Ειδικά θέματα > Μετατροπές, βλάβες, συντήρηση, κατασκευές
προγραμμα σχεδίασης ηλεκτρονικών κιθαρας
Απόλλων:
--- Παράθεση από: panixgr στις 08/03/22, 10:23 ---Στην στρατ μου εχω τα εξης μοντς:
4) bridge tone μέσω ενός πυκνωτή εν σειρά
--- Τέλος παράθεσης ---
Από περιέργεια, τι πλεονέκτημα δίνει η συγκεκριμένη τροποποίηση; Ξέρω ότι μπορείς να συνδέσεις τον bridge μαγνήτη στο tone pot, αλλά ποιός ο λόγος να το κάνεις μέσω πυκνωτή....;
panixgr:
--- Παράθεση από: Απόλλων στις 12/03/22, 13:22 ---
--- Παράθεση από: panixgr στις 08/03/22, 10:23 ---Στην στρατ μου εχω τα εξης μοντς:
4) bridge tone μέσω ενός πυκνωτή εν σειρά
--- Τέλος παράθεσης ---
Από περιέργεια, τι πλεονέκτημα δίνει η συγκεκριμένη τροποποίηση; Ξέρω ότι μπορείς να συνδέσεις τον bridge μαγνήτη στο tone pot, αλλά ποιός ο λόγος να το κάνεις μέσω πυκνωτή....;
--- Τέλος παράθεσης ---
παλιο μοντ απο guitarnuts.com , όντας εν σειρά, η τελικη χωρητικότητα είναι μικροτερη και απο τις 2, δηλ και απο την χωρητικότητα του tone , οπότε το φιλτρο αφηνει περισσότερες συχνότητες, εν σχέση με τον στοκ πυκνωτη. Με αυτον τον τροπο με την μαγνητη γεφυρας σε εν σειρα, και το τονε στο 0, δεν ακούγεται τόσο μουντο, ενω εν παραλλήλω, και το τον στο 0, παιρνω ένα ήχο καθαρό σαν την ειαγωγη απο "crazy diamond"
Απόλλων:
--- Παράθεση από: panixgr στις 12/03/22, 23:22 ---παλιο μοντ απο guitarnuts.com , όντας εν σειρά, η τελικη χωρητικότητα είναι μικροτερη και απο τις 2, δηλ και απο την χωρητικότητα του tone , οπότε το φιλτρο αφηνει περισσότερες συχνότητες, εν σχέση με τον στοκ πυκνωτη. Με αυτον τον τροπο με την μαγνητη γεφυρας σε εν σειρα, και το τονε στο 0, δεν ακούγεται τόσο μουντο, ενω εν παραλλήλω, και το τον στο 0, παιρνω ένα ήχο καθαρό σαν την ειαγωγη απο "crazy diamond"
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας απλά ένα μικρότερο πυκνωτή στο tone ποτενσιόμετρο; Εγώ αυτό κάνω συνήθως. Είναι ένα mod που προτείνει ο Dirk Wacker στο singlecoil.com καθώς και σε άρθρα που έχει γράψει για το Premier Guitar. Αντί για τους συνηθισμένους 0.047 ή 0,022μF, αναφέρει ότι χρησιμοποιεί πυκνωτές μεταξύ 0.0033μF και 0.0068μF για να κάνει τον ήχο λιγότερο μουντό όταν το ποτενσιόμετρο του tone είναι στις χαμηλότερες ρυθμίσεις του.
panixgr:
--- Παράθεση από: Απόλλων στις 13/03/22, 11:35 ---
--- Παράθεση από: panixgr στις 12/03/22, 23:22 ---παλιο μοντ απο guitarnuts.com , όντας εν σειρά, η τελικη χωρητικότητα είναι μικροτερη και απο τις 2, δηλ και απο την χωρητικότητα του tone , οπότε το φιλτρο αφηνει περισσότερες συχνότητες, εν σχέση με τον στοκ πυκνωτη. Με αυτον τον τροπο με την μαγνητη γεφυρας σε εν σειρα, και το τονε στο 0, δεν ακούγεται τόσο μουντο, ενω εν παραλλήλω, και το τον στο 0, παιρνω ένα ήχο καθαρό σαν την ειαγωγη απο "crazy diamond"
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας απλά ένα μικρότερο πυκνωτή στο tone ποτενσιόμετρο; Εγώ αυτό κάνω συνήθως. Είναι ένα mod που προτείνει ο Dirk Wacker στο singlecoil.com καθώς και σε άρθρα που έχει γράψει για το Premier Guitar. Αντί για τους συνηθισμένους 0.047 ή 0,022μF, αναφέρει ότι χρησιμοποιεί πυκνωτές μεταξύ 0.0033μF και 0.0068μF για να κάνει τον ήχο λιγότερο μουντό όταν το ποτενσιόμετρο του tone είναι στις χαμηλότερες ρυθμίσεις του.
--- Τέλος παράθεσης ---
αυτο θα επηρέαζε όλες τις θέσεις στο μεσαίο tone, δηλ (μετρώντας 1 : bridge --> 5 neck), δηλ τις θέσεις : 1,2,3, ενω με την μόντα που λέω επηρεάζεται (μέσω των 2 εν σειρά πυκνωτών) μόνο η θέση 1.
panixgr:
δυστυχως δεν θυμάμαι τις τιμές των πυκνωτων.. είναι θαύμα πως δουλεύει αυτη η στρατ, φοβάμαι να ανοίξω το καπακι και να δω :)
σημερα εχω προβα με την εν λόγω στρατ, ελπίζω να δουλέψει σωστά.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση