούτε εξωραϊσμούς, ούτε τίποτα...όχι όμως και σχόλια επιπέδου μεσημεριανής εκπομπής. Αν ήμουν Ζίκο δε, θα τους είχα ρίξει μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από εδώ ως τη Σελήνη για να δούμε αν στο μέλλον θα επαναλάβουν στην ευτέλεια που αρέσκονται.

2) Κώστας Νικολακόπουλος: Να Διώξουμε Τον Αδελφό Του Ζίκο

"Αυτοί που ξέρουν λένε ότι ο Εντού δεν είναι βοηθός του Ζίκο. Ο Ζίκο είναι βοηθός του Εντού! Σοβαρά τώρα. Εντού είναι ο αδελφός του Ζίκο. Και βοηθός του Ζίκο-ο κοντούλης που βλέπουμε στον πάγκο πίσω από τον πάγκο και δίπλα στον 60χρονο γυμναστή του Βραζιλιάνου, τον Σαντάνα. Ο Εντού, λοιπόν, είναι λένε οι γνωρίζοντες ο ιθύνων νους. Προφανώς αυτός έχει τις διάφορες φαεινές ιδέες. Τον Στολτίδη δεύτερο σέντερ φορ, τους τρεις στόπερ με τον Ηρακλή στο Καραϊσκάκη, τον Ντομί κόφτη με τον Άρη και τον Κατσικογιάννη να μην παίζει εκεί που πρέπει να παίζει (στο Χαριλάου) και να παίζει εκεί που δεν πρέπει να παίζει (με την ΑΕΚ). Ε, τότε βρε παιδιά να μη διώξουμε τον Ζίκο, αλλά τον αδελφό του! Σοβαρά. Και στην Τουρκία, στη Φενέρμπαχτσε, τον αδελφό του δεν τον ήθελαν. Το έχει δηλώσει ο ίδιος ο Ζίκο τις προάλλες. «Μου είχε πει η Φενέρ να μείνω, όμως με άλλο βοηθό. Κι εγώ έφυγα». Προφανέστατα οι Τούρκοι είδαν κι αποείδαν με τις…ωραίες ιδέες του ποδοσφαιράνθρωπου του Εντού και θέλησαν να τον ξεφορτωθούν. Εμείς τι κάνουμε… Γιατί τώρα κάτι άλλο θα βρει να κάνει. Τον βλέπω να γυαλίζει το μάτι του με τον Ντάρμπισαϊρ, που δεν ακουμπάει την μπάλα, όντας ακόμη ανέτοιμος. Τον βλέπω να τον βάζει βασικό στην Καβάλα. Δεν υπάρχει περίπτωση. Κάτι θα σκεφτεί πάλι ο Εντού να μας κάνει άνω κάτω."

Μιλάμε για παράκρουση. Ο Νικολακόπουλος αποτελεί την επιτομή της ελεεινής και τρισάθλιας δημοσιογραφίας. Δηλωμένος γαύρος που αρθρογραφεί ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος. Έχει στοχοποιήσει κατά καιρούς διαφόρους, έχει υπονομεύσει άλλους. Από την πρώτη στιγμή "πολέμησε" την παρουσία του Βραζιλιάνου, περιμένοντας στη γωνία για να ρίξει το ανάθεμα. Τώρα τον απαξιώνει όσο δεν πάει...τα πάντα όλα τα φέρει εις πέρας ο αφανής αδελφός του. Δεν είναι απλά κακός ο Ζίκο, είναι αχυράνθρωπος και μαριονέτα.

Και φυσικά υπάρχουν και όλοι οι άλλοι που παίρνουν διοικητική γραμμή και πιέζουν καταστάσεις ώστε ο φραγκοφονιάς Ζίκο (όπως κάποτε ο Μπάγεβιτς, ο Σόλιντ και πόσοι άλλοι) να φύγει εκουσίως, για να γλυτώσουν την αποζημίωση. Σου λένε "λέγε λέγε, είτε θα φοβηθεί, είτε θα τον πιάσει το φιλότιμο και θα φύγει". Και να σου τα "έχει κι ένα όνομα που πρέπει να προφυλάξει", λες κι οι ίδιοι δεν θα αξίωναν αποζημίωση αν ο εργοδότης αποφάσιζε μια μέρα πως πρέπει να τους δώσει τα παπούτσια στο χέρι. Όχι...το δέον θα ήταν να τους κάνει τη ζωή δύσκολη, για να απομακρυνθούν με δική τους πρωτοβουλία. Και μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που ένα μήνα πριν διθυραμβολογούσαν για τους 16 μέσα από τόσες αντιξοότητες.

Δεν είναι και πάλι ζήτημα το πόσο ικανός είναι ο Ζίκο. Αυτό το έργο της ενορχηστρωμένης απαξίωσης το έχουμε δει κατά καιρούς τόσο με προπονητές, όσο και με παίχτες. Ο ξεμωραμένος πρόεδρος με τους αυλικούς βάζει λυτούς και δεμένους για να εξωθήσουν τους αναλώσιμους υφισταμένους του στην παραίτηση. Ξεχνάει βέβαια πως ο Ζίκο λειτουργεί τη δεδομένη στιγμή ως τροχοπέδη στην οργή του κόσμου για την γενικότερη απουσία πλάνου και οργάνωσης, που είναι κάτι παραπάνω από εμφανής χρόνια τώρα. Αποφάσεις στο πόδι από διοικούντες που νομίζουν πως παίζουν με την Barbie τους.

24
Αθλητισμός / Απ: ΑΕΚ
« στις: 12/01/10, 13:39 »
Διάβασα μόλις το εξώδικο που έστειλε αυτό που αποτελεί πλέον διοίκηση της ΑΕΚ στον μάνατζερ του παίχτη κι ομολογώ πως δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω. Αντιπαρέρχομαι μόνο το κομμάτι περί των οφειλών προς τον παίχτη που είναι σοβαρό και φυσικά εύκολα μπορεί να εξεταστεί το ποιος έχει δίκιο...τα υπόλοιπα είναι τραγικά. Γράφουν πως ο μάνατζερ "δεν έχει κανένα δικαίωμα να μειώνει και να απαξιώνει το κύρος ενός συλλόγου με τόσα χρόνια ιστορίας και προσφοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αυθαίρετες εκτιμήσεις σε σχέση με το τι συνιστά πρόοδος στη καριέρα ενός ποδοσφαιριστή". Ήμαρτον...αν δεν έχει ένας μάνατζερ, που υποτίθεται πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πελάτη του και λειτουργεί σε συμφωνία με τον ίδιο, άποψη για το τι συνιστά "πρόοδος" για τον παίχτη, ποιος ακριβώς πρέπει να έχει; Δηλαδή, που έγκειται η εν λόγω αυθαίρετη εκτίμηση?! Ο οποιοσδήποτε παίχτης δικαιούται να εκφράζει άποψη περί της δυναμικής μιας ομάδας κι αν αυτή η τελευταία τον βοηθάει να εξελιχθεί ή όχι και χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί πως θα τον τρέχουν με εξώδικα επειδή "μείωσε" το κύρος ενός συλλόγου. Και το λένε ποιοι; Εκείνοι που έχουν οδηγήσει την ΑΕΚ ένα βήμα πριν την κατάρρευση, που την έχουν καταστήσει επαίτη για να ανταπεξέλθει στις οφειλές της, που έχουν δημιουργήσει το απόλυτο διοικητικό μπάχαλο και συνεχίζουν να στέκονται ως φαντάσματα απέναντι στις ευθύνες τους; Η επιτομή της υποκρισίας και του πανικού από την ενδεχόμενη αποχώρηση του παίχτη.

25
Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Έχω δεις εισαγγελείς να φουμάρουν του καλού καιρού όπου κι αν τους πέτυχα σε κλειστό χώρο. Έχω δει στα κέντρα πολιτισμού (βλέπε μπουζούκια) να πετάνε τον καπνό χύμα κάτω, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σταχτοδοχεία, αλλά με τους πάντες να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην τρέχει τίποτα. Στη συντριτπική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν έχω δει καμία αλλαγή στα μέρη στα οποία εγώ επισκεπτόμουν.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 46