Αποστολέας Θέμα: Blackstar ID60 Review  (Αναγνώστηκε 30208 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4476
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Blackstar ID60 Review
« στις: 10/05/14, 13:19 »
Ας μην γελιόμαστε, το χρηματικό εύρος των 300-450€ είναι μία πολύ δύσκολη περιοχή για τους τρανζιστοράτους ενισχυτές. Με τα λεφτά αυτά στο χέρι, ο δυνητικός αγοραστής θα προτιμήσει έναν λαμπάτο και σαφώς υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι σε αυτά τα λεφτά.  Άρα ο κατασκευαστής των μηχανημάτων αυτών, πρέπει να έχει κάτι πολύ ξεχωριστό για να τολμήσει να βγάλει ένα τόσο ακριβό μοντέλο. Όμως έτσι έγινε με την Blackstar και αυτός που "αγόρασε" κατέληξα να είμαι εγώ.

Όλα ξεκίνησαν με μία ανάγκη: να έχω μία πλατφόρμα για συναυλίες σε μικρούς χώρους, που να την λειτουργώ χωρίς pedalboard (και πολύ κουβάλημα), με ένα απλό midi pedal (δηλαδή όλα σε ένα) και να μπορώ να προσαρμόζω την ένταση στον ανάλογο χώρο χωρίς να αλλάζει σημαντικά η γενική μου χροιά (δηλαδή απαραίτητα modelling). Μετά από μήνες έρευνα, διάβασμα και ακροάσεις, κατέληξα στον BLACKSTAR ID60 TVP-H. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και αξίζει μία μνεία στο παρόν άρθρο.

Ο συγκεκριμένος ενισχυτής, όπως και όλη η σειρά έχει πάνω του ότι μπορείτε και ότι δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δεν θα επαναλάβω όλα όσα γράφονται στο manual ούτε στα πολλά και διάφορα reviews τα καλύτερα από τα οποία έχω παραθέσει κατωτέρω για την πληρέστερη πληροφόρηση σας. Αντίθετα, θα εστιαστώ στα σημεία που έκαναν εντύπωση και διαφορά σε μένα στην πράξη, στο σπίτι, την πρόβα και το live.

ΤΑ ΚΑΛΑ:

Κατ'αρχάς, ο ενισχυτής αυτός δεν είναι modelling με την συμβατική έννοια, δεν προσομοιώνει άλλους ενισχυτές, έχει δικό του ήχο, και μάλιστα γνώριμο στους κατόχους άλλων Blackstar. Αντίθετα προσομοιώνει 6 διαφορετικά κανάλια με καλή κλιμάκωση του gain, από τελείως καθαρό warm για μονοπήνιους μαγνήτες και bright για humbuckers, σε crunch και super crunch που καθαρίζουν πολύ καλά με το volume της κιθάρας, σε OD1 και OD2 για τα power riffing, chords και σόλα. Τα crunch και super crunch παρότι καθαρίζουν, με το gain μπορεί να γίνουν επίσης αρκετά βαριά. Γενικά κατέληξα να χρησιμοποιώ αυτά για τα περισσότερα ακόρντα μου, καθώς μου άρεσε που ήταν πιο uncompressed. Και τα 6 κανάλια έχουν καλή κατανομή και βγάζουν νόημα στην πράξη.

Στην συνέχεια, καθένα από τα 6 αυτά κανάλια, μπορεί να συνδυαστεί με μία από 6 διαφορετικές προσομοιώσεις από σετ από τελικές λάμπες. Οι λάμπες που προσφέρονται καλύπτουν όλους σχεδόν τους λαμπάτους σε τάξεις Α και Α/Β και περιλαμβάνουν σε τάξη Α EL84 και 6V6 και σε τάξη Α/Β EL34, KT66, 6L6 και KT88 . Με πολύ ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι η προσομοίωση της χροιάς που παρέχεται για κάθε ένα από τα σετ είναι αφ'ενός αρκετά διαφορετική από τα άλλα, χωρίς όλα να είναι κάπου στο ίδιο "περίπου" και παρόμοια, αφ'ετέρου αυτό που άκουγα είχε ξεκάθαρη συνάφεια με τα ακούσματα μου από τις πραγματικές λάμπες του κάθε τύπου. Είναι ο πρώτος και τρεχόντως ο μοναδικός ενισχυτής που προσφέρει αυτή την πατέντα με επιλογή χροιάς τελικών και το θεωρώ στην πράξη το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του.

Οπότε έχουμε 6 κανάλια με 6 τελικές που μας κάνουν 36 διαφορετικούς συνδυασμούς, αν προσθέσουμε και το ISF για επιλογή Βρετανικού/Αμερικάνικου ήχου, καταλαβαίνετε ότι έχουμε σχεδόν άπειρες επιλογές. Στην πράξη, προσωπικά το ISF σε όλες τις περιπτώσεις μου άρεσε κοντά ή γύρω από την μέση και όχι σε ακραίες ρυθμίσεις. 

Παράλληλα, ο ενισχυτής προσφέρει μία σειρά από effects τα οποία κυμαίνονται από αξιοπρεπή, έως καταπληκτικά. Προσφέρονται 4 διαφορετικά Delays, 4 διαφορετικά Reverb, Phaser, Flanger, Chorus και Tremolo. Δεν είναι προφανές από την κατανομή των ρυθμιστικών στην πρόσοψη του ενισχυτή, όμως τα effects αυτά είναι πολύ παραμετροποιήσιμα και προσφέρουν πολλές επιλογές για ρυθμίσεις. Με λίγο διάβασμα του manual μπόρεσα να πετύχω όλους τους ήχους που ήθελα να χρησιμοποιήσω. Ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην ρύθμιση των effects προσφέρεται μέσω του προγράμματος σύνδεσης του ενισχυτή με το PC.

Η Blackstar μαζί με την σειρά αυτή, προσφέρει δωρεάν το λογισμικό Insider και ο ενισχυτής έχει MiniUSB για σύνδεση με το PC. Κατέβασα και εγκατέστησα το λογισμικό, και εντυπωσιάστηκα από την λειτουργικότητα που προσφέρει, πραγματικά απογειώνει την χρηστικότητα του μηχανήματος. Έκανα άμεσα μία αναβάθμιση στο Firmware του ενισχυτή, είδα ότι τα effects ρυθμίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία, ενώ όλος ο ενισχυτής λειτουργεί ως κάρτα ήχου για ηχογράφηση στο PC, ευκολία που έχει εξαιρετική σημασία για όσους τον κάνουν το κέντρο του σπιτικού στούντιο τους. Παράλληλα, μέσω του λογισμικού σετάρονται πολλές κεντρικές λειτουργίες του ενισχυτή, όπως πχ η λειτουργικότητα του AUX In, ενώ η διαχείριση των μνημών του ενισχυτή και το σώσιμο τους στο PC γίνεται παιγνίδι.

Ο ενισχυτής προσφέρει 12 μνήμες από τα ρυθμιστικά στην πρόσοψη, κατανεμημένα σε 3 Banks των τεσσάρων μνημών. Από το λογισμικό Insider όμως και το PC διατίθεται 128 μνήμες πλήρως ανακλήσιμες από οποιοδήποτε πετάλι Midi, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνει κάποιος. Κάθε μνήμη αποθηκεύει και ανακαλεί τα ΠΑΝΤΑ, Volume, Gain, BMT, Effects και το ISF, όλες τις θέσεις των ρυθμιστικών. Είναι ένα σύστημα που είναι δυνατόν να το στήσεις ακριβώς όπως θέλεις. Εγώ δοκίμασα για τις μνήμες ένα Midi Mouse, ένα Midi Moose και κατέληξα στο Rocktron Midi Mate μου, με το οποίο μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά παπάδες με τον συγκεκριμένο ενισχυτή.

Μόνο 3 ρυθμιστικά ΔΕΝ αποθηκεύονται στις μνήμες, και αυτά είναι το Master Section, δηλαδή το Master Volume, το Presence και το Resonance. Και αυτή η επιλογή είναι ΣΟΦΗ διότι μπορεί κανείς να προσαρμόσει την συνολική του ένταση καθώς και την χροιά του σε σχέση με την καμπίνα που παίζει και τον γενικό χώρο όπου βρίσκεται, χωρίς να χρειάζεται να κάνει ρυθμίσεις των επιμέρους Volume κάθε μίας μνήμης ξεχωριστά. Αυτή ακριβώς η εξαιρετική σχεδιαστική επιλογή έκανε δυνατό να πετύχω ακριβώς αυτό που ήθελα από τον ενισχυτή: αλλαγή και προσαρμογή του συνολικού συστήματος στον χώρο και την περίσταση, χωρίς ανάγκη επαναπρογραμματισμού μνημών και αλλαγή της χροιάς των ήχων μου.
ΤΑ ΚΑΚΑ:

Συνήθως σε κάθε rig μου, χρειάζομαι 5 βασικούς ήχους με κλιμακωτή παραμόρφωση (5 χωρίς να υπολογίσουμε χρήση επιπλέον effects, συγκεκριμένα Crunch, Hard, Harder, Heavy και Solo), τους οποίους αναπαράγω σε κάθε σύστημα που παίρνω μαζί μου σε πρόβες και συναυλίες. Έχουν περάσει πολλά διαφορετικά μηχανήματα από τα χέρια μου, από πολύ ακριβά έως πολύ φθηνά και πάντα επεδίωκα να παράγω αυτούς τους 5 βασικούς ήχους με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί να τους αποδώσει κάθε σύστημα, είτε είναι λαμπάτος, είτε τρανζιστοράτος, είτε πεταλιέρα, είτε λογισμικό. Έχουν λοιπόν ωριμάσει μέσα από την πορεία μου, ξέρω τι θέλω και ακριβώς πως το θέλω να είναι.

Μετά λοιπόν από ενδελεχή μελέτη και μία πολυήμερη εξερεύνηση των δυνατοτήτων του συγκεκριμένου ενισχυτή, κατέληξα με τους 5 βασικούς μου ήχους, με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσα να τους αποδώσω με ότι προσφέρει. Άμεσα μου δημιουργήθηκε η περιέργεια να συγκρίνω τους ήχους αυτούς με τους αντίστοιχους ήχους τους οποίους χρησιμοποιώ με το rig μου που είναι βασισμένο στον Tubemeister 36, με το οποίο έχουμε πάει σε πολλά live και άπειρες πρόβες. Έστησα λοιπόν πλάι το rig αυτό και συνέδεσα τον κάθε ενισχυτή σε ένα από τα δύο ίδια μεγάφωνα (V30) από την custom stereo 2x12 καμπίνα που έχω, για είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα από καμπίνες με διαφορετικές χροιές.

Ξεκίνησα από τον Blackstar περνώντας όλους τους ήχους έναν-έναν και έμεινα πλήρως ικανοποιημένος. Μετά με ένα A/B switcher άλλαξα ενισχυτές.. και θυμήθηκα γιατί υπάρχουν οι λαμπάτοι και γιατί δίνουμε ένα σκασμό λεφτά για να τους έχουμε. Σύγκρινα έναν-έναν ήχο κάνοντας A/B σε πραγματικό χρόνο. Πουθενά δεν υπερίσχυσε ο Blackstar. Ο Tubemeister παρήγαγε έναν ήχο πιο "ευρύ", τα μπάσα ήταν πιο γεμάτα, τα πρίμα πιο κρυστάλλινα, ο ήχος "άνοιγε", σαν να "ανέπνεε" πιο βαθειά. Ναι, όντως ήταν απρόσμενα κοντά ο Blackstar, όμως λυπάμαι close, but no cigar.

Ξέρω ότι δεν είναι δίκαια μία σύγκριση μεταξύ ενός τρανζιστοράτου και ενός λαμπάτου σχεδόν τριπλάσιας τιμής. Είναι δόκιμη μόνο εκ του δικού μου, προσωπικού αποτελέσματος, που θέλω να δω τι θα θυσιάσω από τους 5 βασικούς ήχους μου, αν επιλέξω την βολικότητα και την απλότητα του "all in one" που προσφέρει ο Blackstar. Το συμπέρασμα μου είναι ότι ναι, για κάποιο μικρό χώρο, για κάτι στα γρήγορα, για χωρίς πολύ κουβάλημα, θα σταθεί μια χαρά παλληκάρι στο ύψος των περιστάσεων. Αλλά για την συναυλία όπου θα θέλω να με φτιάξει ο ήχος μου, να απολαύσω και να ευχαριστηθώ αυτό που ακούω, θα προτιμήσω έναν από τους λαμπάτους μου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολυπλοκότητα του rig και το κουβάλημα που θα προϋποθέτει.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πιο ποιοτική και ολοκληρωμένη τρανζιστοράτη "όλα σε ένα" πλατφόρμα στην αγορά, σε αυτά τα λεφτά, από αυτή την σειρά της Blackstar. Με αυτόν και ένα καλό Midi πετάλι, χωρίς τίποτα άλλο, βγαίνεις και κάνεις συναυλία με τα πάντα σου και αξιοπρεπέστατα από χροιά, εφέ και τα πάντα.

Αυτό που ήθελα εξ'αρχής, δηλαδή ένα απλό, εύκολο σύστημα, κυρίως όπου θα μπορώ να προσαρμόζω το συνολικό volume όλου του rig μου ανάλογα με το μέγεθος του χώρου όπου παίζω χωρίς να αλλάζει η γενική χροιά των ρυθμίσεων μου, επετεύχθη και με το παραπάνω, και το επιβεβαίωσα και στην συναυλία όπου τον χρησιμοποίησα με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα όμως, όσο και πρωτοποριακό να είναι το σύστημα επιλογής τελικών, όσο προηγμένη και τελευταίας γενιάς να είναι η προσομοίωση, καθαρά από πλευράς χροιάς και μόνο (και όχι λειτουργικότητας) για μένα ο ενισχυτής αυτός δεν μπορεί να σταθεί στο πλάι ενός καλού λαμπάτου. 

Αντίθετα, αν βάλουμε στην εικόνα και την απίθανη, ατελείωτη λειτουργικότητα που προσφέρει, τα εφέ του, τις μνήμες του, τον έξυπνο σχεδιασμό του και όλους τους παπάδες που κάνει, προσωπικά θεωρώ ότι για τον συνειδητοποιημένο για την χροιά του modelling αγοραστή  θα είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη και αποτελεί μία εξαιρετικά δόκιμη αγορά.
LINKS:

Site: http://www.blackstaramps.com/products/id60/
Manual: http://www.blackstaramps.com/pdf/handbooks/id-handbook-60-100-260.pdf
Thomann: http://www.thomann.de/gr/blackstar_id60_tvp_h.htm


REVIEWS:

Blacksat ID60


Blackstar ID Series Amplifier Demo


ULTIMATE BLACKSTAR ID:SERIES Demo / Review ID:15 ~ Same Tones from ID:30 ID:60 ID:260


Blackstar INSIDER Features Webinar


What is TVP? Blackstar's patent-applied-for technology in the ID Series


Blackstar ID Series explained, with Bruce Keir (Embedding disabled, limit reached)

Blackstar ID Series Amplifier Demo (Embedding disabled, limit reached)
« Τελευταία τροποποίηση: 11/05/14, 01:02 από adr1anos »
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος kkmspm (φλουτσ)

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1322
  • Προφίλ
  • Black Body Radiation
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #1 στις: 10/05/14, 13:46 »
καλοφαγωτος Ανδριανε!
Πως και δεν πηρες τον Hughes&Kettner Grandmeister 36 Head? Αντιλαμβανομαι τη διαφορα στο κοστος αλλα πουλοντας τον tubemeister δεν θα ηταν μεγαλη η διαφορα.

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4476
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #2 στις: 10/05/14, 14:06 »
Πως και δεν πηρες τον Hughes&Kettner Grandmeister 36 Head? Αντιλαμβανομαι τη διαφορα στο κοστος αλλα πουλοντας τον tubemeister δεν θα ηταν μεγαλη η διαφορα.
Με απασχόλησε και εμένα ιδιαίτερα αυτή η πολύ εύστοχη και εύλογη ερώτηση σου, καθώς όντως θα ήταν μία βέλτιστη λύση.
Το μόνο που με φρέναρε, είναι μία δική μου πεποίθηση/πρόβλεψη: Είμαι σίγουρος ότι η Η&Κ θα βγάλει σύντομα νέο μοντέλο που θα είναι της ίδιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας, όμως μεγαλύτερο και σίγουρα βασισμένο σε EL34/6L6 λάμπες και αυτός θα είναι σίγουρα κάτι πολύ ενδιαφέρον για μένα, οπότε προτίμησα να επιφυλαχθώ μέχρι τότε.
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος zeromancer

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1907
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #3 στις: 10/05/14, 15:02 »
τι ωραίο review..
με γεια adr1ane...έχω την εντύπωση οτι είναι ένας καταπληκτικός ενισχυτής τρομερά ευέλικτος.
επίσης απο αυτά που διάβασα νομίζω είναι υπέροχος για κάποιον που θέλει έναν καλό πρώτο ενισχυτή... μπορεί να εξοικειωθεί με τόσα πράγματα που σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να δώσει έναν σκασμό χρήματα (λάμπες,εφέ, κανάλια κτλ κτλ )
super super...καλόπαιχτος
GARFIELD FOR PRESIDENT

εκατομμυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος...φαε κ εσυ σκατα!!!

People should not be afraid of their governments,governments should be afraid of their people

Αποσυνδεδεμένος Thomasp

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 22
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #4 στις: 10/05/14, 15:36 »
Χα, και μόλις σήμερα γύρισα με τον ID15 στο σπίτι!  ;D
Καλόπαιχτος!

Αποσυνδεδεμένος Sandman1_1

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 463
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #5 στις: 10/05/14, 16:20 »
Καλά παιξίματα Ανδριανέ...!!! Αν και δεν σε βλέπω να τον έχεις στην πρώτη σειρά για πολύ καιρό,έστω και για τους μικρούς χώρους που αναφέρεις... ;D
 
Και βέβαια σε ευχαριστούμε για το πληρέστατο αυτό review.
 
Αλήθεια τον dmoll για τη χρήση τον έχεις?
 

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

 • Συναλλαγές: (2)
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 4476
 • Φύλο: Άντρας
 • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • My LinkedIN Profile
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #6 στις: 10/05/14, 16:55 »
Χα, και μόλις σήμερα γύρισα με τον ID15 στο σπίτι!  ;D
Καλόπαιχτος!
Καλόπαιχτος και ο δικός σου, έκανες μία πολύ καλή αγορά και θα τον ευχαριστηθείς πολύ, είμαι σίγουρος.

..τον dmoll για τη χρήση τον έχεις?
Μόνιμα είναι στις πρόβες μου και σε όλα τα live που μπορούν να υποστηρίξουν το μέγεθος του. Δεν έχει νόημα να έχεις τέτοιο μηχάνημα και να κάθεται σπίτι!..
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος Ioannis Anastassakis

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 434
 • Φύλο: Άντρας
 • Ioannis Anastassakis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Ioannis Anastassakis Official WWW Site
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #7 στις: 04/12/14, 20:29 »
Πολυ ωραια παρουσιαση! Ευχαριστουμε!

Αποσυνδεδεμένος Μητσάκος

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1818
 • Φύλο: Άντρας
 • Κιθαρίστας της κακιάς ώρας...
  • Προφίλ
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #8 στις: 01/01/15, 16:11 »
Έχω εντυπωσιαστεί ακραία από το αποτέλεσμα που δίνει η ΚΤ88 προσομοίωση. Η τιμή είναι super... Το σκέφτομαι πολύ για το ID60 combo και για τον Orange Crush CR60C. Thnx for the review!
If music be the food of love, play on,
Give me excess of it; that surfeiting,
The appetite may sicken, and so die...

Αποσυνδεδεμένος AnimaPura

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 556
 • Φύλο: Άντρας
 • Με λένε Παναγιώτη
  • Προφίλ
  • YouTube
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #9 στις: 12/01/15, 14:30 »
Η Blackstar με έχει εντυπωσιάσει τα τελευταίτα χρόνια. Το επίπεδό της έχει ανέβει πάρα πολύ και πλέον καλύπτει μεγάλο φάσμα επιλογών. Ακόμα δηλαδή και οι "μικροί" της είναι προσωπικά κορυφαία στην κατηγορία τους, πχ η σειρά ID Core.

Πολύ κατατοπιστικό το review, καλή επιλογή και των video reviews, αγαπάμε Rob Chapman!
Excuse me while I kiss the sky!

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

 • Συντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 6357
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #10 στις: 12/01/15, 23:06 »
Ευχαριστούμεεεεε!!!!!!!

Πολύ ωραίο review και πληρέστατο!

Αποσυνδεδεμένος Crazy Heart

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 271
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Blackstar ID60 Review
« Απάντηση #11 στις: 04/08/19, 21:02 »
back from the dead!
επαναφέρω το θέμα διότι μολις παρήγγειλα τον ID:15 TVP και ψάχνοντας όλο το ιντερνετ για ένα ελληνικό review, έπεσα πάνω σε αυτό, το πληρέστατο, αντικειμενικό και απολαυστικό θέμα του φίλου μας!

ανυππομονώ να δοκιμάσω τον δικό μου!!
Music makes the people come together

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
Blackstar HT-5

Ξεκίνησε από Baroness Ενισχυτές

0 Απαντήσεις
2541 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15/01/09, 01:57
από Baroness
4 Απαντήσεις
4396 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18/03/10, 11:02
από sokob
19 Απαντήσεις
7497 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15/12/10, 18:48
από Alexisonfire
10 Απαντήσεις
5011 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 08/02/11, 21:14
από Jezus
7 Απαντήσεις
4871 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28/03/11, 23:18
από vaig3
2 Απαντήσεις
3808 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 05/05/11, 09:13
από tendril
11 Απαντήσεις
5842 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23/06/11, 15:33
από PlusYeaR
Blackstar Ht modulation

Ξεκίνησε από fanhs Εφέ

1 Απαντήσεις
3861 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27/04/13, 21:56
από Απόλλων
2 Απαντήσεις
3785 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21/07/14, 23:46
από jimmy75
5 Απαντήσεις
10437 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/12/17, 16:04
από giorgos1990