@denisgiann, το προσωπικό tone chasing του καθενός τι σχέση έχει με την ποζεριά που ανέφερες πριν??
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Κάπου τα μπερδεύεις...
1. Σχετικά με την έλλειψη σταθερότητας και αξιοπιστίας που έχουν παρατήρήσει και άλλοι, τo ερώτημα είναι γιατί να υπάρχει αυτή τόσο έντονα στα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας μιας φίρμας όπως η Fender; Γιατί προσωπικά η δική μου εμπειρία από κάποιες άλλες μάρκες με φτηνότερα μοντέλα (π.χ. Peavey, Blade, Cort κλπ), λέει ότι αυτό δεν συμβαίνει, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό.
Εδώ όντως διαφωνούμε...
2. Η διαφορά της Fender από τις άλλες (ομολογουμένως επίσης υπερτιμημένες) μάρκες που αναφέρεις είναι αφ’ ενός ότι αυτές δεν είναι κιθάρες μαζικής παραγωγής, και αφ' ετέρου ότι δεν αντιπροσωπεύουν ούτε πρόκειται ποτέ να διεκδικήσουν μερίδιο της αγοράς ανάλογο με αυτό της Fender. Αφήνω δε τις ρητορείες που γράφονται στα σχετικά fora για την «ιστορία» και την «παράδοση» της Fender και της Gibson. Αυτά εμένα δεν μού λένε τίποτα. Θέλω κιθάρα για να παίζω μουσική (όσο την παλεύω τέλος πάντων), όχι σημαία ή ιδεώδες.
Ούτε μία fender του 3χίλιαρου είναι κιθάρα μαζικής παραγωγής, αλλά αφού όπως λες το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η κιθάρα σαν τελικό προιόν και όχι το "ιδεώδες" (το οποίο ούτε εμένα με ενδιαφέρει) τότε δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει καν το τί αντιπροσωπεύει η καθεμία εταιρεία ή το ποιό μερίδιο αγοράς διεκδικεί, οπότε γιατί μπαίνεις στο κόπο να κάνεις τέτοιου είδους συγκρίσεις??
3. Η Αμερικάνα Fender (ή οποιαδήποτε άλλη bolt on κιθάρα σε αυτή την κατηγορία) είναι υπερτιμημένη από τη στιγμή που με λιγότερα λεφτά μπορείς να φτιάξεις το ίδιο ή και καλύτερο όργανο, το οποίο θα είναι ακριβώς στις προδιαγραφές σου αλλά δεν θα γράφει Fender στο headstock. Η διαφορά στην τιμή είναι ακριβώς αυτό το λογότυπο. Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ.
Άρα γιατί εδώ μέσα κατηγορούμε την fender ως overpriced?
Θα έπρεπε να κατηγορούμε συλλήβδην ΟΛΕΣ τις εταιρείες ότι μας κοροιδεύουν.
Η λύση της partcaster για όποιον ξέρει τι ζητάει είναι ένα καλό alternative...
Βέβαια μια partcaster με ποιοτικά επώνυμα parts δεν είναι και πολύ φθηνότερη του χιλιάρικου...
Υπάρχει βέβαια πάντα ο κίνδυνος του hit and miss κάτι που με ένα ήδη "δεμένο" όργανο το αποφεύγεις.
Οι πιθανότητες είναι μικρές για κάτι τέτοιο αλλά υπαρκτές.
Έχω παίξει με πολύ καλές, έχω παίξει και πολύ μέτριες...
Στο αντίστοιχο price range των έτοιμων μοντέλων βρίσκεις επίσης μέτριες κιθάρες αλλά εκεί τουλάχιστον έχεις το δικαίωμα της απόρριψης-νέας επιλογής αν κάτι δεν σου κάθεται καλά...(όχι αυτήν ,αυτήν) κάτι που η partcaster δεν στο δίνει εξαρχής.
Παρόλα αυτά είναι όντως μιά καλή λύση...
4. Τα signature μοντέλα κι εγώ πιστεύω ότι είναι εξ ορισμού απάτη (όχι μόνο της Fender, αλλά όλα γενικά). Αυτή είναι η δική μου άποψη, αλλά ίσως αυτό είναι μια διαφορετική συζήτηση.
Σεβαστή και αυτή η διαφωνία...
Εγω απλά θυμάμαι οτι έτυχε να είμαι παρών σε μια δοκιμή που έκανε ένας υπάλληλος του Νάκα σε μιά g..e smith tele (όχι φυσικά στο μαγαζί του Νάκα).
Ο τύπος είχε πάθει πλάκα με το όργανο (ήταν και καλός παίχτης) και έβγαζε συνεχώς επιφωνήματα θαυμασμού!
Τέλος να πω οτι έχω κι εγω ένα signature model (buddy guy strat) το οποίο είχα αγοράσει πριν 15 χρόνια, όχι γιατί μου άρεσε ποτέ ο buddy guy αλλά γιατί μου άρεσε η κιθάρα.
Βέβαια στο headstock έχει την υπογραφή του, πράγμα που εμένα δεν με πειράζει καθόλου γιατί δεν με ενδιαφέρει τι θα γράφει το headstock.
Μου φαίνεται τελικά οτι θα είμαι απο τους ελάχιστους εδω μέσα που πραγματικά δεν τον ενδιαφέρει και τόσο το headstock.
Οι μισοί εδω κοιτάνε τί πρέπει να γράφει το headstock, ενω οι άλλοι μίσοι τι ΔΕΝ πρέπει να γράφει....