Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - chop suey

Σελίδες: [1] 2 3
1
Πρέπει να αλλάξω το Steel Block σε μια Aria Pro ii sl s3 model . Την Κιθάρα την είχα χαρίσει πριν 10 χρόνια σε φίλο, ο οποίος τελικά δεν την χρησιμοποίησε και προχθές μου την επέστρεψε. Ξεκίνησα να τη φτιάχνω κι όταν έβγαλα τη γέφυρα είδα ότι είχε ραγίσει το Block. Μήπως ξέρει κανείς τι είδους Tremolo Block θα χρειαστώ; Ψάχνω κάτι φθηνό μια και η κιθάρα, παρόλο που πραγματικά είναι ελάχιστα παιγμένη παρά τα χρόνια της, δεν έχει και μεγάλη τιμή πώλησης.

2
Ευχαριστώ! Ο Mustung δεν υπάρχει πια.(με βοήθησε πολύ στην κατανόηση των effects). Μετά πήρα ένα Roland 15 xl με μια πεταλιέρα zoom g2, ώστε να μάθω και λίγα για τις ψηφιακές πεταλιέρες. Τώρα θα κινηθώ για μικρό λαμπάτο με 2-3 πετάλια. Ελπίζω να καταφέρω σιγά σιγά να παίζω blues - rock που, μάλλον λόγω ηλικίας πια, ::)  τα προτιμώ από τα hard rock και Metal ακούσματα.

3
Sorry! Δεν ήθελα να κάνω πολύπλοκη την επιλογή, αλλά τελικά έγινε. Σήμερα αγόρασα τη Reissued με 250 ευρώ. Προφανώς επηρεάζομαι εύκολα από τους πωλητές που με έπεισαν , κυρίως λόγω νεότερου έτους κατασκευής.Το Bon studio (Ελλάδα) έχει με 209 ευρώ την προηγούμενη με poplar σώμα. Αναφέρω την περίπτωση του bon studio μήπως και κάποιος φίλος θελήσει να την αγοράσει σε αυτή την τιμή που μου δόθηκε από το κατάστημα Θεσσαλονίκης.


4
Κι όμως άλλα site την παρουσιάζουν  με poplar κι άλλα με alder. Στα 209 την έχει το Bon studio, αλλά δεν έμαθα αν είναι η παλιά.Έχω μια υποψία πως πρέπει να είναι τουλάχιστον 5ετίας, καθώς νομίζω πως δεν τις εισάγει εδώ και καιρό, ενώ από την άλλη δε βρήκα άλλα γνωστά μοντέλα στο site π.χ vs6 ή v100. Βγάζοντας τη Squier από έξω, το ερώτημα παραμένει στο αν αξίζει η ποιότητα του ξύλου τη διαφορά τιμής. Στο site της εταιρείας που κατασκευάζει τις vintage την κοστολογεί 259 λίρες (ssb), οπότε μάλλον είναι αρκετά καλή τιμή τα 270 ευρώ για Ελλάδα. 

5

Διαβάζοντας το άρθρο του Απόλλων για τις κιθάρες τύπου strat  έως 200 ευρώ, αποφάσισα να πάρω μία. Δοκίμασα και 2-3 που βρήκα σε καταστήματα (Ibanez, Aria, Squier). Δοκίμασα και την V6 Reissued, αλλά με τιμή στα 270!!Βρήκα σε γνωστό κατάστημα την V6 στα 209 ευρώ . Γνωρίζει κανείς αν η διαφορά οφείλεται στα ξύλα; Στο Site της εταιρείας αναφέρει πως η Reissued είναι σώμα από american alder, στο συγκριτικό poplar. Αξίζει η διαφορά χρημάτων; Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 και την Squier standard. ??? 

6
Ενισχυτές / Απ: Fender mustung I footswitch
« στις: 20/02/12, 18:39 »
Λοιπόν τελικά τη βρήκα τη λύση. Κάνει οποιοσδήποτε διακόπτης on/off, αρκεί να μην έχει led. Αν έχει πρέπει να το αποσυνδέσεις και τότε είναι Οκ. ;D  Sorry που μόνος μου ρωτάω & μόνος μου απαντάω, αλλά ίσως κάποιος το βρει χρήσιμο

7
Ενισχυτές / Απ: Fender mustung I footswitch
« στις: 18/02/12, 16:22 »
Καλά απαντάω εγώ! Μόλις αγόρασα απλό και δεν κάνει!! :(

8
Ενισχυτές / Απ: Fender mustung I footswitch
« στις: 18/02/12, 11:33 »
Κανείς; ???

9
Ενισχυτές / Fender mustung I footswitch
« στις: 17/02/12, 19:56 »
Μήπως ξέρει κανείς αν ο συγκεκριμένος ενισχυτής δουλεύει και με απλό one button switch; Ο original κοστίζει 28 + 5 αποστολή 33 ευρά! Δε λέει.. όταν ένας απλός κοστίζει 14

10
Θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους του site πως το κατάστημα Prostage πουλάει την Cort Earth 100R στην τιμή των  169 Ευρώ!!!  Μόνο που δεν είναι η 100R (που στοιχίζει στον γνωστό Γερμανό 305ευρώ), αλλά η NS (233 στον Γερμανό)  και μάλιστα μοντέλο 2007! (από το Serial CC07106769). Αν λοιπόν κάποιος φίλος έχει σκοπό να προβεί σε μια τέτοια αγορά ας το έχει υπόψη του.
Υ.Γ  σε επικοινωνία μου με το κατάστημα ισχυρίστηκαν πως πρόκειται περί λάθους στο site κι αν επιθυμώ μπορώ να την επιστρέψω. Εγώ πάντως  σκέφτομαι να τη δώσω πίσω, κυρίως λόγω της αίσθησης πως μας παραπλανούν!!

12
Δυστυχώς δεν κολλάει!  Πρέπει να μπει καινούριο μανίκι ή να φτιάξουν καινούριο headstock. Η πρώτη λύση από το "The art of wood" 100euro +  και η δεύτερη από "Πνοή & νύξη" 100 euros. Μάλλον δε θα τη φτιάξω. Καλύτερα να βρω καμία άλλη μετ/νη.
Θα έβαζα και εικόνα αλλά δε ξέρω πώς γίνεται. Θα τη βάλω αγγελία για ανταλλακτικά!!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

13
Ευχαριστώ για την προσφορά! Θα την πάω σήμερα σε 2 γνωστούς μάστορες στη Θεσσαλονίκη για να μου πουν κόστος. Απ'  ότι κατάλαβα θα εξαρτηθεί αν θέλω απλώς να κολλήσει ή να κάνουν και λουστράρισμα για να μην φαίνεται η ένωση.
Είδομεν!  Thanks anyway.


14
 :( Παιδιά είχα την ηλ/ακουστική μου μέσα σε βαλίτσα την οποία την είχα όρθια σε τοίχο. Παίζοντας με το κουτάβι μας η κόρη μου χτύπησε με το μπαλάκι τη βαλίτσα κι αυτή έπεσε. Άνοιξα και είδα τη ζημιά. Έπαθα πλάκα! Την έχω μόλις 1 μήνα. Πριν 1 χρόνο αγόρασα την ίδια αλλά απλή ακουστική , όμως πριν 1 μήνα ξεκόλλησε ξαφνικά το μπράτσο. Την πήγα πίσω στο κατάστημα, που προς τιμή τους δέχθηκαν πως ήταν κατασκευαστικό λάθος, και επειδή δεν είχαν ίδια έδωσα μια μικρή διαφορά και πήρα ηλ/ακουστική. Πρόκειται για μια Tanglewood td8 III Nashville ce. Κοστίζει 260 ευρώ. Η ζημιά λογικά φτιάχνεται, αλλά πόσο περίπου κοστίζει; Αξίζει τον κόπο;  ???

15
Λόγω απειρίας θα ήθελα να μου πείτε πόσο θα μπορούσα να δώσω μια Washburn wi64 made in Korea. Η κιθάρα μόλις βγήκε από setup me 10αρες κι ο τεχνικός μου είπε πως είναι όλα οκ. Σκέφτομαι να πάρω κάτι σε Fender μια και δε με βόλεψε αρκετά . (την έχω 1 χρόνο , έπειτα από ανταλλαγή). Οι τιμές στο ebay είναι ένας καλός οδηγός για να αξιολογήσω το ποσό που θα μπορούσα να τη δώσω;  ???

16
ok!Ευχαριστώ. Έκανα μια δοκιμή με το audacity και κατάλαβα πως γράφεις πρώτα το ένα κανάλι και μετά το άλλο.

17
Όπως είπα στην αρχή δε ξέρω και πολλά για αυτό ίσως και τα μπερδεύω; Εγώ θα παίζω κιθάρα (λέμε τώρα..) και η κόρη μου πιάνο και φωνή. Στη συνέχεια θέλει να συμπληρώσει το track (μάλλον σε άλλο κανάλι;) με βιολί ή ηλεκτρική . Γίνεται αυτό;

18
Λοιπόν στην ηχογράφηση θα παίζουν ταυτόχρονα 2 όργανα π.χ πιάνο - κιθάρα και 1-2 μικρόφωνα. Αυτό λογικά γίνεται με την 1204 usb. Στη συνέχεια θα μπορέσει πάνω σε ότι έχει γράψει να βάλει κι άλλο μουσικό όργανο πχ βιολί - ηλεκτρική κιθάρα;
Μέχρι στιγμή έχω καταλήξει στον εξής εξοπλισμό :
XENYX-1204USB MIXER   150 ευρώ
Ηχεία Behringer MS-40  135 ερώ
Για μικρόφωνο δεν ξέρω τις διαφορές δυναμικού και πυκνωτικού. Π.χ υπάρχει αυτό C-3 ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΠΥΚΝΩΤΙΚΟBEHRINGER 53 ευρώ αλλά υπάρχουν και αυτά XM-1800S 3-PACK ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ BEHRINGER 33 ευρώΓια μαγνήτες είδα αυτό για βιολί SHADOW - ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΒΙΟΛΙΟΥ ΔΙΠΛΟΣ ΚΑΨΑ SHADOW SH-SV2  52  ευρώκι αυτό για ακουστική  DEAN MARKLEY PROMAG PLUS 61 ευρώ
Ετσι τα εβγαζα 450 ευρώ με πυκνωτικό μικρόφωνο (χωρίς καλώδια)Αν υπάρχει κάποια παρατήρηση για κακή επιλογή θα ήθελα να μου την πείτε

19
Για άλλη μια φορά θέλω τα φώτα σας! Η κόρη μου θέλει να στήσει ένα μικρό home Studio; κι επειδή δεν το κατέχω καθόλου το άθλημα θα ήθελα να μου πείτε τι θα χρειαστεί να αγοράσω. Θέλει να ηχογραφεί από το Digital piano, από το βιολί(δεν έχει κάψα) από την ηλεκτρική κιθάρα , από την ακουστική κιθάρα και από 2 μικρόφωνα. Ξέρω ότι ταυτόχρονα χρειάζεται 3 Inputs για μουσικά όργανα και 2 για μικρόφωνα. Λογικά ,πέρα από μαγνήτες για βιολί κι ακουστική ,θα χρειαστεί monitors, ext sound card και κονσόλα; :'( Με 3-4 κατοστάρικα τη βγάζω ή όχι; Η χρήση θα είναι καθαρά ερασιτεχνική και θα τα αγοράσω ως επιβράβευση και δημιουργία επιπλέον κινήτρου, μια και είναι άριστη τόσο στο σχολείο όσο και στο Ωδείο(Πιάνο - βιολί). Αν υπάρχουν προτάσεις για μάρκες και κόστος για όλα τα παραπάνω θα ήμουν ευγνώμων μια και ψάχνοντας μόνος μου στο διαδίκτυο μπερδεύτηκα με τη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει για ένα τέτοιου τύπο εξοπλισμό

20
Πρόσφατα απόκτησα μια used Washburn WI 64 με σύστημα Buzz Feiten. Δεδομένου ότι είμαι ψιλοάσχετος θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει διαφορετικός τρόπος κουρδίσματος , καθώς κάτι δε μου κάθεται καλά στον ήχο , ιδιαίτερα με την G χορδή. Έψαξα λίγο και στο site της buzz feiten και ειδα ότι χρειάζεται ειδικό ???  κουρδιστίρι(Korg DT-7) Εγώ έχω ένα samwo metro - tuner το οποίο δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Υπάρχει κανείς να μου εξηγήσει τι παίζει; 

21
Διαβάζοντας το αρθρο για το action απο το link του Enigma κατάλαβα αρκετά πράγματα και το βασικό: Δε γίνεται χαμηλό action και υψηλή τονικότητα! Μια και είμαι σε φάση εξάσκησης με κλίμακες θα τ' αφήσω ως έχει (αλήθεια πώς πάνε πιο γρήγορα τα δάκτυλα είναι απορίας άξιο) και θα κρατήσω στην 2η κιθάρα  το action ως έχει , ένα απλό έλεγχο θα πω να της κάνει και θα ρωτήσω και για το αν ταστάρει ή όχι. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!

22
Ο ήχος είναι σαν τενεκεδένιος , ιδιαίτερα στη D kai B χορδή. Ταστάρει μόνο αν δεν πιέσω αρκετά τις χορδές κάτι το οποίο δεν συνέβαινε πιο πριν.  ???  Τώρα βέβαια είναι και θέμα γούστου ο ήχος. Να αναφέρω ότι η κιθάρα είναι με καπάκι από κέδρο(Tanglewood tw28 scr/nt)  και ίσως οι phosphor bronze να μην ταιριάζουν , δε ξέρω. Είναι η 3 φορά που αλλάζω χορδές σ'αυτή τη κιθάρα και πρέπει να πειραματιστώ μάλλον. Αντίθετα σε μια άλλη που αγόρασα 1 βδομάδα μετά για την κόρη μου(Tanglewood Nashville 3 TD8) έβαλα Μαρτιν Sp και μου άρεσαν πολύ. Θα πάω τώρα αυτή για  1ο  service ( Ο Ριχάρδος, από τον οποίο αγόρασα και τις 2 κιθάρες, μέσα σε 10 μέρες παρακαλώ άρα δικαιούμαι να θεωρώ τον εαυτό μου καλό πελάτη , μου ζητούσε 30-35 ευρώ για to 1o setup μαζί με χορδές, αν και είχα αγοράσει και μια ηλεκτρική και ενισχυτή πριν 1 χρόνο και φυσικά ότι χρειαζόμουν από αυτόν)Μη το θεωρήσετε δυσφήμηση για αυτόν αλλά για μένα που πιάνομαι συχνά πυκνά αδιάβαστος!!
Πάντως ο μάστορας είναι καλός από ότι λένε όλοι γενικότερα (The Art of Wood) κι εγώ είμαι ακατάλληλος λόγω γνώσεων και εμπειρίας  για να κρίνω τη δουλειά του.

23
Μετά από πολύ καιρό θα ζητήσω τα φώτα σας ξανά. Σήμερα πήρα την ακουστική μου κιθάρα από γνωστό κατάστημα Θεσσαλονίκης που κάνει service , καθώς ζήτησα να βάλει 11άρες( από 10αρες) και  ταυτόχρονα να χαμηλώσει το action   όσο περισσότερο γίνεται. Του πήγα κι ένα set elixir phosphor bronze nanoweb τις οποίες και μου είπε ένας πωλητής ότι είναι οι καλύτερες αυτή τη στιγμή.( εμένα πάντως μου φάνηκαν ψιλομούφα , δε μου άρεσε ο ήχος, προτιμούσα τις D'addario Exp στην παλιά μου ακουστική) .Το πρόβλημα που εντοπίζω είναι πως ο ήχος ακούγεται κάπως σαν να τρίζει μέταλλο , ιδιαιτερα αν δεν πατήσω με δύναμη κάποια νότα, κάτι το οποίο δε γινόταν πριν το setup. Φταίει το χαμήλωμα των χορδών ή ακούγονται έτσι οι elixir; Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και σε συνδυασμό με τη συμβουλή του μάστορα να αγοράζω απλές bronze χορδές σκέφτηκα πως θα φταίνε οι χορδές. Ομολογώ όμως πως η κιθάρα είναι πια πιο ευκολόπαικτη . Αν κάποιος φίλος μπορεί και ξέρει να μου δώσει μια πρακτική συμβουλή για να κάνω μόνος μια διάγνωση θα ήμουν ευγνώμων!

24
Μπα οχι βρε Απόλλων, αλλά δε τη βρίσκω στο διαδίκτυο παρά μόνο σε used! Και θα ήθελα να μάθω κάτι περισσότερο  για αυτή. Από τις 4 μμ δεν την άφησα από τα χέρια μου . Πραγματικά μου άρεσε !!

25
Μήπως επειδή είναι μάλλον παλιό μοντέλο και δεν αξίζει τα λεφτά της. Να δώσω και 100 παραπάνω να πάρω μια άλλη , αλλά να μάθω κι αν κάποιος που την είχε ξέρει κάτι παραπάνω.

Σελίδες: [1] 2 3